Sanovnik » Sanjati » K » Šta znači sanjati kruške?

Šta znači sanjati kruške?

Ko još ne voli lepu, sočnu i slatku krušku? Čim pomislite na jednu takvu, curi vam voda iz usta. Kruške su voće neobičnog izgleda. Nisu ni okrugle, ni ravne, ni savijene, ni plosnate – jednostavno su kruškaste. Ukusne i glatke, prosto mame da ih pojedete.

Pomalo podsećaju na suze ili suze podsećaju na njih, pa često možemo čuti kako se kaže da suze „padaju k’o kruške“. Takođe, podsećaju i na žensko telo, pa kod muškaraca mogu izazivati razne fantazije. U svakom slučaju, uz kruške je vezano dosta toga neobičnog i nije čudno kada nam pomisao na njih izaziva razne osećaje.

U snovima mogu imati mnoga značenja, od sasvim pozitivnih do sasvim negativnih, ali su najčešće vezane za naša osećanja. Možda su vezane i za našu nepromišljenost ili glupost jer nije slučajno da u narodu postoji onaj izraz “kao da si pao s kruške“ kada nekome hoćemo reći da nije baš „najbistriji“ ili da „lupa gluposti“.

Zdrave i zrele kruške svakako predstavljaju nešto dobro u našim snovima, upućuju na napredak  i poboljšanje, na „slatkoću i zrelost“ života. Moguće je da predstavljaju i neki poseban kvalitet ili nešto što neće biti samo kvantitativno izraženo u našem životu, nego će dobiti na kvaliteti. To nam je jasno kada znamo da se od krušaka pravi vrlo kvalitetna rakija, najbolji kompoti ili posebne poslastice poput čokoladnih krušaka i krušaka u slatkom vinu.

Ovo voće ima i erotsku simboliku, pa uopšte nije čudno što neka od najslavnijih slikarskih i kiparskih dela prikazuju žensko telo naglašenih oblina baš u obliku kruške. Kada se sve to prenese u snove, mnogo je mogućnosti za razna tumačenja. Neke kruške u našim snovima će nas rasplakati, neke će nam zasladiti život, a neke bi nas mogle i opiti. Šta će nam se od svega toga na javi desiti, zavisi od detalja našeg sna i od našeg osećaja u njemu.

Sanjati kruške

Ako ste sanjali kruške, u narednom periodu vas očekuju neke emotivne situacije i neke životne promene. Moguće je da ćete zaokružiti jedan period života nekim događajem, da ćete u nečemu zrelo postupiti i „položiti ispit“, ali je moguće i da ćete se naći u nekoj emotivnoj situaciji i da će  vas nešto rasplakati. Ne mora to značiti ništa loše, mogu to biti i suze radosnice. Sanjati kruške može predstavljati i neke padove koji će vas „protresti“ i naterati da određene stvari drugačije pogledate. Takođe, kruške u snovima mogu značiti i novu ljubav, pojačanu erotiku i promene na tom polju.

Videti u snu kruške na hrpi

Ukoliko ste u svom snu videli da su kruške na hrpi, u narednom periodu će vam se sve skupiti i nećete moći disati od nagomilanih obaveza. Moraćete uložiti maksimalan napor da biste sve stigli obaviti, ali ćete na kraju biti veoma zadovoljni sami sobom i onim što ste postigli. Shvatićete da ste ponosni na sebe i da ste pokazali kako imate veliku snagu volje kada vam je nešto važno.

Videti razbacane kruške u snu

Kada sanjate da su kruške razbacane na sve strane, bez ikakvog reda i smisla, u idućim danima vas očekuje mnogo nervoze i rastrojstva. Biće vam teško da se koncentrišete na ono što radite i na obaveze koje vas očekuju.

U slučaju da ste u svom snu polako skupljali te razbacane kruške, možete očekivati da ćete polako rešavati probleme koji su pred vama i da ćete stvari postepeno dovoditi u red. Nećete odmah videti sve delove koji nedostaju, ali ćete uskoro stvoriti celinu.

Ako vam je u snu ostala nepokupljena neka kruška koja je bila razbacana, uskoro biste mogli zaboraviti na nešto što vam je važno. Nećete primetiti da to nedostaje dok ne bude kasno, ali ćete se ipak uspeti snaći i u toj situaciji.

Brati kruške u snu

Ukoliko ste sanjali da berete kruške, u bliskoj budućnosti ćete ubirati plodove svog rada i oni će biti rezultat onoga što ste ranije „posejali“. Stvoriće vam se dobar ili loš osećaj kada sve saberete i vidite dokle ste došli.

Videti u snu da neko drugi bere kruške znači da ćete čuti da je jedna mlada osoba upravo diplomirala ili da je neko od vaših poznanika položio stručne ispite, završio pripravnički staž ili dobio unapređenje.

Ako ste u snu brali kruške i odmah ih jeli, bićete vrlo nestrpljivi u narednom periodu i nećete moći razumno sagledati jednu situaciju. Ta nestrpljivost će vas koštati dobre prilike da se upoznate sa moćnim ljudima koji su vam mogli otvoriti mnoga vrata u vašem poslu.

Kada lako berete kruške u snu, tj. lako ih kidate sa grane, to znači da vas očekuje mnogo uspeha i dobar rezultat u onome što ste do sad radili. Bez većeg napora ćete pokupiti plodove svog rada i moći ćete opušteno u njima uživati.

U slučaju da se kruške teško kidaju s grana kad ih berete, na javi će vam trebati mnogo napora i truda da dođete do zadovoljavajućeg rezultata. Na kraju ćete biti zadovoljni onim što ste postigli, ali ćete se prilično namučiti da do toga dođete.

Imati pomoć drugih osoba pri branju krušaka znači da ćete pronaći odličan način da sebi olakšate postizanje dobrih rezultata u toku svog rada. Moguće je i da ćete dobiti koristan savet od jedne osobe i da ćete ga dobro iskoristiti.

Sanjati drvo kruške

Ako ste u svom snu videli veliko drvo kruške, u narednim danima vas očekuje poznanstvo s jednom vrlo zanimljivom osobom koja će na vas ostaviti veliki utisak. Imaćete osećaj da se prostorija smanjila i da ste vas dvoje ispunili celi njen prostor svojom energijom i erotskim nabojem. Ni pomislili niste da je moguće da vam se neko dopadne i duhom i telom u tolikoj meri.

Ukoliko ste sanjali malo drvo kruške, još nerazvijeno, na javi ćete dobiti jednu odličnu ideju koja će vas odvesti do velikog uspeha. Biće potrebno da je razradite i usavršite kako bi bila potpuno izvodiva i za to će vam trebati neko vreme, ali ćete nakon toga ići samo uzlaznom linijom. Očekuju vas zaista lepi rezultati i nećete se pokajati.

Sanjati kržljavo drvo kruške znači da ćete se prilično mučiti s nečim što ste započeli. Ni sami niste bili sigurni da je to dobra ideja, ali ste ipak pokušali od svega toga nešto napraviti. Sada vidite da je to bio prilično loš potez koji ne daje očekivane rezultate. Nalazite se negde na pola puta i niste sigurni šta dalje da uradite, da nastavite ili da od svega odustanete. Svesni ste da ćete se još dosta mučiti ako nastavite dalje, ali vam je glupo da sad prekinete i sve ostavite napola urađeno.

Videti u snu zdravo i lepo drvo kruške znači da vas u bliskoj budućnosti očekuju lepi događaji na porodičnom planu. Provodićete kvalitetno vreme sa članovima svoje porodice i konačno ćete imati vremena jedni za druge. Biće to vrlo lepi trenuci koji će vam mnogo popraviti svakodnevnicu i davati vam pozitivnu energiju još dugo nakon toga.

Kada u svom snu vidite drvo kruške koje je puno ploda, to znači da vas na javi očekuju nagrade i pohvale za ono što ste do sada postigli. Bićete primećeni kao neko ko je zaslužio da dobije unapređenje i ko je pun kreativnih i korisnih ideja za posao koji radi. Bez obzir što vam se nije tako činilo, nadređeni su budno pratili vaš rad i shvatili da ste zaslužili da budete nagrađeni.

Sanjati procvetalo drvo kruške predstavlja pronalazak ljubavi u vašem životu. To se može odnositi na novu osobu koju ćete sresti i rasplamsavanje ljubavi i strasti s njom, ali se isto tako može odnositi na pronalaženje ljubavnog balansa i sreće sa već postojećim partnerom. Moguće je da ćete konačno shvatiti gde ste grešili i koje su to kvalitete za koje ste bili slepi i tako stvoriti sasvim novi ljubavni svet za sebe i svog partnera.

U slučaju da ste sanjali kako ste posekli drvo kruške, uskoro ćete se naći u mnogim emotivnim problemima koji će vas do kraja iscrpiti. Nećete više znati kako da se ponašate, a novi problemi će pristizati. Osetićete da nemate snage da se s njima nosite i da vam je potreban veliki odmak od svih osoba koje vas okružuju, inače ćete se slomiti.

Posaditi u svom snu drvo kruške znači da biste mogli dobiti potomstvo i proširiti svoju porodicu. Odavno priželjkujete naslednike i to je nešto što bi vam se konačno moglo i ostvariti.

Ako ste sanjali da se penjete na drvo kruške, u narednom periodu ćete popraviti svoje finansije i ostvariti zavidan dobitak. Najbolje od svega je to što će to biti samo početak lepog napredovanja i ostvarivanja dobiti. Možete se prestati brinuti i opušteno posvetiti onome što već dobro radite.

Ukoliko ste u svom snu pali sa drveta kruške, u bliskoj budućnosti vas očekuje pravljenje nekih nepromišljenih poteza i brzanje sa donošenjem zaključaka. Moguće je da ćete se pokajati nakon što shvatite da ste na brzinu odradili nešto za što je trebalo imati strpljenja i dobro promisliti.

U slučaju da ste pali sa drveta kruške i odmah nepovređeni ustali, na javi ćete napraviti neke nepromišljene poteze, ali ćete odmah shvatiti svoju grešku i uspeti sve na vreme ispraviti. To će vam biti lekcija za naredni period i nećete je tek tako ponavljati.

Sanjati da je drvo kruške u vašem dvorištu znači da ćete za sebe i svoju porodicu postaviti visoke ciljeve koje ćete se truditi da ostvarite. Morate biti svesni da neki članovi vaše porodice nemaju iste želje kao vi i da ih ne zanimaju neki od ciljeva koje ste izabrali, pa bi to moglo stvoriti probleme u komunikaciji između vas.

Videti u svom snu da se drvo kruške nalazi na nekoj javnoj površini znači da ćete biti iznenađeni kada saznate da su neke osobe iz vašeg okruženja promenile zaposlenje i postigle mnogo više od onoga za što ste mislili da su sposobne. To će vas navesti da pomislite kako je svako sposoban za nešto što drugi oko njega ne vide i kako je svako u stvari sam, iako je okružen mnoštvom ljudi, i samo od njega zavisi šta će postići.

Jesti kruške u snu

Ako ste sanjali da jedete zrele kruške, uskoro biste mogli zaokružiti jednu životnu celinu i napredovati u duhovnom smislu. Moguće je da ćete mnogo zrelije i ozbiljnije posmatrati stvari i ljude oko sebe i da ćete tek sad razumeti nešto što se radije dogodilo.

Videti u snu da neko jede kruške znači da ćete se prijatno iznenaditi promenom koju ćete primetiti na jednoj osobi. Shvatićete da je ta osoba postala vrlo razumna i strpljiva i da je potpuni kontrast osobi kakva je nekada bila. Od ranije razmaženosti i buntovništva, nije ostalo ništa.

Ukoliko ste jeli vrlo slatke kruške u svom snu, na javi vas očekuju ljubavne avanture i mnogo „ludovanja“ na tom životnom polju. Ako ste u braku ili ozbiljnoj vezi, moguće je da ćete se potpuno predati novitetima i istraživanju na polju ljubavi i erotike, pa ćete na taj način mnogo popraviti svoj odnos sa postojećim partnerom.

U slučaju da vam je niz bradu curio sok kruške dok ste je jeli, uskoro biste se mogli odati pred jednom osobom i priznati počinjenu preljubu. Ta osoba će biti vrlo iznenađena onim što će od vas čuti, ali ćete vi tražiti da čuva vašu tajnu.

Kada sanjate da jedete tvrde i nezrele kruške, u narednim danima možete očekivati da ćete biti razočarani nečim što će se dogoditi. Naići ćete na neke nesporazume sa voljenom osobom i nećete ih tek tako moći izgladiti. Biće potrebno mnogo truda i volje da biste „ispeglali“ ono što vas je razočaralo i da biste se vratili u svakodnevnu normalu.

Sanjati da cedite kruške

Ako ste u svom snu cedili kruške i pravili sok od njih, na javi vas očekuje neko iskušenje. Moraćete biti vrlo fleksibilni i „slatki“ da biste dobili ono što budete želeli, a od načina na koji ćete to postići zavisi da li ćete uspešno proći kroz predstojeće iskušenje.

Ukoliko ste u snu cedili kruške i pravili rakiju od njih, mogli biste se uskoro naći u nekoj opasnoj situaciji koja bi mogla eskalirati sukobom između nekih ljudi oko vas. Bićete u vrlo nezavidnom položaju i naš savet vam je da na sve načine izbegnete dolazak u takvu situaciju.

Kada sanjate da neko drugi cedi kruške, to znači da ćete uskoro biti žrtva nečijeg prenemaganja i zanovetanja. Nimalo vam neće biti lako da ostanete pribrani i kulturni u društvu jedne osobe koja je pravi „davež“.

Kuvati kruške u snu

U slučaju da ste u snu kuvali kruške i pravili kompot od njih, u narednom periodu će vam se ispuniti jedna želja o kojoj dugo maštate i koja je na kraju „prerađena“ mnogo puta. Iako neće biti baš kao original, bićete srećni što će se ostvariti ono što tako dugo priželjkujete.

Kada sanjate da kuvate kruške i pravite slatko, džem ili pekmez od njih, na javi vas očekuje mnogo rizikovanja koje će se na kraju isplatiti. Čini se da ćete u narednim danima mnogo toga „zakuvati“, ali ćete sve uspešno „ohladiti“ i ustabiliti potrebnim merama. U svakom slučaju, rezultati će biti pozitivni i bićete zadovoljni onim što postignete.

Videti u snu da neko drugi kuva kruške znači da će vaša budućnost ovisiti o odluci jedne starije osobe koja ima prilično konzervativna shvatanja. Nećete se moći složiti oko nekih detalja vašeg budućeg života i biće vam veoma teško da se prilagodite onome što ta osoba od vas očekuje.

Sanjati da dajete kruške

Ako ste sanjali da nekome dajete kruške, u narednim danima ćete osetiti sažaljenje prema jednoj osobi koja vas je nedavno mnogo naljutila. Shvatićete da je ta osoba, u stvari, veoma usamljena i nesretna i da je njeno ponašanje uzrokovano tom usamljenošću.

Ukoliko je neko u snu vama davao kruške, uskoro biste mogli imati veliku pomoć jedne bitne osobe i mogli biste se lako izvući iz problema u koje ćete nepažnjom upasti. To nikako ne znači da će vam sve biti oprošteno i da nećete snositi nikakve posledice.

Kupovati kruške u snu

U slučaju da ste u svom snu kupovali kruške, u bliskoj budućnosti ćete morati prisustvovati mnogim „trač-partijama“ da biste saznali nešto što vas jako zanima. Po prirodi niste radoznala osoba koja se meša u tuđe stvari i živote, ali će vas jedan događaj navesti da se dobro raspitate o nekoj osobi.

Videti u snu da neko drugi kupuje kruške znači da ćete vi biti žrtva tračeva i ogovaranja. Iza leđa će vam kružiti neke priče za koje ćete kasnije saznati, ali vas to sve uopšte neće pogoditi.

Sanjati da prodajete kruške

Ako ste u snu prodavali kruške, u bliskoj budućnosti biste mogli shvatiti da ste nešto radili potpuno uzaludno i da ćete sve morati početi iz početka. To će vas i naljutiti i razočarati toliko da ćete razmišljati da potpuno odustanete od svega. Ipak, jedna bliska osoba će vam pomoći da ovaj puta uspete sve završiti kako treba.

Videti u snu da neko drugi prodaje kruške znači da ne trebate verovati u sve što čujete od jedne prilično napadne osobe. Najbolje bi bilo da svoje kontakte s njom svedete na minimum.

Sanjati da je na kruške pao sneg

Ukoliko ste u svom snu videli da su kruške prekrivene snegom, vaša radost zbog jednog događaja bi mogla biti pomućena nečim što nikako nećete očekivati. Bićete zatečeni i nećete najbolje odreagovati u datoj situaciji, ali ćete se kasnije oporaviti od svega toga i prihvatiti ono što se desilo.

Videti u snu da je kruška procvetala u sred zime

Kada sanjate da je kruška procvetala zimi, to znači da ćete iz potpuno beznadežne situacije izvući najbolje stvari i da ćete dobiti sve što ste želeli i sve ono za šta su vam svi ostali govorili da je nemoguće i da se potpuno uzaludno trudite.