Sanovnik » Sanjati » K » Kafana – šta znači sanjati kafanu?

Kafana – šta znači sanjati kafanu?

Oduvek su kafane bile glavna mesta društvenih dešavanja. Tu se proslavljalo rođenje deteta ili stupanje u brak, sklapali se poslovi i pogodbe, ali se u kafanama i tugovalo, plakalo i svađalo. Kafana su istovremeno mesto i za usamljene i za druželjubive, i dočekuje ih podjednako raširenih ruku.

U našim snovima je motiv kafane i dobar i loš znak. Od toga kako smo kafanu sanjali i šta se u toj kafani dešavalo, zavisi predznak koji će san imati i način na koji će biti protumačen. Snovi o kafani uglavnom upućuju na želju za provodom, na usamljenost, rasipnost ili razočaranost životnim dešavanjima.

Sanjati kafanu

Ako ste sanjali kafanu, u bliskoj budućnosti biste mogli imati razloga za slavlje i čašćavanje. Moguće je da ćete sklopiti dobar posao, da ćete ući u bračnu luku ili dobiti prinovu pa ćete to hteti obeležiti zdravicama u kafani. Isto tako je moguće da vam u svakodnevnom životu nedostaje uzbuđenja i novih dešavanja, da vam je dosadno ili da ste zbog nečega mnogo tužni i osećate se usamljeno.

Sanjati da idete u kafanu

Ukoliko ste u snu videli kako idete u kafanu, na javi biste mogli imati prepirke sa članovima porodice ili sa partnerom zbog načina na koji trošite zajednički novac. Moguće je da niste baš štedljiva osoba i da lako izdvajate novac za svoja uživanja, ne vodeći pri tome mnogo računa o potrebama ostalih članova porodice. Ovaj san može ukazivati i na vašu odluku da smanjite obaveze koje imate te da sebi ostavite više prostora za odmor i zabavu.

Videti u snu da neko ide u kafanu ukazuje na to da biste u narednim danima mogli biti ostavljeni na cedilu jer jedna osoba neće ispuniti svoje obećanje. Moguće je da će pomenuta osoba izabrati druženje i provod umesto da vama pomogne u onome što je obećala.

Sanjati da sedite u kafani

U slučaju da ste u snu sami sedeli u kafani, u stvarnom životu biste mogli biti usamljeni i tužni. Moguće je da ćete se osećati izolovano od svoje sredine i da će vam faliti osoba s kojom možete podeliti duboka osećanja. Takođe je moguće da se trenutno nalazite u teškom životnom periodu u kojem bežite od kontakata s drugim ljudima jer ne možete zamisliti da im objašnjavate kako se osećate i zašto nešto radite ili ne radite.

Kada u snu vidite kako sedite u kafani s drugom osobom, to znači da ćete u narednom periodu s nekim deliti svoj privatni život. Moguće je da ćete započeti zajedničko stanovanje s nekim, bilo kao cimerom ili emotivnim partnerom, ali je moguće i da ćete se otvoriti prema jednoj osobi i poveriti joj svoje najdublje osećaje i tajne. Sve ovo upućuje na to da biste uskoro mogli pored sebe imati osobu kojoj verujete i s kojom rado delite ono što vam se u životu dešava.

Sanjati da u kafani sedite s većim društvom predstavlja znak da ćete se uskoro naći na nekom odmoru. Moguće je da ćete otići na kraći put koji će biti vezan za neku proslavu, ali je moguće i da ćete sami sebi priuštiti zabavu i opušteno druženje sa osobama koje duže vreme niste videli, a koje biste voleli okupiti na jednom mestu.

Sanjati da pijete u kafani

Ako ste u snu videli kako pijete u kafani, u narednom periodu biste se mogli nepromišljeno ponašati na javi. Moguće je da ćete ući u određene rizike i da nećete dobro proveriti uslove u kojima to radite. Sve bi se moglo dobro završiti na kraju, ali postoji velika mogućnost da nešto od toga pođe po zlu i dovede vas u problematičan položaj.

Sanjati da ste pijani u kafani ukazuje na vaše neprimereno ponašanje u narednom periodu. Moguće je da ćete se loše poneti u nekoj situaciji ili da nećete hteti saslušati nečije objašnjenje, savete ili upozoravanja pa će to imati negativne posledice na vaš život. Pokušajte biti razumniji jer je to za vaše dobro.

U snu pevati u kafani

Ukoliko ste sanjali da pevate u kafani i da za to dobijate bakšiš, u stvarnom životu biste mogli biti od velike pomoći određenim osobama. Moguće je da ćete svojim savetima i primerom pomoći tim osobama da naprave bitne promene u svom životu. Takođe je moguće da ćete se truditi da im celu situaciju olakšate i učinite bar malo duhovitom i zabavnom. Možda ćete raditi u nekoj humanitarnoj organizaciji.

Sanjati da se veselite u kafani

U slučaju da ste u snu videli kako se veselite u kafani, na javi vas očekuje neko razočarenje. Moguće je da ćete olako shvatiti neku obavezu i da ćete vrlo opušteno pristupiti njenom rešavanju, ali ćete uskoro uvideti da to nije tako jednostavno kako ste vi očekivali. Morate shvatiti da nije dobro unapred se veseliti i slaviti, a tek onda raditi. Postupak bi trebao biti obrnut.

Plaćati u snu muziku u kafani

Kada sanjate da plaćate muziku u kafani, to znači da ste vi osoba koja je uvek spremna platiti za svoje zadovoljstvo i ugađati sebi. Smatrate da život prekratko traje da bismo ga živeli bez uživanja i činjenja malih ustupaka samim sebi. Takve postupke doživljavate kao svoju nagradu i ne planirate ih se odreći.

U snu častiti goste kafane

Ako ste sanjali da častite prisutne goste kafane, vi ste vrlo velikodušna osoba koja se uz to voli pokazati pred drugima. Bitno vam je da svi znaju kako se osećate i da sa okolinom podelite svoje emocije. Godi vam kada se osećate važno, ali zaista volite pomoći drugima i ništa ne činite iz zlobe.

U snu biti bez novaca u kafani

Ukoliko ste sanjali da ste u kafani, ali da nemate novaca, u bliskoj budućnosti bi vam se mogle sudariti želje i mogućnosti. Moguće je da ćete pokušati nešto postići, ali nećete imati sredstva ii znanja za to pa ćete se naći u neprijatnoj situaciji. Bilo bi dobro da unapred razmislite o svemu kako ne biste sebe dovodili u neugodan položaj.

Videti u snu zatvorenu kafanu

U slučaju da ste sanjali kafanu koja je zatvorena, na javi možete očekivati mnogo više obaveza od onoga što vam je najavljeno. Moguće je da ćete morati odložiti svoj godišnji odmor za neko vreme i da ćete zbog toga biti loše raspoloženi. Ništa vam se neće raditi, a i ono što budete radili, radićete automatski i bez volje.

Biti u snu isteran iz kafane

Kada u snu vidite da su vas isterali iz kafane, to znači da biste u narednom periodu mogli biti ljubomorni. Zbog te ljubomore biste mogli napraviti određene ispade i gluposti, a to bi vas onda moglo učiniti nepoželjnom osobom u nekom društvu. Pokušajte biti razumni i ponašati se onako kako dolikuje mestu i prilici u kojoj ste se našli, a nikako nemojte drugima kvariti zabavu.

Sanjati da razbijate čaše u kafani

Ako ste u snu videli kako razbijate čaše u kafani, to ukazuje na mogućnost da uskoro nekoga povredite bez namere. Moguće je da će se određena dešavanja tako odvijati da ćete nenamerno nekome naneti štetu i da toga uopšte nećete biti svesni. Tek kasnije ćete shvatiti šta se desilo i pokušaćete to popraviti.

U snu se potući u kafani

Ukoliko ste se u snu tukli u kafani, u bliskoj budućnosti biste mogli shvatiti da ste izigrani u nečemu. Moguće je da će vam iza leđa biti urađene neke stvari koje će vas dovesti u vrlo loš položaj na poslu. To će vas mnogo naljutiti jer ćete vi od sebe dati najbolje moguće i to sa potpuno otvorenim i iskrenim namerama, a drugi će vam to vratiti podmuklo i zlobno.

Sanjati praznu kafanu

U slučaju da ste u snu videli praznu kafanu, na javi vas očekuje osećaj usamljenosti i odbačenosti. Moguće je da će vam u narednim danima faliti bliske osobe i da nećete imati s kim porazgovarati o onome što vas tišti. Isto tako je moguće da ćete dobiti lepe vesti, ali ih nećete imati s kim podeliti jer će vaše drage osobe biti nedostupne i to će vas rastužiti.

U snu biti izbacivač u kafani

Kada sanjate da ste vi izbacivač u kafani, to znači da ste u stvarnom životu veoma odgovorna osoba i da vam je stalo do toga da vaše bliske osobe ne prave greške. Trudite se da ih usmeravate na pravi put u životu i da od njih napravite poštene ljude. Ponekad ste možda stroži nego što biste to hteli biti i čini se da im kvarite svu zabavu u životu, ali vi to radite zato što znate da će vam kasnije biti veoma zahvalni na tome.

Videti u snu da je neko izbacivač u kafani ukazuje na to da će vas jedna osoba opomenuti za neodgovorno ponašanje. Moguće je da ćete se malo više opustiti i da ćete zaboraviti na određene obaveze kojima ističe rok, a ta osoba će od vas zahtevati da se „spustite na zemlju“ i prihvatite posla.

U snu jesti u kafani

Ako ste sanjali da jedete u kafani, u stvarnom životu vas očekuje opušten period. Moguće je da ćete nenadano ranije završiti sve obaveze i da ćete imati prostora da uživate u slobodnom vremenu na koje niste računali. To će vas mnogo oraspoložiti i dati vam priliku da napunite svoje baterije.

Zapaliti kafanu u snu

Ukoliko ste sanjali da palite kafanu, u narednim danima biste mogli biti prestrogi prema sebi. Moguće je da ćete se okrenuti samo radu i obavezama te da nećete sebi dozvoljavati da se zabavite i opustite. Svaki potencijalni predah od obaveza vi ćete panično doživljavati kao gubljenje vremena i zaostajanje za rokovima. Naravno da to neće biti istina i da biste se morali malo više opustiti i uživati.

Sanjati kafanu pored puta

U slučaju da ste u snu videli kafanu pored puta, to označava mogućnost da uskoro sklopite dobar posao, ali da se usput i zabavite. Moguće je da će to biti prilika u kojoj se spajaju ugodno s korisnim i koju treba oberučke prihvatiti. Nemojte se mnogo premišljati i tražiti skrivene zamke u tom poslu, nego se opustite i uživajte.

Videti u snu kafanu u gradu

Kada sanjate da je kafana u gradu, to znači da vam je dosta strke, obaveza i jurnjave i da vam u svemu tome pod hitno treba neka oaza mira i odmora. Nemate vremena ni mogućnosti da idete negde daleko i da taj odmor planirate, potrebno vam je neko instant rešenje koje bi donelo odgovarajući predah od svakodnevne „ludnice“.

Sanjati kafanu u selu

Ako ste u snu videli kafanu u selu, to ukazuje da ćete uskoro upoznati dobrodušne ljude spremne da sa vama podele i dobro i zlo. Bićete prijatno iznenađeni njihovim ponašanje i veoma će vam goditi način na koji se ophode prema drugima. To će vas podstaći da i sami budete bolja osoba i da u drugima vidite mnogo više pozitivnih osobina te da ih više i cenite.

Sanjati kafanu u planini

Ukoliko ste sanjali kafanu koja se nalazila negde u planini, u bliskoj budućnosti biste mogli poželeti da pobegnete od svih na neko udaljeno mesto. Moguće je da ćete zabavu i opuštanje potražiti daleko od ustaljenih načina zabave i to sa osobama koje vas ne poznaju tako dobro. Možda ste se umorili od istih ljudi, istih mesta i istih očekivanja pa ćete to pokušati promeniti.

U snu sklapati posao u kafani

U slučaju da ste sanjali da sklapate poslove u kafani, u stvarnom životu ćete morati malo taktizirati kako biste dobili ono što želite. Moguće je da ćete jednu osobu morati malo duže ubeđivati raznim sredstvima da bi pristala na određeni dogovor. Vaša umešnost u tom ubeđivanju će biti na visokom nivou i vi ćete ostvariti svoj cilj.

U snu upoznati nekoga u kafani

Kada sanjate da upoznajete nove ljude u kafani, to znači da vam je u stvarnom životu potrebno više druženja i širenje kruga poznanika. Nemojte se u komunikaciji ograničavati na mali broj osoba kada imate priliku otkriti različite karaktere i u svakom od njih pronaći nešto što će vam goditi u toku druženja. Na taj način otkrivate i sami sebe, bolje se upoznajete i bolje funkcionišete.

Sanjati da radite u kafani

Ako ste u snu radili u kafani, vi ste osoba koja i odmor doživljava kao obavezu koju treba odraditi. Niste u stanju da se opustite i da ništa ne radite jer ste pod stalnim pritiskom da će nešto krenuti po zlu ako ne držite kontrolu nad tim. Pokušajte ponekad ući u „prazan hod“ i ne plašite se posledica. Ubrzo ćete se uveriti da je to blagotvorno.

U snu čistiti u kafani

Ukoliko ste sanjali da čistite kafanu, u narednom periodu biste mogli „čistiti“ za nečijim greškama. Moguće je da će vam se uskoro obratiti određena osoba i tražiti vašu pomoć u nečemu što je „zabrljala“. Neće joj biti lako da vam se obrati i da vam prizna kako je malo preterala sa uživanjima i ludovanjima, a sada ne zna kako da dovede u red posledice tog ludovanja. Imajte to na umu kada budete „čistili“ za tom osobom.

Sanjati da spavate u kafani

U slučaju da ste u snu spavali u kafani, na javi biste mogli propustiti dobru priliku za zabavu i druženje. Moguće je da nećete znati kako da se uključite u jedno društvo niti kako da se tamo ponašate pa ćete se još više distancirati od tog društva. Nemojte se plašiti, dobrodošli ste tamo i nema nikakvog razloga da vi „spavate“ dok drugi „luduju“.

U snu sediti za šankom u kafani

Kada u snu vidite kako sedite za šankom u kafani, to znači da će vas uskoro zbog nečega peći savest. Moguće je da ćete biti zamišljeni i da nećete biti baš dobro društvo za zabavu pa će vas okolina zaobilaziti i ostavljati na miru. Vama će to i odgovarati jer nećete hteti s drugima deliti ono što trenutno osećate.

Sanjati da nećete izaći iz kafane

Videti u snu kako nećete da izađete iz neke kafane, kako želite tu stalno biti, ukazuje na to da u stvarnom životu bežite od problema. Moguće je da vam je lakše ignorisati postojeće probleme nego se s njima razračunavati i rešavati ih. Niste lenja osoba, ali se plašite neuspeha i poraza pa  vas to blokira u svakom pokušaju da se drugačije postavite prema onome što život nosi.

Sanjati da menjate kafane

Ako ste u snu videli kako menjate kafane jednu za drugom, to znači da vas u stvarnom životu trenutno ništa ne raduje i da ne nalazite mira i zadovoljstva ni u čemu što radite. Moguće je da vam nešto fali, ali da ni sami ne znate šta bi to bilo. Sve vam je dosadilo, sve je već viđeno, a ništa novo vam ne deluje posebno zanimljivo. Moguće je da bi vam poznanstvo sa jednom posebnom osobom  unelo živost i polet u svakodnevnicu.

Imati svoju kafanu u snu

Ako ste sanjali da imate svoju kafanu, vi ste osoba koja odlično zna izbalansirati rad i odmor. Svesni ste da bez rada nema života, ali ste isto tako svesni da ga nema ni bez odmora. Uspeli ste to dvoje dovesti u odličan balans i prilagoditi i rad i odmor svojim potrebama. Ne preterujete ni u prvom ni u drugom slučaju i to vas čini srećnom i uravnoteženom osobom koja uživa u svom životu.