Sanovnik » Sanjati » Šta znači sanjati kuću?

Šta znači sanjati kuću?

Verovatno svi znaju za izraz „moja kućica, moja slobodica“ i dobro razumeju šta to znači. Kuća predstavlja sigurnost i privatnost za svaku osobu pa nije čudno što svi teže da imaju vlastiti dom i da nikome ne polažu račune.

U snovima je kuća sinonim za zaštitu i privatnost, ali je i prikaz naše ličnosti. Na određeni način, kuća predstavlja nas i naše osećaje, predstavlja naš identitet i naše viđenje sebe samih. Kroz snove o kući, možemo videti kakve su nam želje i kakav je naš odnos prema vanjskom svetu i ljudima koji nas okružuju. Možemo videti i koliko se osećamo slobodnim ili zarobljenim u stvarnom životu.

Snovi o kući mogu imati i pozitivno i negativno predskazanje, a to svakako zavisi od njihovih detalja.

Sanjati kuću

Ako ste u snu videli kuću, verovatno vas na javi pogađaju neke stvari, bilo pozitivno ii negativno. Moguće je da ste u poslednje vreme okrenuti sebi i da analizirate svoj život, da pokušavate nešto menjati ili da sabirate i oduzimate ono što ste postigli. Kuća u snu ukazuje na vas i vaša postignuća, kao i na vaše želje za budućnost. Ukoliko ste zadovoljni sami sobom i svojim mestom u životu, kuća u snu će to jasno pokazati, ali isto tako će pokazati i kada niste zadovoljni svojim životom.

Sanjati svoju kuću

Ukoliko ste sanjali svoju kuću, onu koju na javi posedujete, taj san ukazuje na to da ćete se uskoro baviti svojom porodicom i vašim odnosima s njenim članovima. Moguće je da ćete dublje analizirati ono što imate ili nemate u tim odnosima, ali je moguće i da ćete samo lepo uživati u porodičnom okruženju i ljubavi svojih najmilijih.

Ukoliko ste sanjali svoju kuću, ali je nemate u stvarnom životu, onda takav san predstavlja mogućnost da u bliskoj budućnosti dobijete priliku za sticanje vlastitog doma i za napredovanje u mnogim pogledima. Moguće je da ćete se na razne načine osećati sigurnima i da ćete ostvariti mnoge dobre početke na nekim životnim poljima.

Sanjati tuđu kuću

U slučaju da ste sanjali kuću nekih osoba koje poznajete, to označava da se na javi upoređujete s drugima ili da priželjkujete nešto što drugi imaju. Moguće je i da sebe vidite i vrednujete kroz druge ljude i njihovo mišljenje o vama, a ne onako kako zaista jeste.

Ako ste sanjali tuđu kuću, ali ne znate kome pripada, taj san vam govori da još uvek nemate jasne ciljeve u životu i da ni sami ne znate šta tačno želite. Nekada vam se čini da želite i trebate ovo, a onda pomislite da je to nešto drugo i tako stalno. Nemate jasan stav o životu niti jasne planove za budućnost pa vam se često učini da je nešto tuđe ono što vam treba.

Videti malu kuću u snu

Kada sanjate malu kuću, to znači da ste vi osoba koja živi u realnosti i koja ne mašta previše. Zadovoljni ste onim što imate, ali vam ipak nešto nedostaje. Nećete se javno žaliti niti tražiti „hleba preko pogače“, ali biste ipak voleli proširiti svoje mogućnosti i postignuća. Nekako osećate da to nije to i da biste mogli i trebali stvarati nešto više.

Videti u snu veliku kuću

Ako ste sanjali veliku kuću, taj san ukazuje na vaš osećaj zadovoljstva svojim životom i postignućima u tom životu. Osećate se ostvareno, ispunjeno i cenjeno u svom okruženju i smatrate da ste na dobrom putu. Ne fali vam samopouzdanja niti osećaja slobode i to vas čini otvorenima prema drugim ljudima i daje priliku da se širite i rastete na mnogim poljima.

U snu videti drvenu kuću

Ukoliko ste u snu videli drvenu kuću, uskoro biste mogli shvatiti da vam nedostaje jednostavnosti i prirodnosti u životu. Moguće je da ste se previše opteretili modernim stvarima i trkom za stvaranjem što veće zarade, a da vas to uopšte ne ispunjava srećom i zadovoljstvom. Potreban vam je povratak jednostavnim i prirodnim stvarima koje život čine opuštenim i pristupačnim.

Sanjati kamenu kuću

U slučaju da ste u snu videli kamenu kuću, u narednim danima biste mogli shvatiti da ste pomalo hladni prema drugima ili da vas drugi tako doživljavaju. Verovatno ste pravedni, ali bez mnogo emotivnosti pristupate svom okruženju. Važna vam je sigurnost i ispravnost u svemu što radite, a emotivnost ostavljate onima koji „nemaju pametnija posla“. Možda biste mogli malo razmisliti o tome i uvideti da grešite kada u svoj život ne uključujete dublje emocije.

Sanjati kuću od slame

Kada sanjate kuću od slame, to znači da ste vi vrlo krhka osoba ili da sami sebe tako doživljavate. Nemate mnogo samopouzdanja i smatrate da nikada ne biste mogli postići nešto bitno u životu pa to ni ne pokušavate. Verovatno vas niko i ne potiče da se više angažujete na podizanju samopouzdanja, ali biste morali znati da to svakako zaslužujete. I vi, kao i svi drugi, imate određene kvalitete i sigurno ste u nečemu posebno dobri, a to biste trebali više ceniti.

Videti u snu staklenu kuću

Sanjati staklenu kuću predstavlja vašu veliku izloženost okolini u kojoj živite. Moguće je da se osećate nezaštićeno i dostupno svačijem pogledu i svačijoj znatiželji. Verovatno imate osećaj da ne možete nigde pobeći niti sakriti svoju privatnost od drugih osoba i to vas mnogo opterećuje i frustrira. Možda je to samo trenutna situacija u vašem životu i ubrzo će proći, ali je moguće da se ne znate zaštititi od napadnih osoba sklonih ogovaranju i da vas oni stalno ugrožavaju.

U snu videti kuću bez vrata

Ako ste sanjali kuću koja nema vrata, to znači da ste vi vrlo zatvorena osoba i da ne želite s drugima deliti svoje tajne niti životna dešavanja. Ne zanimaju vas tuđi životi, ali ne dozvoljavate ni da vaš život izlazi izvan vaše kuće. Zato je vrlo teško „ući“  u vašu „kuću“ i znati šta o nečemu mislite, ali je i vama teško da izrazite ono što osećate.

Videti u snu kuću sa mnogo vrata i prozora

Ukoliko ste u snu videli da kuća ima mnogo vrata, to ukazuje da ste u stvarnom životu vrlo druželjubiva osoba otvorenog uma. Spremni ste uvek da saslušate tuđe mišljenje i kada se s njim ne slažete. S vama je vrlo lako naći zajednički jezik i postići dogovor jer lako usvajate novitete i imate mnogo razumevanja za ljude oko sebe.

Sanjati kuću bez prozora

U slučaju da ste u snu videli kuću bez prozora, na javi možete očekivati da ćete biti slepi za nešto što je očito. Moguće je da samo vi ne vidite nešto što se dešava i što se tiče upravo vas, a da svi drugi tačno znaju o čemu se radi. Bilo da ste tvrdoglavi i odbijate nešto priznati ili da ste zaslepljeni nekim uverenjem i opet ne vidite ono što je očito, rezultat je isti: potrebno je da progledate.

Sanjati kuću bez krova

Kada sanjate kuću bez krova, to nije dobar znak. U narednom periodu biste mogli imati neke gubitke i osećati se obezglavljeno zbog toga. Verovatno će vam trebati neko vreme da se oporavite i da vratite „krov“ na mesto, ali to će se svakako desiti. Nemojte paničiti i ponašati se kao „muva bez glave“, nego pokušajte sabrano sagledati koje su vam mogućnosti i šta je najbolje da uradite.

Videti staru kuću u snu

Ako ste u snu videli staru kuću, u bliskoj budućnosti biste mogli biti obuzeti nekim sećanjima i vraćanjem u prošlost. Moguće je da će vas nešto potaknuti na evociranje uspomena ili ćete se na momenat vratiti nečemu što ste ranije radili. U svakom slučaju, na neki način ćete biti u prošlosti i bavićete se nekim njenim delovima.

Videti novu kuću u snu

Ukoliko ste sanjali novu kuću, na javi vas očekuju određene prilike i napredovanja. Moguće je da ćete započeti nešto novo u životu i da će se to odnositi na novi životni ciklus, a ne samo na promenu posla ili mesta življenja. Moguće je da ćete biti drugačija osoba zbog određenih iskustava kroz koja ćete proći, da ćete biti zreliji i drugačije živeti svoj život.

Sanjati iznajmljenu kuću

U slučaju da ste u snu videli iznajmljenu kuću, to znači da se ne osećate dobro u svojoj koži i da imate osećaj kao da ne živite svoj nego tuđi život. Možda ste opterećeni nečijim zahtevima i pravilima koja morate poštovati pa nemate dovoljno slobode u odlučivanju i kreiranju vlastitog života. Treba vam nešto što je autentično vaše i što niko drugi ne može oskrnaviti ili poništiti.

Sanjati da ste sami u kući

Kada u snu vidite kako ste sami u kući, to znači da imate osećaj da vas niko ne razume i da nemate s kim podeliti svoja razmišljanja. Upućeni ste samo na sebe i svoje misli, ali i na samo svoje fizičke resurse. Moguće je da se teško otvarate pred drugima, ali je moguće i da ste se više puta opekli kada ste poklonili svoje poverenje pa ste zato sada vrlo oprezni.

U snu videti punu kuću ljudi

Ako ste sanjali da je kuća puna ljudi, a vama to ne smeta,  to upućuje na vašu veliku druželjubivost i spremnost da sa svima podelite svoj život. Niste od onih koji imaju tajne i ne razumete zašto je potrebno bilo šta kriti i time se opterećivati. Smatrate da je sve za ljude i da to tako treba i prihvatiti.

Videti u snu da je kuća puna ljudi, ali da vam to smeta, predstavlja vaš osećaj preopterećenosti tuđim uticajem u vašem životu. Moguće je da vas neko stalno pritišće svojim savetima, idejama i prisutnošću uopšte pa nemate nimalo mira i slobode. Potrebno vam je vreme samo za sebe i za to se morate izboriti.

Sanjati kuću punu stvari

Ukoliko ste u snu videli da je kuća puna stvari, to ukazuje na vašu veliku svestranost. Moguće je da ne znate gde biste se pre okrenuli i čime biste se prvo bavili. Imate mnogo ideja i volje da ih realizujete pa vam nikada nije dosadno.

Sanjati praznu kuću

U slučaju da ste u snu videli praznu kuću , bez stvari ili ljudi u njoj, na javi biste mogli biti emotivno ispražnjeni i apatični. Moguće je da se nalazite u nekom teškom životnom periodu i da vam nije lako da se usredsredite na nešto konkretno jer ste obuzeti onim što vas muči. Možda ste pretrpeli gubitak drage osobe ili ste imali neke druge životne udarce od kojih se još uvek oporavljate.

Sanjati svađu u kući

Kada u snu čujete svađu u kući, to znači da vas muče neki unutrašnji sukobi. Moguće je da nikako ne uspevate pomiriti svoje želje i mogućnosti koje imate. Verovatno vas pati nešto što ne želite sami sebi priznati, a nikako ne radite na rešavanju tog problema. Uporno se držite istih maštanja i želja, a znate da ih na ovaj način ne možete doseći.

U snu čuti smeh u kući

Ako ste u snu čuli smeh u kući, to znači da će vas uskoro na javi nešto obradovati.  Moguće je da ćete primiti dobre vesti ili da će vam se nenadano ispuniti nešto što duže vreme želite. Moguće je da će vas posetiti neko koga ste poželeli ili da ćete dobiti priznanje na poslovnom planu. Kako god bilo, nešto će vam doneti osmeh na lice i bićete veoma zadovoljni.

U snu ulaziti u kuću

Ukoliko ste sanjali da ulazite u kuću, u bliskoj budućnosti biste se mogli intenzivno baviti sami sobom i svojim unutrašnjim svetom. Moguće je da ćete raditi na sebi, na svom ponašanju prema drugima, na ispoljavanju osećanja i na shvatanju poriva i reakcija koje imate. Možda ćete posećivati neke tretmane ili kurseve. Pokušaćete unaprediti sami sebe i biti bolji čovek.

U snu izlaziti iz kuće

U slučaju da ste u snu videli kako izlazite iz kuće,  na javi možete očekivati da ćete se otvoriti prema drugima i njihovom mišljenju. Pokušaćete prihvatiti tuđe savete i dobronamerne uticaje, a da u svemu ne vidite pokušaj nametanja vlasti i mešanje u vaš život. Bićete mnogo opušteniji i pristupačniji za saradnju i život uopšte.

Sanjati da gradite kuću

Kada u snu gradite kuću, to znači da ćete u stvarnom životu dobiti veliku šansu da postignete ono što odavno želite. Moguće je da će vam se uskoro poklopiti neke stvari na koje niste računali i da ćete doći do svog cilja mnogo brže nego što ste to planirali. Ovo je dobar san i uvek ima pozitivno značenje.

Sanjati da rušite kuću

Ako ste u snu rušili kuću, na javi vas očekuje loš period i mnogo muke sa samim sobom. Vrlo je verovatno da ćete biti nervozni i nezadovoljni šta god da budete radili. Nikako nećete moći pronaći zadovoljstvo ni pravu meru u bilo čemu, sve će vam se činiti prazno i imaćete osećaj da ste porušeni iznutra. Srećom, ovakav period neće dugo trajati i vi ćete pronaći pravi smisao i cilj.

Kupovati kuću u snu

Ukoliko ste sanjali da kupujete kuću, u bliskoj budućnosti biste mogli pokušati biti neko drugi. Moguće je da ćete silno želeti živeti životom kakvim neko živi i da ćete se svim silama truditi da oponašate tu osobu u bitnim stvarima. Možda toga nećete biti svesni, ali morate znati da vi na taj način ne živite svoj nego tuđi život i da „kupujete“ ono što neko drugi ima. Bolje bi bilo da nađete vlastiti identitet.

Prodavati kuću u snu

U slučaju da ste sanjali da prodajete kuću, u narednom periodu biste mogli pristati na nešto što vam ne odgovara. Moguće je da ćete na neki način biti prinuđeni da se „prodate“ za viši cilj ili ćete se vi osećati prodano, a da to drugi neće tako videti. Moguće je da ćete morati menjati sebe i svoja uverenja za nešto što vam je važno i to će vam teško pasti.

Sanjati dograđivanje kuće

Kada u snu dograđujete kuću, to znači da ćete u naredim danima mnogo raditi na sebi i da ćete pokušati nešto popraviti ili promeniti. Moguće je da ćete želeti da se rešite nekog poroka, ružne navike ili da nešto drugo iskorenite iz svog života. Isto tako je moguće da ćete učiti nešto novo i da ćete se na određeni način u nečemu usavršavati.

Videti u snu požar u kući

Ako ste sanjali požar u kući, to znači da u vama postoji neki gorući problem koji nikako da rešite. Možda ste vi pokušavali naći rešenje tog problema, ali vam to nije pošlo za rukom. Isto tako je moguće da vi uopšte niste svesni koliko je alarmantan taj problem i da mu ne pridajete potrebnu pažnju. Bilo kako bilo, krajnje je vreme da nešto konkretno poduzmete u vezi toga i da „sanirate taj požar“.

U snu videti podrum kuće

Ukoliko ste u snu videli podrum kuće, to ukazuje na mogućnost da vam vaša podsvest pokušava nešto poručiti. Moguće je da niste svesni nečega što vam se dešava i da na to trebate obratiti određenu pažnju. Možda je reč o nekim osećajima koje ste duboko zakopali i ne date im da izađu iz „podruma“ na svetlo dana.

Sanjati potkrovlje kuće

U slučaju da ste sanjali potkrovlje kuće, na javi vas očekuju neka dublja promišljanja i bavljenje određenim intelektualnim stvarima. Vrlo je verovatno da se u idućim danima nećete baviti prizemnim stvarima, nego da ćete biti okupirani dubokoumnim promišljanjima i analizama. Moguće je da ćete imati i određenog sagovornika u tim razmatranjima i da ćete zajedno tražiti viši smisao života.

Videti u snu kuhinju kuće

Kada u snu vidite kuhinju neke kuće, to znači da vas u bliskoj budućnosti očekuju topli porodični susreti. Vi se uvek radujete takvim okupljanjima jer ste porodična osoba i veoma ste vezani za sve njene članove. Ovo okupljanje će vas usrećiti i dati vam priliku da uživate u društvu onih koje duže vreme niste videli.

Sanjati da stojite ispred kuće

Ako ste u snu videli kako stojite ispred kuće, to znači da se plašite sami sebi nešto priznati. Moguće je da pokušavate dokučiti šta se tačno dešava i s vama i sa vašom okolinom, ali je izvesno da ne želite priznati neki poraz ili neku želju koju imate. Stojite ispred kuće, posmatrate, ali ne ulazite u njenu unutrašnjost.

Sanjati napuštenu kuću

Ukoliko ste sanjali napuštenu kuću, vi se u stvarnom životu osećate veoma usamljeno. Moguće je da nemate srodnu dušu i nekoga ko bi vas razumeo pa vam život nema onaj kvalitet koji želite. Ništa što radite vas ne ispunjava radošću jer to nemate s kim podeliti.

Čistiti kuću u snu

U slučaju da ste u snu čistili kuću, u narednom periodu biste mogli rešiti neke stvari sami sa sobom i dovesti svoj život u red. Potreban vam je određeni balans u životu i vi biste ga uskoro mogli pronaći. Intenzivno ćete se potruditi da „očistite“ sve što je potrebno i da svoju „kuću“ dovedete do savršenstva.

Videti u snu da ste zaključani u kući

Kada sanjate da ste zaključani u kući, to znači da se osećate sputano u svom životu i da nemate dovoljno slobode. Moguće je da vas ograničavaju neke osobe koje morate slušati ili da vas guše određena pravila sa kojima se ne slažete, ali je moguće i da imate previše obaveza, a premalo odmora i vremena za sebe.

Videti neurednu kuću u snu

Ako ste u snu videli da je kuća neuredna, to ukazuje na haos u vašoj glavi i vašem životu. Moguće je da su vam misli nesređene i da ne znate gde idete. Potrebno je da zastanete i da složite svoje prioritete kako biste mogli normalno i kvalitetno funkcionisati.

U snu videti kuću na osami

Ukoliko u snu vidite neku kuću koja stoji sama bez ijedne druge kuće u blizini, to predstavlja siguran znak da se osećate izolovano u svom životu ili da ste vi svet za sebe. Moguće je da ne želite druge ljude u blizini i da ste zadovoljni takvim životom, ali je moguće i da ste usamljeni.

Sanjati kuću s dvorištem

U slučaju da sanjate kuću koja ima dvorište, vi ste kompleksna osoba koja ima široke vidike. Veoma ste bogatog duha i vaš unutrašnji svet je oplemenjen mnogim saznanjima i iskustvima. Spremni ste svojoj okolini pokazati to bogatstvo i niste od onih koji sebično čuvaju sve što znaju ili imaju. Bili biste dobar mentor nekoj osobi.

Sanjati kuću okruženu cvećem

Kada u snu vidite kuću okruženu cvećem, to znači da ste veoma zadovoljni svojim životom i da u svemu oko sebe pokušavate pronaći lepotu. Svesni ste prolaznosti i propadanja svega što nas okružuje, ali ste svesni i da se sve obnavlja i ustupa mesto novom. Smatrate da ništa nije završeno sve dok postoji mogućnost novog rađanja i „cvetanja“.