Sanovnik » Sanjati » Šta znači sanjati nesvesticu?

Šta znači sanjati nesvesticu?

Gubitak svesti može biti vrlo ozbiljan problem, ali može biti i prolazna neugodnost. Međutim, ne smemo zaboraviti da je svaki gubitak svesti obavezno posledica velikog stresa koji organizam u tom momentu doživljava. Nekada je taj stres rezultat oboljenja, a nekada je rezultat emocionalne preopterećenosti.

S obzirom da gubitak svesti podrazumeva privremenu nemoć i nedostatak orijentacije, snovi sa ovom tematikom najčešće upućuju upravo na takve probleme. Dakle, ukazuju na osećaj nemoći, gubitka kompasa u životu, ali i na osećaj nezaštićenosti i straha od nepredviđenih dešavanja.

I stari i novi sanovnici označavaju snove o nesvestici kao one koji nose negativno predskazanje i koji upućuju na postojanje ozbiljnijih problema.

Sanjati nesvesticu

Ako ste sanjali nesvesticu, u narednom periodu biste se mogli baviti problemima koje stalno ignorišete ili koje uopšte ne doživljavate kao ozbiljne. Moguće je da će se neke stvari nakupiti i eskalirati u punom naboju, bilo kao vaše ili kao problemi određene osobe koja vam je važna. U svakom slučaju, san o nesvestici upućuje na šokantne događaje, na prekide i početke, na slabosti i strahove.

U snu pasti u nesvest

Ukoliko ste sanjali da ste vi pali u nesvest, vrlo je moguće da se plašite nečega što dolazi, a za to  nikako niste spremni. Takođe je moguće da se plašite svoje slabosti ili gubitka kontrole nad nečim. Isto tako je moguće da se nalazite u panici kada pomislite na mogućnost da će vas drugi doživeti kao slabića ili na mogućnost da se na bilo koji drugi način pred nekim osramotite.

U slučaju da ste u snu videli kako neko drugi pada u nesvest, na javi vas očekuje briga za nečiju dobrobit ili saznanje o problemima određene osobe za koje uopšte niste znali da postoje. Moguće je da ćete biti šokirani nečijom osetljivošću i nemogućnošću suočavanja sa onim što se trenutno događa.

U snu se onesvestiti u kući

Kada sanjate da ste se onesvestili u kući, to znači da ste veoma preopterećeni svakodnevnim obavezama i da vam je pod hitno potreban odmor. Vaša podsvest vam poručuje da morate napraviti pauzu i dovesti svoje telo i dušu u stanje balansa. Moguće je da se fizički iscrpljujete stalnim obavezama, ali je moguće i da ste pod psihičkim stresom zbog određenih briga. Vreme je da to prekinete i da sebe stavite na prvo mesto.

Videti u snu da se neko drugi onesvestio u svojoj kući predstavlja znak da je ta osoba nezadovoljna porodičnim životom i tretmanom koji tamo ima. Moguće je da se oseća neshvaćeno i da ne zna na koji način da sebe približi drugima ili druge sebi.

Sanjati nesvesticu na ulici

Ako ste sanjali da ste se onesvestili na ulici, to znači da se panično plašite javnog sramoćenja. Moguće je da vam uskoro predstoji neki javni nastup, možda izlaganje nekog referata ili određena domaćinska uloga koje se plašite. Verovatno to doživljavate kao veliki pritisak i ne znate kako da se oslobodite te tenzije. Bojite se da ćete nešto pogrešiti i da se nećete snaći pred drugim ljudima.

Sanjati nesvesticu na radnom mestu

Ukoliko ste u snu imali nesvesticu na poslu, u bliskoj budućnosti biste mogli biti iznenađeni nekim dešavanjima u poslovnom svetu. Moguće je da će vas zateći jedna informacija koju ćete saznati i da ćete zbog toga biti u blagom šoku. Verovatno će vam biti teško da prihvatite određene promene i da se na njih naviknete.

Videti u snu da je neko drugi imao nesvesticu na vašem radnom mestu predstavlja vašu zabrinutost da ćete nekim informacijama dovesti svoje kolege u neugodnu situaciju. Moguće je da vi znate nešto što oni još ne znaju i niste sigurni koji način bi bio najbolji da im to saopštite. Ne želite biti osoba koja donosi loše vesti, ali ćete to ipak morati uraditi.

Videti u snu da se onesvešćujete pred drugima

U slučaju da ste sanjali kako padate u nesvest pred drugim ljudima i to vam je bilo zabrinjavajuće, to ukazuje da ste vi osoba kojoj je veoma važan utisak koji ostavlja na druge ljude. Forma je najvažnija i tu nema priče, a o sadržaju se može polemisati. Bitno vam je da za javnost sve bude u najboljem redu i da o vama niko nema loše mišljenje. Zato se veoma plašite mogućnosti da se ta slika nečim „uprlja“.

Sanjati da se neko drugi onesvešćuje pred drugim ljudima predstavlja vaše loše mišljenje o toj osobi. Verujete da se ta osoba uopšte ne trudi da izgradi dobru sliku o sebi i ne možete shvatiti kako sebi može dozvoliti taj luksuz da drugi vide njene mane i slabosti. Ne cenite takve ljude i osećate određeni prezir prema njima.

Sanjati da ste sami prilikom onesvešćivanja

Kada u snu vidite da ste se onesvestili i da ste pri tome bili sami, to znači da se u stvarnom životu brinete da nećete imati potrebnu pomoć onda kada vam ona bude najpotrebnija. Plašite se da niko iz vaše okoline neće razumeti kako se vi osećate i da neće primetiti da ne možete dalje sami i koliko vam je potrebna tuđa pomoć.

Videti u snu da vam neko pomaže prilikom nesvestice

Ako ste sanjali kako vam je neko pomagao kada ste se onesvestili, to znači da se možete prestati brinuti jer ćete u narednim danima dobiti pomoć koja vam je neophodna. Moguće je da ste se brinuli kako nešto nećete moći sami dovesti do kraja i kako će to onda biti veliki promašaj. Ne biste mogli podneti da budete odgovorni za neke neuspehe u koje su uključeni i drugi ljudi.

Sanjati da vam niko ne pomaže tokom nesvestice

Ukoliko ste u snu videli kako vam niko ne pokušava pomoći kada ste se onesvestili, to ukazuje na vaše nepoverenje u ljude kojima ste okruženi. Moguće je da ne verujete u dobronamernost osoba sa kojima radite ili kraj kojih živite i to za vas predstavlja veliki problem. Ne možete opušteno sarađivati s njima i stalno ste na nekom oprezu. Ne verujete u njihove izjave i sve dvaput proveravate, a to vam oduzima mnogo vremena i živaca.

Videti u snu da vi nekome pomažete tokom nesvestice

U slučaju da ste sanjali da nekome pomažete tokom nesvestice, na javi možete očekivati da ćete na sebe preuzeti veliki deo tereta koji određena osoba nosi. Moguće je da ćete kod te osobe prepoznati probleme koji je pritišću i uvideti da ona nema dovoljno snage da se sama s njima nosi pa ćete joj sve to pokušati olakšati što više možete.

Videti u snu da drugi ljudi pomažu nekome ko se onesvestio predstavlja nagoveštaj da ćete u bliskoj budućnosti učestvovati u nekoj humanitarnoj akciji. Moguće je da ćete se pridružiti prikupljanju pomoći za određenu osobu ili za očuvanje nečega do čega vam je posebno stalo.

U snu se onesvestiti od gladi

Kada sanjate da ste se onesvestili od gladi, to znači da ćete u narednom periodu imati finansijskih problema i da će vas to mnogo uzdrmati. Moguće je da nećete imati uspeha u nečemu na čemu u poslednje vreme radite i da će vam to iscrpeti veliki deo ušteđevine. Kada sve saberete i oduzmete, videćete da ne stojite baš najbolje i to bi mogao biti određeni šok za vas.

Onesvestiti se u snu zbog bolesti

Ako ste se u snu onesvestili zbog bolesti, u stvarnom životu biste morali povesti mnogo više računa o svom zdravlju. Moguće je da vam vaše telo već duže vreme šalje određene signale da nešto nije u redu, ali ih vi konstantno ignorišete. Ne biste trebali biti tako neodgovorni prema svom zdravlju, ako ne zbog sebe, a ono zbog vaše porodice jer vaš život utiče i na druge ljude.

U snu imati nesvesticu zbog straha

Ukoliko ste sanjali da ste se onesvestili od straha, to ukazuje na vaš nedostatak samopouzdanja. Moguće je da se retko zauzimate za sebe jer se plašite da ćete ispasti glupi ili smešni i da će vas drugi ismejavati zbog toga. Nikada niste sigurni da li ste u pravu i to vas mnogo ograničava u nastavku odbrane neke ideje ili stavova.

Onesvestiti se u snu zbog uzbuđenja

U slučaju da ste se u snu onesvestili zbog prevelikog uzbuđenja, u stvarnom životu možete očekivati da će vam neko pokušati vrlo oprezno saopštiti određenu novost. Moguće je da ste vi osoba koja veoma burno reaguje na sve ono što vam je neprihvatljivo ili na nešto što trenutno ne očekujete. Zato se pripremite unapred da čujete neke uzbudljive ili potresne vesti.

U snu imati nesvesticu zbog umora

Kada sanjate da imate nesvesticu zbog velikog umora, to znači da se plašite kako nečemu niste dorasli i kako nešto nećete moći izdržati. Moguće je da se još niste susretali sa takvim zadacima ili obavezama i da to na vas ostavlja utisak vrlo iscrpljujućeg posla. Biće potrebno samo malo vremena pa da uvidite kako ste se uzalud plašili i opterećivali brigama jer sve to možete lako i uspešno odraditi.

Onesvestiti se u snu od bola

Ako ste u snu videli kako se onesvešćujete od bola, to znači da bi vas u narednim danima neko mogao veoma povrediti svojim ponašanjem. Moguće je da od jedne osobe nećete očekivati takve postupke i da će vas to veoma šokirati i zaboleti. Biće vam teško da prihvatite novu sliku o toj osobi jer ste dugo vremena verovali da je sasvim drugačija.

Polivati u snu onesvešćenog vodom

Ukoliko ste sanjali da onesvešćenu osobu polivate vodom kako bi se povratila iz nesvesti, u bliskoj budućnosti biste mogli obaviti jedan ozbiljan razgovor s određenom osobom. Moguće je da ćete svojim savetima pokušati jednu osobu prizvati pameti i ukazati joj na opasnosti koje sama izaziva. Nadaćete se da će je to trgnuti iz onoga što radi i da će uvideti koliko greši.

Videti u snu da vas neko poliva vodom kako biste se povratili iz nesvesti predstavlja vaše „otrežnjenje“ koje će vam ukazati na mnoge počinjene greške. Taj prelomni trenutak bi vam mogao promeniti život u potpunosti i vratiti vas na pravi put.

Sanjati da onesvešćenu osobu polivaju vodom ukazuje na to da ćete uskoro saznati kako je jedna osoba dobila određenu kaznu za svoje nedolično ponašanje. Biće vam jasno da su takve mere bile potrebne kako bi se ostalima stavilo do znanja da nema tolerisanja lošeg ponašanja ni za koga. Svi moraju preuzeti odgovornost za svoje postupke i osvestiti koje su moguće posledice.

Sanjati da se plašite prići onesvešćenoj osobi

U slučaju da ste u snu videli kako se plašite prići osobi koja je u nesvesti, to pokazuje da ste vi osoba koja ne voli iznenađenja jer se s njima loše nosite. Ne znate kako da se ponašate u takvim situacijama i niste sigurni šta se sve od vas tada očekuje. Prilično ste zbunjeni kada se iznenađenje desi i to u vama uvek izaziva određeni otpor.

U snu uhvatiti onesvešćenoga dok pada

Kada sanjate da ste uhvatili nekoga ko se onesvestio i sprečili ga da padne, to znači da  nikako nećete dozvoliti da se jednoj bliskoj osobi desi nešto loše. Potrudićete se da uvek budete spremni pomoći i sposobni da to izvedete. Veoma vam je stalo do te osobe i ne biste mogli podneti da ona bilo zbog čega ispašta ili pati. Tu ste kao njen oslonac kada god da joj taj oslonac zatreba.

Videti u snu da je vas neko uhvatio kada ste se onesvestili predstavlja vaše saznanje da niste sami i da ne morate brinuti kada je podrška u pitanju. Svesni ste da imate mnogo toga na čemu možete zahvaljivati u životu i zahvalnost zaista i osećate.

Sanjati nesvesticu pred neprijateljem

Ako ste u snu videli kako ste se onesvestili pred neprijateljem, to znači da bi vas nečiji bezobrazluk mogao izbaciti iz takta. Moguće je da ćete burno reagovati na neprimereno ponašanje i na jasno iskazivanje neprijateljstava jedne osobe. Kasnije biste se mogli kajati i smatrati taj ispad svojom slabošću je ćete smatrati da ste trebali ostati „hladne glave“  i ne dozvoliti da drugi vide koliko vam je to zasmetalo.

Sanjati nesvesticu pred šefom

Ukoliko ste sanjali da ste se onesvestili pred svojim šefom, u bliskoj budućnosti biste mogli ići na polaganje stručnih ispita. Moguće je da će vas to opterećivati i da nećete znati da li ste tim ispitima dorasli. Plašićete se mogućeg pada na ispitima i šefove poruge i ljutnje zbog toga.  Međutim, ubrzo ćete shvatiti da nema razloga za paniku jer ste se vredno spremali za tu proveru znanja.

Videti u snu da se onesvestila voljena osoba

U slučaju da ste u snu videli kako se onesvestila vaša voljena osoba, u stvarnom životu biste mogli osećati grižu savesti zbog nečega što je vezano za tu osobu. Moguće je da nešto od nje krijete i da vas plaši pomisao da će voljena osoba loše odreagovati kada to jednom sazna. Možda je želite zaštititi skrivanjem istine, ali znate da to nije u redu i zato ste mnogo opterećeni na javi.

U snu videti nesvesticu roditelja

Kada sanjate da se onesvestio neko od vaših roditelja, ili možda oboje, to znači da ste veoma svesni njihovih godina i svega što su u životu prošli. Moguće je da ste zabrinuti za njihovo zdravlje i da se plašite kako bi neko veće uznemiravanje moglo imati loše posledice na njih ili kako oni to ne bi mogli ni podneti. Zato ste stalno pod pritiskom i brigom za njih.

Sanjati da se onesvestio neko od članova porodice

Ako ste u snu videli kako se onesvestio neko od članova vaše porodice, to ukazuje na veliku odgovornost koju osećate prema njima. Moguće je da ste dugo godina vodili brigu o svima u vašoj porodici i da sada planirate uraditi nešto samo za sebe, ali se plašite da vaša porodica to neće dobro prihvatiti, ili da neće neki njeni članovi. Moguće je da ste ih na neki način razmazili i dozvolili im da budu sebični i da ne razmišljaju o veličini vaše žrtve za njih.

Videti u snu nesvesticu prijatelja

Ukoliko ste sanjali da se vaš prijatelj onesvestio, vrlo je moguće da se osećate krivima što ste tog prijatelja zapostavili u poslednje vreme. Moguće je da ste svesni kako je bitno da mu pružite više pažnje i da budete tu za njega kada je to potrebno. Plašite se da će vaš prijatelj pomisliti da ga smatrate krivim za nešto i da će se zbog toga loše osećati. Ne znate kako da mu objasnite svoje povlačenje iz druženja, a da ga ne uvredite ili naljutite.

Sanjati da se vaš neprijatelj onesvestio

U slučaju da ste u snu videli kako se vaš neprijatelj onesvestio, to ukazuje na mogućnost da vam taj neprijatelj pruži ruku pomirenja. Moguće je da ćete u prvi mah biti vrlo skeptični i da ćete se pitati da li je vaš neprijatelj „pao na glavu“ pa tako razmišlja, ali ćete onda uvideti da su mu namere iskrene i da želi okrenuti novi list u svom životu.

Videti u snu da ste sprečili svoju nesvesticu

Kada u snu vidite kako ste uspeli sprečiti i prevazići nesvesticu koja je pretila da vas zahvati, to znači da ćete se uskoro trgnuti iz neke letargije i stanja u kojem samo kukate. Nećete dozvoliti da vas nešto porazi i učini vas nemoćnima, nego ćete se sabrati i odlučno zauzeti za ono što će vam doneti mnogo napretka. Bićete vrlo ponosni sami na sebe i uvidećete da možete sve što želite kada imate dovoljno samopouzdanja.