Sanovnik » Sanjati » L » Lekar u sanovniku i snovima

Lekar u sanovniku i snovima

Lekari su sinonim za pomoć, ali i za problem. Retko ko se odlučuje da poseti lekara ako nema neki ozbiljniji zdravstveni problem. Ponekad je čak potrebno da nas bliske osobe ubeđuju da se obratimo lekaru za pomoć jer mi to odbijamo i nadamo se da će problemi sami od sebe proći.

Ukoliko se desi da nam je motiv lekara glavni motiv u snovima, vrlo je moguće da su nam misli opterećene nekim problemima koje ne možemo sami rešiti. Verovatno nam je potrebna tuđa pomoć i drugačiji uvid u situaciju u kojoj se nalazimo.

Sanovnici tumače ovakve snove na osnovu njihovih detalja pa snovi o lekarima mogu imati i pozitivno i negativno značenje.

Sanjati lekara

Ako ste sanjali lekara, u bliskoj budućnosti biste mogli imati određenih poteškoća za koje će vam trebati pomoć nekog stručnog lica ili pomoć druge osobe. Takođe je moguće da ni sami niste svesni koliko vam je potrebna tuđa pomoć pa je na vreme niste tražili. Vaš san može ukazivati i na to da vi osećate potrebu da nekome pomognete ili da se plašite za dobrobit jedne osobe. Isto tako, možda biste trebali obratiti pažnju na svoje zdravlje i ne shvatati ga olako.

Sanjati da ste vi lekar

Ukoliko ste u snu vi bili lekar i lečili druge, u narednim danima biste mogli pokušati pomoći jednoj bliskoj osobi. Možda ćete obaviti razgovor s tom osobom i ukazati joj na probleme koji su prisutni, a koje ta osoba ignoriše. Takođe je moguće da ćete iz drugačijeg ugla sagledati tuđe probleme i da ćete konačno shvatiti nečije ranije ponašanje prema vama.

Sanjati da je lekar osoba koju poznajete

U slučaju da ste u snu videli kako je lekar neka osoba koju poznajete, to ukazuje na mogućnost da očekujete pomoć ili savet od bliskih osoba. Možda se podsvesno nadate da će vam neko od bližnjih rešiti postojeće probleme ili da će vam pružiti podršku u onome kroz šta trenutno prolazite.

U snu ići kod lekara

Kada sanjate da idete kod lekara, to znači da ste došli u fazu kada morate sebi priznati da u vašem životu nešto nije u redu i da to sami ne možete rešiti. Moguće je da vas vaš san upozorava da što pre poduzmete nešto konkretno, da ne odugovlačite sa rešavanjem onoga što vas muči. Takođe je moguće da osećate potrebu s nekim podeliti ono što osećate i da vam je za to potrebna poverljiva osoba.

Sanjati da je lekar došao kod vas

Ako ste u snu videli da je lekar došao kod vas, u bliskoj budućnosti biste mogli dobiti iznenadnu pomoć ili biste nenadano mogli naći rešenje nekog problema. Moguće je da će vas obradovati nečija susretljivost i želja da pomogne, kao i saznanje da ta osoba to ne radi iz koristi.

Videti u snu da je lekar došao kod nekog drugog predstavlja nagoveštaj poboljšanja situacije u kojoj se ta osoba nalazi. Moguće je da ćete konačno dobiti lepe vesti o zdravlju te osobe ili lepe vesti o nekom drugom aspektu njenog života.

U snu bežati od lekara

Ukoliko ste u snu videli kako bežite od lekara, u narednom periodu biste mogli biti mnogo tvrdoglavi. Moguće je da ćete uporno odbijati da pogledate istini u oči i da se suočite sa realnim dešavanjima u vašem životu. Nepromišljeno ćete „gurati“ nešto svoje, nećete slušati savete bliskih osoba i nećete uspeti sagledati posledice koje takvo ponašanje izaziva. Bolje bi bilo da zastanete i smireno razmislite o svemu.

Videti u snu da neko drugi beži od lekara znači da će vaš trud oko nekoga biti uzaludan. Moguće je da ćete pokušavati pomoći jednoj mlađoj osobi, ali vaše reči i postupci neće dopirati do nje. Najbolje je da odustanete od nastojanja da promenite ono što trenutno nije moguće promeniti.

U snu poslušati savet lekara

U slučaju da ste sanjali kako slušate i sledite savete lekara, u stvarnosti možete očekivati poboljšanje na mnogim životnim poljima. Moguće je da ćete poslušati savet jedne iskusne osobe i da će vas to pokrenuti u dobrom smeru, a nakon toga će sve teći svojim tokom. Moguće je i da ćete promeniti neke dosadašnje navike, da ćete uvideti greške koje ste činili, a to će vas sigurno unaprediti.

Sanjati da ne slušate savete lekara

Kada u snu vidite kako ne slušate savete lekara, kako kršite pravila koja vam je lekar odredio, to znači da biste u bliskoj budućnosti mogli propustiti neke dobre šanse. Moguće je da ćete imati priliku da ostvarite ono o čemu maštate, ali će vas vaša nepromišljenost i oglušivanje o savete dobronamernih osoba odvesti u pogrešnom smeru. Vrlo je verovatno da ćete se nakon toga kajati, ali će za popravak biti kasno.

Sanjati pregled lekara

Ako ste sanjali da vas lekar pregleda, to ukazuje na mogućnost da se u narednim danima nađete u nekim zbunjujućim situacijama u kojima nećete znati šta da radite. Biće vam potrebno neko vreme da shvatite šta se dešava i na koju stranu trebate usmeriti svoju aktivnost. Ovakva situacija bi mogla doneti nervozu u vašu svakodnevnicu, ali ćete je lako prevazići čim dobijete pravu „dijagnozu“.

Videti u snu da lekar pregleda nekoga drugog predstavlja mogućnost da u skoroj budućnosti nećete biti načisto sa jednom osobom. Neće vam biti lako da dokučite šta ta osoba hoće od vas i koju igru igra, ali ćete to uskoro otkriti i saznati kakvo je pravo stanje između vas.

Sanjati da lekar odbija pregled

Ukoliko ste u snu videli kako je lekar odbio da vas pregleda, u narednim danima vas očekuju neka razočarenja i neuspesi. Moguće je da vam neće biti odobren kredit na koji ste računali ili da nećete dobiti  pomoć bliskih osoba onda kada vam bude bila najpotrebnija. Bićete prepušteni sami sebi i moraćete se snalaziti sa onim što imate i znate.

Sanjati da lekar odbija pregledati nekog drugog ukazuje na mogućnost da uskoro budete svedok nečije „loše sreće“ i teškog perioda za tu osobu. Moguće je da će pomenuta osoba biti očajna jer neće videti izlaz iz situacije u kojoj se bude našla, a vi nećete znati kako da joj pomognete.

Videti u snu konzilij lekara

U slučaju da ste sanjali lekarsku komisiju ili konzilij lekara, na javi možete očekivati da će neke vaše odluke u budućnosti biti rezultat volje drugih ljudi. Moguće je da ni sami nećete biti svesni šta je za vas dobro, odnosno šta vam nanosi štetu pa će se vaše bliske osobe uključiti intenzivnije u vaš život i doneti neke odluke umesto vas. Kasnije će se ispostaviti da im trebate biti zahvalni na tome.

U snu videti lekara koji operiše

Kada sanjate da vas lekar operiše, to znači da vam u bliskoj budućnosti dolaze bitne promene. Moguće je da će vam u prvi mah te promene pasti teško i da ćete se duže na njih privikavati, ali ćete kasnije uvideti koliko su velike njihove blagodeti. Nemojte tek tako odbijati ono što dolazi jer se život sastoji od promena, a ne od stajanja u mestu.

Videti u snu da lekar vrši operaciju nad nekim drugim znači da će jedna bliska osoba uskoro napraviti radikalne „rezove“ u svom životu. Moguće je da ćete biti prilično iznenađeni odlukama te osobe, ali ćete ubrzo uvideti da su njene promene dobro osmišljene i konstruktivne.

Sanjati da vas lekar oživljava

Ako ste u snu videli kako vas lekar oživljava, to znači da će se vaše želje ispuniti onda kada već budete izgubili svaku nadu u njihovo ostvarenje. Moguće je da će vam u poslednjem trenutku stići dobre vesti i da će se vaše čekanje srećno završiti. Nemojte očajavati jer nikada ne znate šta vas čeka u narednom danu.

Sanjati da lekar oživljava nekog drugog predstavlja dobre vesti o nečijem uspehu, izlečenju ili pobedi nad opasnim porocima. Obradovaćete se kada čujete da je jedna osoba uspela prevazići velike probleme koji su je pritiskali.

Sanjati da je lekar nervozan

Videti u snu lekara koji je nervozan i neprijateljski raspoložen nagoveštava da biste uskoro mogli dobiti pomoć od nekoga, ali preko volje. Moguće je da će vam jedna osoba izaći u susret, ali da to neće rado učiniti i da će vam često zbog toga predbacivati. Možda je bolje da tu pomoć potražite negde drugo jer bi vam ova mogla presesti.

U snu videti mrtvog lekara

Sanjati mrtvog lekara, nije dobar znak. Takav san vam poručuje da ste iscrpeli sve mogućnosti koje su vam drugi mogli pružiti i da ste sada prepušteni sami sebi. Na vama je da odlučite šta ćete i kako ćete dalje, a da se pri tome oslanjate samo na vlastite snage. Na neki način, ovo bi mogao biti test vaše snage i sposobnosti da se sami o sebi brinete.

U snu ubiti lekara

Ukoliko ste u snu ubili lekara, na javi vas očekuju problemi kojima ćete sami „kumovati“. Moguće je da ćete svojom naglošću i prepotencijom sami sebe sabotirati i onemogućiti vlastiti uspeh. Nećete hteti popustiti kada to bude bilo potrebno, ali nećete hteti ni zapeti onda kada to bude neophodno. Vaše procene će biti pogrešne jer ćete biti ispunjeni bahatošću i umišljenom veličinom. Međutim, ubrzo ćete se neprijatno „prizemljiti“ i shvatiti koliko ste pogrešili.

U snu videti da je neko ubio lekara označava prepreke na koje ćete u narednom periodu naići. Moguće je da će vam „za dlaku“ izmaći nešto na što ste veoma računali ili da će neko odustati od toga da vam pruži podršku koju je ranije obećao. To će vas prilično unazaditi, ali vas neće onesposobiti u onome što budete radili.

Sanjati da ste spasili lekara

U slučaju da ste u snu spasili nekog lekara, na javi biste mogli učiniti dobro delo, a da toga nećete biti ni svesni. Moguće je da ćete nekome veoma pomoći i da ćete promeniti život te osobe nekim, za vas, usputnim postupkom, a ta osoba vam to nikada neće zaboraviti. Uskoro biste se i sami mogli uveriti koliko je tačna ona izreka da se dobro dobrim vraća.

Videti u snu da neko drugi spasava lekara znači da ćete u bliskoj budućnosti upoznati jednu veoma dobrodušnu osobu. Moguće je da će se ta osoba aktivno baviti humanitarnim radom i da će vam se ta njena aktivnost veoma dopasti.

Sanjati seks sa lekarom

Ukoliko ste sanjali da imate seks sa lekarom, taj san ukazuje na potrebu da „začinite“ svoj život nečim nesvakidašnjim i uzbudljivim. Moguće je da priželjkujete malu avanturu i osveženje na erotskom polju, ali je moguće i da priželjkujete partnera koji će biti cenjen i poštovan. Ovo se jednako odnosi na san o ženskom i o muškom lekaru.

U snu davati poklon lekaru

Kada u snu vidite kako dajete poklon nekom lekaru, to znači da biste u stvarnom životu mogli osetiti veliku zahvalnost prema nekome. Moguće je da ćete shvatiti koliko se jedna osoba žrtvovala za vas u nekoj situaciji ili ćete uvideti veličinu nečijeg prijateljstva, a to će vas potaknuti da jasno pokažete toj osobi koliko cenite ono što je učinila.

Plaćati lekara u snu

Ako ste sanjali da plaćate lekara i njegove usluge, vaš san vam poručuje da ćete za neke usluge u stvarnom životu morati napraviti protivuslugu. Uskoro biste mogli na ličnom primeru videti kako ništa nije džabe i kako se sve plaća na ovaj ili onaj način. Od vas zavisi kako ćete razrešiti ovu situaciju i dokle ćete biti spremni da idete.

Sanjati da pomažete lekaru

Videti u snu kako pomažete nekom lekaru dok obavlja svoj posao predstavlja poštovanje na javi. Moguće je da ćete uskoro dobiti priznanje za svoj trud i zalaganje u onome što radite i da će vaša okolina prepoznati vaše kvalitete. Bićete veoma zadovoljni onim što će se nakon toga dešavati i to će vam dati još više snage za nove poduhvate.

Sanjati da ne verujete lekaru

Ukoliko u snu niste verovali lekaru i njegovim procenama, na javi biste mogli biti žrtva vlastite ljubomore i sumnje. Moguće je da ćete nepravedno nekoga optužiti i da ćete tu optužbu temeljiti samo na subjektivnom osećaju. Zaslepiće vas vaša uverenja i emocije pa će i vaše ponašanje biti nekorektno.

Sanjati da lekar nema termin za vas

U slučaju da ste sanjali kako lekar nema slobodan termin za vas, vi ste osoba koja tuđe potrebe uvek stavlja ispred svojih. Moguće je da ne vodite dovoljno računa o sebi i svom zdravlju, a to nikako nije dobro. Takođe je moguće da se ne zauzimate za sebe dovoljno ozbiljno kada su u pitanju važne odluke i to ostavlja loše posledice u vašem životu.

U snu voditi nekoga lekaru

Kada u snu vidite kako vodite neku osobu kod lekara, to znači da ćete u narednim danima uspeti otkloniti otpor jedne osobe prema vašim savetima. Moguće je da dugo ubeđujete tu osobu da učini nešto dobro za sebe, ali vas ona ne sluša i ne uzima za ozbiljno. Međutim, uskoro bi se mogle desiti neke promene koje će uticati na to da pomenuta osoba promeni svoje mišljenje i da vas posluša.

Sanjati da vas neko vodi kod lekara

Ako ste sanjali da vas neko vodi kod lekara, to označava dolazak velikog i iskrenog prijateljstva. Moguće je da ćete u narednom periodu upoznati jednu osobu sa kojom ćete imati mnogo toga zajedničkog i sa kojom ćete se odlično razumeti. To poznanstvo bi se moglo razviti u veoma snažno i dugotrajno prijateljstvo i na tu osobu ćete uvek moći računati.

U snu videti lekara u kući

Sanjati da vam je lekar došao u kuću ukazuje na potrebu da obratite pažnju na nekog člana vaše porodice. Moguće je da neko od vaših bližnjih ima određene probleme koje ne pokazuje javno i ne govori o njima pred vama, ali to ne znači da mu nije potrebna vaša pomoć. Na suptilan način pokušajte otkriti u čemu je problem i pokušajte biti od pomoći bliskoj osobi.

U snu videti lekara na ulici

Ukoliko ste u snu videli lekara na ulici, na javi biste se trebali pričuvati prehlade i virusa koji kruže. Nemojte se nepotrebno izlagati kontaktima sa većim brojem ljudi jer bi vam to moglo doneti zdravstvene probleme.

Videti u snu lekara u bolnici

U slučaju da ste sanjali lekara koji je bio u bolnici, u skoroj budućnosti možete očekivati odlazak na odmor. Moguće je da ste premoreni svakodnevnim obavezama i da vam je preko potrebna veća pauza kako biste napunili svoje baterije i vratili se u normalu. Nemojte odbijati ovu priliku jer je ona upravo ono što će vas „resetovati“ i oporaviti.

Videti u snu lekara u mrtvačnici

Kada u snu vidite lekara koji je u mrtvačnici, to znači da u stvarnom životu pokušavate oživeti nešto što je odavno „mrtvo“ i odavno izgubljeno. Nemojte trošiti snagu i vreme na nešto što se ne može vratiti, nego se usredsredite na budućnost i ono što vas tek očekuje. Sve ima svoje razloge pa je tako s razlogom nešto u prošlosti, a nešto drugo u budućnosti.

Sanjati da vam lekar saopštava loše vesti

Čuti u snu kako vam lekar saopštava loše vesti ukazuje na neko razočarenje u stvarnom životu. Moguće je da ćete mnogo verovati nekome ko će vas na kraju povrediti i razočarati svojim ponašanjem. Umesto da vam ta osoba bude „lek“, vi ćete morati tražiti način da se oporavite od novih povreda.

U snu čuti dobre vesti od lekara

Sanjati da vam lekar saopštava dobre vesti predstavlja uspeh na javi. U narednom periodu vas očekuje napredak na mnogim životnim poljima i sve što budete radili, imaće pozitivan ishod.  Nemojte se ustručavati da započnete nove poslove, da upoznate nove osobe ili da krenete u nešto nepoznato jer ćete u svemu imati uspeha.

Sanjati da je lekar voljena osoba

Ako ste sanjali da je vaša voljena osoba lekar, vrlo je moguće da od svoje voljene osobe očekujete da vas „izleči“ od svega što vas muči i da vam donese olakšanje. Moguće je da u voljenoj osobi vidite nekoga ko je „melem za vaše rane“ i ko vas najbolje razume.

Sanjati da je lekar vaš roditelj

Ukoliko ste u snu videli da je lekar vaša majka ili otac, moguće je da se nalazite u teškom životnom razdoblju i da vam je potreban savet vaših roditelja. Možda ste poželeli da ste opet pod okriljem roditeljskog doma i da vas roditelji zaštite i izleče od svih briga koje život nosi.

Videti u snu da je lekar vaš prijatelj

U slučaju da ste sanjali kako je lekar neko od vaših prijatelja, to ukazuje na mogućnost da osećate veliku zahvalnost prema svom prijatelju zbog svega što za vas čini. Moguće je da ste bili u nekim neprilikama i da vas je vaš prijatelj spasao od istih, bilo da se radi o emotivnim ili finansijskim teškoćama. Taj prijatelj je za vas neko ko vam leči i dušu i telo.

Sanjati da je lekar dete

Kada u snu vidite da je lekar neko dete, to znači da je došlo vreme da se vratite iskrenim i neiskvarenim vrednostima u životu. Samo takav pristup i takvo ponašanje će vas oporaviti od svega što vas boli i povređuje. Na taj način ćete pronaći novi smisao u svemu i svemu ćete dati smisao.