Sanovnik » Sanjati » Šta znači sanjati lane (Bambija)?

Šta znači sanjati lane (Bambija)?

Na pomen srne, svi odmah vide nežnu i plašljivu životinju blagih očiju, neko je ganut, neko nije,  ali kad se spomene lane, svima se pojavi osmeh na licu. Mladunče srne i srndaća je jedno vrlo ljupko stvorenje koje je postalo planetarno popularno kada je prikazano u liku nestašnog Bambija.

S obzirom da su lanad plašljiva, nežna, nesigurna, ali i razigrana i radoznala poput sve dece, veoma su nam simpatična i rado ih gledamo, a deca pogotovo. Kroz njih vidimo lepšu i neiskvarenu stranu života i osećamo čistoću prirode.

U snovima je motiv laneta najčešće obojen istim ovim značenjima i predstavlja mnogo toga lepog. Naravno da detalji sna mogu ukazivati i na neke negativne stvari koje san poručuje, ali su to uglavnom snovi sa lepim i pozitivnim značenjem.

Sanjati lane

Ako ste sanjali lane, malo tačkasto mladunče srne, na javi vas uglavnom očekuju lepi događaji. Moguće je da ste nežna i osetljiva duša kojoj je potrebna pažnja, ali i da ste vragolasta i nestašna osoba željna zabave, koja bi tu zabavu u narednom periodu mogla i dobiti. Ovakav san ukazuje na vašu dobronamernost, na spokojan period života, kao i na potrebu za zaštitom i ljubavlju. Ukazuje i na mogućnost upoznavanja jedne neiskvarene osobe s kojom biste mogli ostvariti lepo prijateljstvo.

Sanjati lane iz crtanog filma (Bambija)

Ukoliko ste u svom snu videli malog Bambija, verovatno ste u svakodnevnom životu preokupirani maštanjem, fantazijama i željom da svet bude idealno i pravedno mesto. Moguće je da vas boli neka nepravda, ali i da pokušavate zaštititi nekoga do koga vam je stalo. Takođe je moguće da ste skloni idealizovanju stvari i osoba pa ste prema nekome posebno popustljivi i ne možete reći NE „Bambijevim okicama“. Takođe je moguće da ne želite odrasti i postati deo surovog i hladnog sveta u kojem je na ceni sve što je loše.

Sanjati lane koje je samo

U slučaju da ste u snu videli samo lane, na javi biste mogli biti prepušteni sami sebi u nekom dešavanu. Moguće je da to neće zaista biti tako, ali da ćete vi imati osećaj da ste ostali  bez zaštite u kritičnim momentima. Verovatno ste pomalo uplašeni zbog trenutnih dešavanja ili zbog nečega za što znate da vas u skoroj budućnosti očekuje. Osećate nesigurnost i pritisak jer se plašite da nečemu niste dorasli.

U snu videti lane uz srnu

Kada sanjate lane uz koje je i srna, to znači da u narednom periodu možete biti spokojni. Bez obzira koliko ste nežni i osetljivi, nećete imati razloga za brigu jer nećete biti sami u onome što se bude dešavalo. U svakom momentu ćete imati odgovarajuću zaštitu, imaćete uz sebe osobu od poverenja koja će vas usmeravati i savetovati, ali koja će vas i zaštititi ako je to potrebno. Možete se opustiti i biti spokojni.

Videti u snu lane u travi

Ako ste u snu videli lane koje leži u travi, u bliskoj budućnosti vas očekuje idiličan period. Sve vaše obaveze će biti lako rešive i neće vam stvarati uobičajeni stres. Bićete opušteni i mnogo vremena ćete provoditi u spokojnom odmoru ili u prijatnom druženju sa dragim osobama. Osećaćete se zaista dobro i konačno će vam se činiti da je sve leglo na svoje mesto.

Videti u snu razigrano lane

Ukoliko ste sanjali lane koje trči i skakuće unaokolo, u narednim danima vas očekuje mnogo zabave i druženja. Veoma lepo ćete se osećati, bićete veseli i željni društva sa kojim možete podeliti to veselje. Osećaćete navalu elana i pozitivne energije, ali će sve to biti nežni i čisti osećaji sa prizvukom dečije iskrenosti.

Sanjati lane na livadi

U slučaju da ste u snu videli lane na livadi, to ukazuje na potrebu da se vratite svojoj prirodi. Moguće je da dugo vremena živite po pravilima koja vam ne odgovaraju i koja se kose sa vašom stvarnom prirodom jer ste nežna i pomirljiva osoba. Međutim, to vam ne donosi ništa dobro, samo vas guši i udaljava od svega što zaista volite. Zato je krajnje vreme da se vratite sebi, svojim stvarnim željama i potrebama pa da sebe i stavite na prvo mesto.

Sanjati lane u zoo vrtu

Kada u snu vidite lane u zoo vrtu, to znači da morate shvatiti kako su neke stvari u životu neprijatne i nepravedne, ali su ponekad neophodne. Bez obzira koliko vas boli neko dešavanje, morate se pomiriti s tim da vi tu ništa ne možete promeniti, da u mnogo toga nemate ni stvarni uvid i da sve ima svoje „zašto“ i svoje „zato“, kao što sve ima i svoj „plus“ i svoj „minus“. Nekada nismo svesni zašto je nešto dobro, ali se kasnije sve razjasni i dođe na svoje mesto.

U snu videti lane u kući

Ako ste sanjali da vam je lane došlo u kuću, u narednim danima vas očekuje poseta jedne tople i dobronamerne osobe. Moguće je da ćete se iznenaditi dolasku te osobe jer je niste očekivali, ali ćete se veoma obradovati što možete biti u njenom društvu. Provešćete vrlo ugodno vreme u razgovoru i druženju sa tako blagom i pozitivnom osobom pa će sa vama dugo ostati njena dobronamerna i spokojna energija.

Sanjati da vam je lane ljubimac

Ukoliko ste u snu videli da vam je lane kućni ljubimac, taj san ukazuje na vašu potrebu da svoje emocije podelite s nekim za koga ste sigurni da će ih iskreno prihvatiti i da ih neće zloupotrebiti. Želite pored sebe u svakom momentu imati nekoga ko će vas usrećiti svojom razigranošću, nežnošću, radoznalošću i naivnošću. Uz to se želite i brinuti za takvu osobu, odnosno želite joj pokazati koliko je volite i koliko ste joj naklonjeni.

Sanjati uplašeno lane

U slučaju da ste u snu videli uplašeno lane, na javi možete očekivati neke stresne događaje sa kojima se nećete baš najbolje nositi. Moguće je da ćete se osećati nedoraslo svemu što se bude dešavalo i da ćete se plašiti tuđih uticaja koji nisu dobronamerni ni iskreni. Sve to bi u vama moglo stvarati veliku želju za zaštitom i traženjem pomoći od određenih bliskih osoba.

Videti u snu da lane beži

Kada sanjate lane koje beži, to znači da u narednom periodu morate biti mnogo pažljiviji prema jednoj osetljivoj osobi. Moguće je da ćete je svojim nepažljivim nastupom uplašiti i stvoriti nepoverenje prema sebi. To vam nikako ne treba, posebno zato što joj želite pomoći. Prilagodite svoj ton, nastup i reči osećajima pomenute osobe pa joj strpljivo i na prihvatljiv način objasnite zašto je nešto dobro ili ne.

Videti u snu kako lane ide za vama

Ako ste u snu videli lane koje vas sledi, u stvarnom životu biste mogli postati uzor jednoj mladoj osobi. Moguće je da ćete svojom blagom pojavom i svojim strpljenjem biti „sigurna luka“ za tu osobu i da će vam se rado obraćati za savet. Želeće sa vama podeliti mnogo toga što joj se dešava i o čemu svakodnevno razmišlja, a na vama će biti velika odgovornost da to pravilno kanališete i ne zloupotrebite.

Sanjati da lane spava

Ukoliko ste u snu videli kako lane spava, to označava da je pred vama miran i srećan period i da se možete opustiti. Nećete imati nikakvog razloga za brigu bez obzira što ste u poslednje vreme napeti zbog nekih loših iščekivanja. Sve će se povoljno rešiti u vašu korist, dobićete zaštitu koja vam je potrebna i u vaš život će se vratiti mir i olakšanje. Moći ćete mirno spavati.

Sanjati lane koje jede

U slučaju da ste sanjali lane koje jede, u bliskoj budućnosti biste mogli popraviti svoje zdravlje. Moguće je da ćete uspeti na prirodan način pomoći svom organizmu da se regeneriše i razvije i da ćete uvideti gde ste do sada grešili. Ništa se ne može samo od sebe dešavati pa ćete tako i vi morati uložiti trud da doprinesete vlastitom rastu i razvoju na polju zdravlja. Međutim, rezultati će uskoro pokazati da se to zaista isplati.

Videti u snu bolesno lane

Kada sanjate bolesno lane, to znači da biste svojim ponašanjem mogli povrediti jednu nedužnu osobu. Moguće je da će u narednim danima neke vaše reći ostaviti dubok ožiljak na duši jedne osetljive i dobronamerne osobe. Kasnije ćete uvideti da ste pogrešili i da ste preterali u tom momentu, ali šteta će već biti počinjena. Trebaće vam mnogo vremena i truda da povratite poverenje pomenute osobe i da joj se na neki način odužite za ono što ste učinili.

U snu videti da vuk progoni lane

Ako ste sanjali lane koje je progonio vuk, taj san upozorava na neprijatelje koji nikada ne miruju, samo se povremeno dobro kriju. Moguće je da ćete u idućim danima uočiti kako su određene osobe veoma neprijateljski nastrojene prema jednoj plemenitoj i tihoj osobi i kako joj pokušavaju nešto podvaliti. Ta njihova namera bi mogla postati vrlo otvorena i neskrivena u nekom trenutku pa neće biti nikakve sumnje u njihovu zlobu.

Videti u snu da lovac lovi lane

Ukoliko ste u snu videli kako lovac pokušava uloviti lane, to ukazuje na večne opasnosti koje vrebaju dobre i neiskvarene osobe. Ovaj san se može odnositi direktno na vas, ali može i ukazivati na neku drugu osobu iz vaše okoline. U svakom slučaju, san vam poručuje da morate biti svesni određenih opasnosti koje dolaze češće ili ređe, ali nikada ne prestaju. Zato je potrebno da se naučite zaštititi ili da to naučite neku drugu osobu.

Ubiti lane u snu

U slučaju da ste u snu ubili lane, na javi biste se mogli ogrešiti o nekoga ko to nikako nije zaslužio. Moguće je da ćete nekoga nepravedno optužiti ili da ćete na neki način zakinuti jednu poštenu i dobru osobu. Isto tako je moguće da nećete obratiti pažnju na potrebe nekoga ko je nezaštićen i osuđen da čeka pomoć drugih ljudi, a to bi moglo dovesti do komplikacija i štete za tu osobu.

Videti u snu da je neko drugi ubio lane ukazuje na nečiju hladnoću i bezobzirnost prema osobama koje nisu ratoborne i koje se ne laktaju da bi došle do onoga što žele. Moguće je da ćete biti zgroženi njihovim ponašanjem i da ćete im to staviti do znanja.

Spasiti lane u snu

Kada u snu vidite da ste spasili lane, to znači da biste u narednom periodu mogli biti zaštitnik jednoj nežnoj ili mladoj osobi i da biste na sebe mogli preuzeti brigu o njoj. To bi vam se moglo mnogostruko vratiti kada vidite njenu sreću i zahvalnost. Bićete  ispunjeni ljubavlju i ponosom i veoma zadovoljni što ste takvoj osobi pomogli da se izvuče iz problema koji su je vukli u propast i ubijali joj svaku želju za životom.

Sanjati da milujete lane

Ako ste u snu milovali lane, u bliskoj budućnosti biste mogli osetiti mnogo zadovoljstva zbog nečega. Moguće je da će se dešavati neke stvari na koje niste računali, a koje će vam veoma goditi i u vama izazivati smirenje i opuštanje. Možda ćete otići na tretmane relaksacije, na masaže ili će vam se dešavati nešto drugo što će vam veoma prijati.

Videti mrtvo lane u snu

Ukoliko ste sanjali mrtvo lane, na javi vas očekuje neko razočarenje i šok. Moguće je da ćete biti neprijatno iznenađeni i tužni zbog nečega što nikako niste očekivali. Neka dešavanja će za vas značiti poražavajuće stanje i kraj nečega lepog na što ste bili navikli. Moguće je da će se zatvoriti određena humanitarna udruženja ili da će nečemu drugom iznenada doći kraj, a vi ćete to teško podneti.

U snu videti više lanadi

U slučaju da ste u snu videli više lanadi, u stvarnom životu biste mogli dobiti posao u vrtiću, školi ili nekoj drugoj ustanovi koja se bavi radom sa nežnim i neiskvarenim dušama. Moguće je da ćete biti vrlo uspešni na tom mestu jer ćete svakodnevno upijati tu lepu energiju, a onda ćete je moći vraćati nazad. Takođe je moguće da ćete raditi negde gde ćete dolaziti u kontakt sa onima kojima je potrebna zaštita i negovanje, da ćete raditi sa onima koji su prepušteni tuđoj brizi.

Sanjati lane sa porodicom

Kada u snu vidite lane sa ostalim srnama i srndaćima, lane u krdu, to znači da će vaš porodični život biti unapređen i da će određeni problemi biti prevaziđeni. Moguće je da ćete uskoro dobiti i prinovu u porodici pa će vaša sreća biti mnogo uvećana. U svakom slučaju, neke lepe stvari će se dešavati u vašem porodičnom životu i to će vas mnogo usrećiti.

Sanjati farmu lanadi

Ako ste sanjali farmu na kojoj je bilo mnogo lanadi, a posebno ako ste ih vi uzgajali, u idućem periodu biste se mogli družiti sa vrlo veselim i pozitivnim osobama. Moguće je da ćete pronaći odlično društvo za odlazak na godišnji odmor ili za druženje na praznicima i da ćete se truditi da održavate redovne kontakte s tim osobama. S njima ćete se osećati kao dete na vrtešci jer će vam sve biti razigrano, nesputano, „ludo i nezaboravno“.

Kupovati lane u snu

Ukoliko ste sanjali da kupujete lane, uskoro biste mogli pokušati pridobiti jednu poštenu osobu za neki svoj poduhvat. Moguće je da ćete se truditi da joj na razne načine ugodite i da sve zajedno prikažete boljim nego što jeste, ali ćete toj osobi obećavati i neke nagrade ili bonuse za njen pristanak. Na sve načine ćete se truditi da ta osoba bude na vašoj strani u nekom dešavanju i nećete se ustručavati ni da joj ponudite ono što pošteni ljudi obično odbijaju.

U snu prodavati lane

U slučaju da ste u snu prodavali lane, u stvarnom životu biste mogli izneveriti jednu dobru i poštenu osobu. Moguće je da nećete namerno hteti da se stvari tako dogode, ali da nećete ni poduzeti potrebne mere da to sprečite. Na kraju će rezultat biti poražavajući za tu osobu i ona vam to neće moći zaboraviti. Osećaće se izdano i prevareno od osobe kojoj je verovala, a da to ničim nije zaslužila.

Pokloniti lane u snu

Kada sanjate da ste nekome poklonili lane, to znači da ćete jednoj osobi u narednom periodu pokloniti svoju iskrenost i najbolje namere. Bićete spremni na svaku prijateljsku i nesebičnu podršku toj osobi i ništa vas od toga neće odvratiti. U vama će uvek naći prijatelja, iskrenog saveznika i nekoga ko će pružiti utehu kada je to potrebno. Sve ono najčistije što čovek može dati drugom čoveku, vi ćete pokloniti pomenutoj osobi.

Sanjati da ste vi dobili lane na poklon ukazuje na potrebu da više cenite osobu koju pored sebe imate i ono što ste od nje dobili. Moguće je da uopšte niste svesni koliko ste blagosloveni što vas ta osoba obasipa ljubavlju, iskrenošću i strpljenjem. Njena plemenitost je vredna velike zahvalnosti i to biste trebali što pre uvideti.

U snu ukrasti lane

Ako ste sanjali da ste nekome ukrali lane, to znači da biste u narednom periodu prema nekome mogli biti grubi i da biste tu osobu mogli mnogo razočarati. Moguće je da ćete joj razbiti lepu sliku koju je o svetu imala i da ćete joj oduzeti nadu i verovanje da je svet dobro mesto puno prilika i mogućnosti. Nešto lepo i nedužno će nestati iz života te osobe jer ćete joj ukrasti nadu koju je imala.

Sanjati da je neko vama ukrao lane predstavlja vašu tugu i suočavanje sa zlobnicima iz vaše okoline. Uvidećete da nije važno koliko ste vi dobri i koliko se trudite da  nikoga ne povredite, kada neko drugi svim silama pokušava da povredi vas i da vam napakosti. Nemoguće je da u sebi sačuvate čistoću i lepotu kada je pokvarene duše svakodnevno napadaju i prljaju.

Sanjati decu i lane

Ukoliko ste u snu videli kako se deca igraju s lanetom, na javi vas očekuju susreti sa veoma radoznalim i naivnim osobama. Moguće je da ćete se začuditi nečijem ponašanju, ali da ćete biti prijatno iznenađeni neposrednošću i otvorenošću osoba koje ćete upoznati. Te osobe neće imati šta da kriju i njihovo ponašanje će biti rasterećeno svakog pretvaranja, kalkulacija ili potreba da nešto izvuku za sebe pa će i njihova radoznalost biti dobronamerna, a ne zlobna.

Sanjati lane u snegu

U slučaju da ste u snu videli lane u snegu, u bliskoj budućnosti vas očekuje zahlađenje odnosa sa jednom osobom. Vrlo je moguće da će vam to teško pasti jer ćete osećati veliki gubitak u svojoj duši, ali se nećete moći nastaviti družiti s nekim ko vas povređuje i ko nema osećaja za vašu nežnu prirodu.

Videti u snu promrzlo lane predstavlja određene opasnosti s kojima biste se mogli susresti u narednom periodu. Moguće je da nećete biti spremni na neke izazove i na situacije koje će zahtevati odlučnost i oštrinu, ali i brzo reagovanje. To bi vas na neki način moglo šokirati, iznenaditi, zakočiti i sprečiti da normalno funkcionišete.

U snu hraniti lane

Kada u snu hranite lane, to znači da ćete uskoro biti spremni jednoj dragoj osobi pomoći u napredovanju i koračanju kroz život. Moguće je da ćete postati nečiji sponzor, mentor ili osoba od poverenja i da ćete se veoma truditi da pomognete nečiji rast i razvoj. Moguće je i da ćete nekome postati staratelj, da ćete na sebe preuzeti vrlo veliku odgovornost za nečiju budućnost.

Sanjati da se lane pretvara u jelena

Ako ste u snu videli kako se lane pretvorilo u predivnog jelena, to ukazuje na ispunjenje jedne vaše velike želje. Moguće je da ćete uskoro ostvariti ono o čemu ceo život maštate i da će se vaši snovi pretvoriti u prelepu stvarnost. Očekuje vas uspeh i napredak na svim poljima i vašoj sreći neće biti kraja. Postaćete neko ko je važan, moćan i poštovan pa strepnji i nesigurnosti više neće biti mesta u vašem životu.

U snu držati lane u naručju

Ukoliko ste sanjali da držite lane u naručju, to ukazuje na vašu veliku saosećajnost prema drugima. Moguće je da ste vi osoba koja ne podnosi tuđu patnju i koja svima želi pomoći pa čak i onda kada to nije moguće jednostavno izvesti. Nije vam važno koliko vremena i truda treba uložiti da biste nekome pomogli, važno vam je samo da na kraju vidite osmeh na licu te osobe, a posebno ako se radi o deci. Zato ste često baš vi organizator humanitarnih akcija i raznih inicijativa za pomaganje ugroženima.

Sanjati da vam lane liže ruku

U slučaju da ste u snu videli kako vam lane liže ruku, na javi vas očekuje nečija odanost i zahvalnost. Jedna poštena i nežna osoba će vam se zahvaliti za nesebičnu pomoć koju ste joj pružili i u njoj ćete imati doživotnog prijatelja.