Sanovnik » Sanjati » K » Kokoš u snu 🐔 – šta znači sanjati kokošku?

Kokoš u snu 🐔 – šta znači sanjati kokošku?

Kokoška je definitivno ptica s kojom se čovek najviše druži. To što ona zbog toga nije sretna, čoveka uopšte ne brine. Bitno mu je da ima dovoljno mesa i jaja, a i perje se da iskoristiti. Sigurno se niko neće iznenaditi kada kažemo da je piletina najzastupljenije meso na našim trpezama, a da kokošja jaja koristimo svakodnevno i u slanim i u slatkim jelima. Pa čak i u kozmetičke svrhe.

Iz ovoga vidimo koliko je kokoška prisutna u svakodnevnom životu, a koliko mi o tome uopšte ne razmišljamo. Uzimamo to kao deo rutine, nešto što se podrazumeva, što nije naročito bitno i idemo dalje.

Upravo zbog toga, kokoška nije česta pojava u našim snovima. Ne razmišljamo o njoj, pa je i ne sanjamo. Ali kada se ipak desi da nam „ušeta“ u snove, onda je sanjamo na razne načine i tako isto je možemo i tumačiti. Snovi o kokošima mogu biti i pozitivni i negativni, a mogu se i odnositi na sve oblasti našeg života.

Osim izvora hrane, za kokošku 🐔 najčešće vežemo pojam gluposti, pa se često može čuti da neko nekome kaže da je glup/a kao kokoš. Šta će tačno za nekoga značiti san o kokoški, naravno da zavisi od njega samog, ali se takvi snovi često tumače kao ogovaranje, laži, glupi ispadi, ljubomorne optužbe i slično. U onim pozitivnim delovima snova, kokoška predstavlja dobitak i blagostanje, množenje i napredovanje. Sve ovo mnogo zavisi od načina na koji smo sanjali kokoš, od njene boje i ponašanja u snu.

Ukoliko ste vi jedan od ređih sanjača koji je u snu imao „avanturu“ sa kokoškom, sigurno vas zanima šta bi taj san trebao značiti. Mi smo se potrudili da sakupimo i objedinimo tumačenja starih sanovnika i onih modernijeg shvatanja ovog pojma, te da vam ih ovde predstavimo na što jasniji način.

Sanjati kokošku

Ako ste nedavno sanjali kokoš, uskoro vas očekuje neka dinamika i užurbanost. Baš onako kako se kokoš ponaša u svom životu i vi ćete se ponašati u vašem. Dakle, kokoška je pomalo nervozna, na oprezu, blago uspaničena, ali isto tako bez mnogo brige i pameti. Rutinski odrađuje dan, ali na kraju svakog donese jaje. Najčešće je u jatu, ali ne smeta joj ni da luta sama. Glasna je i spremna da svima objavi svoj uspeh (jaje) ali može i da ćuti. Šta će se od svega ovoga odnositi baš na vas, zavisi od toga kako ste tačno sanjali tu kokošku.

Sanjati mnogo kokošaka

Ukoliko ste u svom snu videli mnogo kokošaka, znači da ćete biti predmet mnogih ogovaranja. Ako ste zadovoljni životom kojim živite, ogovaranja ne treba da vas brinu. Vi znate šta ćete i kako ćete sa svojim životom, a drugi neka brinu o tuđem kad nemaju svoj.

Stajati među kokošima

U slučaju da ste sanjali kako stojite među kokoškama, na javi ćete se naći u nekom društvu koje će biti vrlo raspoloženo da spletkari i trača, a vi ćete im biti posebno zanimljivi jer nećete učestvovati u njihovoj priči. U svakom slučaju, pazite šta govorite pred takvim ljudima.

Ako ste sanjali nekog drugog da stoji među kokošima, uskoro ćete imati zanimljiv susret sa jednom osobom koja će se sastati s vama samo da bi doznala nešto o jednoj drugoj osobi. S obzirom da vi ne pripadate toj vrsti ljudi, biće vam vrlo zanimljivo gledati na koji način će pokušavati da vas navede da pričate o onome što želi čuti.

Videti kokošku koja skače po dvorištu

Ukoliko ste u snu videli kokošku koja usplahireno skače po dvorištu, znači da ćete uskoro dobiti nekakav glas, tj. vest, koji će vas baš iznenaditi. Nećete očekivati takav razvoj događaja, ali i to se dešava.

U slučaju da ste u snu videli mnogo kokošiju koje uznemireno skaču po dvorištu, dobićete vesti koje će trebati hitno rešavati i to će vas malo zabrinuti. U jednom trenutku ćete biti obeshrabreni, ali ćete sve na vreme završiti.

Čuti u snu da kokoška kokodače

Ako ste u snu čuli kokodakanje kokoške, u skoroj budućnosti vas očekuje uspešan završetak nekog posla koji duže radite i koji vam je zadao poprilično muke. Zbog zadovoljstva što ste posao priveli kraju, organizovaćete manju proslavu i svima objaviti sretnu vest.

U slučaju da ste sanjali kokodakanje većeg broja kokošaka, dobićete javno priznanje za svoj poslovni uspeh, a to će na vas ostaviti snažan utisak i imati veliki značaj.

Sanjati da je kokoška snela jaje

Ukoliko ste sanjali da je kokoška snela jaje, to znači da ćete u narednom periodu  imati manji dobitak. Možda ste igrali neke igre na sreću, pa vas sad očekuje nagrada. Ili ćete možda ostvariti dobit tamo gde se najmanje nadate.

Ako ste u snu videli da su koke snele više jaja u gnezdu, uskoro ćete imati priliku za širenje svog posla. Nakon uspeha i priznanja u radu, moći ćete birati saradnike i partnere u poslovanju, a to će vam veoma mnogo značiti.

Sanjati da kokoška kljuca jaje

U slučaju da ste u snu videli kako kokoška kljuca jaje koje je snela, biće potrebno da obratite pažnju na rasipnost i prekomerno trošenje. Ništa ne može večno trajati, pa tako ni vaša sredstva. Ako ih ne budete razumno trošili i stalno obnavljali,  ubrzo ćete biti bez ičega.

Videti u snu koke nosilje

Ukoliko ste sanjali farmu sa kokama nosiljama i videli ih poredane u redove, možete se uskoro nadati umnožavanju profita i ostvarenju velike dobiti. Isplatiće vam se način na koji ste odlučili da vodite svoj posao, iako su vas drugi od toga odgovarali.

Videti u snu da kokoška leži na jajima

U slučaju da ste sanjali koku koja leži na jajima, imate jasnu poruku da u nečemu morate biti strpljivi. Ono što želite i čemu se nadate, biće ostvareno, ali ne onda kada ste vi to zamislili, nego kada za to bude najbolji momenat. Ne kaže se uzalud „strpljen – spasen“, nemojte to zaboraviti.

Sanjati kokošku sa pilićima

Ako ste u snu videli koku sa pilićima, očekuje vas mnogo uspeha u roditeljstvu. Bićete strpljivi i taktični, pa će vas deca obasipati ljubavlju. Ukoliko još niste roditelj, a sanjali ste ovaj san, uskoro biste to mogli postati.

Ukoliko ste sanjali da koka vodi svoje piliće, uskoro biste mogli imati jedan poverljiv i poučan razgovor sa svojom decom ili sa nekim za koga osećate da vam je kao dete. Ovo će biti posebni trenuci i za vas i za njih, osetićete da ste se još više povezali i zbližili.

U slučaju da ste u snu videli kako koka krije svoje piliće pod krila, imaćete jednu manju stresnu situaciju koja će vas naterati da se vrlo zaštitnički postavite prema svojoj deci ili prema nekome koga tako doživljavate. Srećom, ništa ozbiljno se neće desiti i sve će brzo biti zaboravljeno.

Ako ste u snu čuli kako kokoška zove svoje piliće i okuplja ih oko sebe, uskoro vas očekuje dolazak dragih ljudi sa kojima se niste dugo videli. Biće to dirljiv susret prepun lepih uspomena.

Ukoliko ste u snu videli da koka mirno leži sa svojim pilićima, znači da vas u narednom periodu očekuje dobro zdravlje i lepi porodični trenuci. Ništa vam neće remetiti tu idilu.

Kada sanjate da kokoška brani svoje piliće i da upozoravajuće širi krila, dobijate upozorenje da obratite pažnju i pripazite s kim se družite i šta radite, kako ne biste bili povređeni vi ili neko drugi iz vašeg okruženja.

Videti očerupanu kokoš u snu

Ako ste sanjali da je neka kokoš očerupana, znači da od vašeg posla neće biti koristi. Izjaloviće se nešto u što ste polagali najviše nade i to će vas veoma pogoditi.  U slučaju da ste u snu videli više očerupanih kokošiju, mogući su problemi sa otpuštanjem na vašem poslu i smanjivanje obima posla.

Sanjati lepu debelu kokoš

Ukoliko ste u snu videli lepu i debelu kokoš, očekuje vas neka nagrada i priznanje. Ostvarićete lep dobitak i biti vrlo zadovoljni onim što ste radili.

Sanjati mršavu kokoš

U slučaju da ste sanjali mršavu i izgladnelu kokoš, moraćete odustati od onoga što ste naumili i promeniti svoje planove jer će biti neostvarivi. Uslovi će biti drugačiji, pa dosadašnji način rada više neće imati smisla.

Ako ste u snu videli više mršavih kokošaka, očekuje vas loš poslovni period. Imaćete gubitke i otkazivanje dogovorenog posla. Biće ovo stresan period za vas, ali neće dugo trajati.

Videti u snu kokoš u kokošinjcu

Ukoliko ste sanjali kokoš u kokošinjcu, očekuje vas dolazak prinove u porodicu ili bližu rodbinu. Bićete veoma obradovani vešću o ovom događaju i ponudićete svoju pomoć mladim roditeljima.

U slučaju da ste videli više kokošiju u kokošinjcu, očekuje vas dobar i skladan porodični život sa mnogo razumevanja i sloge. Biće ovo lep period koji trebate u potpunosti iskoristiti.

Videti u snu da kokoš mirno leži ili stoji

Ako ste sanjali mirnu kokoš koja je ležala ili mirno stajala, osetićete oprez i nepoverenje prema jednoj osobi koja će vas ubeđivati u nešto. Zamislićete se nad tim što vam bude govorila i nećete žuriti sa odgovorom. Bićete potpuno u pravu ako je odbijete.

Ukoliko ste videli više kokošiju da mirno leže ili stoje u grupi, neko će vas organizovano pokušati prevariti, pa budite na dodatnom oprezu. Može to biti nepovoljna ponuda banke ili sklapanje nekog drugog ugovora, a možda i podmetanje nekih lažnih računa na potpis. Dobro otvorite oči.

Sanjati mrtvu kokošku

Ako ste u snu videli mrtvu kokošku, uskoro vas očekuje neka svađa sa vašim ukućanima ili bliskim prijateljima. Imaćete nerešenih razmirica koje će se pretvoriti u veću svađu. Pokušajte ostati hladne glave i ne „dolivati ulje na vatru“ jer će se sve samo pogoršati.

U slučaju da ste sanjali mnogo mrtvih kokošiju, bićete optuženi za neko nedelo iz prošlosti za koje se sada iznenada saznalo. Trebaće vam mnogo strpljenja i umešnosti da objasnite šta se tačno dogodilo i da vam drugi poveruju.

Sanjati da koka beži od petla

Ukoliko ste sanjali ovakav san, očekuje vas mnogo obaveza u narednom periodu i nećete imati vremena da se posvetite sebi. Jurićete na sve strane, a neka nova obaveza će stalno juriti za vama.

Videti kokošku koja kljuca hranu

Ako ste sanjali da kokoška kljuca zrnevlje, povrće ili crviće, znači da ćete polako ali sigurno doći do ostvarenja ciljeva i ubiranja plodova rada. Nastavite strpljivo raditi, ne brinite, i setite se da je „zrno po zrno, pogača“.

Sanjati da hranite kokošku

Ako ste u snu hranili kokošku, u narednom periodu se možete nadati napredovanju na poslu i boljim uslovima rada. Konačno će biti primećeni vaši napori i zalaganja, a vi ćete biti nagrađeni.

Videti u snu da neko drugi hrani kokošku, znači da ćete biti svedok uspeha i napredovanja nekog od vaših prijatelja ili članova porodice. Iskreno ćete se obradovati njihovom napretku.

Sanjati da čerupate kokoš

U slučaju da ste sanjali kako čerupate kokoš, bićete iznervirani vlastitim neuspehom, a sami ćete za njega biti krivi. Ne obraćate pažnju na savete dobronamernih i iskusnih ljudi, radite naglo i napamet, pa postajete sami sebi neprijatelj.

Kada sanjate da neko drugi čerupa kokoš, možete očekivati neke nevolje u svom okruženju. Bićete izloženi mnogim nesporazumima  sa svojom okolinom, bilo na poslu ili kod kuće. Očekuje vas dosta nervoze i stresa, a ni ostali neće biti mnogo pošteđeni.

Hvatati kokošku u snu

Ukoliko ste u snu hvatali kokošku i jurili za njom, uporno ćete pokušavati osvojiti jednu osobu, a ona će vam uporno izmicati. Možda biste trebali razmisliti o tome da li je problem u vama ili toj osobi. Ako vi grešite u taktici, potražite savet u vezi toga. Ako je slučajno ta osoba potpuno nezainteresovana, bolje bi bilo da ne gubite vreme, nego da se posvetite nekome ko će vaše napore mnogo više ceniti.

U slučaju da ste u snu uhvatili kokošku koju ste jurili, možete očekivati mnogo sreće u onome što budete naumili da ostvarite. Nemojte se pokolebati.

Ako ste u snu videli da neko drugi hvata kokošku, očekuje vas nesebična pomoć bliskih osoba u poslovima koje budete radili u narednom periodu.

Ubiti kokoš u snu

Kada sanjate da ste zaklali ili na drugi način ubili kokoš u snu, to nije dobar znak.  Imaćete mnogo svađe i neslaganja sa bračnim partnerom u narednom periodu. Ako niste u braku ili vezi, ovo neslaganje će vas stići u odnosima sa članovima porodice.

U slučaju da ste u snu videli nekog drugog da ubija kokoš, znači da ćete se naći u neugodnoj situaciji iz koje ćete se teško izvući. Osetićete veliki pritisak od strane okoline i nećete najbolje reagovati.

Sanjati da terate kokošku

Ako ste u snu terali kokošku, u skoroj budućnosti vas očekuju neki glupi i nepromišljeni ispadi. Ponašaćete se detinjasto u jednoj situaciji, a posle ćete se kajati zbog toga. Sigurno ste do sad čuli da je „bolje sprečiti nego lečiti“.

Kada sanjate da neko drugi tera kokošku, znači da ćete saznati za nečije greške iz prošlosti koje je veoma dobro krio. Ovo otkriće će vas iznenaditi i baciti potpuno novo svetlo na vaš odnos sa tom osobom.

Kuvati kokošku u snu

Ukoliko ste u snu kuvali i jeli kokoš, očekuje vas sreća i blagostanje u narednom periodu života. Sve što poduzmete, ostvariće dobit i biće pozitivno rešeno u vašu korist.

Ako je neko drugi u vašem snu kuvao i jeo kokoš, ostvarićete lepo i iskreno prijateljstvo koje će dugo trajati i kojem ništa neće moći zlobni pokušaji dokonih ljudi.

Kupovati kokošku u snu

U slučaju da ste sanjali kako kupujete kokošku ili više njih, znači da vas očekuje svadbeno veselje i mnogo ljubavnog žara. Ukoliko ste vi već u braku, ovo se može odnositi na bliske članove vaše porodice ili najbolje prijatelje.

Videti u snu nekog drugog da kupuje kokošku, znači napredovanje u zajedničkim poslovima i dobru međusobnu saradnju. Ovo će biti period kada ćete se lako dogovarati o svemu, a ti dogovori će imati veoma pozitivne efekte na dalje zajedničko poslovanje.

U snu prodavati kokoš

Ako ste u snu prodali kokoš ili više njih, možete očekivati mnogo svađe i neugodnosti u braku ili vezi, a sve će biti izazvano ljubomorom. Opravdana ili ne, ljubomora će vam zagorčati život i pretiti da upropasti vezu ili brak. U slučaju da niste u vezi ni u braku, a sanjali ste ovaj san, imaćete svađu sa najboljim prijateljem ili nekim iz porodice, a nakon te svađe ćete se teško pomiriti.

Kada sanjate da neko drugi prodaje kokoš ili više njih, očekuje vas strah i briga zbog nekog događaja u koji ćete biti umešani, a koji je prilično izmaknuo kontroli.

Ukrasti kokoš u snu

Ako ste u snu ukrali kokoš, bićete vrlo uznemireni i nervozni u narednom periodu zbog straha da se ne otkrije jedna vaša tajna. Trudite se da imate privatni život u koji drugi nemaju uvid, a sada ste došli u opasnost da sve to padne u vodu.

Ukoliko je neko drugi u vašem snu krao kokoške, bićete izloženi velikoj zavisti i podvalama u narednom periodu. Pripazite s kim se družite i kome se poveravate.

Videti u snu kokoš u dvorištu

Ako ste sanjali da vam je kokoška u dvorištu, dobićete iznenadne goste koje ćete rado ugostiti. Bićete preplavljeni toplim emocijama i nežnošću prema ljudima koji će vas uskoro posetiti.

Sanjati kokošku u kući

Ukoliko ste sanjali da vam je kokoška ušla u kuću, možete biti mirni. Očekuje vas lep bračni život ispunjen slogom, ljubavlju i blagostanjem. Zajedno ćete ostvariti sve što zamislite jer razmišljate na isti način. Ako niste u vezi ili braku, a sanjali ste ovaj san, uskoro biste to mogli biti.

U slučaju da ste sanjali kokošku u tuđoj kući, obradovaćete se sreći i uspehu vaših prijatelja. Bićete pozvani na lepu zabavu povodom njihove veridbe ili krštenja.

Sanjati kokošku na njivi

Ako ste u snu videli da je kokoška na njivi ili nekoj livadi, uskoro vas očekuje iznenadna avantura i provod. Adrenalin će vam proraditi i odvesti vas u nezaboravno lutanje i zabavu.

Bežati od kokoške u snu

Ukoliko ste u snu bežali od neke kokoške, bićete izloženi vređanju na poslu, a vi to sebi nećete hteti dopustiti. Oštro ćete odgovoriti na takvo ponašanje i to će dovesti do sukoba. Na kraju ćete svi završiti kod šefa na razgovoru.

Ako ste videli da drugi u snu beže od kokoške, bićete u situaciji da čujete kako neko ogovara vašu porodice i to će vas veoma povrediti. Zamerićete se onome ko je to uradio.

Sanjati da vas je kokoš kljucnula

U slučaju da vas je kokoš u snu kljucnula, znači da ćete biti izloženi nekim iskušenjima i životnim testovima. Poslušajte savete mudrih i dobronamernih ljudi kada budete u teškim situacijama.

Ako ste sanjali da je kokoš kljucnula nekog drugog, prijatelj će vas zamoliti da mu pomognete rešiti jedan težak i komplikovan problem, a vi nećete znati kako da mu pomognete.

Sanjati divlju kokoš

Ukoliko ste u snu videli divlju kokoš, budite veoma oprezni u narednom periodu jer vam prete neke opasnosti. Pazite se u saobraćaju, ali i kada rukujete oštrim i opasnim predmetima.

Čuti kokošku da zadovoljno ćurlika dok spava

Ako ste u snu čuli da koka zadovoljno ćurlika dok spava, imaćete mnogo uspeha i sreće u narednom periodu. Bićete veoma zadovoljni svime što postignete i moći ćete da pevušite od sreće.

Videti belu kokošku u snu

Ukoliko ste sanjali belu kokošku, imaćete dinamičan period pred sobom ispunjen mnogim aktivnostima i dešavanjima. Bićete veoma angažovani na mnogim poljima, ali ćete na kraju biti zadovoljni odrađenim poslom.

Sanjati crnu kokoš

U slučaju da ste sanjali crnu kokošku, znači da ćete biti veoma ambiciozni u narednom periodu. Zahtevaćete mnogo od sebe i od drugih, ali ćete mnogo i davati zauzvrat. Prohtevi će vam biti veliki i vi ćete se svim silama truditi da ih zadovoljite.

Videti crvenu kokošku u snu

Ako ste sanjali crvenu kokošku, očekuje vas mnogo tvrdoglavosti u skoroj budućnosti. Nećete se obazirati na savete starijih i iskusnijih, nego ćete ići „glavom kroz zid“. Smirićete se kad vas ta glava zaboli i shvatite da su drugi bili u pravu.

Sanjati da kokošku vreba lisica

Ako ste sanjali ovakav san, morate biti vrlo oprezni u narednom periodu jer vam se sprema neka podmuklost i prevara. Dobro pazite šta i kome govorite, ne potpisujte ništa naslepo i dok dobro ne proverite. Otvorite „četvore oči“ i ne verujte nikome.

U slučaju da ste u snu videli kako je kokošku uhvatila lisica, to je vrlo loš znak. Očekuje vas mnogo problema u narednom periodu na svim životnim poljima.