Sanovnik » Sanjati » Šta znači sanjati kapiju?

Šta znači sanjati kapiju?

Kapija je građevina koja označava mesto prolaza, a taj prolaz može biti i ulaz i izlaz. Naravno, za nekoga to može biti dozvoljen, a za nekoga nedozvoljen prolaz. Međutim, kapija može označavati i granicu do koje se može ići, ali može predstavljati i zaštitu od vanjskog sveta.

U snovima je kapija simbol protoka, cirkulisanja života, prelaska iz jednog u drugi životni segment. Ona predstavlja mogućnosti, odlazak u svet, ali i zaštitu od tog sveta. Kapija je simbol promena i mešanja raznih uticaja na naš život, ali i pokazatelj našeg odnosa prema tom životu.

Zato sanovnici ovaj motiv u snu tumače i pozitivno i negativno, zavisno od toga kako je motiv kapije povezan sa ostalim delovima sna.

Sanjati kapiju

Ako ste sanjali kapiju, u bliskoj budućnosti vas očekuju promene na raznim životnim poljima. Moguće je da ćete se uskoro odvažiti i zakoračiti u budućnost o kojoj maštate, da ćete proći kroz sve kapije i osloboditi se okvira koji vas sputavaju. Takođe je moguće da ćete u svom životu postaviti određene granice i da ćete nekim osobama zatvoriti svoja vrata. Ovaj san ukazuje i na mogućnost straha od vanjskog sveta i njegovog uticaja na vas, kao što može da ukazuje i na vašu potrebu za samoćom.

Sanjati veliku kapiju u snu

Ukoliko ste u snu videli veliku kapiju, vaš san vam poručuje da su pred vama velike mogućnosti i da od vas zavisi hoćete li ih iskoristiti ili ne. Vaše odluke su te koje će vas odvesti s druge strane kapije ili će vas zarobiti unutar granica u kojima se nalazite. Moguće je da vam je potrebno malo više vere u sebe i u svoje sposobnosti kako biste se odvažili da načinite odlučujući korak.

Sanjati malu kapiju

U slučaju da ste u snu videli malu kapiju, na javi vas očekuju sitne promene koje bi vam mogle poboljšati ili zagorčati život na svakodnevnom nivou. Verovatno će se pred vama nalaziti manji niz odluka kojima ćete skrenuti levo ili desno u svojoj svakodnevnici i tako doprineti određenom boljem ili lošijem raspoloženju u vašem životu.

Videti otvorenu kapiju u snu

Kada sanjate kapiju koja je otvorena, to znači da ćete uskoro imati otvoren put za nešto što želite. Pred vama će biti otvorene mogućnosti i dobre prilike da nešto uradite. Samo od vas će zavisiti koliko odlučno ćete proći kroz tu kapiju i krenuti tim otvorenim putem.

Ukoliko ste u snu gledali otvorenu kapiju iz dvorišta prema vani, san vam poručuje da je pravo vreme i odlična prilika da izađete iz svojih okvira i granica u kojima ste zarobljeni. Potrebno je da proširite vidike i da se otvorite svetu koji vas okružuje. Zato odlučno prođite kroz tu kapiju i upoznajte širinu tog sveta.

U slučaju da ste u snu gledali otvorenu kapiju izvana prema unutrašnjosti dvorišta, to označava potrebu da dublje zađete u neke odnose i da detaljnije istražite svoj i tuđi unutrašnji svet. Moguće je da niste dovoljno povezani s nekim ljudima i da ne razumete dobro ono što se u vašim odnosima dešava. Zato je potrebno da istražite te odnose i da im se malo više posvetite.

U snu videti zatvorenu kapiju

Kada sanjate zatvorenu kapiju, to znači da ćete u narednom periodu naići na neke prepreke i da ćete biti onemogućeni da napredujete u onome što radite. Takođe je moguće da nećete imati jasan i realan uvid u neka dešavanja i da ćete donositi pogrešne zaključke. Isto tako, ovaj san može ukazivati na vašu suzdržanost prema okolini i na potrebu da čuvate svoju privatnost.

Sanjati svoju kapiju

Ako ste u snu videli svoju kapiju, u stvarnom životu biste trebali obratiti pažnju na komunikaciju s drugima, ali i na otvorenost prema svojim osećajima. Moguće je da ne dozvoljavate sebi da budete opušteni ili da pred drugima pokažete osećanja jer se plašite da će to biti protumačeno kao slabost. Takođe je moguće da sami sebi postavljate previše ograničenja i da zbog toga ne možete napredovati.

Sanjati tuđu kapiju

Ukoliko ste u snu videli tuđu kapiju, vrlo je moguće da će vam biti onemogućen pristup jednoj osobi, odnosno da vam se ta osoba neće hteti otvoriti. Takođe je moguće da će vam neko jasno staviti do znanja gde su granice koje ne možete prelaziti, ali je moguće i da ćete shvatiti kolika su nečija ograničenja i zatvorenost.

Sanjati zaključanu kapiju

U slučaju da ste u snu videli zaključanu kapiju, u bliskoj budućnosti će vam biti odbijeno nešto što budete tražili. Moguće je da ćete predati određenu molbu za nešto ili da ćete pokušati doći do nečega, ali će vam to biti uskraćeno i odbijeno.

Videti u snu da vi zaključavate kapiju predstavlja vaš osećaj nesigurnosti u okruženju u kojem se nalazite ili ukazuje na vašu želju da svoju privatnost zadržite samo za sebe. isto tako je moguće da ćete u idućim danima nekim osobama uskratiti svoje društvo i da ćete prekinuti odnose s njima.

Sanjati da neko drugi zaključava kapiju ukazuje na mogućnost da vam neko jasno stavi do znanja  kako niste dobrodošli u njegov život ili na mogućnost da vam neko uskrati pomoć onda kada vam bude bila potrebna.

Videti u snu otključanu kapiju

Kada sanjate da je kapija otključana, to znači da pred vama nema prepreka i da se samo trebate potruditi da zakoračite u nove mogućnosti. Na vama je da napravite promene koje želite, ništa vas u tome ne ograničava, iako vam u prvi mah tako ne izgleda. Opustite se i hrabro krenite napred.

Videti u snu da vi otključavate kapiju predstavlja vašu nameru da sa svojom okolinom uspostavite prisnije odnose i da slobodno pokažete svoje emocije. Isto tako, ovaj san može ukazivati i na vašu odlučnost da se oslobodite stega svakodnevnice i poznatih stvari te da u svoj život unesete dinamičnije promene.

Videti u snu da neko drugi otključava kapiju predstavlja pomoć koju ćete od te osobe dobiti, ali i njenu nesebičnost i otvorenost prema vama. Takođe je moguće da vam san poručuje kako će određena osoba popustiti u nečemu i promeniti svoje mišljenje.

U snu izgubiti ključ za kapiju

Sanjati da ste izgubili ključ kapije ukazuje na vašu zbunjenost trenutnim dešavanjima i na nemogućnost da nađete izlaz iz tog haosa. Moguće je da se osećate zarobljeno i bespomoćno tu gde jeste i da ne znate kako da promenite svoju situaciju. Čini vam se da nemate način da nešto poboljšate i stalno se vrtite u istom krugu.

Sanjati da prolazite kroz kapiju

Ako ste u snu prošli kroz neku kapiju, u bliskoj budućnosti vas očekuje završetak jednog životnog ciklusa i započinjanje nečega novog. Moguće je da ćete iza sebe ostaviti prošlost i određena dešavanja te da ćete krenuti u bolji i smisleniji život. Ovaj san vam može nagoveštavati i određena iskušenja i izazove u koje ćete uskoro ući.

Sanjati da kroz kapiju izlazite na ulicu

Ukoliko ste u snu videli kako prolazite kroz kapiju i izlazite na ulicu, u narednim danima biste se mogli osloboditi nečega što vas je pritiskalo i mogli biste proširiti svoje vidike. Moguće je da ćete rešiti da se upustite u neke veće poslove ili da ćete se ohrabriti da promenite mesto stanovanja, a možda i da odete iz neke loše veze.

Sanjati da kroz kapiju ulazite u dvorište

U slučaju da ste sanjali kako prolazite kroz kapiju i ulazite u određeno dvorište, na javi vas očekuje povratak nekim nerešenim temama. Moguće je da ćete se ovaj put detaljnije posvetiti nečemu što ste ranije radili površno. Takođe je moguće da ćete u narednim danima biti radoznali i mešati se u nešto što vas se baš i ne tiče.

U snu preskočiti kapiju

Kada sanjate da ste preskočili kapiju, to znači da biste u narednom periodu mogli zaobići neke prepreke koje će se pred vama isprečiti i da biste tako ipak mogli postići ono što želite. Naći ćete način da preskočite ograničenja i da dođete do svog cilja. Isto tako je moguće da nećete poštovati neke zabrane i pravila i da ćete se ponašati kao da ta pravila i zabrane za vas ne važe.

U snu postavljati kapiju

Ako ste sanjali da postavljate kapiju, to znači da biste u skoroj budućnosti mogli biti zabrinuti za svoju privatnost i da biste mogli želeti da neke osobe ostavite s one strane kapije. Moguće je da su oko vas veoma znatiželjne osobe koje nemaju baš puno vlastitih briga, a imaju višak slobodnog vremena. Zato imate potrebu da se od njih odvojite i zaštitite.

Takođe je moguće da ćete jednoj osobi u vašem životu postaviti određene uslove i ograničenja koja će morati poštovati i više joj nećete gledati kroz prste. Jasno ćete joj staviti do znanja da je završio period u kojem ste bili popustljivi.

U snu skidati kapiju

Ukoliko ste sanjali da skidate kapiju, na javi biste mogli promeniti svoju taktiku u vezi nečega. Moguće je da ćete popustiti i pristati na neke zahteve ili da ćete pokušati biti liberalniji prema nečijim stavovima i očekivanjima. Takođe je moguće da ćete prihvatiti neke novitete i promene koje ste ranije odbijali.

Sanjati da provaljujete kroz kapiju

U slučaju da ste u snu provaljivali kroz neku kapiju, u stvarnom životu vas očekuje velika tvrdoglavost i nedokazanost. Moguće je da će vas uskoro jedna dobronamerna osoba pokušati posavetovati i ukazati vam na loše strane onoga što radite, ali ćete je vi ignorisati i tvrdoglavo nastaviti po svome. Naravno da će to imati loše posledice za vas, ali vi to ne uviđate.

Popravljati kapiju u snu

Kada sanjate da popravljate kapiju, to znači da ćete se u narednom periodu pokajati zbog svoje naivnosti. Moguće je da ćete se opustiti i poveriti jednoj osobi, ali ćete ubrzo uvideti da ste pogrešili i da je ta osoba zloupotrebila ono što ste joj rekli. Zato ćete podići „zid“ oko sebe i više nećete ponoviti istu grešku i dozvoliti drugima da imaju uvid u vašu intimu.

Sanjati da se kapija sama otvara

Ako ste u snu videli kako se kapija sama otvara, na javi biste mogli biti prijatno iznenađeni. Moguće je da će vas nešto veoma obradovati i da ćete dobiti priliku o kakvoj niste ni sanjali. Otvoriće vam se razne mogućnosti i jedna stvar će voditi drugoj. Sve će teći prirodno i glatko, a vi ćete to lepo iskoristiti.

Sanjati da se kapija sama zatvara

Ukoliko ste u snu videli kako se kapija sama zatvara, u bliskoj budućnosti biste se mogli uveriti da ovo nikako nije povoljan period za vas. Zato ne planirajte ništa bitno jer ćete nailaziti na razne prepreke gde god se okrenete. Ništa vam neće polaziti za rukom i od svega će nastajati problem. Pokušajte se primiriti i biti strpljivi jer taj period neće dugo trajati.

U snu zatvoriti kapiju za sobom

U slučaju da ste u snu videli kako zatvarate kapiju za sobom, u narednim danima biste mogli raskrstiti s nečim u svom životu. Moguće je da ćete zatvoriti određeno poglavlje i da ćete nešto zauvek ostaviti u prošlosti. Konačno biste mogli pustiti neke stvari i odlučiti da im se više ne vraćate. Ovaj san se može odnositi na vaše odluke, na posao, ali i na odnose sa nekim osobama.

Videti u snu da ne možete otvoriti kapiju

Sanjati da pokušavate, ali ne možete otvoriti kapiju ukazuje na vaše strahove i brigu da u stvarnom životu nešto nećete moći odraditi i postići. Moguće je da ste zabrinuti da niste dorasli nečemu što radite ili da nećete imati dovoljno sredstava i mogućnosti da to dovedete do kraja, bez obzira koliko se budete trudili.

U snu videti da ne možete zatvoriti kapiju

Sanjati da se trudite, ali da ne možete zatvoriti kapiju, upućuje na vašu nesposobnost da drugima kažete „ne“. Moguće je da ste i sami svesni koliko ste popustljivi i koliko vas drugi ljudi zbog toga iskorišćavaju, ali nikako ne možete sebi pomoći i to promeniti. Često zbog toga imate probleme, ali i dalje niste u stanju da odbijete ono što vam ne odgovara i to vam stvara nervozu.

Sanjati portira na kapiji

Kada sanjate da na kapiji stoji portir, to znači da će vaš napredak i prolaz u viši nivo nečega zavisiti od određene osobe koja će vam se naći na putu. Moguće je da će vam neko morati odobriti nešto i dozvoliti da odete tamo gde ste pošli kako biste mogli nastaviti dalje prema svom cilju. Isto tako je moguće da ćete od jedne osobe tražiti savet za dalje korake i za nastavak svog puta.

U snu pričati s nekim na kapiji

Videti u snu da pričate s nekim na kapiji označava vaš zdrav odnos prema okolini. Vi ste osoba koja se rado druži sa drugim ljudima, ali jasno postavljate granice koje ne želite da drugi prelaze. Trudite se da ni vi ne prelazite tuđe granice i da se nikome ne namećete.

Farbati kapiju u snu

Ako ste sanjali da farbate kapiju, na javi biste se mogli truditi da nešto ulepšate i prikažete boljim i pristupačnijim nego što zaista jeste. Moguće je da ćete neka ograničenja ili zabrane pokušati predstaviti blažima i neophodnijima nego što jesu. Takođe je moguće da ćete smišljati razne lepe izgovore za svoje odbijanje nečega što vam drugi budu predlagali.

Videti drvenu kapiju

Ukoliko ste u snu videli drvenu kapiju, u bliskoj budućnosti biste mogli doživeti promenu koja će vas vratiti prirodnom načinu života. Moguće je da ćete promeniti mesto stanovanja, da ćete se okrenuti zdravoj prehrani, životu na selu ili bar čestim odlascima u prirodu. Nešto će vas potaknuti da pređete na prirodan i zdrav način života, da stavite ograničenja stresovima i više se opuštate.

U snu videti metalnu kapiju

U slučaju da ste sanjali metalnu kapiju, na javi vas očekuje susret sa jednom vrlo hladnom i nepristupačnom osobom. Moguće je da će vam se putevi slučajno ukrstiti, ali da će ta osoba na vas ostaviti jak utisak. Želećete razbiti tu hladnoću i pokušati dopreti do stvarnih osećanja pomenute osobe jer ćete biti ubeđeni da je to samo njen odbrambeni oklop.

Sanjati novu kapiju

Kada u snu vidite novu i sjajnu kapiju, to znači da ćete se uskoro osećati vrlo sigurno i zaštićeno. Moguće je da će se okolnosti tako složiti, da će sve doći na svoje mesto pa ćete imati osećaj sigurnosti i uspeha. Takođe je moguće da će vam jedna moćna osoba pružiti zaštitu koja vam bude bila potrebna i da će to doprineti vašem dobrom osećaju.

Sanjati staru oronulu kapiju

Ako ste sanjali staru i propalu kapiju, u bliskoj budućnosti biste mogli osećati umor od stalne brige i strepnje za vlastitu privatnost. Moguće je da ćete popustiti svoju kontrolu i da ćete se malo više opustiti pred drugim osobama. Dozvolićete sebi poneki neoprez i nećete toliko paziti na svaku reč ili ponašanje.

Sanjati kapiju u retro stilu

Videti u snu kapiju u retro stilu predstavlja vašu želju da se vratite starim prijateljima i da ponovo prođete kroz sve ono što ste nekada delili. Moguće je da žalite za prošlim vremenima i da vam nedostaje sve što ste u prošlosti ostavili.

Videti u snu modernu kapiju

Sanjati modernu kapiju označava vaš dinamičan duh i okrenutost budućnosti. Ne želite se zadržavati na onome što je prošlo, a posebno ne želite kukati nad tim i žaliti za nečim što se više ne može vratiti. Vi ste veoma praktična osoba, živite u realnosti i planirate budućnost umesto da  gledate u prošlost.

Videti zlatnu kapiju u snu

Ukoliko ste sanjali zlatnu kapiju, pred vama su blistave i lepe promene. Moguće je da vas u narednom periodu očekuju razne mogućnosti i da ćete konačno dobiti zaslužene pohvale i nagrade za ono što ste radili. Mogli biste preći na jedan viši nivo u poslovnom svetu, ali biste mogli ostvariti uspeh i na polju porodice. Moguće je da ćete pronaći osobu svog života i da ćete stupiti u brak ili da ćete dobiti prinovu u porodici. Kako god bilo, pred vama su blistave i prelepe promene i slobodno zakoračite u njih.

U snu videti crkvenu kapiju

U slučaju da ste sanjali crkvenu kapiju, u stvarnom životu vas očekuje duhovni preobražaj. Moguće je da ćete potražiti utehu u nekim duhovnim stvarima i saznanjima, a da ćete se malo odvojiti od materijalnog sveta koji vas ograničava i guši. Takođe je moguće da ćete u jednoj produhovljenoj osobi pronaći nekoga ko vas razume i podržava, ali i nekoga ko vas savetuje i usmerava.