Sanovnik » Sanjati » D » Šta znači sanjati drva?

Šta znači sanjati drva?

Čovek ima mnogo koristi od drveta, bez obzira u kojem ga obliku koristi.  Razgranato drvo daje lepu hladovinu leti, ali i sklonište od iznenadne kiše. Njegove plodove možemo jesti, deblo koristiti za izradu nameštaja i upotrebnih stvari, a  njegovu snagu možemo koristiti da se ogrejemo.

Za sve ovo nam priroda daje mogućnost, ali je na nama da uložimo trud i iskoristimo drvo na neki od ovih načina. Moramo se sami skloniti u hlad, sami ubrati plodove, sami napraviti nameštaj ili pripremiti drva za ogrev – drvo to neće uraditi umesto nas, dovoljno je što nam daje sredstva.

Iz ovoga možemo zaključiti da drva u snovima predstavljaju dolazak raznih mogućnosti, ali je na nama da te mogućnosti iskoristimo na najbolji mogući način. Mi moramo uložiti trud da bismo nešto dobili, neće nam to samo doći.  Na kraju ćemo biti zadovoljni rezultatom, ali se za njega moramo potruditi. Na primer, lepo ćemo se ogrejati uz vatru i biće nam toplo i kada je vani debeli minus, ali je prvo moramo naložiti.

Naravno, pored samog truda, snovi o drvima nam govore i mnoge druge stvari. Na primer, cepanje i slaganje drva može predstavljati detaljnu analizu nekog problema ili pedantnost u radu. Velika količina drva može značiti bogatstvo i dobitak, a krupna drva mogu značiti poštovanje. Da li će tumačenje snova o drvima biti pozitivno ili ne, zavisi prvenstveno od samog ozračja sna i od sanjačevog osećaja tokom sanjanja. Moguće je da nam poneki od ovih snova nosi blaža upozorenja na određene greške i nad tim bi se trebali zamisliti. Sanovnici uglavnom ove snove tumače kao pozitivne i smatraju da nemaju neka teška predviđanja čak i kada su blago negativno ocenjeni.

Sanjati drva

Ako ste nedavno sanjali drva, u skoroj budućnosti vas očekuje neka aktivnost i rad. Naravno, ne misli se na teški fizički rad, ali je moguće da ćete imati i fizičkog posla. Od samog sna zavisi da li će se tumačenje odnositi na vas lično ili na nekog vama bliskog. Možda ćete širiti svoj posao, nešto nadograđivati ili dobiti priznanje za dosadašnji rad. San o drvima može predstavljati i gradnju porodičnog stabla, „svijanje gnezda“, ali i troškove.

Videti krupna drva u snu

Ukoliko ste sanjali krupna i lepa drva, uskoro bi vam neko mogao iskazati poštovanje. Neće to biti laskanje i dodvoravanje, nego će se za to naći mnogo osnova u vašem radu i ponašanju. Osetićete ponos i biti  prijatno iznenađeni tim činom.

U slučaju da ste u snu videli velike i krupne balvane, znači da ćete biti potaknuti nekim pohvalama i nagradama i da ćete zato dobiti novu snagu za ostvarenje svojih planova. Ovo će vam biti dobar dokaz da ste do sada bili na pravom putu i da tako trebate i nastaviti.

Sanjati sitna drva

Ako ste sanjali sitna drva, i ako ih je bilo mnogo, u narednom periodu ćete biti u mogućnosti da birate između nekih manjih ponuda. Neće to biti ništa veliko, ali ćete imati mogućnost da iskažete svoje mišljenje i odlučite u svoje ime u vezi nečega. Možda će se raditi o tome da možete birati kancelariju u koju ćete se premestiti ili da vas se pita o nekim željama u porodici. Sitne mogućnosti koje daju lep osećaj.

Ako ste sanjali mnogo grana na jednoj kamari, moraćete uskoro doneti neke odluke koje će dalje imati veći uticaj, tj. od njih će zavisiti u kojem smeru će nešto dalje teći. U slučaju da su te grane bile razbacane uokolo, moglo bi se desiti da budete nervozni zbog odluka koje morate doneti i da vam se učini kako ne znate za koju biste se stranu odlučili.

Videti u snu izrezana drva

Ukoliko ste sanjali izrezana drva i videli ih spremna za odvoz, u narednom periodu vas očekuju spremna rešenja za nešto čime se bavite. Neće biti potrebe da se mučite i smišljate načine kako da nešto odradite, sve će već biti dobro osmišljeno i to će vam mnogo olakšati ono što ste zamislili.

Sanjati iscepana drva

Ako ste u snu videli iscepana drva na jednoj gomili, znači da ste svesni da vas u budućnosti očekuje mnogo obaveza koje su podeljene po prioritetima i spremno čekaju na svoje rešavanje. Nema nikakvog razloga da vas ovaj san plaši jer se radi o dugoročnijim obavezama koje ćete rešiti jednu po jednu.

U slučaju da su iscepana drva u vašem snu bila razbacana uokolo, znači da ste u blagoj panici zbog obaveza koje vas očekuju i da ne znate šta pre da krenete rešavati. Zastanite malo i napravite plan rada, a nakon toga će sve teći bez problema.

Cepati drva u snu

Ukoliko ste u svom snu cepali drva, uskoro biste se mogli baviti detaljnim analiziranjem neke problematike. Osoba ste koja voli dobro razmisliti pre nego što nešto poduzme i koja ne voli iznenađenja, pa ćete zato i ovaj put postupiti na isti način. Razmotrićete detaljno problem koji vas muči, raščlaniti ga na sitne detalje i onda odlučiti šta ćete dalje.

U slučaju da je neko drugi u vašem snu cepao drva, mogli biste dobiti dragocenu pomoć u rešavanju i analizi problema. S obzirom da se kaže kako su „dve glave pametnije od jedne“, ne biste trebali odbiti ovu pomoć.

Sanjati složena drva

Kada sanjate složena drva, u narednom periodu biste mogli imati kontakte sa vrlo organizovanim i sposobnim osobama. Ovi kontakti bi vam mogli doneti mnogo koristi na raznim poljima, samo je bitno da ih pametno iskoristite. Pokažite se u najboljem svetlu i dopustite svojim talentima da isplivaju na površinu.

U slučaju da ste u snu videli drva koja su složena u kubni metar, kao za prodaju, znači da biste lako mogli unovčiti svoj dosadašnji rad ako ga pametno sakupite na jedno mesto i lepo predstavite. Potrudite se da vaša prezentacija bude primamljiva i nećete zažaliti zbog uloženog truda.

Slagati drva u snu

Ako ste sanjali da slažete drva, vi ste organizovana osoba koja ništa ne prepušta slučaju. Sve svoje obaveze lako završavate zbog prethodno dobro osmišljene organizacije. I ovaj put ste zaokupljeni planiranjem posla i stvaranjem dobiti, pa zato i sanjate da slažete drva.

U slučaju da ste u vašem snu videli kako neko drugi slaže drva, mogli biste se uskoro iznenaditi načinom rada jedne osobe. Veoma će vam se dopasti originalnost i praktičnost koju je ta osoba osmislila.

Videti razbacana drva u snu

Ukoliko ste sanjali da su svuda okolo razbacana drva, osećate se blago izgubljeno u trenutnom životu. Prilika imate dovoljno i stalno neka dolazi, ali vi ne znate šta biste pre počeli niti za šta biste se odlučili. Možda bi najbolje bilo da potražite nekoga da vam pomogne „sakupiti ta drva“ i dovesti ih u neki red. Onda biste imali jasniju sliku i pregled svega što vam se nudi i izbegli biste haos u glavi.

Sanjati drva u šumi

Ako ste u snu videli drva u šumi, uskoro ćete doći u dodir s nečim što će imati mnogo potencijala, ali će ga trebati znati dobro iskoristiti. Razmislite i posavetujte se s nekim kako vam ne bi bilo žao zbog propuštene ili zbog upropaštene prilike.

Videti u snu drva u dvorištu

Ukoliko ste sanjali da imate drva u dvorištu, očekuje vas priličan dobitak u narednom periodu. Imaćete lepe prilike i mogućnosti da unovčite svoj rad, a vi ćete to i učiniti, pa će vam „dvorište biti puno“.

U slučaju da ste u snu videli drva u tuđem dvorištu, uskoro biste mogli slaviti uspeh svojih prijatelja ili bliskih članova porodice. Bićete ponosni na njih i sretni zbog njihovog uspeha.

Videti u snu drva u šupi

Ako ste sanjali da imate složena drva u šupi, vi možete biti mirni. Dosadašnjim radom ste stvorili dobre uslove za budućnost i obezbedili sebi i svojoj porodici lepu rezervu za trošenje. Sada vam je sve mnogo lakše jer nemate razloga brinuti za sutrašnjicu.

Kada sanjate da neko drugi ima složena drva u šupi, znači da ćete osetiti zavist prema nekome zbog imetka koji je stekao. Ljudski je želeti da imate nešto kao i drugi, ali bi mnogo bolje bilo pogledati kako je taj neko do toga došao i kopirati ga, nego mu puko zavideti.

Sanjati drva na kamionu

Ukoliko ste u snu videli drva složena na kamionu i spremna za odvoz, možete očekivati da će vam se isplatiti neko porodično ulaganje, ali će otići od vas. Moguće je da će biti reči o ulaganju u dečje obrazovanje ili započinjanje nekog biznisa.

U slučaju da je kamion natovaren drvima došao kod vas, u vaše dvorište, isplatiće vam se ulaganje u vlastito obrazovanje, stručno usavršavanje i slično. U bliskoj budućnosti će se to pokazati kao odličan potez.

Videti drva u kući

Ako ste u snu videli drva u svojoj kući, složena ispred peći, porodica će vam biti ispunjena snagom i zdravljem. Lako ćete rešiti manje zdravstvene probleme i vratiti bezbrižnost u vaše odnose. Očekuje vas lep i veseo period porodičnog druženja.

Kada sanjate da unosite drva u kuću, u skoroj budućnosti ćete mnogo ulagati u svoju porodicu i raditi na poboljšanju međuljudskih odnosa unutar nje. Izgladićete neke ranije nesporazume i unaprediti svoje odnose.

Sanjati cepanice

Ukoliko ste sanjali cepanice, znači da vas u skoroj budućnosti očekuje racionalizacija budžeta, što bi rekli naši političari. Stanje nije alarmantno, ali biste morali povesti računa o svojim izdacima i izbaciti nepotrebne troškove, kako kasnije ne biste zapali u neke ozbiljnije finansijske probleme.

Ako u snu ložite cepanice i vidite da gore, imaćete neplanirane troškove u narednom periodu. Što je veća cepanica koju u snu ložite, i trošak će biti veći. Moguće je da će vam se pokvariti neki od kućanskih aparata, pa ćete ih morati popravljati.

Dodavati drva na vatru u snu

Kada sanjate da dodajete drva na vatru koja veš gori, znači da ćete ubrzo nadograđivati nešto u svom životu. Mogu to biti materijalne stvari poput gradnje objekata, a može se raditi i o ulaganju u porodicu, u svoje obrazovanje ili zdravlje. U svakom slučaju, nadogradićete ono što već imate.

Sanjati prodaju drva

Ukoliko ste u snu prodavali svoja drva, u narednom periodu se trebate pripaziti svađe i nesporazuma. Iz naoko bezazlenih situacija, mogu nastati ozbiljni problemi i prerasti u velike svađe, bilo kod kuće ili na radnom mestu.

Ako ste prodavali tuđa drva u snu, očekuje vas neugodna situacija na poslu ili u nekom okruženju izvan vaše kuće. Neko će vas uplesti u rasprave i razmirice koje vas se u stvari uopšte ne tiču, a na kraju ćete morati u njima učestvovati.

U slučaju da ste sanjali nekog drugog da prodaje vaša drva, možete očekivati da će vas stići ružni tračevi i spletke. Ispravljanje „krive Drine“ ne vodi ničemu, pa je na takve stvari najbolje ne reagovati, ali će vas svakako iznervirati kada za to čujete.

Kada u snu vidite da neko prodaje svoja drva, moguće je da ćete uskoro čuti kako su se vaši poznanici posvađali i kako ne razgovaraju međusobno. Nemojte se uzbuđivati oko toga, to su osobe koje sad govore jedno sad drugo, pa će ubrzo opet naći zajednički jezik.

Kupovati drva u snu

Ako ste sanjali da kupujete drva, u bliskoj budućnosti vas očekuje rast i razvoj na svim životnim poljima. Uložićete mnogo truda u svoj napredak, i na poslu i u porodici,  i to će vam se višestruko isplatiti.

U slučaju da ste u snu videli kako neko drugi kupuje drva, uskoro biste mogli dobiti vesti o preseljenju vaših prijatelja na neko drugo mesto koje im nudi bolje životne uslove i veće šanse za napredovanje.

Sanjati trula drva

Ukoliko ste u snu videli trula drva, propala od stajanja ili napada crvotočine, znači da ćete uskoro biti tužni zbog nekog događaja ili zbog nečega što ćete saznati od bliske osobe.

Sanjati rezanje drva

Ako ste sanjali da vi režete drva, u skoroj budućnosti vas očekuje stabilnost u porodičnom životu i  dobro poslovanje. Nećete imati velikih iznenađenja, ni pozitivnih, ali ni negativnih.

U slučaju da je neko drugi u vašem snu rezao drva, možete očekivati naplatu rezultata vašeg prijašnjeg rada. Konačno ćete biti u prilici da od svog ranijeg rada izvučete maksimalnu korist.

Tovariti drva u snu

Ukoliko ste u snu tovarili drva, naredni period će vam biti ispunjen napornim radom koji će na kraju dati lepe rezultate. Bićete iscrpljeni i umorni, ali ćete takođe biti i vrlo zadovoljni kada konačno „natovarite ta drva“ onako kako ste planirali.

Kada sanjate da neko drugi tovari drva, znači da ćete biti svedok nečijeg vrednog rada i zalaganja i na kraju ćete ga zasluženo nagraditi. Možda će to biti vaša deca ili bračni partner, a možda i neko od radnih kolega.

Skupljati drva u snu

Ako ste sanjali da skupljate drva, znači da trebate biti svesni da se ništa neće ostvariti istog momenta kada to počnete raditi, ali će se vremenom sigurno pretvoriti u ono što ste zamislili.

Ukoliko ste u snu videli nekog drugog da skuplja drva, uskoro ćete biti svedok nečije čvrste odluke da postepeno postigne ono što je i zamislio. Neće se lako pokolebati, uprkos svim problemima na koje naiđe.

Kresati grane u snu

Kada sanjate da krešete grane drveta, oborenih trupaca ili krošnje, znači da ćete pokušati izaći iz dosade svakodnevnih događaja, da ćete hteti promeniti rutinu u koju ste zapali i da ćete krenuti od sitnica. Potrebna vam je promena i na tome ćete u bliskoj budućnosti i raditi.

U snu puštati drva niz reku

Ako ste sanjali da puštate drva niz reku, uskoro ćete rešiti da svoj život oslobodite od problema koji vas dugo pritišću. Potrudićete se da radite na onome što vam je bitno i da ostavite po strani ono što je nebitno ili na što ne možete uticati. Shvatili ste da je neophodno uneti balans u svoje misli kao i u postupke.

Ukoliko je neko drugi u vašem snu puštao drva da idu niz reku, znači da ćete prestati brinuti o jednoj osobi i njenom životu. Shvatili ste da ne možete uticati na živote drugih ljudi ako oni to ne žele i da je u tom slučaju najbolje ostati po strani i ne mešati se.