Sanovnik » Sanjati » D » Dojiti u snu – šta znači sanjati dojenje?

Dojiti u snu – šta znači sanjati dojenje?

Svaka majka zna koliko je prelep osećaj držati svoje čedo na grudima, a moći ga tako i hraniti je nešto neprocenjivo. Dojenje i majčino mleko ne predstavljaju samo hranu za dojenče, to je i posebna vrsta veze između majke i deteta, posebni mirisi i osećaji.

Upravo zato, snovi o dojenju imaju simboliku davanja, žrtvovanja i određene vezanosti za nekoga ko nam je važan. S obzirom da dojenje i majčino mleko predstavljaju izvor života za tek rođenu bebu, možemo reći da je majčino mleko određena vrsta blaga i da zato takvi snovi predstavljaju blagostanje i napredak.

Stariji sanovnici će o ovakvim snovima reći mnogo pozitivnih stvari, dok modernija tumačenja više vode računa o tome ko je dojenje sanjao, da li majke ili žene bez dece, a možda čak i muškarci, pa na osnovu te informacije tumače značenje sna. U svakom slučaju, ovakvi snovi najčešće imaju pozitivno značenje, ali se mogu naći i drugačiji primeri.

Sanjati dojenje

Ako ste sanjali dojenje, vrlo je moguće da ste zabrinuti za nečiju dobrobit. Moguće je i da ste opterećeni nekim obavezama koje imate prema određenim osobama, ne želite ih razočarati ili ostaviti na cedilu. Sanjati dojenje može značiti i da vas u bliskoj budućnosti očekuje napredak i postizanje uspeha u onome što vam je važno. Takođe, ovakav san može stavljati akcenat na porodicu i dešavanja unutar nje. Od samog sna zavisi na koji deo vašeg života će se on odnositi i na šta trebate obratiti pažnju.

Sanjati da vi nekoga dojite

Ukoliko ste vi u snu nekoga dojili, verovatno vam je na javi naglašen roditeljski instinkt. Bez obzira da li imate malo ili veliko dete, ili čak uopšte nemate dete, vi se možete zaštitnički odnositi prema nekome ko vam je važan. Moguće je da ste spremni ponuditi sve od sebe da biste nekome pomogli i da biste ga zaštitili.

U slučaju da ste sanjali kako dojite svoju bebu, u bliskoj budućnosti ćete biti od velike pomoći jednom članu svoje porodice sa kojim imate posebno blisku vezu. Moguće je da će vam se ta osoba poveriti u vezi neke delikatne teme, a vi ćete iznaći pravo rešenje za tu problematiku. Za tu osobu ćete biti od istog značaja kao majka za novorođenče i ova situacija će vas još više zbližiti.

Kada u snu vidite da vi dojite tuđu bebu, to znači da ste osoba koja je spremna pružiti nesebičnu pomoć i nekome ko nije član vaše porodice. Nije vam teško odvojiti vreme i potruditi se da učinite dobro delo kad god to možete. Smatrate da je nesebičnost vrlina i trudite se da je što više pokazujete.

Sanjati da dojite odraslu osobu i da se loše pri tome osećate znači da nekoga smatrate nezrelim i nesamostalnim u životu. Osećate da još uvek morate pružati mnogo pomoći određenoj osobi i to vas prilično iscrpljuje. Mišljenja ste da je krajnje vreme da se ta osoba počne brinuti sama za sebe i da preuzme odgovornosti koje sve normalne odrasle osobe imaju.

Sanjati  da dojite odraslu osobu i da vam to uopšte ne smeta znači da ste veoma zaštitnički nastrojeni prema nekome i da se trudite da tu osobu što duže zadržite pored sebe. Ponašate se tako da joj u svemu ugađate, kao da je mala mamina maza. Na neki način ste opsesivno vezani za tu osobu i ne želite se odvojiti od nje.

Videti u snu drugu osobu da nekoga doji

Ako ste sanjali da neko drugi doji nekoga, verovatno ste na javi mišljenja kako je ta osoba glavni oslonac svojoj okolini i kako ta okolina iz nje crpi svoju snagu. Zavisno od toga ko je ta osoba i koga je dojila, vi ste blagonakloni ili niste prema njenom ponašanju, odnosno smatrate da je drugi iskorištavaju ili ne.

U snu videti da neko drugi doji vašu bebu

Ukoliko ste sanjali da druga žena doji vašu bebu i loše ste se zbog toga osećali,  u narednim danima ćete biti zabrinuti zbog nečijeg uticaja na osobu do koje vam je veoma stalo. Može se raditi o vašem detetu, partneru, bratu, roditelju i slično. Mišljena ste da neko ima prevelik uticaj na osobu do koje vam je stalo i taj uticaj vam se uopšte ne sviđa. Plašite se da će vaša draga osoba usvojiti pogrešne stavove i mišljenja i da će je to odvesti na stranputicu.

U slučaju da ste u snu videli kako druga žena doji vašu bebu, ali vam to nije smetalo, na javi ste srećni što jedna vama draga osoba ima zaštitu i pažnju i kada vi niste tu. Drago vam je što možete biti mirni jer znate da se još neko brine za osobu do koje vam je stalo i pruža joj pomoć onda kada vi to niste u stanju.

Sanjati da vas boli dok dojite bebu

Kada u snu osećate bol dok beba doji, to znači da ste spremni na određene žrtve zarad sreće vaše dece ili neke drage osobe. Nije vam teško da se žrtvujete za njih, ali vas boli što oni te žrtve ne doživljavaju kao nešto bitno i ne cene ih. Možda bi bilo dobro da prestanete toliko pažnje posvećivati drugima i da se malo okrenete sebi i svojim potrebama. Na taj način će ostali uvideti šta ste sve za njih činili i drugačije će to ceniti. Kada jednom ne budu dobijali svu tu pažnju, znaće šta im fali.

Videti u snu da neko trpi bol dok beba doji znači da ćete u narednom periodu postati svesni koliko se jedna osoba pati da bi nekome obezbedila sve ono što taj neko ima. Do sada niste imali tako jasnu sliku o toj osobi i o onome što ona radi, a  sada ćete biti iznenađeni i pomalo tužni svojim saznanjem.

U snu dojiti bebu noću

Ako ste sanjali da noću dojite bebu, u bliskoj budućnosti možete očekivati da će vam nešto poremetiti san. Moguće je da ćete se brinuti za nekoga i da nećete moći mirno spavati, pa ćete se noću često buditi. Ta vaša briga uopšte ne mora imati realnu osnovu, ali će za vas biti stvarna i vi se nećete moći lako opustiti i tek tako prestati brinuti.

Dojiti u snu bebu po danu

Ukoliko ste sanjali da danju dojite bebu, u narednim danima vas očekuje novčani dobitak i neki manji priliv novca. Moguće je da ćete se nečemu obradovati i da će vas nešto pozitivno iznenaditi. Možda ćete ostvariti dobitak u nekim igrama na sreću ili će vas neko darovati manjom svotom novca.

Dojiti bebu na javnom mestu

U slučaju da ste u snu dojili bebu na javnom mestu, na javi vas očekuje otvoreno pokazivanje emocija. Naći ćete se u situaciji koja će vas emotivno uzburkati i u kojoj nećete hteti sakrivati ono što osećate ili mislite. Smatraćete da je sasvim normalno da pokažete svoj odnos i osećaje prema nečemu i to ćete i uraditi. Kako će drugi na to reagovati ili šta će o tome misliti, to je njihova briga.

Videti u snu da neko drugi doji bebu na javnom mestu znači da ćete se uskoro naći u društvu jedne vrlo otvorene osobe koja jasno govori šta misli. Ta osoba će vam se dopasti upravo zbog te svoje otvorenosti i neposrednosti. Poželećete da je bolje upoznate i da se češće viđate. Iz tog poznanstva bi se moglo razviti dublje prijateljstvo ili čak romantična veza.

U snu dojiti bebu u kući

Kada sanjate da dojite bebu u svojoj kući, to znači da vas u bliskoj budućnosti očekuje mnogo sreće i radovanja u vašoj porodici. Imaćete priliku da provedete lepo i kvalitetno vreme sa svojim ukućanima i da nadoknadite neke propuštene trenutke. Možete se radovati ovoj prilici i početi praviti planove za zajedničke aktivnosti.

Videti u snu da dojite bebu u tuđoj kući znači da ćete sa jednom osobom imati vrlo iskren razgovor i to će mnogo popraviti vaš odnos. Otvoreno ćete reći sve što mislite o nekoj temi, vaš sagovornik će takođe biti iskren i to će vas dovesti do stvaranja sasvim novog odnosa i drugačijeg pogleda na dosadašnje stanje. Shvatićete da je iskrenost uvek najbolja opcija, ako se žele graditi dugotrajne veze.

Sanjati da dojite bebu sedeći

Ako ste u svom snu dojili bebu tako što ste sedeli, u narednom periodu možete očekivati da ćete se potpuno prirodno ponašati u jednoj neobičnoj situaciji. Ispočetka će vam biti čudno sve zajedno, ali ćete ubrzo odlučiti da ste vi to što jeste i da nema nikakvog razloga da glumite nešto drugo. Ko vas može prihvatiti takve, dobrodošao je, a ko ne može, na njemu je da odluči šta će dalje. Vi ništa niste sakrili.

U snu dojiti bebu stojeći

Ukoliko ste sanjali da dojite neko dete stojeći, vi ste osoba koja ne izbegava svoje obaveze i koja ne traži da joj se stvarnost i činjenice ulepšavaju da bi ih lakše podnela. Stojećki podnosite sve životne udarce, i one lepe i one ružne, i niste navikli da se izvlačite od bilo koje odgovornosti. Vodite se mišlju da nema nerešivih situacija, samo ih treba sabrano podneti i razmotriti.

Videti u snu da neko drugi doji bebu stojeći znači da će vas uskoro posetiti jedna vrlo odlučna osoba i tražiti od vas da joj pomognete u realizaciji nečega. Ukoliko ne budete želeli učestvovati u onome za što ta osoba traži pomoć, moraćete joj to pažljivo saopštiti, sa dosta takta jer neće biti spremna da čuje negativan odgovor.

Sanjati da dojite dete ležeći

U slučaju da ste u svom snu dojili dete ležeći, na javi vas očekuje mnogo opuštenosti i razbibrige. Imaćete jedan lagan period ispred sebe i moći ćete ga iskoristiti tako da se zabavite i odmorite. Nećete se brinuti ni zbog čega i ništa vam neće zadavati glavobolje. Iskoristite ovo vreme da uradite neke od onih stvari koje vam uvek „pobegnu“ i ostanu za nekad kasnije, a predstavljaju vam zadovoljstvo.

Sanjati da neko drugi doji dete ležeći znači da se nikako nećete moći pouzdati u jednu osobu na koju ste u nečemu računali. Niste bili svesni koliko je ta osoba „opuštena“ kada su dogovori u pitanju i kada treba preuzeti neke obaveze. Sada će vam to postati jasno iz prve ruke i nikako zbog toga nećete biti srećni.

Videti u snu da iz dojki curi mleko

Kada u snu vidite da iz dojki curi mleko, to znači da vas na javi očekuje priliv novca i veći dobitak. Moguće je da ste već računali na ostvarenje i naplatu nečega, ali je moguće i da će vas ovakav dobitak pozitivno iznenaditi. U svakom slučaju, u narednim danima vas očekuju lepe vesti u vezi finansija i zato se možete opustiti na tom životnom polju.

Videti u snu da je mleko presušilo

Ako ste sanjali da nemate mleka za dojenje, da je ono presušilo, u bliskoj budućnosti ćete morati menjati svoje planove jer ćete se neprijatno iznenaditi zbog nečega. Moguće je da ćete ostati bez posla ili ćete dobijati smanjene novčane iznose na koje niste računali. Period koji dolazi je pomalo stresan za vas i biće potrebno da svedete svoje izdatke na one osnovne.

Sanjati da ima mnogo mleka za dojenje

Ukoliko ste u snu videli da beba ima mnogo mleka za dojenje, u narednim danima ćete moći skinuti jednu brigu „s vrata“. Rešićete zdravstveni problem koji vas je mučio neko duže vreme i konačno ćete moći odahnuti zbog toga. Pronaći ćete način da vratite svoje zdravlje u dobru formu i da tako sebi obezbedite bezbrižan nastavak života. Ponovo ćete postati vitalni i snažni, kao da ste se preporodili.

Čuti u snu da beba plače dok doji

U slučaju da ste sanjali kako beba plače i neće da doji ili plače dok doji, na javi vas očekuje susret sa jednom vrlo nezahvalnom osobom. Koliko god da se vi budete trudili da joj ugodite, nikada nećete postići meru ni nivo koji će joj biti potaman. Ispočetka ćete misliti da niste uradili dovoljno i da je problem u vama, ali ćete uskoro uvideti gde i u kome leži problem pa ćete odustati od pokušaja da „titrate“ oko nekoga ko to uopšte ne zaslužuje.

Sanjati da dete jako vuče dok doji

Kada sanjate da dete jako vuče dojku dok doji, to znači da će vas jedna osoba „izmusti“ i pre nego što budete svesni šta se oko vas dešava. Zato je veoma potrebno da budete oprezni i da ne dozvolite da vas drugi iskorištavaju. Morate drugima znati reći da nešto nećete ili ne možete ili ne date, inače ćete sami sebe upropastiti.

Videti da beba neće da doji u snu

Ako ste sanjali da beba neće da doji, bez obzira što ima dovoljno mleka i što je presvučena i zdrava, u narednom periodu ćete se suočiti sa nečijim prenemaganjem i nerazumnim zahtevima. Neće biti dovoljno šta god da uradite ili ponudite toj osobi, nego će se uvek setiti nečega drugog i novog. Najbolji savet je da se prestanete truditi oko takve osobe i odmah ćete postići pogodak.

U snu videti da bebu doji stara žena

Ukoliko ste videli u snu da neku bebu doji stara žena, u skoroj budućnosti biste se mogli suočiti sa neki stvarima iz prošlosti koje su ostale nezavršene ili nerešene. Sada će te stvari biti pomalo oronule i potrošene, ali ćete ih ipak morati uzeti u razmatranje. Ako ih ne rešite ni ovaj put, kasnije ćete imati mnogo problema i prepreka zbog njih i nikako nećete moći napredovati.

Videti u snu da bebu doji dojilja

U slučaju da ste sanjali kako neka dojilja doji bebu, odnosno žena kojoj je to posao, na javi biste mogli zavisiti od drugih i biti potpuno nesamostalni kada je reč o nekim odlukama. Nemojte sebi dozvoliti da vas tuđe odluke i postupci onemoguće da samostalno donosite svoje odluke i da tako odlučujete o svojoj budućnosti. Na vreme preduzmite odgovarajuće korake da biste sebi osigurali ono što je potrebno za vašu samostalnost.

Videti da trudnica doji bebu u snu

Kada u snu vidite da neka trudnica doji bebu, to znači da vas u narednim danima očekuju dodatni napori koji će vas potpuno iscrpiti. Radiće se o nečemu na što niste računali, a to se iznenada pojavilo i zahteva hitno rešavanje. Osećaćete se kao da ste pod teretom koji vam pritiska leđa i ne da vam da se normalno ispravite. Na sreću, ovakvo stanje neće dugo potrajati i ubrzo ćete moći rasterećeno odahnuti.

Dojiti više dece u snu

Ako ste sanjali da dojite više dece u snu, uskoro biste mogli imati mnogo obaveza i ne znati gde pre da se okrenete i šta pre da počnete rešavati. Činiće vam se da ste uskočili u neki ludi bubanj koji vas baca čas tamo čas ovamo, ali ćete na kraju ipak sve uspeti rešiti i završiti na vreme. Bićete prilično umorni nakon svega toga, ali i zadovoljni onim što ste postigli.

Sanjati da dojite zdravu bebu

Ukoliko ste u snu dojili zdravu bebu, svi vaši napori i radnje koje budete u budućnosti poduzimali će biti nagrađeni uspehom. Imaćete zdrave poglede na realnost i na svoje ciljeve, pa će se oni tako i ostvarivati. Neće biti nikakve potrebe za drastičnim korekcijama onoga što ste sebi zamislili niti ćete se vi morati menjati da biste nekome udovoljili prilikom postizanja svojih ciljeva.

U snu dojiti bolesnu bebu

U slučaju da ste u snu videli kako dojite bolesnu bebu, to znači da svoje napore ulažete u nešto što ne stoji na dobrim osnovama i što nema zdravu perspektivu. Niste dovoljno pažljivo razmotrili sve okolnosti i zahteve koji su pred vas postavljeni pre nego što ste započeli ono što radite. Najbolje bi bilo da još jednom pogledate šta možete promeniti u celom tom konceptu i da to uradite dok nije postalo prekasno.

Videti u snu da je beba nakon dojenja zaspala

Kada sanjate da ste dojili bebu i da je ona nakon toga zaspala, to znači da ćete nakon svih obaveza i napora koje budete imali, otići na zasluženi odmor. Konačno ćete se moći potpuno opustiti i dozvoliti sebi besposlenost i dokolicu. Iza sebe ćete imati lepe i vidljive rezultate koji će govoriti u vaše ime.

U snu odbiti da dojite

Ako ste sanjali kako odbijate da dojite neko dete, u narednom periodu ćete se usprotiviti nečijoj nameri da od vas napravi „mašinu za usluge“. Smatraćete da ste dovoljno učinili za druge i da se negde mora postaviti granica. Neće vam biti nikakav problem da to i jasno kažete onima koji to trebaju čuti.

Dojiti blizance u snu

Ukoliko ste u snu dojili blizance, vi ste osoba koja u životu uvek daje sve od sebe i trudi se da sve što radi, radi najbolje moguće. Nije vam problem da se posvetite nečemu što vas zanima, čak i kada to podrazumeva nekoliko stvari odjednom. Strastveni ste po prirodi i to se vidi u svakom vašem životnom polju.

Videti u snu da životinje doje

U slučaju da ste sanjali kako neke životinje doje svoje majke, na javi biste se mogli voditi instinktom u nekoj situaciji koja će vas zateći nespremne. Nećete znati šta tačno treba poduzeti i uraditi, ali će vam vaša urođena sposobnost prilagođavanja i predosećaja pomoći da se dobro snađete tu gde se budete zatekli.