Sanovnik » Sanjati » D » Šta znači sanjati dokument?

Šta znači sanjati dokument?

Dokumenti nas prate od prvog dana našeg života pa sve do onog poslednjeg. Gde god da se okrenemo, potrebni su nam neki dokumenti. Bilo da krenemo od rodnog lista, đačke knjižice, lične karte, venčanog lista, radne knjižice pa sve do umrlice, dokumenti čine važan deo naše svakodnevnice.

Upravo zato su važni i snovi u kojima se pojavljuju neki dokumenti. Oni nam govore o dolasku određenih promena ili o našoj zabrinutosti zbog nečega što nam je veoma važno. Mogu nam naglašavati i osećaj nezadovoljstva zbog nečega, ali i ukazivati na neke nepravilnosti i propuste.

Snove u kojima vidimo dokumente sanovnici tumače u zavisnosti od detalja samog sna i mogu da im daju i pozitivno i negativno značenje.

Sanjati dokumente

Ako ste u snu videli neke dokumente, na javi biste mogli biti u dilemi oko jedne odluke, ali biste mogli biti i na pragu novog početka. Takođe je moguće da vas u bliskoj budućnosti očekuje dobitak nasledstva ili dobra prilika da rešite neka imovinska pitanja. Sanjati dokumente može predstavljati i krizu identiteta, ali može značiti i rešavanje nekih međuljudskih odnosa. Ovakav san se može odnositi i na neke strahove i neodlučnosti, ali može značiti i skori završetak nekog procesa.

Videti u snu svoje dokumente znači da biste u narednom periodu trebali obratiti malo više pažnje na neke formalne stvari. Moguće je da neku osobu ne tretirate kao što to ona očekuje, odnosno ne pokazujete joj dovoljno poštovanja. Takođe je moguće da biste konačno trebali završiti nešto što ste službeno započeli još davno, a što nikako ne privodite kraju. Isto tako je moguće da biste se trebali uozbiljiti i početi zrelije odnositi prema životu koji živite.

Sanjati tuđe dokumente predstavlja upozorenje da obratite pažnju na osobe iz svoje okoline i na ono što one rade. Možda niste svesni nečijih loših namera i ne čuvate se dovoljno, ili možda ne primećujete koliko se neko žrtvuje za vas i koliko svoje ličnosti unosi u poslove koje za vas obavlja. Ovakav san uvek naglašava važnost uvida u tuđe angažovanje u vašem životu.

Sanjati lične dokumente

Ukoliko ste u snu videli svoje lične dokumente, u narednim danima biste trebali dobro razmisliti o onome što želite uraditi ili o tome zašto nešto uporno pokušavate izbeći. Moguće je da ne želite lično sudelovati u nečemu, a to se od vas očekuje i stvara vam veliki pritisak. Takođe je moguće da vam san pokušava naglasiti koliko je potrebno da promenite neki deo sebe i svog ponašanja.

Videti u svom snu tuđe lične dokumente znači da ćete uskoro imati mnogo bolji uvid u nečije razmišljanje i namere. Moguće je da biste se trebali malo više posvetiti jednoj osobi i detaljnije je upoznati. Na taj način biste mogli promeniti svoje mišljenje i početi drugačije delovati kada je ta osoba u pitanju. Mogli biste shvatiti da ste imali pogrešnu sliku i da ste na osnovu te slike donosili pogrešne zaključke.

Sanjati poslovne dokumente

U slučaju da ste u snu videli neke poslovne dokumente, na javi vas očekuju nove prilike i izazovi na polju posla i zarade. Moguće je da ćete pokrenuti nešto što odavno želite, ali niste imali vremena za to ili niste imali do kraja razrađenu ideju. Sada će vam se otvoriti novi vidici i pružiti drugačije prilike da ostvarite ono što priželjkujete.

U snu potpisivati dokumente

Kada sanjate da potpisujete lične dokumente, to znači da ste vrlo odlučni da ne odustanete od nekih svojih stavova. Ne želite popustiti u nečemu što vam je važno jer osećate da biste na taj način izdali sami sebe. Želite drugima jasno staviti do znanja da ste to vi i da ne želite biti neko ili nešto što niste.

Sanjati da potpisujete neke druge dokumente znači da vas u narednom periodu očekuju neke bitne promene u životu. Postaćete i sami svesni da su neke stvari neminovne i da im se morate prilagoditi najbolje što možete. Vremenom ćete shvatiti da su te promene bile dobre za vas i da je moralo proći neko vreme kako biste to bili u stanju razumeti.

Videti u snu da neko drugi potpisuje dokumente znači da biste uskoro mogli saznati neke novosti vezane za odluke jedne bliske osobe. Moguće je da će vas te odluke iznenaditi, ali da ćete se potruditi da blisku osobu podržite u onome što je naumila i da joj pomognete da to što lakše ostvari.

U slučaju da ste sanjali kako neko potpisuje svoje lične dokumente, u bliskoj budućnosti biste se mogli razočarati u nekoga i shvatiti da to nije ona ista osoba u koju ste polagali toliko nade. Postaće vam jasno da ste se prevarili i da ste do sada živeli u zabludi i vlastitim iluzijama kada je ta osoba u pitanju.

Naći dokumente u snu

Ako ste sanjali da ste našli dokumente, u narednim danima biste mogli biti iznenađeni nekim vestima. Moguće je da ćete saznati za neke planove na poslovnom polju i da ćete ostati zatečeni onim što ćete čuti. Možda nećete očekivati da i vi budete uključeni u te planove, a svakako ćete biti. Bolje je da se pripremite i da otvorenog uma prihvatite ono što vam dolazi.

Ukoliko ste sanjali da ste našli lične dokumente, u bliskoj budućnosti ćete prihvatiti sami sebe bez griže savesti i pomiriti se sa onim protiv čega ne možete. Neće vam više biti važno šta neko drugi o tome misli, vi ćete izabrati svoj put i odlučno stati iza toga.

Videti u snu da ste našli tuđe dokumente znači da ćete uskoro otkriti neku tajnu koja je bila dobro skrivana. Moguće je da će vas to otkriće navesti da sasvim drugačije razmišljate o nekim budućim potezima i da budete oprezniji prema ljudima iz svoje okoline.

Izgubiti dokumente u snu

U slučaju da ste sanjali da ste izgubili neke dokumente, na javi možete očekivati probleme sa regulisanjem nekih pravnih stvari. Moguće je da ćete morati ponovo potvrđivati nešto što ste već ranije dokazali određenim papirom. Nije isključeno da će nastati neka zavrzlama u birokratskim krugovima i da će vam to stvoriti određene probleme. Na kraju ćete sve uspeti rešiti, ali će vas to koštati mnogo živaca i vremena.

Videti u snu da je neko drugi izgubio dokumente znači da će vas jedna osoba zavlačiti u vezi nečega što je ranije obećala. Problem će nastati zato što ćete vi računati na ono što vam je obećano, a to nećete dobiti na vreme.

Sanjati da čekate dokumente

Kada u snu vidite da negde čekate da uzmete dokumente, to znači da ćete u narednom periodu biti veoma umorni od svega što ćete „preturiti preko glave“. Skupiće vam se razne obaveze i vi ćete ih morati završiti u određenom roku. Naravno da sve to nikako neće moći obaviti bez nekih nepredviđenih događaja i čekanja da se sve složi na svoje mesto. Zbog svega toga ćete biti mnogo umorni i iscrpljeni.

Sanjati da čekate da vam određena osoba donese neke dokumente znači da ćete morati verovati jednoj osobi na reč i da ćete se morati pouzdati u tu reč bez neke posebne garancije. Nećete imati mnogo izbora i moraćete se nadati najboljem ishodu.

U snu dobiti dokumente

Ako ste sanjali da ste dobili određene dokumente, u bliskoj budućnosti biste mogli ostvariti nešto što ste odavno započeli i što ste morali napustiti. Sada biste konačno mogli doći do cilja koji ste sebi ranije postavili i mogli biste biti vrlo zadovoljni onim u što će se to na kraju izroditi. Shvatićete da se vaše čekanje itekako isplatilo i da je svemir imao dobre planove za vas.

Ukrasti dokumente u snu

Ukoliko ste sanjali da ste ukrali neke dokumente, u idućem periodu biste trebali biti vrlo oprezni u davanju izjava. Moglo bi se desiti da kažete nešto što nikako ne želite da se sazna i da se na taj način dovedete u vrlo nepovoljan položaj. Razmislite dvaput pre nego što nešto kažete, da se kasnije ne biste kajali.

Videti u snu da je neko drugi ukrao dokumente znači da ćete kasno shvatiti kako vas je jedna osoba izigrala u nečemu. Moguće je da ćete nasesti na nečije ljubazne reči, a one će samo biti sredstvo da se od vas izvuku određene informacije.

Sanjati da su ukradeni vaši dokumenti predstavlja vaš strah od nečega što morate obaviti, a što vam je veliki teret i za što se plašite da nemate dovoljno znanja ni alata. Moguće je da ćete na sve načine pokušavati da to odložite ili potpuno izbegnete, ali to vam neće poći za rukom. Moraćete se suočiti sa tim izazovom i dati sve od sebe da to prevaziđete.

Sanjati da policiji dajete dokumente

Ako ste u snu videli kako policiji dajete dokumente, to znači da ćete se uskoro naći u nekoj situaciji koja će biti pomalo neugodna, ali u kojoj vi nećete imati šta da krijete. Moći ćete slobodno da kažete sve što mislite i da odlučno stanete iza svojih reči.

Videti u snu kako policija oduzima vaše dokumente znači da ćete uskoro biti prisiljeni da nešto uradite, a to vam se nimalo neće dopadati. Jednostavno ćete morati obaviti nešto poput plaćanja kazne, izvinjavanja za neki propust ili neke slične radnje zbog kojih uopšte nećete biti srećni.

Videti u snu da proveravate dokumente

U slučaju da ste sanjali kako proveravate ili pregledate neke dokumente, u skoroj budućnosti biste mogli biti nepoverljivi prema nekome. Nikako nećete imati mira dok sami sve detaljno ne „pročešljate“ i dok se ne uverite da je sve baš onako kako vi želite da bude. Moguće je da će to vaše nepoverenje iritirati ljude iz vašeg okruženja i da će vas dovesti u manje neprilike s njima.

Sanjati da slažete dokumente

Kada u snu vidite da razvrstavate i slažete neke dokumente, to znači da ćete u narednom periodu dobiti priliku da neke stvari stavite na svoje mesto. Konačno ćete moći rešiti određene probleme koji vas duže vreme prate i koji nikako nisu mogli naći svoje pravo mesto u vašem životu. Bićete veoma srećni zbog ovakvog razvoja događaja i osetićete veliko rasterećenje.

Stavljati u snu dokumente u sef

Ako ste sanjali da stavljate neke dokumente u sef i da ih zaključavate, to znači da se plašite kako bi se o vama moglo saznati nešto što nikako ne želite da se zna. Svim silama se trudite da vaša tajna ili tajne i ostanu vaše i da nikada ne ugledaju svetlo dana. Međutim, morate biti svesni toga da se sve tajne kad-tad saznaju, bez obzira koliko su dobro bile čuvane.

Stavljati u snu dokumente u tašnu

Ukoliko ste sanjali da stavljate dokumente u tašnu, na javi ste vi osoba koja voli da su joj bitne stvari uvek pri ruci. Ne želite da se odvajate od onoga što vam je važno i što bi vam uskoro moglo zatrebati. Više volite da ste spremni i da u svakoj situaciji preuzmete kontrolu, da znate na čemu ste i s čim raspolažete.

U snu ne moći naći dokumente

U slučaju da ste u snu videli kako ne možete naći dokumente koji vam trebaju ili koje tražite, u narednim danima biste mogli biti zbunjeni nečim što će vam se dešavati. Moguće je da ćete vi misliti kako se radi o jednoj stvari, a kasnije će se ispostaviti da je to bilo nešto sasvim drugo. Neće vam biti jasno kako ste mogli biti u takvoj zabludi i kako su se stvari mogle na takav način složiti.

Pocepati dokumente u snu

Kada u snu vidite da ste slučajno, nepažnjom, pocepali neke dokumente, to znači da ćete u nekoj situaciji postupiti nesmotreno, ali iz najbolje namere. Nećete želeti nekoga povrediti niti na bilo koji način nekoga oštetiti, ali će se tako nešto ipak desiti. Biće vam žao i pokušaćete to popraviti koliko god možete.

Sanjati da ste namerno pocepali neke dokumente znači da ćete uskoro odlučiti da prekinete odnose sa određenim ljudima. Moguće je da ćete uvideti kako je za vas veliko opterećenje da i dalje pokušavate graditi dobre odnose tamo gde to druga strana ne želi i ne ceni. Zato ćete odlučiti da sami stavite tačku na ono što je i tako osuđeno na propast.

Videti u snu da lepite dokumente

Ako ste sanjali da pokušavate zalepiti pocepane dokumente, to znači da ćete se u narednom periodu veoma potruditi da nešto popravite i vratite u prvobitni položaj. Neće vam biti žao truda koji ćete u taj popravak uložiti kada znate da će na kraju sve doći na pravo mesto. Biće vam važno da sve dobro funkcioniše, bilo da se radi o međuljudskim odnosima ili o nekom događaju.

Sanjati prljave dokumente

Ukoliko ste u snu videli da su dokumenti zamazani i prljavi, na javi biste mogli biti veoma razočarani nečim. Moguće je da će se ispostaviti da ste imali prevelika očekivanja od nekoga ili nečega i da se sada morate pomiriti sa stanjem kakvo jeste. Sve će vam se to na neki način zgaditi i izgledati uprljano, toliko da ćete samo želeti da vas svi ostave na miru neko vreme.

Sanjati falsifikovanje dokumenata

U slučaju da ste u snu vi falsifikovali dokumente, u stvarnom životu to znači da ćete se pokušati predstaviti mnogo boljim nego što u stvari jeste. Pokušaćete se pokazati sposobnijim od ostalih i vrlo je moguće da ćete tuđe uspehe predstaviti kao svoje. Morate biti svesni da su to radnje koje će se na kraju svakako otkriti i zbog kojih ćete onda imati mnogo problema.

Videti u snu da neko drugi falsifikuje dokumente znači da biste uskoro mogli biti žrtva nečije prevare i podmuklih poteza. Pričuvajte se podvala na poslu, ali i među ljudima iz vaše šire okoline. Nije isključeno da će neko pokušati da vas dovede u svađu s članovima porodice ili s nekim od rodbine.

Sakriti dokumente u snu

Kada sanjate da ste sakrili neke dokumente, to znači da na javi nikako nećete hteti nešto priznati. Bez obzira koliki pritisak će biti vršen na vas, vi ćete se držati svoje priče i nećete hteti priznati ono na čemu će drugi insistirati.

Videti u snu da neko drugi krije dokumente predstavlja vašu bojazan da ste obmanuti i da drugi od vas stalno nešto kriju. Moguće je da su to samo vaši strahovi koji su nerealni i koji vas mnogo koče u svakodnevnim kontaktima s drugim ljudima. Pokušajte se opustiti i shvatiti da nisu svi oko vas vaši neprijatelji.

U snu overavati dokumente

Ako ste sanjali da overavate dokumente, to znači da ste u stvarnom životu potpuno sigurni u jednu odluku i da je ne planirate menjati. Nakon detaljnog razmišljanja o nečemu što se desilo, vi ste se ponovo vratili na ono što ste mislili i na samom početku. Sigurni ste da ste doneli pravu odluku i ne planirate od toga odustajati.

Videti u snu tuđe ime na vašim dokumentima

Ukoliko ste sanjali da se na vašim dokumentima nalazi tuđe ime, u skoroj budućnosti biste mogli shvatiti da ste se uzaludno trudili oko nečega jer će neko drugi pokupiti sve zasluge samo za sebe. Vi ćete ostati „kratkih rukava“ i nećete moći ništa promeniti po tom pitanju. Bićete i ljuti i razočarani celim dešavanjem, ali ćete se morati pomiriti s tim.

Sanjati svoje ime na tuđim dokumentima

U slučaju da ste u snu videli svoje ime na tuđim dokumentima, u narednom periodu ćete biti žrtva nečijeg lukavstva i pokušaja da vas optuže za nešto što su drugi uradili. Moguće je da će se neko prema vama ponašati vrlo prijateljski i da će se predstavljati kao podrška i pomoć, ali će istina biti da vam ne želi dobro i da vam pokušava nešto loše smestiti.

Videti u snu dokumente na stranom jeziku

Kada sanjate da su dokumenti na stranom jeziku, to znači da će se pred vama uskoro naći neki izazovi i iskušenja koja ćete morati proći. Moguće je da nećete najbolje razumeti šta se to od vas očekuje, ali da ćete se ipak hrabro upustiti u rešavanje problema koji će se pred vama naći.

Davati nekome dokumente u snu

Sanjati da nekome dajete dokumente znači da ćete na javi biti velika podrška jednoj osobi i da ćete joj pružiti ono što je za nju od velike važnosti. Ta osoba vam tako nešto nikada neće zaboraviti i biće vam zahvalna do kraja života. Vi ćete moći biti ponosni na sebe što ste u pravom trenutku prepoznali nečiju potrebu za pomoći i što ste je pružili.

Sanjati da vam neko ne da dokumente

Ako ste u snu videli da vam neko ne da dokumente, to znači da jedna osoba od vas krije nešto važno. Moraćete se mnogo i pametno potruditi da saznate šta je to što drugi od vas kriju i zašto je to toliko važno. Sigurno se ne radi o nečemu bezazlenom jer onda ne bi ni bilo tolio dobro skrivano.

Videti zgužvane dokumente u snu

Sanjati zgužvane dokumente predstavlja vaš strah od nekih bitnih događaja koje očekujete. Čini vam se da će nešto poći naopako i da će se sve na kraju „zgužvati“. Najviše vas plaši pomisao da vi to sve nećete moći popraviti i da će sve morati ostati tako loše i „zgužvano“.

Videti u snu nove dokumente

Ukoliko ste sanjali nove dokumente, lepe i glatke, na javi vas očekuje odlična prilika da počnete nešto novo i da u tome budete uspešni. Imaćete sve preduslove da se upustite u jednu malu avanturu i da u tome u potpunosti uživate. Nemojte oklevati.