Sanovnik » Sanjati » Šta znači sanjati dukat?

Šta znači sanjati dukat?

Dukati su nekadašnji zlatni novac koji je bio prilično nedostupan običnom čoveku. Njegova vrednost je bila velika samim tim što je izrađivan od zlata, a posebno zato što ga nije bilo mnogo.

U današnje vreme se dukat može kupiti u zlatarama, a od njega se izrađuje nakit poput naušnica i priveska za lančić. Naravno, niko više ne koristi dukate da bi nešto platio, ali još uvek imaju posebnu vrednost i predstavljaju sinonim za bogatstvo.

Kada se dukati nađu u našim snovima, onda mogu ukazivati na uspeh, sreću i napredak ili mogu nagoveštavati neke loše stvari poput zavisti, pohlepe, opsednutosti materijalnim stvarima i slično. U sanovnicima su protumačeni i na pozitivan i na negativan način, što zavisi od konkretnog sna.

Sanjati dukate

Ako ste sanjali dukate, u narednom periodu biste mogli ostvariti veliki napredak na poljima koja su vam posebno važna i mogli biste se po nečemu isticati. Moguće je da ćete „zablistati“ poput dukata u onome što radite i da ćete privlačiti posebnu pažnju. Naravno, to znači i da ćete imati materijalne koristi, ostvariti dobitke pa čak i da ćete se obogatiti. S druge strane, san o dukatima može nagoveštavati dolazak lošeg perioda i probleme vezane za opsednutost sticanjem bogatstva, kao i velikom pohlepom, ali i mržnjom prema onima koji imaju više. Moguće je i da ćete biti žrtva nečije zavisti i spletkarenja.

Videti u snu da ste našli dukate

Ukoliko ste sanjali da ste našli dukate, u bliskoj budućnosti biste mogli naći ono što dugo vremena tražite. Ovaj san ukazuje na mogućnost da nađete nešto što za vas ima posebnu vrednost i o čemu maštate. Možda je reč o izuzetnoj osobi i započinjanju ljubavne veze, možda o ostvarenju zaposlenja kakvo priželjkujete ili o izlečenju od neke teške bolesti. U svakom slučaju, pronaći ćete nešto od velike vrednosti za vas.

Videti u snu da je neko drugi našao dukate predstavlja uspešan razvoj nečijih talenata i njihovo iskorištavanje na najbolji mogući način. To bi vas moglo obradovati, ali bi vam moglo izazvati i određenu dozu zavisti, ovisno o tome ko je bila osoba koja je pronašla dukate u vašem snu.

U snu izgubiti dukate

U slučaju da ste u snu izgubili dukate, u stvarnom životu možete očekivati teškoće koje će vam doneti mnogo razočarenja. Moguće je da ćete ostati bez nečega što za vas ima posebnu vrednost, možda bez određene osobe, možda bez materijalnih sredstava, ali je moguće i da vam zdravlje bude narušeno. Takođe je moguće da ćete svojom nepažnjom sami sebi izazvati neke probleme.

Dobiti dukate u snu

Kada sanjate da ste dobili dukate, to znači da ćete u idućim danima imati mnogo sreće i da će vam sve ići od ruke. Moguće je da će vam pomoć stići od jedne moćne osobe i da ćete u toj osobi dobiti svog mecenu. Ta okolnost će vam otvoriti mnoge mogućnosti i odvesti vas do ostvarenja onoga što dugo priželjkujete.

Sanjati da pravite dukate

Ako ste u snu videli kako sami pravite dukate, kako ih izlivate od zlata, to znači da nemate razloga za brigu. U narednom periodu ćete uspeti ostvariti sve što zamislite jer ćete sami svojim radom doći do tog ostvarenja. Bićete kreativni i uporni, a sreća će vas pratiti. Pronaći ćete najbolji način da „stvorite svoje dukate“ i bićete veoma zadovoljni njihovim izgledom.

Sanjati da čuvate dukate

Ukoliko ste u snu čuvali dukate, moguće je da ćete se na javi truditi da očuvate nešto do čega vam je mnogo stalo. Moguće je i da ćete strepiti da to ne izgubite ili da se tome ne desi nešto loše. Ta strepnja se može odnositi na dragu osobu ili na odnos koji s nekim imate. Međutim, ovaj san može ukazivati i na vašu škrtost i bojazan da ne ostanete bez materijalnih stvari.

Videti u snu da neko drugi čuva dukate ukazuje na mogućnost da će vas određena osoba sprečiti da se približite nekome do koga biste hteli doći. Moguće je da će vas nečiji muž onemogućiti u upoznavanju njegove supruge ili nečiji otac neće dozvoliti da budete blizu njegove kćeri. Takođe je moguće da nećete imati pristup nekom projektu ili nečemu što je za određenu osobu veoma važno.

U snu skrivati dukate

U slučaju da ste sanjali da skrivate dukate, na javi možete očekivati svađu oko podele neke imovine ili nasledstva. Moguće je da se s određenim osobama nećete uspeti dogovoriti na lep način i da ćete biti prinuđeni da to rešavate na sudu. Postoji velika mogućnost da će neke stvari u tom procesu namerno biti sakrivene i lažno prikazane.

Sanjati da neko drugi skriva dukate predstavlja saznanje o nečijoj tajni. Moguće je da ćete slučajno otkriti nešto što je jedna osoba dugo krila i što za nju ima veliku vrednost. Moguće je da ta tajna nema nikakve veze s vama, ali da vam daje sasvim novi pogled na određene stvari.

Videti u snu punu kesu dukata

Kada sanjate punu kesu dukata, to znači da u stvarnom životu imate visoke ciljeve i da ne odustajete od njih. Mišljenja ste da se oko malih stvari ne vredi truditi i na njih gubiti vreme, da vas te stvari samo usporavaju i skreću sa pravog puta te da čovek mora „pucati“ samo na visoko. Znate šta želite i tome uporno stremite, a tuđe mišljenje vas uopšte ne zanima.

Videti jedan dukat u snu

Ukoliko ste u snu videli samo jedan dukat, to ukazuje na potrebu da se koncentrišete na ono što je važno i što dolazi ispred svega drugog. Moguće je da ste rasejani ili da ste obuzeti mnogim stvarima i njihovim rešavanjem, a san vam poručuje da se morate koncentrisati na ono što je za vas od esencijalne važnosti i da sve drugo ostavite po strani. Samim tim ćete postići sve što treba.

U snu otimati dukate

U slučaju da ste sanjali da nekome otimate dukate, u narednim danima biste mogli pokušati sebi pripisati tuđe zasluge. Moguće je da ćete se želeti prikazati u mnogo boljem svetlu od onoga kakvi ste trenutno i da nećete birati način za to. Naravno da se na kraju uvek sve sazna pa bi bilo dobro da to imate na umu.

Sanjati da neko drugi otima dukate ukazuje na mogućnost poznanstva s jednom lukavom osobom koja ne preza ni od čega kako bi došla do onoga što želi. Bilo bi dobro da se čuvate i da dvaput razmislite pre nego što takvoj osobi poverite svoje namere.

Sanjati da plaćate dukatima

Kada u snu vidite kako plaćate dukatima, to znači da biste u bliskoj budućnosti mogli žrtvovati nešto što vam je važno da biste postigli nešto drugo. Moguće je da će vas određena aktivnost ili postizanje nekog cilja mnogo koštati, čak više nego što ste na početku mogli i zamisliti. Pitanje je da li će ono što ćete dobiti biti vredno onoga što ćete izgubiti i toga ćete uskoro postati svesni.

Videti u snu kako neko drugi plaća dukatima ukazuje na mogućnost da će vam jedna osoba ponuditi veoma dobre uslove da nešto postignete. Moguće je da ćete iz te ponude shvatiti koliko ste toj osobi važni i koliko je spremna uložiti da bi vama bilo bolje.

Diviti se dukatima u snu

Ako ste sanjali da se divite dukatima, to znači da biste u skoroj budućnosti mogli biti opčinjeni nečim što nema pravu vrednost. Moguće je da ćete biti zaslepljeni nekim ili nečijim sjajem i da nećete primetiti ono što se nalazi ispod površine. Ne biste se trebali vezivati za nešto što je bombastično i prenaglašeno pre nego što proverite šta se iza toga krije i kakva mu je podloga.

Videti u snu da se neko drugi divi dukatima predstavlja površnost te osobe i njenu nesposobnost da razlikuje prave vrednosti od onih koje su jeftina kopija. Moguće je da ćete pokušati kvalitetno uticati na tu osobu, ali je mala verovatnoća da ćete imati nekog uspeha.

Sanjati da imate dukate

Ukoliko ste u snu videli da imali dukate, na javi biste mogli postati svesni svega važnog što u životu posedujete. Moguće je da će vam se odjednom „otvoriti oči“ i da ćete uvideti koliko je vaše bogatstvo, a kako ga vi ne cenite na pravi način. Taj uvid bi vam mogao mnogo promeniti život i učiniti ga lepšim i kvalitetnijim.

Sanjati da neko drugi ima dukate predstavlja mogućnost da nekome zavidite na onome što poseduje. Moguće je da se ta vaša zavist odnosi na materijalno bogatstvo koje ta osoba ima, ali je vrlo verovatno da je ta zavist usmerena na ljude koje se nalaze u životu pomenute osobe.

U snu čuti zveckanje dukata

U slučaju da ste u snu čuli zveckanje dukata, na javi vas očekuju lepe vesti. Moguće je da ćete dobiti informacije o nečemu što će vam pomoći da popravite svoju finansijsku situaciju, ali je moguće i da će se te lepe vesti odnositi na osobe koje su vam drage i na njihove uspehe u životu. U svakom slučaju, bićete prijatno iznenađeni i obradovani vestima koje ćete čuti.

Videti rasute dukate u snu

Kada u snu vidite da su se dukati rasuli po podu, to znači da ćete uskoro „posejati“ nešto od čega očekujete veliki urod. Moguće je da ćete biti spremni mnogo dati i da nećete žaliti za onim što ste dali jer očekujete da vam se dato mnogostruko vrati. Međutim, morate biti oprezni i obratiti pažnju gde su se sve otkotrljali rasuti dukati i do koga su sve došli, da kasnije ne biste zažalili.

Videti u snu dukate u novčaniku

Ako ste u snu videli dukate u svom novčaniku, to znači da vas u bliskoj budućnosti očekuju iznenadni dobici. Moguće je da ćete i sami biti zatečeni srećom koja će vas pratiti u narednom periodu jer je vrlo verovatno da ćete imati značajnih dobitaka u igrama na sreću. Takođe je moguće da vam budu isplaćeni neki zaostaci na koje ste odavno prestali računati.

Sanjati gomilu dukata

Ukoliko ste sanjali veliku gomilu dukata, uskoro biste mogli doći na neku moćnu poziciju. Moguće je da ćete biti unapređeni i da će to unapređenje imati veliki značaj za vaš život i za njegovo daljnje planiranje. Finansije će vam se značajno poboljšati, ali će najveća razlika u odnosu na prethodni status biti u moći koju ćete odjednom dobiti.

U snu videti sanduk dukata

U slučaju da ste u snu videli sanduk pun dukata, na javi vas očekuje određeni teret koje bogatstvo sa sobom nosi. Moguće je da ćete se naglo obogatiti, ali da ćete morati čuvati to što imate od onih koji žele da vas vrate tamo gde ste ranije bili i da ćete biti opterećeni tim grčem i strepnjom. Sve zajedno bi moglo predstavljati više opterećenje nego zadovoljstvo i toga ćete uskoro postati svesni.

Sanjati nisku dukata

Kada u snu vidite nisku dukata, to znači da ćete se uskoro snažno zaljubiti. Moguće je da ćete upoznati jednu posebnu osobu koja će vas zadiviti na razne načine. Shvatićete koliko ste slični i koliko se dobro razumete po mnogim pitanjima pa ćete poželeti da vaš odnos potraje i preraste u nešto ozbiljnije.

Sanjati naušnice od dukata

Ako ste u snu videli naušnice koje su napravljene od dukata, to znači da ćete u narednim danima poželeti da obradujete jednu dragu osobu. Moguće je da ste već razmišljali o tome na koji način da je usrećite i čime da pokažete koliko vam ta osoba znači, a sada ćete dobiti odličnu ideju i lako je sprovesti u delo. Biće to nešto lepo, vredno i neobično, kakva je i osoba koju pokušavate impresionirati.

U snu videti privesak od dukata

Ukoliko ste sanjali privesak napravljen od dukata, uskoro biste se mogli vezati za nekoga o kome dugo maštate. Moguće je da će vam ta osoba postati veoma dragocena i da ćete je čuvati u svom srcu kao najlepši dukat. Dobićete priliku da ostvarite svoju maštu i da živite život onako kako ste oduvek želeli i s kim ste to želeli.

Zakopavati dukate u snu

U slučaju da ste u snu videli kako zakopavate dukate, to ukazuje na vašu škrtost i bojazan da vas neko ne pokrade. Moguće je da ste opterećeni vlastitim imetkom i da stalno razmišljate o načinu da ga sačuvate. Verovatno ste paranoično uplašeni da bi vam neko mogao oteti ili umanjiti taj imetak i da drugi samo o vama razmišljaju.

Sanjati ćup dukata

Kada u snu vidite ćup dukata, to znači da će vam se ispuniti jedna velika želja. Moguće je da ste već izgubili nadu da će se to ikada ostvariti pa će vaše iznenađenje i sreća zato biti mnogo veći. Veoma ćete se obradovati i nećete znati gde pre da krenete ili kome prvo da se pohvalite i s kim da podelite svoju radost.

Videti u snu da ste otkopali ćup dukata ukazuje na to da ćete pronaći nešto na što ste odavno zaboravili. Moguće je da ćete biti emotivno potreseni kada to pronađete i da neko vreme nećete verovati u ono što vidite.

Sanjati da topite dukate

Ako ste u snu videli kako topite dukate i od njih pravite nešto drugo, to znači da biste mogli pogrešiti i biti zaslepljeni svojom pohlepom. Moguće je da će vam biti malo ono što već imate i da ćete hteti dobiti još više pa ćete to upropastiti pogrešnim potezima. Ako ne budete oprezni, nikada više nećete imati ono što sada imate niti će to imati istu vrednost.

Videti u snu da neko drugi topi dukate predstavlja opasnost da jedna osoba prokocka svoj imetak i da se zadužuje kod osoba iz svoje okoline.

Sanjati da nekome dugujete dukate

Ukoliko ste u snu nekome dugovali dukate, na javi biste mogli obećati nešto što ne možete ispuniti. Moguće je da ćete onda kada budete davali obećanje verovati da to možete uraditi, ali ćete kasnije shvatiti da ste se zaleteli i pogrešili. Možda ćete nešto i pokušati popraviti, ali će to i dalje biti daleko od onoga što ste određenoj osobi obećali.

Sanjati da neko vama duguje dukate predstavlja raskid odnosa sa jednom osobom. Moguće je da ćete se uskoro uveriti kako vam ta osoba uopšte nije prijatelj i kako vas je svo vreme zavlačila i lagala u vezi nečega.

Videti u snu kolekciju dukata

U slučaju da ste sanjali kolekciju dukata, na javi biste se mogli upustiti u neku avanturu. Vrlo je verovatno da ćete dobiti iznenadnu priliku da se u nečemu posebnom okušate i da sami sebi dokažete da možete pomerati granice. Biće to nešto retko i vredno, ali će zahtevati posebnu skoncentrisanost i pažnju. U svakom slučaju, neobična avantura i izazov kakvom se niste nadali.

U snu prodavati dukate

Kada sanjate da prodajete dukate, to znači da u stvarnom životu nećete znati ceniti vrednosti koje imate. Moguće je da ćete uzimati zdravo za gotovo ljude koji vas okružuju i koji su dobri prema vama pa im nećete uzvraćati istom merom ili ćete olako shvatati ono što vam je dato kroz materijalne stvari.

Sanjati da brojite dukate

Ako ste u snu videli kako brojite dukate, to znači da ćete se u bliskoj budućnosti preispitivati. Moguće je da ćete svoditi račune u svom životu i da ćete sabirati i oduzimati ono što ste postigli kako biste videli gde se trenutno nalazite. Preispitivaćete i neke svoje odluke, kao i vrednost onoga što vam je do sada bilo mnogo bitno.

U snu pokazivati dukate

Ukoliko ste sanjali da pokazujete svoje dukate drugima, to ukazuje na moguće šepurenje na javi. Verovatno je da ćete se nečim poželeti pohvaliti nekome kod koga ćete hteti izazvati zavist i da ćete dodatno naglašavati ono što imate. Pripazite da vam se to šepurenje ne obije o glavu.

Sanjati da gazite dukate

U slučaju da ste u snu videli kako gazite po dukatima, u narednim danima biste mogli propustiti nešto važno jer nećete biti svesni njegove vrednosti. Moguće je da će vam se nešto učiniti nebitnim pa ćete to ignorisati, a kasnije ćete shvatiti koliko ste pogrešili. Pokušaćete popraviti stvari, ali to više neće biti moguće ili bar neće biti moguće u meri koja će vam biti potrebna.

Sanjati lažne dukate

Kada u snu vidite lažne dukate, to znači da će vas neko pokušati prevariti lepim pričama i ubeđivanjem u nešto što ni izbliza nije takvo. Moguće je da ćete i sami biti zaslepljeni nekim pogrešnim stvarima i nekim lažnim sjajem, a da toga nećete biti ni svesni. Setite se one izreke koja kaže da nije zlato sve što sja.

Videti dukat s vašim imenom

Ako ste u snu videli dukat na kojem je ugravirano vaše ime, na javi vas očekuje veliki uspeh. U narednom periodu ćete postići sve što želite i niko vas neće moći zaustaviti prilikom penjanja na društvenoj lestvici. Stvari će se složiti tako da će jedna dopunjavati drugu i neće biti moguće da vas uspeh zaobiđe.

U snu videti dukate u muzeju

Ukoliko ste sanjali dukate koji se nalaze u muzeju, to ukazuje na opomenu da se ne zanosite nečim što ne možete imati. Neke stvari su nedostižne i treba ih zaboraviti jer ćete u protivnom propustiti one koje vas čekaju i koje su za vas dobre. Nemojte protraćiti vreme i resurse na nešto što nikada neće biti vaše i što vam nije suđeno.