Sanovnik » Sanjati » Šta znači sanjati orman (ormar, ormarić)?

Šta znači sanjati orman (ormar, ormarić)?

U ormanu držimo stvari koje ne želimo izložiti tuđem pogledu pa je logično da je to određeni intimni prostor svake osobe. Upravo zato i postoje vrata na ormanu i ona predstavljaju barijeru između naše intime i drugih ljudi.

Nečiji ormar je uredan i u njemu je sve „pod špagu“, dok je nekim drugim osobama ta urednost manje važna pa im je i ormar često u haosu. Isto tako, nekim osobama je veoma važno da njihov orman bude čvrst, stabilan i od punog drveta, dok je drugima potpuno nebitno kojeg je kvaliteta njihov orman, važno im je da lepo izgleda.

U snovima je motiv ormara sinonim za naš unutrašnji svet, za našu privatnost, ali i za tajne koje imamo. Takođe, motiv ormara u snu može govoriti o utisku koji želimo ostaviti na druge, kao i o našoj želji za bogatstvom. Zato je u sanovnicima ovakav san okarakterisan i pozitivno i negativno, ovisno o njegovim detaljima.

Sanjati orman

Ako ste sanjali orman, u narednom periodu ćete se intenzivno baviti slikom koju ostavljate na druge ili ćete preispitivati svoje odnose sa drugim osobama. Isto tako je moguće da ćete pokušati sačuvati tajne koje imate, da ćete biti zabrinuti zbog njihovog otkrivanja ili da ćete saznati tajne drugih ljudi. Ovaj san može ukazivati i na potrebu da se pozabavite sami sobom, onim što osećate i želite od svog života, ali i da razmislite o načinu na koji pokušavate doći do uspeha.

Sanjati stari orman

Ukoliko ste u snu videli stari orman, verovatno ste u stvarnom životu opterećeni događajima iz prošlosti. Moguće je da vas muče neke nerešene stvari koje ste „zakopali“ u sebi i o kojima ne pričate u javnosti. Možda se još uvek mučite sa nekim neuspesima i nikako ne možete krenuti dalje.

Drugačije tumačenje ovog sna ukazuje na mogućnost da ste vi osoba tradicionalnih shvatanja i da se teško prilagođavate na novitete i moderna dešavanja. Za vas su veoma važna stara i odavno utvrđena pravila i ne želite ih menjati.

Videti u snu moderan ormar

U slučaju da ste sanjali moderan ormar, na javi vas očekuju promene i vi ste osoba koja ih priželjkuje. Niste od onih koji se plaše pokazati šta misle i koji ne idu u korak sa modernim dešavanjima. Za vas je menjanje sastavni deo životnog procesa i nikako ne razumete kako to neke osobe ne vide.

Drugačije tumačenje ovog sna govori da ste vi osoba kojoj je veoma važno da se pred drugima pokaže u najboljem svetlu i da od tih osoba dobije pohvale i odobravanje. Zato ćete raditi sve što je trenutno aktuelno i što se od vas očekuje kako biste i vi bili „moderni“ i prihvaćeni.

Videti veliki orman u snu

Kada sanjate veliki orman, to znači da ste osoba bogatog unutrašnjeg sveta i da imate mnogo toga za ponuditi ljudima oko sebe. Verovatno ste kroz život prošli kroz razne situacije i vaše iskustvo je dragocena imovina. Moguće je da je došlo vreme da to iskustvo podelite s drugima, da budete nečiji mentor ili da na neki drugi način pomognete svojim znanjem. Takođe je moguće da ćete za to svoje znanje dobiti određena priznanja.

Sanjati mali ormar

Ako ste u snu videli mali ormar, u bliskoj budućnosti biste mogli biti tvrda srca i ne hteti nekoga razumeti. Moguće je da će vam se jedna osoba obratiti za pomoć ili za savet, a vi ćete je grubo odbiti i nećete s njom hteti podeliti ono što znate iz straha da će to umanjiti vašu veličinu. Vaša uskogrudost će razočarati pomenutu osobu, ali ni vama neće doneti dobar osećaj.

Sanjati zaključan ormar

Ukoliko ste u snu videli zaključan ormar, to ukazuje na vašu strepnju da pred drugima ne otkrijete više nego što želite. Niste osoba koja lako sklapa prijateljstva i često ne pokazujte svoje emocije u javnosti. Na taj način bežite od bliskosti i pokušavate se odbraniti od povređivanja. Mišljenja ste da ne možete biti povređeni ako ljude ne pustite u svoj unutrašnji svet i ako im ne pokažete šta zaista osećate.

U snu videti otključan orman

U slučaju da ste sanjali otključan orman, u narednim danima vas očekuje poznanstvo sa jednom osobom koja će vas navesti da se ponašate opušteno i prirodno. Shvatićete koliko je lako biti otvoren prema drugima kada je osoba preko puta vas puna razumevanja i pozitivnog razmišljanja. Nećete strepeti od osude i pogrešnog shvatanja, nego će vam biti lako da izrazite ono što zaista mislite i osećate.

U snu videti orman s ladicama

Kada sanjate orman s ladicama, to znači da na javi niste raščistili neke stvari sami sa sobom i da ih gurate u razne „ladice“ kako ne biste morali njima da se bavite. Moguće je da uporno odbijate priznati sami sebi nešto što je očito i što je svima drugima odavno jasno. Takođe je moguće da ste dvolična osoba i da krijete svoje pravo lice. Ljudima govorite ono što žele čuti, a u sebi mislite nešto sasvim drugo. Za svakoga imate različitu priču i vadite je iz određene „ladice“ po potrebi.

Sanjati prljav ormar

Ako ste u snu videli prljav ormar, u bliskoj budućnosti biste se mogli uplesti u neke „prljave“ poslove ili neke nečasne radnje. Moguće je i da ćete na nečijoj muci pokušati izvući korist za sebe, ali će vas kasnije taj čin proganjati. Sami sebi biste mogli izgledati „prljavo“ i nedostojno pažnje i ljubavi bliskih osoba. Takođe je moguće da iz prošlosti nosite određene tajne koje vas opsedaju i čine da se osećate manje vrednima u odnosu na osobe iz vaše okoline.

U snu videti paučinu preko ormana

Ukoliko ste sanjali da se preko ormana uhvatila paučina, taj san ukazuje na vašu stagnaciju i na ne bavljenje samim sobom. Moguće je da ste svesno izabrali samoću i da ste se zatvorili u sebe na jedan mračan i otuđen način. Ne dozvoljavate nikome da vam se približi, ali ni vi ne provodite vreme sa sobom. Živite nekako od danas do sutra i čekate da dani prođu, umesto da se potrudite i rešite ono što vas muči pa onda da rasterećeno nastavite dalje.

Videti u snu pun ormar

U slučaju da ste sanjali pun ormar, u bliskoj budućnosti vas očekuje mnogo ličnog zadovoljstva. Moguće je da ćete se osećati ispunjeno i ponosno zbog nečega, ali je isto tako moguće da vas uskoro očekuju dobici i nagrade. Možda ćete zaokružiti i završiti nešto što vam je važno, ispunićete neki svoj cilj i za to dobiti ličnu satisfakciju, ali i pohvale okoline.

Sanjati prazan ormar

Kada u snu vidite prazan ormar, to znači da ćete u narednim danima biti neraspoloženi i tužni. Moguće je da će vas nešto razočarati, ražalostiti i da ćete izgubiti volju da bilo šta radite ili da se s bilo kim družite. Bićete prazni iznutra i teško šta će moći da vas zainteresuje i pokrene. Moguće je da ćete izgubiti poverenje u ljude kojima ste verovali ili će se negativno završiti ono u šta ste uložili mnogo nade.

Sanjati širom otvoren orman

Ako ste u snu videli orman čija su vrata bila širom otvorena, to ukazuje na vašu odluku da sve radite otvoreno i pošteno. Vi ste osoba kod koje vredi izreka „što vidiš, to i dobiješ“ i sa vama svi uvek znaju na čemu su. Ništa ne radite iza tuđih leđa, ne obećavate ono što ne možete ispuniti i sa svima postupate na isti način. Nemate tajne i ne plašite se ucena.

U snu videti uredan orman

Ukoliko ste sanjali uredan i lepo složen orman, u bliskoj budućnosti biste mogli rešiti određene probleme i dovesti svoj život u balans. Sve bi polako moglo doći na svoje mesto i vi biste konačno mogli izaći iz zbrke i haosa u kojima ste u proteklom periodu bili. Sve će vam odjednom biti jasno, vidljivo i dostupno pa ćete lako rešiti ono što vas muči.

Videti neuredan orman u snu

U slučaju da ste u snu videli neuredan orman, vaša bliska budućnost bi mogla biti obeležena zbrkom, haosom i rasejanošću. Moguće je da ni sami nećete znati gde ste pošli ni odakle dolazite. Verovatno ćete imati mnogo obaveza i biće vam veoma teško da ih sve uskladite i završite na vreme. Činiće vam se da nemate kontrolu nad svojim životom, ali taj period neće dugo potrajati.

Zameniti ormar u snu

Kada u snu vidite kako ste zamenili ormar, to znači da ćete uskoro doneti čvrstu odluku da se menjate. Moguće je da ćete odlučiti da promenite svoje navike i način života jer ćete uvideti da vas sadašnje ponašanje vodi u lošem pravcu. Potrudićete se da u svoj život uvedete kvalitetne promene i da ih iskoristite najbolje moguće.

Baciti ormar u snu

Ako ste u snu bacili ormar, u narednim danima biste mogli odlučiti da prekinete odnose sa određenim ljudima. Moguće je da ćete otići iz nekog društva kojem ste dugo vremena pripadali i da se više nećete vraćati u to okruženje. Shvatićete da je došlo vreme da sve to ostavite iza sebe i da krenete dalje sa nečim drugačijim.

U snu kupovati orman

Ukoliko ste sanjali da kupujete orman, na javi biste mogli pokušati nešto sakriti i sačuvati za sebe. Moguće je da ćete poželeti sačuvati svoju privatnost od radoznalih ljudi, ali je moguće i da ćete hteti sakriti neku tajnu za koju strepite da će biti otkrivena. Potrudićete se da svoj život držite daleko od očiju javnosti, lepo spakovan i zatvoren.

Sanjati da prodajete orman

U slučaju da ste u snu prodavali orman, u bliskoj budućnosti biste mogli biti žrtva ogovaranja i klevete. Moguće je da ćete biti neoprezni i da ćete se izleteti sa nekim izjavama o svom privatnom životu, a to će određenim osobama biti odlična polazna tačka za pletenje priče o vama. Dalje je sve stvar mašte svakog pojedinca.

Pokloniti ormar u snu

Kada sanjate da poklanjate nekome ormar, to znači da ćete u narednim danima pokloniti svoje poverenje jednoj osobi. Moguće je da ćete se poveriti nekome ili da ćete određenoj osobi prepustiti brigu o vašem životu. Možda ćete dozvoliti da neko odlučuje u vaše ime, da ima vašu punomoć za nešto ili ćete prihvatiti nečije savete oko određene problematike koja vam je bitna.

Dobiti ormar u snu

Ako ste sanjali da vam je neko dao ormar, taj san ukazuje na sklapanje iskrenog prijateljstva u bliskoj budućnosti. Moguće je da ćete uskoro otkriti lepe kvalitete koje jedna osoba ima, a za koje niste znali da ih poseduje i da ćete poželeti da tu osobu imate u svojoj blizini. Osećanja će biti obostrana pa neće biti nimalo teško da se ta veza razvije u lepo i iskreno prijateljstvo.

Sanjati da krijete orman

Ukoliko ste u snu videli kako krijete orman, vaš san vam poručuje da budete oprezni i da pazite s kim delite svoja mišljenja i osećanja. Moguće je da neke stvari trebate zadržati samo za sebe, čak i kada su bliske osobe u pitanju. Ponekad je tako zato jer vas dobro ne razumeju, a ponekad zato što vas dobro razumeju pa to mogu iskoristiti protiv vas. Morate praviti selekciju onoga što drugima pokazujete.

Sanjati da krijete nekoga u ormanu

U slučaju da ste u snu videli kako krijete neku osobu u ormanu, u stvarnom životu biste mogli kriti svoja osećanja prema nekome. Moguće je da vam je veoma stalo do jedne osobe, ali se ne usuđujete da joj to priznate. Čuvate tu osobu u svom srcu i dobro pazite da ničim ne pokažete koliko vam je važna. Verovatno se plašite da bi vas ta osoba odbila ili ismejala pa zato ništa ne govorite o onome što za nju osećate.

Sanjati da se vi krijete u ormanu

Videti u snu da se krijete u ormanu predstavlja vaš strah od okoline i njihove osude. Moguće je da ne znate kako da se suočite sa svojim emocijama i kako da se suprotstavite javnosti i njenoj eventualnoj osudi vašeg ponašanja. Lakše vam je da se povučete u sebe i da se krijete iza veštačkog zida ravnodušnosti i hladnoće.

U snu zaključati nekoga u ormaru

Kada sanjate da ste nekoga zaključali u ormar, to znači da na silu pokušavate privoleti jednu osobu da bude na vašoj strani. Moguće je da nemate simpatije određene osobe, da se ta osoba ne slaže s vama oko nečega, ali da vi na sve moguće načine pokušavate to promeniti pa čak i određenom prisilom. Ne želite prihvatiti „ne“ kao odgovor jer ste navikli da sve uvek bude onako kako vi hoćete.

Sanjati da nešto slažete u ormar

Ako ste u snu videli kako slažete nešto u ormar, u narednim danima vas očekuje lep dobitak. Moguće je da ćete svoj život dobro organizovati, da ćete složiti sve njegove delove tako da lepo funkcionišu, a to će vam doneti uspeh i dobitak. Verovatno ćete u svoju svakodnevnicu uneti neke novine i tako je obogatiti i poboljšati.

Sanjati da preslagujete ormar

Ukoliko ste u snu preslagivali ormar, vadili višak i menjali mesto stvarima, to označava skoru promenu prioriteta u vašem životu. Moguće je da će vas određene okolnosti navesti da se zamislite nad onim što vam je zaista važno i da promenite mesto nekim stvarima. Mogli biste uvideti koliko ste bili u zabludi kada ste se previše davali nečemu što je u suštini nebitno, a zanemarivali ono što je istinski važno.

Sklapati ormar u snu

U slučaju da ste sanjali da sklapate neki ormar, na javi vas očekuje pokušaj da se nekome predstavite na sasvim drugi način od onoga što vi jeste. Moguće je da ćete se pokušati nekome dopasti, bilo zbog posla ili zbog fizičke privlačnosti i da ćete to uraditi potpuno neočekivano. Pomislićete da ćete tako imati mnogo više šanse za uspeh i time ćete se voditi do kraja.

Videti u snu kako iz ormara ispadaju stvari

Kada sanjate da iz ormara ispadaju stvari jer je prepunjen, to znači da ćete u bliskoj budućnosti biti pod velikim stresom i da će vam biti neophodan odmor. Moguće je da ćete biti preopterećeni obavezama i na poslovnom i na porodičnom polju pa ćete trošiti mnogo energije da to sve uskladite i završite na vreme.

Sanjati da vas orman plaši

Ako ste u snu videli kako vas orman plaši, to ukazuje na vaš strah da ćete se obrukati. Moguće je da se plašite da u nečemu ne pogrešite i da ne budete osramoćeni. Zato dobro važete svaku svoju reč i svaki postupak i pazite da sve bude na svom mestu. Ne želite nečim izazvati neprijateljstvo svoje okoline, a ne želite ni toj okolini dati razlog da vas ogovara.

U snu izgubiti nešto u ormanu

Ukoliko ste sanjali da ste izgubili nešto u ormanu i da to ne možete naći, vaš san ukazuje na mogućnost da zaboravite na neke bitne stvari kada je reč o odnosu sa jednom osobom. Možda ćete zaboraviti neki datum koji je toj osobi važan ili ćete zaboraviti nešto što ta osoba voli ili ne voli, a nju će vaša zaboravnost povrediti. Optužiće vas da vam nije zaista stalo do nje jer ne možete zapamtiti ono što joj je bitno, a vi se svakako trebate zamisliti nad ovom tvrdnjom.

Sanjati da nosite ormar

U slučaju da ste u snu nosili ormar i da vam je on bio težak, u stvarnom životu se verovatno teško nosite sa svojim, ali i sa tuđim emocijama. Moguće je da vam je teško da te emocije izrazite na pravi način i da često ne znate šta da kažete ili uradite u prisustvu drugih ljudi.

Kada u snu nosite ormar i on vam ne predstavlja nikakav poseban teret, to znači da na javi nemate problem sa emotivnom komunikacijom. Nije vam teško da pokažete kako se osećate, čak i pred potpunim strancima, ali vam nije teško ni da prihvatite tuđe emocije. Uvek ste spremni da saslušate druge i da odreagujete u skladu sa datom emotivnom situacijom.

Sanjati čvrst ormar od punog drveta

Ako ste u snu videli ormar od punog drveta, stabilan i čvrst, vi ste osoba koju ništa ne može uzdrmati i poraziti jer čvrsto stojite na zemlji i odlično vladate svojim emotivnim životom. Vrlo ste stabilna osoba, znate ko ste, gde idete i odakle ste došli pa vas nije moguće tek tako izbaciti iz takta. Sve događaje primate mirno i reagujete razumno.

U snu videti kombinovani ormar

Ukoliko ste sanjali ormar koji je bio kombinacija polica, ladica, vešalica i otvorenih delova, vi ste kompleksna osoba koja je lako prilagodljiva na svaku životnu situaciju. Veoma ste svestrani i širokih shvatanja pa vam nije problem da se dobro snađete u svakom društvu i svakom dešavanju. Vaše kvalitete uvek izlaze na videlo i vi ste rado viđen gost gde god da se nađete.