Sanovnik » Sanjati » J » Jabuka – šta znači sanjati jabuke?

Jabuka – šta znači sanjati jabuke?

Kada spomenemo jabuku, pomislimo na veoma jednostavno voće i ne nastavljamo mnogo misliti na nju. Nije to nikakva egzotika ni neka izvikana posebna voćka. To je samo naša obična jabuka.

Međutim, jabuka nikako nije obično voće i njena simbolika je daleko od običnog. Ona je simbol ljubavi, simbol znanja, ali i plodnosti. Zato na nju trebamo obratiti pažnju kada nam dođe u snove. Koliko je jabuka posebna i bitna govori nam i činjenica da je u biblijskim tekstovima upravo ova voćka bila razlog izgona iz Raja i da je upravo jabuka uzeta sa Drveta znanja, dobra i zla. Pa čak i u bajkama jabuka ima značajno mesto. Zla maćeha je daje Snjeguljici kako bi je zavarala i otrovala.

Da se radi o simbolu ljubavi, govore nam mnoge narodne pesme u kojima devojka svom dragom poklanja rumenu jabuku da bi mu pokazala svoju naklonost. Slično značenje crvena jabuka ima i u snovima – predstavlja ljubav i simpatije. Međutim, značenje jabuke u snovima se može odnositi i na zdravlje. Svi znaju da je preporučljivo pojesti bar jednu jabuku dnevno kako bi se očuvalo dobro zdravstveno stanje i vitalnost. Zato jabuka u snu može predstavljati i snagu.

Drvo jabuke je takvo da daje mnogo plodova koji su lepe veličine, ukusni, zdravi i pružaju razne  mogućnosti za preradu i upotrebu. Zbog toga je jabuka i simbol plodnosti, množenja i razvoja.

Kada se ova voćka nađe u našim snovima, potrebno je obratiti pažnju na njen oblik, boju i „zdravstveno stanje“, tj. da li je zdrava i lepa ili trula i crvljiva. Od ovih elemenata zavisi kako će san biti tumačen i okarakterisan. Snovi o jabukama su uglavnom pozitivnog značenja, ali se uvek nađe ponešto što to značenje može preokrenuti. Zato je bitno obratiti pažnju na detalje i pomoću njih saznati pravo značenje sna.

Sanjati jabuke

Ako ste sanjali jabuke, mnoge stvari mogu da vas očekuju i one su najčešće pozitivnog karaktera. Moguće je da vam se smeši nova ljubav ili obnova neke stare. Takođe je moguće da ćete donositi neke bitne odluke ili primati mudre savete od nekoga. Ako ste u snu videli jabuke, mogli biste popraviti svoje zdravstveno stanje i ozdraviti od nečega što vas duže muči. A moguće je i da proširite porodicu lepom prinovom. Sve ovo su vaše mogućnosti ukoliko ste sanjali jabuke jer jabuka predstavlja ljubav, plodnost, znanje i zdravlje.

Brati jabuke u snu

Ukoliko ste sanjali da berete jabuke, uskoro biste mogli postići upravo ono za šta se već neko vreme zalažete i čemu se dugo nadate. Uspeh vam je nadomak ruke, samo ga trebate „ubrati“.

Ukoliko ste sanjali da berete lepe i zdrave jabuke, bićete odlično raspoloženi i puni elana u narednom periodu. Sve što budete radili, imaće pozitivan ishod i trud će vam se isplatiti. Plodovi vašeg rada će biti mnogobrojni i lepi, a vi veoma zadovoljni.

Ako ste u snu brali zdrave crvene jabuke, očekuje vas mnogo uspeha na ljubavnom polju. Smeši vam se nova ljubav i mnogo ljubavne avanture. Ako ste već u braku ili ozbiljnoj vezi, obnovićete svoje strasti i podsetiti se ljubavnih početaka.

U slučaju da ste u snu videli kako berete zelene jabuke, vaše zdravstveno stanje će se veoma popraviti i vi ćete se osećati podmlađeno. Nestaće razne tegobe koje su vam otežavale život jer ćete konačno pronaći pravu terapiju za njih.

Kada sanjate da berete jabuke sa merdevina, u narednom periodu vas očekuje unapređenje i prelazak na neki viši položaj. Bićete iznenađeni ovim napretkom jer niste očekivali da neko primeti koliko vredno radite i koliko se zalažete. Ali taj vaš trud nije ostao neprimećen.

Ako ste jabuke u snu brali u neku veću korpu, u bliskoj budućnosti biste mogli okupiti sve članove šire i uže porodice i napraviti veliko porodično slavlje. Takvo okupljanje je vaša velika želja duži period, ali za to nikada nisu bili ispunjeni svi uslovi.

U slučaju da ste u snu brali jabuke sa više ljudi, očekuje vas lepo druženje i pomoć u jednom projektu do kojeg vam je veoma stalo. Uz navedenu pomoć ćete lako ostvariti ono što ste zamislili, a radost će biti još veća kada je budete mogli podeliti s drugima.

Videti u snu da neko drugi bere jabuke znači da ćete biti svedok jedne velike promene nabolje. Neko od vaših prijatelja će konačno izaći iz lošeg perioda u životu i doživeti mnogo lepih stvari i promena. To će ga potpuno preporoditi i dati mu novi optimistični pogled na sve.

Sanjati da jedete jabuke

Ako ste sanjali da jedete jabuke, doživećete neko prosvetljenje i saznanje u bliskoj budućnosti. Moguće je da ćete se susresti sa zanimljivom i mudrom osobom koja će na vas imati snažan pozitivan uticaj. Drugačije ćete gledati na život i događanja u njemu, bolje ćete razumeti uzroke i posledice svega što ste prošli i što očekujete da će doći.

Ukoliko ste u snu jeli zrele i sočne plodove jabuke, uskoro ćete raditi na svojoj duhovnosti i u potpunosti se  upoznati sami sa sobom, sa svojim skrivenim strahovima i nadanjima, sa razlozima svojih uspeha i neuspeha i nakon toga ćete postati zrela i kompletna osoba. Dobićete priliku da otvorite jedan novi svet i da iz drugačijeg ugla pogledate život koji vam je dat.

U slučaju da ste sanjali kako jedete žute jabuke, mogli biste biti opterećeni napadima ljubomore za koju nemate realno pokriće. Vaš strah da ne izgubite voljenu osobu vas navodi da činite dosta nerazumnih stvari i da se zbog njih kasnije kajete. Morate shvatiti da vas vaša voljena osoba ne namerava napustiti, osim ako je sami ne oterate svojim ljubomornim maltretiranjem.

Ukoliko ste u snu zagrizli lepu rumenu jabuku, očekuje vas uspeh u ljubavi i rasplamsavanje ljubavnog žara. Verovatno ćete imati i neke emotivne avanture koje će vam ulepšati život. Bićete odlično raspoloženi i puni poleta.

U slučaju da ste sanjali kako jedete kisele jabuke, mogli biste doživeti razočarenje u ljubavi. Neće vam biti uzvraćeno istom merom na pokazivanje naklonosti prema jednoj osobi. To će vas mnogo obeshrabriti i demoralisati, pa ćete neko vreme biti loše društvo.

Kada u snu jedete vrlo slatke jabuke, na javi vas očekuje nešto što će vas mnogo obradovati. Verovatno će to biti manje stvari i sitnija zadovoljstva, ali će vama biti od velike važnosti. Na kraju krajeva, svi znamo da male stvari čine život dok čekamo da se neke velike dese.

Ako ste u snu jeli jabuke koje su bile trule, to nije dobar znak. Mogli biste biti razočarani u narednom periodu. Izjaloviće se nešto što vam je bilo bitno i u šta ste ulagali napore i očekivanja. Žalosno ćete posmatrati kako propada ono za što ste se nadali da će doneti uspeh i zadovoljstvo.

Sanjati da jedete crvljive jabuke znači da morate biti oprezni kada su u pitanju ljudi s kojima ste u stalnom kontaktu. Vaši odnosi izvana deluju savršeno, zdravo i lepo, ali se unutar njih krije neka pokvarenost koja ih nagriza i uništava. Može to biti „crv sumnje“ i pritajenog nepoverenja između vas, možda zavist ili neki drugi loš razlog.

Videti u snu da neko drugi jede jabuke znači da ćete ubrzo biti svedok velike pozitivne promene kod jedne osobe. To će vas prijatno iznenaditi i obradovati, pa ćete zato ponuditi svoju pomoć oko daljeg razvoja događaja i svega što bude trebalo.

Sakupljati jabuke u snu

Ukoliko ste sanjali da sami sakupljate jabuke, u periodu koji je pred vama ćete biti posvećeni svojoj porodici i najbližim ljudima. Potrudićete se da što više vremena provodite s njima i da im nadoknadite ono što ste ranije zbog obaveza propustili. Biće to prilika da ponovo shvatite kako je porodica najvažnija i kako odatle sve potiče i tu sve završava.

U slučaju da ste u svom snu skupljali jabuke u društvu s nekim, uskoro biste mogli ući u ozbiljnu vezu kojoj se uopšte niste nadali ili stupiti u brak i započeti novi životni ciklus. Odjednom ćete svet oko sebe pogledati drugim očima i shvatiti da ste potpuno spremni za drugačiju vrstu zajedništva i za novu životnu fazu.

Kada u snu vidite da neko drugi skuplja jabuke, očekuje vas poziv na veselo porodično okupljanje. Može to biti okupljanje kod vaše rodbine ili kod vaših prijatelja i njihove porodice. U glavnom, povod će biti lep i društvo veselo, pa bi bila prava šteta da to propustite.

Videti u snu drvo jabuke

Ako ste sanjali drvo jabuke okićeno mnogobrojnim plodovima, san vam poručuje da ste bili vredni u prethodnom periodu i da sada možete u miru gledati svoje postignuće. Stvorili ste lepe zalihe svega što je pozitivno, bilo da je reč o materijalnim stvarima ili o dobrim međuljudskim odnosim, pa je vreme da u tome i uživate. Svemir vas nagrađuje.

Ukoliko ste u svom snu videli drvo jabuke koje je procvetalo, možete se nadati odličnom zdravlju i vitalnosti. Nestaće sve što vam je zadavalo probleme u prethodnom periodu ili će se smanjiti na zanemarljivu meru. Možete se opustiti i uživati.

Sanjati kržljavo i slabo drvo jabuke nije dobar znak. U skoroj budućnosti biste mogli imati mnogo problema sa zdravljem, ali i sa ostvarivanjem nečega što ste započeli. Uslovi će biti nepovoljni i bilo bi najbolje da sve planove odložite na neko vreme dok se stanje ne popravi.

U slučaju da ste u snu videli kako su jabuke popadale oko stabla, ali su lepo zdrave,  moguće je da ćete imati kraće rastanke sa nekim od članova porodice. Nekoga ćete ispraćati na kraći put i bićete malo zabrinuti, ali će sve dobro proći i ne trebate se uzalud brinuti.

Kada sanjate da su jabuke pale oko stabla, ali su oštećene i natrule, moglo bi se desiti da imate neku porodičnu svađu u kojoj ćete se jako loše osećati. Potegnuće se stare razmirice i ponovo otvoriti neka nerešena pitanja koja su gurnuta „pod tepih“.

U snu guliti jabuke

Ako ste sanjali da gulite jabuke da biste ih jeli, u narednom periodu ćete pokušati prodeti u suštinu nečega što vas duže vreme kopka. Trudićete se da „zakopate ispod površine“ kako biste videli pravo stanje stvari. I sami ste svesni da skoro ništa nije onako kao izgleda i da je potrebno „oguliti ukrasni papir“ kako bi se videlo šta je zaista unutra.

Ukoliko ste u snu gulili jabuke da biste nešto od njih spremali, bićete u situaciji da nekoga upoznate sa stvarnim stanjem u kojem se nalazite. Moguće je da ćete dobiti novog šefa ili novog kolegu kojem ćete predstaviti situaciju onakvom kakva zaista jeste, a ne onakvom kakvom bi drugi želeli da je predstave. Bićete nagrađeni za svoju iskrenost i hrabrost.

Videti u snu da neko drugi guli jabuke znači da ćete ubrzo otkriti neku tajnu. U poverenju će vam biti rečeno nešto što se nikako ne bi trebalo tako skrivati. Budite mudri, ne srljajte, ne povređujte nikoga i na pravi način iskoristite to što ste saznali.

Kupovati jabuke u snu

U slučaju da ste sanjali kako kupujete jabuke, uskoro biste mogli početi ulagati u svoje obrazovanje i nadogradnju znanja. Na taj način ćete uložiti u svoju budućnost i obezbediti sebi nove mogućnosti i bolju poziciju. Vaša biografija će biti mnogo bogatija i cenjenija gde god da je priložite. I sami znate da ulaganje u znanje nikada nema loše posledice, nego, naprotiv, samo dobre.

Videti u snu da neko drugi kupuje jabuke znači da ćete biti pozvani na proslavu nečije mature ili  diplomiranja. Biće to lep povod za slavlje i svakako ga trebate uveličati svojim prisustvom.

U snu prodavati jabuke

Ako ste sanjali da prodajete jabuke i da time dobro zarađujete, u bliskoj budućnosti biste mogli dobro unovčiti svoje znanje i veštine. Moguće je da ćete dobiti odličnu ponudu za honorarni posao i da ćete to razviti u nešto mnogo veće. Znanje vam, svakako, niko ne može oduzeti, a uvek se može negde iskoristiti.

Ukoliko ste u snu prodavali jabuke, ali je zarada od te prodaje bila mala, san vam poručuje da morate biti strpljivi i da ništa ne možete dobiti lako i ostvariti preko noći. Ukoliko imate takva očekivanja, morate znati da su nerealna i da ćete se lako razočarati. Za sve dobre stvari treba vremena, ali zato dugo i traju.

Kada u snu vidite da neko drugi prodaje jabuke, moguće je da ćete potražiti nečiju pomoć u vidu instrukcija ili neke obuke. Ovo će vam biti potrebno da biste nadogradili svoj posao i da biste poboljšali trenutne rezultate.

Sanjati da poklanjate jabuke

Ukoliko ste u svom snu nekome poklanjali jabuke i taj ih je rado primio, uskoro biste mogli ponuditi svoju pomoć i znanje jednoj osobi koja će vam zbog toga biti veoma zahvalna. Vaše zalaganje i nastojanje da pomognete, nikako neće proći neprimećeno i bez nagrade.

Ako ste sanjali da nekome poklanjate jabuke, a taj odbija da ih uzme, naći ćete se u nezahvalnoj situaciji u kojoj ćete vi imati zaista dobre namere, ali će ih druga strana pogrešno protumačiti. Ispašće da namećete svoju pomoć i da se u nešto mešate, a ni u kom slučaju neće biti tako. Videćete da neko nešto radi potpuno pogrešno i skrenućete mu pažnju na taj problem.

U slučaju da ste sanjali kako drugi vama poklanjaju jabuke, u narednom periodu ćete uživati u lepom druženju s prijateljima s kojima se dugo niste sastali. Biće to odličan poklon za vas jer vam je baš trebala takva vrsta opuštanja.

Praviti u snu nešto od jabuka

Kada sanjate da od jabuka pravite džem, sok, slatko, kompot ili neku drugu vrstu slatke zimnice, možete se početi unapred radovati jer će se vaša upornost veoma isplatiti. Osoba ste koja ne odustaje tako lako i koja smatra da uvek treba iscrpiti sve opcije pre nego što od nečega dignemo ruke. Sada vam takav stav donosi mnogo nagrade.

Ukoliko ste u svom snu pravili pitu od jabuka, mogli biste uskoro „smotati“ jednog ljubavnika, odnosno ljubavnicu. Neki zavijuci su baš slatki u životu, ali i od njih može da boli stomak. Nadamo se da vam je sve jasno.

U slučaju da ste sanjali kako pečete kolač ili tortu od jabuka, u bliskoj budućnosti biste mogli doneti jednu „slatku“ odluku. Možda ćete odlučiti da s jednom osobom započnete nešto zajedničko i trajnije ili ćete sebe počastiti nekim avanturističkim putovanjem koje odavno priželjkujete. U svakom slučaju, odluka će za vas imati sladak okus i jedva ćete čekati da je sprovedete u delo.

Sanjati zdelu punu jabuka

Ukoliko ste u svom snu videli zdelu punu zdravih i lepih jabuka, uskoro biste mogli ostvariti sklad u svom životu. Uspećete pomiriti poslovne obaveze i porodična zadovoljstva tako da ni jedno od to dvoje ne treba da trpi. To će vam doneti veliko rasterećenje i radost ljudima oko vas.

U slučaju da ste sanjali kako se zdela sa jabukama razbila i jabuke se rasule na sve strane, u narednom periodu vas očekuju neki gubici i nerviranje. Ukoliko ste uspeli pokupiti rasute jabuke, ubrzo ćete uspeti povratiti ono što je bilo izgubljeno. Ako su se jabuke otkotrljale dalje ili su mnogo oštećene, moraćete se pomiriti sa nastalim gubicima.

Sanjati sušene jabuke

Ako ste u svom snu videli sušene jabuke, mogli biste osetiti nervozu u danima koji su pred vama. Nekako će vam se činiti da vam sve izmiče iz ruku upravo onda kada ste na domak toga. Međutim, pokušajte se setiti da su sušene jabuke voće koje se sprema da bi se kasnije koristilo i koje je puno koncentrisanih vrednosti, pa je i simbolika vašeg sna takva – sada pripremate ono što će vam kasnije dati višestruku vrednost.

Poseći drvo jabuke

Kada u snu posečete drvo jabuke, to je znak da ćete zbog nečega biti ljuti sami na sebe.

Penjati se na drvo jabuke

Ukoliko ste sanjali da se penjete na drvo jabuke, bićete izloženi nekim iskušenjima u danima koji vam predstoje. Na vama je da prepoznate pozadinu izazova i da na pravi način na to odgovorite. Nemojte biti zabrinuti, imajte vere u sebe jer ne biste ni bili pred takvim ispitom da nemate snage da ga položite.