Sanovnik » Sanjati » S » Šta znači sanjati svetlo?

Šta znači sanjati svetlo?

Svetlost je veoma bitna u životu čoveka i predstavlja osnovu za normalan život. Na svetlu je sve jasnije i dobija svoj pravi izgled. Sve ono što u tami stvara sumnju i što nas plaši, na svetlu postaje vidljivo i gubi na zastrašivanju.

U snovima se motiv svetla odnosi na duhovnost, na prosvetljenje, razjašnjenje nečega, ali i na našu emotivnost. Svetlo ubija mrak i samim tim vraća nadu i daje snagu. Ovakvi snovi imaju pozitivan predznak kada je u pitanju njihovo tumačenje, a samo neki oblici snova o svetlu iziskuju negativno objašnjenje. O tome, naravno, odlučuju detalji sna i način na koji smo svetlo sanjali.

Sanjati svetlo

Ako ste u snu videli svetlo, u vašem životu se dešavaju pozitivne promene. Moguće je da ćete odjednom doći do rešenja nekog problema ili da ćete dobiti priliku za nešto, a da se tome uopšte niste nadali. San o svetlu može ukazivati i na određeno prosvetljenje, duhovni rast i pronalaženje dubljeg smisla u životu. Takođe se može odnositi na poboljšanje međuljudskih odnosa, pomirenje i pronalaženje prave ljubavi. Ponekad su ovakvi snovi upozorenje na nešto što jasno ne vidimo, opomena da se ne zanosimo nekim bleštavilom i da ne verujemo da je „zlato sve što sja“.

Paliti svetlo u snu

Ukoliko ste sanjali da palite svetlo, na javi vas očekuju neke iznenadne ideje koje će vam doneti rešenje određenog problema ili će vas prosvetliti oko nečega. Paljenje svetla u snu predstavlja dobar znak i može da ukazuje na napredovanje i uspeh, kao i na nova saznanja. Moguće je da ćete odjednom shvatiti nešto, a da o tome niste ranije mnogo mislili.

Videti u snu da palite svetlo ležeći u krevetu, možda  na lampi pored kreveta, predstavlja znak da ćete doći do nekog napretka i poboljšanja bez mnogo truda. Nešto će vam biti na dohvat ruke i vi ćete morati samo posegnuti za tim.

Ne moći upaliti svetlo znači da vas u narednom periodu očekuju neki nenadani problemi. Vi ćete se truditi da postignete ono što ste zamislili, ali će vas stalno nešto ometati i sprečavati u tome. Koliko god vi pokušavali da izađete iz tog „mraka“, nećete u tome uspeti.

Videti u snu da je pregorela sijalica dok ste palili svetlo znači da će vas u bliskoj budućnosti male nedaće dovoditi do ludila, ali da vas neće sprečiti da stignete do svog cilja. Sve će to biti rešivi problemi koji vas neće mnogo usporavati. Na kraju ćete postići ono što želite i brzo ćete zaboraviti na usputne sitne probleme.

U snu gasiti svetlo

Sanjati da gasite svetlo predstavlja mogući završetak nečega na javi. Možda ćete doneti odluku da nešto prekinete, da izađete iz neke veze, da odustanete od nekog projekta ili da promenite posao. Moguće je i da ćete doneti neku pogrešnu odluku zbog koje ćete se kasnije kajati, ali je svakako reč o prekidu nečega ili nestanku nečega.

Videti u snu svetlo na kraju tunela

U slučaju da ste sanjali svetlo na kraju tunela, poruka vašeg sna je potpuno jasna. Koliko god vam sada izgledalo teško i nemoguće da nešto ostvarite, uskoro ćete do toga doći. Morate biti strpljivi i imati vere u ono što radite. Vaš uspeh se nazire i potrebno je još samo malo da do njega dođete. Nije važno da li se radi o poslovnom ili porodičnom poduhvatu, cilj je na dohvat ruke, samo ne smete gubiti nadu i morate biti strpljivi.

Sanjati ulično svetlo

Kada u snu vidite ulično svetlo, to znači da će vam neka društvena događanja biti mnogo jasnija i da ćete se lako u njih uklopiti. Moguće je da niste znali kako da proširite krug svojih poznanika i kako da obogatite svoj društveni život, ali ćete uskoro na jednostavan način to postići. Dobićete zgodne ideje u vezi toga i bićete veoma zadovoljni rezultatima koje ćete na tom polju ostvariti.

Videti signalno svetlo u snu

Ako ste u snu videli signalno svetlo, to znači da biste u narednim danima trebali biti malo oprezniji i da biste trebali obratiti pažnju na dešavanja oko sebe. Nemojte se previše opustiti u saobraćaju, pazite kada silazite stepenicama ili kada rukujete oštrim predmetima u kuhinji.  Signalna svetla policijskog vozila, vozila hitne pomoći, vatrogasnog vozila ili ona na prelazima preko pruge uvek upozoravaju na neku potencijalnu opasnost i nemojte takav san ignorisati kada se probudite.

U snu videti svetla semafora

Ukoliko ste sanjali svetla semafora, na javi biste mogli imati i uspehe i neuspehe, a to zavisi od svetla koje je na semaforu bilo upaljeno. Crveno svetlo vam poručuje da morate malo „prikočiti“ sa onim što radite, inače nećete dobro proći ako tako nastavite dalje. Žuto svetlo na semaforu u snu vam govori da trebate biti strpljivi i da ćete na taj način dobiti ono što želite. Nemojte brzati i izlagati se nepotrebnom riziku. Ukoliko ste u snu videli zeleno svetlo na semaforu, san vam govori da je sada pravo vreme da krenete i ostvarite ono o čemu maštate.

Sanjati svetlo u noći

U slučaju da ste u snu videli svetlo koje se pojavilo u noći, u bliskoj budućnosti biste mogli isplivati iz nekih problema i doći do potpunog oporavka. Moguće je da ćete rešiti neki zdravstveni problem ili da ćete saznati da je jedna bliska osoba ozdravila i da je sada bezbedna. U svakom slučaju, saznaćete nešto zbog čega će vam laknuti.

Videti u snu svetlo na biciklu

Kada u snu vidite svetlo koje gori na biciklu, to znači da ćete u narednom periodu imati manje avanture iz kojih ćete izvući i dobre, ali i loše pouke. Nećete imati nikakve veće probleme, ali biste mogli uvideti da neke stvari nisu baš toliko zanimljive i bezopasne koliko vam se ranije činilo. Moguće je i da ćete steći malo više iskustva u nekim stvarima pa ćete kasnije drugačije razmišljati.

Sanjati svetlo automobila

Ako ste u snu videli svetla farova automobila, u bliskoj budućnosti vas očekuje brza promena nečega. Moguće je da ćete na brzinu dobiti jasan uvid u nešto i da će vas to potpuno „otrezniti“ od nekih ranijih ideja. Shvatićete da ste bili u zabludi oko nekih stvari i da ste se mogli mnogo zaleteti oko nečega što vam je bitno. Srećom, sve će dobro proći jer ćete na vreme dobiti odgovarajuće prosvetljenje.

Sanjati sunčevo svetlo

Ukoliko ste u snu videli sunčevo svetlo, na javi vas očekuje neko veselje. Moguće je da ćete slaviti dolazak novog života ili da ćete proslavljati neku veću godišnjicu. Takođe je moguće da ćete uskoro ostvariti neke veće ciljeve i da ćete biti veoma zadovoljni onim što ste postigli. Sunčevo svetlo u snu je vrlo dobar znak i poručuje vam da vas očekuju velike i lepe stvari.

Videti mesečevo svetlo u snu

U slučaju da ste sanjali mesečevo svetlo, u stvarnosti biste mogli biti mnogo emotivni. Moguće je da ćete se raznežiti zbog neke situacije koja će vas podsetiti na ranije događaje ili ćete biti preosetljivi na sve što vam drugi budu govorili narednih dana. Emocije će vam biti prenaglašene i sve će vas mnogo više pogađati.

Sanjati da vam neko ili nešto zaklanja svetlo

Kada u snu vidite da vam neko ili nešto zaklanja svetlo, to znači da ćete ubrzo shvatiti ko vam je ili šta vam je prepreka na putu do ostvarenja onoga što želite. Moguće je da ćete doći do saznanja da vam neka osoba namerno „podmeće nogu“ i sabotira sve što radite ili da ćete shvatiti koje stvari trebate promeniti da bi sve dobro funkcionisalo u vašem životu.

Sanjati da vas je svetlo zaslepilo

Ako ste u snu bili zaslepljeni nekim svetlom, to znači da biste u bliskoj budućnosti mogli biti onemogućeni u jasnom rasuđivanju. Moguće je da će vas nešto sprečiti da jasno vidite i dobro procenite to što gledate. Bićete zaslepljeni nekim stvarima i tek kasnije ćete shvatiti o čemu se tu radilo.  Možda ćete napraviti i neke greške koje ćete kasnije morati popravljati.

Videti u snu svetlo u kući

Ukoliko ste sanjali svetlo u kući, to je dobar znak. Ovaj san vam poručuje da ćete rasvetliti neke porodične stvari i da ćete se rešiti mraka. Konačno ćete doći do istine i imati priliku da gradite iskrene i tople odnose sa svojim ukućanima. Moći ćete se opustiti i uživati u krugu svoje porodice.

U snu videti svetlo na radnom mestu

U slučaju da ste sanjali svetlo na radnom mestu, na javi vas očekuju napredovanja i uspesi na poslovnom planu. Moguće je i da ćete rasvetliti neke stvari oko međuljudskih odnosa sa radnim kolegama i da će vam to mnogo pomoći u daljnjem radu. Bićete vedri i puni elana, a to će se polako preneti i na vaše kolege.

Sanjati svetlo diskoteke ili kluba

Kada u snu vidite svetlo diskoteke ili nekog kluba, to znači da vas u narednom periodu očekuje mnogo zabave i provoda sa prijateljima. Verovatno ste željni aktivnog odmora, veselih žurki i druženja, a to bi vam se uskoro moglo i ostvariti. Moguće je da ćete imati „vrući“ godišnji odmor i da ćete ga dugo pamtiti.

Sanjati prigušeno svetlo

Ako ste u snu videli neko prigušeno svetlo, to znači da vam u stvarnom životu neke stvari nisu baš najjasnije i da ne znate kako da se u vezi njih ponašate. Moguće je da sami sebe sputavate u nečemu i da sebi ne dozvoljavate da se ispoljite u punom svetlu jer se plašite da biste time nekoga mogli povrediti, odnosno da biste mogli  povrediti nečija osećanja. Zato ste stalno „prigušeni“ i ne pokazujete drugima svoj puni potencijal.

Videti u snu da svetlo treperi

Ukoliko ste sanjali svetlo koje treperi, u narednim danima vas očekuje neka dilema i teškoća u odlučivanju. Nećete biti sigurni šta da uradite jer će se neka situacija stalno menjati i činiti sad ovakvom, sad onakvom. Biće vam naporno da o tome više mislite pa ćete sve to ostaviti „da odleži“ i da se ustabili pre konačne odluke.

Sanjati da se svetlo smanjuje

U slučaju da ste u snu videli svetlo koje se smanjuje, na javi ćete se lagano „hladiti“ od nečega za što ste ranije bili mnogo „zagrejani“. Može se tu raditi o nekom poslovnom projektu, ali se to može odnositi i na neke međuljudske odnose. Moguće je da ćete shvatiti kako jedna osoba i nije baš tako divna i krasna kako vam se na početku učinila.

Videti u snu iznenadno svetlo

Kada u snu vidite svetlo koje se odjednom pojavilo, to znači da ćete u stvarnom životu dobiti neku priliku kojoj se nikako nećete nadati. Bićete potpuno zatečeni takvim razvojem događaja, ali ćete se brzo snaći i dobro iskoristiti to što će vam se nuditi. Osetićete veliku navalu sreće i adrenalina zbog prilike koju ćete dobiti.

Videti u snu novogodišnja/praznična svetla

Ako ste sanjati novogodišnja ili neka druga praznična svetla, uskoro biste se mogli odlično osećati. Bićete dobro raspoloženi i poželećete da izgladite loše odnose sa određenim osobama, kao i da učinite neka dobra dela za svoje bližnje. Dobićete poriv da poboljšate sebe i da na taj način poboljšate i druge oko sebe. sve to će vam doneti novu perspektivu u životu i učiniće da vam se stvarnost mnogo unapredi.

U snu videti svetlo na nebu

Ukoliko ste u snu videli neko svetlo na nebu, u bliskoj budućnosti biste mogli osetiti duhovni zov i poželeti da se malo više upoznate sa nekim pitanjima duše i onog nevidljivog dela sveta koji nas okružuje. Poželećete da istražujete ta životna polja i pri tome ćete mnogo toga saznati. Više nikada nećete biti ista osoba i nećete se moći vratiti starom načinu razmišljanja i ponašanja.

Sanjati da gledate u svetlo

U slučaju da ste u snu gledali u neko svetlo, na javi biste mogli prodreti u jednu tajnu koja vas odavno iritira. Moguće je da vas nešto kopka i ne da vam mira već dugo, ali to nikako niste uspeli dokučiti. Sada ćete dobiti priliku da prodrete u suštinu te tajne i da konačno sklopite sve kockice tog mozaika. Niko ne garantuje da će vam se svideti to što ćete saznati, ali bar ćete znati na čemu ste.

U snu videti da svetlo nestaje

Kada sanjate da neko svetlo nestaje, to znači da biste u narednom periodu mogli izgubiti nešto što vam je bilo značajno. Takođe je moguće da ćete završiti nešto što ste duže vreme radili i polako to ostaviti po strani. Moguće je i da ćete položiti neke ispite i na taj način maknuti iz fokusa taj deo svog života.

Videti u snu da se svetlo pojačava

Ako ste sanjali svetlo koje se pojačava, to znači da uskoro dolazi vreme da se koncentrišete na nešto što će biti od presudnog značaja za vas i da nikako ne smete da se opustite sad kada je najvažnije da budete vrlo aktivni. To bi vam moglo promeniti celokupan život i doneti ono o čemu stalno maštate. Neke momente morate znati iskoristiti jer se neće ponovo desiti.

U snu videti svetlo u prozoru

Ukoliko ste u snu videli svetlo koje stoji u prozoru, na javi će vam se proširiti vidici i nešto će vam se potpuno razjasniti. Nakon toga ćete imati mnogo jasniju sliku određenih dešavanja i biće vam puno lakše da odlučite šta i kako ćete dalje. Bićete prosvetljeni po nekom pitanju i nećete više imati nekadašnje dileme.

Videti u snu svetlo u magli

U slučaju da ste u snu videli svetlo u magli, uskoro biste mogli dobiti pomoć oko nečega što vam je dugo bilo nejasno i mutno. Moguće je da su neke stvari namerno tako postavljene da vas zbunjuju i da vam prave probleme. Međutim, tome će uskoro doći kraj jer ćete dobiti neophodnu pomoć koja će vam pokazati put u toj „magli“.

Sanjati polarno svetlo

Kada u snu vidite polarno svetlo, to znači da vas na javi očekuju zanimljiva ljubavna iskustva. Moguće je da ćete u narednim danima imati neke avanture kojih ćete se rado i dugo sećati. Takođe je moguće da ćete se zaljubiti i uživati u toj romansi onako kao nikada niste ni mislili da ćete uspeti.

Sanjati da ste ušli u svetlo

Ako ste u snu videli kako ulazite u svetlo, to znači da ćete se svesno prepustiti svojoj intuiciji i onome što će vas voditi u narednom periodu. Verovaćete svom unutrašnjem osećaju i nećete pogrešiti kada postupite onako kako vam vaša čula budu rekla da treba. Opustite se i verujte svom instinktu jer vas on neće prevariti.

Sanjati da izlazite iz svetla

Ukoliko ste u snu videli kako izlazite iz svetla, uskoro biste mogli raščistiti nešto sami sa sobom. Moguće je da ćete poželeti rešiti nešto što vučete duže vreme i što vas samo usporava u životu. Napravićete određenu „čistku“ i preseći ono što se preseći treba kako biste neopterećeni mogli krenuti u novo poglavlje vašeg života.

U snu videti svetlo u daljini

U slučaju da ste u snu videli svetlo u daljini, u stvarnom životu morate znati da su neke stvari i događaji ostvarivi, ali su još na čekanju. Morate proći još dosta toga da biste bili spremni suočiti se s onim što vas u daljini čeka.

Sanjati svetlo sveće

Kada u snu vidite svetlo sveće, to znači da će se vaš život ubrzo mnogo promeniti i da će u njega ući neke druge vrednosti. Polako ćete se odmaknuti od onog materijalnog i sve više pažnje posvetiti onome što je duhovno i nevidljivo. Bićete na lep način prosvetljeni i upoznati sa stvarima koje su vam do sada bile skrivene i nedostupne.

Videti u snu svetlo baterijske lampe

Ako ste sanjali svetlo baterijske lampe, vi ste vrlo praktična osoba koja veruje samo u ono što može opipati i proveriti. Ne želite se zamarati nagađanjima i zamišljenim stvarima pa ste uvek fokusirani na materijalne dokaze kada o nečemu trebate odlučiti. Sada ćete imati priliku da se u nešto lako uverite i da potvrdite svoje gledište i to će vam mnogo goditi.

U snu dohvatiti svetlo

Ukoliko ste u snu dohvatili svetlo, to znači da ćete uskoro ostvariti ono što ste sebi zacrtali i da vas ništa u tome neće sprečiti. Bićete istrajni i nećete skretati sa zamišljenog puta sve dok ne dođete do onoga što želite.

Sanjati da vam je teško da gledate u svetlo

Kada u snu osetite da vam je teško gledati u svetlo, da vas to boli, na javi biste mogli shvatiti da su vaši ciljevi pogrešni i da vas uopšte ne usrećuju, nego da vam stvaraju opterećenje. Postaće vam jasno da je to prema čemu idete nečija tuđa ideja i da vi sa svim tim nemate baš mnogo zajedničkog. Poželećete promeniti svoje ciljeve i konačno krenuti prema onome što vas raduje, a ne opterećuje.

Videti u snu božansko svetlo

U slučaju da ste sanjali božansko svetlo, ono svetlo koje dolazi kao aura oko svetitelja, u narednim danima ćete osetiti ljubav o kakvoj ste samo mogli maštati. Shvatićete šta znači voleti drugo biće na jedan potpuno čist i nesebičan način, pun želje za davanjem i usrećivanjem onih oko sebe.