Sanovnik » Sanjati » S » Šta znači sanjati Sunce?

Šta znači sanjati Sunce?

Dobro je poznato da bez Sunca nema života na planeti Zemlji i da ono utiče na mnogo toga. Ljudi su mnogo bolje raspoloženi kada je sunčan dan nego kada je kišan, a i biljke bolje rastu. Uz Sunce sve napreduje i sve se prema njemu okreće. Međutim, kao ni sve drugo, ni Sunce nije dobrodošlo u prevelikim količinama i s njim treba imati meru, kao što je treba imati i sa svim ostalim u životu.

Iz svega navedeno se lako može zaključiti da Sunce u snovima predstavlja rast i razvoj, novi život, napredovanje i blagostanje. Sanovnici mu pripisuju pozitivna značenja, a ona negativna su moguća kada je kontekst sna sam po sebi negativan. Sunce nije čest motiv u snovima, ali je svakako moguć i ima svoja tumačenja.

Sanjati Sunce

Ako ste sanjali Sunce, u vaš život ulaze mnoge lepe stvari i događaji. Moguće je da ćete se zaljubiti i biti vrlo srećni, možda osnovati porodicu i dobiti prinovu. Takođe je moguće da vas očekuje novo  zaposlenje, napredovanje na poslu, pomirenje s nekom osobom, ispunjenje one želje koju dugo imate, ali i ozdravljenje od neke bolesti. Sanjanje Sunca može predstavljati i zaštitu, divljenje nekoj osobi, ali i mladost i vitalnost. Međutim, određeni oblik sna o Suncu može značiti i završetak nečega, preveliku brigu o nečemu, ali i izgaranje, na primer, u ljubavi ili poslu.

U snu zatvorenih očiju upijati Sunčeve zrake

Ukoliko ste sanjali da uživate na suncu zatvorenih očiju, to znači da ćete uskoro biti vrlo zadovoljni nečim i da ćete ostvariti svoj unutrašnji mir. Moguće je da će konačno sve doći na svoje mesto i da ćete postići željenu ravnotežu između onoga što imate i onoga što trebate. Velika je sreća ostvariti takav balans i vi ćete je znati ceniti.

U snu videti izlazak Sunca

U slučaju da ste sanjali izlazak Sunca, na javi biste mogli dobiti priliku za nešto novo ili biste mogli dobiti još jednu šansu za ostvarenje nečega što do sada niste uspeli. Ovakav san je dobar znak i predstavlja rađanje i nove početke pa je moguće i da uskoro dobijete prinovu u porodici. Takođe je verovatno da ćete izaći iz nekog lošeg perioda i da će vas pratiti sreća u onome što poduzimate.

Sanjati zalazak Sunca

Kada u snu vidite da Sunce zalazi, to znači da biste u narednom periodu mogli završiti nešto što vas je opterećivalo ili da bi mogao doći kraj nečemu u čemu ste dugo uživali. Svesni ste toga da ništa ne traje večno i da sve ima svoje cikluse obnavljanja. Možda ćete prekinuti odnose s nekom osobom bez svađe i drame, možda odustati od nekog posla ili ćete iskoristiti sve bonuse koje ste za ovaj period imali te morati skupljati nove.

Videti u snu zimsko Sunce

Ako ste sanjali jasno zimsko Sunce, ono bez velike snage, u bliskoj budućnosti ćete shvatiti da ne trebate brinuti oko nečega. Postaće vam jasno da je sve na svom mestu, samo trebate sačekati da se pojave pravi momenti za njegovo ostvarenje. To što vam se čini da je sve tu, ali da nije dovoljno intenzivno, znači da mu još nije vreme i da ste vi nepotrebno nestrpljivi. Smirite se i uživajte u onome što imate, a još bolje tek dolazi.

Sanjati da Sunce prži

Ukoliko ste u snu videli da je Sunce baš jako i da prži sve pod sobom, u narednom periodu ćete morati biti oprezni i pametno vući neke poteze. Pripazite da se neoprezno ne upustite u rasprave i sukobljavanja sa moćnim osobama jer bi vas to moglo „spržiti“ i ostaviti tragove. Sunce jeste izvor blagostanja, ali može biti i uzrok požara i nevolja, a tako i neke osobe od kojih zavisite.

Videti u snu da Sunce izviruje iza oblaka

U slučaju da ste sanjali da Sunce izviruje iza oblaka, na javi će vas nešto nenadano obradovati. Moguće je da ste već pali u apatiju i da ste postali mrzovoljni, jer ste pomislili da se neće desiti ono što ste priželjkivali, ali će vas nešto ipak pozitivno iznenaditi i obradovati. Odmah će vam se vratiti osmeh na lice i dobićete novi polet za budućnost.

Sanjati Sunce nakon kiše

Kada u snu vidite da je izašlo Sunce nakon kiše, to znači da morate biti svesni kako ništa ne traje doveka i kako svemu kad-tad dođe kraj. Sve loše stvari koje su vas trenutno okupirale imaju svoj završetak i vi ćete nakon toga dobiti priliku za nešto lepo u životu. Pokušajte izvući pouku iz onoga što vam se trenutno dešava i onda s radošću uživajte u onome što vam dolazi.

Sanjati blago Sunce

Ako ste u snu osetili da je Sunce blago i ugodno, na javi ćete upoznati jednu osobu koja će vas mnogo promeniti. Moguće je da ćete se susresti s nekim ko će na vas ostaviti snažan utisak svojom blagošću, odmerenošću i produhovljenošću. Biće to osoba koja nesebično daje, koja ništa ne nameće, a do svega stiže, menja ono što je potrebno i svi je s radošću „upijaju“.

Videti u snu da ne možete gledati u Sunce

Ukoliko ste sanjali da ne možete gledati u Sunce jer je prejako za vas, to znači da biste se mogli naći ispred neke osobe koja će za vas imati prenapadno ponašanje i koja će vas istovremeno privlačiti i odbijati. Moguće je da ćete biti privučeni njenim „sjajem“, ali da će to biti previše za vas i nikako ono što biste vi želeli ili mogli podneti. Shvatićete da je bolje da se maknete od takvih iskušenja i da se vratite manje bleštavom životu.

Sanjati da ležite na suncu

U slučaju da ste u snu videli kako ležite na suncu, odmarate i sunčate se, u bliskoj budućnosti biste mogli povratiti deo svoje mladosti i vitalnosti kroz neki program prehrane, vežbanja i promene načina života. Moguće je da ćete na prilično lak način postići ono što želite i da ćete nakon toga biti odmorni i sveži. Svi će primetiti vaše poboljšanje i pozitivnu promenu pa će vam to otvoreno i govoriti.

Videti u snu malo Sunce

Kada sanjate malo Sunce, to znači da vam san šalje potvrdu da ste uspeli, da nastavite tako i da je jedna etapa vašeg života zaokružena. Postigli ste deo onoga što želite i zaslužili ste određenu nagradu za to. Još je dosta toga što vas na tom putu tek čeka, ali trebate znati da idete dobrom stazom i da sada nije vreme za odustajanje.

Videti veliko Sunce u snu

Ako ste u snu videli veliko Sunce, na javi vas očekuju veliki uspesi i dela. Moguće je da ćete ostvariti ono čemu se niste nadali ni u najluđim maštanjima i da ćete se jako dobro u tome snalaziti. Postaćete popularni u svojoj sredini, a možda i šire, i to vam nikako neće smetati. Sve što ste prizivali i priželjkivali, sada će vas „okupati“ svojom jakom svetlošću i toplinom. Budite pametni, nemojte se razbahatiti i na dobar način uživajte u onome što ste dobili jer ćete samo tako to i zadržati.

U snu videti daleko Sunce

Ukoliko ste sanjali da je Sunce daleko, videli ste ga u snu u daljini, to ukazuje na strpljenje koje morate imati. Moguće je da nešto nije još „zrelo“ i da mora proći period u kojem će vaše strpljenje odigrati glavnu ulogu da biste došli do onoga čemu stremite. Nemojte gubiti nadu, sve ide onako kako treba i vi ćete na kraju biti vrlo zadovoljni.

Sanjati da vam je Sunce na dlanu

U slučaju da ste u snu videli kako vam Sunce stoji na dlanu, u narednim danima ćete jasno sagledati sve svoje mogućnosti i moći ćete doneti ispravnu odluku o nečemu što vam je važno. Bićete prosvetljeni nečim i to će vas spustiti na pravo mesto. Nećete brzati i uzaludno se zanositi određenim sjajem, imaćete realnu predstavu o nečemu što vam se nudi i to će vam mnogo pomoći da napravite odlične izbore.

Videti u snu crveno Sunce

Kada sanjate crveno Sunce, to znači da biste se mogli „opeći“ prevelikom energijom koju ćete u nešto uložiti. Moglo bi se desiti da sagorite zajedno s tim, a da ne dobijete satisfakciju koju očekujte. Pokušajte biti umereni u svemu što radite, a posebno onda kada to podrazumeva ulaganje celog sebe u nešto što ne daje dobre rezultate. Samim tim, na drugoj strani nešto gubite i ne stižete. Balans je najbolji lek u životu i može se primenjivati na sve njegove segmente.

Sanjati pomračenje Sunca

Ako ste u snu videli pomračenje Sunca, u bliskoj budućnosti biste se mogli razočarati u jednu osobu koja je za vas veliki autoritet. Moguće je da ćete shvatiti da niste jasno videli neke njene osobine i da ste u svojoj glavi previše veličali sve što ta osoba radi. Biće vam teško kada realno sve sagledate, krivićete sebe zbog toga što ste dozvolili da vam promaknu neke očiglednosti, ali morate znati da je to sve sastavni deo života i da se svako iskustvo plaća.

Videti u snu Sunce iza planine

Ukoliko ste sanjali da se Sunce nalazi iza planine, da se tamo negde nazire, to znači da vas u životu čeka još mnogo rada i zalaganja da biste postigli to što ste sebi zacrtali. Sunce vam jasno pokazuje da je sve to moguće, ali da trebate preći planinu koja je ispred vas. Naoružajte se strpljenjem i marljivo zapnite oko onoga što vam je važno pa ćete uskoro imati dobre rezultate ispred sebe.

U snu videti Sunčev odsjaj na vodi

U slučaju da ste sanjali odsjaj Sunca na vodi, uskoro biste mogli osetiti pozitivne posledice nečijeg ponašanja i u svom životu. Moguće je da će se nešto dobro, neko dobro delo ili neko poznanstvo reflektovati i na vaš život. Bićete prijatno iznenađeni i svakako ćete uživati u tom iznenađenju.

Sanjati Sunce iznad plaže

Kada u snu vidite da je Sunce iznad plaže, to znači da je pred vama period romantike i ljubavnih dešavanja. Moguće je da ćete na nekom odmoru upoznati osobu koja će vam po svemu odgovarati i koja će postati vaš životni saputnik. Ako ste u braku ili ozbiljnoj vezi, ovakav sam može predstavljati odličnu priliku da poboljšate svoj odnos sa voljenom osobom i da rešite nesporazume koji vas muče. Dobićete prave prilike za to pa ih nemojte propustiti.

Sanjati Sunce u zenitu

Ako ste u snu videli da je Sunce u zenitu, u narednim danima ćete shvatiti da je sada pravi momenat da odradite nešto oko čega se premišljate. Moguće je da niste sigurni u sebe i da se plašite da nećete imati dovoljno snage da nešto dovedete do kraja pa to ni ne pokušavate uraditi. Međutim, ovaj san vam poručuje da je sad pravo vreme da se u to bacite svom snagom i da se ne plašite posledica.

Videti u snu kako Sunce ulazi u vodu

Ukoliko ste sanjali da Sunce ulazi u vodu, to znači da na javi trebate malo usporiti i presložiti svoje prioritete. Pokušajte realno sagledati svoj život i ono gde se sada nalazite pa ćete i sami uvideti da vam je potreban ozbiljan predah od jurnjave i iscrpljivanja. Potrudite se da više budete sa svojom porodicom i prijateljima, a manje jurite zaradu i sjaj ugleda.

Sanjati da Sunce izlazi iz vode

U slučaju da ste u snu videli kako Sunce izlazi iz vode, to je znak da ćete u stvarnom životu pobediti neku bolest ili će to učiniti vaša bliska osoba. Moguće je da ćete konačno završiti sa određenim lečenjem i da će vam biti rečeno da ga nećete morati ponavljati. A možda ćete to saznati za nekoga ko vam je veoma važan.

Zarobiti Sunce u snu

Kada sanjate da ste vi zarobili Sunce i ne puštate ga vani, to znači da ste sami sebi najveći neprijatelj, a da toga niste ni svesni. Moguće je da ne dozvoljavate sebi da uživate u životu ili u tome sprečavate osobe koje su vam bliske. Namećete neka pravila koja vas guše i od kojih nemate nikakve koristi umesto da se okrenete velikim potencijalima koji se u vama kriju i da ih oslobodite.

Videti u snu da je neko drugi zarobio Sunce predstavlja vaš osećaj zavisnosti od nekoga ko vas ugrožava i sputava u svakodnevnom životu. Nemate priliku da se otrgnete od te osobe, ili bar vi tako mislite, a život uz tu osobu vam je ograničen i pun nezadovoljstva. Morate skupiti snage i započeti vlastiti život na drugačijem mestu, daleko od uticaja onih koji nisu dobri po vas.

Osloboditi Sunce u snu

Ako ste sanjali da ste oslobodili Sunce iz nečega i pustili svetlost da obasja prostor, na javi ćete uskoro pokazati svoj puni potencijal i zadiviti sve oko sebe. Moguće je da ste se ustručavali pred nekim ili ste se plašili da ne pogrešite pa niste pokazivali sve što znate i umete. Tome je konačno došao kraj i vi ćete slobodno izraziti sve svoje talente. Bićete oduševljeni i vi i vaša okolina.

Videti u snu da je neko drugi oslobodio Sunce predstavlja pomoć koju ćete dobiti od neke osobe. To će vam u potpunosti preokrenuti život i dovesti vas u sasvim drugačiji položaj. Postaćete neovisni i imaćete mogućnost sami upravljati svojim životom, a to će omogućiti i da pokažete šta sve možete i šta sve umete raditi.

Ukrasti Sunce u snu

Ukoliko ste sanjali da ste ukrali Sunce, u bliskoj budućnosti biste mogli na prevaru pokušati prisvojiti nečije zasluge ili biste se mogli uvaliti u neke nezakonite radnje i probleme. Moguće je da ćete poželeti na brz način doći do slave i bogatstva, ali to neće ići tako lako. Mogli biste nakon toga shvatiti da ste izabrali pogrešan način i pogrešan put, ali je pitanje koliko štete će do tad već biti načinjeno. Sve ima svoju akciju i reakciju pa tako i ovo.

Sanjati da je Sunce hladno

U slučaju da ste u snu videli da je Sunce hladno i da vas ne greje, u narednim danima možete očekivati da vas postizanje nekog cilja uopšte neće zadovoljiti onoliko koliko ste se nadali. Moguće je da ćete shvatiti kako je sve ono čemu ste težili samo prazna ljuštura bez pravog sadržaja, samo sjaj bez ikakve topline.

Videti u snu sunce i kišu

Kada sanjate da pada kiša i da sija sunce, to znači da ćete uskoro shvatiti da ništa u životu nije crno ili belo, nego da sve ima primese i jednoga i drugoga. Nemojte gubiti nadi kada vam nešto ide loše, ali nemojte se previše uzdići ni onda kada sve ide kao podmazano.

Videti u snu Sunce iznad pustinje

Ako ste u snu videli Sunce koje prži iznad pustinje, u narednim danima ćete se naći u vrlo turbulentnoj situaciji. Bićete izloženi nekim proverama i stresu, činiće vam se da ste napušteni od svih i da to nećete moći podneti, ali ćete na kraju iz svega toga izaći kao pobednik i sa zasluženim priznanjem. Biće to nešto poput vatrenog krštenja i pripreme za naredni period života.

Sanjati Sunce kao iz crtaća

Ukoliko ste u snu videli Sunce koje izgleda kao ono u crtanim filmovima, svo nasmejano i veselo, na javi vas očekuje mnogo lepe zabave i radovanja. Vreme ćete provoditi sa dragim ljudima, sa porodicom i prijateljima, a oni će vam pokazivati koliko vas vole i cene. Bićete opušteni i srećni.