Sanovnik » Sanjati » S » Stric i strina u snu – šta znači sanjati strica ili strinu?

Stric i strina u snu – šta znači sanjati strica ili strinu?

U našem životu, stric predstavlja „produženog“ tatu. Predstavlja manje strogu i manje zauzetu verziju tate. Stričevi, kao i tetke, imaju više sluha za naše nestašluke dok smo deca i više razumevanja za naše probleme kada porastemo. Strina nekako dolazi „u paketu“ sa stricem i predstavlja njegov „dodatak“.

U snovima je pojava motiva strica ili strine nešto što nam ukazuje na porodična zbivanja, na veze koje imamo sa bliskim ljudima i na naša očekivanja da dobijemo podršku onda kada nam je potrebna. Sanjati san u kojem su stric ili strina glavni akteri znači da nas očekuju promene u međuljudskim odnosima, poslovna napredovanja i životni razvoj.

Sanovnici se prema ovakvim snovima odnose kao prema nečemu pozitivnom i uglavnom im pridaju lepa značenja. Međutim, taj predznak se može promeniti ako su detalji sna takvi da upućuju na neke negativnosti na javi.

Sanjati strica ili strinu

Ako ste sanjali strica, u narednom periodu vas očekuju neke porodične promene. Moguće je da ćete učvrstiti svoje rodbinske veze i osećaje, ali i da ćete uspeti rešiti ono što vas trenutno razdvaja. Ovakav san može značiti i da se nalazite u periodu koji je pomalo zbunjujući za vas i u kojem bi vam dobro došla „čvrsta ruka“ i jasno usmeravanje u životu. Moguće je i da vam na javi fali očinska figura kao podrška i oslonac. Takođe je moguće i da ćete u narednom periodu imati određena napredovanja na raznim životnim poljima i da ćete se zrelije odnositi prema samom životu.

Sanjati strinu predstavlja potrebu za nežnošću i pažnjom, kao i za dodatnim razumevanjem. Ovo je san koji govori o nekim otuđenostima u porodičnim vezama i o potrebi da se više povežete sa svojim bližnjima. Takođe može značiti i da ste ljuti na nekoga od tih osoba i da tu ljutnju u sebi potiskujete.

Sanjati da ste vi stric ili strina

Ukoliko ste sanjali da ste vi stric ili strina, to znači da prema nekome osećate određenu odgovornost i da imate potrebu da tu osobu čuvate od nevolja u stvarnom životu. Moguće je da ste zabrinuti za nekoga i da se plašite kako se neće dobro snaći u svetu koji ga okružuje. Verujete da je ta osoba previše dobrodušna i naivna i da neće prepoznati opasnosti koje joj budu pretile.

U snu pričati sa stricem

U slučaju da ste sanjali kako pričate sa stricem, vrlo je verovatno da vam na javi nedostaju prave smernice u životu i da vam je potrebno usmeravanje osobe kojoj verujete i koja ima bogato životno iskustvo. Nalazite se u kriznom razdoblju života, niste sigurni na koju stranu da krenete i za šta da se odlučite, pa bi vam sve bilo mnogo lakše kada bi uz vas bila neka osoba od poverenja.

Svađati se sa stricem u snu

Kada sanjate da se svađate sa svojim stricem, to znači da vas neko iz vaše porodice sputava i ne razume. Moguće je da nemate blagoslov za nešto što želite uraditi i da vam to stvara veliki pritisak. Mnogo vas boli kada vas unapred osuđuju oni koji bi trebali najbolje da vas razumeju. To vam izaziva pritajenu ljutnju i razočarenje.

Svađati se u snu sa strinom

Ako ste sanjali da se svađate sa strinom, u narednom periodu biste mogli zamerati nekome da je previše posesivan prema vama i da se ponaša kao da ste mala beba. Ne dozvoljava vam da slobodno „dišete“ i previše vas guši svojom brigom.

Videti u snu da se stric ženi

Ukoliko ste u snu videli stričevu ženidbu, u bliskoj budućnosti morate biti spremni na neke promene u porodičnom okruženju. Moguće je da će vam se brojnost povećati, ali je moguće i da će neko iz vaše porodice poželeti da se osamostali i ode iz „gnezda“. Na neki način ćete se podvojeno osećati, biće vam i drago i žao zbog nastale situacije. Veselićete se postignutoj samostalnosti te osobe, ali ćete se plašiti da će vam ta osoba mnogo nedostajati.

U snu videti da se stric razvodi

U slučaju da ste sanjali kako se stric razvodi, na javi vas očekuje promena neke odluke. Vrlo je moguće da ćete se u vezi nečega predomisliti jer ćete shvatiti da ste nešto pogrešno protumačili. Biće vam i krivo i teško zbog toga, ali nećete imati mnogo izbora. Moraćete delovati u skladu sa nastalom situacijom i svojim saznanjima.

Sanjati da se strina udaje za drugoga

Kada u snu vidite da se vaša strina udaje za nekog drugog, a ne za vašeg strica, to znači da ćete se uskoro iznenaditi nečijom odlukom. Da li će to biti pozitivno ili negativno iznenađenje, zavisi od detalja u vašem snu i od vašeg osećaja prema tim detaljima.

Tući strica u snu

Ako ste sanjali da tučete svog strica, u bliskoj budućnosti ćete pokušati izbrisati nešto što nosite iz svoje prošlosti. Trudićete se da poništite deo nečega što ste dobili u nasleđe, a što uopšte niste želeli. Porodične veze znaju biti mnogo teške i opterećivati svoje članove raznim zaostavštinama. Vi ćete se svim silama truditi da promenite nešto od toga što vam se uopšte ne sviđa.

Videti u snu da stric tuče vas znači da vas zbog nečega muči griža savesti i da vam je teško da se s tim nosite. Pokušavate pronaći razna opravdanja za neke svoje postupke, ali se ipak uvek vraćate na onaj osećaj da ste u nečemu pogrešili i da ste time ugrozili i ražalostili druge osobe.

Videti u snu da je stric u vašoj kući

Ukoliko u snu vidite da je stric došao u vašu kuću, u narednim danima vas očekuje neko priznanje i iskazivanje časti. Bićete mnogo srećni i ponosni na sebe i na ono što ste postigli. Dobićete jasno priznanje i pohvale od ljudi koji se vam bliski i čije mišljenje mnogo cenite. To priznanje će vam biti najveća nagrada za sve što ste do sada uradili.

U snu sresti strica na ulici

U slučaju da ste sanjali kako srećete svog strica na ulici i samo prolazite pored njega, na javi vas očekuju loši odnosi sa nekim do koga vam je stalo. Ispostaviće se da se stalno razmimoilazite u mišljenjima i da vam to izaziva mnoge probleme. Koliko god se vi trudili da pronađete zajednički jezik sa tom osobom, nešto vas uvek podeli i odvede u suprotne delove priče o kojoj se radi.

Kada u snu vidite da ste sreli strica na ulici i zastali da se pozdravite, to znači da ćete se uskoro pomiriti sa jednom osobom do koje vam je mnogo stalo. Uspećete izgladiti vaše nesporazume i početi jedan sasvim novi odnos. Bićete obogaćeni prethodnim iskustvom i više nećete dozvoliti da se taj odnos lako pokvari.

Sanjati da vam je stric došao na posao

Ako ste u snu videli da je stric došao kod vas na posao, to znači da vas u narednom periodu očekuje mnogo napredovanja i uspeha u onome što radite. Uspostavićete lepe i korektne odnose sa svojim pretpostavljenima, ali i sa radnim kolegama. To će vam mnogo značiti i pomoći da vam radni dani protiču bez stresa i nervoze.

Videti u snu da se stric i strina ljube

Ukoliko ste sanjali da se stric i strina ljube, uskoro biste mogli zaokružiti jednu celinu i na lep način nešto završiti. Moguće je da ćete dobiti inspiraciju koja će vas odvesti na pravi put i pomoći vam da uspešno dovedete do kraja ono na čemu radite. Bićete vrlo zadovoljni načinom na koji ćete taj posao završiti, ali i samim rezultatom spomenutog posla.

Videti u snu da su stric i strina goli

U slučaju da ste sanjali gole strinu i strica, u narednom periodu biste mogli nešto otkriti. Moguće je da ćete saznati jednu tajnu ili nešto što je neko pokušavao sakriti od vas. U svakom slučaju, ogolićete nešto i na taj način spoznati pravu sliku jedne situacije. Bićete razočarani onim što ćete tada shvatiti i nikada više nećete dozvoliti da vas neko blizak na taj način izmanipuliše.

Sanjati da vas stric miluje po glavi

Kada u snu vidite da vas stric miluje po glavi, to znači da ćete jednoj osobi dozvoliti da vam se mnogo približi i da postane bitan deo vašeg života. Bićete uplašeni ovom odlukom, ali ćete se hrabro upustiti u ovakve odnose. Procenićete da morate dozvoliti drugima da vas bolje upoznaju kako biste mogli normalno funkcionisati i upoznati i vi njih na isti način.

Videti u snu da su stric i strina umrli

Ako ste sanjali da su vam stric i strina umrli, na javi ćete zbog nečega žaliti. Možda će vam biti žao što ste nešto učinili, a možda će vam biti žao što nešto niste učinili. U svakom slučaju, nećete biti zadovoljni sami sobom i odlukama koje ste ranije donosili, pa će vam to izazvati mnogo žaljenja i kajanja u ovom periodu.

U snu ubiti strica ili strinu

Ukoliko ste sanjali da ste ubili strica ili strinu, to znači da ćete uskoro prekinuti sve odnose sa nekim ljudima iz vaše okoline. Zaključićete da vas te osobe samo opterećuju i da vam isisavaju pozitivnu energiju, a da ništa ne daju zauzvrat. Neće vam biti jasno zašto ste toliko dugo čekali da napravite taj potez i da se oslobodite tereta koji vam je potpuno nepotreban.

Sanjati da vam je stric došao u goste

U slučaju da ste u snu videli kako vam je stric došao u goste, u bliskoj budućnosti možete očekivati priliv novca i ostvarenje nekog uspeha. Osetićete napredak na svim životnim poljima, ali će vas jedan deo posebno obradovati. Ostvarićete nešto što vam je mnogo važno i oko čega se dugo trudite.

Otići stricu i strini u goste

Kada sanjate da ste otišli u goste strini i stricu, to znači da ćete pokušati dobiti savet koji vam je potreban od jedne važne osobe. Zamolićete tu osobu da vas sasluša i da sama proceni kako stoje stvari. Nadaćete se da ćete dobiti ono što očekujete i da će to dati željene rezultate.

Terati strica u snu

Ako ste sanjali da terate svog strica, to znači da ćete brzopleto i bez razmišljanja odbiti neke dobre prilike koje će vam se uskoro ukazati. Vaša tvrdoglavost će vas sprečiti da jasnije vidite koje su mogućnosti pred vama i to će vas mnogo koštati. Kasnije će vam biti jasno šta ste uradili i šta ste propustili, ali će biti kasno da bilo šta popravite.

Sanjati da je stric bolestan

Ukoliko u sni vidite da vam je stric bolestan, na javi biste mogli dobiti jedno jasno upozorenje koje ne biste trebali ignorisati. Moguće je da će se raditi o zdravlju nekoga iz vaše porodice, a moguće je da će se raditi i o vama lično. Nemojte ignorisati znakove koji vam se budu pojavljivali jer će vas to skupo koštati. Ako se na vreme angažujete oko rešavanja ovog problema, sve ćete brzo i lako rešiti. U suprotnom ćete mnogo žaliti što niste bolje razmislili o svemu.

Videti u snu srećnog strica

U slučaju da ste sanjali srećnog i zdravog strica, u danima koji su pred vama biste mogli otići na jedno lepo putovanje. Biće to vaš zasluženi odmor koji će vas iznenaditi. Ni sami nećete znati kako su se odjednom stvorile tako povoljne prilike za pomenuto putovanje, ali ćete te prilike na pravi način iskoristiti. Dobro ćete se odmoriti i zabaviti i to će se lepo na vama videti kada se vratite.

Sanjati da vas je stric izdao

Kada u snu vidite da vas je stric izdao, to znači da ćete se uskoro razočarati u jednu osobu. Moguće je da ćete od nje očekivati više razumevanja i podrške, ali to nećete dobiti. Bićete povređeni i razočarani takvim odnosom prema vama i nećete više znati kako da se vi postavite prema toj osobi. Želeli biste biti bliski, ali ne možete sebi ponovo dopustiti da budete povređeni.

U snu dobiti poklon od strica ili strine

Ako ste sanjali da ste dobili poklon od strica ili od strine, to znači da će vam se uskoro neko izviniti za ono što je uradio. Ta osoba će se iskreno pokajati za svoje ponašanje i zamoliće vas da joj oprostite. Biće vam drago što je uvidela koliko je takvo ponašanje bilo pogrešno i što je sama došla do tog zaključka.

Ukoliko ste vi poklonili u snu nešto stricu ili strini, u narednim danima biste se zaista mogli potruditi da nekome ugodite. Vaša pažnja će biti posebna i ta osoba će to znati ceniti. Dobićete pozitivne odgovore sa njene strane i to će vam biti novi pokretač u svemu.

Videti u snu mladog strica

U slučaju da ste sanjali mladog strica, na javi ćete započeti nešto novo. Dobićete sveže ideje i potrudićete se da ih dobro realizujete. Ovaj nalet inspiracije će vam dati novi elan i veliku volju da radite na mnogim neobičnim projektima, da radite na onome u čemu ste videli nešto korisno i dobro.

Ukoliko ste sanjali mladu strinu, uskoro biste mogli upoznati jednu vrlo susretljivu osobu sa kojom ćete ostvariti odličnu saradnju. Ta osoba će biti puna dobrih ideja i velike volje da te ideje podeli sa drugima. Biće joj važno da se dobre i korisne stvari prošire što više.

Videti u snu starog strica

Kada sanjate da je vaš stric star, to znači da ste pomalo umorni od stalnih pokušaja da nešto dovedete do kraja. Moguće je da ste iskoristili sve svoje ideje i da na kraju ipak niste postigli željeni rezultat. Osećate se vrlo umorno i već pomišljate da od svega dignete ruke. Vama je potreban dobar savet neke iskusne i dobronamerne osobe kako biste rešili ono što vas muči.

U slučaju da ste u snu videli staru strinu, u narednom periodu biste mogli izgubiti kontakt sa jednom dragom osobom jer će se ta osoba preseliti negde. Biće vam težak taj period u kojem nećete moći kontaktirati dragu osobu i saznati kako je, šta radi i treba li joj nešto.

Sanjati da se stric skriva

Ako ste u snu videli da se vaš stric skriva od vas, u bliskoj budućnosti biste mogli biti vrlo tvrdoglavi oko nečega i to bi vas moglo mnogo koštati. Nećete hteti saslušati i uvažiti ono što vam jedna zrelija osoba bude pokušala reći jer ćete misliti da sve znate najbolje. Kasnije ćete uvideti svoju zabludu, ali će biti kasno za izvinjenja i popravke.

Ukoliko ste se u snu vi skrivali od svog strica, to znači da ste svesni svoje krivice u nečemu i da na sve načine pokušavate da izbegnete određene ljude. Jasno vam je da se ne možete doveka skrivati i da ćete jednom morati izaći pred njih i priznati šta se zaista desilo.

Videti u snu da vas stric brani

U slučaju da ste sanjali kako vas stric brani, u narednom periodu ćete pokušati odbraniti neke svoje stavove i u tome će vam trebati pomoć bliskih osoba. Bez njihove podrške nećete moći ništa uraditi niti dokazati. Svesni ste kako stvari stoje i ne možete da se ne brinete.

Sanjati da vas stric ili strina optužuju

Kada u snu vidite da vas strina ili stric za nešto optužuju, to znači da ćete na javi biti žrtva nekih spletkarenja i podvala. Moguće je da će neko pokušati izvući korist za sebe tako da vas prikaže kao negativca. To bi vas moglo mnogo naljutiti i navesti da poželite osvetu.

U snu sedeti stricu u krilu

Ako ste u snu videli da sedite svom stricu u krilu, to znači da će vas na javi neko mnogo tetošiti, maziti i paziti. Bićete veoma voljeni i svi oko vas će vam ugađati. Moguće je da će vam se pre toga desiti neka manja nezgoda ili nešto što će vas rastužiti i uplašiti. Međutim, sve će to brzo nestati uz veliku podršku dragih osoba.

Sanjati da vam strina pravi kolače

Ukoliko ste u snu videli strinu koja vam pravi kolače, naredni period bi vam mogao biti sladak i pun uživanja. Imaćete priliku da provedete mnogo vremena sa osobama koje su vam bitne u životu i da se s njima još više povežete. Sve će teći onako kako ste to zamislili i nemate nikakvog razloga da brinete.

U snu ići sa stricem u kupovinu

U slučaju da ste sanjali kako vas stric vodi u kupovinu, u bliskoj budućnosti možete očekivati dobitak kojem se niste nadali. Biće to određeno priznanje i nagrada za vaš trud i zalaganje u nekom događaju. Nećete biti ni svesni koliko su ljudi zadovoljni vašim radom i koliko ga cene sve dok ne dobijete ovakvu potvrdu svoje vrednosti.