Sanovnik » Sanjati » Šta znači sanjati da jedete nešto slatko?

Šta znači sanjati da jedete nešto slatko?

Slatkiši i slatka jela oduvek predstavljaju sinonim za zadovoljstvo i uživanje. Nije čudo što ih deca tako mnogo vole, a odrasli u njima traže utehu. Naučno je dokazano da utiču na popravak raspoloženja, ali i da mogu biti opasni i izazivati zavisnost ako se ne vodi računa o količini slatkog koje jedemo.

Zato je razumljivo da se u snovima motiv slatkog javlja kao predznak nečeg lepog, uspeha i zadovoljstva, ali i da može ukazivati na određeno preterivanje i odsustvo kontrole. Sanovnici ovakve snove uglavnom tumače kao snove sa pozitivnim značenjem, ali postoje i one situacije u tim snovima koje navode na negativno predskazanje.

Sanjati da jedete slatko

Ako ste sanjali da jedete slatko, na javi vas mogu očekivati lepi događaji na raznim poljima. Moguće je da ćete se zaljubiti, obnoviti stare veze, ući u neku avanturu, dobiti unapređenje, pomiriti se s nekim ili ozdraviti od nečega što vas muči. Verovatno vas očekuje harmoničan period, ali je moguće i da se neke stvari neće baš tako lepo odvijati i da ćete sami biti zaslužni za to. Razna preterivanja i sujeta mogu dovesti do negativnih događaja i loših rezultata u životu.

U snu jesti nešto slatko za doručak

Ukoliko ste sanjali da jedete nešto slatko za doručak, vi ste osoba koja na sve reaguje „na prvu“. Ako vam se nešto ne svidi od početka, nećete se time ni baviti, kakvo god da to kasnije bude. Isto tako, ako ste se u prvi mah nečim oduševili, više mu ne vidite nikakve mane bez obzira što one zaista postoje. Važno vam je da sve „slatko“ započne, inače od toga nema ništa.

Sanjati da jedete nešto slatko za desert

U slučaju da u snu jedete nešto slatko za desert, to pokazuje da ste vi odmerena osoba koja zna gde je čemu mesto. Nikada ne biste uradili nešto neprilično na javnom mestu niti biste se mešali u ono što vas se ne tiče. Pre nego što bilo šta uradite, o svemu dobro promislite i ponašate se u skladu s tim. Zadovoljni ste kada stvari idu svojim tokom i ne grabite se za nešto preko reda.

U snu jesti nešto slatko za večeru

Kada sanjate da jedete nešto slatko za večeru, to znači da ste osoba koja prvo završi sve svoje obaveze pa tek onda odmara i očekuje nagradu. Nikako ne biste mogli biti opušteni ako biste unapred potrošili platu ili odmarali dok nekakav posao stoji nezavršen. Uverenja ste da nagrada treba doći po završetku posla i onda kada su prisutni vidljivi rezultati. Tada ste opušteni i sa zadovoljstvom uživate u zasluženom priznanju.

Sanjati sa ustajete noću i jedete nešto slatko

Ako ste u snu videli da ustajete noću i jedete nešto slatko, to znači da na javi niste baš od reči i da uzalud dajete svoja obećanja. Moguće je da ste ozbiljno mislili tada kada ste na nešto pristali i to obećali, ali ste slabog karaktera i ne možete sebi pomoći kada vas uhvate vaše „bubice“. Zato je teško na vas računati, a vi to i sami znate i imate grižu savesti zbog toga.

Sanjati da krišom jedete nešto slatko

Ukoliko ste sanjali da jedete nešto slatko krišom, u bliskoj budućnosti biste mogli ući u neku ljubavnu avanturu koju ćete kriti od javnosti. Moguće je da ćete uživati u toj vezi, ali ćete biti svesni činjenice da je ta veza društveno neprihvatljiva i da bi naišla na jako osuđivanje kada biste je obelodanili. Zato ćete se svim silama truditi da se za vašu avanturu ne sazna.

Sanjati da vam se gadi slatka hrana

U slučaju da vam se u snu gadila slatka hrana, na javi možete očekivati da će vam nešto presesti. Moguće je da ćete sa velikim žarom i voljom ući u neki projekat, neku vezu ili prijateljski odnos, da ćete verovati da je sve onako kako želite, ali da ćete na kraju shvatiti da ste izigrani. Možda će vas neko iskoristiti da dođe do svog cilja ne obraćajući pažnju na vaša osećanja i na taj način vas mnogo povrediti.

Videti u snu da kupujete nešto slatko

Kada sanjate da kupujete nešto slatko, to znači da ćete u narednom periodu imati priliku da ostvarite nešto što odavno priželjkujete. Stvoriće se odlični uslovi za to i vi ćete ih lepo znati iskoristiti. Setićete se one poslovice koja kaže: „Ko čeka, taj i dočeka“ i shvatićete da je u vašem slučaju bilo baš tako.

Videti u snu da prodajete nešto slatko

Ako ste u snu prodavali nešto slatko, možda ste sanjali da ste poslastičar ili trgovac slatkišima, to znači da ćete uskoro nekoga mnogo obradovati. Moguće je da ćete se potruditi da jednu osobu usrećite nečim posebnima, ali je moguće i da ćete, nenamerno, baš vi biti glasnik nekih lepih vesti za određenu osobu i tako je mnogo razveseliti.

Sanjati da se tučete zbog nečega slatkog

Ukoliko ste sanjali da se s nekim tučete zbog određene slatke hrane, u bliskoj budućnosti vas očekuje snažan osećaj ljubomore. Moguće je da nećete moći podneti nečije prisustvo u blizini osobe do koje vam je puno stalo i da će vam to izazivati napade besa koje ćete teško kontrolisati. Ipak, morate shvatiti da to nikako nije način na koji ćete uspeti rešiti bilo koji problem pa ni taj.

Sanjati da jedete nešto slatko što ste dobili na poklon

U slučaju da ste u snu jeli nešto slatko, a to ste dobili na poklon, u stvarnom životu ćete ubrzo imati pomoć jedne moćne osobe. I sami ćete biti iznenađeni njenim zanimanjem za vas, ali će vam uskoro postati jasno šta je to zanimanje izazvalo. U svakom slučaju, predstoje vam lepe stvari i slobodno u njima uživajte.

Videti u snu da ste vi nekome poklonili nešto slatko predstavlja vašu zahvalnost za ponašanje jedne osobe. Moguće je da ćete zaista biti dirnuti nečijom dobrotom i pomoći koju vam je ta osoba pružila i da ćete hteti da uzvratite na lep način.

Videti u snu da sami pravite nešto slatko i to jedete

Kada sanjate da jedete nešto slatko što ste sami napravili, to znači da vas u narednim danima očekuje veliko uživanje u rezultatima vašeg rada. Moguće je da ćete završiti neki posao i tako zaokružiti jednu celinu, a to će vam doneti veliko zadovoljstvo. Uslediće nagrade koje će vam mnogo prijati.

U snu videti da jedete sa stola punog slatkih stvari

Ako ste sanjali sto pun nečega slatkog i videli da uzimate i jedete sa tog stola, to pokazuje da će u narednim danima pred vama biti mnoge mogućnosti i da ćete moći birati ono što želite. Na vama je da pametno razmislite i ocenite šta je najbolje za vas, a šta trebate izbegavati. Mnoštvo prilika može zbuniti i navesti čoveka na pogrešne izbore, ali vi to sebi nemojte dozvoliti.

Sanjati da nemate ništa slatko da pojedete

Ukoliko ste u snu videli da nemate ništa slatko za pojesti, moguće je da ste u stvarnom životu razočarani nečim i da ne nalazite zadovoljstvo ni u čemu. Verovatno ste već neko vreme na „autopilotu“ i tako prolazite kroz svoju svakodnevnicu. Ništa vas ne veseli i ne izaziva želju da se oko nečega potrudite.

U snu odbijate da jedete slatko

U slučaju da ste sanjali da odbijate jesti nešto slatko, to označava vašu tvrdoglavost i nerazumnost. Moguće je da ne želite poslušati bliske osobe kada vas ubeđuju u nešto što je zaista dobro za vas i što bi vam mnogo unapredilo život. Nećete da zastanete i realno pogledate o čemu se radi te da na taj način sami sebi oplemenite svakodnevnicu i unesete radost u življenje.

Videti u snu da vas neko nagovara da jedete slatko

Kada u snu vidite da vas neko nagovara da jedete slatko, to znači da će uskoro u vaš život ući jedna vrlo optimistična osoba puna energije. Bićete „bombardovani“ njenom voljom za životom i avanturističkim idejama. Pored te osobe jednostavno nećete moći ostati neaktivni niti će vam ikada biti dosadno.

U snu jesti nešto slatko, a neukusno

Ako ste sanjali da jedete nešto slatko, a to vam je bilo neukusno, u bliskoj budućnosti ćete shvatiti da ste neke stvari previše lepo zamišljali, ali da u stvarnosti nisu takve. Takođe je moguće da ćete se razočarati kada konačno dođete do nečega što ste dugo želeli i da ćete zaključiti da vam to više nema onako dobar okus kakav ste očekivali.

Videti u snu da jedete nešto slatko i da vam to ispada

Ukoliko ste u snu jeli nešto slatko i to vam je stalno ispadalo, na javi biste mogli propustiti neke dobre prilike ili biste mogli zabrljati nešto što budete radili. Moguće je da ćete doći skoro do samog kraja nečega i da ćete onda nespretno nešto pokvariti. Takođe je moguće da na momente nećete biti sigurni da li da s nečim nastavite ili ne, odnosno da li to više želite ili ne želite raditi.

Sanjati da jedete lepu slatku tortu

U slučaju da ste u snu jeli ukusnu slatku tortu, na javi vas očekuje bračna ponuda i ulazak u „slatki“ život ili poziv na venčanje vrlo bliske osobe. Moguće je i da ćete biti počasni gost na tom venčanju, možda kum ili kuma i da ćete se odlično osećati.

U snu jesti čokoladu

Kada sanjate da jedete čokoladu, to znači da ćete se uskoro pomiriti s jednom osobom s kojom nikako niste uspevali naći zajednički jezik. Sve će se tako postaviti da će biti potpuno prirodno započeti novi odnos s tom osobom. Vaše pomirenje će biti veliko olakšanje i vama i toj osobi i predstavljaće vam pravo zadovoljstvo što ponovo možete normalno razgovarati.

Videti u snu da jedete lizalicu

Ako ste u snu lizali lizalicu, u narednim danima biste mogli polako doći do nekog rešenja. Ispočetka vam može izgledati da se ništa ne dešava i da nema nikakvog pomaka u rešavanju nekog problema, ali ćete ubrzo shvatiti da sve ide svojim tokom i da nema razloga za brigu. Morate biti strpljivi i sigurno ćete ostvariti ono što želite.

Sanjati da jedete slatku pitu

Ukoliko ste u snu videli kako jedete slatku pitu, vi ste osoba koja mnogo polaže na rodbinske veze i na sve ono što vas veže za porodicu. Pravo vam je zadovoljstvo kada se svi okupite i kada među rodbinom vlada harmonija i sloga. Nikako ne biste mogli podneti svađe u krugu bliže rodbine i to bi vam zaista teško palo.

U snu jesti slatka peciva

U slučaju da ste sanjali kako jedete slatka peciva, na javi vas očekuje uzbudljiv period pun dobrog provoda i zabave. Moguće je da ćete okupiti staro društvo i da ćete organizovati neke vesele žurke. Isto tako je moguće da će vas neko pozvati da idete u provod i da ćete vi to rado prihvatiti.

U snu jesti slatke namaze

Kada sanjate da jedete slatke namaze, poput pekmeza, marmelade ili nekih čokoladnih namaza, to znači da vas u narednim danima očekuje veći priliv novca. Moguće je da će vam konačno biti isplaćeno sve ono na što čekate i da će biti prekinuti neki zastoji u poslovanju. Takođe je moguće da ćete imati uspeha u igrama na sreću i da ćete osvojiti popriličan iznos.

Sanjati da jedete slatke žitarice

Ako ste u snu videli kako jedete slatke žitarice, na primer poput „bonžite“, u bliskoj budućnosti vas očekuje zdravstveni oporavak. Moguće je da ćete se rešiti nekih zdravstvenih problema s kojima se dugo mučite, ali je isto tako moguće da ćete promeniti način života i početi mnogo zdravije živeti.

Videti u snu da preterujete u jedenju slatkog

Ukoliko ste sanjali da preterujete dok jedete nešto slatko, to ukazuje na vaš gubitak kontrole nad nečim što vas mnogo okupira u životu. Moguće je da ne možete naći dobar balans između želja i potreba, ali i između onoga što možete i što pokušavate. Bilo bi dobro da razmislite šta je to što vas zaista čini srećnima i koliko vam je uopšte potrebno da biste bili zadovoljni.

Sanjati da ne možete prestati jesti slatko

U slučaju da u snu niste mogli prestati jesti nešto slatko, na javi možete očekivati da ćete biti uplašeni mogućnošću gubitka samokontrole u nekoj situaciji. Moguće je da se plašite da nećete dobro odreagovati na neki događaj i da ćete napraviti problem i sebi i drugima. Plašite se da biste se mogli previše zaneti nečim i ne znati kada treba stati pa vas je strah da to uopšte započinjete.

Sanjati da jedete nešto slatko i vidno se debljate

Kada u snu vidite kako jedete nešto slatko i naglo se debljate, to znači da u stvarnom životu morate biti svesni toga da svaka vaša odluka ili aktivnost ima svoje posledice. Neke od tih posledica vam se ne moraju dopasti, ali se ipak mogu desiti. Ovaj san, isto tako, može ukazivati na vaš strah od prepuštanja zabavi i uživanju.

U snu videti da vam je muka dok jedete nešto slatko

Ako ste u snu osetili mučninu dok ste jeli nešto slatko, to znači da ćete se zbog nečega pokajati. Moguće je da ćete promeniti svoje mišljenje jer ćete shvatiti da ništa nije onako kako ste vi to zamislili ili da nije onako kako vam je rečeno da će biti. To će vam stvarati nervozu i navesti vas da se kajete što ste uopšte išta od toga započinjali.

Sanjati da ste pojeli nešto slatko, a pokvareno

Ukoliko ste u snu videli da ste pojeli nešto slatko, a to je bilo pokvareno, u narednim danima biste mogli biti prevareni. Morate biti oprezni jer bi vam neko mogao predstaviti nešto kao vrlo dobro, jako povoljno ili pouzdano, a da se kasnije ispostavi kako je upravo suprotno od svega navedenog.

Videti u snu da delite nešto slatko s drugima

U slučaju da ste sanjali kako delite nešto slatko s drugim osobama, uskoro vas očekuje vrlo lepo poznanstvo s nekim ko će vas prijatno iznenaditi. Konačno ćete upoznati osobu s kojom ćete imati mnogo toga zajedničkog i koja će vam odgovarati za druženje i razgovor. Rado ćete negovati to poznanstvo i trudićete se da budete što više s tom osobom.

Sanjati da grizete male komadiće nečeg slatkog

Kada u snu vidite da grizete male komadiće nečeg slatkog, to znači da ste vi vrlo strpljiva i promišljena osoba. Nikako ne biste mogli dozvoliti sebi da reagujete nepromišljeno ili da svojom nepažnjom nešto loše isprovocirate. Veoma ste obzirni prema drugima i vodite se mišlju da ne možete raditi loše, a očekivati dobro pa zato u svemu imate pravu meru.

U snu jesti nešto slatko pomešano s gorkim

Sanjati da jedete nešto slatko i da istovremeno osećate gorčinu koja kroz to probija predstavlja upozorenje da na javi ne očekujete samo lepe stvari jer je život sastavljen od mnogo različitih slojeva. Nikada nije sve samo dobro ili sve samo loše, nego je življenje najčešće mešavina to dvoje. Kada vam to bude jasno, mnogo ćete lakše podnositi sve poraze, ali ćete realnije primati i uspehe.

Jesti u snu nešto slatko uz kafu ili čaj

Ako ste u snu videli da jedete nešto slatko uz kafu ili čaj, to znači da je pred vama harmoničan period u kojem se možete opustiti. Sve će teći svojim tokom i bez mnogo napora. Lako ćete ostvarivati zacrtane ciljeve i nećete morati prilagođavati svoje odluke nikome iz okoline.