Sanovnik » Sanjati » Šta znači sanjati đubrivo (gnojivo) za njivu?

Šta znači sanjati đubrivo (gnojivo) za njivu?

Smisao i svrha đubriva je da nešto poboljša, ubrza i oplemeni. Može se to odnositi na samo zemljište ili konkretno na biljke koje na tom zemljištu rastu. Da li će to biti urađeno prirodnim ili veštačkim đubrivom, zavisi od onoga šta i kako se tim đubrenjem želi postići.

U snovima ovo nije čest motiv i zato je uvek posebno zanimljiv. Najčešće se odnosi na napredak, oplemenjivanje nečega, ali ponekad i na nestrpljenje i želju za brzim bogaćenjem. Snovi u kojima je đubrivo glavni motiv su uglavnom snovi sa pozitivnim predskazanjima, iako su moguća i drugačija tumačenja ako detalji na to upućuju.

Sanjati đubrivo za njivu

Ako ste u snu videli đubrivo za njivu, u stvarnom životu biste mogli pokušati nešto popraviti, možda razjasniti i unaprediti. Takođe je moguće da ćete se s nekim pomiriti ili podići vaš odnos na viši nivo. San o đubrivu može ukazivati i na vaše nestrpljenje i želju da na lak način dođete do nečega. Ipak, ovakav san uglavnom govori o napretku i dobicima, kao i o rastu i razvoju.

Videti u snu veštačko đubrivo za njivu

Ukoliko ste sanjali veštačko đubrivo, u narednom periodu ćete nešto postići uz razne dodatke i pomoć određenih osoba. Moguće je da ćete potegnuti neke veze da biste došli do određenih rezultata, ali ćete na kraju svakako postići to što želite. Bićete zadovoljni i nećete se pokajati.

U snu videti prirodno đubrivo (stajnjak)

U slučaju da ste u snu videli prirodno đubrivo ili stajnjak, u narednim danima možete očekivati da će sve teći svojim prirodnim tokom i da ćete na lagan način postići ono što ste sebi zacrtali. Niste od onih koji su nestrpljivi i koji moraju imati sve i odmah pa vam neće biti problem da pričekate da se nešto samo od sebe desi i da onda u tome uživate.

Videti u snu mnogo vreća veštačkog đubriva

Kada sanjate mnogo vreća veštačkog đubriva, to znači da vas na javi očekuje brzo unapređenje. Moguće je da ste se vi svim silama trudili da se u svom poslovnom okruženju nametnete kao neko ko je uporan i sposoban i da svojim pretpostavljenima stalno budete na oku. Takva upornost će vam se uskoro isplatiti u obliku unapređenja koje ste želeli.

Sanjati velike gomile prirodnog đubriva za njivu

Ako ste u snu videli velike gomile prirodnog đubriva, u bliskoj budućnosti vas očekuje uvećanje bogatstva ili stvaranje novog. Moguće je da će vam se ostvariti neki planovi na kojima ste vredno radili duže vreme i da ćete dobiti priliku da pokažete nešto novo što vam je na umu. U svakom slučaju, biće ovo lep period za vas i dobra finansijska situacija.

U snu videti male gomile prirodnog đubriva

Ukoliko ste sanjali male gomile stajnjaka, na javi vas očekuje neko razočarenje. Moguće je da vam krajnji rezultat nečega što ste radili neće biti onakav kakav ste očekivali i da će vas to prilično „oboriti na zemlju“. Mogući su i neki manji gubici, ali to neće biti ništa što ne možete uskoro nadoknaditi.

Sanjati da tovarite đubrivo za njivu

U slučaju da ste u snu videli kako tovarite vreće veštačkog đubriva za njivu, to ukazuje na vašu potrebu da nešto nadogradite i dovedete na viši nivo. Moguće je da se na javi s nekim takmičite bez posebne potrebe, ali ne možete sebi dopustiti da neko bude bolji od vas ili da dobije više. Nije vam nikakav problem da zapnete još malo i da budete ispred svih.

Kada sanjate da tovarite prirodno đubrivo za njivu, to znači da vas u narednim danima očekuje veća priprema za neki posao koji planirate raditi. Moguće je da će taj posao biti vezan za vašu profesionalnu sredinu, ali je isto tako moguće da ćete raditi nešto u okviru svoje porodice i pripremati se za to.

U snu voziti đubrivo na njivu

Ako ste sanjali da na njivu vozite stajsko đubrivo, u bliskoj budućnosti ćete uložiti novac ili druga sredstava u neku ideju koja će vam se mnogo svideti. Imaćete osećaj da ta ideja ima dobru perspektivu i da vredi ulagati u nju i potruditi se oko njenog razvoja. Nećete se brinuti za ono što uložite jer će vas celo vreme pratiti dobar osećaj oko svega toga.

Ukoliko ste na njivu vozili veštačko đubrivo, moguće je da će vam se u narednim danima pružiti jedna dobra prilika za promenu i prilagođavanje nečega čime ste se ranije bavili. Shvatićete da vam se otvara odlična mogućnost da nešto nenadano izmenite i da bi bilo glupo ne iskoristiti tu mogućnost.

Sanjati da rasipate đubrivo po njivi

U slučaju da ste u snu videli kako rasipate prirodno đubrivo po njivi, to označava vašu kreativnost i sposobnost da sve što počnete raditi popravite i dovedete u bolje stanje. Moguće je da ćete dobiti odlične ideje za rešavanje nekog problema kojim se bavite i da ćete sve zajedno vrlo lako prevazići i poboljšati.

Sanjati da po njivi rasipate stajsko đubrivo vilama predstavlja vašu spremnost da „zasučete rukave“ i sami odradite posao koji ste dobili. Niste nimalo lenja osoba i ne želite na druge svaljivati svoje obaveze pa nije retkost da sve poslovne ili druge zadatke završite sami.

Videti u snu da mašinom rasipate stajsko đubrivo po njivi znači da ćete uskoro potražiti pomoć za nešto što budete radili jer ćete shvatiti da nemate dovoljno vremena na raspolaganju da to radite sami.

Kada sanjate da po njivi sipate veštačko đubrivo, to znači da vas u narednom periodu očekuju uspesi koje ćete sami malo „pogurati“. Moguće je da ćete na nekoga vršiti određeni pritisak i tražiti da nešto za vas odradi, a to će na kraju dati očekivane rezultate i  vi ćete biti zadovoljni.

Videti u snu da rukom sipate veštačko đubrivo predstavlja vaše nepoverenje prema drugima i želju da sami sve detaljno proverite pre nego što nešto završite. Mišljenja ste da vam niko ne može tako dobro garantovati da je sve tačno urađeno koliko se vi sami u to možete uveriti.

Sanjati da veštačko đubrivo sipate po njivi mašinom znači da ste vi osoba kojoj ne pada na pamet da se bavi nekim „prizemnim“ poslovima za koje već plaća određene ljude. Zato ste te ljude i angažovali i od njih očekujete da urade ono za šta su plaćeni.

U snu gnojiti biljke

Ako ste sanjali da gnojite biljke veštačkim đubrivom, naredni dani bi vam mogli biti ispunjeni uspesima na polju međuljudskih odnosa. Moguće je da ćete izgladiti neke ranije nesporazume, da ćete se s nekim pomiriti i u svakom pogledu unaprediti vaše odnose.

Ukoliko ste u snu gnojili biljke stajskim đubrivom, u bliskoj budućnosti biste mogli steći nova poznanstva koja će lako preći u trajna i čvrsta prijateljstva. Vi ste osoba koja mnogo ceni iskren međuljudski odnos i koja nikada ne odustaje od prijatelja. Zato ne poklanjate lako svoje poverenje drugima, ali kada to jednom učinite, za vas je to prijateljstvo do kraja života.

U slučaju da ste u snu videli da svakoj biljci pristupate pojedinačno i oko nje stavljate đubrivo, to ukazuje na vašu spremnost da realno sagledate individualne potrebe svakog pojedinca i da se onda ponašate prema njemu u skladu sa tim potrebama. Ne stavljate sve ljude u istu grupu i ne primenjujete na sve isti obrazac ponašanja.

Kada sanjate da nasumično bacate đubrivo po biljkama, to znači da vas u stvarnom životu ne zanimaju pojedinačne osobe, bitno vam je da se posao odradi dobro, a ko i kako će ga obaviti, nije vaša briga. Vi plaćate i tražite, do ostalih je da se snađu i organizuju.

Videti u snu da đubrite male biljke ukazuje na to da ste strpljiva osoba koja je svesna da je svaki početak težak, ali i mnogo važan. Mišljenja ste da se „po jutru dan poznaje“ i zato uvek nastojite da u svaki početak ugradite maksimum truda kako biste se imali čemu nadati na kraju.

Sanjati da gnojite velike biljke predstavlja vašu potrebu da nešto mnogo ubrzate i da što pre dođete do konačnog rezultata. Moglo bi se reći da ste prilično nestrpljiva osoba i da ne možete mirno čekati da se stvari same razviju. Morate imati sve baš onda kada vi to poželite i učinićete bilo šta da to i dobijete.

Videti u snu da ste se isprljali đubrivom

Ako ste se u snu isprljali stajskim đubrivom, to označava mogućnost da ćete se „opeći“ kada pokušate nekome pomoći. Verovatno ćete želeti nadograditi jedan odnos tako što ćete pokazati dobru volju i pomoći određenoj osobi u rešavanju nekog problema, ali će ta vaša pomoć biti pogrešno protumačena. Shvatićete da ste pogrešili i da niste trebali nikoga „popravljati“ dok to sam ne zatraži.

Ukoliko ste u snu videli da ste se isprljali veštačkim đubrivom, u narednim danima bi vam mogao presesti jedan pokušaj manipulacije nekim podacima. Moguće je da ćete hteti nešto prikazati lošijim nego što jeste kako biste brže došli do nečije saglasnosti da na tome radite i da to menjate, ali će se ispostaviti da su drugi prozreli vašu nameru.

Sanjati da ste prosuli đubrivo

U slučaju da ste u snu prosuli đubrivo, na javi možete očekivati neke gubitke i ne poštovanje ranijih dogovora. Verovatno će vas iznenaditi takav razvoj situacije i nećete znati kako da se prema tome odnosite. Računaćete na nešto, a to će vam nenadano iskliznuti iz ruke i navesti vas da menjate planove.

Kada u snu pokušavate pokupiti đubrivo koje je rasuto, to znači da ćete se potruditi spasiti šta se spasiti da u nekoj lošoj situaciji. Niste od onih koji odmah kukaju i paniče, nego pokušavate naći najbolji mogući način da se situacija iskoristi i prilagodi trenutnim uslovima.

Sanjati da đubrivo smrdi

Ako ste u snu osetili smrad đubriva, bilo veštačkog ili onog prirodnog, to znači da ćete u skoroj budućnosti nastaviti raditi nešto iako vam se to neće mnogo sviđati. Bićete svesni da će krajnji rezultat doneti mnogo dobra svima oko vas i da morate gledati unapred, a ne kukati nad usputnim teškoćama.

U snu imati pomoć dok đubrite njivu

Ukoliko ste u snu videli da vam neko pomaže oko đubrenja njive, to znači da biste u bliskoj budućnosti mogli ući u određeni partnerski odnos s jednom osobom. Moguće je da će neko od vas u to partnerstvo uneti ideje, a ona druga strana sredstva i da ćete na taj način sklopiti posao.

U slučaju da u snu vi nekome pomažete oko đubrenja njive, to označava da ćete jednoj mlađoj osobi biti mentor u narednom periodu. Verovatno ćete se malo premišljati oko te odluke, ali će vas entuzijazam te mlade osobe mnogo obradovati i navesti da pristanete na to mentorstvo.

Sanjati da đubrite golu njivu

Kada u snu vidite da bacate đubre po goloj njivi, to znači da ste vi osoba koja u stvarnom životu uvek razmišlja unapred i koja ništa ne prepušta slučaju. Vi uvek mislite nekoliko koraka ispred drugih i zato retko kad grešite. Veoma ste sposobni u planiranju bilo kojeg posla i skoro nikada nemate neugodnih iznenađenja.

U snu zaoravati stajsko đubrivo u njivu

Ako ste sanjali da traktorom zaoravate stajsko đubrivo u zemlju, to znači da ćete u svoj život uskoro uvesti neke novine i da ćete se potruditi da one postanu deo vaše svakodnevnice. Moguće je da želite oplemeniti svoj život nekim dobrim životnim navikama, poput vežbanja, šetanja, redovnih obroka i slično pa ćete nastojati da ih uvrstite u svoj svakodnevni raspored i učinite ih rutinom.

Sanjati da na njivi bacate đubrivo u redove

Ukoliko ste u snu videli kako na njivi bacate đubrivo u redove, to znači da ste vi osoba koja voli red i disciplinu i koja od toga ne odustaje. Ne možete dobro funkcionisati ako sve ne ide onako kako ste to zamislili i po tačno utvrđenom redu. Sve drugo vam stvara frustracije i ne znate na koju stranu da krenete.

Videti u snu da đubrite povrće

U slučaju da ste sanjali da đubrite povrće, u narednom periodu vas očekuje okupljanje oko porodične trpeze i emotivno druženje sa bliskim ljudima. Najsrećniji ste kada ste svi na okupu, ali to nije uvek lako izvesti. Moguće je da ćete se konačno sastati sa nekim dragim osobama koje su bile daleko i koje ste mnogo poželeli.

U snu đubriti žitarice

Kada sanjate da đubrite žitarice, to znači da vas u bliskoj budućnosti očekuje neka isplata. Moguće je da ćete konačno dobiti novac koji je duže vreme bio u zastoju ili da ćete mnogo više dobiti za ono što ste radili u prethodnom periodu. U svakom slučaju, očekuje vas lep dobitak i možete se radovati.

U snu kupovati đubrivo za njivu

Ako ste u snu kupovali đubrivo za njivu, u narednom periodu biste mogli planirati neku promenu u vidu putovanja. Moguće je da ćete želeti otići na odmor koji ste zaslužili vrednim radom ili da ćete poželeti otići na neko edukativno putovanje vezano za vaš posao. Mogli biste spojiti ugodno s korisnim i na taj način obići neka bitna mesta za vaš posao, a istovremeno se dobro odmoriti.

Sanjati da prodajete đubrivo za njivu

Ukoliko ste u snu prodavali đubrivo za njivu, na javi biste mogli tražiti savet od jedne poverljive osobe. Možda ćete se naći u nekoj delikatnoj situaciji i nećete želeti da se to pročuje pa ćete se za pomoć obratiti nekome u koga imate mnogo poverenja. Ta osoba će vam i ovaj put bez mnogo pitanja pomoći kao što je to znala uraditi i mnogo puta ranije.

U snu pasti u đubrivo za njivu

U slučaju da ste u snu pali u đubrivo za njivu, u narednim danima možete očekivati neke radosne vesti. Moguće je da ćete dobiti obaveštenje o unapređenju na poslu, možda vesti o nasledstvu ili o ozdravljenju jedne drage osobe. Takođe je moguće da ćete saznati za dolazak prinove u vašu porodicu i da će vas to veoma usrećiti. Kako god bilo, imaćete mnogo razloga za radovanje.

Sanjati da perete đubrivo sa sebe

Kada u snu vidite da perete đubrivo sa sebe jer ste se njime isprljali, to znači da ćete u skoroj budućnosti odbiti jednu dobru priliku. Moguće je da uopšte nećete biti svesni šta ste odbili i da će vam tek kasnije to postati jasno. Verovatno nećete dovoljno dobro o tome razmisliti pre donošenja odluke ili nećete imati dovoljno informacija o onome što vam se nudi.

Videti u snu da premeštate đubrivo s jednog mesta na drugo

Ako ste sanjali da premeštate đubrivo s jednog mesta na neko drugo, to ukazuje na vašu potrebu za dinamikom. Ne podnosite dosadu i lenčarenje pa uvek tražite neki dodatni posao kojim biste mogli zaokupiti svoje misli i telo. Spremni ste pomoći i drugima kada je to potrebno i nikada vam nije teško da sami ponudite svoju pomoć. U radu uvek pronalazite smisao i ostvarujete napredak.

U snu mešati nekoliko vrsta đubriva

Ukoliko ste u snu mešali nekoliko vrsta đubriva za njivu, vi ste osoba koja voli postepeno uvoditi nove stvari u život i koja nikada ne pravi drastične promene. Radije se postepeno prilagođavate svemu što je novo, nego da odjednom zaokrenete sve naglavačke. Tako ste uvek i u nečemu novom i u nečemu starom, idete za napretkom, ali se ne odričete ni tradicije.