Sanovnik » Sanjati » Ć » Šta znači sanjati da je neko ćelav?

Šta znači sanjati da je neko ćelav?

Kosa je oduvek bila simbol lepote, ali i snage. Bujna i lepa kosa je predstavljala mladost i vitalnost, a koliko je to tačno, govori i legenda o Samsonu i njegovoj dugoj kosi. Suprotno tome, gubljenje kose i ćelavost se doživljavaju kao dolazak starosti, gubitak snage i privlačnosti.

Međutim, ćelavost ne predstavlja uvek slabost i starenje. U nekim slučajevima je takav izgled simbol agresivnosti i opasnosti. Svima je dobro poznato da je većina nabildanih akcionih junaka obavezno ćelava i da iz njih isijava „sa mnom nema šale“.

S obzirom na sve navedeno, ćelavost u snovima može značiti svašta, iako stari sanovnici taj motiv u snu tumače kao nešto negativno. Modernija tumačenja snova se više bave osećajem sanjača u takvim snovima i na osnovu toga daju tumačenje.

Jasno je da svaki pojedinac mora pronaći sebe u snovima koje sanja i mora razmisliti šta taj san njemu predstavlja, a naše tumačenje koristiti kao određenu smernicu za lakše tumačenje.

Sanjati ćelavost

Ako ste u snu videli neki oblik ćelavosti, vrlo je moguće da se na javi osećate izloženo, nezaštićeno i oslabljeno. Takođe je moguće da gubitak kose u vašem snu predstavlja gubitak ideja, gubitak kreativnosti i samopouzdanja. S druge strane, ovakav san može predstavljati vašu neobičnost, posebnost, ali i strogoću ili dominaciju.

Sanjati da ste vi ćelavi znači da ste zabrinuti zbog nadolazećeg perioda i da niste sigurni da li ćete moći dati onoliko koliko ste ranije davali. Vaša snaga i sposobnost su još uvek prisutne, ali vi više niste motivisani na isti način kao nekada. Moguće je da se više ne želite dokazivati niti nekoga ubeđivati u nešto, kao što ste to ranije činili, i moguće je da ste i sami pomalo zbunjeni takvim osećajima.

Videti u snu potpunu ćelavost

Ukoliko ste sanjali da ste potpuno ćelavi i da se zbog toga loše osećate, to znači da ste zabrinuti zbog osećaja da više ne vredite isto kao nekada. Plašite se starenja, bolesti i gubitka snage. Ukoliko ste mlada osoba, moguće je da ste zabrinuti zbog nekih blokada koje trenutno imate. Možda vas brine nedostatak ideja, pad kreativnosti ili bezvoljnost u koju ste zapali.

U slučaju da ste sanjali kako ste potpuno ćelavi i kako vam se to dopada, na javi verovatno imate potrebu da se nečim ističete i da pokažete svoju sirovu snagu. Moguće je da vas neko ne shvata ozbiljno i da vi želite to promeniti. Takođe je moguće da želite dominirati nad nekim i da vam ovakav san pruža taj osećaj.

Kada u snu vidite da je neko drugi potpuno ćelav, to znači da će vas jedna osoba nečim iznenaditi. Moguće je da će vas neko ko je jak i odlučan zaprepastiti svojom slabošću ili će vas neko ko je uvek tih i povučen iznenaditi određenom dozom odlučnosti ili agresivnosti. U svakom slučaju, bićete zbunjeni promenama koje ćete uočiti kod nekoga.

Sanjati ćelavost određenog dela glave

Ako ste u snu videli da je neko ćelav na prednjem delu glave, u narednom periodu biste mogli primetiti kako jedna osoba nema jasne ideje u vezi onoga što vam pokušava predstaviti. Shvatićete da ta osoba ni sama nije sigurna šta želi i da još uvek luta po raznim mogućnostima, a od vas očekuje da je ozbiljno shvatite i podržite.

Ukoliko ste u su videli da ste vi ćelavi na prednjem delu glave, na javi biste mogli biti pomalo umorni od svakodnevnice i upornog ponavljanja istih stvari. Moguće je da ćete izgubiti interes za nešto što ste do sada stalno radili i da ćete osećati kao nemate snage za sve to kao nekada ranije.

U slučaju da ste sanjali kako ste ćelavi na zadnjem delu glave, u bliskoj budućnosti biste mogli pokušati nešto prikriti i prikazati kao mnogo drugačije i privlačnije od onoga što stvarno jeste. Moguće je da se nećete lako pomiriti sa nečim što nije ispalo onako kako ste vi to želeli i zamišljali.

Videti u snu da je neko drugi ćelav na zadnjem delu glave znači da ćete posumnjati u iskrenost i dobronamernost jedne osobe. Učiniće vam se da tu nisu čista posla i da se iza svega krije neka loša namera, i bićete u pravu.

Videti ćelavu ženu u snu

Kada sanjate nepoznatu ćelavu ženu, to znači da vas u narednom periodu očekuje neko neobično poznanstvo i da ćete se iznenaditi nečijim načinom razmišljanja. Moguće je da ćete očekivati nešto sasvim drugo od te osobe, a ona će vam pružiti jednu mnogo zanimljivu sliku. Poželećete da se više družite sa tom osobom jer će vam uz nju život postati mnogo dinamičniji.

Sanjati da je neka vama poznata žena ćelava znači da se ne osećate lagodno u njenom društvu i da u poslednje vreme izbegavate kontakte s nom. Tu osobu doživljavate kao previše dominantnu i napadnu u nekim situacijama. Niste od onih kojima godi takvo društvo i takvo ponašanje, pa se trudite da izbegnete susrete s tom ženom kad god možete.

Videti u snu da je vaša žena ćelava predstavlja znak da u vašem odnosu nešto ne štima. Moguće je da svoju suprugu ne doživljavate više na isti način, da kod nje primećujete neke propuste i pad snage. Moguće je da mislite kako se više ne trudi i ne daje na isti način u vašem braku i kako je doživljavate manje lepom zbog toga.

Sanjati da ste odjednom oćelavili

Ako ste u snu videli da ste odjednom postali ćelavi, u bliskoj budućnosti biste mogli imati neke iznenadne gubitke i promašaje. Moguće je da ćete u nekim svojim poslovima pogrešno proceniti situaciju i da će vas to onda dosta koštati. Takođe je moguće da ćete se naći u nekom sukobu ili nesporazumu sa jednom bliskom osobom i da će vas ta situacija dosta uznemiriti.

Sanjati da je neko drugi odjednom postao ćelav znači da ćete se mnogo razočarati u određenu osobu i da će vam ta osoba postati ružna. Promenićete svoj način doživljavanja te osobe i način na koji ste do sada posmatrali ono što ona radi. Verovali ste da je drugačija, ali ćete uvideti da su se vaše iluzije oko te osobe raspršile.

Videti u snu da ćelavite postepeno

Ukoliko ste sanjali da postepeno ćelavite, na javi biste mogli osećati nezadovoljstvo svojim trenutnim životom. Moguće je da se osećate kao neko čiji život ide u pogrešnom smeru, kao neko ko to sve vidi, ali ništa ne može učiniti da to spreči. Verovatno vas brine pad energije, pad interesovanja za ono što ste ranije rado radili i nedostatak životnog uzbuđenja. Moguće je da ste prezasićeni svakodnevnicom i da vam je potrebno nešto drugo da vas pokrene.

U slučaju da ste u snu videli kako neko drugi postepeno ćelavi, u narednim danima biste se mogli uveriti da je jedna osoba promenila svoje prioritete i da više nije onakva kakvu je znate. Moguće je i da ćete saznati za nečiju bolest koja traje neko duže vreme, ali vi o tome niste imali pojma.

U snu se ošišati naćelavo

Kada sanjate da ste se ošišali naćelavo, to znači da ćete uskoro doneti odluku da nekome pokažete svoju ozbiljnu nameru u ostvarenju nečega. Moguće je da ćete se zainatiti i da ćete nekome hteti dokazati da vi možete nešto za što ta osoba tvrdi da niste sposobni. Moguće je i da ćete nekome namerno prkositi nekim svojim delima.

Videti da se neko drugi ošišao naćelavo znači da će vam se uskoro neko pokušati približiti i ostaviti snažan utisak na vas. Moguće je da je ta osoba to već bezuspešno pokušavala nekada ranije i da će sada uraditi nešto potpuno neočekivano kako bi vas impresionirala i tako dokazala da je vredna vaše pažnje.

Prati ćelavu glavu u snu

Ako ste sanjali da perete ćelavu glavu, to znači da ćete u skoroj budućnosti pokušati nešto razjasniti i izvesti na čistac. Moguće je da ćete želeti ogoliti neke stvari i detaljno ih analizirati kako biste bili sigurni da je sve upravo onako kako mislite da jeste. Ne želite kasnije imati neka neugodna iznenađenja ili neke nepredviđene pojave.

Sanjati da mažete uljem ćelavu glavu

Ukoliko ste u snu mazali uljem svoju ćelavu glavu, na javi vas očekuje neki uspeh. Bićete srećni zbog toga što će vam stvari ići „kao podmazane“ i što nećete nailaziti ni na kakve prepreke. Ostvarivaćete jedno za drugim ono što ste i naumili, bilo da se radi o malim svakodnevnim stvarima ili o nečemu što vam je mnogo važnije.

Videti u snu da neko maže svoju ćelavu glavu znači da u narednom periodu možete očekivati jednu primamljivu poslovnu ponudu. Sve će izgledati vrlo realno i ostvarivo, a doći će od strane jedne ozbiljne osobe u koju inače imate poverenja, pa neće biti nikakvog razloga da tu ponudu odbijete.

Sanjati da nosite kapu kako biste prikrili ćelavost

U slučaju da ste u snu videli kako kapom prikrivate ćelavost, u narednim danima biste se mogli postideti zbog nečega. Moguće je da će na videlo izaći neke vaše aktivnosti iz skore prošlosti i da ćete vi zbog toga morati pocrveneti. Svima će biti jasno da ste se sada promenili i da ne biste ponavljali takve stvari ali vi ćete se ipak osećati loše zbog onoga što ste ranije učinili.

Videti da nosite maramu preko ćelave glave

Kada sanjate da nosite maramu preko ćelave glave, to znači da ćete u bliskoj budućnosti pokušati nešto ulepšati i prikazati na jedan drugačiji i neobičniji način. Jasno vam je da svi različito opažaju i da su svima potrebne neke drugačije stimulacije da bi videli on što vi želite i zato ćete se odlučiti za nešto neobično kako biste privukli svačiju pažnju.

Videti u snu da vas neko ljubi u ćelavu glavu

Ako ste sanjali kako vas neko ljubi u glavu koja je ćelava, na javi možete očekivati da će se jedna osoba mnogo folirati i glumiti ono što nije. Pokušaće sebe prikazati u jednom savremenom i opuštenom svetlu, a u stvari je ta osoba veoma ograničenih shvatanja i teško prihvata promene. Vama će biti jasno kuda vodi takvo njeno ponašanje, ali ćete je pustiti da slobodno radi na tome kako biste videli dokle je spremna ići sa svojim glumatanjem.

Sanjati da je ćela izgorela od sunca

Ukoliko ste u snu videli da su ćelavi delovi glave izgoreli od sunca, u narednom periodu biste mogli biti izloženi nekoj raspravi ili drugoj neugodnoj situaciji. Moguće je da ćete biti bez adekvatne zaštite i da ćete se morati sami snalaziti kako znate i umete. Neće vam biti lako i iz te situacije ćete poneti neke „opekotine“ koje ćete morati duže vreme sanirati.

Postati u snu ćelav zbog bolesti

U slučaju da ste sanjali kako ste oćelavili zbog neke bolesti, vrlo je moguće da ste u stvarnom životu puni briga koje držite u sebi. Moguće je da ste svakodnevno izloženi velikom stresu i da ne znate koliko ćete još to moći podnositi. Niste od onih koji se lako otvaraju pred drugima i s njima dele svoje probleme, pa vam je teško da nađete podršku u svojoj okolini. Ljudi nemaju priliku da vam pomognu jer im to ne dopuštate.

U snu biti u društvu ćelavih ljudi

Kada sanjate da se nalazite u društvu s ćelavim ljudima, to znači da vas u bliskoj budućnosti očekuje rad sa osobama koje vam ni po čemu neće odgovarati. Stalno ćete uočavati njihove slabosti i moraćete spuštati svoje kriterije kako biste im dali priliku da vas prate. Biće vam to težak period u radu i nećete znati kako da se oslobodite takve sredine. Pokušaćete tražiti neke izmene, ali nije sigurno da ćete ih uspeti dobiti.

Videti u snu da su svi ćelavi osim vas predstavlja vaš osećaj neuklapanja u okruženje u kojem se nalazite. Stalno imate osećaj da ste izloženi nečijim pogledima i ogovaranjima, da stršite po svemu i da ste stalna meta za sve što nije dobro. Osećate se vrlo nelagodno u svojoj okolini i ne znate kako da taj osećaj promenite.

Sanjati da svi imaju kosu, a samo ste vi ćelavi znači da imate osećaj da ste stalno okruženi mladim i vitalnim ljudima kojima ne možete parirati u onome što se od vas očekuje. Vi ste osoba iz nekog drugačijeg doba i ne želite se uklapati u trenutne kalupe, ali je to neophodno ako želite ići u korak s vremenom.

Sanjati da ste na silu ošišani na ćelavo

Ako ste u snu videli kako vas je neko na silu ošišao naćelavo, na javi biste mogli biti žrtva jedne vrlo stroge osobe koja ne trpi pogovore. Moguće je da ćete se pored te osobe osećati kao neko ko nema pravo glasa i ko je pod stalnom prisilom. Biće vam vrlo teško da ovako funkcionišete i moraćete se potruditi da ubrzo nešto promenite, inače biste mogli doći u sukobe s tom osobom.

Ukoliko ste sanjali da vi nekoga na silu šišate naćelavo, uskoro biste mogli biti vrlo netolerantni i nepravedni prema jednoj bliskoj osobi. Moguće je da ćete pokazati određenu dominaciju u jednom bliskom odnosu, a da nećete voditi računa o osećanjima druge strane. Pripazite se takvih postupaka jer bi vam to ova osoba mogla uzeti za zlo i teško oprostiti.

Braniti nekome u snu šišanje na ćelavo

U slučaju da ste sanjali kako vam neko brani da se ošišate naćelavo, u narednom periodu možete očekivati da ćete morati poneti teret jedne svoje odluke koja neće naići na razumevanje vaše porodice ili neke bliske osobe. Moraćete se pomiriti s tim da ćete biti pod pritiskom prekih pogleda i neke vrste ignorisanja, sve dok se neke stvari ne iskristališu i postanu smislene za vašu okolinu.

Videti u snu da vi nekome branite šišanje naćelavo znači da ćete uskoro pokušati sprečiti jednu osobu da napravi neku nepromišljenost. Moguće je da ćete se na direktan način umešati u neki događaj i da ćete tako pokušati zaštititi nekoga od njega samog. Takođe je moguće da vaše uplitanje neće biti najbolje prihvaćeno i shvaćeno na pravi način, ali vreme će pokazati da ste bili potpuno u pravu.

Sanjati da je voljena osoba ćelava

Kada u snu vidite da je vaša voljena osoba ćelava, to znači da ste zbog nečega ogorčeni na svoju voljenu osobu i da je doživljavate ružnom. Moguće je da vam se ne dopadaju neki postupci vaše voljene osobe i da smatrate da se promenila i izgubila na svojoj unutrašnjoj lepoti. Takođe je moguće da je vidite kao nekoga čija snaga prolazi i čija dominacija mnogo slabi.

Videti u snu da je prijatelj ćelav

Ako ste sanjali da vam je prijatelj ćelav, to znači da ćete u narednim danima uvideti kako se vaš prijatelj poneo nečasno u nekoj situaciji. Uverićete se kako je pokazao određene slabosti, ali i sklonosti ka nekim manipulacijama koje vam se nikako nisu dopale. Bićete iznenađeni ovakvim ponašanjem vašeg prijatelja jer takvu sliku uopšte niste povezivali s njim.

U snu videti ćelavo dete

Ukoliko ste sanjali ćelavo dete, na javi bi vas mogla zaboleti neka nepravda kojoj ćete svedočiti. Vi ste osoba koja ne može ostati po strani kada vidi da su slabiji ugroženi ili da neko nedužan trpi određenu nepravdu. Vaš osećaj za druge i za pravdu vas nagoni da se zauzmete za takve osobe i da pokušate ispraviti ono što vidite da nije u redu.

Lečiti ćelavost u snu

U slučaju da ste sanjali kako pokušavate izlečiti ćelavost, u bliskoj budućnosti biste mogli shvatiti da ste premalo pažnje posvećivali svom zdravlju i da vam sada to dolazi na naplatu. Moguće je da ćete morati sanirati više stvari koje su vezane za vaše zdravstveno stanje i da će te stvari doći istovremeno. Neće vam biti lako u prvom momentu, ali ćete na kraju ipak imate uspeha u tome.

Videti u snu da neko drugi leči svoju ćelavost znači da ćete uskoro biti potrebni jednoj osobi i da ćete to sami shvatiti. Uvidećete da je ta osoba postala slaba, tiha i nedruštvena u poslednje vreme i pokušaćete saznati koji su uzroci toga. Vaš razgovor će joj mnogo pomoći i sve će krenuti nabolje.