Sanovnik » Sanjati » P » Šta znači sanjati da pijete vodu?

Šta znači sanjati da pijete vodu?

Voda je esencija svakog živog bića, bez nje nema života, nema rasta ni napredovanja. Što voda ne natopi, to ni ne rađa. Njen protok kroz organizam znači promenu, obnavljanje i jačanje.

Kada u snu vidimo vodu, ona se uvek odnosi na emocije, na naše doživljavanje sebe i svoje okoline, a kada je pijemo, taj san ima još dublja i konkretnija značenja.

U sanovnicima je pijenje vode označeno kao nešto pozitivno i najčešće donosi napredak i lepe odnose s drugima, ali za sve postoje izuzeci pa tako i za ovakve snove. Naravno da nije isto sanjati da pijete čistu vodu i onu koja je mutna i prljava. Od načina na koji ste sanjali da pijete vodu i od toga kakva je voda zavisi i kakvo će tumačenje biti i zato je moguće da vaš san nosi i neka loša predskazanja.

Sanjati da pijete vodu

Ako ste sanjali da pijete vodu, na javi biste mogli uspostaviti unutrašnji mir i rešiti neke dileme. Moguće je i da se pomirite s određenom osobom i da na drugačiji način sagledate ono što se isprečilo između vas. Ovakav san može ukazivati i na vaše zdravstveno stanje ili na zdravlje vama bliske osobe. Isto tako je moguće da pijenje vode u snu predstavlja teško „gutanje“ nečega na javi, ali i postizanje balansa u životu, dolazak do prosvetljenja i nove energije.

Videti u snu da neko pije vodu

Ukoliko ste u snu videli da neko drugi pije vodu, vrlo je moguće da ćete uskoro saznati nešto o osećanjima određene osobe. Može se raditi o nečijoj svađi, pomirenju ili o tome da se neko zaljubio i započeo zajednički život i slično. U svakom slučaju, pred vama su saznanja o emotivnom životu nekih osoba i ponešto od toga bi vas moglo iznenaditi.

U snu piti vodu s česme

U slučaju da ste sanjali kako pijete vodu s česme, u bliskoj budućnosti ćete rešavati nešto što vam predstavlja svakodnevni problem, ali nikako ne stižete da ga dovedete u red. Može se raditi o odlaganju nekog razgovora kojim želite postaviti određene granice i nešto razjasniti sa osobom koju svakodnevno viđate ili vam je čak deo porodice.

Piti u snu vodu iz ruke

Kada sanjate da pijete vodu iz ruke, to znači da ćete se u jednoj situaciji dobro snaći i da ćete brzo odreagovati na neki izazov. Nećete biti pripremljeni na nešto što će se desiti, ali ćete potpuno prirodno iskoristiti ono čime budete raspolagali i to ćete uraditi uspešno. Moguće je da će se to odnositi na neke zadatke koje ćete nenadano morati izvršiti, ali se može odnositi i na neke rasprave i optuživanja od kojih ćete se morati braniti.

Sanjati da pijete vodu iz čaše

Ako ste u snu pili vodu iz čaše, na javi će vam sve teći svojim tokom i kroz naredni period ćete proći bez većih oscilacija. Bićete dobro pripremljeni na sve što dolazi i za vas tu neće biti nikakvih iznenađenja. Lako ćete se nositi sa novim situacijama i nećete ih previše emotivno doživljavati. Shvataćete to kao normalan deo života i svakodnevnice pa ćete se u skladu s tim i ponašati.

Sanjati da pijete vodu iz bokala

Ukoliko ste sanjali da pijete vodu iz bokala, uskoro biste mogli doživeti neko prosvetljenje. Moguće je da ćete iznenada nešto saznati i da će to snažno uticati na vaš daljnji tok života. Verovatno ćete se naći u situaciji da menjate stavove i dosadašnja uverenja jer ćete shvatiti da niste imali dovoljno saznanja o nekim stvarima. Kao da ćete uliti nove pojmove u svoj život i time pokrenuti mnogo različitih osećanja i događanja.

Piti u snu iz flaše

U slučaju da ste u snu videli kako pijete iz flaše, naredni dani bi vam mogli doneti druženja i razmenu osećanja s dragim osobama. Verovatno ćete se videti s nekim ljudima s kojima dugo niste bili u opuštenoj atmosferi i niste imali priliku podeliti ono što osećate. Moguće je da ćete biti prilično emotivni prilikom tih susreta, ali će to imati pozitivne efekte na sve osobe s kojima ćete biti u tom periodu.

U snu piti s izvora

Kada sanjate da pijete s izvora, to znači da ćete u bliskoj budućnosti mnogo unaprediti svoj život i da ćete znatno napredovati u svakom pogledu. Doći ćete do nekih životnih istina koje će vas navesti da kvalitetnije upravljate svojim životom i da bolje složite svoje prioritete. Bićete mudriji i smireniji, a za to ćete moći zahvaliti samoj sudbini ili proviđenju. Vratićete se izvornim vrednostima i svoj život postaviti na dobre životne tračnice.

Sanjati da pijete slanu vodu

Ako ste u snu pili slanu vodu, u narednim danima će vam biti prilično teško da „progutate i svarite“ nešto. Trebaće vam dosta snage i samokontrole da to uradite, ali ćete na tom polju pobediti sami sebe. Potrudićete se da ničim ne pokažete koliko vam je napora potrebno da se kontrolišete i ostavite utisak da je sve u najboljem redu. Bez obzira kako vam sve to tada bude izgledalo, kasnije ćete biti srećni što ste zadržali prisebnost i samokontrolu.

Piti slatku vodu u snu

Ukoliko ste u snu pili slatku vodu, moguće je da će vaša bliska budućnost biti puna nekih uzbuđenja koja će vam se unapred mnogo svideti. Bićete oduševljeni onim što dolazi i mnogo ćete se radovati svemu tome. Ipak, nakon nekog vremena biste mogli shvatiti da posle tolike „slatke vode“ čeznete za onom običnom prirodnom vodom jer ćete uvideti da ona najbolje okrepljuje.

U snu piti hladnu vodu

U slučaju da ste u snu videli kako pijete hladnu vodu, u narednim danima možete očekivati otrežnjenje od nečega i donošenje jedne razumne odluke. Moguće je da ste u poslednje vreme bili pod nekim lošim uticajima i da niste logično razmišljali svojom glavom, ali da ćete se uskoro otrgnuti od toga. Odluke koje budete doneli će biti trezvene i dobre i nemojte sumnjati u njih.

Videti da pijete vruću vodu u snu

Kada sanjate da pijete vruću vodu, to znači da biste se u stvarnosti mogli „opeći“ nečim jer ćete biti brzopleti i nećete trezveno o svemu promisliti. Naravno da ćete morati podneti posledice takvog delovanja, ali to će vam biti dobra pouka za neka buduća ponašanja i odlučivanja. Budite srećni što se neće raditi ni o čemu jako bitnom i što ćete prilično bezbolno izaći iz svega toga.

Sanjati da pijete mutnu vodu

Ako ste u snu pili mutnu vodu, to znači da vas u narednom periodu mogu zadesiti neke nejasne situacije i uliti vam osećaj nesigurnosti. Nećete znati šta trebate uraditi ni kome možete verovati i to će vam stvarati određene frustracije. Pokušaćete prodreti u suštinu i pozadinu određenih dešavanja, ali će to biti prilično teško izvodivo. Najbolje bi bilo da pričekate dok se „mutna voda ne slegne i izbistri“ pa onda odlučite šta i kako da uradite.

Sanjati da pijete čistu vodu

Ukoliko ste u snu videli kako pijete čistu vodu, pred vama je period pun pozitivne energije i uspeha. Sve će vam ići od ruke i donosićete ispravne odluke. Nemate nikakvog razloga za brigu i možete se u potpunosti opustiti jer je ovaj san nagoveštaj i potvrda da ste do sada vredno i dobro radili pa vam svakako sledi zaslužena nagrada.

Piti vodu s ledom u snu

U slučaju da ste sanjali da pijete vodu s ledom, u danima koji su pred vama ćete imati neka stresna iskustva koja će vas ojačati. Neće biti dovoljno da sami rešavate nešto, nego ćete morati potražiti pomoć osoba kojima verujete. Ta pomoć će vam dodatno „osvežiti“ razmišljanje i uliti potrebnu snagu, te vam pomoći da iz svega izađete mnogo jači.

Proliti u snu vodu dok pijete

Kada u snu ne pazite i prolijete vodu dok je pijete, to znači da biste mogli nepromišljeno razbacivati nešto što ste dobili, bilo da se radi o materijalnim stvarima ili o znanju koje ste stekli. Nećete dovoljno ceniti to što imate jer ćete verovati da je nepresušno i da će ga uvek biti. Moguće je da ćete se pomalo bahato ponašati u vezi toga i da ćete na teži način naučiti da to nije dobro.

Sanjati da ste slučajno prolili vodu koju pijete predstavlja nešto što ćete uskoro uraditi ili reći, a zbog čega će vam iskreno biti žao. Nećete to namerno napraviti i nećete želeti nikoga time povrediti. Nakon što sve lepo objasnite, niko vam neće zamerati.

Sanjati da pijete vodu sami/bez pomoći

Ako ste u snu pili vodu bez ičije pomoći, to znači da ćete do svog prosvetljenja, ozdravljenja, uspeha ili nečega drugog što vam je važno doći potpuno sami i uz pomoć samo svog zalaganja. Nećete se osećati ostavljeno ili bez podrške, nego ćete znati da to možete postići sami i da nema potrebe da druge zamarate svojim problemima. Nakon svega ćete biti vrlo ponosni na sebe i osećaćete se jako dobro.

Sanjati da vam neko daje da pijete vodu

Ukoliko ste u snu videli kako vas neko poji, u bliskoj budućnosti bi vam mogla biti potrebna pomoć jedne drage osobe kojoj mnogo verujete. Moguće je da nećete moći nešto završiti sami ili da nećete moći kroz nešto proći sami, da će vam trebati savet i usmeravanja.

Zagrcnuti se dok pijete vodu u snu

U slučaju da ste sanjali da ste se zagrcnuli tokom pijenja vode, uskoro biste se mogli pokajati zbog nečega na javi. Moguće je da vam nikako neće dobro „leći“ nešto što ćete probati i u što ćete se upustiti. Može se raditi o tome da ste se malo preračunali oko nečega ili o tome da ste imali drugačija očekivanja i da ste se u toku procesa pokajali što ste se u to upuštali.

Piti vodu u snu, a ipak biti žedan

Kada u snu pijete vodu, ali ste ipak stalno žedni, to znači da ste prilično nezasitna osoba u stvarnosti i da nemate granica. Nikada vam nije dosta ni učenja ni materijalnih sticanja pa svaki završetak nečega automatski prelazi u početak novog izazova. Možda biste trebali malo usporiti i pokušati neko vreme uživati u onome što ste postigli. Imaćete kasnije dovoljno vremena da nastavite gde ste stali.

U snu piti vodu iz fontane

Ako ste sanjali da pijete vodu iz neke fontane, to znači da će vam se u narednim danima ostvariti jedna želja. Nešto će vas mnogo obradovati i opravdati čekanje koje ste morali proći. Baš kada vam se počelo činiti da nema nikakve šanse da se ta želja ispuni i da je suludo polagati nade u to, na javi će vas iznenaditi njeno ispunjenje.

Sanjati da pijete iz bare

Ukoliko ste u snu videli kako pijete iz neke bare, na javi biste mogli postati svesni da ste odavno prevazišli okruženje u kojem živite i radite i da vam ono nema više ništa novo za ponuditi. Shvatićete da je sve stalo na određenom nivou i da nema nikakve šanse da se bilo gde pokrene. Vama je potreban razvoj i napredovanje u svakom segmentu života i zato ćete poželeti da promenite svoje okruženje i da se „napajate iz nekog dinamičnijeg izvora“.

Videti u snu da životinje piju vodu

U slučaju da ste sanjali da životinje piju vodu, u narednom periodu biste mogli biti vrlo emotivni i mogli biste tu svoju emotivnost deliti s nekim. Moguće je da ćete se naći sa vrlo dobrim prijateljem kojeg niste dugo videli ili ćete biti u situaciji da pomažete nekome ko će vam mnogo zahvaljivati i dugo vas spominjati. Takođe je moguće da ćete se naći u nekim sećanjima i razmišljanjima o nečemu što vas uvek dirne u dušu. Specifičnosti sna su vezane za vrstu životinje koju ste sanjali da pije vodu.

Sanjati da pijete vodu posle jela

Kada u snu vidite kako pijete vodu nakon jela, to znači da ćete dobiti nagradu za nešto što ćete raditi. Nakon obavljenog posla, sledi olakšanje i zadovoljstvo. Bićete srećni kada vidite svoje rezultate, bilo da se radi o nečemu što je vezano za posao ili da se radi o gradnji međuljudskih odnosa sa nekim do koga vam je stalo.

Sanjati da pijete vodu pre jela

Ako ste u snu pili vodu pre jela, to znači da ćete malo „skakati pred rudu“ i da ćete nepromišljeno zaključivati o nečemu. Moguće je i da ćete unapred potrošiti neka sredstva ili ćete očekivati nešto što nije ni planirano. Morate biti strpljivi i sačekati da se stvari odvijaju po nekom redosledu kako biste znali na čemu ste i šta možete ili ne možete od toga dobiti.

U snu piti kapi vode

Ukoliko ste sanjali da pijete kapi vode, na javi biste mogli pristati na nešto što će vam biti nedovoljno, ali nećete imati mnogo izbora. Moraćete se pomiriti s tim da je to za sad sve što možete dobiti i da ćete morati sačekati da se čaša ponovo napuni. Ako vam je za utehu, setite se one poslovice „strpljen-spasen“ i vodite se njome.

Videti u snu kako pijete poslednje kapi vode predstavlja vaš strah da u nečemu nećete uspeti ili da ćete zakasniti da to uradite. Moguće je i da se samo osećate iscrpljeno i na kraju snaga, te da vam je preko potreban odmor. U svakom slučaju, ovaj san pokazuje da ste emotivno uzdrmani i da vam je potreban predah da o svemu na miru razmislite.

Videti u snu da pijete vodu zajedno s nekim

U slučaju da ste sanjali da pijete vodu zajedno s nekim, u narednim danima možete očekivati dobar timski rad na nekom projektu ili možete računati na lep dogovor unutar vaše porodice. Moguće je da ćete biti prijatno iznenađeni pozitivnim razvojem događaja i da ćete na kraju imati puno srce.

U snu deliti s nekim vodu koju pijete

Kada u snu vidite da s nekim delite vodu koju pijete, to znači da ćete uskoro shvatiti da ne možete bez određene osobe i da prave vrednosti i smisao vašeg življenja leže upravo u odnosu s tom osobom. Moguće je da ste se zanosili prolaznim stvarima i jurenjem za nečim što je lako nadoknadivo, a za to vreme ste potpuno zapostavili ono što je istinski važno i što se ne može ničim platiti.

Sanjati da vam neko traži vodu koju pijete

Ako ste sanjali da neko od vas traži vodu koju pijete, uskoro biste mogli postati nečiji mentor. Neko bi vas mogao doživeti kao mudru osobu, punu znanja i iskustva i poželeti da neko vreme provede s vama. To mogu biti vaša odrasla deca, unučad ili možda kolege s posla. Vi ste sigurno osoba koja drugima može pružiti mnogo toga i od koje mogu mnogo naučiti.

U snu ne dati vodu koju pijete drugima

Ukoliko ste u snu videli kako vam neko traži vodu koju pijete, a vi odbijate da je date, to znači da ćete u jednoj situaciji postupiti prilično sebično i da nećete hteti pomoći nekome oko vas. Možda ćete se plašiti da će ta pomoć ugroziti vaš položaj i oslabiti vaše šanse za uspeh u nečemu. Moguće je i da ćete biti ljubomorni na nekoga i nećete hteti pomoći toj osobi. Moguće je i da će vas moriti zavist prema nekome pa ćete zato odbiti da pomognete i pomalo ćete se radovati njegovoj ili njenoj nemoći. U svakom slučaju, trebali biste biti svesni toga da tuđa nevolja nikako ne uzdiže vas kao čoveka.

Sanjati da vam neko otima vodu koju pijete

U slučaju da vam je u snu neko oteo vodu koju pijete, u bliskoj budućnosti biste se trebali pripaziti nekih osoba koje su previše „slatke“ i fine prema vama. Iza toga se ne krije ništa iskreno i toga morate biti svesni. Verovatno se samo radi o traženju prilike i načina da dobiju ono što žele.

Sanjati da pijete vodu iz dubokog bunara

Kada u snu pijete vodu iz dubokog bunara, to znači da ćete u narednom periodu biti vrlo emotivni i da ćete iz sebe izbaciti najdublje emocije. Moguće je da ćete imati zakašnjelu reakciju na neku stresnu situaciju od ranije, ali to neće biti loše po vas. Konačno ćete dati oduška svojoj duši i prihvatiti na pravi način sve što vam se desilo. Nakon tog izliva emocija, bićete na neki način pročišćeni, rasterećeni i spremni da krenete dalje bez skrivenog tereta.

U snu piti vodu iz kristalne čaše

Videti u snu kako pijete vodu iz lepe kristalne čaše znači da ste vi osoba koja je u stanju i najobičnije stvari predstaviti na vrlo zanimljiv način i učiniti da ih i drugi požele. Od sitnica pravite velika dela i radujete se najmanjem događaju kao da je presudan za život. Za vas je svaki dan života mala pobeda i razlog za slavlje pa ne vidite zbog čega ne biste uživali u sitnicama koje vas okružuju.

Sanjati da pijete vodu u pustinji

Ako ste sanjali ovakav san, to znači da ćete u narednim danima uspeti naći nešto dobro i tamo gde ga retko kad ima. Moguće je da ćete pružiti šansu jednoj osobi koju su svi otpisali i kojoj niko ne veruje. Isto tako je moguće i da ćete vi u nečemu nastaviti raditi po svome iako će vas svi od toga odgovarati, ali ćete na kraju svima dokazati da ste bili u pravu. U svakom slučaju, imaćete mnogo uspeha u nečemu u što ste uložili svoje poverenje i nadanje.