Sanovnik » Sanjati » P » Hlače – šta znači sanjati pantalone?

Hlače – šta znači sanjati pantalone?

Odeća je uvek nešto što nas i krije i ističe u očima drugih ljudi, samo je pitanje šta od to dvoje želimo da postignemo. Kada su pantalone u pitanju, specifično je to što one pokrivaju intimne delove našeg tela, pa je njihova uloga za čoveka još značajnija. Takođe, one imaju posebno mesto i kada je u pitanju polna jednakost ili nejednakost jer su u nekim religijama i delovima sveta neprimerene za žene.

Pojavljivanje pantalona u našim snovima može značiti svašta, ali najčešće se odnosi na našu želju da nešto pokažemo i naglasimo ili da nešto sakrijemo od drugih. Naravno, ovaj deo odeće ima snažnu vezu sa seksualnošću i upravo se uz to veže izreka „uhvaćen spuštenih pantalona“ kada se hoće reći da je neko počinio preljubu ili neki drugi vid seksualne aktivnosti.

Pantalone u našim snovima mogu predstavljati i finansije, odnosno bogatstvo ili siromaštvo. Onaj ko nema za nove pantalone, nikako ne stoji dobro na novčanoj lestvici. Odeća je oduvek bila statusni simbol, pa se to svakako odnosi i na pantalone.

Ovaj komad odeće može u našim snovima predstavljati i sramotu, poniženje ili stid i nelagodu. Ako su u snu pukle pantalone ili su one koje su providne i pružaju mnogo toga na uvid, sigurno ćemo se loše osećati u svojoj okolini i to će nam rušiti samopouzdanje.

Pantalone su deo odeće koji u našim snovima može sugerisati neke tajne i skrivanja. Ispod nogavica može biti svašta, a da drugi to ne vide. Upravo zato, mogu predstavljati laži i obmane kada nam se nađu u snovima. Ali, lepe pantalone znače i čast i priznanje, pa je i ova opcija prisutna u tumačenju snova o pantalonama.

Iz svega navedenog je jasno da je san u kojem su pantalone glavni motiv obojen raznim bojama i značenjima. Od samog sanjača i detalja njegovog sna, zavisi njegovo konačno tumačenje.

Sanjati pantalone ili hlače

Ako ste sanjali pantalone  i san je bio fokusiran baš na taj detalj, u narednim danima vas može očekivati nastojanje da se pred drugim ljudima pokažete u što boljem svetlu ili da nešto sakrijete od svoje okoline. Kad je ovakav san u pitanju, moguće je i da će vam neko odati priznanje za nešto ili da ćete nečim biti počastvovani.

Ukoliko ste vi u snu nosili pantalone, u bliskoj budućnosti vas očekuju razna dešavanja vezana lično za vas i vaše viđenje sebe i svog mesta u društvu, porodici, radnom okruženju. Radiće se o vašem nastojanju da se prikažete u određenom svetlu ili vašoj bojazni od tuđe osude. Takođe je moguće da vam se popravi ili pokvari finansijska situacija.

U slučaju da ste u snu videli kako neko drugi nosi pantalone, možete očekivati da će se dešavanja kod drugih ljudi u jednoj meri odraziti i na vas. Može se raditi o tome da ćete nekome pomagati, da će nečiji postupci dovesti do promene vaših odluka ili da ćete se od nekoga morati braniti na neki način. San o pantalonama zalazi u razne sfere našeg života, pa se tako mogu i očekivati aktivnosti na svim poljima.

Sanjati duge pantalone

Ako ste u svom snu imali duge pantalone, u narednom periodu ćete u celosti završiti nešto što ste započeli i uspećete to na vreme predstaviti onima zbog kojih ste to i radili. Vaš uspeh će zavisiti od nekih detalja, ali je on skoro zagarantovan.

Videti u snu da neko drugi ima duge pantalone znači da neko pokušava nešto od vas sakriti i da će vam trebati neko vreme da shvatite o čemu se radi. Ne mora to biti ništa dramatično niti štetno po vas, može se raditi o nečemu što predstavlja neprijatnost za tu osobu.

Kada u snu neko drugi svlači duge pantalone, to znači da ćete od jedne osobe dobiti potpun uvid u nešto što vas je kopkalo i da na tom polju za vas više neće biti tajni. Razjasnićete sve oko čega ste imali sumnje i stavićete stvari na svoje mesto.

Videti u snu kratke pantalone

Ukoliko ste sanjali kratke pantalone, vaše finansije bi mogle biti uskraćene za priliv novca koji ste očekivali. Moguće je da ćete morati promeniti plan rada i prilagoditi se nečemu što se iznenada pojavilo kako biste uspeli postići ono što ste planirali. Svakako vas očekuje zastoj i odgoda naplate i priliva novca, samo je pitanje koliko toga možete brzo uraditi da se na kraju ipak sve isplati.

U slučaju da ste sanjali kako vi nosite kratke pantalone, u bliskoj budućnosti biste mogli otvoreno razgovarati s jednom osobom iz vaše porodice i priznati sve što ste od nje krili. Taj razgovor će vam olakšati dušu, iako će iznenaditi člana vaše porodice. Nećete želeti da postoje tajne između vas i da vas to razdvoji.

Videti muške pantalone u snu

Ako ste sanjali muške pantalone i ako su one bile kvalitetne, ubrzo biste mogli odlučno stati iza jedne svoje odluke i to bi vam moglo doneti mnogo pozitivnih poena u očima moćnih ljudi. Vaša sigurnost i odlučnost da se borite za svoje stavove će naići na veliko odobravanje onih koji imaju značajan uticaj na vašu budućnost.

Sanjati muške pantalone slabog kvaliteta znači da ćete se uz dosta muke izboriti za nešto što vam je važno, ali ćete na kraju biti zadovoljni postignutim.

Videti u snu ženske pantalone

Ukoliko ste sanjali ženske pantalone klasičnog kroja, u narednom periodu vam predstoji upoznavanje jedne ozbiljne osobe koja ceni tradicionalne vrednosti i koja će na vas ostaviti snažan utisak. Moguće je da se iz tog poznanstva rodi ozbiljna veza i brak. Ako ste već u braku, ovo bi moglo biti duboko i trajno prijateljstvo koje će vam mnogo značiti u životu.

U slučaju da ste u snu videli ženske pantalone pomodnog kroja i detalja, na javi vas očekuje druženje i zabava sa „otkačenim“ ljudima koji su uvek spremni  na dobar provod. Biće to prilika da se zabavite i da rasteretite svoje misli od svakodnevnih obaveza. Usput ćete svojoj okolini pokazati koliko ste zabavna osoba vredna pažnja.

Sanjati dečje pantalone

Kada u snu vidite dečje pantalone, to znači da ćete se u narednim danima baviti nekim emotivnim radnjama. Možda ćete otići u posetu nekoj bliskoj osobi i s njom evocirati drage uspomene ili ćete se raznežiti nekim prizorom koji ćete u prolazu zateći, a to će onda potaknuti razne emocije. Moguće je i da vas potraži neko ko će vam izazvati jake emocije.

Videti sportske pantalone u snu

Ukoliko ste sanjali sportske pantalone, vi ste osoba koja uživa u aktivnom životu i koja voli avanturističke događaje. Ne drži vas mesto i ne možete sebe zamisliti u nekoj kancelariji sa stalnim radnim vremenom. Potrebno vam je mnogo prostora i mnogo kretanja da biste trošili veliku energiju koju imate. Uz to vas i sve zanima, pa ne možete da se ograničite samo na jednu oblast u životu. U narednim danima ćete imati priliku da uživate u onome što volite.

Sanjati elegantne i skupe pantalone

U slučaju da ste sanjali skupe elegantne pantalone, vi ste osoba koja veoma drži do onoga što pokazuje drugima i to uvek mora biti savršeno. Bez obzira kako se u stvari osećate i šta zaista mislite, slika koju o vama drugi dobijaju mora biti savršena. Vodite se onim da je bolje da vam zavide nego da vas žale i tako se i ponašate. Ipak, razmislite da li je baš uvek bitno šta misli neko do koga nam uopšte nije stalo i kako nas taj vidi.

Videti u snu zgužvane pantalone

Ako ste sanjali zgužvane pantalone, u narednim danima vas očekuje iznenadna svađa s nekom bliskom osobom. Ni sami nećete znati kako je do toga došlo, a već ćete biti na suprotnim stranama. Moguće je da nećete biti naročito skoncentrisani na ono što vam druga strana bude govorila i da će to izazvati „gužvanje“ vaših odnosa.

Sanjati bačene pantalone

Kada u snu vidite da su bačene neke pantalone, to znači da ćete odustati od jedne namere i da ćete promeniti svoje planove. Neke stvari će vas ponukati na to i dati vam drugačiji uvid u situaciju kojom se budete bavili.

Sanjati tesne pantalone

Ukoliko su vam pantalone u snu bile tesne, jako će vas iznervirati nešto što će se desiti u idućem periodu. Neće vam biti jasno kako su neke osobe mogle dopustiti da do toga dođe kada ste ih detaljno upozorili baš na to. Imaćete osećaj da biste najradije iskočili iz vlastite kože od besa i da vas sve veoma steže i sputava.

Videti u snu velike pantalone

U slučaju da ste sanjali kako su vam pantalone velike i ne odgovaraju vam, u idućim danima ćete shvatiti da je nešto „prevelik zalogaj“ za vas i odlučićete da se okrenete nečemu drugom. Nećete biti mnogo razočarani zbog toga jer ćete i sami uvideti kako je to nešto što vam nije suđeno i kako vas negde drugo čeka ono što je „po vašoj meri“.

Sanjati pantalone bez jedne nogavice

Ako ste sanjali pantalone koje nemaju jednu nogavicu, uskoro biste mogli otkriti nečije slabosti za koje niste znali da postoje. Bićete iznenađeni tim saznanjem, ali i zadivljeni načinom i sposobnošću kojom je ta osoba uspešno krila svoju slabu stranu.

Ukoliko ste vi nosili pantalone kojima fali jedna nogavica, u narednom periodu se pričuvajte svoje brzopletosti koja bi vas mogla „osakatiti“, tj. oduzeti vam i uskratiti ono što priželjkujete, a uz to  i stvoriti vam neke neprilike. Bolje je da dvaput razmislite i onda kažete ili uradite ono što mislite da treba, nego da se kasnije dugo kajete.

Videti u snu otkopčane pantalone

U slučaju da su vam pantalone u snu bile otkopčane, na javi vas očekuju ljubavne avanture. Ako ste u braku ili ozbiljnoj vezi, popravićete i osvežiti svoj ljubavni život, pa će vam se činiti da ste se vratili na početak zajedničkog života. U slučaju da ste slobodni, sledi vam buran ljubavni period i mnogo eksperimenata na tom polju. Upoznaćete neke osobe koje će biti „baš po vašoj meri“.

Videti spuštene pantalone u snu

Ukoliko ste sanjali svoje spuštene pantalone, u narednim danima ćete se zbog nečega osramotiti. Verovatno će se raditi o nekoj nesmotrenosti i nepromišljenosti, ali to će imati negativan odjek u  okolini i loše posledice za vas.

Videti u snu nekoga drugog sa spuštenim pantalonama znači da ćete jednu osobu uhvatiti u nezakonitim radnjama ili u preljubi s nekim. O čemu god da bude reč, bićete iznenađeni tim otkrićem i nećete moći verovati šta ste upravo videli.

Sanjati nove pantalone

Ako ste u snu videli potpuno nove pantalone, u bliskoj budućnosti vas očekuje mnogo pozitivnih stvari koje će vas obradovati. Dobićete nove prilike za nešto što radite, ali i prilike da popravite svoje odnose sa nekim ljudima.

Sanjati stare pantalone

U slučaju da ste u snu videli stare pantalone, na javi će vas stići nešto što ste želeli ostaviti u prošlosti. Niste dobro razrešili taj problem onda kad je trebalo i sada ćete to morati rešavati ponovo. Naravno, ovaj put je sve još teže jer su se tokom godina na sve to nakupile i druge stvari.

Videti u snu kaiš u pantalonama

Kada sanjate da u pantalonama stoji uvučen kaiš koji je zakopčan, to znači da su neke stvari završene, gotove, i oko njih više nema pregovaranja. Bez obzira što ćete se nadati da se nešto može popraviti ili promeniti, to će biti završena priča.

Videti u snu da u pantalonama stoji otkopčan kaiš znači da će vas neko „pritezati“ i požurivati oko donošenja jedne odluke, ali ćete vi moći „kupiti“ još malo vremena pre nego što se konačno izjasnite.

Sanjati pantalone punih džepova

Ukoliko ste u svom snu videli pantalone punih džepova, uskoro će vam se osmehnuti sreća na polju finansija. Uspećete ostvariti dobit na razne načine, bilo da ćete igrati neku igru na sreću ili da ćete zaključiti i realizovati dobar posao. Ovo će vam biti plodonosan period kada je novac u pitanju, pa se potrudite da ga pametno iskoristite i da ne razbacate sve što sada dobijete.

U snu videti pantalone u izlogu

Ako ste u svom snu videli pantalone u nekom izlogu, uskoro vas očekuje javni nastup od kojeg pomalo strepite. Zabrinuti ste kakav će utisak ostaviti vaše pojavljivanje i delovanje, ali nemate nikakvog razloga za to. Vi ste sposobna i samouverena osoba, pa će i vaš javni nastup biti takav. Slobodno se opustite i dozvolite sebi da budete ono što zaista jeste.

Videti u snu pantalone u ormaru

Ukoliko ste sanjali da su pantalone uredno složene u ormaru, vi  još uvek čekate da vam neko kaže kako i šta trebate raditi, umesto da sami krenete po ono što želite da dobijete. Vi ste onaj koji najbolje zna šta želite i šta vam treba, pa zato nemojte stajati po strani i čekati da vas neko „spasi“ i usmeri, nego hrabro krenite tamo gde već želite biti. Izvucite te pantalone iz ormara i pokažite ko ste.

Prati pantalone u snu

U slučaju da ste u svom snu prali pantalone, na javi ćete uvideti svoju grešku u vezi nečega i želećete se izviniti jednoj osobi za nešto što ste rekli ili uradili. Pokušaćete popraviti stvari tako što ćete pokazati dobru volju za učenjem i ispravljanjem onoga što je pogrešno.

Kada sanjate da neko drugi pere pantalone, to znači da ćete vi biti neko ko će slušati tuđe izvinjenje i da ćete sami trebati oceniti da li je to izvinjenje iskreno ili ne. Sama činjenica da vam se neko došao izviniti govori u prilog toj osobi.

Zašivati u snu svoje pantalone

Ako ste sanjali da zašivate svoje pantalone, u narednom periodu ćete pokušati popraviti sliku o sebi pred jednom osobom. Nastojaćete da se ne primeti sve ono što niste uradili onako kako bi trebalo i da u prvi plan izađe vaša dobra namera i trud koji ste bili spremni da u to uložite. Svako iskustvo se plaća i vi ste toga svesni, tako da će ovo biti velika škola za vas.

U snu oblačiti pantalone

Ukoliko ste u snu oblačili pantalone, u skoroj budućnosti ćete hteti promeniti svoje navike i životni raspored. Odavno pokušavate neke stvari dovesti u stanje kakvo želite, ali vas stalno nešto u tome sprečava. Ponekad ste sami krivi za to, a ponekad su to drugi. U glavnom, konačno ste odlučni u nameri da uvedete konstruktivne promene u svoj život i to ćete i uspeti.

Videti u snu da neko drugi oblači pantalone znači da ćete se ubrzo iznenaditi promenama koje će nastati kod jedne osobe. Biće to pozitivne promene koje će vas obradovati.

Posuditi nekome pantalone

U slučaju da ste u snu nekome posudili svoje pantalone, u bliskoj budućnosti ćete svojim znanjem, iskustvom i ugledom pomagati jednoj osobi da postigne ono što je zamislila. Svideće vam se njene ideje i srčanost s kojom ih želi provesti, pa ćete joj rado pružiti pomoć na sve načine.

Kada vama neko posuđuje svoje pantalone u snu, to znači da ćete uskoro shvatiti da ne možete baš sve sami i da je nekada dobro, a i lepo, kada nam neko pomogne. Imati osobu koja je spremna pružiti pomoć bez razmišljanja i traženja nečega zauzvrat, veliko je bogatstvo koje treba ceniti i voleti.

Sanjati mokre pantalone

Ukoliko ste sanjali mokre pantalone, u idućem periodu bi vas nešto moglo rasplakati i veoma rastužiti. Bićete potreseni nekim događajima i nećete se lako smiriti. Možda ćete saznati za bolest nekog od bliskih ljudi ili ćete čuti da je neko imao saobraćajnu nesreću i da je povređen.

Videti u snu pantalone u koferu

Sanjati da vam se pantalone nalaze u koferu znači da vam uskoro predstoji neko putovanje. Možda će to biti poslovni put, a možda onaj na kojem ćete se odmoriti i zabaviti, ali ćete svakako negde otputovati.

Imati fleku na pantalonama u snu

U slučaju da ste u snu videli kako vaše pantalone imaju fleku, u skoroj budućnosti možete očekivati da će vam neka neugodnost zaseniti jedan lep događaj. Bićete sretni zbog nečega i sve će lepo teći, ali će vam jedna sitnica zasmetati i malo poremetiti tu radost.

Sanjati da pas vuče nogavicu pantalona

Ako ste u snu videli kako pas vuče nogavicu pantalona, na javi ćete imati svađu sa jednom osobom koja samo „mnogo laje, ali ne ujeda“ i koju ćete lako vratiti tamo gde joj je mesto. Bićete malo iznervirani ovom svađom, ali ćete uskoro na sve zaboraviti i vratiti se svojoj svakodnevnici.

Ukrasti pantalone u snu

Ukoliko ste sanjali da kradete pantalone, vrlo je moguće da ćete neke stvari u bliskoj budućnosti raditi iz inata. Namerno ćete ići protiv nečega što vam je predstavljeno kao poželjno i očekujuće jer ne podnosite da vas uslovljavaju i ograničavaju.

Videti u snu da neko drugi krade pantalone znači da ćete ubrzo saznati kako je jedna osoba ušla u veliki rizik s nekim poslovima i da je neizvesno kakav će na kraju imati rezultat.

U snu spavati u pantalonama

Kada sanjate da spavate u pantalonama, da se niste presvukli, to znači da ste vrlo tvrdoglava osoba i da vam je teško nešto dokazivati. Onako kako ste zamislili, tako mora biti, bez obzira koja je na kraju cena svega toga. Možda bi bilo dobro da razmislite da li biste vi sami voleli živeti s vama kada se tako ponašate.

Sanjati kupovinu pantalona

Ako ste sanjali da kupujete neke pantalone, u narednim danima biste mogli ulagati energiju i novac u poboljšanje svog znanja i na taj način se u boljem svetlu predstaviti ljudima oko sebe. Proširenje znanja će vam svakako doneti mnogo dobrobiti na raznim životnim poljima i pružiće vam priliku za napredovanje. Ono što sada „kupujete“, kasnije će isplatiti samo sebe.