Sanovnik » Sanjati » P » 🚬 Pušiti u snu – šta znači sanjati pušenje?

🚬 Pušiti u snu – šta znači sanjati pušenje?

Pušenje je više društvena nego privatna aktivnost, ako to tako možemo reći. Svi znaju da se najviše puši na kafama, na nekim proslavama i uopšte u društvu. Nesigurnima u sebe, pušenje predstavlja određenu utehu i osećaj sigurnosti, a ostalima predstavlja potrebu koju je stvorila ovisnost.

San o pušenju može imati više uzroka i važno je obratiti pažnju da li pušenje sanjaju osobe koje su u stvarnom životu zaista pušači ili ga sanjaju osobe koje su nepušači. Isti san može imati različito značenje za ove kategorije.

Ako su u pitanju pušači i sanjali su san o pušenju, vrlo je moguće da im je potrebno odmora od svakodnevnice ili nekog druženja i opuštanja. Moguće je i da pokušavaju prestati pušiti, pa ih to muči i u snovima.

Kada se radi o nepušačima koji sanjaju pušenje, ovakvi snovi najčešće predstavljaju pokušaj uklapanja u svoju društvenu sredinu ili predstavljaju neke pritiske koje ta sredina na njih vrši. Moguće je da kroz san pokazuju da su vredni društva u kojem žele opstati.

Ukoliko žene sanjaju pušenje, moguće je da na javi imaju neke erotske fantazije i da ih kroz svoje snove kanališu. Možda žude za nekom igrom zavođenja i slanja tajnih signala kroz krugove dima cigarete.

U svakom slučaju, značenje ovakvih snova nije jasno definisano i vezano je za detalje koji su najdominantniji u snu. Snovi o pušenju mogu imati i pozitivno i negativno značenje, a koje će od ta dva biti, zavisi od samog sna i sanjačevog osećaja u njemu.

Sanjati pušenje

Ako ste sanjali pušenje, a sami pokušavate prestati pušiti, to znači da ste pod velikim stresom i da se teško nosite sa svojom odlukom. Kada to nije slučaj, san o pušenju može biti upozorenje za kontrolu vašeg zdravlja i vođenja više računa o sebi samima. Takođe, može se odnositi na društvene relacije i na vašu potrebu za uklapanjem u sredinu u kojoj se nalazite. Isto tako, ovakav san može predstavljati vašu potrebu za uživanjem u životu.

Ukoliko ste sanjali da vi pušite, moguće je da vam je potreban odmor od svakodnevnice i verovatno razmišljate kako da sebi priuštite dužu pauzu od rutine u koju ste upali. Takođe je moguće da ste željni više društvenih događanja i aktivnosti u kojima možete pokazati koliko ste zanimljiva osoba. Ukoliko niste pušač, ovakav san može predstavljati i pritiske koje okolina vrši na vas, a koji vam se nimalo ne dopadaju.

Videti u snu da neko drugi puši znači da ćete uskoro biti svesni nečije slabosti i nedostatka volje. Malo ćete se iznenaditi kada to vidite jer nećete očekivati takvo nešto od određenih osoba, ali će vam to biti pouka da nikada ništa ne uzimate zdravo za gotovo i da nikoga ne procenjujete napamet.

Pušiti cigarete u snu

U slučaju da ste sanjali kako pušite cigarete, u narednim danima ćete prisustvovati nekim društvenim okupljanjima i zabavama. Moguće je da ćete biti pozvani na proslavu mature, proslavu nekih godišnjica ili venčanja i krštenja. O čemu god da se bude radilo, imaćete priliku da budete u veselom društvu i da svima pokažete svoje zabavljačke kvalitete.

Pušiti cigare u snu

Ako ste sanjali da pušite cigare, Havane, Kube i slično, na javi ćete imati potrebu da se prikažete u boljem svetlu nego što jeste. Želećete na nekoga ostaviti utisak moći i važnosti, a to vam neće biti baš lako izvesti. Moraćete se mnogo potruditi da zadivite tu osobu jer su njena merila prilično visoka i ne pada lako pod tuđi uticaj.

Videti u snu da neko drugi puši cigare znači da ćete u bliskoj budućnosti upoznati imućnu osobu koja ima izgrađene čvrste stavove o životu i koju nije lako pokolebati. Radiće se o otmenoj osobi koja zna šta želi i kako da do toga dođe.

Sanjati da pušite nargilu

Ukoliko ste sanjali da pušite nargilu, u narednom periodu ćete biti opterećeni „uskakanjem“ u moderne tokove i praćenjem istih. Imaćete osećaj da od vas svi očekuju da se lako prilagodite svakoj novotariji koja se pojavi, a vi uopšte niste takva osoba. Mirne ste prirode i želite dugo zadržati sve tradicionalne stvari oko vas.

Videti u snu da neko drugi puši nargilu znači da ćete u narednim danima imati posla sa vrlo „modernizovanom“ osobom kojoj je praćenje trendova glavna preokupacija u životu. Biće vam zabavno u njenom društvu, a ponešto ćete i naučiti.

U snu pušiti lulu

U slučaju da ste sanjali kako pušite lulu, na javi vas očekuje dokazivanje jakog karaktera i ozbiljnosti onoga što govorite. Uskoro biste se mogli naći u situaciji koja će od vas zahtevati da pokažete svoje čvrste stavove i uverenja, ali da na adekvatan način iste i dokažete i obrazložite. Pomalo ćete podsećati na ozbiljnog gospodina koji drži debatu.

Sanjati da neko drugi puši lulu znači da ćete u bliskoj budućnosti dobiti vrlo mudar savet od jedne osobe. To će vam mnogo pomoći da sredite neke stvari u svom životu i da pronađete novi smisao u onome u čemu ga više niste videli.

Pušiti narkotike u snu

Ako ste u svom snu pušili narkotike, uskoro biste mogli biti u nekoj zabludi. Moguće je da nećete jasno videti nešto što je pred vama i da ćete zbog toga doneti pogrešne odluke. Takođe je moguće da ćete biti obmanuti nečijim rečima i ubeđivanjima, a vi to nećete odmah tako doživeti.

U slučaju da ste sanjali kako neko drugi puši narkotike, ubrzo ćete biti pozvani da jednoj osobi pružite pomoć oko nečega što ne može sama rešiti, a što se već mnogo puta ponavlja. Vaši saveti i objašnjenja će biti kratkotrajni u glavi te osobe i vi ste svesni da je vaša pomoć samo privremeno rešenja u toj situaciji.

Pušiti u snu električnu cigaretu

Kada sanjate da pušite električnu cigaretu, u stvarnom životu se zavaravate nečim što nije stvarno i što predstavlja samo zamenu za ono što zaista želite. Nemate hrabrosti da se suočite sa svojim pravim željama i da sebi priznate za čim čeznete. Takvo ponašanje i negiranje će vas dovesti do mnogih frustracija i problema sa okolinom, ali i do problema sa samim sobom.

Videti u snu nekog drugog da puši električnu cigaretu znači da ćete uskoro imati posla sa vrlo izveštačenom osobom koja vam neće ulivati nikakvo poverenje. Odmah će vam biti jasno o kakvoj osobi se radi i nećete želeti započinjati nikakvu vezu s njom, ni poslovnu ni ljubavnu.

Sanjati da pušite motani duvan

Ukoliko ste sanjali da motate duvan i pušite ga, vi ste vrlo tradicionalna osoba koja drži do onoga što je nasledila od svojih ranijih pokolenja. Ne želite tako lako potpasti pod uticaj noviteta koji pred sobom uništavaju sve što je iole vredelo u ranijoj kulturi, nego želite napraviti kvalitetan izbor i izbalansirati ono što je bilo sa onim što dolazi. Ljuti vas pritisak koji na vas vrše neke osobe i zato još više odugovlačite određene stvari.

U snu pušiti lišće iz prirode

Ako ste sanjali da motate i pušite suvo lišće iz prirode, na javi vas očekuje neki gubitak i težak period na polju finansija. Moguće je da ćete morati mnogo skresati svoje izdatke i da neko vreme nećete imati redovna mesečna primanja. Olakšavajuća okolnost je što taj period neće dugo trajati i što ćete opet imati priliku da „stanete na svoje noge“.

Sanjati obredno pušenje

U slučaju da ste sanjali obredno pušenje, onakvo kakvo praktikuju neke sekte, vračare i sumnjiva udruženja, na javi vas očekuje  neka vrsta prisile na određeno ponašanje. Moguće je da ne želite pristati na uslove koje vam neko nameće u jednoj situaciji, ali će se taj neko poslužiti raznim ucenama da dobije ono što želi.

U snu pušiti tajno

Ukoliko ste sanjali da tajno pušite, u narednim danima ćete imati problema sa priznavanjem nečega. Biće vam teško da nekome priznate kako se osećate, šta vam predstavlja užitak i šta je to što želite od te osobe, a šta nikako ne želite da uradi. Nećete skupiti dovoljno hrabrosti da jasno izrazite sve što mislite i to će vam predstavljati određeni teret.

Sanjati da javno pušite

Kada sanjate da pušite javno, otvoreno pred svima, to znači da ćete samouvereno stati iza svojih odluka i onoga što uskoro budete uradili. Nećete se brinuti šta će neko drugi imati da kaže na tu temu, niti da li će se to nekome svideti ili ne, vi ćete odlučiti za sebe i toga ćete se i držati.

Nagovarati u snu nekoga da puši

Ako ste sanjali da vas neko nagovara da pušite, u bliskoj budućnosti možete očekivati da ćete biti pod nekim pritiskom u svojoj zajednici. Moguće je da nećete hteti dati svoj glas jednoj osobi na nekom preglasavanju i da će to izazvati pojačan pritisak na vas i konstantno ubeđivanje u nešto. Njihova taktika će se kretati od raznih obećavanja do pretnji i sankcija ako ne ispunite ono što od vas očekuju.

U slučaju da ste vi u svom snu nagovarali nekoga da puši, na javi biste se mogli baviti nekim propagandnim radom, mogli biste dobiti posao promotera ili nekog radnika u osiguranju i slično. Ovaj san može značiti i da će vam biti veoma važno mišljenje jedne bliske osobe, pa ćete na sve načine pokušati iz nje izvući ono što misli, iako će se ona ustručavati da se izjasni.

Braniti u snu nekome da puši

Ukoliko ste sanjali da vam neko brani da pušite, moguće je da neku osobu doživljavate kao onu koja uvek kvari svaku zabavu i užitke. Imate osećaj da je krutih shvatanja i da ne zna za radost u životu. Smatrate da joj je potrebno nešto značajno da je pokrene s mesta i da joj otvori um za prihvatanje zabave u životu.

Kada sanjate da vi nekome branite da puši, to znači da ćete biti veoma zabrinuti zbog nezrelog ponašanja jedne osobe. Nećete moći verovati dokle ide neozbiljnost i neodgovornost dotične osobe, pa ćete biti iznenađeni onim što ćete čuti. Moraćete poduzeti neke ozbiljne mere kako bi se rešio taj problem.

Sanjati da puše deca

Ako ste u svom snu videli da puše deca, u bliskoj budućnosti vas očekuje osećaj stida i neugodnosti. Biće vam vrlo neprijatno u jednoj porodičnoj situaciji i nećete znati kako da se ponašate. Činiće vam se da je pogrešno sve što biste uradili, pa zato nećete uraditi baš ništa, a posle će vam biti krivo zbog toga.

Biti u snu uhvaćen u pušenju

Ukoliko ste sanjali da vas je neko uhvatio u pušenju i da vam je bilo neprijatno, na javi biste mogli snositi sankcije zbog nekog neprikladnog ponašanja. Moguće je da nećete dobro promisliti pre nego što nešto uradite i da će vam se to onda vratiti u obliku sankcija koje morate trpeti.

U slučaju da ste vi nekoga uhvatili kako puši, uskoro biste mogli saznati nešto što su drugi pokušali sakriti od vas i predstaviti to u sasvim drugom svetlu. Mogli biste saznati za neke podvale i manipulacije koje je neko nameravao izvesti ili je već izveo.

U snu pušiti na poslu

Kada sanjate da pušite na poslu, to znači da ste preopterećeni onim što radite i da vam je veoma potreban odmor i pauza od svega što se dešava. Teško vam je da se koncentrišete na bitne stvari u poslu kada ste ovako iscrpljeni i umorni psihički i fizički. Potreban vam je odmor, i to je evidentno.

Videti u snu da neko drugi puši na poslu znači da od jedne osobe nećete dobiti pomoć onda kada vam bude bila potrebna i da će to biti pokazatelj koliko ste pogrešili kada ste se uzdali u ovu osobu.

Sanjati da pušite na pauzi

Ako ste sanjali da pušite na puzi, u vašem životu će se ubrzo sve složiti i postaviti na svoje mesto. Dobićete priliku da iskoristite odmor i sve povlastice koje vaš posao nudi, a to će vam biti preko potrebno. Na pravi način ćete rasporediti vreme za rad i vreme za opuštanje, a to će vam onda doneti odlične rezultate koje će i drugi znati ceniti.

Sanjati da pušite uz kafu

U slučaju da ste sanjali kako pušite uz kafu, u narednim danima vas očekuje mnogo druženja i mnogo vremena koje ćete provoditi sa prijateljima i dragim osobama. Konačno ćete se opustiti u iskrenom i dobrom društvu, a to je ono što vam je bilo neophodno i što vam je mnogo falilo u poslednje vreme.

Pušiti u snu u svojoj kući

Ukoliko ste sanjali da pušite u svojoj kući, uskoro biste trebali prekontrolisati svoje zdravlje. Manji zdravstveni problemi se svima mogu pojaviti, a da ih i ne primete na samom početku. Zato je veoma važno ići na redovne lekarske kontrole i imati uvid u realno stanje svog organizma. Na taj način možete na vreme reagovati na eventualne probleme i ne čekati da se dublje razviju.

U snu pušiti na ulici

Sanjati da pušite na ulici znači da ćete u bliskoj budućnosti nekome jasno staviti do znanja da vas uopšte ne zanima tuđe mišljenje i da vi živite onako kako mislite da treba i kako se najbolje osećate. Ne plašite se da javno stanete iza svojih odluka i da svima pokažete gde im je mesto.

Pušiti u velikom društvu u snu

Ako ste sanjali da pušite u velikom društvu, uskoro biste se mogli potruditi da steknete naklonost neke grupe ljudi. Biće vam bitno da vas prihvate i da vas cene, pa ćete uraditi mnogo toga da biste im se dovoljno svideli.

U snu pušiti u malom društvu

U slučaju da ste u svom snu pušili u malom društvu, to znači da ste osoba koja ne podleže lako uticaju društva i koja bira s kim će se družiti. Cenite privatnost i određene ljudske osobine, pa ne dozvoljavate svakome da vam „ušeta“ u život. Ta privilegija se nečim mora zaslužiti.

Sanjati da ste počeli pušiti

Kada sanjate da ste počeli pušiti, to znači da vas na javi očekuju neke prekretnice i velike odluke. Moguće je da ni sami ne znate šta da radite, ali ćete morati odlučiti kako će izgledati nastavak vašeg života i vaša budućnost. Biće vam potrebni saveti nekih ljudi kojima verujete i u čije procene se možete pouzdati.

Sanjati da ste prestali pušiti

Ukoliko ste u svom snu prestali pušiti, moguće je da ćete uskoro pokazati snažan karakter i jaku volju prilikom rešavanja nečega što vam je važno. Nećete se dati lako omesti u svojim namerama niti ćete posustati na prvoj prepreci. Biće to odličan test za vas i vi ćete ga ovaj put uspešno položiti.

Videti u snu znak zabranjenog pušenja

Videti u snu znak na kojem piše da je pušenje zabranjeno u tom prostoru znači da vas na javi nešto mnogo privlači, ali da ste svesni kako to nije društveno prihvatljivo i kako bi naišlo na veliku osudu vaše okoline. Teško vam je da se pomirite s tim i stalno se nalazite na ivici da pređete preko društvenih ograničenja i ipak se upustite u ono što vas usrećuje i daje vam polet.

U snu pušite samo vi i niko više

Ako ste sanjali da niko osim vas ne puši, u narednim danima biste mogli pokazati veliki inat i raditi neke stvari baš zbog toga. Moguće je da ćete se osećati povređeni nečijim ponašanjem ili izjavama i da ćete onda iz inata uraditi to što ćete uraditi, pa makar vi bili jedini takvi.

U snu puše svi osim vas

U slučaju da ste sanjali kako svi osim vas puše, na javi vas očekuje osećaj nepripadanja i nerazumevanja. Imaćete utisak da vas niko ne razume i da nemate kome reći ono što mislite i osećate. Bićete usamljeni i potišteni u narednom periodu.

Sanjati zadimljenu prostoriju zbog pušenja

Kada sanjate da je neka prostorija puna duvanskog dima, to znači da će vas nešto u budućnosti ometati da jasno vidite stvari oko sebe. Bez obzira koliko ćete se truditi da ispravno sve sagledate, to neće biti moguće jer ćete stalno biti ometani nečim oko vas.

Sanjati da vam je muka od pušenja

Ukoliko ste sanjali da vam je muka od pušenja i da se ne osećate dobro, uskoro biste se mogli pobuniti protiv nečega u vašoj okolini što će vam izazvati osećaj gađenja. Jasno ćete reći da se ne slažete s nečim i da to nikada nećete podržati jer je nemoralno i gadljivo za normalan um.

U snu uživati u pušenju

Ako ste sanjali da uživate u pušenju, na javi ćete voditi bezbrižan društveni život i nećete imati nikakvih ozbiljnijih obaveza u narednom periodu. Bićete opušteni i dobro raspoloženi, pa ćete biti omiljeno društvo za svoju okolinu. Odlično ćete se osećati i potrudićete se svim silama da što bolje i potpunije iskoristite vreme i prilike koje su vam date.

Imati u snu prostoriju za pušenje

Sanjati da imate svoju prostoriju za pušenje znači da vam u stvarnom životu nedostaje prostora da se posvetite sebi i onome što vas ispunjava. Nedostaje vam prostor u kojem biste vi bili ono što jeste, bez ograničavanja i ustezanja pred drugima. Potrebno vam je da vas niko ne ograničava, ne osuđuje i ne kritikuje zbog nečega što volite ili radite. Zato vam je potrebna vaša „prostorija za pušenje“ u kojoj je dozvoljeno ono što je na drugim mestima zabranjeno.

Pušiti u snu u automobilu

U slučaju da ste sanjali kako pušite u automobilu u toku vožnje, u narednim danima biste mogli biti u nekoj opasnosti zbog manjka opreza. Nećete se pripremiti na nešto što će vas iznenada zadesiti i prilično šokirati. Bićete previše opušteni i neoprezni da biste mogli reagovati na odgovarajući način u jednoj složenoj situaciji.

Videti u snu da voljena osoba puši

Kada u svom snu vidite da voljena osoba puši, to znači da ćete poboljšati svoj ljubavni život i da ćete u njega uneti nove elemente erotike. Obnovićete osećaje koje ste imali na početku veze i nećete dozvoliti da se te strasti ugase.