Sanovnik » Sanjati » Šta znači sanjati da nešto perete?

Šta znači sanjati da nešto perete?

Smisao svakog pranja je oslobađanje od prljavštine, bilo one stvarne ili zamišljene. Pranjem se nastoji nešto pročistiti, popraviti, ulepšati, ali i izbrisati ili poništiti. Za one osobe koje redovno održavaju svoju higijenu i higijenu životnog prostora kažemo da su vredne i uredne, ali postoje i one osobe koje u tome preteruju i pranje dovode do bolesne razine.

Kada se motiv pranja pojavi u snovima, on može ukazivati upravo na potrebu da se nešto pročisti, izbriše ili da se naglasi nečija marljivost. Međutim, ovakvi snovi mogu predstavljati i nečiju opsesiju kontrolom, disciplinom i sterilnom sredinom.

Zato snovi u kojima nešto perete mogu imati i pozitivno i negativno značenje, ovisno o tome kakvi su njihovi glavni detalji.

Sanjati da nešto perete

Ako ste u snu vi nešto prali, na javi vas očekuju promene kojima nastojite nešto popraviti ili izmeniti. Moguće je da imate želju drugima pokazati jednu novu stranu nečega što vam je važno. Takođe je moguće da pokušavate nešto izbrisati, poslati u zaborav ili potpuno poništiti. San u kojem nešto perete može govoriti i o vašoj urođenoj disciplini i osećaju za ono što je ispravno.

Videti u snu da neko nešto pere

Ukoliko ste u snu videli da neko nešto pere, moguće je da ćete uskoro čuti za neke bitne promene u svojoj okolini. Takođe je moguće da će vam se jedna osoba izviniti za nešto što je ranije uradila ili rekla i da će želeti da vaš odnos bude čist. Moguće je da će neko pokušati ostaviti poseban utisak na vas tako što će na određeni način „pročistiti“ sam sebe.

Sanjati da nešto perete samo vodom

U slučaju da ste sanjali da nešto perete samom vodom, u danima koji su pred vama ćete pokušati na prirodan način nešto ispraviti i dovesti u odgovarajuće stanje. Nećete se služiti nikakvim smicalicama, pomagalima niti prevarama da postignete svoj cilj. Biće vam važno da bez straha možete tvrditi da ste sve uradili potpuno prirodno i onako kako bi to trebalo biti.

Videti u snu da nešto perete deterdžentom

Kada sanjate da perete deterdžentom, to znači da vam je na javi veoma važno da nešto do kraja rešite i isterate na čistac. Nije vam dovoljno da se taj proces samo započne i da ostane nekako napola rešen, vi želite jasne i vidljive rezultate i zato ćete poduzeti dodatne mere da to i postignete.

U snu nešto prati četkom

Ako ste u snu nešto prali četkom, u bliskoj budućnosti biste mogli biti prilično grubi prema nekome iz svoje okoline. Moguće je da će ta osoba napraviti određene greške ili propuste, a vi joj to nećete lako oprostiti. Nikako vam neće pasti na pamet da toj osobi „progledate kroz prste“, nego ćete je dobro „naribati“ zbog onog što je uradila.

Videti u snu da nešto perete spužvom/ sunđerom

Ukoliko ste sanjali da nešto perete spužvom, na javi biste mogli biti spremni na kompromise i dogovore. Vi ste osoba koja lako upija tuđa mišljenja, ali koja ih isto tako lako i odbaci ako uvidi da nisu korisna. Spremni ste da saslušate, nađete se na pola puta s nekim, ali na kraju uvek sami donesete svoju odluku.

Sanjati da nešto perete krpom

U slučaju da ste u svom snu videli kako nešto perete krpom, u bliskoj budućnosti možete očekivati promene koje će za sobom ostaviti određeni trag. Morate biti svesni toga da svaki vaš potez ima uticaja i na druge ljude iz vaše okoline i da biste zato morali dvaput razmisliti pre sledećeg poteza.

U snu nešto prati žicom

Kada sanjate da nešto perete i ribate žicom, to znači da će vam u narednom periodu biti mnogo važno da se rešite određenih stvari koje su vas ranije zadesile. Moguće je da iz dubine duše želite nešto zauvek izbrisati i da ćete se svim silama truditi da to i učinite. Neke stvari ili pojave se moraju do kraja iskoreniti kako ih ne biste morali nanovo proživljavati.

Sanjati da nešto perete s rukavicama na rukama

Ako ste u snu videli kako nešto perete s rukavicama na rukama, to znači da u narednim danima nećete hteti imati direktnog kontakta s nečim što vam stvara probleme. Moguće je da ćete se potruditi da te probleme rešavate preko posrednika, možda advokata, prijatelja ili nekog drugog. Nećete hteti „zaprljati svoje ruke“ i dozvoliti da vas povežu s određenim ljudima ili događajima.

U snu nešto prati golim rukama

Ukoliko ste sanjali da nešto perete golim rukama, u bliskoj budućnosti biste mogli odlučiti da nešto rešavate sami. Moguće je da se uopšte nećete ustručavati da prionete na posao za koji su drugi plaćeni jer ćete hteti da se uverite da je sve onako kako vi želite da bude. Niste od onih koji se boje napora, a još manje ste od onih koji glumataju finoću i ustručavaju se poštenog rada.

Sanjati da nešto perete mašinom

U slučaju da ste u snu videli kako nešto perete odgovarajućom mašinom, u skoroj budućnosti vas očekuju mnoge olakšice i privilegije. I sami ćete se iznenaditi kada budete videli šta vas je sve snašlo, ali se nikako nećete buniti. S obzirom da ste vredno radili u proteklom periodu i da se ni na šta niste žalili, zaslužili ste ovakve povlastice i priznanje za svoj trud.

Videti u snu da nešto perete kiselinama i jakim sredstvima

Kada sanjate da nešto perete jakim sredstvima kao što su određene kiseline, to znači da će vas uskoro izdati strpljenje i da ćete odlučiti nečemu stati u kraj. Moguće je da ste nekoj osobi dugo opraštali razne stvari i nadali se da će ona to znati ceniti i da će promeniti svoje ponašanje, ali sada vidite da od toga nema ništa. Nećete se dalje zanositi nadanjima, nego ćete se potruditi da sve iskorenite i dovedete na pravo mesto.

Sanjati da perete svoje telo

Ako ste u snu prali svoje telo, to ukazuje na potrebu da se pročistite na neki način. Moguće je da želite odbaciti neke loše stvari, možda se rešiti određenih poroka i učiniti nešto dobro za sebe. Takođe je moguće da ste svesni svojih grešaka i da ih pokušavate ispraviti i kao čist i neopterećen čovek krenuti dalje.

U snu prati kosu

Ukoliko ste sanjali da perete kosu, u narednim danima ćete tražiti način da povratite svoju snagu. Možda ste prošli kroz neki težak period života ili ste na određeni način bili oslabljeni i povređeni pa vam je potrebno da se vratite na nivo na kojem ste bili pre toga. Želite se opet osećati jako i sigurno u svojoj koži i zato ćete intenzivno raditi na tome.

Sanjati da perete ruke

U slučaju da ste u snu videli kako perete svoje ruke, to upućuje na mogućnost da ne želite biti umešani u nešto što smatrate nemoralnim ili nelegalnim. Bez obzira šta drugi govorili o tome i bez obzira na koje vas sve načine pokušavali uvući u to, vi ćete se odlučno maknuti u stranu i nećete hteti imati ništa s onim s čim vas drugi budu povezivali.

U snu prati posuđe

Kada sanjate da perete posuđe, to znači da ste vi osoba koja voli red i disciplinu i koja ne čeka sa izvršavanjem svojih obaveza. Uvek ste spremni da odradite posao koji se od vas očekuje i zato vas mnogo cene svi pretpostavljeni, ali i vaša porodica može uvek računati na vas i vašu odgovornost.

Prati automobil u snu

Ako ste u snu prali automobil, pred vama su neke dileme oko događaja koji su u najavi. Moguće je da ne znate na koju stranu da krenete i kako da se postavite kada su u pitanju određene odluke. Ne želite nikoga povrediti, ali vam se čini da ćete upravo to učiniti bez obzira gde da odete. Možda biste trebali gledati sebe i svoje interese kada već ne postoji dobar način da udovoljite drugima.

Sanjati da perete veš

Ukoliko ste sanjali da perete veš, na javi vas očekuju određena „presvlačenja“ pred nekim zahtevnim osobama. Da biste s tim osobama izašli na kraj i dobili ono što vam je od njih potrebno, moraćete malo glumatati i klimati glavom na sve što budu govorili. Biće dovoljno da se nekoliko puta „presvučete“ u odeću koja im se sviđa i imaćete ono što želite. Te osobe su svesne da ste vi tu zbog onog zbog čega i jeste, ali žele da neko vreme obigravate oko njih i da im laskate.

Videti u snu da vas neko pere

U slučaju da ste u snu videli kako vas neko pere, u narednim danima biste mogli shvatiti da su vam određene osobe radile iza leđa i da su pokušavali preko vas ostvariti korist za sebe. Vama su govorili nešto sasvim drugo od onoga što je istina, a vi ste im verovali, i zato ćete biti mnogo iznenađeni kada to otkrijete.

Sanjati da perete zube

Kada u snu vidite da perete zube, to znači da ćete uskoro na javi biti mnogo ljuti i da ćete se s nekim posvađati. Moguće je da se nećete ustručavati drugima „pokazati zube“ ako vas budu na to prisiljavali. Dosta vam je da ste prema svima fini i da se ponašate korektno, a da vas te iste osobe prave budalom i misle da vi to ne vidite.

Sanjati da perete dete

Videti u snu da perete dete predstavlja vašu potrebu za nevinošću i iskrenošću. Moguće je da vam nedostaje onaj period detinjstva kada je sve bilo jednostavno i čisto, kada nije bilo podmetanja i laži kakve se u svetu odraslih mogu susresti na svakom koraku. Želite biti opušteni, bez strepnje kome šta smete ili ne smete poveriti.

U snu prati hranu

Ako ste sanjali da perete hranu, možda voće, povrće, meso i slično, u stvarnom životu biste mogli imati nekih poteškoća sa zdravljem. Moguće je da duže vreme niste proveravali svoje zdravstveno stanje i da je sada krajnje vreme da to učinite. Nemojte se zavaravati mišlju da će se sve samo rešiti jer to nije tačno. Morate se uozbiljiti i brinuti za sebe.

Sanjati da perete podove

Ukoliko ste u snu prali podove, u bliskoj budućnosti ćete se potruditi da iza sebe ostavite upečatljive tragove i dobre temelje za budućnost. Ništa nećete raditi olako i nepromišljeno, nego ćete o svemu dvaput razmisliti. Vi ste osoba koja ne bi mogla podneti da zbog njene neozbiljnosti buduće generacije moraju sve raditi iz početka. Nije važno da li će to biti vaša deca, učenici, unuci ili bilo ko drugi.

Videti u snu da perete prozore

U slučaju da ste u snu prali prozore, to ukazuje na veliku mogućnost da nešto mnogo jasnije vidite u narednom periodu. Neke stvari su vam bile nejasne i niste mogli dokučiti njihov smisao, ali će vam konačno postati kristalno jasne i logične. Shvatićete na kom principu sve zajedno funkcioniše i šta je uzrok, a šta posledica.

U snu prati sanitarije

Kada sanjate da perete sanitarne prostorije, to znači da ćete u narednim danima pokušati prikriti svoje lične „prljave stvari“ od nekoga do koga vam je stalo. Moguće je da ćete se stideti pomisli da bi ta osoba mogla znati ono što vi smatrate lošim ili nekom svojom dubokom intimom. Pokušaćete tu osobu držati podalje od takvih stvari ili ćete te stvari pokušati malo „oprati“.

Sanjati da perete dvorište

Ako ste u snu videli da velikim crevom ili šmrkom perete svoje dvorište, to znači da biste u bliskoj budućnosti mogli iz svog života i porodičnog okruženja izbaciti sve ono što vas „zagađuje“ i kvari vam život. Moguće je da će to biti neke toksične osobe ili da će se to odnositi na neke radnje, navike i slično.

Sanjati da perete ulicu

Ukoliko ste sanjali da perete ulicu, uskoro biste svom komšiluku mogli jasno staviti do znanja gde mu je mesto i šta treba da radi kada ste vi u pitanju. Radoznalce ste predugo trpeli i sada je došlo vreme da im pokažete u kom smeru mogu ići, a u kojem stoji vaš znak „stop“.

Videti u snu da perete noge

U slučaju da ste u svom snu prali noge, uskoro možete očekivati odlazak na neko putovanje na koje uopšte niste računali. Možda ćete odjednom odlučiti da ste preumorni za nastavak svakodnevnog života i da vam je pod hitno potrebna promena pa ćete se zaputiti na takav put. Takođe je moguće da ćete morati otići na put, ali ne zbog ugodnih razloga.

U snu prati lice

Kada sanjate da perete svoje lice, to znači da ćete se pred nekim uspešno opravdati i sačuvati svoj obraz. Moguće je da će vas lažno optužiti za nešto i da ćete se morati braniti, iako uopšte niste krivi. Najteže će vam biti što će određene osobe posumnjati u vas i vaše dobre namere, a vi to nikada ne biste uradili.

Sanjati da perete neku fleku

Ako ste u snu prali neku fleku i uporno ste pokušavali da je izbrišete, to znači da ste na javi mnogo usredsređeni na jedan problem koji vam ne da mira. Nikako ne možete da prestanete misliti na to i da to ostavite po strani. Jasno vam je da nije zdravo toliko lupati glavu nečim, ali ne možete sebi pomoći.

U snu prati ljubimca

Ukoliko ste u snu prali svog ljubimca, u bliskoj budućnosti će vas nešto obradovati. Moguće je da ćete dobiti lepe vesti o nečemu što vam je važno ili ćete postići uspeh u nečemu na čemu trenutno radite. Moguće je i da će vas svojim ponašanjem obradovati neko do koga vam je stalo više nego do ostalih osoba.

Sanjati da perete čaše

U slučaju da ste u snu videli kako perete čaše, to ukazuje na mogućnost da ćete u narednim danima „progutati“ nešto što ne želite i da ćete morati preći preko nečega što vam se uopšte ne sviđa. Moguće je da ćete to učiniti zbog mira u porodici ili zbog nekih viših razloga. Na neki način ćete podneti određenu žrtvu zbog drugih osoba i međuljudskih odnosa.

Videti u snu da nešto perete za novac

Kada u snu vidite da nešto perete za novac, da vas neko plaća za taj posao, to znači da ste vi osoba koja zna ceniti svoj rad i koja ništa ne radi bez razloga. Moguće je da ćete dobiti priznanje za nešto što ćete raščistiti u svom okruženju, ali je moguće i da ćete vi to dobro naplatiti kroz neke usluge, dugove i slično.

Videti u snu da nekome plaćate da nešto opere

Sanjati da nekome plaćate za pranje nečega predstavlja vaše priznanje da ste nemoćni da se sami izborite s određenim problemima ili može predstavljati vaše odbijanje da se mešate u probleme u koje ne želite da se mešate.  Isto tako je moguće da vas mrzi da se bavite nekim stvarima pa za to želite angažovati profesionalce.

Sanjati da perete obuću

Ako ste u snu prali obuću, to znači da ćete uskoro načiniti prave korake kada je jedna odluka u pitanju. Ništa vas neće moći zaustaviti na putu ka ostvarenju vašeg cilja kada jednom odlučite kako hoćete da to postignete. Bili ste u dilemi oko načina i sredstava koje trebate koristiti  u ispunjavanju vaših planova, ali ćete tu dilemu uskoro rešiti.

Sanjati da perete stubište

Ukoliko ste u snu videli kako perete stubište, to ukazuje na mogućnost da u narednom periodu dobijete unapređenje i popnete se na viši nivo u poslovnom svetu. Dugo se nadate ovakvom razvoju situacije i sada ćete konačno imati priliku da to i doživite. Nemojte se brinuti jer svi znaju  da ste ovo unapređenje zaista zaslužili.

U snu prati stolove

U slučaju da ste sanjali kako perete stolove, na javi ćete odlučiti da pred nekoga iznesete jasnu ponudu, da na sto stavite otvorene karte. Nećete se služiti nikakvim uvijanjima niti dvosmislenim natezanjima, nego ćete jasno reći šta nudite i šta očekujete zauzvrat.  Shvatićete ubrzo da ste napravili dobar potez jer će suprotna strana mnogo ceniti vašu otvorenost.

Sanjati da nešto perete i pevate

Kada u snu pevate dok nešto perete, to znači da ste vrlo zadovoljni svojim životom i onim što ste do sad postigli. Možete se pohvaliti smirenošću i unutrašnjim zadovoljstvom kakvo većina ljudi nema. Sve što radite, radite s mnogo volje i zato što to želite, a rezultati su mirna savest i čista duša. Vi ste osoba koja stalno nadograđuje samu sebe i koja uvek uči.

Sanjati da nešto perete i da se ljutite

Ako ste u snu nešto prali i ljutili se pri tom, na javi ste verovatno osoba koja je opterećena mnogim problemima i frustracijama. Nezadovoljni ste svojim životom i predstavlja vam problem sve što morate uraditi. Ništa vas ne veseli i, na žalost,  ni u čemu ne nalazite smisao.

Sanjati da imate pomoć dok nešto perete

Ukoliko ste u svom snu imali pomoć kada ste nešto prali, na javi ćete se iznenaditi zalaganjem jedne moćne osobe za vas i vašu korist. Bićete prijatno iznenađeni, ali nećete moći shvatiti koji su razlozi takvog njenog/njegovog ponašanja i to će vas pomalo plašiti.

Videti u snu da vi pomažete nekome da nešto pere predstavlja vašu spremnost da pomognete određenu promenu života jedne osobe koja vam je važna. Predložićete toj osobi da započne promenu, a vi ćete joj u tome pomoći.

Sanjati da perete nešto u malom prostoru

U slučaju da ste u snu prali nešto u malom prostoru, u skoroj budućnosti možete očekivati da ćete se u nekoj situaciji morati snaći s onim što imate i da će vam to morati biti dovoljno. Nećete moći mnogo birati i od vaše snalažljivosti će zavisiti koliko ćete toga postići i dokle ćete dogurati.

U snu prati nešto u tuđem prostoru

Kada u snu vidite da perete nešto u tuđem prostoru, to znači da se na javi ne osećate dobro tu gde jeste i da vam fali određena doza slobode. Moguće je da imate osećaj kako ništa nije po vašem i kako je sve oko vas tuđe i uređeno prema njihovim potrebama, a vi tu morate provoditi vreme i funkcionisati kako znate i umete.

Sanjati da nešto perete skriveni od svih

Ako ste u snu nešto prali i pri tome bili skriveni od drugih, moguće je da u stvarnom životu pokušavate svoj privatni život sačuvati od očiju javnosti. Moguće je i da ne želite da drugi znaju za neke vaše greške ili propuste koje pokušavate „oprati“ pa se zato krijete.

Videti u snu da nemate čime prati

Ukoliko ste u snu želeli nešto prati, ali ste shvatili da nemate čime to uraditi, na javi biste mogli biti frustrirani nekim preprekama i zastojima u ostvarenju svojih planova. Moguće je da ćete imati dobru volju i dobre ideje za nešto, ali da nećete dobiti priliku da to sprovedete u delo.

Sanjati da vam je nestalo vode u toku nekog pranja

U slučaju da ste u snu videli kako je nestalo vode dok ste nešto prali, to znači da biste se u stvarnom životu mogli neugodno iznenaditi nekim nepredviđenim dešavanjima ili nekim nedogovorenim zahtevanjima.

Videti u snu da ste mokri od pranja nečega

Kada u snu vidite da ste mokri od pranja nečega, to znači da će vaše odluke i vaši postupci u narednim danima ostaviti vidljiv trag i na vas i na vašu okolinu. Morate biti oprezni ako ne želite da snosite određene posledice za ono što budete radili ili odlučili.

Sanjati da perete nešto na potoku

Videti u snu da perete nešto na potoku predstavlja vašu želju da se vratite prirodnim stvarima i prirodnom načinu života. Verovatno ste mnogo opterećeni veštačkim načinom savremenog življenja i ne uklapate se dobro u celu tu modernu koncepciju. Potreban vam je mir i lepota prirode da biste dobro funkcionisali i bili srećni.