Sanovnik » Sanjati » N » Šta znači sanjati namaz (Islam) 🕌?

Šta znači sanjati namaz (Islam) 🕌?

Svaka molitva znači odsustvo zlobe i gordosti, a podrazumeva poniznost i prihvatanje. Kada molimo za nekoga drugog, za njegovo dobro, onda takva molitva predstavlja savršenstvo jer, uz sve navedeno,  podrazumeva i odsustvo sebičnosti.

Islamska molitva 🕌, ili namaz, ima nekoliko oblika i izvodi se u različitim delovima dana. Kada nam se takva vrsta molitve pojavi u snovima, na javi to obično znači da nas očekuju razne dobrobiti i uspesi. San ispunjen ovakvim motivima, može predstavljati i našu zabrinutost za nekoga, kao i grižu savesti. Može se odnositi i na osećaj bezizlaznosti i napuštenosti. Od detalja samog sna zavisi na šta će se on tačno odnositi.

Sanovnici ovakvim snovima uglavnom pripisuju pozitivna značenja i predviđaju dobre stvari u budućnosti, dok se modernija tumačenja snova malo više bave sanjačevim osećajem u samom snu.

Sanjati namaz

Ako ste u snu videli namaz, u narednom periodu biste mogli pomoći nekome da ostvari nešto što dugo želi. Moguće je da ćete obradovati neko dete i ispuniti mu želju ili da ćete se naći pri ruci jednoj bliskoj osobi. Ovakav san, takođe, može predstavljati vašu brigu za nečiju dobrobit, ali i vaš osećaj da ste se o nekoga ogrešili i da biste trebali okajati te grehe na neki način. Moguće je i da vas sanjanje namaza priprema za dobijanje počasti i priznanja u narednom periodu, ali je moguće i da ćete svedočiti velikim promenama u nečijem životu.

Klanjati u snu namaz ujutro

Ukoliko ste sanjali da  klanjate namaz ujutro, u bliskoj budućnosti biste mogli započeti drugačiji život i odlučiti da vratite sve dugove koji vas duže vreme pritišću. Ne odnosi se ovaj san samo na materijalne dugove, nego se odnosi i na duhovna dugovanja prema nekome. Moguće je da ćete uskoro uspeti ispraviti neke greške i doneti mir svom životu.

Videti u snu da neko drugi klanja namaz ujutro znači da će vam jedna osoba uskoro tražiti oproštaj za nešto što je ranije uradila. Moguće je da su među vama ostale nerazjašnjene neke stvari i da ste vi bili oštećena strana u toj situaciji. Verovatno je da ta osoba nije bila svesna težine onoga što se tada desilo i da nije bila u stanju dobro proceniti kako ste se vi u svemu tome osećali. Kasnije  je imala priliku dobro razmisliti o svemu i shvatiti da je pogrešila u odnosu prema vama.

Klanjati u snu namaz u podne

U slučaju da ste sanjali kako klanjate namaz u podne, u narednim danima biste se mogli poveriti jednoj osobi i olakšati svoju dušu. Moguće je da već dugo čuvate neku tajnu i da vas to veoma opterećuje. Niste je mogli nikome poveriti jer do sad niste sreli osobu u koju biste imali toliko poverenja, ali ćete konačno pronašli nekoga ko vas razume. Biće vam mnogo lakše nakon razgovora s tom osobom jer ćete znati da niste sami u problemu koji vas muči.

Kada u snu vidite da neko drugi klanja namaz u podne, to znači da ćete uskoro biti potrebni nekome do koga vam je stalo. Moguće je da će jedna osoba imati neke probleme o kojima neće želeti govoriti, ali ćete vi dobro oceniti da joj je potrebna pomoć. Na lep način ćete ponuditi svoju podršku i tako mnogo olakšati teškoće toj osobi.

Videti u snu klanjanje večernjeg namaza

Ako ste sanjali da ste klanjali večernji namaz, u narednim danima možete očekivati da ćete uspešno završiti neki posao. Moguće je da se bavite nečim što vam stvara određene probleme i u čijem radu nailazite na stalne prepreke i da ste već nekoliko puta ozbiljno razmišljali da odustanete od tog što radite. Nakon ovakvog sna, sve će vam krenuti od ruke u vezi tog posla i brzo ćete ga privesti kraju.

Videti u snu da neko drugi klanja večernji namaz znači da će jedna vaša bliska osoba pasti u neko iskušenje i da ćete je vi u tome pokušati sprečiti. Ozbiljno ćete porazgovarati s tom osobom i ukazati joj na ono što jasno ne vidi. Nakon nekog vremena, ta osoba će vam biti mnogo zahvalna, a vi ćete biti punog srca.

Sanjati da redovno klanjate namaz

Ukoliko ste u snu videli kako redovno klanjate namaz, to znači da vas u narednom periodu očekuju velike nagrade i priznanja za ono što ste do sada postigli. Bićete cenjeni u svom okruženju i moći ćete biti ponosni na sebe zbog takvog postignuća. S obzirom da ste skromna i dobrodušna osoba, nikako nećete zaboraviti ljude koji su vam pomogli da dođete tu gde se trenutno nalazite, a to će samo još više pokazati kolika je vaša vrednost.

Sanjati da neko drugi redovno klanja namaz znači da ćete uskoro biti prijatno iznenađeni ponašanjem jedne osobe za koju ste mislili da je „izgubljen slučaj“. Shvatićete da se ta osoba pozitivno promenila i da ozbiljno radi na poboljšanju svog života. Biće vam mnogo drago zbog toga i to ćete joj i reći.

Sanjati klanjanje namaza petkom

U slučaju da ste u snu klanjali namaz petkom, u idućem periodu vas očekuje jedna posebna misija. Moguće je da ćete vi biti odabrani da u svom okruženju pronesete jednu radosnu vest i da na neki način prosvetlite ljude koji vas okružuju. Moguće je da će vaša okolina biti u velikoj zabludi u vezi nečega i da ćete vi biti onaj koji će im otvoriti oči i popraviti sveopšte raspoloženje.

Kada u snu vidite da neka druga osoba klanja namaz petkom, to znači da ćete uskoro upoznati jednu osobu koja će biti vredna velikog poštovanja. Moguće je da ćete imati priliku razgovarati sa nekim starijim čovekom koji ima mnogo životnog iskustva i koji je postigao duševni mir u svom životu. Ta osoba bi vam mogla preneti deo tog mira kroz svoje savete i lične primere.

Videti u snu da klanjate sami

Ako ste sanjali da sami klanjate namaz, to znači da ste stabilna osoba koja čvrsto stoji iza svojih uverenja i koja ne podleže lako tuđem uticaju. Nije vam važno da li će vas neko podržati u nečemu ili ne kada ste vi sigurni da je to ispravno i potrebno. U takvom slučaju, odlučno idete za onim u što verujete i ne osvrćete se da vidite da li vas neko sledi ili ne. Vi znate koji je vaš put, a drugi mogu da vam se pridruže ako žele.

U snu klanjati namaz s drugima

Ukoliko ste sanjali da klanjate namaz sa drugim osobama, uskoro biste mogli učiniti neko dobro delo. Možda ćete nekome fizički pomoći da nešto uradi ili završi, a možda ćete pružiti ruku onome koga su svi odbacili. U svakom slučaju, vaše ponašanje će biti plemenito i vi za to nećete tražiti nikakvu nagradu. Biće vam dovoljno da znate kako neko mnogo mirnije spava zbog vaše pomoći.

Sanjati namaz sa velikim brojem ljudi

U slučaju da ste u snu videli kako klanjate namaz okruženi velikim brojem ljudi koji s vam klanjaju, to znači da ste na javi zabrinuti za neka društvena dešavanja i promene. Moguće je da se plašite pobuna i nemira, kao i da ste zabrinuti za vlastitu sigurnost ili sigurnost vaše porodice. Ne osećate se sigurno u svom okruženju i strepite od nekih neprijatnih događaja.

Klanjati u snu namaz na proplanku

Kada sanjate da ste na nekom proplanku i da tamo klanjate namaz, to znači da ćete se s nekim pomiriti i da ćete dobiti mnogo bolji uvid u sve što se dešava između vas. Imaćete priliku da celu vašu situaciju sagledate „sa visine“ i na jedan pročišćen način. Mnoge stvari će vam biti mnogo jasnije i bliže, a slično će se desiti i na drugoj strani. Osetićete veliko olakšanje zbog svega toga i moći ćete odahnuti.

Sanjati namaz u džamiji

Ako ste u svom snu videli da klanjate namaz u džamiji, to znači da ste na javi na pravom putu i da ne trebate odustajati od onoga što ste započeli. Hrabro nastavite onako kako osećate da trebate, a osobe oko vas će to kad-tad razumeti i priznati vam da ste bili u pravu. Morate se voditi vlastitim osećajem i ne smete sumnjati u sebe.

Videti u snu da drugi klanjaju namaz u džamiji znači da ćete u bliskoj budućnosti upoznati jednu veoma poštenu i iskrenu osobu. Moguće je da ćete s tom osobom ostvariti dugotrajno prijateljstvo i da ćete u njoj pronaći veliki oslonac u svom životu. Naravno, i vi ćete toj osobi pružiti jednaku podršku i razumevanje.

U snu klanjati namaz u kući

Ukoliko ste sanjali da klanjate namaz u svojoj kući, u narednim danima biste mogli biti mnogo zabrinuti za svoju porodicu. Moguće je da se u vašoj porodici dešavaju neke neprijatne promene, da ste u čestim svađama i da vas sve to veoma opterećuje. Koliko god se vi trudili da tako ne bude, stalno se dešavaju nerazumevanja između vas i ostalih članova porodice i to vas mnogo zabrinjava.

U slučaju da ste u snu videli kako klanjate namaz u nečijoj tuđoj kući, uskoro bi vas jedna osoba mogla zamoliti da joj pomognete svojim savetom. Poveriće vam jedan svoj problem i nadati se da joj vi možete pomoći. Bićete pomalo iznenađeni njenom molbom jer niste znali da vas gleda očima poverenja, ali ćete se zato još više potruditi da joj pomognete na pravi način.

Videti u snu da klanjate namaz na livadi

Kada sanjate da na livadi klanjate namaz, to znači da ste osoba koja je vrlo otvorenog duha i koja je spremna prihvatiti sve ljude onakve kakvi jesu. Nije vam teško da razumete svoju okolinu i da pokušate pronaći pravi način da pristupite svima koji vas okružuju. Zato ste omiljeni među ljudima i oni vam ukazuju svoje poverenje.

Sanjati da neko drugi klanja namaz na livadi znači da ćete se u bliskoj budućnosti naći u nekoj nedoumici i da ćete spasonosno rešenje dobiti od jedne mudre osobe. Iznenadiće vas način na koji ta osoba razmišlja i moraćete se zamisliti nad samim sobom.

Klanjati u snu namaz na trgu

Ako ste sanjali da klanjate namaz na velikom trgu, u narednom periodu vas očekuje vest iz daleka koja će vas obradovati. Moguće je da se niste dugo čuli sa nekom osobom koja je udaljena od vas, a o kojoj često mislite, pa ćete sada dobiti lepe vesti o njoj ili od nje. To će vas mnogo obradovati i ulepšati vam celi naredni period.

Sanjati da klanjate u autobusu

Ukoliko ste u snu videli da klanjate u autobusu, na javi ćete se potruditi da vas ništa ne omete u postizanju onoga što želite. Imate čvrstu volju i sigurnu veru u ono što radite, pa zato nećete dopustiti da vas pokolebaju prepreke na koje usput nailazite. Odlučni ste da do svog cilja dođete onako kako ste to na početku zamislili i nećete dopustiti da vas išta u tome zaustavi.

U slučaju da ste sanjali kako vam se u autobusu neko pridružio u klanjanju namaza, to je dobar znak. U narednom periodu biste mogli dobiti nenadanu podršku nekih osoba i to bi vam moglo mnogo značiti. Uvidećete da niste prepušteni sami sebi i da su oko vas ljudi koji vas razumeju više nego što vi to mislite.

Videti u snu da klanjate namaz na nečistom mestu

Kada sanjate da klanjate namaz na nekom nečistom mestu, to znači da vaša savest nije čista i da vas podsvesno progoni. Moguće je da ste uradili ili rekli nešto što niste trebali i zbog čega se sada kajete. Takođe je moguće da niste uradili nešto što ste trebali i da vas to iznutra izjeda. Verovatno mislite da je kasno da sve to ispravite i to vas joj više pritišće, ali ipak možete pokušati nešto popraviti jer nemate šta izgubiti.

Sanjati da neko drugi klanja namaz na nečistom mestu znači da trebate biti vrlo oprezni kada je ta osoba u pitanju. Moguće je da vam ona radi iza leđa i da vam sprema neku klopku u koju ćete neoprezno upasti. Takođe je moguće da pred vama glumi vašeg velikog prijatelja i dobronamernu osobu.

Braniti klanjanje namaza u snu

Ako ste sanjali da vam neko brani da klanjate namaz, u bliskoj budućnosti možete očekivati da će se neko suprotstaviti jednoj vašoj odluci i da ćete zbog toga imati određene probleme. Nikako nećete moći objasniti toj osobi ili osobama koja je dobrobit vaše odluke i zašto želite baš tako nešto uraditi.

Ukoliko ste u snu vi nekome branili klanjanje namaza, na javi biste mogli mnogo pogrešiti u jednoj situaciji. Moguće je da nećete dobro razmisliti o nečemu, ali i da nećete biti baš otvorenog uma i čistog srca kada budete donosili jednu odluku. Sve to bi moglo uticati na loš ishod vaše odluke.

U snu nagovarati nekoga da klanja namaz

U slučaju da ste u snu videli kako nagovarate nekoga da klanja namaz, uskoro možete očekivati da ćete imati veću raspravu sa jednom nerazumnom osobom. Što god da vi budete rekli ili izneli kao činjenicu, ta osoba će ignorisati i držati se svog mišljenja. Svi pokušaji da je urazumite će vam biti uzaludni i na kraju ćete od toga i odustati.

Kada sanjate da vas neko nagovara da klanjate namaz, to znači da će vas vaša tvrdoglavost i nepromišljenost mnogo koštati u narednom periodu. Imaćete dobre savetnike oko sebe, ali ćete vi terati po svome i nećete se obazirati na ono što vam oni budu govorili. Na kraju ćete uvideti svoju grešku, ali bi moglo biti kasno za popravke.

Klanjati namaz u bolnici u snu

Ako ste sanjali da klanjate namaz u bolnici, to znači da ste zabrinuti za svoje zdravlje i da ne znate kako da se nosite sa nečim što ste saznali. Moguće je da ste veoma uplašeni zbog tih vesti i da ih pokušavate realno sagledati i prihvatiti.

Videti u snu da neko drugi klanja namaz u bolnici znači da ćete se u skoroj budućnosti brinuti za zdravlje jedne bliske osobe i da će vas to veoma iscrpiti. Moguće je da ćete biti uplašeni za ishod neke operacije ili tretmana koji će ta osoba imati. To će vas mnogo opterećivati najviše zato što vi sami ništa nećete moći učiniti da se stanje popravi.

Sanjati klanjanje namaza u bašti

Ukoliko ste u snu namaz klanjali u svojoj bašti, na javi biste mogli doživeti mnogo uspeha i zadovoljstva. Moguće je  da ćete uskoro „ubrati“ plodove svog dosadašnjeg rada i da će vam sve u životu „procvetati“. Biće to zaista lep period vašeg života.

U slučaju da ste sanjali kako namaz klanjate u tuđoj bašti, na javi biste mogli saznati da se neko udaje ili ženi. Bićete pozvani na tu svadbu kao počasni gost i kao neko čiji blagoslov se mnogo ceni. Osetićete se počastvovano i bićete srećni zbog sreće mladih ljudi čiji ste gost.

Okupati se u snu pre namaza

Kada u snu vidite da ste se okupali pre klanjanja namaza, to znači da ćete u jedan događaj ući čista srca i čiste duše. Niko vam neće moći prigovoriti da ste neiskreni ili zlonamerni. Iz vašeg ponašanja i vaših reči će biti potpuno jasno ko ste vi i kakav ste čovek.

Videti u snu klanjanje namaza po kiši

Ako ste sanjali da klanjate namaz po kiši, u narednim danima bi vam mogle vrlo teško pasti neke obaveze koje ćete morati izvršiti. Nećete se osećati ugodno zbog toga, ali ćete biti svesni da je to „gorka pilula koju morate progutati“. Pokušaćete potražiti dobre strane cele situacije i tako olakšati sami sebi.

Ukoliko ste u snu videli da neko drugi klanja namaz po kiši, to znači da će jedna osoba nevoljko pristati da vam u nečemu pomogne. Neće se želeti mešati u neke stvari, ali će vam na kraju ipak pomoći.

Videti u snu muškarce koji klanjaju namaz

Sanjati muškarce koji klanjaju namaz znači da ćete u narednim danima dobiti veliku snagu i volju da završite nešto što ste davno započeli. Morali ste to ostaviti da čeka zbog nekih neprilika koje ste tada imali, ali sad je došlo vreme da to s lakoćom završite.

Videti u snu žene koje klanjaju namaz

Kada u snu vidite žene koje klanjaju namaz, to znači da ćete se u idućim danima sa velikom nežnošću posvetiti jednoj osobi i njenim problemima. Pokušaćete sa majčinskom ljubavlju da pomognete toj osobi i da joj olakšate situaciju u kojoj se našla. Ta osoba vam ovo nikada neće zaboraviti i to će vam vratiti stostruko onda kada bude trebalo.

Sanjati da postite i klanjate namaz

U slučaju da ste u snu postili i klanjali namaz, u skoroj budućnosti možete očekivati svako dobro u životu i mnogo radosti. Ostvariće vam se vaše želje i ispuniti ono za šta ste se na javi molili. Bićete veoma zahvalni na svemu što imate i znaćete to na pravi način ceniti.