Sanovnik » Sanjati » N » Šta znači sanjati naočare (naočale, cvikere) 👓?

Šta znači sanjati naočare (naočale, cvikere) 👓?

Naočare su vrlo korisno pomagalo i to najbolje znaju starije osobe. Međutim, upravo te starije osobe vezuju naočare za nemoć i gubitak mladosti, pa nisu baš najsretniji što ih nose. S druge strane, deca koja nose naočare, najčešće se plaše zadirkivanja i izrugivanja svojih vršnjaka, pa ni oni nisu najsretniji što ih nose. Jedine osobe koje u njima baš uživaju su fenseri i oni nose razne naočare bez dioptrije.

Bez obzira na nelagodu zbog potrebe za naočarima, mora se priznati da naočare daju jasniju sliku onoga što posmatramo. Upravo zato, naočare u snovima predstavljaju bolji uvid u neku situaciju, ali predstavljaju i našu nelagodu ili otpor prema nečemu. Pored toga, naočare mogu predstavljati i dolazak pomoći, ali i odbijanje iste.

Sanovnici imaju podeljeno mišljenje o snovima u kojima su naočare glavni motiv. Najčešće su to pozitivna tumačenja, ali nisu isključena ni ona negativna kada se detalji u snu tako slože.

Sanjati naočare

Ako ste sanjali naočare, vrlo je moguće da vam san poručuje kako trebate bolji i jasniji uvid u nešto. Moguće je da ste u zabludi, zavaravanju ili da vam neko pokušava nešto podvaliti. Ovakav san može govoriti i o tome da na nekoga ostavljate utisak produhovljenosti i načitanosti, ali i da ste ranjivi zbog svog izgleda. San o naočarima može predstavljati skori dolazak pomoći, ali može govoriti i o vašem osećaju nemoći i slabosti.

Nositi naočare u snu

Ukoliko ste sanjali da vi nosite naočare, u narednom periodu ćete promeniti svoje stajalište oko nečega. Moguće je da ćete na drugačiji način sagledati neku situaciju i da ćete promeniti mišljenje. San vam može govoriti i da biste trebali poduzeti neke radnje kako biste došli do boljeg uvida u ono što vam je bitno.

Videti u snu da neko drugi nosi naočare znači da ćete uskoro od jedne osobe dobiti odgovor na nešto što vas muči ili vam je nejasno. Neko bi mogao doneti jasniju sliku celog problema i na taj način vam mnogo pomoći.

Brisati naočare u snu

U slučaju da ste sanjali kako brišete svoje naočare, na javi vas očekuje napredovanje u raznim životnim poljima. Odlučićete da svoj život ustrojite na kvalitetniji način jer ćete jasnije sagledati šta je to što vam zaista treba. Oslobodićete se dosadašnjih kočnica i uvideti da uopšte nije tako teško dovesti svoj život na nivo koji priželjkujete.

Brisati u snu tuđe naočare znači da ćete nekome „otvoriti oči“ u vezi nečega i da ćete toj osobi pomoći da sagleda pravo stanje onoga u čemu se nalazi. Moguće je da ćete bliskoj osobi pomoći da izbegne neku grešku ili da postigne ono što želi.

Videti u snu da neko briše vaše naočare znači da ćete u narednim danima dobiti veliku pomoć od nekoga ko vam želi samo najbolje. Nemojte se brinuti, sve ćete na vreme završiti.

Sanjati da krijete naočare

Kada u snu vidite da skrivate svoje naočare od drugih, to znači da se na javi osećate nelagodno i nesigurno. Moguće je da ste svesni nekih svojih nedostataka i plašite se da će oni izbiti u prvi plan. Takođe je moguće da nešto doživljavate kao vlastiti nedostatak, a da on to uopšte nije, i da ga pokušavate sakriti od drugih.

Držati u snu naočare u kutiji

Ako ste sanjali da su vaše naočare u kutiji ili futroli za naočare, to znači da ste vi veoma oprezni kada je u pitanju davanje izjava i analiza. Vi ste osoba koja prvo dobro promisli o svemu pa tek onda iznosi zaključke. Ne razbacujete se okolo sa davanjem vlastitog mišljenja niti tek tako nagovarate druge da nešto učine. Radije ćete na miru razmisliti o svemu i pažljivo doneti svoj sud.

Sanjati prljave naočare

Ukoliko ste u snu videli da su naočare prljave, u bliskoj budućnosti biste mogli biti u nekoj zabludi. Moguće je da ćete imati pogrešno mišljenje o nečemu jer nećete moći jasno sagledati sve činjenice u vezi toga. Zato biste mogli doneti pogrešne zaključke i po njima se ponašati.

Sanjati čiste naočare

U slučaju da ste u snu videli kako su naočare potpuno čiste i kako se kroz njih jasno vidi, u narednim danima biste mogli saznati nešto što će vam pojasniti mnogo toga i osloboditi vas nekih dilema. Dobićete jasniju sliku cele situacije i to će vam mnogo pomoći.

Videti polomljene naočare u snu

Kada sanjate polomljene naočare, to znači da vas u narednom periodu očekuje neka neugodna situacija. Moguće je da ćete zbog nečega osećati stid i nelagodu, a nećete imati dobar uvid u ono što je do toga dovelo. Vi ćete brinuti zbog jednog, a biće problem u nečemu drugom.

Videti u snu da su na naočarima polomljene drške znači da biste mogli izgubiti iz vida nedostatak oslonca koji vam je potreban. Moguće je da ćete računati na neku pomoć, ali nećete na vreme uočiti da ta pomoć nije stigla. To će vas onda dovesti u vrlo nezgodnu situaciju i izazvati vam dodatne probleme.

Sanjati nove naočare

Ako ste u snu videli potpuno nove naočare, to znači da se pred vama nalaze nove mogućnosti i uspesi. Imaćete priliku da se okušate u nečemu što do sada niste radili, a što vam je predstavljalo izazov. Ovo će biti prilika da to vidite i doživite iznutra.

Sanjati sunčane naočare

Ukoliko ste u snu videli sunčane naočare, na javi biste mogli pokušati da se zaštitite od nekih napadnih i radoznalih ljudi. Moguće je da ćete biti meta njihovog interesovanja za vaš privatni život, a vama to nikako neće odgovarati.

Videti u snu tamne naočare

U slučaju da ste sanjali potpuno crne naočare kakve nose slepe osobe, u skoroj budućnosti biste mogli biti zaslepljeni nekom idejom koja i neće biti baš tako dobra. Moguće je da ćete se previše zaneti i previše uložiti u nešto što uopšte nema dobru perspektivu, ali to vama neće biti najjasnije.

Sanjati naočare u boji

Kada u snu vidite naočare u nekoj veseloj boji, to znači da ste vi osoba koja je puna optimizma i koja se ne predaje kukanju i čekanju da joj neko pokaže gde treba ići i šta treba raditi. Vi ste puni energije i sami sebi najbolje osmišljavate budućnost. Sa verom i nadom gledate napred, radite najbolje što možete i nadate se uspehu.

Videti u snu ružičaste naočare

Ako ste sanjali ružičaste naočare, to znači da ste vi osoba koja uopšte nema realnu sliku sveta oko sebe i koja živi u svojim iluzijama. Morate shvatiti da su stvari takve kakve jesu i da je uzaludno da ih vi ignorišete i pokušavate prikazati drugačijima. Što pre se „spustite na zemlju“, pre ćete moći učiniti nešto konstruktivno za svoj život.

Videti u snu naočare bez okvira

Ukoliko ste sanjali naočare bez okvira, u narednom periodu ćete pokušati biti neko ko gleda izvan okvira i ko ne poznaje ograničenja. Nećete dozvoliti da vas predrasude ili neka nelogična pravila ograniče u širini shvatanja. Vi ste neko ko je spreman sagledati oko sebe mnogo širu sliku i to ćete i učiniti.

U snu videti naočare sa debelim okvirom

U slučaju da ste sanjali naočare sa debelim okvirom, na javi biste uskoro mogli imati problema zbog svoje krutosti i ograničenosti raznim društvenim pravilima i očekivanjima. Vreme je da malo zakoračite u slobodnu volju i da se opustite u životu. Nemojte sebe gušiti strogim ponašanjem i življenjem po pravilima koje je neko drugi nametnuo.

Kupovati naočare u snu

Kada sanjate da kupujete naočare, to znači da ćete se potruditi da pred nekim izgledate mnogo bolje, kulturnije i obrazovanije. Želećete ostaviti utisak jedne produhovljene osobe i nekoga ko nije površan. Biće vam veoma važno kako će vas doživeti taj neko i da li će poželeti da vas opet vidi.

U snu prodavati naočare

Ako ste sanjali da prodajete naočare, to znači da sami sebe prilično zavaravate oko nečega. Moguće je da pokušavate ne misliti na loše stvari i da na taj način želite održati pozitivan stav u životu, ali to ne znači da ste te loše stvari uspeli izbeći ili ih oterati. One još uvek postoje, samo ih vi ignorišete i gomilate.

Isprobavati naočare u snu

Ukoliko ste u snu isprobavali naočare, na javi ćete biti u prilici da na jednom događaju čujete različita mišljenja i tvrdnje u vezi nečega. Nakon toga ćete moći sami sklopiti svoju sliku onoga o čemu je bilo reči na tom događaju. nećete dozvoliti da vas zanesu slatkorečive izjave, ali ni da vas pokolebaju one oštre. Pronaći ćete svoj način u nečemu i bićete time zadovoljni.

Videti u snu mnogo naočara

U slučaju da ste sanjali mnogo naočara na jednom mestu, možda u optičarskoj radnji i slično, na javi možete očekivati neke rasprave o jednoj za vas važnoj temi. Sve će se odvijati vrlo civilizovano i kulturno, bez vređanja ili podizanja tona i to će vam pokazati da je moguće imati vrlo dobru saradnju s nekim i kada ste na potpuno različitim stajalištima.

Videti da vam optičar daje naočare u snu

Kada sanjate da vam optičar daje naočare, to znači da ste pomalo zabrinuti za nešto što se oko vas dešava i da vam je potrebna pomoć neke stručne osobe. Moguće je da se osećate nesigurno i da se plašite kako ćete u nečemu pogrešiti, pa želite da se posavetujete s nekim ko je u toj oblasti mnogo stručniji od vas.

Zgaziti naočare u snu

Ako ste sanjali da ste zgazili svoje naočare, to znači da ćete u narednom periodu promeniti mišljenje o nečemu i da ćete sami sebi priznati da niste bili u pravu. Shvatićete da ste na pogrešan način posmatrali celu situaciju i da niste imali dobar uvid u nečije motive. Zbog toga ćete doneti drugačije odluke i promeniti svoje mišljenje.

Videti u snu da je neko zgazio vaše naočare znači da bi jedna osoba uskoro mogla pokušati uraditi nešto što će se potpuno kositi sa vašim odredbama i uputstvima. Moguće je da će ta osoba na svoju ruku pokušati nešto izvesti i tako sabotirati vaše obećanje nekome.

Ukrasti naočare u snu

Ukoliko ste sanjali da ste ukrali neke naočare, u bliskoj budućnosti biste se mogli poneti nečasno i lažirati neke izveštaje. Mogli biste pokušati nešto prikazati kao svoj lični rad, a da to uopšte neće biti tačno. Potrebno je da znate da se svaka istina pojavi kad-tad i da bi vas to onda moglo mnogo koštati.

Videti u snu da je neko ukrao vaše naočare znači da biste trebali biti oprezni u narednim danima jer biste mogli postati žrtva neke podvale, prevare ili krađe. Moguće je da će neko želeti da se zakiti vašim delima i da ih predstavi kao svoja.

Sanjati naočare s potpisom

U slučaju da ste sanjali naočare nekog poznatog kreatora, odnosno neke skupe naočare s imenom brenda, na javi biste se mogli truditi da budete nešto što niste kako biste zadovoljili određenu formu. Biće vam veoma važno da nešto izgleda dobro i moćno iako za vas to neće imati veći značaj.

Izgubiti naočare u snu

Kada sanjate da ste izgubili naočare, to znači da ćete se u bliskoj budućnosti osećati pomalo izgubljeno i da nećete imati jasnu predstavu šta biste trebali uraditi u nekoj situaciji. Moguće je da nećete imati dovoljno saznanja o nečemu i da će vas to mnogo kočiti i ometati u odlučivanju.

Sanjati da je neko drugi izgubio naočare znači da ćete uskoro shvatiti kako jedna osoba ima određene probleme koje ne zna sama rešiti. Biće vam jasno da je toj osobi potrebno usmeravanje i pojašnjenje nekih stvari kako bi mogla normalno funkcionisati.

U snu naći naočare

Ako ste sanjali da ste našli naočare koje ste bili  izgubili, to znači da biste u narednom periodu mogli otkriti nešto što će za vas biti od velikog značaja. Možda ćete saznati neke informacije koje će uticati na vaš daljnji rad ili ćete dobiti neke bolje uvide u stanje vaše porodice i odnose u njoj. Moguće je da ćete saznati nešto što do sad niste znali i da će to promeniti vaš odnos prema nekome.

Slučajno naići na naočare u snu

Ukoliko ste u snu slučajno naišli na neke naočare, u skoroj budućnosti biste mogli sasvim nenadano doći do nekog rešenja i uvideti način kako da se izvučete iz jedne neprijatne situacije. Takođe je moguće da ćete dobiti pomoć koju niste očekivali i da će vam to promeniti tok bliže budućnosti.

Sanjati da imate pogrešne naočare

U slučaju da ste sanjali kako imate pogrešne naočare i kako s njima dobro ne vidite, na javi biste mogli zapasti u neke probleme koji neće biti izazvani vašom krivicom. Moguće je da ćete se jednostavno naći na pogrešnom mestu u pogrešno vreme i da će to onda rezultirati određenim nevoljama. Nećete imati načina da to popravite jer stvari nećete videti iz pravog ugla.

Sanjati da vam lekar menja naočare

Kada u snu vidite da vam je lekar promenio naočare, to znači da ćete, na neki način, u narednom periodu biti prisiljeni da pristanete na nešto što će vas se direktno ticati, ali o čemu nećete mnogo znati. Moraćete se složiti s onim što vam bude rečeno i prihvatiti da je to za vas trenutno najbolje.

Sanjati da je neko sakrio vaše naočare

Ako ste u snu videli kako je neko sakrio vaše naočare, to znači da biste uskoro mogli postati žrtva nekih malverzacija i podvala. Moguće je da će neko pokušati sakriti od vas važne informacije i kasnije to predstaviti kao nešto što je učinjeno za vaše dobro. Vi ćete za to vreme živeti u neznanju i povlačiti pogrešne poteze.

Sanjati da ste vi sakrili nečije naočare znači da biste u idućim danima mogli osećati veliku zavist prema nekome i da biste mogli pokušati sakriti pohvale koje je ta osoba od nekoga dobila. Moguće je da vi niste loša osoba, ali da ne možete pomoći sami sebi kada je u pitanju ta osoba i ono što ona ima.

Videti u snu dete sa naočarima

Ukoliko ste sanjali da neko dete nosi naočare, u narednim danima možete očekivati da će vas iznenaditi neka jednostavnost i nedužnost. Moguće je da ćete se obradovati kada vidite kako se jedna osoba ponaša i kako u sebi nema ni trunčicu pokvarenosti ili izveštačenosti. To će vam dati potvrdu da je moguće postići mnogo toga i kada ne podležete lažnim standardima i podvalama.

Baciti naočare u snu

U slučaju da ste sanjali kako bacate naočare, naredni period bi vam mogao biti ispunjen buntom i negodovanjem. Moguće je da nećete želeti prihvatiti nešto što vam se uporno prikazuje kao osnovno i vrlo važno. Možda ćete pokušati odbaciti sva pravila i pronaći neko samo svoje, a onda se tog svog pravila jedino i držati.

Videti u snu da neko drugi baca naočare znači da ćete u narednim danima bezuspešno pokušavati objasniti jednoj osobi zašto je nešto bitno jer će ona uporno to negirati. Nikako nećete uspevati dopreti do nje i bićete vrlo umorni od svojih nastojanja da tu osobu urazumite.

Sanjati da vam naočare više ne trebaju

Kada u snu vidite da vam naočare više ne trebaju, da odlično vidite i bez njih, to znači da ćete se uskoro u potpunosti osposobiti za samostalan život i da više nećete ni o kome ovisiti. Bićete veoma srećni zbog toga i vrlo ponosni na sebe zbog onoga što ćete postići. To će za vas značiti jedan novi početak ispunjen zadovoljstvom.

U snu nositi naočare na glavi

Ako ste sanjali da vam naočare stoje na glavi, a ne na nosu, to znači da ste vi osoba koja se mnogo folira u životu i koja ni u čemu nema svoj stav. Sve što radite je puka kopija nečega što je neko drugi napravio ili osmislio, a vi sami nemate šta za ponuditi. Pokušajte odbaciti tu ispraznost i učiniti nešto sadržajno u svom životu. Mnogo bolje ćete se osećati nakon toga.

Odbiti u snu da nosite naočare

Ukoliko ste sanjali da odbijate nositi naočare, na javi biste mogli imati određene probleme sa vlastitom tvrdoglavošću. Moguće je da ćete sami sebe sabotirati zbog upornog odbijanja da prihvatite nužnost nečega. Hteli vi to ili ne, neke stvari su tu i vi ih ne možete promeniti, ali ih možete prihvatiti i iz njih izvući najbolje moguće za sebe.

Videti u snu da neko drugi odbija nositi naočare znači da ćete uskoro doći u sukob s jednom bliskom osobom. Nećete se složiti oko nečega i moguće je da se to neslaganje pretvori u svađu.

Sanjati lepe naočare sa zlatnim okvirom

U slučaju da ste u snu videli lepe naočare koje imaju zlatan okvir, na javi vas očekuje mnogo uspeha u onome što radite. Uspećete na pravi način sagledati stvari oko sebe i to će vam pomoći da iskoristite ideje koje ćete uskoro dobiti. Svojim radom i zalaganjem ćete postići mnogo toga i osećati se kao da ste osvojili zlatnu medalju na nekom takmičenju.