Sanovnik » Sanjati » N » Šta znači sanjati nevinost?

Šta znači sanjati nevinost?

Pojam nevinosti je uvek vezan za nešto čisto, neiskvareno i lepo i najčešće se vezuje za decu. Međutim, kada govorimo o ženskoj nevinosti, prelazak iz devojke u ženu je obeležen raznim osećajima, kako nje same, tako i osoba oko nje. Ima tu i radovanja i uživanja, ali i strahova i kajanja, kao i osuđivanja.

Zbog svega ovoga, pojava motiva nevinosti u našim snovima se uvek odnosi na osećaje stida, žaljenja, straha, nesigurnosti, a retko radovanja. Naravno, određeni detalji sna će pokazati o čemu san konkretno govori i koje značenje ima, ali većina sanovnika ovakve snove tumači kao one koji imaju negativno predskazanje.

Sanjati nevinost

Ako ste imali san u kojem je glavna tema bila vaša ili tuđa nevinost, vrlo je verovatno da ste zabrinuti za svoju reputaciju u društvu. Takođe je moguće da vas muči savest ili osećaj da se desilo nešto što nikako nije trebalo, nešto što je bilo pogrešno. Sanjanje tuđe nevinosti se može odnositi na vaše viđenje tih osoba i na promenu mišljenja o njima.

Sanjati gubitak nevinosti

Ukoliko ste sanjali da ste izgubili nevinost, a u stvarnom životu nije tako, moguće je da se plašite promena ili da ih priželjkujete. Ako ste se u snu dobro osećali zbog toga što ste izgubili nevinost, onda je vrlo moguće da na javi jako želite da se nešto bitno promeni, da postanete „stariji“ i „važniji“, da budete deo određenog društva i da iskusite ono što su drugi već prošli.

Ukoliko se u snu niste dobro osećali zbog gubitka nevinosti, moguće je da se u stvarnom životu plašite da bi vas okolina mogla osuđivati zbog nekih postupaka, da bi vam mogli „prišivati etikete“ ako se ne ponašate onako kako se to od vas očekuje.

U slučaju da ste sanjali gubitak nevinosti, a u stvarnosti ste je već izgubili, vaš san govori o tome da se zbog nečega kajete i da biste voleli neke stvari popraviti i proći ponovo. Moguće je da vas neki događaji iz prošlosti opterećuju i čine da se osećate kao neko ko radi ono što drugi ne odobravaju. Možda osećate kao da ste ponovo na meti osude i nerazumevanja.

Kada sanjate da je neko drugi izgubio nevinost, to znači da se plašite kako bi jedna „čista duša“ mogla posrnuti pred iskušenjima i utopiti se u moru svakodnevne pokvarenosti. Isto tako je moguće da o nekome ne mislite ništa dobro i da vas je ta osoba razočarala svojim postupcima, da je u vašim očima „izgubila nevinost“.

Sanjati da ste nevini

Ako ste sanjali da ste nevini, a u stvarnom životu ste već izgubili nevinost, moguće je da biste voleli nešto ispraviti ili da biste želeli nekome dokazati da niste krivi za ono za šta vas optužuju. Takođe je moguće da želite sve vratiti u vreme kada ste bili dete i kada niste bili opterećeni mnogim brigama.

Ukoliko ste sanjali da ste nevini, a vi u stvarnom životu zaista i jeste nevini, moguće je da stavljate fokus na svoju čast i da ne želite da je izgubite. Možda vas neko pokušava prisiliti da uradite nešto s čim se ne slažete ili se možda pred vama nalaze razna iskušenja na koja ne želite odgovoriti nečasno.

S druge strane, moguće je da vam vaša fizička nevinost stvara opterećenje i da vas plaši vaše neiskustvo na tom polju. Možda biste hteli promeniti trenutno stanje, ali se plašite posledica.

Sanjati osudu zbog gubitka nevinosti

U slučaju da ste u snu videli kako vas osuđuju zbog gubitka nevinosti, na javi biste mogli pretrpeti neke neugodnosti i neko bi vam mogao nešto zamerati. Moguće je da ćete se naći u situaciji koja će vas predstaviti kao „negativca“, a da vi to nećete zaista i biti. Vaša okolina bi vas mogla olako osuditi, a da pre toga ne razmisle dovoljno.

Kada sanjate da vi nekoga osuđujete zbog gubitka nevinosti, to znači da biste uskoro mogli biti netolerantni prema jednoj osobi i da se nećete potruditi da sagledate celu sliku, da razumete i drugu stranu. Vaš san vam poručuje da zastanete i preispitate odakle dolazi to vaše osećanje i takvo ponašanje.

U snu poveriti nekome da ste izgubili nevinost

Ako ste sanjali da se poveravate nekoj osobi i da joj govorite o gubitku svoje nevinosti, u bliskoj budućnosti biste mogli nekome priznati sve što vas tišti i zatražiti nečiji savet. Moguće je da ćete time olakšati svoju savest, ukoliko na savesti nosite nešto teško, ali je moguće i da želite određenoj osobi pokazati ko ste vi zaista, da vas upozna sa svim vašim manama i vrlinama.

Videti u snu da se neko vama poverava u vezi gubitka nevinosti predstavlja veliko poverenje koje jedna osoba u vas ima. Moguće je da ćete se uskoro naći u situaciji u kojoj ćete pomenutoj osobi trebati pomoći svojim savetom ili na neki drugi način i da će se ta osoba ozbiljno uzdati u vašu pomoć.

Ukoliko ste sanjali da tražite savet o gubitku nevinosti, da s nekim razgovarate o tome kada i da li to trebate učiniti, vaš san ukazuje na mogućnost pojave neke moralne dileme. Moguće je da ćete u narednom periodu dobiti priliku za brzu zaradu, za sumnjivo poslovanje i da nećete biti sigurni da li se trebate upuštati u to ili ne. Takođe je moguće da ćete morati donositi neke odluke koje bi vas mogle prikazati kao lošu osobu u nečijim očima i zato nećete biti sigurni šta da radite.

Videti u snu da neko od vas traži savet o gubitku nevinosti predstavlja mogućnost da se uskoro nađete u situaciji u kojoj će vaše mišljenje biti od ključnog značaja za neko dešavanje. Morate dobro promisliti i voditi računa o tome da ne budete pogrešno shvaćeni.

Sanjati nasilan gubitak nevinosti

U slučaju da ste u snu videli kako ste nasilno izgubili nevinost, na javi bi vas mogli opterećivati nečiji pritisci i ubeđivanja. Moguće je da vas neko nagovara na nešto što ne želite ili da vam čak postavlja ružne ultimatume oko nečega. Verovatno se nalazite u situaciji da nemate moć da to potpuno izbegnete i da morate trpeti takvo ponašanje određenih osoba, a to vas plaši i guši.

Sanjati da ste vi nekome nasilno oduzeli nevinost predstavlja znak da morate malo „zakočiti“ sa određenim pritiscima i zahtevima prema nekome. Moguće je da uopšte niste svesni kako vaše forsiranje nečega veoma guši i opterećuje druge ljude i kako je to veoma netolerantno sa vaše strane.

Drugo tumačenje ovog sna je da ste vi opterećeni mišlju da gušite neku osobu i da ste se na neki način o nju ogrešili, da ste je povredili svojim ponašanjem i to vam sada ne da mira. Peče vas savest i ne znate kako da to ispravite.

U snu izgubiti nevinost sa strašću

Kada sanjate da ste izgubili nevinost uz mnogo strasti, to znači da ste u stvarnom životu spremni da uživate, bez obzira na mišljenje okoline. Vi ste osoba koja stoji iza svojih odluka i koja se ne plaši da se suprotstavi opštem mišljenju ako smatra da je to mišljenje pogrešno. Sami ste kovač svoje sreće i ne čekate da vam drugi obezbede uslove za napredak, nego to radite sami.

Sanjati gubitak nevinosti „reda radi“

Ako ste sanjali da ste izgubili nevinost samo zato da to „skinete s dnevnog reda“, da i vi uđete u „klub zrelih“ i da možete društvu pričati o iskustvima na tom polju, vaš san ukazuje na to da ste spremni uraditi bilo šta samo da biste bili prihvaćeni u svojoj okolini. Važno vam je zadovoljenje forme, a ne sama suština onoga što se dešava. Ni u šta ne unosite iskrene emocije i ne vezujete se stvarno ni za koga.

Sanjati gubitak nevinosti iz ljubavi

Ukoliko ste u snu videli kako gubite nevinost sa osobom u koju ste zaljubljeni, u narednom periodu možete očekivati da ćete doneti neku odluku srcem, a ne glavom. Neće vam biti važno šta drugi o tome misle ili šta vam o tome govore, vi ćete odlučiti onako kako se osećate i kako verujete da je najbolje. Prepustićete se osećanjima i  nadaćete se najboljem ishodu.

U snu se kajati zbog gubitka nevinosti

U slučaju da ste sanjali da se kajete nakon gubitka nevinosti, u narednom periodu možete očekivati razočarenje u nekoga. Moguće je da ćete jednoj osobi pokloniti poverenje i da ćete verovati u iskrene namere te osobe, ali će se kasnije ispostaviti da vas je ta osoba samo iskorištavala za svoje ciljeve. Biće vam veoma krivo što ste zbog tog nekog pogazili svoja uverenja dok ste se trudili da toj osobi pomognete.

Videti u snu da se neko drugi kaje nakon gubitka nevinosti predstavlja mogućnost da u skoroj budućnosti neko ne ispuni obećanje koje vam je dao. Može se desiti da će se određena osoba predomisliti oko nečega na što je već bila pristala i da ćete se vi naći u nezgodnoj situaciji jer nećete znati šta i kako dalje.

Sanjati da se odlično osećate nakon gubitka nevinosti

Kada u snu vidite kako se odlično osećate nakon gubitka nevinosti i ne kajete se zbog toga, to znači da ste vi osoba koja se ne plaši avanture i izazova. Rado kršite postojeća pravila i postavljate ona koja vama odgovaraju. Spremni ste prkositi onima koji vas osuđuju i ne zanima vas mnogo šta misle „dežurni dušebrižnici“.

Videti u snu da se neko drugi odlično oseća nakon gubitka nevinosti ukazuje na to da će se vaša bliska osoba osloboditi stega u kojima je bila i da će postati sama kovač svoje sreće. Moguće je da će pomenuta osoba izaći iz neke loše veze, da će reći „ne“ onima kojima je do sada uvek povlađivala ili da će skupiti hrabrost i upustiti se u avanturu koju potajno priželjkuje. U svakom slučaju, primetićete novo samopouzdanje i ogromnu promenu u ponašanju te osobe.

U snu videti odbacivanje nakon gubitka nevinosti

Ako ste sanjali da su vas drugi odbacili nakon saznanja o gubitku vaše nevinosti, u narednim danima biste mogli biti predmet nekog većeg ogovaranja. Moguće je da ćete učiniti nešto nesvakidašnje za vašu okolinu ili da ćete „stati na žulj“ lokalnoj tračari pa ćete doći na listu omraženih u vašem okruženju.

Sanjati ruganje zbog gubitka nevinosti

Ukoliko ste u snu videli da vam se neko ruga i ismejava vas zbog gubitka nevinosti, to ukazuje na vaše strahove da ćete biti odbačeni i ponižavani ako se ne uklopite u očekivano ponašanje vaše sredine. Moguće je da nemate hrabrosti da se borite za svoja uverenja i da se radije mirite s onim što vam drugi nameću. Morate znati da vas zbog toga niko neće više ceniti, a vi se odričete onoga u što verujete.

Videti u snu da se nekom drugom rugaju zbog gubitka nevinosti predstavlja mogućnost da u bliskoj budućnosti budete svedok neke nepravde i društvenog „linča“ određene osobe. Možda će se ta osoba pokušati boriti za sebe i svoje odluke, a one iskaču iz ustaljenog ritma zajednice u kojoj živi, pa to neće naići na odobravanje njene okoline.

Sanjati da slavite gubitak nevinosti

U slučaju da ste u snu videli kako slavite gubitak nevinosti, na javi možete očekivati uspeh ukoliko budete odvažni. Moguće je da ćete morati malo rizikovati i poduzeti neke korake koji nisu svakidašnji, ali će vas to dovesti do uspeha. Ne smete dozvoliti da vas društvena ograničenja spreče u napredovanju i dolaženju do željenog cilja. Budite hrabri i ne plašite se poraza.

Sanjati neugodan gubitak nevinosti

Kada u snu vidite da vam je gubitak nevinosti neugodan, nije nasilan, ali nije ugodan, to znači da biste uskoro mogli raditi nešto što smatrate obavezom, ali u tome nikako ne uživate. Moguće je da ste svesni kako neke stvari morate odraditi i kako se to ne može izbeći pa ćete pretrpeti neprijatnost koju vam to donosi.

U snu se plašiti gubitka nevinosti

Ako ste sanjali da se plašite gubitka nevinosti, vi ste osoba koja nema poverenja u sebe i koja se plaši promena. Moguće je da mnogo toga želite, ali vas koče strahovi koje ste sami kreirali u svojoj glavi. Zato uporno ostajete na jednom mestu i gledate druge kako žive svoje živote dok vi u svom samo životarite. Izađite iz „oklopa“ i dozvolite sebi da osetite stvarni život.

Sanjati da je nevinost izgubilo vaše dete

Ukoliko ste sanjali da je vaše dete izgubilo nevinost, moguće je da ste u stvarnom životu zabrinuti zbog odluka koje to dete donosi i da se plašite kako nepromišljeno srlja u ono čemu nije doraslo. Takođe, plašite se da će biti povređeno i da mu vi tada nećete moći pomoći. Moguće je i da ćete odjednom postati svesni da vaše dete više nije dete i da ulazi u važan period svog života u kojem mu je potrebna vaša nesebična podrška, a to vas prilično plaši jer ne želite pogrešiti.

U snu izgubiti nevinost s vršnjakom

U slučaju da ste u snu videli kako gubite nevinost s vršnjakom, vi ste osoba koja živi u stvarnosti i koja se vodi onim što se trenutno dešava. Svesni ste svojih mogućnosti, ali i onoga što je realno pa ne težite nedostižnim stvarima. Na taj način ste dosta zaštićeni od razočarenja i pogrešnih procena. Čak i kada iskačete iz nekih okvira, vi to činite u skladu sa svojim mogućnostima.

Izgubiti u snu nevinost sa starijom osobom

Kada sanjate da ste izgubili nevinost sa osobom koja je dosta starija od vas, to znači da vam je u životu potrebna podrška nekoga ko je zreliji i iskusniji. Moguće je da ste vi zreliji od svojih godina i da se ne osećate ugodno u društvu vršnjaka jer vas oni ne razumeju. Potreban vam je neko na koga se možete osloniti, ko će vam svojom zrelošću pružiti sigurnost i razumevanje i s kim ćete lako prelaziti određene granice.

U snu izgubiti nevinost sa mlađom osobom

Ako ste sanjali gubitak nevinosti sa osobom koja je mlađa od vas, moguće je da ste nesigurni u sebe i da pokušavate imati kontrolu nad svakom situacijom tako što ćete glumiti dominantnu osobu. Isto tako je moguće da se plašite starenja i da pokušavate dokazati da ste još uvek mladi i u „kondiciji“.

Sanjati gubitak nevinosti sa strancem

Ukoliko ste u snu videli da gubite nevinost sa strancem, taj san ukazuje na veliku potrebu za promenom. Moguće je da vam je dosadio dosadašnji način života, da imate potrebu da rušite postojeće granice, da menjate ustaljena mišljenja i da unesete malo živosti u svoju sivu svakodnevnicu. Nije vam važno kao će se ta promena desiti, samo je važno da se desi.

Izgubiti u snu nevinost sa prijateljem

U slučaju da ste sanjali gubitak nevinosti sa svojim prijateljem ili prijateljicom, u bliskoj budućnosti biste mogli doneti važnu odluku i mogao bi vam biti potreban neko od poverenja da je sprovedete u delo. Verovatno ćete u toj situaciji hteti da uz sebe imate osobu koja vas potpuno razume, koja vas ne osuđuje ni kada radite nešto što vaša okolina ne odobrava.

Izgubiti u snu nevinost sa nekim od rodbine

Kada u snu vidite da ste izgubili nevinost sa roditeljem, bratom, sestrom ili bliskim rođakom, to najčešće znači da vam u životu nedostaje nežnosti, pažnje i topline. Moguće je da se plašite odbacivanja od strane bliskih ljudi i da im zato ne smete iskreno reći šta je to što želite i čemu stremite.

Sanjati gubitak nevinosti sa profesorom

Videti u snu gubitak nevinosti sa profesorom ili profesoricom predstavlja sklonost fantaziji i želju za eksperimentisanjem. Moguće je da ste vi otvorena osoba za sticanje novih iskustava, da želite bogatiji seksualni život, ali je moguće i da se povlačite u svoj svet fantazije gde je sve onako kako vi to želite, dok na javi ne smete otvoreno iskazati svoje želje.

Sanjati gubitak nevinosti u grupnom seksu

Sanjati da ste izgubili nevinost u grupnom seksu predstavlja vaš strah da preduzmete neke velike korake u svom životu jer ne znate koga da optužite za mogući neuspeh. Plašite se sami preuzeti  odgovornost za svoje postupke, a ne znate ko bi mogao biti krivac u tom slučaju, odnosno ako sve ne ispadne onako kako vi želite.