Sanovnik » Sanjati » N » Šta znači sanjati nos?

Šta znači sanjati nos?

Nos je organ čula mirisa i veoma je važan u životu ljudi i životinja. Da bi vas životinja upoznala, ona vas prvo omiriše, a na taj način prepoznaje i druge životinje. Koliko je nos bitan, govore nam i razne izreke koje svakodnevno možemo čuti: neko vas vuče za nos, gurate nos gde mu nije mesto, ne zabadaj nos u tuđe stvari, imate nos za posao, namirisali ste prevaru i tako dalje.

Nos je svakako najistureniji deo lica i predstavlja određenu zaštitu našeg organizma. Nikako nećemo pojesti hranu koja loše miriše, pobeći ćemo od mirisa paljevine i slično. U prenesenom značenju, nos predstavlja našu intuiciju, naš osećaj za nešto, predstavlja određeno upozorenje  i takvo značenje najčešće ima i u snovima. Kada je nos glavni motiv našeg sna, on naglašava potrebu da na nešto posebno obratimo pažnju i da verujemo svojim osećajima.

I stari sanovnici i modernija tumačenja snova govore da je sanjanje nosa pozitivan san, ukoliko ne nosi neke loše elemente sa sobom.

Sanjati nos

Ako ste sanjali nos i to je bio glavni motiv vašeg sna, potrebno je da više verujete svojoj intuiciji, svojim osećajima, da budete oprezni u narednom periodu i da na nešto posebno obratite pažnju. Moguće je da se u vašem životu dešavaju neke promene koje bi vas mogle odvesti na krivi put, možda vas neko „vuče za nos“, a da toga niste ni svesni ili će vam se ukazati odlična prilika za napredovanje, ali je trebate na vreme „namirisati“. Ovakav san je uvek znak da trebate biti u dosluhu sa svojim osećajima i svojim telom, da trebate verovati onome što vam poručuju.

Videti svoj nos u snu

Ukoliko ste sanjali svoj nos, na javi se, verovatno, nalazite u nekoj situaciji koja od vas zahteva malo više promišljanja i opreza. Moguće je da vas san upozorava da ne odustajete lako od nečega, nego da verujete svojim instinktima i da će sve biti u redu. Sve što vam je potrebno, nalazi se u vama, samo trebate oslušnuti šta vam se to poručuje.

U snu videti tuđi nos

U slučaju da ste u snu videli nečiji nos, morate biti oprezni i zapitati se koliko je ta osoba iskrena. Moguće je da vam neko pokušava napraviti određenu smicalicu ili vas navesti na pogrešan trag. Takođe je moguće da je to neko koga trebate poslušati i čijem instinktu trebate verovati, a to ćete najbolje proceniti kada razmislite koliko ste bliski s tom osobom i koliko joj verujete na javi.

Sanjati veliki nos

Kada u snu vidite veliki nos, to znači da vas na javi očekuje interesantno ljubavno iskustvo. Kaže se „koliki nos, toliki ponos“ pa je to uvek dvosekli mač za sve muškarce, ali u ovom slučaju taj nos nagoveštava ljubavne užitke i lepe trenutke s nekom osobom. Dakle, možete se opustiti i prepustiti ljubavnim čarima.

Sanjati mali nos

Ako ste sanjali mali nos, u bliskoj budućnosti biste se mogli sukobiti sa jednom prgavom osobom. Radiće se o nekome ko je vrlo temperamentan i lako plane, ne bira mnogo reči, a kasnije se zbog njih izvinjava. Vi ste se već navikli na takve ispade dotične osobe pa vam još jedan slučaj neće predstavljati ništa neobično. Međutim, možete se potruditi da te ispade smirite, presečete ili izbegnete.

Videti u snu crven nos

Ukoliko ste sanjali crven nos, u narednim danima biste se mogli blago razboleti. Moguće je da će vam malo pasti imunitet, da ćete biti premoreni i da će vam trebati pauza od svakodnevnih aktivnosti. Ovakav san vas upozorava da više pažnje obratite na sebe i svoj organizam, da se ne iscrpljujete i ne dovodite u nepotrebne rizike.

Sanjati crn nos

U slučaju da ste u snu videli potpuno crn nos, na javi biste mogli doživeti neku uvredu. Ne mora značiti da ćete vi ozbiljno shvatiti reči određene osobe, ali ćete ih čuti, a čuće ih i ostali oko vas. Na vama je da procenite koliko se uopšte trebate obazirati na tu uvredu, trebate li odgovoriti nešto na nju ili sve zajedno samo ignorisati.

U snu videti beo nos

Kada u snu vidite potpuno beo nos, kao onaj koji je namazan bojom u predstavama, to znači da se pred vama nalaze neke dileme koje mogu biti i ovakve i onakve. Na neki način je jedna situacija neutralna i od vas zavisi kakav će predznak dobiti. Na vama je da odlučite hoćete li sve to zajedno obojiti u belo ili u crno, hoćete li se pomiriti ili posvađati.

Videti veštičji nos u snu

Ako ste sanjali nos kakav u svim bajkama imaju veštice, uskoro biste mogli „nanjušiti“ neku zlobu u svom okruženju. Moguće je da ćete shvatiti kako vam neke osobe nisu prijatelji i kako bi bilo dobro da im se ne poveravate. Moguće je da ste im naivno verovali, ali sada ćete imati priliku videti njihovo pravo lice.

U snu videti dečji nos

Ukoliko ste u snu videli dečji nosić, na javi ćete se nečemu obradovati. Neko će vas prijatno iznenaditi i u vama probuditi uspavanu dečju zaigranost. Shvatićete da vam je u poslednje vreme falilo opuštenosti i spontanosti, da ste bili previše napeti i usmereni samo na rad bez ikakvog razmišljanja o odmoru. To ćete u budućnosti promeniti.

Videti životinjski nos u snu

U slučaju da ste sanjali nos neke životinje, u narednim danima ćete zaključiti da imate vrlo dobar „nos“ za posao i za otkrivanje pravih poslovnih prilika. Ispostaviće se da ste napravili pun pogodak sa nekim poslovima koje su drugi odmah otpisali i nisu ih uopšte uzimali u razmatranje. Nastavite verovati svom izoštrenom instinktu i ne dajte da vas drugi zbunjuju.

Sanjati debeo nos

Kada u snu vidite debeo nos, to znači da ćete na javi biti u kontaktu sa jednom osobom koja svoj nos rado gura tamo gde mu nije mesto. Takve aktivnosti su toj osobi omiljena zanimacija i vi ćete joj morati jasno reći da gleda svoja posla inače ćete stalno biti na meti njenih komentara. Ovako ćete dobiti svoj mir, a ta osoba će morati pronaći novu metu za svoje aktivnosti.

Sanjati tanak nos

Ako ste sanjali tanak nos, uskoro biste se mogli suočiti sa nekom nepravdom i to bi vas moglo dosta uznemiriti. Vi ste osoba koja teško podnosi tuđu patnju, a posebno vam teško pada kada vidite da je neko nepravedno tretiran od strane drugih. Sve u vama će biti alarmirano i moraćete se angažovati da se ta nepravda ispravi, inače nećete imati mira.

Videti u snu dug nos

Ukoliko ste u snu videli dug nos, u bliskoj budućnosti biste mogli pokušati slagati nekoga ili će neko pokušati slagati vas. Moguće je da će vam trebati izgovori za neko vreme koje ste proveli na „sumnjivom“ mestu ili će neko drugi trebati takvo opravdanje. U svakom slučaju, u igri će biti laganje, a kome će pri tome porasti nos, videće se.

U snu videti plav nos

U slučaju da ste sanjali plav nos, u narednom periodu biste mogli imati zahlađenje odnosa s jednom osobom. Moguće je da ćete biti razočarani ponašanjem te osobe i da nećete imati nikakvu želju da je viđate neko vreme. Ipak, možda biste trebali malo više razmisliti o razlozima njenog ponašanja i pokušati sagledati i drugu stranu priče.

Sanjati da ste izgubili nos

Kada u snu vidite da vam je nestao nos, to znači da ćete se na neki način osećati osakaćeno i nesposobno da raspoznate šta je za vas dobro, a šta nije. Bićete zbunjeni nekim događanjima i nećete jasno videti pozadinu svega toga. Faliće vam onaj vaš dobro poznati osećaj koji vas je uvek vodio kada ste bili u nekim dilemama. Pokušajte se opustiti i prepustiti vremenu da vam pokaže put kojim trebate ići.

Sanjati da vam je otpao nos

Ako ste sanjali da vam je otpao nos, to znači da biste se uskoro mogli nečasno poneti u nekoj situaciji. Moguće je da nećete ni biti svesni svojih postupaka i koliko oni imaju loše posledice na druge osobe jer ćete izgubiti svoj osećaj za ispravno i dobro. Već neko vreme živite po određenim šablonima koji su opšteprihvaćeni u svetu brzog života i bezosećajnosti.

Brisati nos u snu

Ukoliko ste u snu brisali nos, na javi biste mogli odlučiti da prekinete s nečim što vam nikako ne odgovara i što vas mnogo opterećuje. Već neko duže vreme ste pod pritiskom zbog određenih stvari i ne želite povrediti ničija osećanja, ali na taj način povređujete sami sebe i sebi činite loše. Morate se zauzeti za svoje dobro i više misliti na sebe.

Sanjati da nos curi

U slučaju da ste u snu videli kako nos curi, u narednom periodu vas očekuje jedna neugodna situacija u kojoj biste mogli biti postiđeni. Moguće je da nećete biti pripremljeni na ono što ćete čuti ili videti i da se zbog toga nećete dobro snaći u celom događaju.

Sanjati da nos krvari

Kada sanjate da vam krvari nos, to znači da ćete u bliskoj budućnosti biti uznemireni i da ćete emotivno odreagovati na nešto što ćete čuti. Moguće je da se nećete dobro nositi s nečijim odlukama i da će te odluke imati dosta uticaja na vašu budućnost, a vi to nećete moći menjati. Međutim, kada se malo smirite, mogli biste uvideti da nije sve tako loše kao što vam izgleda i da u svemu tome ima i pozitivnih stvari za vas.

Sanjati da nosom mirišete nešto

Ako ste u snu nešto mirisali, to znači da ćete pokušati prodreti u samu srž nečega i da nećete olako doneti odluke koje se od vas očekuju. Potrudićete se da shvatite i sagledate sve strane nekog problema i da na najbolji način popunite određena mesta. Niste od onih koji nešto rade samo da to što pre završe, nego vam je važno da to bude kvalitetno urađeno.

U snu čačkati nos

Ukoliko ste sanjali da čačkate nos, u narednim danima biste mogli otkriti neku tajnu ili nešto što je od vas vešto skrivano. Potrudićete se da dođete do istine i da saznate kako zaista stvari stoje, a u tome ćete i uspeti. Nećete se zadovoljiti površnim odgovorima i skretanjem s teme, nego ćete insistirati da sve bude objašnjeno do kraja.

Videti u snu dlakav nos

U slučaju da ste u snu videli dlakav nos, na javi možete očekivati dolazak jedne vrlo znatiželjne osobe u vaš život. Možda biste se trebali pripremiti na mnogobrojna pitanja i direktne komentare koji vas neće uvek radovati. Na vama je da odlučite koliko daleko ćete toj osobi dozvoliti da ide i da procenite da li to radi iz zabave ili s nekim ozbiljnijim ciljem, a onda da tome prilagodite svoje ponašanje.

Slomiti nos u snu

Kada sanjate da ste slomili nos, to znači da ćete posustati pred nekim problemom i da više nećete znati kako dalje. Sve će vam izgledati haotično, beznadežno i izgubljeno. Naravno, sve je to samo vaš privremeni osećaj, nije realno stanje,  i uskoro će sve doći na svoje pravo mesto, samo trebate biti malo strpljivi.

Videti u snu da je neko drugi slomio nos znači da će jedna vama bliska i važna osoba doneti neku lošu odluku i da toga neće biti svesna. Vi ćete je pokušati navesti da tu odluku promeni, ali će to ići malo teže. Moraćete paziti da se ne posvađate s tom osobom jer bi ona mogla pomisliti da joj niste prijatelj i da je ne podržavate u onome što želi.

Sanjati da je vama neko slomio nos predstavlja loš znak. Moguće je da ćete uskoro pretrpeti neke gubitke i da će vam to više povrediti sujetu nego novčanik. Teško ćete se nositi sa osećajem koji će vam određeni događaj izazvati i moraće proći malo vremena da sve to „svarite“.

Videti u snu da ste vi nekome slomili nos predstavlja vašu odlučnost da jednoj osobi ne dozvolite da preuzme kontrolu nad vašim životom. Jasno ćete se zauzeti za sebe i reći šta mislite o određenom ponašanju dotične osobe.

U snu vući nekoga za nos

Ako ste sanjali da nekoga vučete za nos, sam naslov kaže šta to može značiti. Moguće je da ste mladi i željni zabave pa vam sve izgleda dopušteno i ne predstavlja vam problem da se poigravate nečijim osećanjima jer ne razmišljate zrelo. Međutim, trebali biste razmisliti o tome da li bi se vama svidelo da ste na tom mestu i da se neko drugi tako poigrava vama. Na kraju, ne zaboravite da se kad-tad sve vraća i sve plaća.

Sanjati začepljen nos

Ukoliko ste u snu imali začepljen nos, mogli biste doneti neke pogrešne odluke u narednom periodu. Možda nećete biti u stanju da dobro procenite situaciju u kojoj se nalazite jer ćete biti opterećeni nečim drugim što vas muči. Morate se fokusirati na ono što trenutno radite i ostaviti po strani ostale probleme. Samo tako nećete praviti greške zbog kojih ćete se kasnije kajati.

U snu imati iskrivljen nos

U slučaju da ste sanjali da vam je nos iskrivljen, u bliskoj budućnosti biste mogli „pogrešno skrenuti“ u jednom razgovoru. Moguće je da ćete nekoj osobi reći nešto što nikako nećete trebati i to će vas odvesti u neku lošu raspravu. Male greške mogu imati loše posledice kao i one velike, ali je bitno na vreme to shvatiti.

Imati grbav nos u snu

Kada u snu vidite da vam je nos grbav, to znači da će vas mnogo zaboleti nešto što ćete o sebi čuti. Moguće je da vam neke osobe ne govore ono što zaista misle jer se plaše da će vas to povrediti i da ćete njih doživeti kao svoje neprijatelje. Kada to slučajno budete čuli, bićete mnogo razočarani i potišteni. Najbolje bi bilo da otvoreno porazgovarate o svemu sa tim osobama i da  ni sebe ni njih ne dovodite u lošu situaciju.

U snu videti gipsani/kiparski nos

Ako ste sanjali gipsani nos, u skoroj budućnosti ćete imati jasan i odlučan stav o nečemu što vam je bitno i nećete želeti ustuknuti ni milimetar. Bićete čvrsto uvereni u ono za šta ćete se zalagati i spremni da sami nastavite daje, ako tako treba. Vaš osećaj će biti vaša vodilja i tu nema sumnje.

Sanjati gumeni nos

Ukoliko ste sanjali gumeni nos, vi ste osoba koja je mnogo fleksibilna i koja se lako prilagođava svakoj situaciji. Kako god da vas „bace“, vi se dočekate na noge poput mačke. U stanju ste iz svega izvući najbolje i to vam odlično ide. Mnogi bi trebali učiti od vas i često vas uzimati za primer.

U snu videti razbijen nos

U slučaju da ste u snu videli razbijen nos, na javi vas očekuje neka sramota. Moguće je da se nećete baš primerno ponašati i da se nećete imati čime dičiti u nekoj situaciji. Možda biste trebali razmisliti malo o svojoj reputaciji pre nego što nešto uradite. Vaša dela ostavljaju traga i na vašim bliskim osobama kao što su roditelji, supružnici ili deca. Niste sami na svetu i to bi vam trebalo ponekad pasti na pamet.

Sanjati operaciju nosa

Kada sanjate operaciju nosa, to znači da ćete u bliskoj budućnosti poželeti nešto menjati u svom ponašanju i da ćete u tome imati podršku svoje okoline. Moguće je da ćete hteti iskoreniti neke poroke ili načine ponašanja ili neke navike koje su vam pravile probleme. U svakom slučaju, to će biti dobra odlika i nećete sami morati prolaziti kroz ono što vas očekuje.

Sanjati pregled nosa

Ako ste u snu videli pregled nosa, to znači da ćete uskoro preispitivati neku svoju odluku ili odluke.  Moguće je da više nećete biti sigurni da ste pravilno postupili oko nečega i počećete sumnjati u svoju intuiciju. Nakon razgovora sa jednom osobom kojoj mnogo verujete, ustanovićete da je ipak sve u redu i da ste bili u pravu.

U snu videti nos sa pegicama

Ukoliko ste sanjali nos posut pegicama, na javi ćete upoznati jednu vrlo simpatičnu osobu s kojom ćete se brzo zbližiti. Moguće je da će ta osoba uskoro za vas postati i nešto mnogo više od dobrog poznanika i da ćete poželeti sve podići na novi nivo.

Sanjati da vas nos svrbi

U slučaju da ste sanjali da vas nos svrbi, u narednim danima možete očekivati da ćete biti vrlo ljuti zbog nečega. Nešto će vas izbaciti iz takta i pokvariti vam ceo dan. Trebaće vam dosta vremena da se smirite i vratite u normalu.

U snu imati nakit u/na nosu

Kada u snu vidite da u/na nosu imate neki nakit, to znači da želite svima pokazati svoj čvrst karakter koji se ne obazire na mišljenje okoline ili na njenu osudu. Vi ste odlučili za sebe i očekujete da drugi to poštuju.

Sanjati da imate dva nosa

Ako ste u snu videli da imate dva nosa, to znači da ćete u narednom periodu biti vrlo intuitivni i da ćete donositi vrlo dobre odluke. sve će vam teći po planu i moći ćete biti vrlo zadovoljni sami sobom. Nešto će vas posebno obradovati i zadiviti vašu okolinu.

Videti u snu klovnovski nos

Ukoliko ste sanjali klovnovski nos, to je znak da se trebate malo više zabavljati i prepustiti užicima u životu. Nijedan rad nema smisla ako nam ne donosi radost i zadovoljstvo. Zato pokušajte dovesti u ravnotežu rad i zabavu kako bi vam život dobio drugačije boje.

Sanjati bubuljicu na nosu

U slučaju da ste u snu videli bubuljicu na nosu, na javi će izaći na površinu nešto što vas opterećuje i guši. Nećete to više moći potiskivati i negirati jer će biti jasno vidljivo. Sada ćete imati priliku da otvoreno razgovarate o tom problemu i da ga konačno rešite.

Sanjati Pinokijev nos

Kada u snu vidite Pinokijev nos, to znači da ćete nekoga uhvatiti u laži. Moguće je da to neće biti ništa ozbiljno, ali laž je laž i nikako nije istina.

Ovaj san može značiti i da ćete se u narednim danima zabavljati s nekom decom i njihovim izmišljenim pričama.