Sanovnik » Sanjati » S » Šta znači sanjati sudar?

Šta znači sanjati sudar?

Brz i stresan životni tempo dovodi i do stresnih snova, pa čovek ne uspeva da se odmori čak ni kad spava. I u snovima ga prate i muče neuspesi iz njegove svakodnevnice, kao i strahovi i brige. Nikako da se odmori i opusti, nego se dešava da nakon spavanja ustaje umorniji nego što je legao.

Jedna od takvih situacija je i kada sanjamo ružne i teške snove vezane za saobraćajne nesreće i sudare u njima. Naravno, sanjanje sudara nikoga ne ostavlja ravnodušnim, pogotovo ako se u snu radilo o vašoj bliskoj osobi ili o vama samima, i ne možemo da se ne pitamo šta nam to san poručuje.

Ovakvi snovi uvek imaju veze sa našim emocijama i doživljajima života. Ponekad sudar u snu predstavlja mogući sudar sa stvarnošću i otvaranje očiju za neki problem. Moguće je i da ste pod stalnim pritiskom jer vam se lični stavovi i želje sudaraju sa onim koje pokazujete drugima ili sa onim pravilima po kojima morate da živite. Na taj način ste u stalnom sudaru sami sa sobom i to predstavlja veliki stres.

Možda imate loše mišljenje o nekim osobama ili ste u direktnom sukobu s njima, pa taj vaš odnos doživljavate kao stalni sudar i nesreću. Uz sve ovo, možda ste stalno na putu i za volanom pa ste preopterećeni oprezom koji svakodnevno morate imati u saobraćaju. Sve ovo može izazvati snove o sudaru i dovesti vas u situaciju da razmišljate koje bi bilo značenje takvog sna.

Tumačenja snova o sudarima su raznolika, a to prvenstveno ovisi o samom snu i njegovim detaljima. Bitno je, svakako, ko je učesnik sudara, ima li povređenih i šta je bilo posle. Međutim, tumačenja ovih snova obično nemaju mnogo pozitivnih značenja jer i sam pojam sudara ne nosi ništa dobro.

Sanjati sudar

Ako ste u bilo kojem obliku sanjali sudar, jasno je da proživljavate neke emotivne teškoće. To se može odnositi na duži vremenski period, a može se raditi i o trenutnim problemima. Verovatno nemate skladne odnose sa ljudima iz vašeg okruženja, a to onda donosi sukobe i sa samim sobom. Takođe, može se raditi i o zabrinutosti za neku blisku osobu i njen život. Možda vam se čini da srlja u propast nekim svojim postupcima i da će doživeti nesreću.

Ukoliko poznajete osobu koja je učestvovala u sudaru, znači da s njom imate određene probleme. Moguće je da se radi o nerešenim razmiricama ili o neuzvraćenim osećanjima, a moguće je i da je reč samo o zabrinutosti za tu osobu.

Ako ne znate ko su učesnici sudara, verovatno ste trenutno u konfuznom periodu i čini vam se da je sve oko vas haotično, da nema smisla i da celo društvo ide u pogrešnom smeru. Imate osećaj preopterećenja obavezama, a ne vidite nikakvu satisfakciju za njihovo obavljanje.

Doživeti sudar u snu

Ukoliko ste sanjali da ste vi doživeli sudar, nalazite se pod velikim stresom i opterećenjem. Imate nerešenih problema koji vam stvaraju neizdržive pritiske, a oni se u snovima slikovito prikazuju kroz nesreću i sudar. Verovatno doživljavate trenutnu životnu situaciju kao nešto što može završiti samo loše po vas.

U slučaju da ste u snu videli kako je neko drugi doživeo sudar, znači da ste svesni opasnosti u kojoj se neka osoba trenutno nalazi ili vi tu situaciju doživljavate kao potencijalnu opasnost. Zabrinuti ste za tu osobu i plašite se da bi mogla nastradati zbog svega što se u vezi nje dešava.

Izazvati sudar u snu

Ako ste sanjali da ste vi izazvali sudar, da ste ga prouzrokovali  prebrzom vožnjom, uskoro biste se mogli kajati zbog svoje brzopletosti i jurcanja za uspesima, a da prethodno niste obratili pažnju na sve potrebne detalje. Moguće je i da ste svesni svojih grešaka po ovom pitanju i da osećate krivicu zbog svega navedenog, pa upravo zato i sanjate ovakav san, tj. da ste izazvali katastrofu.

U slučaju da ste sanjali kako ste izazvali sudar zbog otkazivanja kočnica, u narednom periodu biste mogli izgubiti kontrolu nad onim što radite i mogli biste shvatiti da niste dobro pripremili teren niti obezbedili dovoljna sredstva za postizanje cilja.

Ako ste u snu izazvali sudar zato što ste zaspali za volanom, znači da ćete vrlo brzo shvatiti koliko ste preopterećeni i umorni od posla koji radite. Ako se ne zaustavite i ne nađete vremena za odmor, mogli biste izazvati neku katastrofu i sebi i drugima.

Ukoliko ste sudar u snu izazvali zbog pogrešnih znakova na putu, moguće je da ćete biti ometeni u radu iz više razloga: ili će vas neko namerno hteti diskvalifikovati ili ćete sami nešto pogrešno protumačiti i napraviti određene greške. A moguće je i da će se te greške desiti zbog spleta nesretnih okolnosti, bez ičije konkretne krivice.

Kada sanjate da ste izazvali sudar zbog vožnje u pijanom stanju, verovatno ste zabrinuti da nećete biti dovoljno prisebni da se izborite sa nastalim problemima ili obavezama koje imate. Plašite se da ćete biti nečim ometeni i oslabljeni onda kada bude najpotrebnije da ste potpuno koncentrisani i prisebni.

Ako ste sanjali da je neko drugi izazvao sudar s vama, uskoro biste mogli biti iznenađeni nečijim nastupom u jednoj situaciji. Ta osoba će vam prebacivati neke stvari koje nisu onakve kakvim ih ona predstavlja. Ostaćete zatečeni i šokirani, pa se nećete uspeti na vreme snaći i odbraniti. Zato će nastupiti „sudar“.

U slučaju da ste u snu videli kako je neko izazvao sudar s drugom osobom, ubrzo ćete primiti vesti o svađi i problemima nekih osoba iz vaše okoline. S obzirom da duže vreme poznajete te osobe, nećete uopšte biti iznenađeni njihovom svađom.

Izbeći sudar u snu

Ako ste u snu uspeli izbeći neki sudar, u narednom periodu se možete nadati dobrim vestima, ali i događajima. Pored svih teškoća na koje ćete naići u bliskoj budućnosti, uspećete izbeći veće probleme i nastajanje katastrofe. Stvari će se složiti povoljno za vas, a i vi ćete se maksimalno koncentrisati na ono što radite i tako izbeći negativne ishode.

Kada sanjate da je neko drugi izbegao sudar, znači da ćete biti svedoci pozitivnih ishoda za vaše poznanike u jednoj teškoj situaciji. Svi će već odustati od nadanja u takvo rešenje, ali će se ipak desiti malo čudo.

Sudariti se u snu sa poznatom osobom

Ukoliko ste se sudarili sa osobom koju poznajete, ubrzo biste mogli rešavati neke međusobne  probleme koji će vam iznenada iskrsnuti ili ćete konačno na tapet staviti ono što vas odavno muči i to jednom za svagda rešiti. Ovaj san nikako ne znači da će rešavanje tih problema biti lagodno. Naprotiv, sudar vam nagoveštava da biste mogli impulsivno i strastveno ući u raspravu i tražiti rešenje.

Sanjati sudar sa nepoznatom osobom

Ako ste sanjali sudar sa nepoznatom osobom, moguće je da ćete u bliskoj budućnosti biti u napetim kontaktima sa svojom okolinom i da to neće imati neke konkretne razloge, nego će sve pomalo voditi jedno drugome. Nekada se stvari slože tako da nam samo stvaraju probleme, a ni mi ne činimo ništa da ih sprečimo, nego ih pojačavamo.

Takođe je moguće da ste veoma preopterećeni obavezama i da ne znate gde biste pre krenuli. Zbog svega toga vam se čini da ćete se strmoglaviti u neku propast ili izazvati nesreću i haos.

Sanjati sudar s velikom materijalnom štetom

Ukoliko ste u snu videli da je sudar izazvao veliku materijalnu štetu, moguće je da ćete u skoroj budućnosti imati neke veće neplanirane izdatke. Isto tako je moguće da ste veoma zabrinuti da vaši postupci ne dovedu do nekih gubitaka koje neće biti moguće nadoknaditi i koji će ostaviti dugotrajne posledice i na vas i na vašu okolinu.

Sanjati direktan sudar

Kada sanjate direktan sudar, znači da ste svesni koliko ste blizu velikog sukoba sa određenom osobom i svesni ste da taj sukob mora imati žestoke posledice po vas. Plašite se da iz takvog okršaja ne može proizaći nikakav pozitivan rezultat i to vas veoma opterećuje.

Videti lančani sudar u snu

Ako ste sanjali lančani sudar, imate osećaj da je neka katastrofa neizbežna i da je pitanje dana kada će određeni sukobi eskalirati. Plašite se da će time nastati nepovratna šteta u međuljudskim odnosima i da će biti mnogo onih koji će iz svega toga izaći povređeni.

Videti u snu sudar s policijskim vozilom

Ukoliko ste sanjali da ste se sudarili s policijskim vozilom, možete uskoro očekivati neke probleme sa zakonom i njegovim normama. Možda ćete morati plaćati neke kazne ili na drugi način biti pod zakonskim pritiskom. Isto tako je moguće da se plašite kako biste se mogli ogrešiti o zakon i snositi posledice zbog toga.

U slučaju da ste se namerno sudarili s policijskim vozilom u snu, znači da ste zbog nečega veoma ljuti na vlast i zakone i  da nemate lepa iskustva s njima. Moguće je i da uskoro planirate poduzimanje nekog krivičnog dela, pa vam se to reflektuje kroz san.

Kada u snu vidite da se neko drugi sudario s policijskim vozilom, znači da ćete ubrzo čuti o nekim problemima koje određena osoba ima sa zakonskim normama. Ili ćete saznati da se neka osoba sprema da izvrši neku proneveru i malverzaciju.

Sanjati sudar s kolima hitne pomoći

Ako ste sanjali da ste se sudarili s kolima hitne pomoći, u bliskoj budućnosti biste mogli imati ozbiljnijih zdravstvenih problema. Moguće je da ste i sami toga svesni i da vas vaše telo kroz san na to upozorava. Jasno vam je da ni jedna mašina ne može dobro funkcionisati bez redovnog održavanja, pa je takav slučaj i sa ljudskim organizmom.

U slučaju da ste u snu videli kako se neko drugi sudario s kolima hitne pomoći, možete očekivati vesti o nečijoj bolesti ili pogoršanju zdravstvenog stanja. Moguće je da će se raditi o članovima vaše porodice, ali i o bliskim prijateljima.

Otići u snu s mesta sudara

Ukoliko ste sanjali da ste otišli s mesta sudara i da niste sačekali policiju ili pokušali nekome pomoći, znači da ste osoba koja gleda samo svoje interese i koja ne poznaje pomaganje drugima. Ne zanima vas šta se zbiva u tuđim životima ako to nema neku korist za vas. Takođe, smatrate da se svako treba brinuti sam za sebe i da nema potrebe da time opterećuje druge oko sebe.

U slučaju da ste u snu videli kako neko drugi napušta mesto sudara, uskoro biste mogli biti u nezavidnoj situaciji u kojoj će vam jedna osoba okrenuti leđa i ostaviti vas da sami rešavate nastali problem.

U snu doći na mesto sudara

Ako ste sanjali da ste došli na mesto sudara, ubrzo biste se mogli zateći u konfliktnoj situaciji koju su izazvale druge osobe. Pokušaćete im pomoći i sve staviti pod kontrolu, ali ćete zbog toga biti lično uznemireni.

Kada u snu vidite da je neko drugi došao na mesto sudara, možete očekivati pomoć jedne osobe u rešavanju nekih problema. Upravo onda kada vam se učini da je sve izgubljeno, pomoć će se nenadano pojaviti.

Biti povređen u sudaru

Ukoliko ste sanjali da ste povređeni u sudaru, u narednom periodu vas očekuje razočarenje zbog nekih odluka koje ćete morati doneti, a koje se nikako ne podudaraju sa onim što vi želite. Moguće je da ste stalno u sudaru sa okolinom koja očekuje jedno, a vi težite nečemu drugom i to vas veoma povređuje.

U slučaju da ste u snu videli kako je neko drugi povređen u sudaru, moguće je da ste veoma zabrinuti za blisku osobu. Plašite se da neće biti u stanju da se nosi sa problemima s kojima će se sudariti i koji je očekuju i da će zbog toga uskoro biti povređena.

Preživeti sudar u snu

Ako ste u snu preživeli nesreću u kojoj ste imali sudar s nekim, znači da ste osoba koja ima mnogo sreće i koja se ne predaje lako. Iz svih životnih problema, vi ćete izaći kao pobednik koji je obogaćen za novo iskustvo, čak i onda kada su ti problemi traumatični.

U slučaju da ste u snu videli kako je neko drugi preživeo sudar, znači da verujete da će se jedna osoba dobro snaći u problematičnim situacijama koje je očekuju i da će iz njih izaći kao borac koji se ne predaje lako. Verovatno ćete uskoro i čuti takve pozitivne vesti o nekoj osobi koja vam je važna.

Ne preživeti sudar u snu

Ukoliko ste sanjali da niste preživeli sudar koji ste imali, moguće je da se ne možete pomiriti s nečim što vam se dešava i čini vam se kao da ste uništeni. Možda se radi o odluci koju morate doneti, a koja vam nikako ne odgovara. Ili morate pristati na nešto što ne želite. Takođe, može se raditi o porodičnim problemima koje ne možete rešiti u svoju korist. U svakom slučaju, ako ste sanjali ovakav san, pod velikim ste stresom i ne možete nešto prihvatiti kao vašu konačnu stvarnost.

Kada u snu vidite da neko drugi nije preživeo sudar, uskoro biste mogli čuti za teškoće u kojima se neka osoba nije dobro snašla i koje su ostavile loše posledice po nju. Može se raditi o nečijem razvodu braka ili gubitku zaposlenja, ali i nekim zdravstvenim problemima.

Pomagati u snu povređenima prilikom sudara

Ako ste u snu pomagali povređenima u sudaru, u bliskoj budućnosti ćete imati određene odgovornosti koje će vas dovesti do toga da mnogo pomažete bliskim ljudima. Vaša pomoć će im veoma značiti i poslužiti kao odskočna daska za nove faze u životu.

U slučaju da ste sanjali kako je neko vama pomagao prilikom sudara, možete uskoro očekivati pomoć bliske osobe koja će vas izvući iz trenutnih problema. Takođe, ako ste sanjali ovakav san, moguće je da mislite kako ne biste mogli preživeti bez tuđe pomoći i kako sami niste dovoljno jaki da se nosite sa životnim teškoćama.

Kada u snu vidite da neko pomaže povređenima u sudaru, znači da ćete čuti za veliki uspeh humanitarne akcije koja će biti organizovana u vašem okruženju.

Sanjati da zovete pomoć nakon sudara

Ako ste sanjali da zovete pomoć nakon sudara, svesni ste da se sami ne možete izboriti sa problemima u kojima se nalazite i da vam je potrebna nečija pomoć. Pokušali ste sami izaći na kraj s trenutnom situacijom, ali je to ipak prevelik zalogaj za vas.

U slučaju da ste u snu videli kako neko zove pomoć nakon sudara, znači da ćete uskoro shvatiti da je jedna osoba na neki način ugrožena i da joj je potrebna vaša pomoć. I sama će vam se obratiti po tom pitanju i zamoliti vas da joj pomognete.

Sanjati sudar s voljenom osobom

Kada u snu vidite da ste se sudarili s voljenom osobom, moguće je da trenutno imate nekih međusobnih problema koji vam se čine nepremostivi. Imate osećaj da vas voljena osoba ne razume i ne ceni onoliko koliko bi trebalo i to dovodi do novih problema. Vaš trenutni odnos doživljavate kao sudar svetova i to vas veoma opterećuje.

Ukoliko ste sanjali da je se neko drugi sudario sa svojom voljenom osobom, mogli biste uskoro čuti da su se vaši poznanici razišli i da ne žive više zajedno.

Sanjati sudar s prijateljem

Ako ste sanjali sudar s prijateljem, očito je da imate problema u komunikaciji sa svojim prijateljem i da su se pojavila neka nerešena pitanja između vas. Trenutno stanje doživljavate kao pravu nesreću i ne želite da na tome ostane. Iskren razgovor je najbolji lek za takve probleme.

Sudariti se s roditeljima u snu

Ukoliko ste u snu imali sudar sa svojim roditeljima, u narednom periodu vas očekuju neke rasprave s njima i neka neslaganja. Možda smatrate da vam se roditelji previše mešaju u život i da će to izazvati veće sukobe ako o tome ne porazgovarate.

Imati sudar s preprekama na putu

Kada sanjate da ste se sudarili s nekim preprekama na putu, znači da vas očekuju poteškoće u ostvarivanju ciljeva koje ste sebi postavili. I sami ste svesni da su takve teškoće moguće, pa ih se pomalo i pribojavate, ali ne planirate odustajati od zacrtanog.

Sanjati sudar u svom dvorištu

Ako ste u snu videli sudar u svom dvorištu, u narednom periodu vas očekuju problemi i nesuglasice na porodičnom planu. Moguće je da ćete imati različita mišljenja oko nekih pitanja i da će vas to dovesti do verbalnih sukoba.

U slučaju da ste sanjali sudar u tuđem dvorištu, mogli biste biti svedok ružne porodične svađe nekog od poznanika.

Videti u snu sudar motociklom

Ukoliko ste sanjali da ste se sudarili motociklom s nekom osobom, u bliskoj budućnosti biste mogli napraviti „rez“ i završiti kontakte s jednom osobom. Shvatićete da je dosta vašeg truda oko nekoga i da ta osoba to ne zaslužuje.

Videti u snu sudar s autobusom

Ako ste sanjali da ste se sudarili s autobusom, u bliskoj budućnosti vas očekuju sukobi sa više ljudi iz vašeg okruženja. Moguće je da ćete svojim zalaganjem i vrednim radom izazvati dosta zavisti i podmetanja od strane zlobnika, pa biste s njima i mogli doći u sukobe.

Sanjati sudar sa samim sobom

Ukoliko ste sanjali da ste se sudarili sami sa sobom, u narednom periodu ćete imati „sudar sa stvarnošću“ i nećete biti naročito sretni kada shvatite da ste dugo vremena bili u zabludi oko nekih stvari. Vaša tvrdoglavost vas je dovela tu gde jeste i sada je potrebno da se saberete i spustite na zemlju.