Sanovnik » Sanjati » Šta znači sanjati svekra ili svekrvu?

Šta znači sanjati svekra ili svekrvu?

Kada je reč o svekrvi, pa i svekru, najčešće se čuju negativni komentari. Snajke su uglavnom nezadovoljne njihovim upornim mešanjem u njen bračni život, a svekrva i svekar su nezadovoljni nerazumevanjem koje dolazi od one druge strane.

Međutim, postoje i suprotni primeri, odnosno oni koji pokazuju da odnos između svekra, svekrve i snajke zaista može biti dobar i ispunjen poštovanjem ako se svi samo malo više potrude.

Snovi o svekrvi ili svekru nisu tako česti, ali ipak postoje i mnogo zavise od odnosa koji snajka s njima ima. Nekada su ti snovi samo izraz nezadovoljstva i nesporazuma koji među njima postoje, a nekada predstavljaju određeno upozorenje na ponašanje same snajke. Sanovnici ovakve snove tumače i na pozitivan i na negativan način, što zavisi od konteksta samog sna.

Sanjati svekrvu ili svekra

Ako ste sanjali svekrvu ili svekra, vrlo je moguće da ste na javi nezadovoljni nečim i da ne znate kako da to rešite. Takođe je moguće da se zbog nečega kajete i da biste voleli nešto popraviti. Ovakav san može ukazivati na vašu nesigurnost u životu, kao i na to da se ne zauzimate dovoljno za sebe i svoja uverenja. Sanjanje svekra ili svekrve može ukazivati i na to da ćete se s nekim uskoro pomiriti i nekome nešto oprostiti, ali i da vas zbog nečega peče savest.

Videti u snu da ste vi nečija svekrva

Ukoliko ste u snu vi bili nečija svekrva, u narednom periodu biste mogli dobiti priliku da neke stvari i situacije sagledate iz drugog ugla. Moguće je da ćete se naći „u tuđoj koži“ i da ćete onda mnogo jasnije doživeti i razumeti nečije razloge i ponašanje. Sve ono što ste ranije osuđivali, sada će vam biti prihvatljivo jer ćete moći iz prve ruke osetiti ono što ranije niste razumeli.

Sanjati tuđu svekrvu ili svekra

U slučaju da ste sanjali tuđu svekrvu ili svekra, uskoro ćete imati priliku da čujete o nečijim problemima o kojima niste ništa znali. Moguće je da ćete se mnogo iznenaditi i da ćete biti zatečeni onim što ćete saznati. Shvatićete da ništa nije onako kako izgleda i da je sve u vezi te osobe bila dobra maska. Potrudićete se da joj pomognete koliko god je to moguće.

Videti u snu pokojne svekra ili svekrvu

Kada vam se u snu pojave svekar ili svekrva koji su preminuli, to znači da vas u stvarnom životu muče neke stvari koje su ostale nerešene između vas. Moguće je da želite ispraviti ono što mislite da je bilo pogrešno, ali sada više nemate priliku za to. Na neki način, vi s njima „svodite račune“ i pokušavate postići duhovni balans.

U snu videti bivšeg svekra ili svekrvu

Ako ste sanjali bivšu svekrvu ili svekra, to znači da ćete u narednom periodu dobiti priliku da nešto ponovo pokušate. Verovatno ćete ovog puta sve drugačije uraditi jer ćete imati određeno iskustvo i nećete praviti ranije greške. U svakom slučaju, obradovaće vas nova prilika pa se potrudite da je dobro iskoristite.

Sanjati da svekrva ili svekar dolaze kod vas

Ukoliko ste u snu videli da svekar ili svekrva dolaze kod vas, u bliskoj budućnosti biste mogli dobiti goste koji će vam biti prilično naporni i kojima se nećete obradovati. Moguće je da ćete se morati pretvarati celo vreme njihove posete i da ćete biti vrlo iscrpljeni kada oni odu.

U slučaju da ste u snu vi otišli kod svekra ili svekrve, na javi ćete pokazati dobru volju da nešto rešite. Moguće je da ćete vi biti inicijator nekog razgovora ili lepog gesta kojim ćete poručiti drugoj strani da ste spremni na saradnju bez međusobnog optuživanja.

Videti u snu da svekrva ili svekar odlaze od vas

Kada sanjate da svekar ili svekrva odlaze od vas, to znači da će vam u narednim danima pasti neki teret s leđa. Moguće je da ćete odahnuti kada nešto konačno završi ili da će vam laknuti što se nešto nije ni desilo, a vi ste strahovali da hoće. U svakom slučaju, osetićete olakšanje zbog nečega.

Videti u snu da vi odlazite od svekra ili svekrve predstavlja vašu odluku da nekim stvarima u životu okrenete leđa i ne dozvolite da vas dalje opterećuju. Moguće je da ćete zaključiti kako ste od sebe dali sve što ste mogli i kako je sada dosta te žrtve.

U snu pričati sa svekrvom ili svekrom

Ako ste sanjali da pričate sa svojom svekrvom ili svekrom, u bliskoj budućnosti možete očekivati promenu na bolje. Mnoge stvari će vam se složiti na pravi način i vi ćete postati mnogo smireniji i opušteniji. Shvatićete da nama razloga da živite u grču i stalnoj bojazni od onoga što vas čeka jer sve ima svoje mesto i vreme i odgovarajući način za to.

Videti u snu da svekar ili svekrva donose poklon

Ukoliko ste sanjali da su vam svekrva ili svekar doneli poklon, to ukazuje na iznenađenje koje vas uskoro očekuje. Vrlo je moguće da će vas jedna osoba iznenaditi svojim ponašanjem i da ćete se malo zamisliti nad njenim razlozima. Plašićete se da iza svega stoji neki lični interes koji vam se neće dopasti, ali ćete na kraju uvideti da je to bio samo izraz dobre volje za boljim međusobnim odnosom.

Sanjati da vas grde svekrva ili svekar

U slučaju da ste sanjali da vas svekar ili svekrva grde, to znači da se na javi osećate veoma nesigurno i da zavisite od tuđeg mišljenja. Dopuštate sebi da vas drugi tretiraju kao manje važnu osobu i osećate da niste dovoljno dobri šta god da uradite. Morate se odlučno zauzeti za sebe i za svoja uverenja jer ćete u protivnom stalno biti nesrećni.

Sanjati da vas svekrva ili svekar hvale

Kada u snu vidite da vas vaš svekar ili svekrva hvale, to znači da će vam se ispuniti nešto što duže vreme želite. Moguće je da ćete konačno doći do one tačke u životu kada se sve stvari menjaju nabolje i kada su se stvorili uslovi da polako ostvarujete jedno za drugim.

Sanjati da vi hvalite svekra ili svekrvu predstavlja vaš pokušaj da nekoj osobi u životu dokažete da možete biti drugačiji i da se možete oblikovati prema tuđim zahtevima, ako je to ono što će vam svima doneti boljitak.

Videti u snu da vas svekrva ili svekar teše

Ako ste sanjali da vas svekrva ili svekar zbog nečega teše, to znači da ćete u narednom periodu dobiti podršku od nekih osoba od kojih to uopšte niste očekivali. Moguće je da ćete biti prijatno iznenađeni, ali pomalo i na oprezu. Što je sigurno, sigurno je.

Sanjati da vi tešite svekra ili svekrvu predstavlja vašu grižu savesti zbog nečega. Moguće je da ste nenamerno nekoga povredili i da vam je sada zbog toga žao, ali da ne znate kako da to ispravite. Ne želite jasno reći da ste krivi, ali želite popraviti štetu koliko god možete.

Sanjati da nešto slavite sa svekrom ili svekrvom

Ukoliko ste u svom snu slavili nešto sa svekrom ili svekrvom, u narednim danima ćete postići neki dugotrajan sporazum. Uspećete rešiti nešto što vam je bilo važno i to ćete zapečatiti na lep način. Najbolje od svega će biti to što će taj vaš dogovor imati dugi vek trajanja i što neće biti postavljen na klimavim nogama.

Videti u snu da svekrva ili svekar čuvaju unučad

U slučaju da ste sanjali da svekrva ili svekar čuvaju unučad, na javi vas očekuje pomirenje s nečim ili nekim. Moguće je da ćete naći zajednički jezik s jednom osobom s kojom to dugo niste mogli, ali je moguće i da ćete se vi sami pomiriti s nečim s čim ranije niste mogli ili želeli. U svakom slučaju, osetićete olakšanje i shvatiti da ste to trebali uraditi mnogo ranije.

Kada u snu vidite da svekar ili svekrva neće da čuvaju unučad, to znači da ćete naići na odbijanje kod neke osobe. Moguće je da ćete vi zaista imati iskrenu nameru da uspostavite dobre odnose s tom osobom i da pređete preko nekih ranijih nesporazuma, ali ona to neće hteti. Biće vam i žao i teško zbog toga, ali nikako nećete moći naterati tu osobu da se promeni.

Sanjati da su svekrva ili svekar umrli

Ako ste u snu videli da su svekrva ili svekar umrli, to znači da ćete u narednim danima prolaziti kroz neke unutrašnje sukobe. Moguće je da ćete biti rastrzani između onoga što želite i onoga za što znate da je ispravno. Jasno vam je da su neke stvari takve kakve jesu i da ne mogu biti drugačije, ali ih vi i dalje ne želite priznati i prihvatiti.

Sanjati da su svekrva ili svekar oživeli

Ukoliko ste u snu videli da su vaši pokojni svekar ili svekrva oživeli, u bliskoj budućnosti vas očekuje suočavanje s nečim što ste ostavili nerešeno u prošlosti. Verovatno ste samo prešli preko nekih problema, nadajući se da će sami od sebe nestati, ali to nije bilo moguće. Zato ćete se sada morati ponovo baviti tim istim problemima i iskoreniti ih do kraja.

Videti u snu da vas svekrva ili svekar ljube

U slučaju da ste sanjali da vas svekar ili svekrva ljube, na javi možete očekivati da će vas zaštititi neko na koga nikako niste računali. Bićete prijatno iznenađeni takvim ponašanjem određene osobe i moraćete priznati da ste je ranije pogrešno procenili. Sada ćete joj pružiti priliku da vam pokaže kakva je zaista i kakve su joj stvarne namere.

Videti u snu da vi ljubite svekra ili svekrvu predstavlja vaše premišljanje oko nečega. Moguće je da ni sami niste sigurni da li da na nešto pristanete ili ne jer vam se u jednom trenutku čini da je to dobro za vas, a u drugom vam uopšte ne izgleda tako.

Sanjati da vas svekrva ili svekar tuku

Kada u snu vidite da vas svekar ili svekrva tuku, to znači da ćete uskoro biti mnogo ljuti zbog nečega. Na površinu će isplivati sve nerešene stvari koje vas dugo guše i stvaraju vam frustracije. Imaćete osećaj da ste konstantno nečija žrtva i da vas niko ne poštuje. To će vas mnogo naljutiti i navesti da burno reagujete u nekoj situaciji.

Sanjati da vi tučete svekra ili svekrvu predstavlja vašu želju da se nekome pokažete jačim i opasnijim nego što u stvari jeste. Moguće je da smatrate kako niste dovoljno uverljivi za određenu osobu i kako biste trebali učiniti nešto drastično da joj promenite mišljenje.

U snu se svađati sa svekrvom ili svekrom

Ako ste sanjali da se svađate sa svekrvom ili svekrom, to znači da ćete uskoro doživeti neku uvredu na javnom mestu. Moguće je da ćete doći u neku neprijatnu situaciju na poslu ili u prodavnici, možda javnom prevozu. Takva situacija će vas mnogo pogoditi iako neće biti toliko dramatična koliko ćete je vi dramatičnom doživeti.

U snu se pomiriti sa svekrom ili svekrvom

Ukoliko ste sanjali da ste se pomirili sa svekrom ili svekrvom, u narednom periodu ćete otpustiti neki teret koji ste dugo osili. Konačno ćete sebe rešiti pritiska koji ste si sami nametnuli i koji ste dugo samo pojačavali. Uvidećete da je sve to bilo potpuno nepotrebno i da ste bili zaslepljeni.

Ubiti svekrvu ili svekra u snu

U slučaju da ste sanjali da ste ubili svoju svekrvu ili svekra, uskoro možete očekivati mnoge promene i nove odluke u životu. Moguće je da ćete završiti sa starim načinom života i da ćete sami sebe osloboditi nekih obaveza koje su vam drugi nametnuli. Rešićete da „okrenete novi list“ i da se na drugačiji način odnosite prema životu.

Sanjati da branite svekrvu ili svekra

Kada u snu vidite da branite svekra ili svekrvu od nekoga, to znači da ćete se u budućnosti zauzeti za jednu sobu čak i kada znate da nije potpuno u pravu ili kada znate da se ona ne bi baš tako jako zauzela za vas. Biće vam važno da toj osobi pokažete kako se trebate držati zajedno u teškim situacijama i kako samo na taj način možete prebroditi sve što vam život donese.

Videti u snu da su svekar ili svekrva bolesni

Ako ste sanjali da su vaši svekar ili svekrva bolesni, to znači da ćete u narednim danima biti prisiljeni da promenite svoje planove i da se drugačije organizujete. Moraćete se voditi nekim nepredviđenim okolnostima i odustati od nečega što ste u tom momentu želeli. Nećete imati izbora i ništa od toga neće zavisiti od vas.

Sanjati da su svekrva ili svekar ozdravili

Ukoliko ste u snu videli da su vaši svekar ili svekrva ozdravili, na javi ćete lako rešiti nešto što vam je zadavalo probleme i za što ste se plašili ga da nećete naći prevazići. Bićete prijatno iznenađeni takvim razvojem situacije i moći ćete odahnuti od brige koju ste imali.

U snu videti da se svekrva ili svekar kriju od vas

U slučaju da ste sanjali da se svekar ili svekrva kriju od vas, uskoro možete očekivati da vam neko radi iza leđa i da vi to kasno otkrijete. Biće vam neobično nečije ponašanje, ali ga nećete dovoditi u vezu sa nekim lošim namerama prema vama. Potrudite se da bolje opažate svoju okolinu i budite oprezniji kada su ljudi iz okruženja u pitanju. Nisu svi dobronamerni kao vi.

Videti u snu da se vi krijete od svekra ili svekrve predstavlja vaš strah od odgovornosti. Moguće je da nemate hrabrosti da stanete iza nečega što radite ili iza nečega u što verujete pa se stalno skrivate i izbegavate se izjasniti oko toga.

Sanjati da su se svekrva ili svekar uselili kod vas

Kada u snu vidite da su se svekar ili svekrva uselili kod vas, to znači da ćete se morati pomiriti sa nekim dešavanjima u vašem životu i da ćete morati naći najbolje rešenje za sve vas. To vam neće biti lako, ali nije nemoguće. Kada malo detaljnije o svemu razmislite, shvatićete da vam se sve to zajedno čini strašnijim nego što zaista jeste i da nastale promene imaju i svojih prednosti.

Videti u snu da ste se vi uselili kod svekrve ili svekra predstavlja određenu strepnju da stvari u vašem životu neće ići onako kako ste ih vi zamislili i da ćete morati pribeći drastičnim odlukama. Moguće je da se uzaludno opterećujete takvim strahovima jer za sve postoji i drugo rešenje.

Videti u snu da odlazite na odmor sa svekrvom ili svekrom

Ako ste sanjali da odlazite na odmor sa svekrom ili svekrvom, to upućuje na avanturu koja vas uskoro očekuje. Iznenada ćete doći u priliku da se upustite u neku zanimljivu avanturu i to će vas još više zainteresovati jer će biti potpuno neočekivano.

Sanjati da vas svekar ili svekrva teraju iz kuće

Ukoliko ste u snu videli da vas svekar ili svekrva teraju iz kuće, u bliskoj budućnosti biste mogli imati neke svađe i rasprave s bliskom osobom. Moguće je da nikako nećete moći urazumiti tu osobu oko nekog jednostavnog problema jer će ga ta osoba nepotrebno komplikovati.

Sanjati da vi terate svekra ili svekrvu iz kuće predstavlja vašu nefleksibilnost oko nečega i nespremnost da stvari sagledate i iz drugog ugla. Radije ćete pribeći drastičnim merama nego da se malo potrudite istražiti uzroke onoga što se dešava.

U snu voditi svekrvu ili svekra u bolnicu

U slučaju da ste sanjali da vodite svekrvu ili svekra u bolnicu, to ukazuje na vašu potrebu da popravljate stvari kad god je to moguće i da ne odustajete od njih. Niste od onih osoba koje se lako predaju i koje za sve što im se dešava krive druge ljude. Vi ste spremni preuzeti odgovornost za svoje postupke, ali ste uvek spremni pomoći i drugima.

Sanjati da vam se svekrva ili svekar rugaju

Kada u snu vidite da vam se svekar ili svekrva rugaju, to znači da vas na javi očekuje neka manja sramota. Moguće je da ćete se zbog nečega baš loše osećati i da će vam biti neprijatno pred drugima.

Videti u snu da vas svekar ili svekrva ogovaraju

Ako ste sanjali da vas svekrva ili svekar ogovaraju, to znači da ćete se ubrzo uveriti kako su vam neke osobe više neprijatelji nego prijatelji i kako ste se uzaludno trudili da im ugodite. Moguće je da ćete odlučiti da ti ljudi više nisu vredni vaše pažnje ni vremena i da ćete odustati od njih.

Sanjati da svekrva ili svekar ne pričaju s vama

Ukoliko ste u snu videli da svekrva ili svekar ne pričaju s vama, da vas ignorišu i prave se da ne postojite, na javi ćete biti u situaciji u kojoj ćete morati pokazati veliko strpljenje. Nemojte se brinuti oko toga jer će sve ubrzo doći na svoje mesto, samo budite dovoljno istrajni i strpljivi.

Sanjati da ugađate svekru ili svekrvi

U slučaju da ste u svom snu ugađali svekru ili svekrvi, u narednom periodu vas očekuju nagrade za prethodni rad i to od osoba za koje niste mislili ni da su vas primetili. Shvatićete da je neko budno pratio sve što ste radili i da je znao ceniti vašu predanost i ozbiljnost.

Videti u snu da svekar ili svekrva ugađaju vama predstavlja izvinjenje koje ćete dobiti od nekoga do koga vam je stalo. Iznenadiće vas postupak te osobe jer niste ni pomislili da bi se ona mogla udostojiti da razmisli o tom problemu, a kamoli da vama prizna svoju grešku.

Videti u snu da su svekar ili svekrva veseli

Kada sanjate da su vaši svekar ili svekrva veseli, da su dobro raspoloženi, to znači da se trenutno nepotrebno brinete oko nečega jer stvari uopšte nisu loše i sve je baš onako kako treba biti. Nemate razloga za sumnje niti za strahove i možete se slobodno opustiti.