Sanovnik » Sanjati » S » Šta znači sanjati svoju ili tuđu ženu tj. suprugu?

Šta znači sanjati svoju ili tuđu ženu tj. suprugu?

Kada s nekim provodimo mnogo vremena i imamo mnogo zajedničkih uspomena, normalno je da ga sanjamo i da u snu radimo neke stvari zajedno. Kada se u to sve umešaju ljubav ili deca, takav san je sigurno buran i pun dubljih značenja.

Sanjati svoju suprugu predstavlja upravo jedan takav san i on daje sliku naše svakodnevnice i naših međusobnih sukoba ili lepote obostranog razumevanja i nadopunjavanja. San u kojem se pojavljuje vlastita ili tuđa supruga može značiti i strah od napuštanja, brigu zbog mogućih prevara ili grižu naše savesti zbog nekih dela, odnosno nedela.

Često se u snovima dešava da vlastita žena radi sve ono što na javi nikada ne radi, a to je rezultat naše želje da dobijemo ono što u realnom životu nemamo. Podsvest nam na taj način pokazuje šta nam u braku fali i šta su nam bolne tačke.

Moguće je i da smo ljuti na svoju suprugu, da smo povređeni njenim ponašanjem, pa je, na primer, sanjamo kao vrlo ružnu ili kao našeg neprijatelja. Iz istog razloga možemo sanjati da nas supruga tuče ili zarobljava.

Tumačenje snova u kojima se pojavljuje vlastita ili tuđa supruga može biti i vrlo pozitivno i vrlo negativno, ali i ono neutralno, baš kao što je i sam brak. Nema nekog univerzalnog tumačenja takvih snova i njihovo značenje zavisi od određenih detalja, ali i od sanjačevog osećaja tokom sna. U svakom slučaju, stari sanovnici daju više proročkih značenja ovim snovima, dok se modernija tumačenja vode psihološkim objašnjenjima sna.

Sanjati svoju ženu

Ako ste sanjali svoju ženu, u narednim danima vas očekuje planiranje nekih zajedničkih aktivnosti i razgovor o tim planovima. Moguće je da ste već razmišljali o nekim promenama u okviru domaćinstva ili o nečemu što biste trebali uraditi, a nikako da dođe na red. Sada ćete to konačno staviti na dnevni red i dogovoriti se šta i kako ćete dalje.

Sanjati tuđu suprugu znači da ćete biti svedok nekih događaja u jednoj porodici i da će vas ti događaji potaknuti na razmišljanje o nečemu u vašem ličnom životu. To će vas navesti na donošenje nekih odluka koje će vam popraviti svakodnevnicu i odnose u porodici.

Pričati sa  suprugom u snu

Ukoliko ste u svom snu pričali sa svojom suprugom, na javi ćete dobiti savet od nekoga od koga se to nikada ne biste nadali. Iznenadiće vas nečija dovitljivost i način razmišljanja, pa ćete tu osobu nadalje gledati sasvim drugim očima. Shvatićete da nikada ne treba olako odbacivati i potcenjivati pomoć koju možete dobiti od nekoga o kome ne mislite na taj način.

Pričati u snu s tuđom ženom znači da će vam neko tražiti savet u vezi jedne delikatne stvari. Ta osoba će imati veliko poverenje u vas i očekivaće da joj pomognete na najbolji mogući način. Nikada vam nije teško da nekome pomognete, ali će vas malo brinuti očekivanja te osobe i da li ćete biti u stanju da ih ispunite.

U snu se svađati sa suprugom

U slučaju da ste sanjali kako se svađate sa svojom ženom, moguće je da ćete se u narednim danima prisetiti nečega što vam je ostalo krivo i što nikada niste do kraja razrešili. Davno ste potisnuli  neke probleme i u to vreme zaključili da je najbolje da ih više ne potežete, ali su vas oni ipak opet sustigli i sada vas kopkaju. Možda je najbolje da to izvedete na čistac i da rešite jednom zauvek.

Svađati se u snu sa tuđom ženom znači da ćete se naći u nezgodnoj situaciji u kojoj ćete trebati dati svoje mišljenje, a najradije biste ostali po strani. Nećete želeti reći ono što zaista mislite, a ne biste ni da lažete, pa će vas cela ta situacija staviti na muke. Moraćete biti vrlo dovitljivi.

Piti kafu sa svojom ženom u snu

Ako ste sanjali da pijete kafu sa svojom ženom, u bliskoj budućnosti vas očekuje jako lep period u kojem ćete uživati sa članovima svoje porodice. Dobićete priliku da se opustite i da nadoknadite sve ono što danima pokušavate zajedno uraditi. Ponovo ćete zaključiti kako su ovo neprocenjivi trenuci i kako ih ništa ne može zameniti.

Piti u snu kafu s tuđom suprugom znači da ćete se naći s prijateljem ili prijateljicom na jednom događaju i da ćete provesti vrlo lepo vreme zajedno. Nećete se dogovoriti da tamo zajedno dođete, pa će taj susret biti iznenađenje za obe strane i samim tim još lepši.

Sanjati da ste na odmoru sa suprugom

Ukoliko ste u svom snu bili na odmoru sa suprugom, uskoro bi vas moglo nešto obradovati i iznenaditi. Osećaćete se kao da ste dobili poklon-putovanje na neku egzotičnu destinaciju i da je sad na vama samo da u tom poklonu uživate. Shvatićete da je život pun iznenađenja i raznih preokreta i da ga nikada ne treba kuditi i proklinjati.

Biti u snu na odmoru s tuđom ženom znači da ćete ubrzo biti na nekom iskušenju i da će samo od vas zavisiti kako ćete ga proći. Pokušajte se setiti da ste već ranije imali neke slične situacije i da ste se pogrešno na njih reagovali. Nemojte ponavljati greške.

U snu tući svoju ženu

U slučaju da ste sanjali kako tučete svoju ženu, na javi ste verovatno ljuti na nju zbog nečega. Moguće je da vam nije pružila podršku onda kada ste je vi očekivali ili vas je na neki drugi način povredila. U vašim očima je ona kriva što se loše osećate i ne možete to da joj oprostite u svojoj podsvesti. Bilo bi dobro da porazgovarate o tome s njom i da joj otvoreno kažete šta vam smeta i šta ste od nje očekivali.

Sanjati da vaša supruga tuče vas znači da se osećate krivim zbog nečega i da imate grižu savesti. Moguće je da se baš ne ponosite nečim što ste uradili u prethodnom periodu i da biste to radije zaboravili, ali vam vaša podsvest ne da mira.

Videti u snu kako tučete tuđu ženu predstavlja brigu za jednu blisku osobu. Moguće je da ste videli neke problematične situacije u njenom životu i sad ste zabrinuti da se neće dobro nositi s njima i da će zbog toga biti povređena. Plašite se da bi neka druga osoba mogla biti glavni uzrok problema onome za koga brinete.

Kada tuđa žena tuče vas u snu, to znači da će vas neko optužiti da se mešate u nešto što vas se ne tiče i tražiti od vas da gledate svoja posla. Moguće je da imate dobre namere, ali one nekada mogu biti pogrešno izražene, pa i pogrešno shvaćene.

Voditi u snu suprugu u šoping

Ako ste u svom snu vodili suprugu u šoping, supruga je sigurno bila sretna, a vi ste pali s nogu od umora. Zato vas na javi očekuje neki lep događaj u kojem ćete pokazati svojoj supruzi da mislite na nju i da vam je stalo do njenih potreba. Moguće je da ćete joj pripremiti neko opuštajuće veče i preuzeti deo njenih obaveza na sebe. Biće vam veoma zahvalna.

Voditi u snu tuđu suprugu u šoping znači da biste na javi mogli ugađati jednoj osobi samo zato da dobijete ono što želite. Neće vam biti problem da istrpite ponešto ako znate da ćete na kraju imati ono što želite.

Sanjati da vaša žena kuva ručak

Ukoliko ste u svom snu videli kako se vaša žena vrzma po kuhinji i sprema ručak, na javi vas očekuje dobro zdravlje i rešenje nekog zdravstvenog problema, bilo vašeg ili člana vaše porodice. Odahnućete nakon što se sve dovede u normalu i opet uđe u kolotečinu svakodnevnice.

Voditi ljubav sa suprugom u snu

Kada sanjate da vodite ljubav sa svojom suprugom, to znači da ste opterećeni nekim delovima vašeg seksualnog odnosa i da biste voleli nešto promeniti na tom polju. Možda vam je neprijatno da o tome razgovarate s njom ili da joj nešto sugerišete, ali bi svakako bilo bolje da to rešite, nego da živite u nezadovoljstvu za koje ona ni ne zna.

U slučaju da ste sanjali kako agresivno vodite ljubav sa svojom ženom, verovatno ste veoma ljuti na nju zbog nečega što vam odbija uraditi ili dozvoliti da vi uradite. Moguće je da se ne slažete po pitanju seksualnog apetita ili načina na koji zamišljate taj čin, pa ste oboje izloženi frustraciji jer ne možete udovoljiti i sebi i drugoj strani.

Sanjati da vodite ljubav s tuđom ženom znači da ste razmišljali o prevari ili o nekim većim promenama u vašem seksualnom odnosu. Takođe je moguće da vas ta žena mnogo privlači i da o njoj maštate i na javi.

Sanjati da supruga zna za vašu ljubavnicu

Ako ste sanjali kako je vaša žena saznala da imate ljubavnicu, na javi ste verovatno zabrinuti da bi ona mogla saznati za neku vašu tajnu, za nešto što ste uradili i što znate da joj se neće dopasti. Moguće je da neki deo svog života još uvek krijete od svih ili jednostavno ne znate kako da joj kažete za nešto što i vas muči, a znate da će naići na osudu.

Kada sanjate da vam je tuđa žena ljubavnica, moguće je da vam se ta žena sviđa na javi i da želite da vam bude ljubavnica. Takođe je moguće da imate neke tajne koje su vezane za druge ljude i koje morate čuvati, a one vam predstavljaju određeni teret.

Videti u snu da vaša žena plače

Ukoliko ste sanjali kako vaša žena plače, u narednom periodu biste mogli dobiti neke uznemirujuće vesti koje će vas navesti da se zamislite nad trenutnim životom. Analiziraćete ono što radite i što imate, kao i svoj odnos prema svemu tome.

Videti u snu da plače tuđa žena znači da ćete biti uznemireni problemima vaših prijatelja i njihovom porodičnom situacijom.

Videti da se supruga u snu smeje

U slučaju da ste u svom snu videli kako se vaša supruga smeje, u bliskoj budućnosti ćete dobiti odličnu priliku za jedan posao koji će vam omogućiti bolje finansijsko stanje. Potrudićete se da tu priliku iskoristite na najbolji mogući način i da ne napravite neke propuste.

Sanjati da se smeje tuđa supruga znači da biste uskoro mogli biti izvrgnuti nekom podsmehu i omalovažavanju. Neće vam biti jasno zašto ste baš vi došli „na tapet“, ali vas to neće preterano ni zamarati.

Videti u snu da se vaša žena doteruje

Ako ste sanjali da vam se žena doteruje, da se šminka i lepo oblači, na javi vas očekuje poziv na proslavu nečega. Možda ćete biti pozvani na svadbu, krštenje, proslavu rođendana ili godišnjice. U svakom slučaju, moraćete slediti primer vaše žene i doterati se.

U slučaju da ste sanjali kako se tuđa žena doteruje, na javi vas očekuje jedno „vrckavo“ iskušenje. Uskoro bi vam se mogla nabacivati jedna smela ženska osoba koja će vas staviti na ozbiljne muke i iskušenja.

Sanjati da supruga ide na posao

Ukoliko ste u svom snu videli da vaša supruga odlazi na posao, u narednim danima biste mogli tražiti od nje da preuzme na sebe neku odgovornost koja je trebala biti vaša briga. Jasno vam je da to nije njena obaveza, ali ćete je zamoliti da to odradi jer vi ne znate kako da se nosite s onim što ta odgovornost predstavlja i to vas čini nervoznim.

Videti u snu da se supruga druži s prijateljima

Kada sanjate da se vaša supruga druži s prijateljima, da organizuju zabave, izlaze i zabavljaju se, to znači da ste ljubomorni i zabrinuti da vas vaša supruga ne treba. Mislite da ona ima dovoljno zanimljivih ljudi oko sebe da joj upotpune i ulepšaju život, pa joj vi niste ni potrebni. Iz vas govori vaša nesigurnost, a ne realne činjenice, pa bi bilo dobro da poradite na tome i da razmislite zašto je vaša supruga s vama, šta je to privlači i šta kod vas voli.

U snu videti da vaša žena uspavljuje decu

U slučaju da ste sanjali kako vaša žena uspavljuje decu, u narednim danima možete očekivati pomirenje sa jednom osobom s kojom ste duže vreme u svađi. Ni sami nećete znati kako će do toga doći, ali na potpuno spontan način ćete se pomiriti i glatko preći preko razloga svađe.

Sanjati da tuđa žena uspavljuje vašu decu znači da će vam se u bliskoj budućnosti uvući neki nemir u dušu i da nećete znati kako da ga se rešite. Nećete biti svesni gde mu je uzrok, ali ćete ga stalno osećati. Jedan događaj će vam sve razjasniti.

Videti u snu da vaša žena kupuje cipele

Ako ste sanjali da vaša žena kupuje cipele, uskoro biste mogli imati raspravu oko nekih finansijskih pitanja. Nećete se složiti oko toga šta su vam prioriteti i gde bi trebalo usmeriti primanja koja imate. Vi ćete imati svoje mišljenje, a ona svoje i nikako se neće poklapati.

Sanjati da vam žena zvoca

Ukoliko ste u svom snu čuli kako vam žena zvoca i nešto prigovara, u narednom periodu vas očekuje ponavljanje grešaka od ranije i razmišljanje kako se nositi sa posledicama tih grešaka. Krajnje je vreme da shvatite kako nešto funkcioniše i da naučite izbegavati pogrešne poteze.

Čuti u snu zvocanje tuđe žene znači da ćete se naći u neprijatnoj situaciji kod vaših komšija. Nećete želeti ostati, a nećete moći otići onda kad vam bude odgovaralo.

Sanjati da vas je žena napustila

U slučaju da ste sanjali kako vas je žena napustila, na javi vas očekuju mnoge sumnje i dileme oko neke odluke. nećete imati dovoljno samopouzdanja da nešto sami odlučite, pa ćete tražiti pomoć od jedne bliske osobe iz svoje okoline.

Kada sanjate da ste vi napustili svoju ženu, to znači da ćete odustati od rešavanja nekog problema koji vas duže vreme muči. Priznaćete da niste dovoljno sposobni da se s tim nosite.

Sanjati da vam je supruga postala ružna

Ako ste sanjali da je vaša supruga postala jako ružna, to znači da osećate kako se mnogo promenila u smeru koji vam se ne sviđa. Primećujete neke osobine koje bas zabrinjavaju i koje ne želite da vaša supruga ima.

Sanjati da vas je vaša žena zarobila

Ukoliko ste u snu bili talac vaše žene, na javi ste sigurno pod velikim pritiskom zbog njenih očekivanja. Moguće je da vas vaša žena guši svojim zahtevima i očekivanjima, a vi ne znate kako da to prekinete, a da ne izbije „treći svetski rat“. Zato se osećate poput zarobljenika u vlastitom braku. Otvoren i smiren razgovor je uvek najbolje rešenje.

Kada sanjate da ste zarobljenik tuđe žene, to znači da čeznete za nekom osobom, ali ne možete da ostvarite svoje čežnje, pa vas one muče i opterećuju. Osećate se kao zarobljenik bez nade u oslobođenje.

Videti u snu da supruga broji novac

U slučaju da ste sanjali kako vaša supruga broji novac, u narednom periodu će vam se otvoriti odlične poslovne prilike, a vi se potrudite da ih ne propustite ili ne pokvarite. Mogućnosti će biti velike i neće iziskivati mnogo napora da se dođe do pozitivnih rezultata.

Sanjati da je supruga u bolnici

Ako ste u svom snu videli da vam je supruga u bolnici, na javi vas očekuje oporavak i nega vaše veze. Dobićete priliku da popravite sve ono što je bolesno i povređeno u vašem braku i da ga na pravi način izlečite i regenerišete.

Sanjati da je tuđa supruga u bolnici znači da ćete biti zabrinuti za zdravstveno stanje nekog od svojih prijatelja i za njegovu porodicu.

Ubiti u snu svoju ženu

Ukoliko ste sanjali da ste ubili svoju ženu, na javi ćete biti pod velikim pritiskom zbog nekih svađa i nesporazuma u svom braku. Nećete više moći podnositi neke stvari koje se stalno ponavljaju i želećete sve to završiti jednom za svagda. Smatraćete da je bolje živeti odvojeno nego u svađi.

Ubiti u snu tuđu ženu znači da ćete biti veoma ljuti i razočarani u jednu osobu i da nećete znati kako da se prema njoj u budućnosti ponašate. Najradije je ne biste uopšte ni sretali.

Sanjati da vaša žena ne razgovara s vama

Kada sanjate da supruga ne razgovara s vama, to znači da na javi nećete moći naći zajednički jezik i postići neki dogovor. Imaćete različite želje  i svako će želeti da one budu u prvom planu. Kao zreli ljudi, sigurno ćete se moći  dogovoriti i uskoro pronaći neko kompromisno rešenje.

Sanjati da je vaša supruga dovela svoju majku

Ako ste u snu videli kako je vaša supruga dovela svoju majku kod vas, u bliskoj budućnosti vas očekuju neke neprijatne aktivnosti koje ćete morati obaviti. Nimalo im se nećete radovati, ali ćete ih morati otrpeti da biste mogli nastaviti dalje. Pozitivna stavka u svemu tome je što te aktivnosti neće trajati dugo.