Sanovnik » Sanjati » Šta znači da ste uhapšeni ili da ste nekoga uhapsili?

Šta znači da ste uhapšeni ili da ste nekoga uhapsili?

Sigurno je da niko nema želju da bude uhapšen, ali možda ima želju da nekoga uhapsi. Neke osobe imaju osećaj straha pri pomisli na vlastito hapšenje, neke revolta i ljutnje, ali ima i onih koje hvata prava panika pri pomisli na gubitak slobode. Uglavnom, sve su to negativni i teški osećaji i nikome zbog toga nije svejedno.

Kada se u snovima pojavi opisani motiv hapšenja, onda taj san može biti obojen upravo navedenim emocijama. Najčešće su tu umešani osećaj neslobode, griže savesti, straha i odsustva kontrole.

Snovi u kojima vi nekoga hapsite takođe mogu biti stresni i teški. Međutim, njih pokreću osećaji ljutnje, želje za osvetom i pravdom, ali i zloba. Uglavnom su to uzroci sna, ali mogu biti i neki drugi. I ovi snovi su pretežno negativnog značenja i ne predskazuju nešto dobro.

Sanjati hapšenje

Ako ste u snu videli da ste vi ili neko drugi uhapšeni, u stvarnom životu se verovatno osećate zabrinuto, sputano i nesigurno. Moguće je da nemate dovoljno slobode u donošenju odluka i da strepite od vlastitih grešaka. Takođe je moguće da se osećate prisiljeno na nešto, ali je moguće i da vas peče savest. Hapšenje drugih u snu može prestavljati vašu žudnju za osvetom, za ispravljanjem neke nepravde ili želju da kontrolišete druge osobe. Sanjati hapšenje može značiti i završetak nečega, kao i „okretanje drugog lista“ u životu.

Videti u snu da policija hapsi

Ukoliko ste sanjali da vas je uhapsila policija, vrlo je moguće da se na javi plašite društvene osude. Možda radite nešto za što niste sigurni da će naići na odobravanje vaše okoline pa strepite od njihove reakcije. Takođe je moguće da ste svesni nekih svojih pogrešnih postupaka i plašite se da ćete za njih biti kažnjeni, a da će to svi znati.

Videti u snu da policija hapsi nekoga drugog predstavlja vašu strepnju i brigu za određenu osobu. Moguće je da verujete kako ta osoba ne radi ispravne stvari i kako bi lako mogla zapasti u probleme i snositi posledice za njih.

Sanjati da ste vi policajac koji je nekoga uhapsio ukazuje na vaše ubeđenje da ste pravedno postupili prema nekome. Moguće je da mislite kako je određena osoba od vas dobila ispravan tretman i kako nema razloga da se zbog toga buni. Vi ste postupili „po zakonu“, odnosno onako kako bi trebalo, a ta osoba je sama sebi kriva što se nije ponašala u skladu sa pravilima.

Svideti u snu da hapsi vojska

U slučaju da ste u snu videli kako su vas uhapsili vojni policajci, to označava vaš strah od discipline koja vam je nametnuta. Moguće je da neko od vas očekuje da se ponašate upravo onako kako to njemu/njoj odgovara, a da pri tome ne vodi računa o vašim osećajima. Verovatno vam uopšte ne odgovara nametnuti režim ponašanja, a drugu stranu to mnogo ne zanima i zato se osećate ugroženo i neslobodno.

Videti u snu da ste vi vojni policajac koji je nekoga uhapsio predstavlja vaš gubitak strpljenja s nekom osobom. Možda ste već nekoliko puta naglasili šta od određene osobe očekujete, a ona vam to nijednom nije ispunila. Moguće je da ta osoba ne poštuje rokove i procedure i da se ne pridržava određenih pravila koja su neophodna u vašem poslu, a vi to više ne možete tolerisati.

Sanjati da hapse civili

Kada sanjate da su vas uhapsili nepoznati civili, to znači da se niste dobro uklopili u društvo i okolinu u kojoj živite. Verovatno ste pod velikim stresom od stalne strepnje šta će oni reći i kakvo će biti njihovo mišljenje za ovo ili ono. Moguće je da vam je veoma bitna njihova potvrda za sve što radite, njihovo odobravanje i pohvala. Plašite se da vas ne odbace i ne osude zbog nečega.

Videti u snu da su civili nekog drugog uhapsili predstavlja vaš osećaj sažaljenja prema nekome za koga znate da nije dobio odgovarajući ili pravedan tretman od okoline u kojoj se nalazi. Saosećate s tom osobom i svesni ste njenog položaja.

Videti u snu hapšenje i stavljanje lisica

Ako ste sanjali da vas je neko uhapsio i stavio vam lisice na ruke, u narednom periodu je vrlo moguće da ćete u nečemu biti onemogućeni i sputani. Možda ćete hteti raditi na nekom projektu, ali će vas neko ograničavati ili ćete morati odustati od nekih druženja, izlazaka i putovanja jer nećete dobiti dozvolu za njih.

Sanjati da ste vi nekoga uhapsili i stavili mu lisice na ruke predstavlja vašu želju da određenu osobu kontrolišete i „dovedete u red“. Moguće je da vam ta osoba pravi neke probleme i da se s njom ne možete razumno dogovoriti, ali je moguće i da ste vi neko ko voli da sve uvek bude po njegovom i da ne trpite drugačija mišljenja ili ponašanja.

Sanjati hapšenje bez lisica na rukama

Ukoliko ste u snu videli da su vas uhapsili, ali vam nisu stavili lisice na ruke, u narednom periodu biste mogli biti za nešto oštro opomenuti. Moguće je da ćete dobiti „žuti karton“ i da ćete imati priliku da se popravite, odnosno da popravite to što ste uradili ili niste uradili. Na vama je da shvatite da nemate potpunu slobodu u ponašanju i da se morate kretati u okviru nekih pravila, inače ćete trpeti određene sankcije.

Videti u snu da ste vi nekoga uhapsili bez stavljanja lisica na ruke te osobe predstavlja vašu tolerantnost, ali i zahtevanje fer ponašanja. Vi ste otvorena osoba i spremni ste na dogovor, ali kada ga jednom postignete, očekujete da se svi pridržavaju onoga što ste dogovorili. Ne dopuštate poigravanje sa pravilima niti sa vašim strpljenjem.

U snu videti hapšenje prijatelja

U slučaju da ste sanjali da vas je uhapsio prijatelj, to je znak da ste se u njega razočarali. Moguće je da se osećate iznevereno kada je vaš prijatelj u pitanju i da smatrate da vas je, na neki način, osudio na bekstvo onda kada vam je trebao pružiti utočište. Niste se tome nadali i to vas je zabolelo.

Sanjati da ste vi uhapsili svog prijatelja predstavlja vašu ljutnju prema njemu. Verovatno vas je naljutilo njegovo ponašanje i odbijanje da sasluša vaše savete u vezi nečega. To ga je dovelo do pravljenja nekih grešaka i problema koji iz toga proizilaze, a lepo ih je moga izbeći.

Videti u snu hapšenje roditelja

Kada sanjate da su vas uhapsili vaši roditelji ili jedno od njih, to znači da ste svesni nekih grešaka ili propusta koje ste prema njima uradili i zbog kojih se loše osećate. Nije to klasična griža savesti, nego je više strepnja da ćete biti otkriveni, a ništa više ne možete popraviti, i da će to stvoriti posebne poteškoće u vašem odnosu. Strepite od njihove reakcije i moguće „kazne“ za vas.

Videti u snu da ste vi uhapsili svoje roditelje ili jedno od njih ukazuje na to da osećate veliki pritisak s njihove strane. Imate osećaj da vas guše i sputavaju u mnogo čemu, da vam nameću svoja pravila i ne dopuštaju njihovo kršenje. Želite ih zaustaviti u tome i vratiti svoj život u svoje ruke, ali im to ne možete lepo objasniti.

Sanjati hapšenje voljene osobe

Ako vas je u snu uhapsila voljena osoba, na javi ste nešto ozbiljno zabrljali. Moguće je da ste bili malo „nestašni“ u prethodnom periodu i da se plašite da će to vaša voljena osoba otkriti. Takođe je moguće da još iz prošlosti vučete neke neugodne stvari i da vas stalno muči pomisao da će to uticati na odnos između vas i vaše voljene osobe. Plašite se da bi vam ona to mogla zamerati i pozvati vas na odgovornost zbog toga.

Sanjati da ste vi uhapsili svoju voljenu osobu ukazuje na to da razmišljate o prekidu vaše veze. Moguće je da želite staviti tačku na taj odnos jer vas mnogo toga u njemu opterećuje. Niste zadovoljni međusobnim razumevanjem, odnosno nerazumevanjem, kao ni ponašanjem svoje voljene osobe.

Videti u snu hapšenje šefa

Ukoliko ste sanjali da vi hapsite svoga šefa, u narednom periodu biste mogli prestati biti fini i suzdržani na radnom mestu. Moguće je da će vas nešto mnogo isprovocirati i da će vam „pasti mrak na oči“ pa ćete glasno i jasno reći sve što vam na poslu smeta i što prećutkujete dugo vremena. Vaš nastup će iznenaditi sve prisutne, ali će shvatiti da i vi imate svoje granice preko kojih drugima nema prelaska.

Videti u snu da šef hapsi vas predstavlja vašu bojazan da ćete biti otkriveni u nekim malverzacijama na poslu. Moguće je da ste vrlo spretni u zabušavanju i prebacivanju obaveza na druge, ali se plašite da bi tome mogao doći kraj i da bi vas neko mogao za to kazniti.

Sanjati hapšenje deteta

U slučaju da ste u snu uhapsili dete, u danima koji dolaze možete očekivati neke nepredviđene okolnosti koje će vas navesti da se nekorektno ponesete prema nekome. Moguće je da ćete jednu nedužnu osobu optužiti za nešto i da ćete bez dovoljno dokaza doneti svoju „presudu“ u vezi toga. To će je mnogo povrediti, a vi ćete se osećati vrlo loše kada se sazna pravo stanje. Ne budite brzopleti.

Sanjati da je dete uhapsilo vas znači da ćete se uskoro mnogo postideti pred nekim. Verovatno će vas poraziti nečije poštenje, smirenost i odmerenost i navesti vas da se zastidite svog ponašanja. Ne budite bahati.

U snu hapsiti neprijatelja

Kada u snu vidite da ste uhapsili neprijatelja, to znači da vas u bliskoj budućnosti očekuje mnogo uspeha i pobede na raznim životnim poljima. Moguće je čak da ćete pobediti sami sebe u nečemu i da ćete biti vrlo ponosni na sebe. Predstoji vam lep period pun napredovanja i lakog rešavanja onoga što vas je ranije kočilo i predstavljalo problem.

Sanjati da je neprijatelj uhapsio vas nije dobar znak. Moguće je da ćete posustati pred nekim teškoćama i da nećete nalaziti dovoljno snage za daljnju borbu. Verovatno ćete biti mnogo iscrpljeni svime što vas je snašlo i trebaće vam odmak od svega toga kako biste se sabrali i mogli nastaviti dalje. Ovo bi mogao biti težak period za vas, ali neće dugo trajati.

Videti u snu hapšenje kriminalca

Ako ste sanjali da ste uhapsili nekog kriminalca, u stvarnom životu biste se mogli zauzeti za nešto što je ispravno i moralno vredno. Moguće je da ćete hteti stati na put nekim ružnim tračevima, optužbama ili omalovažavanju nekoga ko to ničim nije zaslužio. Nećete želeti dalje slušati i gledati kako se određene nadmene osobe bezobrazno ponašaju prema nekome ko je mnogo puta bolji čovek od njih.

Videti u snu da je kriminalac uhapsio vas ukazuje na to da biste u idućem periodu mogli biti žrtva određenih spletkaroša. Trebali biste se pripaziti poveravanja nekim ljudima jer nikako nisu dobronamerni onako kako to vama predstavljaju. Budite mudri i sve dobro odvažite pre nego što nekome ispričate važne stvari.

Videti u snu hapšenje na ulici

Ukoliko ste u snu videli kako ste uhapšeni na ulici, moguće je da ćete u skoroj budućnosti doživeti neku sramotu. Budite oprezni i nemojte brzati sa reakcijama na neke situacije. Prvo sve dobro proverite i odmerite svoje ponašanje, ali i izjave u vezi onoga što se bude dešavalo.

Videti u snu da ste vi nekoga uhapsili na ulici znači da više nećete ćutati o nečijoj krivici i da ćete sve javno priznati. Postaće vam preveliki teret da nekoga štitite jer znate da ta osoba nije vredna vaše žrtve i da je uopšte ne ceni. Zato ćete rasteretiti svoju savest i rešiti se brige.

Sanjati hapšenje u dvorištu

U slučaju da ste sanjali da vas je neko uhapsio u dvorištu, u bliskoj budućnosti vas očekuje porodični sukob. Moguće je da ćete imati neke nesporazume sa članovima porodice oko odluka koje se tiču svih vas, ali koje vi morate sprovesti u delo. To vas stavlja u situaciju da ne možete samostalno odlučiti, ali trebate sve ostalo samostalno odraditi. Naravno da vam se to ne sviđa i da ćete se pobuniti.

Sanjati da ste vi nekoga uhapsili u dvorištu predstavlja vašu odlučnost da sprečite nepoželjne osobe da rovare po vašoj privatnosti i da vas uznemiravaju. Znate kako da se zaštitite od takvih i to ćete i uraditi.

U snu se opirati hapšenju

Kada u snu vidite kako se opirete hapšenju, to znači da se na javi osećate ugroženi i neslobodni. Moguće je da vam je dosta nečijeg „popovanja“ i da ste čvrsto odlučili da prekinete tu praksu. Bili ste dovoljno uviđavni, kulturni i strpljivi u proteklom periodu, ali sada smatrate da je dosta i da se sami za sebe morate zauzeti.

Sanjati da se neko opire kada ga vi hapsite znači da ste u stvarnom životu itekako svesni činjenice da gubite kontrolu nad jednom osobom. Moguće je da ste i sami iznenađeni onim što se dešava u poslednje vreme, ali vam je jasno da ništa više neće biti isto.

U snu pobeći nakon hapšenja

Ako ste sanjali da ste pobegli nakon što su vas uhapsili, to znači da ćete u narednom periodu izbeći neku odgovornost ili kaznu. Moguće je da ćete se odlično snaći i „dočekati na noge“ poput mačke kada vas budu rešetali pitanjima i da ćete tako skinuti sa sebe svaku sumnju za počinjeno delo. Nakon svega ćete osetiti veliko olakšanje i zahvalnost anđelima čuvarima što su bili uz vas.

Videti u snu da je pobegao neko koga ste vi uhapsili predstavlja vaš uzaludan rad u narednim danima. Moguće je da ćete svojski zapeti da nešto dokažete i isterate na čistac, a onda će vam neko od nadređenih reći da je sve to već zaboravljeno i završena priča koja nikoga ne zanima. To bi vas moglo mnogo povrediti.

Plašiti se hapšenja u snu

Ukoliko ste sanjali da se plašite hapšenja, na javi ćete osećati veliki strah od odgovornosti. Moguće je da ćete nešto poduzeti, ali ćete veoma strahovati od kritike određenih ljudi. Plašićete se njihovog nezadovoljstva i loše ocene vašeg rada. Biće vam veoma važno da sve protekne u najboljem mogućem redu i da vaš rad bude visoko ocenjen.

Izbeći hapšenje u snu

U slučaju da ste u snu videli kako ste izbegli hapšenje, u bliskoj budućnosti se možete opustiti jer ćete imati mnogo sreće. Neke stvari će proteći bolje od očekivanog i vi ćete biti vrlo zadovoljni. Imaćete opravdanog razloga za slavlje i čašćavanje bliskih ljudi.  To će vam popraviti raspoloženje u dugom vremenskom periodu.

Videti u snu da je neko izbegao da ga uhapsite znači da nećete moći dokazati nešto što pouzdano znate. To će omogućiti jednoj osobi da se nekažnjeno izvuče iz nečega i vi ćete to vrlo teško prihvatiti. Boleće vas što istina nije izašla na videlo, ali budite strpljivi, sve će to ipak doći na svoje mesto.

U snu biti spasen nakon hapšenja

Kada sanjate da vas je neko spasio nakon hapšenja, to znači da ćete u narednim danima imati veliku pomoć moćnih ljudi i da se ne morate brinuti zbog onoga što će se dešavati. I sami ćete biti iznenađeni njihovim angažmanom, ali će vam biti veoma drago zbog toga i jasno ćete pokazati svoju zahvalnost.

Ako ste u snu videli da ste vi nekoga spasili nakon hapšenja, to znači da ćete u idućem periodu mnogo raditi na nekoj preventivi. Moguće je da ćete puno razgovarati s jednom osobom i pripremati je za ono što je očekuje u budućnosti. Na taj način ćete sprečiti moguće loše događaje i unapred zaštititi tu osobu.

Biti uhapšen zbog pijanstva u snu

Ukoliko ste u snu bili uhapšeni zbog pijanstva, to ukazuje na vaš gubitak kontrole u nekim kriznim situacijama. Moguće je da nećete dovoljno voditi računa o sebi i da nećete imati kontrolu nad onim što se dešava. Naravno, to će vas dovesti u lošu poziciju iz koje nećete lako pronaći izlaz.

Sanjati da ste vi uhapsili nekoga zbog pijanstva predstavlja vašu ljutnju zbog nečije neposlušnosti. Vrlo je moguće da ćete jednoj mlađoj osobi strogo naglasiti šta sme, a šta ne sme uraditi i da će se ta osoba oglušiti o vaše naređenje jer ga neće dovoljno ozbiljno shvatiti.

Sanjati hapšenje zbog tuče

U slučaju da su vas u snu uhapsili zbog tuče, na javi možete očekivati neke nepromišljene postupke. Moguće je da ćete se nepotrebno posvađati s nekim ili da ćete se bahato ponašati i nekoga time uvrediti. Šta god da bude u pitanju, dovešće vas u nepovoljan položaj i moraćete snositi posledice za svoje postupke.

Videti u snu da ste vi nekoga uhapsili zbog tuče ukazuje na to da ćete u narednom periodu pokušati prekinuti određene loše navike jedne mlađe osobe. Verovatno će se raditi o nekom tinejdžeru i o nečemu što se često ponavlja, a na šta se mora staviti tačka.

Sanjati hapšenje zbog ne posedovanja dokumenata

Kada u snu vidite da su vas uhapsili jer nemate odgovarajuće dokumente, to znači da ćete se u nekoj situaciji ponašati neodgovorno. Moguće je da će se od vas očekivati zrelo ponašanje i prosuđivanje, a vi ćete učiniti potpuno suprotno i nećete ulivati poverenje osobama iz vašeg okruženja.

Sanjati da ste vi uhapsili nekoga ko nema odgovarajuće dokumente znači da se nećete moći osloniti na jednu osobu kada vam bude bila potrebna njena pomoć. Bez obzira na njena obećanja, neće vam biti u stanju pomoći kada za to dođe vreme jer će vas neozbiljno shvatiti.

Videti u snu hapšenje zbog saobraćaja

Ako ste u snu bili uhapšeni zbog problema u saobraćaju, u bliskoj budućnosti biste mogli imati poteškoće sa odlaskom na planirani put. Možda ćete taj put morati odložiti za kasnije, ali je moguće i da ćete ga morati sasvim otkazati.

Sanjati da ste vi nekoga uhapsili zbog saobraćaja ukazuje na to da ćete nekome zabraniti nešto što želi uraditi. Moguće je da nećete dati svoj pristanak za neki odlazak na ekskurziju ili na neku zabavu i da će to biti razlog sukoba s jednom osobom.

Sanjati hapšenje zbog ubistva

Ukoliko ste u snu vi bili uhapšeni zbog ubistva, na javi biste mogli osećati veliku grižu savesti i kriviti sebe za nečiju lošu sreću. Moguće je da ćete smatrati da ste trebali obraćati više pažnje na nekoga i na probleme te osobe, a to niste učinili. Nećete moći oprostiti sebi što niste poduzeli neke druge radnje da pomognete pomenutoj osobi.

Videti u snu da vi hapsite nekoga zbog ubistva ukazuje na to da ćete sa jednom osobom prekinuti sve odnose. Moguće je da toj osobi nećete moći oprostiti nešto što će se desiti i zato nećete biti u stanju da održavate daljnju komunikaciju s njom.

Sanjati hapšenje zbog krađe

Kada vas u snu uhapse zbog krađe, to znači da ćete u bliskoj budućnosti pokušati prisvojiti nečije zasluge. Moguće je da ćete nečije rezultate prikazati kao deo svog rada i tako pokušati dobiti bolje mesto na lestvici koja vodi ka unapređenju. Jasno vam je da to nije nimalo pošteno niti u redu.

Videti u snu da ste vi nekoga uhapsili zbog krađe znači da ćete uskoro otkriti nečiju prevaru i izdaju. Povrediće vas takvo ponašanje nekoga kome ste verovali, ali ćete biti srećni da konačno znate s kim imate posla i da se možete zaštititi.

Sanjati hapšenje bez razloga

U slučaju da ste u snu bili uhapšeni bez valjanog razloga, to upućuje na to da ćete u narednim danima biti zbunjeni nečijim ponašanjem. Neće vam biti jasno šta se dešava i zašto je jedna osoba zahladila svoje odnose s vama. Vi za to ne vidite nikakav razlog i zato ćete biti u nedoumici šta da radite i kako da se ponašate.

Sanjati da ste vi uhapsili nekoga bez valjanog razloga ukazuje na to da ste hirovita osoba. Moguće je da se ponašate čas ovako, čas onako i da ni sami ne znate kakvo će biti vaše raspoloženje idućeg trenutka, ali ipak očekujete od drugih da vam ugađaju.

Videti u snu da je advokat uz vas prilikom hapšenja

Kada sanjate da je advokat uz vas prilikom hapšenja, to znači da u stvarnom životu uvek imate potrebnu zaštitu i da nikada niste prepušteni sami sebi. Šta god da se desi i koliko god da je loše, uz vas će uvek biti osobe koje vas vole i kojima možete bezrezervno verovati. Zaista imate sreće.