Sanovnik » Sanjati » M » Šta znači sanjati mršavu osobu?

Šta znači sanjati mršavu osobu?

Moda i veštačke vrednosti savremenog života nametnule su imperativ vitkog tela kao jedinog poželjnog i lepog. Vanjski izgled je mnogo važniji od duhovnih kvaliteta i takva poruka se svakodnevno šalje mladim osobama. Na sve moguće načine se pokušava dovesti izgled do zamišljenog savršenstva, a da se pri tome uopšte ne vodi računa o psihičkim problemima koje to proizvodi.

Takva atmosfera u našem okruženju dovodi i do snova o mršavosti. Kada se ovakvi motivi nađu u snovima, oni nemaju nikakvo pozitivno značenje i često prestavljaju alarm i poziv za pomoć. U prenesenom značenju, mršavost u snu može predstavljati gubitak, strah od napuštenosti i nemoć. Sanovnici ovakvim snovima pridaju negativna značenja i u tome se slažu i stari i novi tumači snova.

Sanjati mršavu osobu

Ako ste u snu videli mršavu osobu, na javi ste verovatno zabrinuti za nekoga ili zbog nečega, a moguće je i da vas očekuju gubici. Mršava osoba u snu predstavlja i ogovaranje na javi, bilo vaše ili tuđe, ali predstavlja i nemogućnost da se neko uklopi u svoju sredinu i da bude prihvaćen. Ovakav san može poručivati da vas u bliskoj budućnosti očekuju nerazumevanja i svađe, loša iskustva sa drugima i neki neuspesi i odbacivanja.

Videti u snu da ste vi mršavi

Ukoliko ste sanjali da ste vi mršavi, a niste gojazni u stvarnosti, vrlo je moguće da o sebi imate pogrešno mišljenje i da se osećate nevoljeno. Moguće je da vas u narednom periodu očekuju neke teške odluke kojih se pribojavate i da se osećate sami u tome. Ukoliko ste u snu videli da ste mnogo mršavi, moguće je da vas san upozorava na zdravstvene probleme o kojima ne brinete, ali je verovatno i da pokušavate nešto odbaciti iz svog života.

Videti u snu da ste mršavi, a na javi imate viška kilograma, može predstavljati vašu podsvesnu želju da svoju liniju dovedete do savršenstva i da izgledate onako kako želite.

U snu se uplašiti mršavosti

U slučaju da ste sanjali da ste mršavi i to vas je mnogo uplašilo, u narednom periodu biste mogli strahovati od nekih gubitaka. Moguće je da se plašite da nešto nećete uspeti završiti i da će to dovesti do nastanka štete i propadanja. Takođe je moguće da ste zabrinuti za neku osobu i da osećate kako je gubite iz svog života, a to vas mnogo plaši.

Radovati se mršavosti u snu

Kada sanjate da ste mršavi i da se tome u snu radujete, to znači da na javi priželjkujete promene i skidanje nekog tereta sa sebe. Moguće je da ste u poslednje vreme mnogo opterećeni nekim obavezama i da ne možete sve sami stići. Takođe je moguće da ste prezasićeni svakodnevnom rutinom i monotonijom života pa želite da se nešto drastično promeni na tom polju.

Sanjati mršavu ženu

Ako ste u snu videli mršavu ženu, u bliskoj budućnosti biste mogli imati problema sa izražavanjem osećanja. Moguće je da će vam biti veoma teško da nekome priznate šta zaista mislite i osećate o nečemu ili o nekome, a to će uticati na formiranje mišljenja te osobe. Bićete ranjivi i osećaćete se slabo i nesposobno da priznate svoje pravo unutrašnje stanje.

Sanjati mršavog muškarca

Ukoliko ste u snu videli mršavog muškarca, naredni dani bi vam mogli biti obeleženi nepoverenjem i razočarenjem u jednu osobu. Neko je obećao da će vam pružiti odgovarajuću zaštitu u nečemu, a ispostaviće se da su to bile samo prazne priče i obećanja bez pokrića. Bićete mnogo razočarani i povređeni ponašanjem te osobe i to će uticati na vaše poverenje i prema drugima oko vas.

Videti u snu mršavo dete

U slučaju da ste u snu videli mršavo dete, uskoro biste mogli biti vrlo osetljivi na patnju i probleme drugih osoba. Moguće je da će nekome biti potrebna vaša pomoć i da ćete vi dati sve od sebe da pomognete, ali da to neće biti dovoljno. Takvo stanje će vas obeshrabriti i učiniti apatičnom osobom, a to nikako nije dobro. Ako ste vi bezvolji, onda je i vama potrebna pomoć i sigurno je da tako ne možete pomoći nikome oko sebe.

U snu hraniti mršavu osobu

Kada u snu vidite kako hranite mršavu osobu, a ona uzima hranu od vas, na javi vas očekuje uspeh u nečemu čemu ste mnogo posvećeni i do čega vam je stalo. Iako vam se čini da nema nekog velikog pomaka u onome što radite, morate znati da vam se to samo čini i da ćete vidljive rezultate imati vrlo uskoro. Bićete zadovoljni onim što ste postigli i to će vam uliti novu snagu.

Videti u snu da hranite mršavu osobu, a ona odbija da jede, predstavlja poražavajuće osećaje na javi oko nečega u čemu ste angažovani. Vi ste osoba koja je u svemu vrlo organizovana i ništa ne prepušta slučaju, maksimalno se dajete i trudite, ali ćete ovde ipak morati odustati od nečega i priznati sami sebi da to nema smisla. Bićete razočarani i povređeni ovim neuspehom.

U snu braniti mršavoj osobi da jede

Ako ste sanjali da branite mršavoj osobi da jede, to znači da u stvarnosti niste svesni kakve su nečije potrebe i koliko su one bitne za tu osobu. Vi se postavljate kao neko ko može odlučivati o tuđem životu, a da pre toga niste dobro proučili kakav je taj život i o čemu prvenstveno ovisi. Ukoliko se ubrzo ne saberete i ne preispitate, mogli biste mnogo toga nositi na savesti.

Nagovarati u snu mršavu osobu da jede

Ukoliko ste u snu nagovarali mršavu osobu da jede, u bliskoj budućnosti vas očekuje neka rasprava sa jednom tvrdoglavom osobom. Koliko god vi imali argumenata kojima potvrđujete svoj stav, ta osoba će sve to odbijati da prihvati i teraće po svome. Na vama je da se smirite i da pustite vremenu da tu osobu dovede pameti.

Sanjati da lečite mršavu osobu

U slučaju da ste u snu lečili neku mršavu osobu, u narednom periodu biste mogli pokušati ispraviti neke greške iz prošlosti. Moguće je da ćete sada bolje znati kako da nečemu ili nekome pristupite i da neke stvari dovedete u optimalan položaj. Nemojte odustajati od svoje namere i kada vam se učini da je to uzaludan posao jer ćete se ubrzo uveriti u suprotno.

Videti u snu da mršava osoba umire

Kada sanjate da mršava osoba umire, to znači da će vam na javi trebati nečija pomoć. Moguće je da nećete moći sami rešiti jedan problem i da će vam se činiti da se svet oko vas ruši i nestaje. Srećom, ništa nije toliko dramatično ni strašno što vam jedna bliska osoba neće moći rešiti.

Sanjati da je mršava osoba umrla

Videti u snu da je mršava osoba umrla predstavlja vaš osećaj nemoći i beznađa na javi. Moguće je da ste obeshrabreni nekim neuspesima u bliskoj prošlosti i da se sada plašite svakog novog pokušaja da nešto postignete. Morate znati da nije važno koliko puta čovek padne, nego koliko puta ustane nakon pada i nastavi dalje. Da je svako dete pri prvom padu odustalo, ni jedno od njih ne bi nikada prohodalo. Nemojte očajavati, sve će to uskoro biti puno bolje.

U snu kupati mršavu osobu

Ako ste sanjali da kupate mršavu osobu, na javi ćete pokušati otpustiti nešto što vas pritišće i pustiti to da ode. Moguće je da ćete nekome nešto oprostiti ili da ćete se pomiriti s nečim što niste do sada prihvatali. U svakom slučaju, rešićete da nastavite bez nekog tereta, rešićete da ga „pošaljete niz vodu“ i da olakšate sami sebi.

Videti u snu da se mršava osoba sama kupa predstavlja znak da će se u narednim danima nešto samo od sebe rešiti i doći na svoje mesto. Opustite se i nemojte brinuti o tome.

Svađati se s mršavom osobom u snu

Ukoliko ste se u snu svađali s mršavom osobom, u danima koji dolaze možete očekivati neke unutrašnje sukobe i dileme. Biće vam teško da pomirite svoje želje i realnost, ali će vas nešto navesti da o tome drugačije razmišljate. Postaćete smireniji i imaćete više optimizma nakon nekih događaja.

Sanjati da je vaša voljena osoba mnogo mršava

U slučaju da ste u snu videli kako je vaša voljena osoba mnogo mršava, a na javi nije gojazna, to znači da ste veoma zabrinuti za svoju voljenu osobu i za njeno trenutno stanje. Moguće je da se plašite kako neće uspeti u nečemu što joj je važno i kako će je nastojanje da do toga dođe mnogo iscrpeti i oslabiti.

Videti u snu da je voljena osoba mršava, a na javi je gojazna, može predstavljati vašu podsvesnu želju da voljena osoba popravi svoj izgled i svoje zdravstveno stanje.

Sanjati da su roditelji mnogo mršavi

Kada u snu vidite da su vaši roditelji mnogo mršavi, to znači da se plašite za njihovo zdravlje i da razmišljate o tome da bi mogli umreti. Nikako ih ne želite izgubiti i ta pomisao vam mnogo teško pada. Ne želite glasno izgovarati svoje strahove pa ih gušite i nosite u sebi, a onda se oni pojavljuju u snovima kao vaše ogledalo.

Videti u snu da ste sve mršaviji

Ako ste sanjali da ste sve mršaviji i mršaviji, to znači da na javi radite nešto protiv svoje volje i ubeđenja i da vas to mnogo opterećuje. Osećate da vas svaki novi dan podseća na to da se ne slažete s nečim, a ipak to nastavljate raditi. Taj unutrašnji sukob vas izjeda i ne da vam da normalno funkcionišete. Moraćete se ili pomiriti s tim što radite i prihvatiti ga takvo kakvo jeste ili prestati to raditi i tako naći svoj mir.

Videti u snu mršave životinje

Ukoliko ste sanjali mršave životinje, u narednom periodu biste mogli oskudevati u nečemu i pretrpeti neke gubitke. Možda ćete se morati prilagoditi na neki novi sistem rada ili na novi režim prehrane, a da to nikako nećete priželjkivati. U svakom slučaju, naredni period će biti obeležen gubicima na koje se morate navići.

Sanjati da tučete mršavu osobu

U slučaju da ste u snu videli kako tučete mršavu osobu, to znači da biste se u bliskoj budućnosti mogli ponašati bahato i nadmoćno prema nekome ko to nikako ne zaslužuje. Pokušajte svoje nedostatke lečiti na drugačije, zdravije, načine jer ćete tako biti mnogo bolji čovek i prema sebi i prema drugima.

Videti mnogo mršavih osoba u snu

Kada u snu vidite puno mršavih osoba, to znači da imate iskrivljenu sliku stvarnosti i očekivanja. Moguće je da stvari i dešavanja oko sebe ne vidite na realan način i da zbog toga patite kada nešto ne ide onako kako ste vi to zamislili. Pokušajte poslušati i tuđe mišljenje, posebno ono koje vam daju bliske i drage osobe, a onda donesite konačni sud o onome što želite postići.

Sanjati zatvorenu mršavu osobu

Ako ste u snu videli da je mršava osoba zatvorena, moguće je da se vi ne osećate slobodno u svom telu ili u svom životu. Možda vam fali sloboda odlučivanja ili ste na neki drugi način „rob“ svog života i osećate se slabo. Takav osećaj vas dovodi do toga da nemate gde pobeći i da ste stalno u vlastitom zatvoru.

U snu osloboditi mršavu osobu

Ukoliko ste sanjali da ste oslobodili mršavu osobu iz nekog zatvora, na javi biste mogli doživeti određeni uspeh i napredak. Moguće je da ćete steći mnogo više samopouzdanja u nečemu i da ćete se rešiti „okova“ koje ste sa sobom vukli. U svakom slučaju, konačno ćete „prodisati“ punim plućima i biće to odličan osećaj za vas.

Sanjati da pomažete mršavoj osobi

U slučaju da ste u snu pomagali mršavoj osobi, u narednom periodu biste mogli odlučno stati iza nečega u što verujete, bez obzira što će okolina imati drugačije mišljenje od vašeg. Nećete se ustručavati da otvoreno pokažete šta zagovarate i na kojoj ste strani pa makar to izazvalo javnu osudu.

Videti u snu da mršava osoba kupuje odeću

Kada sanjate da mršava osoba kupuje odeću, to znači da na neki način pokušavate uklopiti sebe i svoj život u društvene norme i ono što je okolini prihvatljivo. Trudite se da prikrijete sve svoje nedostatke i da svom okruženju prikažete samo ono što se od vas očekuje. Na taj način izbegavate otvorene sukobe i odlučno suprotstavljanje drugima. Možda biste trebali bolje razmisliti o tome i zauzeti se za sebe kada je to potrebno.

Ako ste u snu videli da je mršavoj osobi odeća prevelika, to znači da se nikako ne uklapate u kalupe koje ste sebi postavili ili koje su vam drugi nametnuli. Morate naći „odeću“ koja vam odgovara kako biste se u njoj dobro osećali. Verovatno ste odmaknuli od društvenih normi i sada imate problem sa se s njima uskladite.

Sanjati da mršava osoba jede i povraća

Ukoliko ste u snu videli kako mršava osoba jede i povraća, u narednim danima biste mogli osećati jaku grižu savesti zbog nečega. Moguće je da ste nešto nepromišljeno rekli ili uradili, a kasnije ste shvatili da niste tako trebali. Takođe je moguće da ste tada imali drugačije mišljenje o nečemu, a da ste kasnije dobili druga saznanja i da su vas ona navela da se kajete.

Videti u snu da osoba mršavi  pred vama

U slučaju da ste sanjali da osoba mršavi pred vama, da pred vašim očima gubi na težini, u stvarnom životu biste mogli biti mnogo zabrinuti da će vaša bliska osoba upropastiti svoj život pred vašim očima, a da vi ništa nećete moći uraditi da je u tome sprečite. Moguće je da stalno živite u strahu da bi neki njeni postupci mogli dovesti do takvih posledica.

U snu videti da mršava osoba spava

Kada u snu vidite da mršava osoba spava, to znači da je neko do koga vam je stalo uljuljkan u svom svetu i da ne primećuje probleme koje ima. Iz ugla te osobe, sve je u najboljem redu i nema se na čemu raditi niti je potrebno bilo šta popravljati. Jasno vam je da ta osoba ne vidi realnu sliku sebe i svog života, a vi ne znate kako da je osvestite.

Sanjati da jedete, ali ipak mršavite

Ako ste u snu videli kako jedete, ali ipak stalno mršavite, moguće je da na javi niste zadovoljni ničim što postignete. Verovatno ste stalno u potrazi za nečim novim i ništa vas ne drži dugo na jednom mestu. Sve što vam se učini interesantnim i dobrim za vas, izgubi taj sjaj ubrzo nakon što do toga dođete.

Sanjati da vas grli mršava osoba

Ukoliko ste u snu videli da vas mršava osoba grli i da se drži za vas, u narednim danima biste mogli biti potrebni nekome koga poznajete. Moguće je da će vam jedna osoba poveriti nešto što je opterećuje i da ćete vi postati njen oslonac u rešavanju određenog problema. Osetićete olakšanje kada vidite koliko se ta osoba promenila i napredovala nakon što ste joj vi pomogli.

U snu grliti mršavu osobu

U slučaju da ste sanjali da vi grlite mršavu osobu, na javi biste mogli pokušati pružiti podršku nekome do koga vam je stalo, a ko je trenutno u nezavidnom položaju. Moguće je da nećete naići na odobravanje svoje okoline kada to budete uradili, ali vi niste neko ko lako odustaje od svojih namera i nećete se tek tako pokolebati.