Sanovnik » Sanjati » M » Šta znači sanjati meso?

Šta znači sanjati meso?

Meso je veoma poznata životna namirnica i jedna od neophodnih za normalno funkcionisanje ljudskog organizma. Naravno da i među biljkama možemo pronaći neke koje mogu delimično zameniti meso, ali to nikako nije adekvatna zamena. Upravo zato je čovek mesojed, a ne biljojed, kao što su neke vrste životinja.

Dakle, s obzirom da je meso česta namirnica na jelovniku većine ljudi, nimalo ne čudi saznanje da se meso pojavljuje i kao glavni motiv u ljudskim snovima. Ono može predstavljati mnogo toga u nečijim snovima, ali se najčešće odnosi na finansije, poslovne uspehe i delove međuljudskih odnosa. Ređe se veže za polje ljubavi i porodice, ali se može vezati za zdravlje.

U svakom slučaju, sanjanje mesa je i pozitivan i negativan san koji nam može otkrivati mnogo toga iz našeg života, samo je potrebno obratiti pažnju na detalje sna koji smo sanjali.

Sanjati meso

Ako ste sanjali meso, u narednom periodu može doći do izražaja vaša snaga i odlučnost u nečemu ili se možete zbog nečega pokajati i povući. Od detalja vašeg sna zavisi kakvo će tumačenje biti, ali je moguće i da vas očekuje poboljšanje finansijske situacije i stanja u poslovanju. Takođe je važno da se pričuvate pohlepe, i svoje i tuđe.

Seći meso u snu

Ukoliko ste sanjali da sečete meso, uskoro biste se mogli baviti analizom nečega što vam je trenutno veoma važno. Moguće je da vam neće biti jasno šta je izazvalo nečiju reakciju i da ćete po svaku cenu hteti doći do tačnog uzroka. Ne volite nerazjašnjene odnose i situacije i nemate mira dok sve ne isterate na čistac. Tako najlakše znate kako da se prema nekome ponašate i šta možete očekivati u datoj situaciji.

U slučaju da ste u snu sekli velike komade mesa, na javi vas očekuju krupne odluke koje bi mogle imati značajan uticaj na vaše buduće poslovanje. Potrebno je da dobro razmislite gde ćete i koliko „odseći i preseći“, da se kasnije ne biste zbog toga kajali.

Kada u snu sečete meso na male komade, to znači da ćete nešto raščlaniti do detalja i podeliti sa bliskim ljudima. Moguće je da ćete se posavetovati s nekim oko manjih odluka ili ćete donošenje tih odluka njima i prepustiti.

Sanjati da spremate meso

Ako ste u snu spremali meso, u narednim danima vas očekuje manji napredak na poslu i zadovoljstvo nečim što ste postigli. Bićete srećni što je sve dobro prošlo i što vas manje prepreke nisu omele u realizaciji onoga što je bilo predviđeno da se uradi. Naravno, način na koji ste to meso spremali će pobliže odrediti značenje vašeg sna.

Sanjati da kuvate meso znači da ćete uskoro biti spremni da rešavate nešto što ste odavno „zakuvali“, ali na dobar način. Pokrenuli ste neke dobre poslove i razvili svoje ideje u pravom smeru, pa sada možete uživati u rezultatima onoga što ste do sada radili.

Ukoliko ste u snu pekli meso u rerni, mogli biste odlučiti da neke svoje obaveze prepustite drugima, a da vi malo odahnete. Na vama je da odradite najveći deo posla, da pripremite „meso“ i stavite ga u rernu, a drugi mogu da ga pripaze i ispeku do kraja. Shvatićete da nije neophodno da sve u potpunosti sami odradite i da možete manji deo obaveza preneti na druge.

U slučaju da ste sanjali kako meso pržite u tavi, vi ste osoba koja voli sve rešavati na brzinu i koja nema strpljenja dugo čekati na rezultate. Želite da stvari teku glatko i brzo, bez velikih priprema i odugovlačenja. Zato najčešće sve radite sami i na onaj način koji vama u tom momentu najviše odgovara. Svi koji sa vama sarađuju, to odlično znaju.

Kada u snu pohujete neko meso, to znači da ćete nekome morati saopštiti jednu neugodnu vest i da ćete se potruditi da tu vest „upakujete“ najbolje što budete mogli. Nećete želeti da povredite dotičnu osobu, pa ćete pokušati na blag i nedirektan način da objasnite i saopštite ono što morate.

U snu slagati meso na tanjire ili tacne

Ako ste sanjali da slažete meso na tanjire ili tacne, u bliskoj budućnosti biste mogli sklopiti odličan dogovor sa jednom osobom sa kojom već duže vreme „slažete kockice“ i pravite poslovni mozaik. Sada biste mogli doći do konačnog dela tog dogovora i tako zaokružiti čitavu priču. Bićete zadovoljnim postignutim i nećete imati razloga da žalite za vremenom i trudom koji ste u to uložili.

U snu lupati meso čekićem za meso

Ukoliko ste u svom snu lupali meso čekićem za meso kako biste ga istanjili, na javi ćete morati poduzeti neke ozbiljnije mere kako biste svoje finansije doveli u red. Vaši troškovi bi mogli premašiti dobitke, ako o tome na vreme ne povedete računa. Nemojte se voditi onim „lako ćemo“ jer bi vam se to moglo obiti o glavu.

Videti u snu da neko drugi tanji meso čekićem znači da ćete uskoro saznati kako je jedna bliska osoba ostala bez posla i kako prolazi kroz težak životni period. Pokušaćete joj pomoći pronalaženjem nekih honorarnih poslova dok ne iskrsne određeno trajno rešenje.

Kupovati meso u snu

U slučaju da ste sanjali kako kupujete meso, u bliskoj budućnosti vas očekuju tračevi i spletkarenja. Moguće je da ćete i sami u njima učestvovati i da nećete samo nedužno slušati šta drugi o nekome govore. Dodaćete i vi poneku „sočnu“ opasku na temu koja trenutno bude aktuelna.

Videti u snu da neko drugi kupuje meso znači da ćete u narednim danima vi biti žrtva nečijih tračeva i zlonamernih komentara. Nećete se nimalo ugodno osećati kada do vas dopru vesti o onome što se priča po određenim krugovima, ali nemojte na to obraćati previše pažnje. Većina tračeva traje do pronalaska nove žrtve.

Prodavati meso u snu

Kada u svom snu prodajete meso, to znači da će vam uskoro biti veoma važno da nečim zadivite jednu osobu i da se pred njom prikažete u najboljem svetlu. Moguće je da ćete pokušati biti ono što niste jer ćete misliti da bi vas tako ta osoba više cenila. Naravno da ćete uskoro shvatiti kako to nije dobar način da se stekne nečija naklonost i kako je najbolje biti prirodan i svoj u svakoj prilici.

U snu dobiti meso od nekoga

Sanjati da ste dobili neko meso na poklon znači da ćete u narednim danima dobiti jedan kompliment koji će vas mnogo obradovati. Posebno će vam biti drago što vam ga je dala osoba koju mnogo cenite i volite. Niste ni slutili da ta osoba o vama misli tako pozitivno i to će vas još više usrećiti.

Jesti meso u snu

Ako ste u snu jeli meso, u narednom periodu možete očekivati da vam se ispuni jedna želja. Konačno ćete dobiti ostvarenje nečega što priželjkujete duže vreme, a o čemu nikome niste govorili. Niste želeli da vas neko ubeđuje kako je to što želite nemoguće ili da vam se neko zbog te želje podsmeva. Bili ste potpuno u pravu kada ste tako postupili i sada možete rasterećeno uživati u svojoj sreći.

Ukoliko ste sanjali da jedete meso, a ono vam je bilo bljutavo i ružno, na javi bi vas neko mogao pokušati navesti da uradite nešto protiv svoje volje. Moguće je da će vas neko nagovarati na neke nečasne radnje i tražiti od vas da to učinite „njemu ili njoj za ljubav“, a da uopšte neće obraćati pažnju na vaše osećaje. Nemojte dozvoliti da vas takva bezosećajna i sebična osoba izmanipuliše i navede da radite ono što ne želite.

U slučaju da ste u snu uživali dok ste jeli meso, u skoroj budućnosti možete očekivati lepa postignuća i dobre odluke koje će vas odvesti u pravom smeru. Nećete pogrešiti ako poslušate svoj instinkt i ako ne budete obraćali pažnju na komentare onih osoba koje vas uopšte dobro ne poznaju.

Sanjati da jedete presno meso znači da ćete neke odluke morati doneti iznenada i bez prethodne pripreme. Neke stvari će vas iznenaditi i zahtevaće hitno reagovanje kako se ne bi dodatno iskomplikovale. Zahvaljujući vašoj smirenosti i dobrom razmišljanju, rešićete nastalu situaciju bez mnogo poteškoća.

Videti u snu da više ljudi jede meso znači da ćete se uskoro zateći na nekom većem skupu na kojem vam neće biti prijatno. Moguće je da će se raditi o nekoj sahrani ili suđenju bliskoj osobi.

Sanjati da povraćate nakon što ste pojeli meso

Kada u snu vidite da povraćate zbog pojedenog mesa, to znači da će vam se zgaditi određene osobe iz vašeg bliskog okruženja i da nećete želeti da imate nikakve kontakte s njima. Bićete iznenađeni načinom na koji će se ponašati i to će vam dati sasvim novu sliku tih osoba. Lagano i bez buke ćete se distancirati od njih i potruditi da više ne dolazite u međusobni kontakt.

Sakrivati meso u snu

Ako ste sanjali da krijete neko meso, uskoro biste se mogli uplašiti da će neko otkriti nešto o vama što nikako niste voljni podeliti s drugima, a posebno ne sa širom javnošću. Nesmotreno ste pokazali deo svog života nekim osobama koje niste na vreme dobro upoznali i sada zbog toga trpite neželjene posledice.

U snu bacati meso

Ukoliko ste u snu bacali meso, naredni dani bi vam mogli biti ispunjeni neodlučnošću i nesigurnošću. Nećete imati dobar uvid u neke odluke koje ćete morati doneti i to će vas mnogo opterećivati. Bićete nesigurni u sebe i svoje rasuđivanje  i nikako nećete želeti da ubrzate celokupni proces. Stalno ćete se nadati da će odnekud isplivati još informacija koje će vam pomoći da sve jasnije vidite i da ne pogrešite.

Videti sirovo meso u snu

U slučaju da ste u snu videli sirovo meso, u bliskoj budućnosti ćete biti suočeni sa jasnim i ogoljenim činjenicama u vezi nečega koje vam neće biti nimalo ulepšane. Bez imalo takta i uvoda, pred vas će se „istresti“ sve što je bitno i na vama će biti da to prihvatite i „svarite“ ili ne. Na sreću, vi ste jaka osoba i niste neko ko se lako uznemiri i povuče.

Videti u snu krvavo meso

Kada u snu vidite krvavo meso, to znači da će vas zaboleti nečije reči i da ćete na momenat ostati bez teksta. Međutim, brzo ćete se sabrati i shvatiti da ta osoba nije vaše merilo i da vas ona ni po čemu ne određuje. Vi znate ko ste i niko vam to ne može oduzeti.

Sanjati da rolate meso

Ako ste u svom snu rolali komad mesa i pravili neki rolat od njega, u narednim danima biste mogli skupiti svo svoje iskustvo na jedno mesto i ostvariti vrlo lep uspeh pomoću njega. Očekuje vas odlična prilika da pokažete ko ste i šta umete i da to neko bitan onda i oceni. Nemojte propustiti ovakvu priliku jer ćete njome postići sve ono o čemu dugo maštate.

Videti pokvareno meso u snu

Ukoliko ste sanjali da je meso pokvareno, na javi vas očekuje neka bolest i narušavanje zdravstvenog stanja. Moguće je da će se samo raditi o nekoj prolaznoj fazi, ali je isto tako moguće da će to biti nešto mnogo ozbiljnije. U svakom slučaju, nemojte olako shvatiti simptome koji se budu pojavili i nemojte se pretvarati da se ništa na tom polju ne dešava. Na vreme rešavajte sve zdravstvene probleme kako biste izbegli komplikacije.

U snu videti pun roštilj mesa

U slučaju da ste sanjali kako je roštilj pun složenog mesa, uskoro biste se mogli polakomiti za nečim. Moglo bi se desiti da vas ponese pohlepa i nerazumno razmišljanje, a to bi vas onda moglo odvesti u mnogo dublje probleme. Nećete biti ni svesni koliko toga dobrog i lepog propuštate svojim ponašanjem i koliko sami sebe ograničavate.

Videti mleveno meso u snu

Kada u snu vidite mleveno meso, to znači da je došao trenutak da preradite sve negativne stvari iz prošlosti i da ih konačno tamo i ostavite. Vreme je da sameljete i usitnite sve negativnosti koje su vas dugo opterećivale i da od velikih problema ne ostane ništa, osim malih i nebitnih komadića koji se lako vare.

Sanjati meso u mesnici

Ako ste u svom snu videli mnogo mesa u nekoj mesnici, u narednom periodu ćete imati priliku da birate između ponuđenih opcija. Takva mogućnost će vam doneti mnogo uspeha jer ćete moći izabrati najbolje za sebe i za osobe do kojih vam je stalo. To će vas ohrabriti da idete dalje i da sami gradite svoju budućnost.

Videti u snu meso u hladnjači

Ukoliko ste u svom snu videli meso koje stoji u hladnjači, u bliskoj budućnosti biste mogli staviti „pauzu“ na nešto i sačekati da vidite kako će se događaji dalje razvijati. Nema nikakvog razloga da žurite s nečim i da na taj način napravite greške, kada možete na miru sačekati i onda odlučiti onako kako je najpovoljnije. Vi ste svakako strpljiva osoba koja ne srlja bez razloga u nepoznato, a ovo je situacija u kojoj vredi sačekati.

Sanjati crvljivo meso

U slučaju da ste u snu videli crvljivo meso, na javi biste mogli imati finansijskih problema. Neke stvari neće teći onako kako ste vi to zamislili i to bi moglo izazvati određene gubitke u poslovanju. Sve će to biti moguće popraviti, ali će za to trebati neko duže vreme.

Videti u snu da meso stoji u marinadi

Kada u snu vidite meso u marinadi, to znači da ćete unapred pripremiti neke stvari i ostaviti ih da sačekaju pravi trenutak u kojem ćete ih pokazati svojoj okolini. Moguće je da ćete hteti sakriti neku važnu odluku i onda njome iznenaditi sve prisutne kada za to bude najbolji momenat.

U snu vaditi meso iz supe

Ako ste sanjali da vadite meso iz supe, uskoro biste mogli shvatiti da je neko dao sve od sebe i da je to najviše što se od te osobe može očekivati. Sve što će se dalje dešavati, samo je potvrda tog saznanja i neće biti ničega što to može promeniti.

Videti pileće meso u snu

Ukoliko ste u snu videli pileće meso, na javi ćete biti poletni i lagani zbog nečega što će vas obradovati. Moguće je da ćete iznenada dobiti manje svote novaca i da će vam to dati mnogo podstreka za razne aktivnosti.

Videti u snu goveđe meso

U slučaju da ste sanjali goveđe meso, u narednom danima možete očekivati neka veća iskušenja i provere. Život bi vas mogao testirati na najneobičnije načine, a na vama će biti da te testove shvatite vrlo ozbiljno, ali bez straha.

Sanjati svinjsko meso

Kada u snu vidite meso svinje, to znači da će neko na vas vršiti veliki uticaj da „zarujete“ duboko ispod površine problema i da tamo otkopate rešenje. Nećete biti ni svesni koliko će vam ta tuđa upornost pomoći da postignete najbolje što možete.

Videti u snu meso ribe

Ako ste sanjali riblje meso, na javi biste mogli obećati jednoj osobi da ćete čuvati njenu tajnu i da ćete ćutati kao riba. Biće vam drago da toj osobi možete pomoći i nikako nećete razmišljati o tome da joj nečim naškodite. Njena tajna će sa vama biti potpuno sigurna.

Videti meso divljači u snu

Sanjati meso divljači znači da ćete se u jednoj situaciji poželeti vratiti svojim korenima i onome što ste nekada bili. Ponekad osetite nostalgiju za starima vremenima i želite da se ta vremena mogu vratiti, ali vam je potpuno jasno da život ide dalje i da nam od njega ostaju samo sećanja.

Sanjati lepo krto meso

Ukoliko ste u svom snu videli lepo krto meso, u bliskoj budućnosti vas očekuje finansijski dobitak i napredak. Shvatićete da ste išli u dobrom smeru i da su svi vaši poslovni potezi dobro izvedeni. Moći ćete biti ponosni na sebe.

Videti u snu meso s kostima

U slučaju da ste sanjali meso s kostima, na javi ćete imati neke manje prepreke u ostvarenju svojih ciljeva. Neće vam biti lako i prilično ćete se nervirati, ali ćete ubrzo shvatiti da su sve te prepreke lako otklonjive i da nema nikakvog mesta panici. Potrebno je samo malo znanja i strpljenja i sve će opet biti kako treba.

Sanjati masno meso

Kada u snu vidite da je meso masno, to znači da će nešto u vašem životu ići „kao podmazano“ i da nemate nikakvog razloga za brigu. Slobodno se možete nastaviti baviti onim čime ste i nameravali jer će vam to sigurno doneti lepe rezultate.

Sanjati da vas neko nagovara da jedete meso

Ako ste u snu videli kako vas neko nagovara da jedete meso, na javi biste mogli biti primorani da se složite s nečim što vam se uopšte neće mnogo dopasti i za što nećete želeti dati svoj glas. Međutim, okolnosti će biti takve da nećete imati mnogo izbora i da ćete morati između dva zla izabrati manje.

Videti u snu da životinje razvlače meso

Ukoliko ste sanjali kako neke životinje razvlače meso, u narednom periodu ćete se morati pomiriti s tim da ste neke stvari uzalud radili i da ćete ih morati raditi ponovo. Nikome nije lako kada ovo shvati, ali se mora s tim pomiriti.

Sanjati da su stolovi puni mesa

U slučaju da ste u svom snu videli kako su stolovi puni mesa, na javi vas očekuje veliki finansijski uspeh i napredovanje. Bićete presrećni onim što ćete ostvariti i postići u narednom periodu, tako da se ne morate više brinuti za svoju budućnost i njen materijalni deo. Konačno ćete moći bezbrižno uživati u onome što ste svojim radom stekli.