Sanovnik » Sanjati » Šta znači sanjati malinu?

Šta znači sanjati malinu?

Maline su lepo sočno voće sa predivnom „ljubavnom“ bojom i još lepšim okusom. Od malina se prave mnoge slatke stvari i retki su oni ljudi koji ih ne vole. Zato maline u snu predstavljaju nešto pozitivno i uspešno, a povezuju se i s ljubavlju. S obzirom da su to sitne voćkice i da ih ima mnogo, mogu predstavljati više manjih poslova koji će se sjediniti u zajedničkom cilju.

Ne treba zaboraviti da grm maline poseduje trnje koje može ostaviti bolne tragove na telu onoga ko maline bere. Zato san o malinama može govoriti i o tome da nema uspeha bez napora i borbe, ali da na tom putu ne treba odustajati. Na kraju se svaki trud isplati, a usputne teškoće su normalna pojava.

Snovi o malinama su pozitivno okarakterisani i u starim i u novim sanovnicima, ali njihovi detalji ponekad mogu biti takvi da snu ipak daju neko negativno značenje.

Sanjati maline

Ako ste u snu videli maline, u bliskoj budućnosti vas očekuju lepi događaji. Moguće je da ćete se zaljubiti ili da će vam neko izjaviti ljubav, ali je moguće i da ćete dobiti bolji posao, da ćete zasnovati porodicu ili da ćete se s nekim pomiriti. Ovakav san ukazuje na vašu odlučnost da krenete od početka i da od više malih stvari stvorite nešto veliko. Takođe, san poručuje da je strpljenje vrlina, ali i da se ne trebate plašiti prolaznog bola ako pred sobom imate jasan cilj.

Sanjati zrele maline

Ukoliko ste u snu videli zrele maline, na javi ćete nešto završiti. Moguće je da ćete zaokružiti određenu celinu i da ćete kompletirati posao koji radite. Isto tako je moguće da ćete s jednom osobom postići dogovor i završiti s lošim odnosima. Ovaj san upućuje i na prosidbu i završetak samačkog života. Sve u svemu, zrele maline u snu poručuju da vas očekuju lepe stvari i zaokruživanje jednog životnog ciklusa.

Videti u snu nezrele maline

U slučaju da ste sanjali maline, ali da su one bile nezrele, to ukazuje na potrebu za strpljenjem. Moguće je da nešto želite i na tome radite, ali vam se čini da to nikako ne dolazi. Morate znati da sve ima svoj tok i da je za neke stvari potrebno vreme da sazre i dobiju svoj konačni oblik. Moguće je da vas uspeh očekuje „iza sledećeg ćoška“ i da je mnogo bliže nego što vi mislite. Zato budite strpljivi i nemojte gubiti nadu.

U snu videti korpu s malinama

Kada sanjate korpu punu malina, to znači da će vas u narednom periodu obradovati više sitnih stvari. Moguće je da će se dešavati nešto na što niste računali i da će vas to pozitivno iznenaditi. Takođe je moguće da će vam neke sitnice ulepšati dane i popraviti raspoloženje pa će vam se život činiti mnogo lakšim. Neće to biti nikakvi krupni događaji, ali će ih biti dovoljno da vas održe u pozitivnom raspoloženju duže vreme.

Sanjati grm maline

Ako ste sanjali jedan grm maline, na javi ćete se koncentrisati na određeni problem i nećete odustajati dok ga ne rešite u svoju korist. Moguće je da vam uopšte neće biti toliko važno da ostvarite korist koliko će vas iritirati što ne uspevate pronaći rešenje tog problema. Zato ćete dati sve od sebe da stvari dovedete u balans rešavajući pomenuti problem.

Videti u snu procvetao grm maline ukazuje na ostvarenje želja i na  radovanje. Moguće je da ćete planirati venčanje i započeti novi životni ciklus ili da ćete se zaljubiti kao nikada do sad i spoznati jednu drugu dimenziju veze i partnerskog odnosa. U svakom slučaju, bićete veoma srećni.

Sanjati zeleni grm maline upućuje na životni tok bez oscilacija i problema. Sve teče upravo onako kako treba i samo je pitanje vremena kada ćete doći do svog cilja. Nema nikakvog razloga da se brinete i budete nervozni, potrebno je samo da budete strpljivi i nastavite istim putem dalje.

Ako ste u snu videli grm pun malina, to znači da je sve tu oko vas i da čeka samo da to primetite i uzmete. Moguće je da će se raditi o nekoj prilici za posao koju nikako ne doživljavate kao povoljnu, a ona to zaista jeste ili će biti reči o jednoj osobi koja je zainteresovana za vas koliko i vi za nju, ali vi to ne vidite. Takođe je moguće da vam je neko rešenje pred nosom, ali se vi još uvek patite s tim problemom. Sve je tu, samo ga trebate primetiti i uzeti. Okrenite se oko sebe.

Sanjati da vas je ogrebala grana grma maline predstavlja upozorenje da su neke stvari opasnije nego što vam se čini i da biste trebali biti mnogo oprezniji. Takođe je moguće da vam se neke osobe čine mirne i podložne tuđoj manipulaciji, ali biste se mogli mnogo iznenaditi ako „zapnete“ za njih.

U snu videti malinjak

Ako ste u snu videli celi malinjak, na javi ćete s lakoćom raditi sve što započnete. I sami ćete biti iznenađeni tokom kojim će vaš rad teći pa je moguće da ćete se uplašiti i začuditi što ne nailazite na prepreke i smetnje. Niste navikli da sve teče glatko i po unapred zamišljenom planu pa se brinete da nešto nije kako treba. Na kraju ćete ipak biti prijatno iznenađeni i veoma zadovoljni.

Videti berače u malinjaku ukazuje na to da ćete se u narednom periodu prestati preispitivati i da ćete pustiti da stvari idu onako kako su krenule. Nadaćete se najboljem i verovati da je sve urađeno na najbolji mogući način. Preostaje vam da na kraju saberete sve što ste radili i da vidite dokle ste došli.

Videti u snu opale maline

Ukoliko ste sanjali opale maline, u naredim danima biste mogli shvatiti da ste propustili neku priliku. Moguće je da niste bili dovoljno skoncentrisani na neka dešavanja i da niste primetili kada je „prošla baba s kolačima“ pa ćete morati tražiti neko drugo rešenje za ono što želite postići. Bilo bi dobro da vodite više računa o aktuelnim dešavanjima da ne biste dolazili u slične situacije.

U snu jesti maline

U slučaju da ste u snu videli kako jedete maline, na javi vas očekuju lepi ljubavni doživljaji. Moguće je da ćete započeti novu ljubavnu vezi i da će ta veza biti strastvena kao boja vaših malina. Ako ste već u ozbiljnoj vezi ili ste u braku, na pomolu je učvršćivanje vaše veze i vraćanje strasti koja je pomalo zamrla. Vaši odnosi će se bitno popraviti i imaćete osećaj da se ponovo zaljubljujete u svoju voljenu osobu.

Brati maline u snu

Kada sanjate da berete maline, to znači da vas u narednom periodu očekuju nagrade i priznanja za ono što ste do sada radili. Moguće je da će vaša okolina prepoznati vrednost vašeg zalaganja i da će veoma ceniti rezultate koje ste postigli. Zato će vam pokazati poštovanje i nagraditi vas onako kako zaista zaslužujete. Isto tako je moguće da ćete ostvariti nešto što ste duže vreme pokušavali postići u odnosu sa jednom osobom.

Videti u snu da vam neko pomaže brati maline predstavlja nenadanu pomoć koja će vam veoma dobro doći. Moguće je da će vas neko prijatno iznenaditi svojim razumevanjem i odsustvom sebičnosti. Nećete zaboraviti taj gest i trudićete se da uzvratite istom dobrotom.

Sanjati da berete maline i njima punite veliku korpu ukazuje na veliki uspeh u bliskoj budućnosti. Nemate nikakvog razloga za brigu, iako vam se trenutno tako ne čini, jer ćete vrlo brzo osetiti  isplativost onoga što radite ili videti pozitivne rezultate nekih promena koje ste napravili.

U snu videti da ste nabrali korpu malina, ali ste je slučajno izvrnuli i prosuli plodove upućuje na određenu nepažnju koja bi vas mogla mnogo koštati. Pokušajte do kraja biti skoncentrisani na ono što radite kako ne biste morali popravljati greške i gubiti dragoceno vreme. Zapamtite da je neke stvari čak nemoguće popraviti.

U snu cediti maline

Ako ste sanjali da cedite maline i da od njih pravite sok, to znači da ćete svojom ljubaznošću iz jedne osobe izvući priznanje koje ste želeli čuti. Moguće je da ćete dobijene informacije veoma dobro iskoristiti i da ćete postići upravo ono što ste i planirali. Sve će vam ići naruku i nećete morati posezati za nekim drastičnijim merama.

U snu kuvati maline

Ukoliko ste u snu videli kako kuvate maline i pravite slatko, džem ili nešto slično, to pokazuje da ćete u bliskoj budućnosti nešto preokrenuti u svoju korist. Moguće je da ćete se dobro snaći u jednoj situaciji i da ćete odlično iskoristiti ono s čime budete raspolagali pa ćete date okolnosti preobraziti u nešto mnogo bolje, lepše i trajnije.

Videti u snu da perete maline

U slučaju da ste u snu prali maline, u narednim danima možete očekivati rešavanje jedne neprijatne situacije i spiranje ljage sa svog imena. U kratkom vremenu ćete uspeti dokazati da nešto niste uradili i da su vas nepravedno optužili. Bićete ponosni sami na sebe i na svoju snalažljivost. Da nije bilo tako, bilo bi vam veoma teško da živite s tom ružnom etiketom koju niste zaslužili.

Saditi maline u snu

Kada u snu vidite kako sadite maline, to znači da se veoma trudite da svojim primerom pokažete svojim naslednicima, ali i okolini, kako treba ići kroz život i koje su to vrednosti zbog kojih se vredi boriti. Važno je postaviti dobre temelje svemu što želite da čvrsto stoji i da se za kratko vreme ne uruši. Isto tako je potrebno pripremiti tlo na kojem želite nešto zasaditi ako očekujete da to daje dobar urod. Ne možete pogrešno raditi, a očekivati ispravne rezultate.

U snu kupovati maline

Ako ste sanjali da kupujete maline, na javi biste se mogli truditi da se nekome dopadnete. Moguće je da ćete nekim sitnicama i povlađivanjem „kupovati“ pažnju te osobe i da ćete se svim silama truditi da vas ta osoba primeti. Ovo se može odnositi na ljubavno interesovanje, ali isto tako se može odnositi i na neke poslovne prilike koje preko jedne osobe želite zgrabiti.

Videti u snu da neko drugi kupuje maline znači da ćete uskoro saznati da je određena osoba zaljubljena i da je već zauzeta. Shvatićete da kod te osobe nemate šanse i da je najbolje da svoju sreću tražite na drugom mestu.

Prodavati maline u snu

Ukoliko ste u snu prodavali maline, u narednom periodu biste mogli nekome pomagati da nešto ostvari, ali biste od te osobe mogli očekivati da vam uzvrati istom merom. Vodićete se onim da je za svaku uslugu podrazumevana protivusluga i da tu nema ništa loše. Moguće je da je tako, ali to onda nema veze sa  dobronamernim pomaganjem, nego se svodi na puko računanje i trgovanje.

Videti u snu da neko drugi prodaje maline predstavlja nagoveštaj da će vam neko ponuditi da uđete u zajednički posao o kojem ćete malo toga znati. Potrebno je da budete oprezni i da se dobro raspitate o svim detaljima posla koji vam bude ponuđen.

Poklanjati maline u snu

U slučaju da ste nekome u snu poklanjali maline, na javi možete očekivati da će vam se jedna osoba zahvaliti za nešto što ste za nju učinili. Moguće je da ste se potrudili da nekome pomognete bez ikakvog očekivanja zahvalnosti ili očekivanja da vam ta osoba uzvrati na isti način i zato ćete biti veoma prijatno iznenađeni njenim gestom i ponašanjem.

Sanjati da ste dobili maline na poklon ukazuje na to da na javi imate tajnog obožavaoca. Moguće je da se neka osoba ustručava da vam otvoreno kaže šta oseća prema vama i da joj je mnogo lakše da vam šalje tajne poruke i da ostane skrivena.

U snu ukrasti maline

Kada u snu vidite da ste ukrali maline, to znači da ćete se u bliskoj budućnosti poslužiti nekom prevarom da dođete do onoga što želite. Moguće je da će to biti određena „bela laž“ i da neće predstavljati ništa veliko ni strašno, ali bi svakako moglo izazvati nepoverenje prema vama jednom kada se otkrije šta ste uradili.

Videti u snu da je neko drugi ukrao maline predstavlja mogućnost da ćete uskoro biti na udaru nekih laskavaca. Bilo bi dobro da ne slušate sve što vam govore osobe koje vas mnogo hvale i tapšu po ramenu. Iza toga se obavezno krije neka sebična namera ili želja.

Sanjati trule maline

Ako ste sanjali trule maline, u stvarnom životu biste se mogli razočarati u ljubavi. Moguće je da će vas partner ili partnerka prevariti ili da ćete biti grubo odbijeni od osobe do koje vam je mnogo stalo. Sve to će vas zaista povrediti i učiniti da više nemate poverenja u suprotni pol, ali i da negativno gledate na ljubav uopšte.

Videti smrznute maline u snu

Ukoliko ste u snu videli smrznute maline, na javi ćete oko nečega biti zbunjeni. Moguće je da će vam se nešto učiniti kao „zeleno svetlo“ za akciju, ali ćete ubrzo shvatiti da ste pogrešno protumačili određene znakove. Uvidećete svoju grešku i pokušati popraviti situaciju, ali će određene osoba biti prilično hladna prema vama.

U snu gaziti maline

U slučaju da ste sanjali da gazite maline, u skoroj budućnosti biste mogli izneveriti jednu osobu i njeno poverenje. Moguće je da ćete pogaziti dato obećanje ili ćete na neki drugi način povrediti osećanja pomenute osobe. Kasnije će vam biti žao zbog toga, ali će biti prilično kasno da nešto popravite u vašem odnosu.

Videti u snu da gazite trule maline predstavlja vaš uspeh u borbi protiv „trulih“ ideja i loših ljudi. Naročito ćete imati uspeha u suzbijanju ogovaranja i podmetanja sitnih pakosti kojima su sklone osobe iz vašeg okruženja.

Sanjati da bacate maline

Kada u snu vidite kako bacate maline, to znači da ćete se u stvarnom životu odreći prave ljubavi. Moguće je da ćete zbog nekih manjih nesporazuma odustati od zajedničkog života sa osobom do koje vam je mnogo stalo. Takođe je moguće da ćete se zbog tuđeg uticaja razići s nekim s kim ste mogli imati savršenu budućnost. Možda biste trebali bolje promisliti i ne odustajati tako lako od onoga što je za vas dobro.

Videti u snu maline u prodavnici

Ako ste sanjali maline u prodavnici, to znači da vam san poručuje kako vas očekuje sreća i uspeh, ali se za njih morate potruditi. Ništa ne dolazi olako i džabe, sve se plaća i nagrađuje. Dostupno je sve što želite, ali to morate znati uzeti i imati čime platiti, odnosno imati čime potkrepiti.

U snu videti maline na stolu

Ukoliko ste sanjali da su maline u zdeli na stolu, u bliskoj budućnosti ćete okupiti svoju porodicu i uživati u zajedničkom druženju. Moguće je da ste rasutu po svetu i da se ne viđate često, ali sada ćete dobiti priliku da svi budete zajedno u isto vreme i na istom mestu. Provešćete predivne emotivne trenutke sa članovima svoje porodice i to neće imati cenu.

Biti u snu zaprljan malinama

U slučaju da ste u snu videli kako ste se umazali malinama i njihovim sokom, u narednim danima biste mogli osetiti posledice petljanja u tuđe ljubavne probleme. Nemoguće je da se mešate u nešto, a da ostanete izvan toga. Svaka akcija ima svoju reakciju i to ćete uskoro vrlo jasno uvideti. Vrlo je moguće da ćete idući put biti suzdržaniji i da ćete ostaviti drugima da rešavaju svoje ljubavne zavrzlame.

Sanjati sušene maline

Kada sanjate sušene maline, to znači da ćete jedan odnos staviti na čekanje. Moguće je da niste načisto šta osećate prema nekoj osobi jer vam ona uporno daje kontradiktorne signale. U jednom momentu pomislite da ste baš jedno za drugo, a u drugom da nikako nećete moći zajedno. Zato ćete odlučiti da malo sačekate s donošenjem konačne odluke i da prepustite vremenu da vam pokaže šta trebate raditi.

Videti krupne maline u snu

Ako ste sanjali krupne maline, to znači da će vam se uskoro neko diviti. Možda ćete biti nečiji idol ili osoba koju će neko rado pratiti i slušati savete koje dajete. Takođe je moguće da će vam stizati ljubavna pisma i poruke od osobe koja vas već duže vreme prati i pokušava vam prići. Bićete u centru nečije pažnje i to nećete moći izbeći.

Sanjati sitne maline

Ukoliko ste u snu videli sitne maline, u bliskoj budućnosti biste mogli imati manje ljubavne svađe. Moguće je da ćete se prepirati s voljenom osobom, ali da ta prepirka neće imati neko dublje značenje. Više će to biti glasno razmišljanje na temu ko je šta za koga učinio, a ko šta nije i slično.

Zalivati maline u snu

Kada u snu vidite kako zalivate maline, to znači da ćete u narednom periodu pomoći jednoj bliskoj osobi da se razvija. Nećete biti sebični i potrudićete se da toj osobi prenesete sve što znate iz oblasti koja je zanima kako bi ona mogla napredovati i rasti još više. Osetićete veliku radost i ponos kada vidite koliko ste svojim znanjem pomogli nekome do koga vam je stalo.

U snu okopavati maline

U slučaju da ste sanjali da okopavate maline, na javi se možete nadati posebnoj pažnji i poštovanju. Svojim ponašanjem ćete biti primer ostalima i sve što budete radili imaće za cilj unapređivanje nečega u budućnosti. Vaša okolina će to prepoznati i znati ceniti ono što radite. Zato ćete dobiti poštovanje i pažnju kakve i zaslužujete.