Sanovnik » Sanjati » B » Prevara – šta znači sanjati brakolomstvo (preljubu)?

Prevara – šta znači sanjati brakolomstvo (preljubu)?

Skoro svi filmovi prikazuju neko bračno neverstvo ili prevaru, a i u svakodnevnom životu često čujemo za preljubu koju je počinio neko od poznanika. Na neki način, brakolomstvo je postalo normalan deo svakodnevnice, niko se previše ne iznenađuje kada za tako nešto čuje, a ipak se radi o nečemu što ostavlja duboke tragove u životima ljudi kojima se brakolomstvo desi.

Brak je institucija i njegovi temelji i zidovi bi trebali biti čvrsti da bi se institucija održala. Ukoliko dođe do podrhtavanja u tim temeljima, do napuklina u zidovima, postoji velika opasnost da se ta institucija uruši.

Strahovi i nerazumevanja u nekoj vezi mogu dovesti do vrlo teških i burnih snova. U takvim snovima se onda često pojavljuje preljuba kao glavni motiv. Neki sanjači je sanjaju zbog straha od gubitka svog partnera, a neki zbog želje da ga napuste. I jedni i drugi su nezadovoljni svojim životom i vezom koju imaju. Jedni se u njoj osećaju nesigurna, a drugi zarobljeno.

Postoje i oni sanjači kojima je postalo dosadno u braku u kojem su trenutno pa maštaju o novim uzbuđenjima i avanturama. U takvim situacijama je potpuno normalno da sanjaju erotske scene sa drugim osobama i da na taj način proživljavaju svoje fantazije. To nikako ne znači da žele počiniti preljubu na javi niti da su je već počinili. Samo su željni nečeg novog i uzbudljivog.

Sanovnici obično daju negativne predznake snovima o brakolomstvu. Naravno da i tu postoje izuzeci koji su vezani za razne detalje određenog sna, ali je ipak mnogo više onih negativnih značenja. Među pojmovima koje ovde nudimo, možete pronaći one koji najtačnije opisuju istaknute detalje vašeg sna i pročitati njihovo objašnjenje, a onda to povezati sa vašim sadašnjim životom. Na taj način ćete steći potreban uvid u značenje sna, ali i u neke delove vlastitog života.

Sanjati brakolomstvo

Ako ste na bilo koji način sanjali bračnu neveru, u narednom periodu ćete biti suočeni sa nekim svojim strahovima, nezadovoljstvima, sa grižom savesti ili nepoverenjem prema nekome. Moguće je da ste opterećeni svojim brakom i svojim životom, ali je isto tako moguće da ste zabrinuti za neke druge ljude i za opstanak njihove bračne zajednice. Sve to se reflektuje na vaše snove i ono što u njima vidite.

Sanjati da ste vi počinili preljubu

Ukoliko ste sanjali da ste počinili preljubu, moguće je da vam je dosadno u životu, da žudite za novim uzbuđenjima, ali je moguće i da se zbog nečega osećate krivi u odnosu na svog partnera ili partnerku. Takođe je moguće da ste nezadovoljni svojim brakom i da biste ga rado zamenili nekim drugim oblikom zajednice, ali postoji mogućnost i da se plašite osude javnosti zbog nekog svog ponašanja i onda sanjate da ste počinili preljubu, što javnost svakako osuđuje.

Videti u snu da je neko drugi počinio preljubu

U slučaju da ste u snu videli kako je neko počinio preljubu, uskoro biste mogli saznati neke tajne koje su vezane za druge ljude i na taj način biti u prilici da utičete na njihov život. Kakav će taj vaš uticaj biti, zavisi od toga o kojoj osobi se radi, koliko ste bliski i koliko je vama stalo da vršite uticaj na nju. Moguće je da ćete zaista želeti da pomognete toj osobi da reši probleme u kojima se našla, ali je moguće i da će se raditi o nekome za koga ne biste „prstom mrdnuli“ i za koga smatrate da je dobio ono što je zaslužio.

U snu počiniti preljubu tajno

Kada sanjate da ste tajno počinili preljubu i da ste se pobrinuli da to niko ne sazna, to znači da ćete u bliskoj budućnosti uraditi nešto što vam je veoma bitno, što vam donosi određena zadovoljstva, ali za šta ne želite da iko sazna. Biće to samo vaša tajna i nema potrebe da se neko drugi u to meša. Sama pomisao na tako nešto vam donosi određeno uzbuđenje i osećaj da radite nešto nedopušteno pa vas to još više tera da tu tajnu štitite.

Počiniti u snu preljubu javno

Ako ste u svom snu jasno stavili do znanja svojoj okolini da ste počinili bračnu neveru, ako to niste krili od drugih, na javi biste mogli odlučno stati iza neke odluke koja vam je važna. Tako ćete se ponašati, bez obzira kako će se zbog toga drugi oko vas osećati i da li će ih to povrediti. Nećete mnogo obraćati pažnju na tuđa osećanja, biće vam važno da postignete ono što vi želite i to nikako nećete kriti.

U snu nagovarati nekoga na preljubu

Ukoliko ste sanjali da nekoga nagovarate da počini preljubu, uskoro ćete se naći u situaciji u kojoj ćete nešto jako želeti i moći ćete do toga doći samo preko nečije dobre volje i manjih malverzacija. Pokušaćete ubediti tu osobu da vam izađe u susret i da malo „zažmiri“ na neka od pravila koja želite zaobići. Koliko ćete biti ubedljivi i da li ćete nagovoriti tu osobu da „počini preljubu“, ostaje da se vidi na javi.

U slučaju da je u snu neko vas nagovarao na preljubu, u narednim danima ćete imati mnogo pritisaka „s vrha“ da se neke stvari odrade i završe. Neće biti mnogo važno ako to završavanje podrazumeva i neke „propuste“ u radu, biće bitno samo da se završi na vreme i da ima određenu uglancanu formu. Što vi budete više odugovlačili, pritisci će biti sve intenzivniji i zahtevniji pa vam nikako neće biti lako da odlučite šta da radite.

Videti u snu da neko drugi nekoga nagovara da počini brakolomstvo znači da ćete saznati kako su neke osobe iz vašeg okruženja daleko od dobrica kakvim se žele prikazati drugima. Otkrićete neke stvari koje su ranije radile i biće vam potpuno jasno čemu vodi ovo trenutno nagovaranje.

Sanjati da je voljena osoba počinila preljubu

Kada u snu vidite da je vaša voljena osoba počinila preljubu i to vas mnogo boli, znači da ste uplašeni da će vas vaša voljena osoba napustiti i naći nekoga ko će joj više odgovarati. Plašite se da niste dovoljno dobri za svog bračnog partnera i da će taj partner tražiti zamenu za vas. Takođe je moguće da zaista mislite kako vas vaša voljena osoba vara na javi i to proživljavate kroz snove.

Kada sanjate da vas je vaš bračni partner prevario/la i to vas uopšte ne boli, na javi ste prilično ravnodušni prema onome što se dešava u vašoj bračnoj zajednici. Moguće je da ne biste imali ništa protiv da vas partner napusti i tako vam da slobodu jer vi sami ne možete da učinite taj korak. Ovako biste imali razlog da tražite slobodu, a da za to bude kriva ona druga strana.

Videti u snu da je prijatelj počinio brakolomstvo

Ako ste sanjali da je vaš prijatelj počinio brakolomstvo, vrlo je moguće da ćete se uskoro naći zgroženi nečim što će vaš prijatelj na javi učiniti i da nećete moći verovati da je to ista ona osoba koju dugo poznajete. Smatrali ste da se radi o nekome ko ima visoke moralne standarde, a sada će se pokazati da ti standardi stoje prilično nisko na moralnoj lestvici. Nećete znati šta da kažete ni kako da se ponašate prema prijatelju jer su iza vas mnoge godine zajedničkog života.

Sanjati da je neko od članova porodice počinio preljubu

Ukoliko ste u snu videli da je neko od članova vaše porodice počinio preljubu, u bliskoj budućnosti ćete imati manje sukobe sa tom osobom oko nekih stvari i načina na koji bi se one trebale rešavati. Nećete želeti raditi nešto iza leđa drugim članovima porodice, a upravo će to biti ideja koju će imati osoba koju ste sanjali. Nikako nećete moći na to pristati jer biste se osećali kao izdajnik sopstvene porodice, pa makar to bilo i za njihovo dobro.

Videti u snu kako šef čini preljubu

U slučaju da ste u snu uhvatili svog šefa u preljubi, na javi ćete saznati nešto što bi vaši nadređeni veoma voleli prikriti i sačuvati za sebe. Bićete u prilici da pregovarate o svom položaju na poslu i o tome koliko vredi vaš rad. Nemojte olako preći preko ovakve prilike jer se ona više neće ponoviti. Pokušajte iz ove situacije izvući maksimum za sebe, a da i dalje možete sebe pogledati u lice.

U snu odbiti nečiju ponudu za preljubu

Kada sanjate da vam neko nudi da s njim ili s njom prevarite svog bračnog partnera, a vi to odbijete, to znači da ćete na javi biti vrlo nepokolebljivi oko nečega što ste odlučili. Nećete se dati lako smesti s puta koji ste zacrtali i nećete hteti pristati na manje od onoga što znate da zaslužujete. Na neki način će vam se gaditi ponude kojima neke osobe misle da vas mogu zadiviti ili potkupiti toliko da zaboravite ko ste i koliko vredite, a i šta već kod kuće imate.

U snu odati nečiju preljubu

Ako ste sanjali kako odajete nekome da znate za  preljubu koja se desila, u narednim danima biste mogli odlučiti da vam je dosta čuvanja nečijih tajni i da vas to samo opterećuje, a niko vas zbog toga ne ceni. Jasno ćete staviti do znanja nekim osobama da vi niste njihova „banka tajni“ i da svoje hvalospeve o ličnim uspesima ubuduće govore nekom drugom.

Videti u snu da je neko drugi odao da zna za nečiju preljubu znači da će vam se uskoro jedna osoba poveriti u vezi nečega što je tišti i tražiće vaš savet. Njen problem će se odnositi na nešto što su drugi „zakuvali“ i što ta osoba sada ne zna kako da skloni od sebe. zamoliće vas da joj pomognete i vi ćete to uspešno rešiti.

Sanjati skrivanje preljube

Ukoliko ste u snu vi skrivali nečiju preljubu i trudili se da za nju niko ne sazna, uskoro biste mogli pomoći nekome u nekim nezakonitim radnjama iako znate da to nije u redu. Biće vam bitno da ta osoba bude dobro i da ostvari ono što je naumila, bez obzira što će to značiti da ćete morati izaći izvan zakonskih okvira i pravila. Smatraćete da za neke ljude vredi rizikovati mnogo toga i to vam neće predstavljati problem.

U slučaju da ste sanjali kako neko krije vašu preljubu i odbija da vas oda, na javi ćete upoznati vrlo zanimljivu osobu s kojom ćete se mnogo zbližiti. Oduševiće vas njeni pogledi na svet, a posebno način na koji pokazuje svoju odanost prema osobama do kojih joj je stalo.

Videti u snu da neko krije svoju preljubu znači da ćete prema jednoj osobi biti veoma nepoverljivi u narednim danima i da nećete želeti dolaziti u bliži kontakt s njom. Predosetićete da nije iskrena i da je u stanju baviti se raznim stvarima kako bi dobila ono što želi. Zato je nećete želeti u svojoj blizini.

Kada sanjate da vi krijete svoju preljubu od drugih i da se svim silama trudite da se za nju ne sazna, to znači da ćete se u skoroj budućnosti veoma brinuti da na videlo ne izađe nešto čime se ne ponosite. Moguće je da osećate stid zbog nečega što ste ranije uradili i sada se plašite eventualne osude javnosti.

Videti u snu da se preljuba desila u kući

Ako ste sanjali da ste izvršili preljubu u svojoj kući, moguće je da se zbog nečega osećate veoma krivi u odnosu na svoju porodicu i da osećate kako ste ih, na neki način, izdali. Možda smatrate da vam oni nešto mogu zamerati, da čak nisu ni svesni šta ste to uradili i kako ste ih „zaprljali“. Verovatno se kajete zbog toga, ali ne znate kako da ispravite ono što se desilo i što vas mnogo opterećuje.

Ukoliko ste u snu videli da je vaš bračni partner izvršio preljubu u vašoj kući, na javi ćete biti veoma povređeni nečim što će vaš partner uraditi ili reći. Smatraćete da to nisu reči ili delo osobe kojoj je stalo do porodice i onoga što porodicu čini i zato će vas to mnogo boleti. Osetićete se prevareno i izdano jer ste vi svo vreme ulagali celu svoju ličnost u vašu porodicu, a niste znali da to drugoj strani tako malo znači.

Sanjati preljubu na javnom mestu

U slučaju da ste sanjali kako ste izvršili preljubu na javnom mestu, u skoroj budućnosti vas očekuje neka situacija u kojoj biste se mogli osramotiti. Biće vam veoma neugodno zbog onoga što će se desiti i nećete se znati brzo snaći niti ćete znati kako da kasnije na to reagujete. Konstantno ćete osećati stid i nelagodu zbog svega što ste doživeli.

Videti u snu da je neko drugi izvršio preljubu na javnom mestu znači da ćete se veoma iznenaditi nečijom otvorenošću i bezobrazlukom. Nećete moći verovati do koje mere su neki ljudi spremni ići kada je njihov interes u pitanju ili kada se radi o njihovoj znatiželji. Ništa im ne znači da varaju i lažu sve oko sebe, a uz to se još ponašaju kao da su nevinašca.

Sanjati preljubu u automobilu

Kada sanjate preljubu u automobilu, to znači da biste uskoro mogli otići na jedno putovanje i tamo doživeti uzbudljivu avanturu. Moguće je da ni sami nećete znati šta vas je snašlo i da ćete se samo prepustiti događajima kako budu dolazili. Otkrićete da ništa ne treba planirati, nego se treba opustiti i uživati u onome što nam spontano dolazi u život.

U snu ucenjivati nekoga zbog preljube

Ako ste u snu ucenjivali nekoga zbog toga što znate da je počinio preljubu, na javi biste mogli doći u jednu veoma lošu situaciju u kojoj ćete morati nekome postaviti određene ultimatume kako biste dobili odgovarajuće rezultate. Nećete se baš ponositi merama koje ste poduzeli, ali ćete biti svesni da drugačije niste mogli postupiti u datoj situaciji.

Ukoliko je u snu vas neko ucenjivao zbog saznanja o vašoj preljubi, na javi vas očekuju ispiti i provere. Imaćete postavljene uslove koje ćete morati ispuniti kako biste prošli nešto što vam je važno na putu do uspeha. Potrudićete se da postignete svoj maksimum i u tome ćete biti potpomognuti saznanjem da nema drugih šansi.

Sanjati da se kajete zbog počinjenog brakolomstva

Ukoliko ste se u snu pokajali zbog brakolomstva koje ste počinili, u narednim danima biste mogli dobiti priliku da popravite nešto iz svoje prošlosti. To se može odnositi na neke nesporazume sa drugim ljudima, na neka pomirenja i završavanje sa svađama, ali se može odnositi i na nešto čime ste povredili voljenu osobu u prethodnom periodu. U svakom slučaju, prilika za popravak će biti pred vama i zato je nemojte propustiti.

Videti u snu da se neko drugi kaje zbog bračne nevere znači da ćete jednoj osobi oprostiti nešto čime vas je povredila. Shvatićete da to nije bila njena namera i da su se okolnosti tako namestile, ali vi to tada niste mogli jasno videti.

Priznati brakolomstvo u snu

U slučaju da ste u snu svom partneru priznali brakolomstvo, na javi ćete imati ozbiljan razgovor na temu nečega što vam je veoma važno, a što vam je neugodno reći i zato to uporno izbegavate spomenuti. Sada ćete odlučiti da je vreme da o tome otvoreno porazgovarate i da više nema nikakvog smisla izbegavati teške teme.

Sanjati da je partner vama priznao preljubu znači da se na javi plašite kako biste mogli čuti nešto što vam se nikako neće svideti. Strepite od nekih loših vesti i ne usuđujete se da o tome glasno govorite.

Sanjati ubistvo partnera zbog preljube

Kada sanjate da ste ubili svog bračnog partnera zbog preljube koju je počinio, to znači da se ne možete pomiriti s nečim što se u vašem životu dešava. Vi ste osoba koja mora dobiti ono što je naumila i nikako ne može podneti da nešto nije po njenom. Svaki nagoveštaj drugačijih oduka, doživljavate kao izdaju i zločin. Zato vam je vrlo teško da prihvatite nešto što nije onako kako ste vi to zamislili.

Videti u snu da je neko drugi ubio partnera zbog preljube znači da ćete uskoro saznati koliko su velike osude javnosti u vezi nekog događaja. I sami ćete biti iznenađeni silinom komentara u vezi tog događaja i neće vam biti jasno zašto je sve poprimilo tolike razmere i sa tolikom žestinom.

Optuživati u snu partnera za preljubu

Ako ste u snu optuživali partnera za preljubu, u narednom periodu možete očekivati da ćete se boriti sa manjkom samopouzdanja i da ćete biti veoma nezadovoljni. Nećete imati snage da se izboriti s nečim u vašoj vezi, a želećete da to izgurate do kraja. Takva situacija će u vama stvarati još veći osećaj nesigurnosti i dovoditi vas do svađa.

Ukoliko je vaš partner vas optuživao za preljubu u snu, na javi ćete se morati braniti pred nekim optužbama. Nećete biti krivi za ono za šta ćete biti terećeni, ali ćete svejedno morati to dokazivati. Takva situacija će vas mnogo iscrpljivati i dovoditi vas do ludila.