Sanovnik » Sanjati » B » 😡 Šta znači sanjati bes, galamu ili viku?

😡 Šta znači sanjati bes, galamu ili viku?

Bes je u životu retko kad dobar za nas, iako ponekad može biti jaka pokretačka snaga za nešto i tada nam može dati volje da istrajemo u nečemu što nam je mnogo bitno. Uzrok besa uvek leži u nezadovoljstvu i nerazumevanju samog sebe ili svoje okoline i može biti glasno izražen ili tih i zarobljen duboko u nama.

Kada imamo snove u kojima je bes glavni motiv, najčešće se radi o nečemu što ne možemo zadovoljiti na javi. Mogu to biti nerazrešeni odnosi među ljudima, ne praštanje nečega, neuspesi na nekom polju ili zameranje samom sebi zbog nečega što smo uradili ili nismo.

Stari sanovnici najčešće pridaju negativno značenje snovima o besu iako se ponegde može naći i neko pozitivno vezano za ovakve snove. Modernija tumačenja govore o emocijama koje uzrokuju sanjanje besa i njegovih raznih oblika.

Galama ili vika uvek izaziva asocijacije vezane za svađu i sukobe, ali to nije njeno jedino značenje. Mnoge galame mogu biti i pozitivne, čak stimulativne za nekoga. Setimo se samo galame sa sportskih stadiona, one sa vašara ili pijace. U istu grupu spadaju i galame iz kafića i diskoteka.

Nažalost, galama koju proizvodi svađa i ljutnja nije nimalo prijatna ni jednoj od strana i često ostavlja duboke posledice na našu psihu. Kada sanjamo takvu svađalačku galamu, to najčešće znači da nekome hoćemo staviti do znanja da smo važni i da želimo da se i naš glas čuje. Isto tako, može značiti da smo nezadovoljni i ljuti, pa galamom skrećemo pažnju na to.

Moderna tumačenja snova uvek pronalaze emotivna objašnjenja za ono što smo sanjali dok stariji sanovnici daju proročka značenja našim snovima. Takav je slučaj i ovde, pa je san o galami ili vikanju predstavljen i sa negativnim i sa pozitivnim predznakom, što svakako zavisi od detalja samog sna.

Sanjati bes

Ako ste sanjali bes u bilo kojem obliku, u narednom periodu vas očekuju dinamična dešavanja, bilo da se radi o pozitivnim ili negativnim događajima. Takva dešavanja se mogu odnositi i na vaš unutrašnji svet i rešavanje nekih vlastitih konflikata, kao i na odnose sa drugim ljudima. Uz ovakav san se obično vežu neki gubici i loše procene, ali to ipak zavisi od detalja samog sna.

Sanjati da ste besni

Ukoliko ste u svom snu bili besni na nekoga, na javi vas očekuje neprijatan razgovor u kojem ćete pokušati saznati uzroke nekih događaja koji vam se ne sviđaju. Bićete odlučni u tome da se raščiste stvari koje vam izazivaju nedoumice i sumnju i koje na vas ostavljaju utisak da ste, na neki način, prevareni. Tražićete konkretne odgovore, bez ikakvih uvijanja.

Kada sanjate da ste besni na poznatu osobu, to znači da nemate petlje da jasno i konkretno kažete toj osobi ono što vam smeta i što vam izaziva bes, nego to prešućujete i dozvoljavate da se taloži duboko u vama u obliku velike frustracije. Zbog toga vam na javi slede iznenadni sukobi sa tom osobom.

Sanjati da ste besni na nepoznatu osobu predstavlja vaš osećaj nemoći i gubitka kontrole nad vlastitim životom. Ne znate koga biste konkretno za to krivili, krivi su vam svi oko vas i zato se još gore osećate.

U slučaju da ste sanjali kako ste besni na sebe same, moguće je da vas muči griža savesti zbog nečega što se desilo, a vi niste odreagovali onako kako mislite da ste trebali. Sada sebi zamerate zbog toga i najradije biste se „izgrizli i rastrzali“ iznutra. Ne možete sebi oprostiti i to će vam stvarati poteškoće i na javi.

Ukoliko ste sanjali da ste besni u sebi, ali to ničim ne pokazujete, na javi ćete biti vrlo uplašeni nečim što se dešava i nećete znati kako da reagujete. Plašićete se da pokažete svoje prave emocije jer nećete želeti da budete ismejani i povređeni. Moguće je i da nemate hrabrosti da se suprotstavite nekome, pa vam to izaziva osećaj nemoći.

Videti u snu da je neko besan

Ako ste sanjali da je neko drugi besan, moguće je da osećate strah pred događajima koji bi mogli uslediti u skoroj budućnosti. Plašite se tuđih reakcija i onoga što bi one mogle izazvati. Niste naročito optimistični po tom pitanju i zato sanjate ovakav san.

Ukoliko ste sanjali da je besan neko koga poznajete, u narednim danima ćete imati neugodan razgovor s jednom osobom kojim će se od vas zahtevati da položite račune za nešto. I sami ste svesni svoje krivice u tom slučaju, pa vas muči neizvesnost onoga što sledi.

U slučaju da ste sanjali kako je besna vama nepoznata osoba, na javi biste mogli biti preopterećeni nekom tajnom koju čuvate. Plašite se da će se za nju saznati i da ćete time izazvati mnogo loših reakcija i besa kod svoje okoline.

Kada sanjate da je neko besan baš na vas, to znači da ste nesigurni u svoje sposobnosti i da se plašite mogućih promašaja koji bi vas mogli dovesti u nezavidan položaj. Plašite se da ćete izazvati ljutnju nekoga ko vas nadgleda ili kontroliše na neki način. Ovo se može odnositi i na posao i na porodično okruženje.

U snu „ključati“ od besa

Ukoliko ste sanjali nekoga ko je toliko besan da se sav zajapurio i „ključa“ od besa, u bliskoj budućnosti vas očekuje jedan buran događaj na kojem ćete saznati nešto što će vas šokirati. U afektu će biti izrečene i otkrivene neke stvari za koje niste trebali saznati. To će vas navesti da promenite svoje namere prema toj osobi i da sasvim drugačije gledate na budućnost.

U slučaju da ste vi u snu „ključali“ od besa, uskoro biste mogli biti vrlo impulsivni, mogli biste se zaleteti u nekoj odluci i nepromišljeno pristati na nešto. Nećete dovoljno razmisliti niti obratiti pažnju na očite detalje, a to će vas kasnije mnogo koštati i izazvati pravi bes u vama.

Razbiti u snu nešto zbog besa

Ako ste sanjali da neko razbija stvari zbog besa, u narednim danima biste mogli imati problema sa jednom osobom koja neće moći kontrolisati svoje emocije i kojoj će „pobeći“ zavidne i zlobne primedbe o vama i vašem uspehu. Jasno će se videti koliko je pogođena time što vama dobro ide i nikako to neće moći sakriti od drugih.

Kada u snu vi razbijate stvari zbog besa, to znači da ćete se osramotiti na nekom društvenom dešavanju jer nećete imati kontrolu nad svojim postupcima. Kasno ćete shvatiti šta ste uradili i neće vredeti to što ćete se kasnije kajati. O tome je trebalo misliti ranije.

Videti u snu nečiji bes na šalteru

Ukoliko ste sanjali da je neko besan na šalterskog službenika, na javi biste mogli biti svedok neke nepravde i ugnjetavanja. Moguće je da ćete se zateći u nekoj situaciji gde ćete morati reagovati po svojoj savesti jer nećete moći gledati nečiji bezobrazluk i bahatost.

Sanjati bes nezadovoljnog kupca

U slučaju da ste sanjali kako je u prodavnici neki nezadovoljni kupac besan, uskoro možete očekivati da ćete saznati za neku prevaru koja će se odnositi na nedužne ljude. Nećete moći preći preko toga i moraćete reći šta ste saznali, pa makar vas to koštalo nečije ljutnje i besa.

Sanjati galamu

Ako ste sanjali galamu, u narednim danima vas očekuje mnogo dinamike koja može biti i pozitivna i negativna. To, naravno, zavisi od načina na koji ste galamu sanjali. Svađalačka galama ne donosi ništa dobro, dok ona galama iz veselih prostora govori o dobroj zabavi i društvenim događanjima.

Sanjati da vi galamite

Ukoliko ste vi galamili u svom snu, moguće je da se osećate neprimećeno u svojoj okolini i da vam je potrebno više pažnje. Verovatno mislite da biste trebali biti glasniji, vidljiviji i nametljiviji kako biste došli do onoga što želite.

Kada sanjate da vi galamite na nekoga i unosite mu se u lice, to znači da ste veoma ljuti na tu osobu jer ne sluša vaše savete i ono što joj stalno govorite. I pored svih vaših napora, ta osoba pravi greške koje nikako ne bi mogla napraviti da vas je imalo slušala.

Sanjati da neko drugi galami

U slučaju da ste sanjali kako neko galami na drugoga, verovatno neku osobu doživljavate vrlo nametljivom i nepoželjnom u svom okruženju. Moguće je da vas nervira i da kod vas izaziva odbojnost i želju za izbegavanjem njenog društva.

Ako ste sanjali da neko galami na vas, to znači da ćete u narednim danima imati neke svađe i rasprave s određenom osobom iz vašeg okruženja. Moguće je da će biti u pitanju nadmetanje u moći i istrajnosti, odnosno snazi volje.

Kada u snu na vas galami poznata osoba, to znači da je doživljavate kao nekoga ko pokušava kontrolisati vaš život i nametati vam ograničenja i pravila koja ne želite poštovati. S tom osobom i na javi, verovatno, već imate neke nerazrešene probleme, a u snu se oni samo pojačavaju.

Sanjati da na vas galami nepoznata osoba predstavlja vašu odbojnost prema autoritetima i postavljanju zabrana i pravila. Ne podnosite da vas neko ograničava i da vam govori šta i kako trebate raditi. Cenite svoju slobodu i ne želite da je neko ugrožava.

U snu čuti galamu iz daljine

Ukoliko ste u svom snu čuli galamu iz daljine, u narednim danima ćete dobiti vesele vesti koje će vas mnogo obradovati. Bićete lepo iznenađeni jer će se ostvariti i više od onoga što ste pomišljali da bi moglo biti. Ove vesti će vam biti pravi „melem na ranu“ i popraviće u potpunosti vaše raspoloženje.

Čuti u snu galamu sa sportskih terena

Ako ste sanjali galamu sa stadiona i drugih sportskih terena, u bliskoj budućnosti ćete biti vrlo takmičarski raspoloženi i želećete drugima oko sebe dokazati da ste najbolji u svemu što radite. Niko vas neće morati izazivati, vi ćete sami u sebi nositi taj poriv da se dokazujete i potvrđujete. Verovatno ćete se na taj način dokazati prvo sebi, pa onda drugima.

Sanjati prazničnu galamu

U slučaju da ste u svom snu čuli prazničnu galamu, naredni dani će vam biti ispunjeni dobrim raspoloženjem i lepim druženjem sa prijateljima, porodicom i dragim ljudima. Bićete pomalo ushićeni tom iznenadnom mogućnošću da se svi okupite i da vreme provodite zajedno. Moguće je da će neke od tih dragih osoba nenadano dobiti slobodne dane i da će vas iznenaditi svojim dolaskom.

Čuti u snu galamu s mitinga

Kada sanjate galamu sa nekih političkih mitinga ili protesta, to znači da vas na javi očekuje gnjavaža i ubeđivanje u nešto što vas uopšte ne zanima. Izgleda da neke osobe to ne mogu shvatiti kada im lepo kažete, pa ćete morati biti malo grublji u svom nastupu da bi vas uzele za ozbiljno. Ljudska upornost nekada graniči sa maltretiranjem, a vi to sebi nećete hteti dopustiti.

Sanjati galamu sa pijace

Ukoliko ste u svom snu čuli galamu koja je specifična za pijacu i kupovinu tamo, u bliskoj budućnosti biste mogli voditi mnogo više računa o svom zdravlju i onome što jedete. Nešto će vas alarmirati i navesti da obratite pažnju na svoje telo i celi organizam. To će biti dobro jer ćete na vreme moći reagovati u slučaju nekih većih zdravstvenih problema. Ova galama će vam spasiti zdravlje.

U snu čuti galamu iz kafića ili diskoteke

Ako ste sanjali veselu galamu iz kafića ili diskoteke, na javi vas očekuju lepe vesti koje će biti vezane za nove avanture i priliku da iskusite nešto što odavno priželjkujete. Vi ste osoba koja je puna energije i koja ne miruje nikad, pa su vam stalno potrebni novi podsticaji u životu i mnogo druženja. Sada ćete imati priliku da s nekim društvom uđete u novu avanturu i nezaboravno se provedete.

Sanjati dečju galamu

U slučaju da ste sanjali dečju galamu i da vam je to u snu bilo simpatično, uskoro biste mogli dobiti jedan podsetnik iz prošlosti koji će vas mnogo obradovati. Radiće se o nečemu što će vas vratiti u detinjstvo i sve one lepe trenutke koje ste tamo ostavili. Moguće je da ćete se sresti s nekim starim prijateljem kojeg dugo niste videli i da ćete s njim evocirati uspomene. A moguće je i da ćete dobiti album sa starim slikama na koje ste odavno zaboravili.

Kada sanjate dečju galamu, ali vas to u snu nervira, to znači da ćete na javi imati posla s jednom razmaženom i nezrelom osobom koja će od vas očekivati da glumite njenu dadilju. Tako nešto vam neće padati na pamet i jasno ćete joj staviti do znanja šta o tome mislite. Naravno, tu će nastati novi problemi.

Sanjati da prijatelj galami

Ako ste u svom snu videli da vaš prijatelj galami na vas, moguće je da se osećate krivim zbog nečega što ste uradili ili niste za vašeg prijatelja. Moguće je da imate grižu savesti i da se loše osećate jer ne znate kako da se svom prijatelju iskupite za ono što ste uradili ili niste uradili, a trebali ste. Najbolji lek za ovu situaciju je iskren razgovor bez ikakvog uvijanja i kalkulisanja.

Ukoliko ste u snu vi galamili na svog prijatelja, to znači da ste ljuti na njega i da se osećate iznevereno. Nije vam svejedno što se poneo onako kako se poneo u određenoj situaciji i sada se osećate izdano i napušteno. Ne znate da li mu ikada više možete poveravati sve ono što ste poveravali do sad i da li mu možete više verovati kao nekad.

Čuti u snu galamu voljene osobe

Kada sanjate da voljena osoba galami na vas, ili ste zaista krivi za nešto na javi i osećate se loše zbog toga ili ste samo navikli da čujete konstantnu galamu vašeg partnera. Ukoliko se radi o ovom prvom, moraćete se sami potruditi da rešite ono što vas muči i da pokušate nadoknaditi svojoj voljenoj osobi ono što ste pogrešili. Pokazivanje dobre volje je uvek na ceni, pa će sigurno tako biti i u vašem slučaju.  U slučaju da se radi o onom drugom, samo se okrenite na drugu stranu i nastavite spavati.

U slučaju da ste u snu vi galamili na svoju voljenu osobu, moguće je da joj zamerate nešto što niste hteli ili niste mogli da joj kažete otvoreno. Sve to potiskujete u sebi, a i dalje ste ljuti ili besni na nju, pa se takvi osećaji moraju naći u snovima. Najbolje bi bilo da to rešite s voljenom osobom jer ona možda ni ne zna šta vam konkretno smeta u vašem odnosu, pa ne može ni raditi na tome da to promeni.

Sanjati galamu šefa

Ako je vaš šef u snu galamio na vas, vi ste uplašeni i nesigurni u svoje sposobnosti. Brinete se da nećete biti dorasli zadacima koji su pred vama i da će se vaša poslovna okolina ljutiti na vas ili vas izvrgnuti ruglu. Imajte poverenja u sebe jer ne biste ni bili tu gde jeste da ste za to nesposobni.

Ukoliko ste u snu vi galamili na svog šefa, to znači da ste mnogo frustrirani poslom i situacijom koju tamo proživljavate. Nije vam lako da se svakodnevno nosite sa problemima nepoštenih kolegijalnih odnosa i surovog nadmetanja za mesto i položaj. Zato ste ljuti na svog šefa jer bi njegova bolja organizacija i drugačiji odnos prema poslu mnogo toga promenili.

Čuti u snu galamu roditelja

Sanjati da vaši roditelji galame na vas znači da ćete u narednim danima imati neke nepromišljene ispade koji će vas dovesti u neprijatnu situaciju. Ponašaćete se kao nezrelo dete i nikome neće biti jasno šta vam se to desilo. Ni sami nećete razumeti svoje porive kada o tome kasnije budete razmišljali.

Sanjati da vičete, a niko ne čuje

Kada u svom snu glasno vičete, a niko vas ne čuje, to znači da se osećate bespomoćno i nedovoljno vredno u svojoj okolini. Imate osećaj da vas niko ne primećuje i da nikome niste važni ni vi ni ono što radite. Pokušajte promeniti svoj pristup životu, drugim ljudima i sebi samima. Ponašajte se suprotno od onoga kako se sada ponašate i videćete da ćete postići željene rezultate. Ne možete promeniti okolinu, ali možete svojim ponašanjem uticati na tu okolinu.

Sanjati da vičete i svi vas čuju

Ako ste sanjali da glasno vičete i svi vas jasno čuju, to znači da ćete u bliskoj budućnosti svojim autoritetom i odlučnim stavom pokazati svoju pravu vrednost. Na taj način ćete kod ljudi koji su u vašoj okolini izazvati opravdano poštovanje. Postići ćete ono što želite i neće biti nikakve sumnje da je svima jasno šta i kako dalje trebaju raditi.