Sanovnik » Sanjati » B » Brada – šta znači sanjati bradu 🎅?

Brada – šta znači sanjati bradu 🎅?

Kroz celu ljudsku istoriju, brada 🎅 predstavlja pojam muževnosti i razlikuje muškarca od žene. Da simbolizuje muškost, jasno je i po tome što dečaci nemaju bradu, ali im se ona javlja u pubertetu kad prelaze iz detinjstva u period mladalaštva i sazrevanja, kad postaju muškarci.

S obzirom da uz bradu vezujemo različite asocijacije, ali da ona uvek predstavlja muškarca, jasno je da je sanjanje brade karakteristično za stanja kada nešto želimo pokazati, dokazati i istaći određenu snagu. Zanimljivo je da bradu češće sanjaju mlađi nego stariji muškarci, a razlog za to verovatno leži u činjenici da su oni željni dokazivanja i isticanja snage, dok su stariji muškarci više svesni iskustva i znanja. Ako ste sanjali jaku i upečatljivu bradu, moguće je da želite dokazati da ste jak muškarac vredan strahopoštovanja. Ili, ako ste žena koja je sanjala bradu, moguće je da imate mnogo muških osobina u svom ponašanju ili želite da ih imate i da vas drugi gledaju kao snažnu i odlučnu osobu.

Bradom ne moramo uvek nešto istaći, moguće je i da želimo nešto prikriti, pa nam snovi o bradi u tom slučaju poručuju da ne vidimo pravo stanje nečega, da smo obmanjeni. Ako lepo uređena brada predstavlja profinjenost i eleganciju, onda ona nemarna brada predstavlja ležernost i pomalo lenjost, pa je moguće da nam takva brada u snovima upravo to i govori. Isto tako, duga i seda brada predstavlja mudrost i iskustvo, takvu često vidimo na starim mudracima, pa je vrlo moguće da je ona i u snovima vezana za takva značenja.

Žene koje sanjaju tuđu ili svoju bradu, mogu imati mnogo razloga za takve snove. Neke su možda opterećene vlastitim izgledom, neke nesigurnošću i željom da ih okolina ozbiljnije shvata, a neke možda čeznu za snažnom muškom figurom u svom životu. Kakvo će značenje sna biti, ovisi o samom snu i detaljima u njemu. Većina snova o bradi ima pozitivan predznak, ali ima i onih čiji je predznak negativan. Nije isto sanjati da vam neko čupa bradu i sanjati da je češlja – i osećanja i sam čin su potpuno suprotni, pa i značenja tih snova moraju biti suprotna.

U svakom slučaju, brada je nešto što se ističe na svakom licu i nikako ne može biti neprimećena, pa i snovi o bradi uvek nešto naglašavaju i ističu. S kojim će to predznakom biti, ovisi o samom snu.

Sanjati bradu

Ako ste sanjali da imate bradu ili ste je videli na nekome u snu, znači da je potrebno da obratite pažnju na neke detalje, na nešto što se ističe i što je u ovom periodu bitno za vaš život. Moguće je i da vas san upozorava na određeno ponašanje koje treba promeniti ili naglasiti, ali isto tako se može odnositi i na vaša osećanja prema nekome.

Videti dugu bradu u snu

Ukoliko ste sanjali da imate dugu bradu, osećate potrebu da svojoj okolini poručite kako ste stabilna i zrela osoba na koju sigurno mogu računati. Davno ste iza sebe ostavili mladalačko ludiranje i neozbiljnost, sada ste odgovorna osoba, a to se i po bradi vidi.

Ako ste u snu videli da neko drugi ima dugu bradu, znači da nekoga doživljavate kao ozbiljnu i pouzdanu osobu na koju uvek možete računati. Imate puno poverenja i poštovanja prema toj osobi.

Ako ste žena koja je sanjala muškarca sa dugom bradom, verovatno vam je potreban stabilan i odgovoran partner u životu, neko na koga se uvek možete osloniti i računati. Ukoliko ste sanjali sebe sa dugom bradom, potrebno vam je da vas okolina posmatra kao važnu i odgovornu osobu.

Videti kratku bradu u snu

U slučaju da ste sanjali kako imate kratku bradu, znači da se ne osećate dovoljno sigurno i samouvereno pri predstavljanju drugima. Potrebno vam je da vas neko više pohvali i da vam vetar u leđa kako biste i sami verovali u sposobnosti koje posedujete.

Ukoliko ste sanjali da neko drugi ima kratku bradu, znači da nemate mnogo poštovanja prema jednoj osobi i da smatrate da nije dovoljno snažna ni sposobna za posao koji obavlja, da mu nije dorasla.

Kada sanjate muškarca s kratkom bradom, a vi ste žena, jasno je da ne cenite muževnost jedne osobe. Smatrate da nije dovoljno „muško“ i da nemate šta tražiti sa takvom osobom. U slučaju da ste sanjali da vi imate kratku bradu, znači da imate osećaj kako vas okolina ne doživljava dovoljno sposobnom i snažnom osobom.

Sanjati bradu koja je tek izbila

Ako ste sanjali da vam je brada tek izbila, da još nije izrasla, moraćete pričekati neko vreme da dobijete odgovarajuću nagradu za ono što radite. Priznanje će vas stići, ali za sada se čeka razvoj događaja i vaši potezi.

U slučaju da ste videli bradu koja je tek izbila na nekom drugom, znači da niste potpuno sigurni šta da mislite o jednoj osobi. Teško vam je da ocenite da li je to osoba za poštovanje ili za izbegavanje. Nadate se da će vreme tačno pokazati o kakvoj osobi se radi.

Sanjati lažnu bradu

Ukoliko ste u snu vi imali lažnu bradu, svim silama ćete se truditi da se nekome predstavite u najboljem mogućem svetlu, pa makar to značilo da ćete i lagati o sebi. Nemate dovoljno samopouzdanja da pokažete svoje pravo lice, pa „stavljate masku“ koja je društveno prihvatljiva.

Kada sanjate da neko drugi nosi lažnu bradu, potrebno je da budete oprezni i da se pričuvate ljudi iz vaše okoline. Očito je da se neko bez razmišljanja služi podlim trikovima za postizanje dobiti, a sve to prikazuje kao poštene poteze prema drugima.

Videti u snu starca sa sedom bradom

Ako ste sanjali starca sa sedom bradom, uskoro biste mogli dobiti vrlo koristan savet kojim ćete popraviti svoj život, kako na porodičnom, tako i na poslovnom planu. Poslušajte starije i iskusnije  dobronamerne osobe jer ćete imati mnogo koristi od njih.

U slučaju da ste sanjali da ste vi starac sa sedom bradom, u narednom periodu biste mogli imati nekoliko poučnih iskustava kojima ćete pomoći prijatelju u jednoj kriznoj situaciji.

Sanjati crnu bradu

Ukoliko ste u snu imali crnu bradu, očekuje vas ozbiljan uspeh u onome što radite. Bićete cenjeni i poštovani zbog svoje sposobnosti i snalažljivosti kada je obavljanje posla u pitanju. Osećaćete se moćno i snažno.

Kada vidite nekoga sa crnom bradom u snu, jasno vam je da je to osoba od autoriteta i da nije dobro ulaziti u sukobe s tom osobom. Svesna je svoje moći i položaja i ne ustručava se da ih koristi kada treba.

Videti riđu bradu u snu

Ako ste sanjali da imate riđu bradu, u narednom periodu ćete ostvariti lepu zaradu od onoga što radite. Moguće je da će vam se neočekivano isplatiti neka ulaganja u poslove za koje niste previše marili, a ispostavilo se da su plodonosni.

Videti nekoga sa riđom bradom u snu, znači da ćete imati dobre poslovne prilike, kao i prilike za dobru saradnju. Nemojte propustiti ove šanse, nego se potrudite da vas uzmu u obzir kao sigurnog partnera.

U snu prati bradu

Ukoliko ste sanjali da perete svoju bradu, uskoro ćete od sebe odbaciti nepravedne optužbe i neistine. Dokazaćete svima da ste ono što tvrdite i čvrsto ćete stajati iza svojih stavova.

Kada vidite u snu da neko drugi pere svoju bradu, možete očekivati otkrivanje pravog lica jedne osobe. Nenadano ćete saznati sve što je za vas trebalo ostati skriveno i tako rešiti povoljno svoj status.

U slučaju da ste vi prali nečiju bradu, ubrzo biste mogli pomoći bliskoj osobi da pronađe svoj smisao i pravac u životu, da otkrije sebe i ono što zaista želi biti.

Ako je neko prao vašu bradu u snu, mogli biste dobiti pomoć oko ličnih problema od nekoga od koga se to nikako niste nadali.

Šišati bradu u snu

Ako ste u snu šišali svoju bradu, verovatno pokušavate stišati svoju agresivnu stranu i ostati mirni prilikom nekih sukoba. To vam nije nimalo lako, ali ulažete napore da se kontrolišete i da pokažete kako ste razumna osoba.

Ukoliko ste u snu videli drugu osobu da šiša svoju bradu, uskoro biste mogli biti svedokom promene nekoga ko je bio raskalašen i agresivan, a sada je pronašao smisao u porodičnom životu i odbacio svoje divlje dane.

U slučaju da ste vi nekome šišali bradu u snu, moguće je da ćete braniti osobu koja vam je bitna i da ćete pri tome ozbiljno zapretiti nekome. Bićete odlučni u tome da zaštitite dragu osobu.

Ako ste sanjali da neko vama šiša bradu, mogli biste imati neugodnu situaciju u kojoj bi moglo biti malo više adrenalina nego što je poželjno. Neko će vas pokušati „urazumiti“, a vi ćete uzvratiti.

U snu brijati bradu

Ukoliko ste sanjali da brijete bradu, odlučićete da ostavite svoj stari život iza sebe. Shvatićete koje su bile negativnosti takvog življenja i krenuti odlučno u bolju budućnost. Napor će vam se isplatiti.

Ako ste videli da drugi briju bradu u snu, u skoroj budućnosti biste mogli čuti da se vratio neko ko je dugo bio izolovan ili nekako kažnjen, a sada „okreće drugi list“ u svom životu.

U slučaju da ste sanjali da vama neko brije bradu, znači da biste mogli imati neke neprijatne situacije u kojima biste mogli trpeti negativne kritike.

Ako ste vi nekome brijali bradu u snu, moguće je da ćete biti razočarani nečijim nepoštovanjem prema vama i da ćete s tom osobom imati neugodnu raspravu.

Sanjati češljanje brade

Kada u snu češljate svoju bradu, to je dobar znak. U skoroj budućnosti možete očekivati da vam sve teče glatko i onako kako ste vi zamislili. Nećete imati prepreka u realizaciji planova i dogovora, bilo da se radi o porodičnim ili poslovnim obavezama.

U slučaju kada u snu vidite da neko drugi češlja svoju bradu, možete očekivati skore vesti o glatko provedenim planovima u nekoj zajedničkoj saradnji. Osoba kojoj ste poverili obaveze, opravdala je vaše poverenje.

Ako ste nekome češljali bradu u snu, uskoro ćete se svim silama truditi da odobrovoljite jednu osobu i navedete je da pristane na vaše planove. Može se raditi i o voljenoj osobi kao i o šefu na poslu.

Kada sanjate da vama neko češlja bradu, znači da osećate nečije laskanje i dodvoravanje kao ugodno, ali providno ponašanje. Nije da ne godi vašem egu, ali ste svesni neistine u tom činu.

Čupati bradu u snu

Ukoliko ste sanjali da čupate svoju bradu, uskoro biste mogli biti veoma ljuti na samog sebe. Nešto će krenuti onako kako ni slučajno niste želeli i vi ćete se osećati potpuno odgovornim zbog toga. Bićete jako ljuti i revoltirani što niste uspeli na vreme sprečiti takvo dešavanje.

Kada vidite druge da u snu čupaju svoju bradu, znači da ćete saznati za neke neuspehe i probleme osoba koje su vam bliske. Ovo će za njih biti težak period, a vas će to pogoditi i htećete im pomoći, ali će to biti teško izvesti.

Ako ste sanjali da vam neko drugi čupa bradu, možete biti sigurni da ćete u narednom periodu biti na udaru zlobnika i pokvarenih ljudi. Budite vrlo oprezni, iako je teško predvideti sve njihove poteze i akcije.

U slučaju da ste vi u snu nekome čupali bradu, znači da biste mogli biti ljuti na nekoga i doći u direktan sukob sa tom osobom. Tražićete pojašnjenje jednog događaja i zahtevati satisfakciju.

Diviti se bradi u snu

Ukoliko ste se divili svojoj bradi u snu, uskoro biste mogli biti vrlo zadovoljni onim što ste postigli na svim poljima. Porodični život će vam cvetati, a poslovni biti upravo onakav kakav ste zamislili. To će vas učiniti vrlo ponosnim i sretnim.

Kada vidite da se neko drugi divi svojoj bradi u snu, znači da ćete saznati da su vaši prijatelji uspeli u inostranstvu ostvariti život kakav su želeli nakon što su se tamo preselili.

U slučaju da ste sanjali kako se drugi dive vašoj bradi, uskoro vas očekuju pohvale i nagrade za odrađeni posao. Bićete obasipani lepim rečima i podsticajima za dalje.

Ako ste se vi divili nečijoj bradi u snu, znači da ćete želeti kopirati nečiji način života i razmišljanja. Veoma vam se dopada na koji način je neka osoba organizovala svoj život i vi to želite primeniti na svoj vlastiti.

U snu ostati bez brade

Ukoliko ste sanjali da ste ostali bez brade, to nije dobar znak. U narednom periodu vas očekuju gubici i osećaj slabosti i nedoraslosti u svemu što budete radili. Moguće je da izgubite samopouzdanje i da se odate nekom poroku.

Videti drugu osobu da je u snu ostala bez brade, znači da će se neko srušiti u vašim očima i izgubiti veličinu koju je imao. Nećete verovati da se to moglo desiti i da vas je ta osoba toliko mogla razočarati.

Sanjati ženu s bradom

Ako ste sanjali ženu s bradom, uskoro bi vam se mogle ostvariti stvari za koje ste mislili da su nemoguće. Konačno ćete postići ono što ste najmanje očekivali i bićete veoma srećni zbog toga. Ostvarićete dobitak i dokazati sami sebi da nikada ne treba gubiti nadu.

Sanjati dete s bradom

Ukoliko ste u snu videli dete koje ima bradu, bićete zabrinuti zbog nekih nelogičnosti u događajima oko vas. Određene osobe će vas ubeđivati da ne razmišljate dobro i da trebate menjati svoje odluke, ali vi ipak razmislite još jednom i zapitajte se zbog čega na vas vrše toliki pritisak.

Sanjati kozju bradu

Kada u snu vidite kozju bradu, očekuje vas velika radost i veselje. Obradovaće vas lepe vesti vezane za članove porodice i to će biti razlog za pripremu jednog slavlja.

Videti neurednu bradu u snu

Ako ste sanjali da imate neurednu bradu, vi ste ležerna osoba koja se ne da lako iznervirati. Opušteno gledate na svet i probleme u njemu, a vodite se mišlju da nema razloga biti nervozan i zabrinut zbog nečega što će se svakako na neki način rešiti.

U slučaju da ste u snu videli nekog drugog sa neurednom bradom, bićete iznervirani ležernošću jedne osobe i olakim shvatanjem problema oko vas. Ono što je za vas alarmantno, za tu osobu može da čeka.

Videti urednu bradu u snu

Ukoliko ste u snu imali urednu bradu, uskoro biste mogli dobiti neke počasti i priznanja. Bićete nagrađeni za svoj trud i zalaganje u prethodnom periodu, a to će na vas ostaviti snažan utisak i dati vam još više volje za rad.

Ako je neko drugi u snu imao urednu bradu, u narednom periodu biste mogli imati susrete sa moćnim i uspešnim ljudima. Imaćete mnogo prilike da pokažete ko ste i za šta ste sve sposobni, pa nemojte propustiti te šanse.

Videti u snu da je voljena osoba dobila bradu

Ukoliko ste sanjali da je vaša voljena osoba dobila bradu, znači da ćete u skoroj budućnosti biti veoma ponosni na nju i da ćete se diviti njenom uspehu.

Sanjati da majka ili otac imaju bradu

Kada sanjate da neko od vaših roditelja ima bradu, znači da osećate poštovanje prema njihovoj snazi i istrajnosti u životu. Doživljavate ih kao vrlo hrabre i snažne osobe koje su u stanju podneti sve nevolje i iz njih izaći još snažniji.

Sanjati gustu bradu

Ako ste u snu imali gustu i bujnu bradu, u narednom periodu vas očekuje odlično zdravlje i vedro stanje duha. Bićete poletni, okretni i puni novih ideja, a vaše zdravlje će vas u tome podržati.

U slučaju da ste sanjali nekoga sa gustom bradom, znači da ćete uskoro čuti da je ozdravila osoba koja je bila bolesna i za koju ste bili zabrinuti.

Sanjati retku bradu

Ukoliko ste sanjali da imate retku i slabu bradu, u skoroj budućnosti vas očekuje žalost zbog nečega. Moguće je da će se raditi o vašem narušenom zdravlju ili o zdravlju vaših bliskih ljudi, a može to biti samo neka od loših vesti o nekome koga ste poznavali. U svakom slučaju, nešto bi vas uskoro moglo ražalostiti.

Ako ste u snu videli da neko drugi ima retku i slabu bradu, mogli biste čuti da je jedna osoba završila u bolnici zbog lošeg zdravstvenog stanja.

Videti u snu lice potpuno obraslo bradom

Kada sanjate da vam je lice potpuno obraslo bradom, znači da se osećate ugušeno postojećim stanjem i da ne vidite na koju stranu bi trebalo krenuti. Ne znate ni kako da se ponašate ni šta da očekujete od drugih ljudi. Zbunjeni ste i rastrojeni.

Ako ste u snu videli da je nečije lice potpuno obraslo bradom, Znači da nemate poverenja u tu osobu i da niste sigurni koje je njeno pravo lice. Ponekad vam se čini da je jedna, a ponekad da je sasvim druga osoba.