Sanovnik » Sanjati » B » Šta znači sanjati bicikl?

Šta znači sanjati bicikl?

Nema tog deteta koje se nije obradovalo kada je prvi put selo na bicikl. Naravno da se radilo o „bebi bicikliću“, ali za dete je to bilo nešto ogromno. Od tada pa do kraja života, bicikl je za to dete pojam mobilnosti, ravnoteže i nečega što sam postiže. A kada se jednom postigne balans u nečemu, teško se kasnije narušava i gubi jer je jasno kako treba izgledati  ono što taj balans vraća.

Kada naše snove okupira bicikl, na javi smo najčešće u nekom disbalansu, potrebno nas je vratiti u ravnotežu ili smo željni nesputane vožnje kroz život. Snovi o biciklu mogu predstavljati „puni krug“ u nečemu, možda završetak neke životne faze i započinjanje nove. Takođe je moguće da želimo sami svojom snagom i umećem da stignemo negde, jer bicikl je upravo takvo prevozno sredstvo.

Ovakvi snovi su uglavnom pozitivno tumačeni i predstavljaju napredak u životu. Za razliku od njih, snovi u kojima padamo s bicikla ili nam je pao lanac dok smo okretali pedale, predstavljaju neke teškoće i kočnice u trenutnoj životnoj fazi. Isto značenje imaju i ukraden bicikl, a i onaj kojem je probijena guma.

Jasno je da snovi o biciklu mogu imati i pozitivna i negativna značenja i njihovo tumačenje će zavisiti od raznih detalja sna. Međutim, jedno je zajedničko svim tim snovima u kojima je bicikl istaknuti detalj, a radi se o tome da je bicikl kruženje i okretanje, a i određena sloboda. Kako će neko tu slobodu iskoristiti, koliko će brzo ili sporo okretati pedale i kako kružiti svojim životom, zavisi od njega samog. Ponekad je potrebo da ubrza, a nekada da uspori u toj vožnji i to je ono što san o biciklu na razne načine poručuje.

Sanjati bicikl

Ako ste na neki način sanjali bicikl, u vašem životu se dešavaju neke promene koje zahtevaju da bolje izbalansirate svoje obaveze i slobodno vreme ili odnose s drugim ljudima. Moguće je da vam san poručuje kako je došlo vreme da zaokružite neku priču i da pređete na viši nivo u svom životu. Takođe je moguće da ste željni one bezbrižnosti i slobode koju pruža vožnja bicikla i nakon koje se osećate rasterećeno.

Ukoliko ste u snu videli svoj bicikl, verovatno ste svesni kako ćete „stalnim okretanjem“ stići gde god hoćete i kako vas niko u tome ne može zaustaviti. Samo od vas zavisi koju rutu ćete preći i koliko brzo ćete ići. Nisu vam čak potrebna ni dodatna sredstva ako imate snažnu volju.

U slučaju da ste videli tuđi bicikl u svom snu, na javi možete očekivati da će tuđe aktivnosti imati uticaja na vas ili da ćete vi svojim aktivnostima ostaviti značajan trag u nečijem životu. U svakom slučaju, ispreplešćete svoj život s nečijim u narednom periodu.

Voziti bicikl u snu

Ako ste sanjali da vozite bicikl, u narednom periodu vas očekuje stalno kretanje prema napred i sigurno stizanje do cilja. Vaša odluka da „okrećete pedale“ će vam pomoći da postignete ono što želite i da za to sami budete zaslužni. Nema veće nagrade od činjenice da ste sve postigli svojim radom i da nikome ništa niste dužni.

Sanjati da lako vozite bicikl i da naprosto klizite putem znači da ćete uspešno i po planu ostvarivati ono što ste zamislili. Deo po deo ćete stavljati iza sebe i s ponosom gledati ono što ostvarujete. Dobro ste razmislili o svemu, sve detaljno isplanirali i sada to provodite u praksi.

Kada u svom snu teško vozite bicikl i to vam predstavlja priličan napor, na javi vas očekuju nepredviđene smetnje za koje ćete sami biti krivi. Moguće je da niste detaljno isplanirali to što radite ili da niste uzeli u obzir moguće prepreke u toku realizacije vašeg plana. Zbog svega toga, sada morate otežano „voziti“ i ulagati mnogo više napora da stignete tamo gde ste pošli.

U snu gurati bicikl

Ukoliko ste sanjali da pored sebe gurate bicikl, a ne vozite ga, u bliskoj budućnosti ćete dobiti nešto što ste želeli, ali to neće biti onako kako ste vi zamislili. Bićete pomalo razočarani time što se ostvarilo ono što ste priželjkivali, ali ne na način na koji ste to ostvarivanje zamišljali. Shvatićete da je veoma bitno biti spreman na razna životna iznenađenja i da nikada nije sve onako kako nam sa strane izgleda.

Sanjati sportski bicikl

Ako ste u svom snu videli sportski bicikl, u narednim danima ćete biti vrlo aktivni i „zujaćete“ na sve strane. Trudićete se da stignete i ono što ste planirali ostaviti za iduću sedmicu. Dani će vam biti prekratki za sve što biste hteli uraditi i bićete puni energije i ideja.

Videti u snu bicikl s korpom

U slučaju da ste sanjali bicikl koji napred ima korpu, uskoro biste se mogli upustiti u neke porodične avanture. Naći ćete vremena za druženje s članovima porodice i za provođenje kvalitetnog vremena s njima. Odavno niste učestvovali u porodičnim „ludorijama“ i baš ste se uželeli takve atmosfere i zadirkivanja. Ovo će biti idealna prilika da sve to ponovo doživite.

U snu videti muški bicikl

Kada sanjate muški bicikl, na javi vas očekuje test snage volje i izdržljivosti. Bićete prinuđeni da pokažete koliko ste uporni i istrajni u nečemu do čega vam je stalo i vi ćete to i pokazati. Neće vam biti lako, ali nećete hteti odustati i time pružiti zadovoljstvo onima koji jedva čekaju da pokleknete i da se time naslađuju. Što se vas tiče, moraće potražiti drugu zabavu za svoju zlobu.

Videti ženski bicikl u snu

Sanjati ženski bicikl znači da vas očekuju neke situacije u kojima ćete na najbolji način pokazati svoju kulturu i profinjenost. Bićete u prilici da se družite s nekim ko razume šta znači obrazovanje, prirodna elegancija i produhovljenost. Svojim urođenim kvalitetima ćete doći upravo tamo gde vam je i mesto, a vaša „vožnja“ će dobiti potpuni smisao.

Sanjati dečji bicikl

Ukoliko ste u svom snu videli dečji bicikl, u bliskoj budućnosti ćete biti zaokupljeni humanitarnim radom i svojim uspomenama. Neke stvari i sećanja na detinjstvo će vas vratiti u period kada ste bili bezbrižno dete željno samo igre i zabave. Takvo detinjstvo želite i deci iz vašeg okruženja, ali, nažalost, nisu svi te sreće. Upravo zato ćete želeti „voziti jedan krug“ i za tu decu.

Kada u snu vidite dečji bicikl na tri točka, to znači da ćete u svom radu imati pomagača koji će vas gurati i podržavati sve dok sami ne uspostavite ravnotežu u životu. Nakon toga vam više neće biti potrebna njegova pomoć, ali će zauvek ostati osećaj neizmerne zahvalnosti prema onome što je za vas uradio.

Sanjati sobni bicikl

Videti u snu sobni bicikl znači da ćete radije neke stvari i situacije proći sami, nego da morate trpeti određene ljude koji vas nerviraju. Takve osobe upropaste i najbolji posao i od njega naprave pravo mučenje.

Videti u snu bicikl s praznom gumom

Ako ste sanjali da vam je prazna guma na biciklu, uskoro biste mogli shvatiti da nemate potrebna sredstva da dođete do nečega što vam je važno i čemu ste se radovali. Bićete vrlo razočarani i nećete znati kako da popravite to stanje. Volja je tu, želja je tu, ali je „guma prazna“ i vožnja mora biti odgođena dok se to ne reši.

Sanjati da vozite nekoga na biciklu

U slučaju da ste u svom snu vozili nekoga na biciklu, uskoro biste se mogli zaljubiti i u naredni životni period krenuti u paru. Moguće je da ćete upoznati osobu koja na isti način kao vi posmatra svet i vrednuje ga isto tako, a to će vam biti od velike važnosti. Vaša buduća vožnja će postati mnogo zanimljivija i mnogo slađa.

Kada sanjate da vas neko vozi na biciklu, to znači da ćete jednoj osobi pokloniti svoje poverenje i prepustiti joj vođstvo u vašem životu. Bez bojazni ćete se osloniti na sposobnosti i razum te osobe i konačno moći malo odahnuti od velikih obaveza. I odgovornosti.

U snu posuditi bicikl

Ukoliko ste sanjali da ste od nekoga posudili bicikl i vozili se njime, ubrzo biste mogli pronaći način da rešite one probleme koji vas koče u ostvarenju vaših snova. Mišljenja ste da za sve postoji rešenje, samo treba imati volje, pa se i vodite onom poslovicom koja kaže: „Ko hoće nešto učiniti, uvek nađe način. Ko neće, uvek nađe opravdanje.“

Sanjati da ste vi nekome posudili bicikl znači da će vas neko zamoliti da mu posudite novac na određeno vreme. Objasniće vam za šta mu konkretno treba i kako je planirao da ga vrati, pa će vam se taj njegov plan učiniti razumnim i dovoljno sigurnim da posudite svoj novac.

U snu učiti nekoga da vozi bicikl

Ako ste sanjali da nekoga učite voziti bicikl, u narednim danima ćete imati jedan ozbiljan razgovor u kojem ćete posavetovati blisku osobu u vezi neke delikatne teme. Vaše iskustvo će joj biti dragoceno i sa zahvalnošću će slušati ono što joj budete govorili. Vi ćete se pri tome osećati kao neko ko je učinio dobro delo i izvukao mladu osobu iz moguće velike greške.

Pasti sa bicikla u snu

Ukoliko ste sanjali da ste pali sa bicikla, u bliskoj budućnosti vas očekuju neka pokleknuća i promašaji. Nećete biti potpuno spremni na to, ali ćete se morati sabrati i nastaviti dalje. Biće to nešto što se ponekad u životu mora proći, ali neće biti nimalo prijatno i ostavljaće gorak ukus u ustima.

Kada u snu padnete s bicikla, ali odmah ustanete i nastavite dalje, to znači da ste osoba koja ne dozvoljava da je nešto omete na njenom putu i koja je spremna „progutati“ mnogo toga da dođe tamo gde je pošla. Ne žalite se i ne kukate kada je teško, znate šta vam je cilj i toga se držite.

U slučaju da ste u snu pali s bicikla i ostali dugo na zemlji ne nastavljajući dalje, vi ste osoba koja uvek čeka da joj neko pritekne u pomoć i rešava njene probleme. Lako se dekoncentrišete i izgubite volju za nešto što ste započeli, pa vam je teško da dođete do onoga što ste na početku zamislili.

Ukrasti bicikl u snu

Ako ste u snu ukrali nečiji bicikl, moguće je da ćete biti zavidni nekim osobama na nečemu što imaju i da ćete se potruditi da to prisvojite. Naravno da ćete biti svesni kako to nije u redu, ali vas to neće sprečiti da svoj plan provedete do kraja. U ovom slučaju će vaša sebičnost biti na prvom mestu.

Sanjati da je neko ukrao vaš bicikl znači da ćete biti žrtva prevare i krađe ideja. Neko iz vašeg okruženja će vam na prevaru ukrasti ideje i prikazati ih kao svoje vlastite. Ništa nećete moći uraditi po tom pitanju, osim da se dobro zaštitite idući put i da ne budete tako naivni. Ovo će vam biti odlična škola koju ste mogli izbeći.

Sanjati da krivudate biciklom

Ukoliko ste u svom snu krivudali biciklom dok ste ga vozili, na javi biste se mogli dvoumiti u vezi nečega. Može se raditi o nekim porodičnim problemima za koje ćete misliti da su drugačiji nego što jesu ili o nekim ličnim izborima o kojima ne želite nikome govoriti. U svakom slučaju, biće vam teško da se odlučite za nešto i da izaberete između različitih opcija.

Voziti brzo bicikl u snu

U slučaju da ste sanjali kako jurite i brzo vozite svoj bicikl, u narednom periodu se možete upustiti u neke promene o kojima nećete dovoljno razmisliti. Taj neoprez bi vas mogao dosta koštati, ali ne bi bilo prvi put da ste nastradali zbog svoje brzopletosti i nestrpljenja. Već ste navikli, a i svi oko vas, da se kajete nakon što nepromišljeno pogrešite.  Možda je krajnje vreme da iz svih tih grešaka nešto i naučite. Ne biste ih morali unedogled ponavljati.

Sporo voziti bicikl u snu

Kada sporo vozite bicikl u snu, to znači da ste vrlo temeljita osoba koja ništa ne prepušta slučaju. Sporo dolazite do svojih ciljeva, ali kada to jednom uradite, ništa više ne morate popravljati ili se vraćati nazad, tako da nemate ni razloga za kajanje. Ono što ste završili, to je savršeno delo. Ovakav način rada i razmišljanja svakako ima mnogo svojih prednosti, ali je pitanje koliko ima vremena za nešto takvo.

Videti u snu novi bicikl

Ako ste sanjali novi bicikl, u narednom periodu ćete dobiti prilike za neke nove stvari i za nove početke. Na vama je da ocenite šta i kako je najbolje uraditi povodom toga. Bila bi prava šteta da ne iskoristite prilike koje vam se nude i za koje ne morate davati ništa zauzvrat.

Videti stari bicikl u snu

Ukoliko ste sanjali stari bicikl, na javi će vas sustići nešto što ste u prošlosti loše odradili, a sada vam dolazi na naplatu. Umesto da se dobro poslužite već odrađenim stvarima, vi ćete od njih imati samo štete i one će vas usporavati. Trebalo je ranije misliti na to da će vam loše odrađen posao kasnije praviti problem.

Popravljati bicikl u snu

U slučaju da ste u snu popravljali svoj bicikl, u narednim danima vas očekuje uspostavljanje izgubljene ravnoteže u vašem svakodnevnom životu. Nekako ste „iskočili iz šina“ i sada vam treba dosta napora da se u te šine vratite. Razne sitnice su vas skretale s puta i u jednom momentu ste postali svesni da ste daleko od onoga gde ste trebali biti.

Popravljati tuđi bicikl u snu znači da ćete vi morati rešavati tuđe probleme koji će i na vas ostaviti loše posledice. Nikako nećete biti sretni zbog toga, ali nećete imati baš puno izbora ako želite povratiti svoj mir i stabilnost.

U snu ići na izlet biciklom

Ako ste sanjali da odlazite biciklom na izlet, uskoro biste se mogli upustiti u neku avanturu. Moguće je da ćete hteti zameniti monotoniju svakodnevnice nekim novim izazovima, pa ćete se odlučiti za neke avanturističke aranžmane. Biće to pravi beg od dosade i svakodnevne kolotečine.

Voziti bicikl kroz gradsku gužvu

Kada sanjate da vozite bicikl kroz gradsku gužvu, to znači da ste vrlo prilagodljiva osoba koja se dobro snalazi u svakoj situaciji. Nije vam problem da se spustite na određeni nivo ili da se na neki od nivoa popnete ako to trenutno stanje zahteva. U stanju ste to dobro proceniti i prilagoditi se.

Videti u snu da neko drugi vozi bicikl kroz gradsku gužvu znači da se trebate pričuvati jedne lukave osobe koja je spremna na mnogo toga da bi dobila ono što želi. Nikako joj ne trebate verovati ništa od onoga što govori jer je to samo njeno sredstvo za postizanje vlastitih ciljeva.

Voziti u snu bicikl po prirodi

Ukoliko ste sanjali da se biciklom vozite po prirodi, u narednim danima vas očekuje mnogo bezbrižnosti i opuštanja. Imaćete lepe trenutke ispunjene odmorom i zabavom. Moguće je da ćete se posvetiti sami sebi i tako „puniti svoje baterije“, ali je moguće i da će vam u tome pomoći druženje sa dragim ljudima.

Zadihati se tokom vožnje biciklom u snu

Kada sanjate da ste se zadihali dok ste vozili bicikl, to znači da je krajnje vreme da malo usporite svoj životni tempo i da se pobrinete za sebe i svoje zdravlje. Moguće je da ste samo preumorni i da vam je dobar odmor sve što je potrebno, ali je isto tako moguće da postoje i ozbiljniji problemi koje treba rešavati. Siđite malo sa tog bicikla i povedite računa o sebi.

Izvoditi u snu vratolomije/egzibicije biciklom

U slučaju da ste u snu izvodili razne vratolomne stvari svojim biciklom, na javi vam je potrebno nešto što će vas izdići iznad vašeg okruženja i što će pokazati koliko ste drugačiji od ostalih. Ne podnosite uklapanje u šablone ili stapanje s okolinom. Potrebno vam je da svima pokažete koliko ste posebni i s koliko različitih talenata raspolažete. Ne želite dozvoliti da propadne sve što vam je priroda poklonila.

U snu voziti bicikl puštenih ruku

Ako ste sanjali da vozite bicikl puštenih ruku, u bliskoj budućnosti vas očekuje mnogo samopouzdanja u prolaženju kroz životne tokove. Bićete svesni svojih sposobnosti i znanja koje imate, pa će vam sve ostalo lako polaziti za rukom.

Sanjati da uživate u vožnji biciklom

Ukoliko ste u snu vozili bicikl i mnogo uživali u toj vožnji, na javi ćete biti vrlo zadovoljni svime što ste u životu postigli. Najvažnije će vam biti da ne vidite nikakve mrlje koje bi vam kvarile pogled kada se okrenete iza sebe i osmotrite put kojim ste prešli.