Sanovnik » Sanjati » B » Bolesnik 🤒- šta znači sanjati bolesnika?

Bolesnik 🤒- šta znači sanjati bolesnika?

Ljudska psiha je čudna „mašina“ i može na neobične načine da nam govori u kakvom je stanju naš organizam i šta bismo trebali menjati u svom ponašanju. Najčešći način na koji nam se ta naša psiha „obraća“ jesu snovi.

Možda nam naše telo ne može rečima reći šta oseća, ali nam svakako jasno pokazuje svoje stanje putem mnogih simbola. Ako sanjate da ste bolesni, to je sigurno znak da u vašem životu postoji nešto što vam ne prija i što vas zabrinjava. Nekada ni sami niste toga svesni, ali vaša podsvest jeste.  Bolest je uvek stanje nekog poremećaja u organizmu, pa kada vam u snove dođe takva slika, jasno je da se nalazite u disbalansu sami sa sobom ili sa svojom okolinom.

Takođe je moguće da ne sanjate sebe kao bolesnika, nego u snovima vidite da je bolestan neko drugi. To svakako predstavlja vaše viđenje te osobe i vaše mišljenje da nešto u njenom životu nije u redu. Nekada se radi samo o nekim bezazlenim stvarima, a nekada su tu prisutni ozbiljniji problemi koje je potrebno ozbiljno rešavati.

Sanovnici, ali i modernija tumačenja snova, najčešće stavljaju negativan predznak na snove o bolesniku. Naravno da detalji sna i okolnosti u samom snu mogu promeniti taj predznak, ali se to ređe dešava. Jedna takva okolnost je, na primer, ozdravljenje bolesnika u snu. U svakom slučaju, ovakvi snovi su uglavnom neprijatni i govore o nekim negativnim dešavanjima u našem životu.

Sanjati bolesnika

Ako ste sanjali bolesnika, vrlo je moguće da ste zabrinuti za određenu osobu i da smatrate da u njenom životu nešto ne funkcioniše na pravi način. Moguće je da vi vidite ono čega ta osoba nije svesna, ali da ne znate kao da joj to saopštite. Takođe je moguće da ćete se uskoro naći u situaciji u kojoj ćete trebati pomoći nekome do koga vam je stalo. Možda će neko trebati vašu pomoć u vidu saveta, finansija ili konkretne fizičke pomoći.

Ukoliko ste sanjali da ste vi bolesnik, u vašem životu sigurno postoje neke prepreke koje ne možete lako prevazići ili imate osećaj gubitka kontrole nad nečim. Takođe je moguće da ste nezadovoljni svojim trenutnim životom i da se u njemu osećate nemoćno i neuspešno. Moguće je i da ste samo preopterećeni obavezama koje imate i da vas te obaveze iscrpljuju, a vaša podsvest vam poručuje da posustanete i brinete se o sebi.

U slučaju da ste sanjali da je bolesnik neka potpuno nepoznata osoba, san vam poručuje da u vašem životu postoje stvari koje negirate i koje „ne poznajete“, ali one su ipak prisutne i predstavljaju problem koji se neće sam od sebe rešiti. Nemojte glumiti noja i zavlačiti glavu u pesak kada iskrsnu problemi, nego se potrudite da se s njima suočite i da ih rešite. U suprotnom, ti problemi će se samo nagomilati i stvoriti velikog „bolesnika“ kojeg više nećete moći izlečiti.

U snu ići u posetu bolesniku

Kada sanjate da idete u posetu nekom bolesniku, to znači da ćete uskoro odlučiti da se pozabavite onim što nije u redu u vašem životu, onim što je trenutno „bolesno“ i čemu treba dodatna pažnja. Potrudićete se da tim problemima pristupite na pravi način i sa voljom da ih rešite.

Ako ste u snu nosili voće ili nešto drugo bolesniku kojem ste išli u posetu, u narednom periodu ćete pronaći određene načine da ublažite ili popravite ono što je loše u vašem životu. Moguće je da ćete brzo doći do nekih privremenih rešenja koja će vam omogućiti da lakše prevaziđete naredni period, dok ne nađete konačne odgovore za svoj problem.

Ukoliko ste u posetu bolesniku išli praznih ruku, očekuje vas period intenzivnog rada na analizi stanja u kojem se nalazite. Pokušaćete shvatiti uzroke problema koje imate, ali nećete znati kako i odakle da krenete da biste ih rešili. Fali će vam neka dobra inicijativa, nečija pomoć koja bi bila „odskočna daska“ i dobar pokazatelj smera u kojem trebate ići.

U slučaju da ste sanjali kako je neko vama došao u posetu, to je dobar znak. Uskoro se možete nadati da će vaša bliska osoba prepoznati problem koji imate i ponuditi vam svoju pomoć. Nećete biti prepušteni sami sebi, nego ćete imati kome da se poverite i od koga da dobijete savet ili drugu vrstu pomoći. Ako vam je u snu neko doneo voće ili nešto drugo kada je došao u posetu, to znači da ta osoba već ima  predloge za rešenje vašeg problema i da je na vama samo da ih saslušate.

Sanjati da bolesnik odbija posetu

Kada u snu vidite da bolesnik odbija posetu, to znači da ćete se u narednim danima mnogo truditi da jednoj osobi ukažete na nešto što nije u redu i što i njoj samoj stvara probleme, ali vas ta osoba neće hteti saslušati. Tvrdoglavo će odbijati da vas čuje i da uvaži ono što joj govorite.

Sanjati da vi odbijate primiti nekoga u posetu znači da ćete uskoro biti u prilici da steknete dobrog prijatelja, ali ćete vi tu priliku propustiti. Ta osoba će želeti samo da vam pomogne svojim iskustvom i razumevanjem, jer je i sama prolazila kroz slične situacije, ali je vi nećete pustiti u svoj život.

Pomagati bolesniku u snu

Ako ste u snu vi pomagali nekom bolesniku, možda ga podizali ili hranili, to znači da ćete u bliskoj budućnosti biti od velike pomoći jednoj osobi i da ćete biti ponosni i na sebe i na tu osobu. Uspećete postići ono za što se budete zalagali u vezi te osobe, a njena zahvalnost će vas pratiti do kraja života.

Ukoliko je neko drugi pomagao vama dok ste bili bolesni, na javi vas očekuje dobra saradnja sa određenim ljudima i sticanje punog poverenja u njih. Shvatićete da biste bez njihove pomoći i razumevanja bili potpuno izgubljeni i da biste morali odustati od svojih ciljeva.

Bdeti nad bolesnikom u snu

U slučaju da ste u snu videli kako neko bdi nad vama dok ste bolesni, na javi vas očekuju nenadane prilike u vezi nečega što vam je veoma važno. Pozitivno ćete se iznenaditi i bićete u mogućnosti da uradite ono što dugo vremena priželjkujete.

Sanjati da ste vi u snu bdeli nad nekim bolesnikom znači da ćete uskoro jednoj osobi doneti lepe vesti i da ćete biti srećni zbog uspeha te osobe. Radovaće vas što ste mogli biti deo njene sreće i što se nisu izjalovila njena nadanja.

Videti u snu da je bolesnik umro

Ako ste sanjali da je neki bolesnik umro, to znači da ćete se u narednom periodu razočarati zbog nečega što ste dugo vremena pokušavali održati „na površini vode i spasiti od utapanja“. Može se to odnositi na neuspelu vezu ili brak, a može se raditi i o nekom poslovnom poduhvatu. Takođe je moguće da biste trebali povesti više računa o svom zdravlju i ne uzimati ga zdravo za gotovo.

Ukoliko ste u snu vi bili bolesnik koji je umro, na javi vas očekuje odustajanje od nečega za što ste se dugo zalagali. Priznaćete sami sebi da ste uzalud bacili svoje vreme i trud, a na kraju ništa niste dobili. To će vam prilično teško pasti i nećete se lako pomiriti sa tim saznanjem, ali je bitno na takvo dešavanje gledati kao na iskustvo koje vas uči kako trebate ili ne trebate raditi ubuduće.

Sanjati da je bolesnik ozdravio

U slučaju da ste u snu videli kako je bolesnik ozdravio, u budućnosti vas očekuju uspesi i lepe vesti. Moguće je da će vaša bliska osoba ili neko ko vam je veoma drag ostvariti nešto što mu je mnogo važno, a to će imati pozitivan uticaj i na vas.

Kada sanjate da ste vi ozdravili od neke bolesti, to znači da vas u narednom periodu očekuje prevazilaženje svih problema koji su vam zadavali glavobolju u poslednje vreme. Možete se opustiti i pustiti da stvari idu svojim tokom.

Presvlačiti bolesnika u snu

Ako ste sanjali da presvlačite nekog bolesnika, na javi biste mogli odlučiti da uradite nešto sasvim drugačije od onoga što ste planirali. U poslednjem trenutku ćete se predomisliti oko nečega i to će se pokazati kao ispravna odluka. Ni sami nećete znati šta vas je na to navelo, ali ćete time postići pun pogodak.

Ukoliko je u snu neko presvlačio vas dok ste bili bolesni, u narednim danima biste mogli biti primorani da poslušate nečiju odluku ili naredbu, iako vam se ona neće dopasti. Bićete ljuti i razočarani zbog toga, ali ćete kasnije shvatiti da niste bili u pravu i da je ta odluka bila dobra za vas. Tada će vam biti drago što su vas primorali da tako postupite.

U snu kupati bolesnika

U slučaju da ste sanjali kako kupate bolesnika, u bliskoj budućnosti ćete rešiti neke nesuglasice s određenom osobom i razjasniti stvari koje su bile sporne u vašem odnosu. To će vam mnogo pomoći u daljem radu i komunikaciji sa tom osobom. I druga strana će biti vrlo zadovoljna ovakvim rešavanjem vaših problema.

Kada u snu vidite da neko kupa vas dok ste bolesni, to znači da će vam jedna osoba pomoći da malo usporite u životu i da svoje obaveze pametnije rasporedite. Ukazaće vam na drugačije mogućnosti raspoređivanja svog vremena i tako pružiti priliku da se više posvetite sami sebi i svojim potrebama.

Videti u snu da bolesnik plače

Ako ste sanjali da bolesnik plače, vrlo je moguće da se zbog nečega osećate kao žrtva i da vas to opterećuje. Možda ne možete nekome reći da vas ne tretira na pravi način, a ne želite prestati da pomažete toj osobi. Takva situacija vas stavlja u poziciju da sve držite u sebi i da ste veoma nezadovoljni. Osećate se kao žrtva i kao da vas niko ne razume.

Sanjati da bolesnik trpi bol

Ukoliko je u vašem snu bolesnik trpeo bol, to znači da ste vi veoma zabrinuti za jednu osobu i za njeno zdravlje. Moguće je da se plašite kako ta osoba neće imati snage da se nosi sa svim onim što je u narednom periodu očekuje i da će zbog toga mnogo patiti.

U slučaju da ste vi u snu trpeli bol zbog bolesti, na javi vas očekuje neugodno suočavanje sa istinom i realnim stanjem stvari. Ne želite pogledati istini u oči i sami sebi priznati da nešto nije onakvo kakvo ga vi predstavljate i sebi i drugima. Bez obzira na vaše želje, morate prihvatiti realnost da biste mogli normalno nastaviti sa svojim životom.

Razgovarati sa bolesnikom u snu

Kada sanjate da ste razgovarali sa bolesnikom, na javi vas očekuje lako prevazilaženje teškoća pomoću saveta koje ćete nenadano dobiti. Ni sami nećete biti svesni da su vam rešenja na dohvat ruke, ali ih niste ranije uočili. Bilo vam je potrebno samo malo usmeravanja pa da se pokrenete na pravi način i sve dovedete na svoje mesto.

Videti u snu da neko drugi razgovara sa bolesnikom znači da ćete čuti kako je jedna osoba dobila izvinjenje i odštetu za nešto što je ranije pretrpela. Biće vam drago zbog toga jer ste svesni kolika joj je nepravda ranije učinjena.

U snu voditi bolesnika u bolnicu

Ako ste sanjali da vodite bolesnika u bolnicu, u narednom periodu ćete imati mnogo obaveza koje će vas staviti u nezavidan položaj. Od vas će se očekivati da iznađete rešenja za neke prilično komplikovane situacije. Naravno, ako nešto ne bude onako kao se očekuje, vi ćete za to biti odgovorni. Dobro razmislite o svakom svom potezu, ali i o tome da li uopšte želite da se upuštate u ovakve aranžmane.

Videti da neko drugi vodi bolesnika u bolnicu znači da ćete biti svedok nečije velike sposobnosti da od krizne i teške situacije napravi onu u kojoj je sve na svom mestu. Shvatićete koliko je iskustvo važno i potruditi se da učite na tuđim primerima.

Videti u snu da bolesnika leči lekar

Ukoliko ste sanjali da bolesnika leči lekar, u bliskoj budućnosti možete očekivati prolazak kroz neke kontrole i provere. Moguće je da ćete imati neku vrstu testiranja na poslu ili ćete biti na nekom testu u svojoj porodici. U svakom slučaju, predstoji vam period u kojem trebate biti oprezni kada dajete izjave i u kojem trebate paziti šta radite, kako se kasnije ne biste kajali.

Sanjati da bolesnik odlazi na operaciju

U slučaju da ste u snu videli kako bolesnik odlazi na operaciju, na javi vas očekuju promene koje će vas iznenaditi. Samo od vas i vaših reakcija zavisi kako će se te promene dalje razvijati i da li će biti povoljne ili nepovoljne. Pre nego što burno odreagujete, udahnite dvaput i dozvolite sebi da sve što se desilo sagledate iz više uglova. Samo tako ćete moći doneti ispravne odluke.

U snu čuti kako vas bolesnik zove

Kada u snu čujete da vas bolesnik zove, to znači da ste pravi magnet za nevolje i da ćete uvek pronaći način da se za neku od njih „zalepite“. Vaša naivnost i radoznalost vam ne daju mira i redovno vas dovode u problematične situacije, a vi nikako da iz tih situacija izvučete neke pouke. Ukoliko se ne saberete, i ovaj puta biste isto mogli proći.

Čuti u snu da bolesnik zove nekog drugog znači da ćete biti u prilici da, po ko zna koji put, izvlačite jednu osobu iz problema. Moglo bi se desiti da konstatujete kako ste se umorili od takvih situacija i da je krajnje vreme da se dotična osoba počne brinuti sama za sebe. Vreme je da uvidi šta se dešava kada nema nikoga da reši problem koji je napravila, nego ga mora rešavati sama.

Videti u snu da bolesnik psuje i tera sve ljude od sebe

Ako ste sanjali da je bolesnik ljut,  da psuje i tera sve ljude od sebe, to znači da se nikako ne mirite sa situacijom u kojoj ste se našli, ali ni ne dozvoljavate drugima da vam pomognu. Ljuti ste na život i sudbinu što su vam „podelili takve karte“ i sada trošite svoju energiju na ljutnju umesto da se bazirate na ono što možete popraviti. Pružite drugima šansu da vam olakšaju trenutnu situaciju jer oni to iskreno žele.

Sanjati da je bolesnik izolovan zbog zaraze

Ukoliko ste u snu videli da je bolesnik morao biti izolovan od drugih zbog mogućnosti zaraze, u bliskoj budućnosti ćete biti prepušteni sami sebi da se snađete kako znate i umete. Na vama je da iskoristite svo svoje znanje i šarm kako biste postigli ono što se od vas očekuje. Morate biti načisto s tim da nećete imati nikakvu pomoć sa strane i da ste sami sebi jedini spas.

Videti u snu više bolesnika

U slučaju da ste u snu videli više bolesnika, na javi možete očekivati neku svađu sa svojim ukućanima ili radnim kolegama. Moguće je da će neka sitnica prerasti u nerazumnu raspravu koja će dovesti do ozbiljne svađe. Nakon što se „prašina“ slegne, svima će biti jasno da su preterali, ali će atmosfera još neko vreme biti zategnuta.

U snu videti da je bolesnik veseo

Kada sanjate da je bolesnik veseo, da nije depresivan i tužan, to znači da ste vi osoba koja na sve u životu gleda pozitivno i sa mnogo vere. Ne dozvoljavate da vas bilo šta tek tako obeshrabri i izbaci iz takta. Sve probleme dočekujete smireno i rešavate ih kao nešto što se podrazumeva. Na taj način ste mnogo toga u životu lako prevazišli i izdržali, a bili ste i dobar uzor drugima.

Sanjati da je bolesnik tužan

Koliko god da je problem mali i lako rešiv, vi ćete za njega pronaći neku „nepremostivu“ zamerku i pasti u očaj. Sve oko sebe ćete uvlačiti u dramu koja govori koliki ste baksuz i kako je baš vas život uzeo „na zub“. Takvim stavom samo pogoršavate stvari i sebi i drugima, a ništa ne rešavate.

Sanjati da je bolesnik star

Ako ste u snu videli da je bolesnik star, u narednom periodu ćete se opet suočiti sa nečim što ste ostavili nerešeno u prošlosti. Takve stvari se stalno vraćaju i ne daju vam mira i zato bi bilo najbolje da ih rešite jednom za svagda.

Videti u snu da je bolesnik mlad

Ukoliko je u vašem snu bolesnik bila neka mlada osoba, to znači da ćete uskoro morati izvršiti određene popravke u svom životu. Ako to ne uradite na vreme, imaćete mnogo problema u periodu koji dolazi.  Skoncentrišite se na ono što je zaista bitno i nemojte dozvoliti da se kasnije kajete.

Sanjati da je bolesnik dete

U slučaju da ste u snu videli kako je bolesnik neko dete, na javi vas očekuju gubici i teškoće. Koliko god se vi trudili da sve obavite kako treba, uvek će nešto „otići ukrivo“ i pokvariti vam zamišljene planove. Dobra vest je da ovakav period neće dugo trajati.

Videti u snu da bolesnik izlazi iz bolnice

Kada sanjate da je bolesnik izašao iz bolnice, to znači da ćete vi izaći iz lošeg perioda svog života i da se od sada možete samo uspinjati na putu prema uspehu i sreći. Mnogi problemi će biti rešeni, a one koji su ostali, rešavaćete usput jer neće biti veliki ni mnogo značajni. Konačno dolazite u period života u kojem se možete opustiti i uživati.