Sanovnik » Sanjati » B » Šta znači sanjati belu boju (belinu)?

Šta znači sanjati belu boju (belinu)?

U većini kultura je bela boja simbol nevinosti i čistoće. Upravo zato su deca na krštenju ili mladenke na venčanju obučeni u belo. Ova boja je, takođe, i prilika za nove početke, a to nam jasno pokazuje čist list papira, bilo da po njemu pišemo ili slikamo.

U snovima je bela boja prisutna kroz mnoge različite motive. Često sanjamo odeću, životinje ili nameštaj u beloj boji, ali sanjamo i sneg, maglu, zube, mleko i tako dalje. Često ovakvi snovi predstavljaju radosne događaje, ali belina može nagoveštavati i ravnodušnost i odsustvo emocija. U istočnim kulturama je to simbol tuge jer je bela odsustvo boje.

Zbog svega rečenog, sanovnici belinu u snovima uglavnom tumače kao pozitivan znak, ali postoje i oni slučajevi kada su snovi o beloj boji predstavljeni kao nešto negativno. Detalji samog sna su uvek presudni u ovim tumačenjima.

Sanjati belu boju

Ako ste u svom snu videli belu boju i ona je bila glavni motiv vašeg sna, pred vama je period u kojem ćete imati priliku popraviti neke greške, započeti nešto novo i krenuti iz početka. Moguće je da vas očekuju radosni događaji i neka veselja. Ovakav san može ukazivati i na neke osobe iz vašeg okruženja koju su vredne pažnje jer su iskrene i „čiste“. Belina u snovima ponekad predstavlja tugu i depresivna raspoloženja, odsustvo interesovanja, nedostatak živosti, ali i dolazak bolesti.

Videti u snu belu plahtu

Ukoliko ste u snu videli belu plahtu, na javi vas očekuju promene na bračnom polju. Moguće je da ćete razrešiti neke nejasnoće koje su vas pritiskale i nisu vam dale da krenete dalje. Ovo je prilika da se sve lepo „razmota i složi“ kako biste znali na čemu ste.

Videti u snu mnogo belih plahta koje se suše na štriku za veš predstavlja dolazak prilike da sa svojom porodicom otvoreno porazgovarate o nekom problemu koji je neugodan za sve njene članove. Moguće je da ćete uskoro biti na jednom porodičnom okupljanju na kojem ćete jednostavno i spontano započeti problematičnu temu i lako je rešiti.

Sanjati beli veš

U slučaju da ste u snu videli beli veš, na javi vas očekuje isplivavanje neke tajne i otkrivanje delova vaše intime, odnosno privatnog života. Možda biste trebali povesti računa kome se poveravate i poslušati malo šta ta osoba okolo priča nakon razgovora s vama. Pred vama je to „duša od čoveka“, a iza leđa vas ogovara i stavlja u ružne kontekste. Vreme je da raskrstite s takvim ljudima i „okrenete novi list“.

U snu videti belu venčanicu

Kada sanjate belu venčanicu, u narednom periodu možete očekivati radosne vesti i pozive na vesela okupljanja. Moguće je da ćete biti pozvani na svadbu ili proslavu nečije godišnjice braka, ali je moguće i da ćete sami zaploviti u bračne vode. Ovakav san može upućivati i na ispunjenje neke želje koju često ponavljate.

Videti lekarski beli mantil u snu

Ako ste sanjali beli mantil kakav nose lekari, u bliskoj budućnosti biste trebali povesti računa o svom zdravstvenom stanju. Moguće je da ste nemarni kada je vaše zdravlje u pitanju, a to nikako nije dobro. Ovaj san vam može biti znak upozorenja i nemojte ga ignorisati.

Ukoliko ste u snu vi obukli beli lekarski mantil, to znači da biste uskoro mogli biti od velike pomoći jednoj bliskoj osobi. Moguće je da će nekome biti potrebna nega nakon lečenja ili da ćete na neki drugi način pomoći dragoj osobi oko njenog zdravstvenog stanja.

U snu videti belu boju u bolnici

U slučaju da ste u snu videli belinu u bolničkim prostorijama, u narednim danima vas očekuje veliki stres i briga. Vrlo je moguće da ćete biti mnogo zabrinuti za nekoga do koga vam je stalo, a  da nećete znati kako da toj osobi pomognete. Osećaćete se nemoćno i to će vas ubijati. Niste osoba koja može mirovati dok je nekome potrebna njena pomoć, a nećete znati šta da uradite i kako da pomognete. Bićete pomalo sluđeni i izgubljeni u svemu tome.

Sanjati belo cveće

Kada u snu vidite belo cveće, to znači da vas uskoro očekuju veseli događaji na polju ljubavi. Moguće je da će vam se javiti jedna nežna i draga osoba koja vas nikada ne bi povredila. Nemojte propuštati priliku u kojoj možete bolje upoznati tu osobu i započeti ozbiljniju vezu s njom. Na taj način ćete svoj život usmeriti u sasvim drugom pravcu i nećete se zbog toga pokajati.

Sanjati kuvara u beloj uniformi

Ako ste u snu videli kuvara u beloj uniformi, na javi biste mogli „zakuvati“ nešto sumnjivo. Nemojte se upuštati u mutne radnje i mešati se sa sumnjivim osobama jer ćete se mnogo kajati zbog toga. Nisu sve stvari onakve kakve vam se čine ili kakve vam neko predstavlja i zato pazite da vam taj neko ne „zabiberi čorbu“.

Videti u snu beli svečani stolnjak

Ukoliko ste sanjali beli stolnjak svečanog izgleda, u bliskoj budućnosti vas očekuje susret sa nekim važnim osobama. Moguće je da ćete dobiti određena priznanja za svoj rad i da ćete biti nagrađeni za to. Steći ćete određeno poštovanje i bićete u prilici da prisustvujete mnogim važnim događajima u budućnosti. I sami ćete se iznenaditi koliko će vam to mnogo značiti i koliko prijati.

U snu videti belo jaje

U slučaju da ste sanjali belo jaje, u narednim danima možete očekivati rađanje novih ideja i započinjanje novih projekata. Neke stvari su vam bile na čekanju jer ste imali „kreativnu blokadu“, ali sada će tome doći kraj i vi ćete doživeti pozitivnu promenu. Osećaćete se napunjeni energijom i imaćete mnogo ideja koje neće biti problem realizovati.

Videti u snu beli sir

Kada sanjate da režete beli sir, to znači da ćete u skoroj budućnosti nešto detaljno analizirati i da vam neće biti baš najjasnije kako ste do toga došli. Bićete pomalo zbunjeni celim proizvodom, ali ćete biti zadovoljni njime. Moguće je da nećete biti upoznati sa svim fazama koje su dovele do finalnog rezultata, ali to i nije toliko važno ako je na kraju sve onako kako ste i želeli.

Sanjati mleko

Videti mleko u snu predstavlja vraćanje korenima i pokušaj da se povežete sa svojom porodicom i precima. Moguće je da će vas nešto potaknuti da se više družite s osobama iz važe porodice jer ste se prilično odaljili. Mogu to biti i lepi i tužni povodi, ali će vam oni pružiti mogućnost da saznate nešto više o onima koji su vam u krvnom srodstvu.

U snu videti čist sneg

Ako ste sanjali sneg, vi ste osoba koja je odlučila uspostaviti mir sama sa sobom i sa svojom okolinom. Shvatili ste da neke stvari u životu možete promeniti, a da neke trebate pustiti da idu svojim tokom i da budu baš takve kakve jesu. Nikada se ne zna zašto je nešto dobro i vi ste toga postali svesni. Konačno imate svoj spokoj i lepo vam je zbog toga.

Videti u snu Sneška Belića

Ukoliko ste sanjali Sneška Belića, u narednim danima ćete se zbog nečega obradovati poput malog deteta. Sve će vam izgledati tako simpatično i nedužno lepo da će vas skoro rasplakati. Srećom, biće to suze radosnice i nećete se morati brinuti zbog njih. Naprotiv, uživaćete kao dete.

Sanjati beli zid

U slučaju da ste u snu videli beli zid, uskoro biste mogli doći do nekog zastoja u svojim projektima. Nešto će vam stvarati prepreke, a neće vam biti jasno o čemu se radi. U šta god da pogledate, sve će izgledati nepromenjeno i neće vam davati nikakve naznake rešenja. Bićete frustrirani zbog toga, ali ćete ubrzo shvatiti gde je problem i naći rešenje za njega.

U snu krečiti belom bojom

Kada sanjate da krečite belom bojom, to znači da ćete na javi pokušati nešto ispraviti. Biće vam važno da rešite neku situaciju na najmirniji mogući način, da ne dižete buku oko toga i da sve tiho „prekrečite“ kako bi opet bilo lepo „čisto“. Potrudićete se da sve brzo obavite i da što manje osoba u to bude umešano.

Sanjati beli lak na noktima

Ako ste u snu videli beli lak na noktima, to znači da ćete ubrzo pred jednom osobom otvoriti svoje karte i jasno joj pokazati šta mislite i želite. Nećete se ustručavati da joj stavite do znanja da ste spremni sarađivati, ali pod određenim uslovima.

Videti belu ovcu u snu

Ukoliko ste sanjali belu ovcu, u bliskoj budućnosti se možete nadati velikom dobitku i uspehu. Vrlo je moguće da ćete uspešno unovčiti svoje ideje i svoj dosadašnji rad, a to će vas pogurati prema vrhu lestvice traženih osoba u vašoj branši. Bićete veoma zadovoljni i dobićete i više nego što ste se nadali.

Videti belog konja u snu

U slučaju da ste sanjali belog konja, na vašem porodičnom polju će se desiti mnoge lepe stvari. Moguće je da ćete dobiti novu snagu za život jer ćete se ostvariti kao roditelj i učvrstiti svoju ljubav sa odabranim emotivnim partnerom. Sve će se prilično brzo odvijati, ali će biti snažno i puno čistih emocija. Baš poput belog konja.

U snu videti belu zmiju

Kada sanjate ovakav san, to znači da u svom okruženju imate jednu osobu koja se izvana prikazuje bezazlenom, ali je prava zmija iznutra. Nemojte se opuštati u njenoj blizini i ne dopuštajte joj da ima uvida u vaš privatni život. Takve osobe žele napakostiti drugima iz čiste zabave i osećaja moći.

Sanjati belog miša

Ako ste u snu videli belog miša, na javi vas očekuju neki testovi i probe. Pripremite se za razna ispitivanja, bilo na poslu, u školi ili kod kuće jer ćete biti pod određenom prismotrom. Moguće je da ste ranije nešto zabrljali pa sada imate „probni rok“ za budućnost kod osoba iz svoje okoline.

Sanjati belu mačku

Ukoliko ste sanjali belu mačku, morate biti oprezni u narednim danima. Vrlo je moguće da će vam se uskoro umiljavati jedna lukava osoba koja će pokušavati samo ostvariti svoj cilj bez ikakvog obzira prema drugima. Ne treba vas to uopšte uznemiravati, samo se trebate odmaknuti od takvih osoba i one će ubrzo pronaći nove žrtve i nekoga kome će laskati.

Sanjati bele pelene

U slučaju da ste u snu videli bele pelene, pogotovo one platnene i okačene na štrik za veš, u vaš život sigurno dolazi prinova. Biće to radosna vest i razlog za slavlje svih članova vaše porodice.

Videti bele zube u snu

Kada sanjate bele zube, to znači da ćete se nekome jasno i odlučno suprotstaviti. Nećete se ustručavati da se zauzmete za sebe jer ćete smatrati da ste bili dovoljno tolerantni u proteklom periodu i da je sada dosta toga. Vreme je da ta osoba ili te osobe shvate da sve ima svoje granice koje se moraju poštovati.

Videti u snu belog goluba

Ako ste u snu videli belog goluba, na javi vas očekuju neke lepe vesti. Vrlo je moguće da će te vesti biti ljubavnog karaktera i da ćete mnogo uživati u njima. Konačno će vam se javiti osoba do koje vam je stalo i koja vam se veoma dopada, a da vi nećete morati povući prvi potez.

U snu videti polarnog medveda

Ukoliko ste sanjali polarnog medveda, u bliskoj budućnosti biste mogli imati zahlađenje odnosa sa jednom osobom. Verovatno ćete doći u situaciju da birate između svog mira i te osobe, a logično je da birate sebe. Ne trebate se loše osećati što ćete se zauzeti za sebe i odlučiti da raskrstite s nekim ko vas mnogo opterećuje.

Sanjati belu maglu

U slučaju da ste u snu videli belu maglu i da od nje ništa niste videli, na javi vas očekuje neka loša procena i „zamagljenost“ činjenica. Verovatno ćete biti u zabludi oko nečega jer nećete imati pravu sliku događaja pa nećete ni moći reagovati na pravi način.

Kupovati belu boju u snu

Kada sanjate da kupujete belu boju, to znači da želite nešto početi iz početka na jedan lep i častan način. Moguće je da su vam dosadile sve one igrice u kojima je bitno samo ko će kome nešto podmetnuti i kasnije se tome smejati. Želite iskrene odnose pune razumevanja i poverenja i zato pokušavate početi iz početka sa časnim startom.

U snu slikati belom bojom

Ako ste u snu slikali belom bojom i jasno videli tragove te boje na slici, to znači da ćete u svoj život uskoro uneti mnogo harmonije i sklada. Jednostavno ćete „prebojiti“ sve ono što vas remeti i nećete dozvoliti da to postane glavni motiv vaše svakodnevnice. Sami ćete sebi stvoriti „sliku“ koja vam najviše odgovara i na njoj neće biti mesta lošim stvarima.

Sanjati da jedete beli šlag

Ukoliko ste u snu jeli beli šlag, uskoro biste mogli uživati u nekim lepim događajima sa voljenom osobom. Moguće je da će vas vaša draga osoba iznenaditi nekim poklonom ili nekim putovanjem, a možda će to samo biti lepo romantično veče u otmenom restoranu. U svakom slučaju, mnogo ćete se obradovati i uživati u tome.

Voziti u snu beli automobil

U slučaju da ste sanjali kako vozite beli automobil, u narednim danima biste mogli poželeti da malo napakostite nekim ljudima. Pokušaćete im prkositi nečim što vi imate, oni to nemaju, a mnogo žele. Biće to vaša mala slatka osveta za neke njihove smicalice iz prošlosti, ali bi ipak trebalo da razmislite da li vam je sve to uopšte potrebno. Na kraju ćete se sigurno osećati prazno.

Videti u snu beli papir

Kada sanjate beli papir, to je znak novih početaka i novih prilika. Ovakav san vam poručuje da je pred vama period u kojem možete uraditi sve što želite samo ako se dovoljno potrudite. Vi ste osoba koja može ovaj papir ispisati ili popuniti upravo onako kako želi i od vas zavisi u kojem smeru ćete dalje krenuti.

U snu videti belu kosu

Ukoliko ste sanjali ovakav san, na javi će vam trebati savet mudre osobe. Moguće je da ćete biti u nekoj dilemi i da ćete hteti da vam tu dilemu reši neko ko ima dosta iskustva i mudrih odluka iza sebe. Biće to pametan potez s vaše strane.

Sanjati bele cipele

Ako ste u snu videli bele cipele, u bliskoj budućnosti vas očekuje zanimljivo putovanje na kojem ćete upoznati dragu i iskrenu osobu. Moguće je da ćete započeti ljubavnu vezu i krunisati je brakom. Ukoliko ste već u braku ili ozbiljnoj vezi, ova osoba bi vam mogla postati veoma dobar prijatelj kojeg nećete hteti izgubiti.