Sanovnik » Sanjati » B » Blizanci u sanovniku 👯- šta znači sanjati blizance?

Blizanci u sanovniku 👯- šta znači sanjati blizance?

Ljudi su oduvek voleli neobične pojave, nešto što nije svakidašnje i što im izaziva čuđenje. Takva je situacija i sa blizancima 👯. Kad god na ulici, ili negde drugo, vidimo blizance, obavezno se zagledamo u njih i nesvesno proveravamo koliko su slični. Neobično nam je videti ljudski duplikat u svetu u kojem smo svi različiti. A posebno nam je zanimljiva njihova povezanost.

Pojava blizanaca je određena devijacija prirode, nije preterano retka, ali nije tako prvenstveno zamišljena – prema osnovnom „planu“ te prirode, ide jedna beba u jednoj trudnoći. Zato, kada se pojave blizanci, moramo se zamisliti šta nam to svemir želi poručiti ako je odlučio „skrenuti“ sa vlastitog puta.

Kada na sve ovo dodamo snove o blizancima, imamo mnogo toga za tumačiti. U nekim slučajevima će san o blizancima predstavljati želju za više „ruku i nogu“ kako bi stigli obaviti sve zadano. U drugim će značiti da smo rastrzani između dve krajnosti nečega što nam je blisko, ali nas razdvaja. Ili će san o blizancima možda predstavljati onu našu drugu, skrivenu stranu koju ne pokazujemo često. A možda nam jednostavno fali neko ko nas potpuno razume, kao što blizanci razumeju jedan drugog. Isto tako, ako sanjamo da ubijamo blizance, možda nam svemir poručuje da obratimo pažnju na nestajanje i prigušivanje nekog dela sebe.

U svakom slučaju, blizanci na javi su i dupla radost i dupla briga, pa je samo stvar trenutka kada će prevladati jedna, a kada druga emocija. Mogli bismo reći da je tako i u snovima kada sanjamo blizance. Nekada nam ti snovi donose duplo pozitivno, a nekada duplo negativno stanje na javi, što svakako zavisi od konteksta sna i samog sanjača.

Modernija tumačenja snova se mnogo više bave samim emocijama sanjača i njegovim odnosom prema onome što sanja, dok se stari sanovnici više baziraju na prorokovanje događaja vezanih za san. Zato mislimo da je najbolje uzeti u obzir obe te verzije tumačenja snova, jer ćemo tako dobiti najjasniju sliku poruke sna.

Sanjati blizance

Ako ste sanjali blizance, moguće je da vas uskoro očekuju neke promene i neke podele. Možda ćete biti rastrzani između želja i mogućnosti, a moguće je da ćete ući i u neke konflikte s drugima. Ukoliko je atmosfera sna pozitivna, mogu vas očekivati velika radovanja i dupli dobici. Snovi o blizancima nose mnogo mogućih značenja koja, naravno, zavise od samog dešavanja u snu. Ako ste trudnica koja sanja blizance, moguće je da će vam se ostvariti zamišljena želja, i to više nego što ste očekivali.

Ukoliko ste sanjali muške blizance, uskoro možete očekivati umnožavanje snage i volje u rešavanju tekućih problema. Dobićete dodatan polet i biti duplo odlučniji nego što ste to do sad bili. I sami ćete se iznenaditi lakoći s kojom ćete rešavati obaveze.

U slučaju da ste u snu videli ženske blizance, tj. bliznakinje, u narednom periodu vas očekuje mnogo emotivnih kontakata i druženja. Lagano ćete rešiti manje sukobe koji su ranije nastali, popravićete neke odnose sa drugim ljudima i obratiti više pažnje na svoje želje i potrebe.

Kada sanjate mešovite blizance, tj. devojčicu i dečaka, na dobrom ste putu da ojačate svoju ličnost čvrstim i odlučnim stavovima, da drugima pokažete da s vama nema šale, ali da istovremeno budete i humani i osetljivi za tuđe potrebe. Imaćete priliku da pokažete svoju pravu prirodu i mnogo ćete se dopasti ljudima iz svoje okoline.

Sanjati da ste vi blizanac

Ako ste sanjali da ste vi jedan od blizanaca, verovatno osećate da vam fali neko ko bi vas potpuno razumeo i bio vaša „druga polovina“. Uskoro biste mogli sresti osobu s kojom ćete lako naći zajednički jezik i imati mnogo podudarnosti i razumevanja.

Videti u snu da je neko postao blizanac

Ukoliko ste sanjali da je neka vama poznata osoba postala blizanac, odnosno da ima svog blizanca, znači da ćete biti vrlo iznenađeni nečim što ćete saznati o toj osobi. Odjednom će vam se učiniti da niste imali pojma o nekim bitnim stranama te osobe, a one su sad izašle na videlo. Nemojte zaboraviti da ljude upoznajemo kroz čitav život i na kraju se opet iznenadimo.

Imati blizance u snu

Kada sanjate da ste upravo dobili blizance, ili da imate blizance, u skoroj budućnosti vas očekuju mnoge radosti zbog uspeha, ali i obaveze. Ovo ne treba da vas pokoleba i zabrine, jer je poznato da sa svakim uspehom dolaze i nove obaveze i odgovornosti.

U slučaju da ste u snu videli kako neko koga poznajete ima blizance, ili je upravo dobio blizance,  moglo bi se desiti da zbog nečega počnete zavideti toj osobi i osećati da ima mnogo više nego što imate vi, a smatrate da ste vi zaslužili bolje.

Pričati sa blizancima u snu

Ako ste sanjali da pričate sa blizancima, uskoro će vam se otvoriti mogućnost da neke stvari i dešavanja sagledate iz više uglova i da onda donesete sud o tome. Iznenadićete se kada vidite koliko je onoga o čemu niste imali pojma, a bitno utiče na vašu problematiku. Zato se i kaže da je lako osuđivati nešto, ali da je mnogo teže to nešto razumeti.

U snu se svađati sa blizancima

Ukoliko ste sanjali da se svađate sa blizancima, znači da imate problem sa nekim nagomilanim obavezama i da ste ljuti na sebe jer nemate dovoljno ruku i nogu da stignete na sve strane. Imate osećaj da se obaveze i problemi stalno duplaju, a da se vaša snaga i vreme smanjuju.

U slučaju da ste u snu videli kako se neko drugi svađa sa blizancima, uskoro ćete biti pozvani da pomognete u rešavanju porodičnih problema vaših prijatelja. Videćete da su došli u ćorsokak zbog toga što svako drži svoje i ne vide tuđe razloge ni motive. Biće prava umetnost balansirati između usijanih strana, a ne povrediti ničija osećanja.

Kada sanjate da se blizanci međusobno svađaju, znači da ćete biti ljuti sami na sebe zbog nečega što ste uradili ili rekli, a niste želeli da tako ispadne. Mrzećete taj deo sebe i svoju nepromišljenost toliko da biste se najradije sami istukli. Opustite se, ljudski je grešiti, bitno je da na tim greškama učite i da ih ne ponavljate.

Sanjati igru s blizancima

Ako ste sanjali da se igrate s blizancima, u bliskoj budućnosti biste mogli skinuti neki teret koji dugo nosite i koji se stalno duplao. Konačno ćete moći bezbrižno pogledati na taj teret i na svoje napore da ga se rešite. Sa osmehom i lakoćom ćete preći u novu fazu života.

Ukoliko ste u snu videli da se blizanci međusobno igraju, znači da ćete lako pomiriti svoje želje i mogućnosti. Naći ćete odličan balans za to i bićete veoma zadovoljni postignutim jer ni za čim nećete žaliti, niti će nešto zbog toga trpeti.

U slučaju da ste sanjali kako se neko drugi igra s blizancima, uskoro možete očekivati mnoge mogućnosti koje će pred vas izneti jedna osoba. Iznenadiće vas ponuda u kojoj ćete bez pritiska moći birati najbolju opciju za vas. Ovo svakako niste mogli očekivati ni u najoptimističnijim predviđanjima.

Tražiti blizance u snu

Ako ste sanjali da tražite blizance, nikako niste zadovoljnim onim što ste do sada postigli i želite to da umnožite. Imate osećaj da vam nešto stalno izmiče i gubi se, da vam je skriveno i da morate ulagati dodatne napore da to otkrijete.

U slučaju da je neko drugi u vašem snu tražio blizance, znači da jednu osobu posmatrate kao nezasitnu i pohlepnu. Koliko god da ima, uvek joj fali još. Nemate pozitivno mišljenje o takvom ponašanju i ne želite postati takva osoba.

Sanjati odrasle blizance

Ukoliko ste u svom snu videli odrasle blizance, znači da ste konačno našli način da pomirite svoje misli i osećaje sa svojim ponašanjem. Shvatili ste šta su prave vrednosti u životu i prestali ste da lutate i tražite ono što nedostaje. Konačno ste odrasli, a sa vama i obe strane vaše ličnosti.

Sanjati blizance kao bebe

Ako ste u snu videli blizance kao bebe, u bliskoj budućnosti će vam trebati pomoć oko novonastalih problema. Neće to biti ništa strašno ni veliko, ali će biti dovoljno bitno da vam bliske osobe priteknu u pomoć. Na kraju krajeva, zato i imamo bliske osobe, da bismo bili tu jedni za druge kada nam to treba.

U snu čuti da blizanci govore uglas

Kada sanjate kako blizanci govore uglas, možete uskoro očekivati dolazak nekih vesti koje ćete dobiti sa više strana. Ove vesti će vas obradovati i istovremeno iznenaditi, a s njima ćete moći pokrenuti sve ono što vas je do sada kočilo.

Oblačiti blizance u snu

Ako ste sanjali da oblačite blizance, vaša porodica će dobiti novo ruho. Možda ćete krečiti kuću ili stan, menjati nameštaj ili nešto slično. U svakom slučaju, slede vam radovi na ulepšavanju mesta boravka.

U slučaju da ste u snu videli kako neko drugi oblači blizance, ubrzo biste mogli čuti za promene i radove kod vaših prijatelja ili članova šire porodice. Bićete pozvani da sve to vidite i date ocenu kada bude gotovo.

Kada sanjate da se blizanci sami oblače, ili međusobno pomažu, znači da će vam se nenadano rešiti jedna zabrinjavajuća situacija. Neko je čuo i uslišio vaše molitve, pa ćete konačno biti oslobođeni velike brige.

Sanjati da blizanci rade

Ako ste u snu videli blizance kako rade, u narednom periodu vas očekuju brojne obaveze i zadaci. Dobra vest je da u tome nećete biti sami i da ćete imati nečiju veliku pomoć. Mnogobrojne obaveze znače i mnogo nagrade, pa bi vam to trebala biti ideja vodilja i razlog da ne stvarate nervozu.

Dojiti blizance u snu

Ukoliko ste u snu videli da neko doji blizance, znači da ćete biti uvučeni u tuđe probleme iz kojih ćete se teško moći izvući bez svađe. Svoje obaveze će vam lako prebaciti i očekivati da ih vi preuzmete, samo ako to dozvolite.

U slučaju da ste vi u snu dojili blizance, uskoro biste se mogli osećati iscrpljeno od pomaganja vlastitoj porodici i od zalaganja za nju. Naravno, to vam nije psihički teško palo, ali je bilo dugotrajno i iscrpljujuće za vas.

U snu voziti blizance u kolicima

Ako ste sanjali da vozite blizance u kolicima, očekuje vas dobitak i napredak na svim poljima. Imaćete mnogo lepih trenutaka u krugu svoje porodice, a uspeh koji ćete postići, popuniće sve praznine vašeg doma i uneti u njega mnogo radosti.

U slučaju da ste u snu videli nekog kako vozi blizance u kolicima, možete se nadati lepim vestima koje će vam doneti prijatelji ili rodbina, a odnosiće se na zajednički porodični uspeh. Saznaćete da se neki zajednički posao isplatio i urodio plodom.

Videti blizance u svojoj kući

Ako ste u snu videli blizance u svojoj kući, možete se nadati dvostrukoj snazi i povezanosti s članovima vaše porodice. Lako ćete rešiti manje nesuglasice i još više učvrstiti svoje veze. Imaćete priliku da pokažete brigu za druge, kao što će i oni pokazati brigu za vas. Biće ovo novi početak u porodičnim odnosima.

Tući blizance u snu

Kada sanjate da tučete blizance, znači da ćete imati neke konflikte sami sa sobom i da nećete znati kako da sami sebi pomognete. Bićete rastrzani između onoga što želite i onoga što biste trebali uraditi. Šta god da izaberete, neko će biti nezadovoljan.

Ako ste u snu videli nekoga da tuče blizance, moguće je da ćete biti svedok nekih promena kod vaših prijatelja. Uskoro bi ti prijatelji mogli na brzinu završiti poslove i obaveze koje imaju, pa iskoristiti priliku koja im se nudi i promeniti mesto stanovanja.

U slučaju da ste sanjali kako se blizanci međusobno tuku, bićete iznenađeni otkrivanjem jedne tajne koja je bila duboko zakopana u vašoj porodici. Moguće je da vam se ta druga strana porodičnog nasleđa neće preterano svideti, a možda se ipak desi da iz toga izvučete neke bitne pouke i pretvorite to u nešto dobro.

Sanjati smrt blizanaca

Ukoliko ste u snu videli smrt jednog od blizanaca, znači da ćete se uskoro osećati kao osoba koja je izgubila deo sebe. Faliće vam nešto i nećete moći normalno funkcionisati, a to će verovatno biti izazvano potisnutim nezadovoljstvima u svakodnevnom životu.

Ako ste sanjali smrt oba blizanca, očekuju vas tuga i razočarenje zbog nečega što ćete uskoro doživeti. Možda ćete izgubiti prijatelja ili člana dalje porodice, a možda ćete samo teško podneti neke poslovne i porodične neuspehe.

Sanjati seks sa blizancima

Kada sanjate seks sa blizancima, bilo ženama ili muškarcima, znači da imate velike seksualne apetite i da želite isprobati nešto drugačije i snažnije. Ne zadovoljavaju vas uobičajene erotske aktivnosti i vi intenzivno razmišljate o tome da potražite veće užitke na tom polju.

Videti u snu bolesne blizance

Ako ste sanjali da su vaši blizanci bolesni, uskoro biste mogli imati problema na ljubavnom planu. Moguće su manje svađe i nerazumevanje od strane druge polovine vaše ljubavne veze. Pokušaćete da „ozdravite“ svoju vezu i da jasno ukažete na probleme koji je kvare.

U slučaju da ste sanjali kako su bolesni tuđi blizanci, moguće je da ćete uskoro čuti za razvod braka ili prekid neke dugogodišnje veze osoba za koje ste mislili da nemaju nikakvih međusobnih problema. Bićete iznenađeni i razočarani što se ni na šta u životu ne može sa sigurnošću računati.

Ako ste sanjali da je samo jedan blizanac bolestan, moguće je da vas peče savest zbog nečega što ne želite drugima otkriti, a najradije biste to sakrili i od sebe samih. Ne ponosite se jednim delom sebe i taj deo doživljavate kao svoju slabu i ranjivu tačku.

Hraniti blizance u snu

Ukoliko ste sanjali da hranite blizance, u skoroj budućnosti ćete doživeti veliku sreću jer će vam se vratiti sve što ste uložili u svoje obrazovanje. „Hranili“ ste svoje znanje vrlo obilno i sada vidite plodove tog rada. Možete biti ponosni na sebe jer vam niko nije ništa poklonio, sve ste sami zaslužili.

Sanjati da su vaši prijatelji blizanci

Ako ste sanjali da su vaši prijatelji blizanci, znači da želite umnožiti i učvrstiti svoje prijateljstvo s njima i učiniti da nikada ne prestane. Iskrene prijatelje treba čuvati i pažljivo negovati takvo prijateljstvo, a vi ste toga veoma svesni.

Sanjati da čuvate tuđe blizance

Kada sanjate da vam je neko ostavio blizance na čuvanje, znači da ćete biti preokupirani tuđim problemima i da nećete imati vremena za rešavanje svojih.  Neko će vas prilično bezobzirno zatrpati svojim obavezama i problemima, a vi ćete morati naći način da se elegantno iz toga izvučete.

Videti u snu razdvojene blizance

Ukoliko ste sanjali da su blizanci razdvojeni, u narednom periodu vas očekuju nervoza i nesklad u porodičnom životu. Koliko god se trudili, nećete moći izbeći svađe i nesuglasice koje vam prete. Svako će u tom trenutku biti okupiran vlastitim potrebama i neće hteti ili neće moći videti potrebe i probleme drugih.

U snu sresti blizance na ulici

Ako ste sanjali da ste sreli blizance negde na ulici, uskoro možete očekivati iznenadan priliv novca u vašu kuću. Neće to biti neka velika svota, ali i sami znate da je svaki dobitak dobro došao i da se „poklonjenom konju ne gleda u zube“.

Sanjati blizance na poslu

U slučaju da ste sanjali blizance na vašem radnom mestu, znači da će vam se obim posla udvostručiti i da ćete imati mnogo više obaveza. Pripremite se na to da ćete morati raditi prekovremene sate i da ćete kasno odlaziti kući.

Sanjati blizance u školi

Kada u snu vidite blizance u školi, znači da ćete se morati dodatno obrazovati i dopunjavati postojeće diplome. Možda će se raditi o nekim prekvalifikacijama ili dokvalifikacijama, ali ćete svakako morati dopuniti svoje obrazovanje.