Sanovnik » Sanjati » B » Banana 🍌 – šta znači sanjati bananu?

Banana 🍌 – šta znači sanjati bananu?

Dobro je poznato da su banane 🍌 voće koje daje dosta energije našem organizmu. Takođe je jasno da svojim oblikom izazivaju kojekakve „zločeste“ misli i kod žena i kod muškaraca. S obzirom da imaju vrlo prijatan okus, predstavljaju omiljeno voće većine ljudi, a zbog svog oblika su česta tema raznih šala.

U snovima su banane redak motiv, ali se ipak ponekad pojavljuju. U tim slučajevima mogu predstavljati probleme sa padom energije ili probleme vezane za nečiju seksualnost. Naravno da banane u snovima ne govore samo o problemima i da mogu predstavljati i mnogo toga dobrog. Ipak se radi o slatkom voću lepog okusa.

Zbog svega ovoga, sanovnici se ne mogu striktno odlučiti za pozitivno ili negativno značenje snova o bananama, nego im pripisuju oba značenja, zavisno od detalja sna i sanjačevog osećaja u njemu.

Sanjati banane

Ako ste sanjali banane, u vašoj stvarnosti se mogu dešavati mnoge stvari. Od trenutne situacije u vašem životu, zavisi na šta će se ovaj san tačno odnositi. Moguće je da ste nezadovoljni svojim seksualnim životom ili da su vam na tom polju porasli apetiti i da želite malo eksperimentisati. Takođe je moguće da vas u budućnosti očekuju mnoge lepe i “slatke“ stvari, kao i razna napredovanja. Moguće je i poznanstvo sa nekom zanimljivom osobom, ali i novi počeci.

Videti u snu zelene banane

Ukoliko ste sanjali zelene banane, one nedozrele, na javi ćete morati pokazati više strpljenja i sačekati da se nešto desi onda kada mu za to bude vreme. Neke stvari se ne mogu požurivati i na njih se ne može uticati, jednostavno ih se mora ostaviti da idu svojim tokom. Dakle, nemojte biti nestrpljivi, sačekajte i stvari će vam doći u pravo vreme, biće „slađe“ i više ćete u njima uživati.

Sanjati žute banane

U slučaju da ste u snu videli žute banane, u narednom periodu biste mogli poželeti da promenite nešto u svom životu. Moguće je da ste nezadovoljni nekim njegovim delom i da osećate kako vam nešto u životu nedostaje. To se može odnositi na vaše polje seksualnosti, ali i na neka druga zadovoljstva koja su vam trenutno uskraćena. Moguće je da vi mislite kako zaslužujete više od ovoga što trenutno imate, ali nikako da nešto promenite i da dođete do toga.

Videti u snu zrele banane

Kada sanjate zrele banane, to znači da ćete na javi shvatiti kako je došlo pravo vreme da se nešto ostvari. Moguće je da ste u proteklom periodu bili strpljivi i razumno sačekali optimalno vreme za ostvarenje nečega što vam je važno. Niste brzali i ponašali se nezrelo, tako da sada možete u potpunosti uživati u onome što ste čekali.

Sanjati oguljene banane

Ako ste u snu videli oguljene banane, banane bez kore, u skoroj budućnosti biste mogli iznenada i bez nekog napora doći do određenog napretka. Moguće je da će vam se poklopiti razne okolnosti i mogućnosti, a vi ćete ih znati pametno iskoristiti. I sami ćete se iznenaditi pojavom tako srećnih okolnosti, ali vas to neće omesti u racionalnom razmišljanju i neće vam „udariti u glavu“ lakoća kojom ćete nešto postići.

Guliti banane u snu

Ukoliko ste sanjali da gulite banane, vrlo je moguće da ćete u narednom periodu poželeti malo više eksperimentisati na polju seksualnosti. Moguće je da ste zapali u rutinu i da vam to više ne pruža istu količinu zadovoljstva kao ranije. Potrebno vam je neko osveženje na tom životnom polju i vi ćete pokušati da ga pronađete. Ako ste u vezi ili braku, moguće je da ćete partneru predložiti nešto neočekivano. Ukoliko niste u vezi ili braku, verovatno ćete upoznati zanimljivu osobu koja će vas prijatno iznenaditi na tom polju.

Videti u snu da neko drugi guli banane znači da će vam uskoro jedna osoba predložiti ljubavnu vezu i da će na taj način otkriti šta prema vama odavno oseća. Mogli biste biti iznenađeni ovim saznanjem, ali i vrlo polaskani predlogom te osobe. Poželećete upuštanje u avanturu i promenu svakodnevnice.

U snu videti grozd banana

U slučaju da ste sanjali grozd banana, u narednim danima vam predstoji okupljanje sa dragim ljudima i provođenje više vremena s njima. Moguće je da se dugo niste opustili na pravi način i da niste sebi dali priliku da uživate u društvu ljudi koji vas vole i razumeju. Konačno ćete imati priliku za to i svakako ćete je iskoristiti na najlepši način.

Videti u snu jednu bananu

Kada sanjate samo jednu bananu, to znači da vas u skoroj budućnosti očekuje novi početak u nečemu. Dobićete priliku da popravite nešto što vam stalno zadaje glavobolje, a nikako niste mogli nešto više učiniti po tom pitanju. Sada ćete imati šansu da sve to dovedete u stanje kakvo želite i da krenete iz početka. Osećaćete se preporođeno i sveže, kao neko kome je mnogo laknulo.

Videti u snu banane na drvetu

Ako ste sanjali banane koje se nalaze na drvetu, vrlo je moguće da vas u budućnosti očekuje lep dobitak i da ćete se mnogo obradovati. Potrebno je da prođe neko vreme da biste došli do svoje nagrade, ali je ona vrlo izvesna. Nema razloga za zabrinutost, sve što ste do sad uradili je bilo upravo onakvo kakvo je i trebalo biti i zato ćete uskoro uživati u plodovima tog rada.

Videti u snu banane u korpi

Ukoliko ste sanjali da se banane nalaze u korpi, u idućim danima biste mogli otići na neko iznenadno putovanje. Moguće je da ćete odjednom shvatiti da ste previše napeti i da vam je potreban odgovarajući predah od svega to vas okružuje. Donećete impulsivnu odluku da otputujete negde i ta odluka će biti vrlo dobra za vas.

Sanjati banane u skladištu

U slučaju da ste videli banane koje stoje u nekom skladištu, na javi biste mogli zapasti u dugove kojima se nikako nećete nadati. Mogla bi vas iznenaditi neka situacija koja će krenuti loše po vas. Budite oprezni sa svojim ulaganjima ili sa raspoređivanjem novca koji trenutno imate. Moguće je da ćete nešto pogrešno protumačiti ili ćete od nekoga dobiti pogrešnu procenu, a to bi vas onda moglo skupo koštati.

Videti u snu kamion pun banana

Kada sanjate kamion koji je napunjen bananama i spreman da ih negde preveze, to znači da ćete se uskoro upustiti u jednu ljubavnu avanturu. Moguće je da ćete želeti malo više eksperimentisati na ljubavnom polju i da vam vernost neće biti baš pri vrhu liste. U narednom periodu biste mogli lako menjati partnere ili partnerke i pri tome se dobro zabavljati.

Sanjati banane u prodavnici

Ako ste u snu videli banane koje se nalaze na policama prodavnice, na javi biste mogli shvatiti da morate platiti za nešto što želite dobiti. Moguće je da ste se u prethodnom periodu previše opustili i umislili da su neke stvari tu samo zbog vas. Uzeli ste ih zdravo za gotovo i sada je vreme da za to platite. Uskoro ćete shvatiti da ništa nije besplatno i da za sve što dobijete, morate nešto dati zauzvrat.

Jesti banane u snu

Ukoliko ste sanjali da jedete banane, vaš ljubavni život je na velikom iskušenju. Moguće je da ste nezadovoljni onim što imate i da žudite za onim što nemate. U skladu s tim, verovatno biste se trebali potruditi da promenite ono što vam ne odgovara i da budete iskreni i prema sebi i prema drugima. Moguće je da nekome dajete lažne nade i da ćete na taj način učiniti i sebe i tu osobu nezadovoljnom ili nesrećnom.

U slučaju da ste u snu jeli banane i da ste mnogo u tome uživali, na javi biste mogli upoznati jednu vrlo zanimljivu i neobičnu osobu koja bi mogla imati odgovor na sve vaše potrebe. Mogli biste sa tom osobom doživeti nešto o čemu odavno maštate i poželeti da taj odnos dugo potraje.

Kada sanjate da jedete banane i da vam se ne sviđa njihov okus, to znači da ćete uskoro biti razočarani u nekoga i to nećete moći sakriti. Moguće je da nećete ni želeti sakriti svoje razočarenje i da će taj vaš odnos pretrpeti neke razmirice ili potpuni prekid odnosa.

U snu praviti kolač sa bananama

Ako ste sanjali da pravite kolač sa bananama, to znači da ćete u bliskoj budućnosti pokušati zavesti jednu osobu koja vam se duže vreme sviđa. Potrudićete se da je na sve moguće načine odobrovoljite i da joj pokažete koliko vam je stalo do nje. Moguće je da ćete učiniti nešto luckasto i da će se to veoma dopasti dotičnoj osobi.

Praviti šejk od banana u snu

Ukoliko ste sanjali da pravite šejk od banana, u skoroj budućnosti biste mogli nešto mnogo  „zamutiti“ i kasnije zbog toga ispaštati. Bilo bi pametno da dobro razmislite pre nego što napravite neku glupost ili se upustite u nešto zbog čega ćete se kasnije kajati. Nisu sve slatke stvari tako slatke kao što na prvi pogled izgledaju.

Sanjati da drobite banane

U slučaju da ste u snu drobili banane, na javi biste se mogli posvađati sa voljenom osobom. Moguće je da ćete saznati nešto što će vas povrediti i da ćete želeti o tome razgovarati s voljenom osobom, ali će taj razgovor završiti svađom. Biće vam teško da sve to prihvatite i da pređete preko nekih saznanja, pa ćete zato još neko vreme odbijati da ponovo razgovarate o istoj temi.

Videti u snu da majmun jede bananu

Kada sanjate majmuna koji jede bananu, to znači da biste u narednom periodu mogli postati žrtva jednog šarlatana. Mogli biste poverovati u nastup te osobe i u ono što bude govorio, a da pre toga ne razmislite o svemu dovoljno trezveno. Ako ne budete oprezni, mogli biste se gadno „opeći“ na njegove malverzacije i smicalice, a kasno shvatiti da je kajanje uzaludno.

Brati banane u snu

Ako ste sanjali da berete banane, u narednim danima vas očekuju razna iskušenja ljubavne prirode. Moglo bi vam se desiti da ne možete odlučiti između nekoliko različitih partnera ili partnerki, ali biste mogli imati iskušenja i u vidu ljubavnog poverenja. Moguće je da niste sigurni u ono u što vas neko pokušava ubediti i da ne znate više šta da o tome mislite. Nalazite se u iskušenju da sve prekinete, ali nekako nemate hrabrosti za to.

Videti u snu da neko drugi bere banane znači da će vam se jedna osoba uskoro požaliti na svoj ljubavni život i da će od vas tražiti savet o tome šta da po tom pitanju uradi. Nećete želeti da se mešate u takve stvari, ali nećete moći odbiti pomoć ovoj osobi, pa ćete se potruditi da što realnije sagledate situaciju u kojoj se ta osoba nalazi.

Sanjati koru banane

Ukoliko ste u snu videli koru banane, u bliskoj budućnosti biste mogli shvatiti da su neke stvari veoma prolazne i da ste uzalud trošili svoje vreme i energiju na njih. Shvatićete da ste bili u velikoj zabludi kada ste verovali da možete sačuvati ono što nije postojano i što vam u svari ne pripada.

Sanjati da ste se okliznuli na koru banane znači da ćete zažaliti zbog nečega što ste pokušali prikriti ili prisvojiti. Moguće je da ćete se potruditi da dođete do nečega što mnogo želite, ali će vam se to obiti o glavu onako kako se niste nadali.

Videti u snu da se neko drugi okliznuo na koru banane znači da ćete uskoro videti pravo lice jedne osobe i da vam se to uopšte neće svideti. Neko će se malo zaneti i otvoriti prema vama više nego što je planirao, a to će vam biti sasvim dovoljno da shvatite s kakvom osobom imate posla.

Kupovati banane u snu

U slučaju da ste u snu kupovali banane, u narednim danima biste se mogli pozabaviti svojim zdravstvenim stanjem. Moguće je da će vam biti potrebni neki saveti i pregledi lekara kako biste na vreme suzbili eventualne probleme na tom životnom polju. Nemojte olako shvatati signale koje vam vaše telo šalje i pokušajte se ponašati odgovorno prema sebi.

Videti u snu da neko drugi kupuje banane znači da biste u narednim danima mogli saznati za neke probleme koje vaša bliska osoba ima. Moguće je da će se raditi o zdravstvenim problemima za koje ta osoba nije želela da ranije znate jer vas je htela poštedeti brige i sekiracije.

Sanjati da prodajete banane

Kada u snu vidite kako prodajete banane, to znači da ćete u bliskoj budućnosti naići na nerazumevanje svoje okoline kada je u pitanju jedna vaša želja. Pokušaćete objasniti nekim osobama da vam je to što želite veoma važno, ali nećete u tome uspeti. Vaša okolina će smatrati da su vaše želje nerazumne i neće hteti da učestvuje u njihovom ispunjavanju.

Videti da neko drugi u snu prodaje banane znači da ćete uskoro imati sukobe i rasprave sa jednom osobom koja će vas optužiti da je sabotirate i ne dozvoljavate joj da ostvari ono što trenutno želi. Predstaviće vas kao glavni kamen spoticanja i glavnu prepreku u napredovanju ka svom cilju.

Sanjati da nosite banane bolesniku

Ako ste u snu videli kako nosite banane nekom bolesniku, to znači da ćete u bliskoj budućnosti pomoći jednoj osobi da reši svoje probleme. Radiće se o nečemu što je dugo mučilo tu osobu i od čega je već bila digla ruke. Vaša pomoć će joj veoma mnogo značiti i zato će vam ta osoba biti neizmerno zahvalna. Smatraće se vašim dužnikom i to će vam jasno staviti do znanja.

Nuditi banane nekome u snu

Ukoliko ste sanjali da nudite banane nekome, uskoro biste se mogli odvažiti da jednoj osobi priznate šta prema njoj osećate i da joj ponudite svoju ljubav. Ranije ste mnogo strepeli od toga šta će vam ta osoba odgovoriti, ali ćete ubrzo shvatiti da od čekanja i straha od odgovora nemate ništa, osim vremena koje nepovratno prolazi. Zato ćete skupiti hrabrost i okušati svoju sreću u danima koji vam dolaze.

U slučaju da je neko vama nudio banane u snu, na javi biste se mogli naći pred nekom dilemom. Mogle bi vas snaći slatke muke biranja između dve primamljive ljubavne ponude. S obzirom da ste vi osoba koja ne voli ništa prepuštati drugima i tako imati osećaj da nešto gubi, pokušaćete sedeti na dve stolice i tako rešiti dilemu. Budite oprezni da vam se takva sebičnost ne vrati stostruko.

U snu videti trule banane

Kada sanjate trule banane, to znači da vas na javi očekuju prevare i izdaje. Moguće je da ćete se mnogo razočarati kada saznate ko vam je sve radio iza leđa i pokušavao da se okoristi na vaš račun. Biće vam jako teško da ponovo počnete nekome verovati jer će vas ova situacija duboko povrediti.

Sanjati da odbijate uzeti banane

Ako ste u snu odbili uzeti banane od nekoga, to znači da nikako nećete želeti biti deo jedne priče čiji scenario vam se uopšte ne sviđa. Odbićete da učestvujete u nekoj podvali i nameri da se ostvari neka nelegalna dobit. Bez obzira koliko bi mogla biti velika ta korist, vama ona ne treba.

Sanjati da otimate banane od nekoga

Ukoliko ste sanjali da otimate banane od nekoga, u bliskoj budućnosti biste mogli počiniti preljubu. Moguće je da ćete se malo više zaneti u druženju s jednom osobom i da će to druženje prerasti u tajnu ljubavnu vezu. Nikakvih problema ne bi bilo da se tu ne radi o zauzetim osobama.

Videti u snu da prijatelj nosi banane

U slučaju da ste sanjali kako vaš prijatelj nosi banane, na javi biste mogli saznati jednu lepu vest. Mogli biste uskoro dobiti pozivnicu za svadbu i saznati da je prijateljeva veza vrlo ozbiljna. Biće vam jako drago zbog njegove sreće i želećete na više načina da u toj sreći učestvujete.

Videti u snu banane na stolu

Ukoliko ste sanjali banane koje se nalaze u zdeli na stolu, to znači da je pred vama period blagostanja i uspeha. Imaćete mnogo prilika da ostvarite svoje ciljeve i da dobijete zaslužene nagrade za svoj rad. Pred vama je povoljan period koji će vam omogućiti da bez većih prepreka postignete sve što želite.