Sanovnik » Sanjati » Šta znači sanjati boje za bojenje?

Šta znači sanjati boje za bojenje?

Čovek je vizuelno biće i na njega snažan utisak ostavlja sve što ga okružuje. To njegovo okruženje je ispunjeno određenim bojama, a one kod čoveka izazivaju posebne osećaje i asocijacije. Boje mogu umirivati, poticati na razmišljanje, ali isto tako mogu izazivati i nervozu ili uzbuđenje.

Snovi su posebna mesta u kojima naša podsvest vodi glavnu reč i na taj način komunicira s nama. Kada se u tim snovima pojave određene boje kao izražen detalj sna, onda nam one sigurno nešto poručuju. Od same boje i detalja oko nje zavisi kako ćemo protumačiti taj san i da li ćemo ga svrstati u one sa lošim ili dobrim predskazanjem.

Sanjati boje

Ako ste sanjali boje i one su bile na centralnom mestu vašeg sna, vrlo je moguće da ste u stvarnom životu opterećeni nečim ili ste oko nečega posebno uzbuđeni. Možda vas očekuje neko bitno slavlje i njegova priprema, možda ste ljuti na nekoga i osećate bes prema toj osobi, moguće je da ćete se uskoro zaljubiti ili da ste u fazi duhovne preobrazbe. Sve te upečatljive stvari i dešavanja su nešto na što boje u vašem snu mogu ukazivati, mogu upozoravati ili mogu objašnjavati kako se zaista osećate u vezi nečega.

U snu videti vodene boje

Ukoliko ste u svom snu videli vodene boje, a posebno ako ste njima nešto bojili, na javi ste prilično rasejani i ne možete se koncentrisati na svoje obaveze. Osećate se pomalo „razvodnjeno“ i neprisutno u onome što radite. Moguće je da ste umorni i da vam je potrebna duža pauza, ali je moguće i da ste opterećeni nekim konkretnim problemom za koji ne vidite adekvatno rešenje.

Videti tempere u snu

U slučaju da ste sanjali tempere, vaša bliska budućnost bi mogla biti obojena nekim konkretnim i ozbiljnijim događajima. Moguće je da ćete završiti neki posao, potpisati određeni ugovor, ozbiljno se upustiti u planiranje zajedničkog života s nekim ili rešiti neka druga životna pitanja. Tempere u vašem snu predstavljaju poduzimanje zrelijih i ozbiljnijih koraka u životu i odmak od detinjarija.

Sanjati masne boje

Kada u snu vidite masne boje, to znači da ćete na nečemu u narednim danima ostaviti vidljiv trag koji će biti teško poništiti. Vodite računa o svom ponašanju, da se kasnije ne biste pokajali zbog nečega jer učinjeno nećete moći lako izmeniti. Nemojte srljati, dobro razmislite pre bilo kakvog delovanja i budite odmereni.

U snu videti drvene boje za bojenje

Ako ste sanjali drvene boje za bojenje, to znači da ćete se u narednim danima opustiti i prepustiti jednostavnim stvarima. Moguće je da ćete se vratiti prirodi i uživati nekoliko dana u njenom „zagrljaju“. Drvene boje u vašem snu ukazuju na potrebu za opuštenošću i jednostavnošću, daleko od modernih veštačkih stvari.

Videti akrilne boje u snu

Ukoliko ste u snu videli akrilne boje za bojenje, to ukazuje na vašu sposobnost da pomešate razne stvari u svom životu. Vi ste neko ko lako spoji različite osobe i još lakše im pronađe zajedničke teme za razgovor. Sposobni ste da od svega uzmete ono najbolje i da napravite optimalnu „mešavinu“, kako u međuljudskim odnosima, tako i u poslu.

Sanjati boje za krečenje

U slučaju da ste u svom snu videli boje za krečenje, odnosno boje za bojenje zidova, u danima koji dolaze možete očekivati neke intenzivnije promene na mnogim životnim poljima. Moguće je da ćete započeti novu vezu ili da ćete menjati mesto stanovanja. Takođe su moguće promene na poslovnom planu.

Sanjati da kupujete boje za bojenje

Kada u snu kupujete boje za bojenje, to znači da ste spremni preći na idući nivo u vašem životu, ali i da ste spremni na borbu da dođete do onoga što želite. Niste od onih koji lako odustaju i ne dozvoljavate da vas sitnice izbace iz „koloseka“. Kupovina boja u snu dokazuje vašu nameru da nešto menjate u svom životu i da se za to odlučno izborite.

U snu prodavati boje za bojenje

Ako ste sanjali da prodajete boje za bojenje, to označava vašu želju da drugima pokažete mnoge mogućnosti koje imaju, a kojih uopšte nisu svesni. Važno vam je da nekoj osobi ukažete na to da nije osuđena na zarobljenost u klišeu i da na mnoge načine može izaći iz njega. Želite da ta osoba shvati da samo od nje zavisi u kakvu boju će obojiti vlastiti život.

Mešati u snu boje za bojenje

Ukoliko ste u snu videli kako mešate neke boje za bojenje, u bliskoj budućnosti biste se mogli upustiti u određene eksperimente i „miksanja“ u vašem životu. Moguće je da ćete poželeti isprobati razne stvari o kojima ste ranije samo slušali, a smatrali ste da su neprihvatljive ili da nisu za vas. Sada ćete se naći u drugačijoj situaciji i poželećete nešto od toga isprobati i uvrstiti u svoj život.

U snu proliti boje za bojenje

U slučaju da ste sanjali da prolivate boje za bojenje, uskoro možete očekivati nagli izliv emocija na nekom događaju. Moguće je da ćete imati nenadani susret s nekim koga dugo niste videli i da ćete se toj osobi mnogo obradovati, ali je isto tako moguće da ćete ući u sukob s nekom osobom koju ćete sresti. Verovatno se nećete moći dobro kontrolisati bez obzira koja od ove dve opcije da bude u pitanju.

Videti u snu boje za bojenje u kanti

Kada u snu vidite kantu sa bojom za bojenje, to znači da vas u narednom periodu može iznenaditi nečije ponašanje. Moguće je da ćete vi biti spremni na određeni obrazac ponašanja kada je ta osoba u pitanju, a da će se ona ponašati sasvim suprotno očekivanom. Mogli biste pomisliti da je „premazana svim bojama“ i biti uvređeni zbog toga. Nećete znati šta da radite i kako da se vi ponašate prema njoj jer će vas sve to zajedno zateći nespremne.

Videti boje za bojenje u maloj posudi

Ako ste u snu videli boje za bojenje u maloj posudi, to ukazuje na mogućnost da ćete prema nekome biti uskogrudi i da nećete želeti pokazati razumevanje za probleme koje ima. Mogli biste se postaviti kao neko ko očekuje rezultate onoga što je postavio kao zadatak i ostale stvari ga ne zanimaju. Možda biste mogli malo razmisliti o tome.

Sanjati da bojite bojama

Ukoliko ste sanjali da bojite bojama, u danima koji su pred vama biste mogli preispitati svoju savest i doneti nekoliko važnih odluka. Moguće je da ćete promeniti način života i da ćete mnogo toga raditi drugačije. Neke stvari ćete pokušati ispraviti, a neke ćete početi iz početka.

U snu se umazati bojama za bojenje

U slučaju da ste u snu videli kako ste se umazali bojama za bojenje, na javi možete očekivati da će vas „zaprljati“ neki tračevi. Moguće je da se nećete uspeti odbraniti od određenih govorkanja i zlobnih komentara, ali ćete svakako moći nastaviti putem kojim ste i do sad išli. Ne dozvolite da vas takve stvari spreče da završite ono što ste započeli i do čega vam je stalo.

Sanjati da sa sebe perete boje za bojenje

Kada u snu perete boje sa sebe, to znači da će vam biti važno da nekome nešto dokažete. Moguće je da ćete pokušati ubediti jednu osobu da vas sasluša i da prihvati vaše objašnjenje za nešto. Možda ćete na taj način hteti skinuti određenu sumnju sa sebe i svog rada ili ćete samo pokušati dobiti na vremenu da nešto dovedete do kraja i tako pokažete da ste bili u pravu.

Videti u snu crvenu boju

Ako ste sanjali crvenu boju, u bliskoj budućnosti postoji velika mogućnost da se zaljubite. Verovatno ćete upoznati osobu koja će vas oduševiti i svojim ponašanjem i svojim izgledom i s kojom ćete želeti provoditi mnogo vremena. Ukoliko ste u ozbiljnoj vezi ili braku, ovaj san može ukazivati na obnavljanje strasti i poboljšanje vaše veze.

Videti žutu boju u snu

Ukoliko ste u snu videli žutu boju, vrlo je moguće da će vas u narednim danima patiti ljubomora. Moguće je da ćete vi biti ljubomorni na nekoga i da će vas to izjedati, ali je isto tako moguće da će vama neko praviti probleme svojom bolesnom ljubomorom. Ne zna se šta je gore od ovo dvoje, ali to je nešto s čim ćete se morati izboriti i za što ćete morati pronaći odgovarajući „lek“ dok ne bude prekasno.

U snu videti plavu boju

U slučaju da ste sanjali plavu boju, na javi ćete biti mnogo odmereni i racionalni u nekoj situaciji. Upravo onda kada svi budu pomislili da ćete praviti probleme zbog nečega što se dešava, vi ćete se ponašati krajnje smireno i razumno. Shvatićete da je to mnogo bolji način da se reše problemi onda kada vas napadnu, nego da bezrazložno besnite okolo.

Videti zelenu boju u snu

Kada u snu vidite zelenu boju, to znači da ćete se u idućim danima opustiti i uživati u životu. Ostavićete po strani sve brige i uzeti odmor koji zaslužujete. Vratićete se svojoj prirodi, pronaći unutrašnji mir i biti onakva osoba kakva ste oduvek želeli biti, a to znači smirena, dobronamerna i otvorena za sve što život nosi.

Videti roze boju u snu

Ako ste sanjali roze boju, na javi vas očekuje lepo prijateljstvo i druženje sa nekim koga ćete uskoro upoznati. Bićete prijatno iznenađeni stavovima te osobe i njenim ponašanjem pa ćete poželeti da se vaše prijateljstvo produbi i potraje dugo. Naravno, želja će vam se ispuniti.

Sanjati ljubičastu boju

Ukoliko ste u snu videli ljubičastu boju, to ukazuje na avanturu koja vas uskoro očekuje. Moguće je da ste odavno priželjkivali neka eksperimentisanja i neuobičajene stvari, ali da niste imali pravu priliku da to ostvarite. Sada ćete biti na pravom mestu u pravo vreme i moći ćete iskusiti sve ono što vas privlači i podiže vam adrenalin. Biće to avantura za pamćenje.

Sanjati narandžastu boju

U slučaju da ste sanjali narandžastu boju, na javi možete očekivati neku svađu i prepirke. Moguće je da ćete nekako biti uvučeni u rasprave koje vas se ne tiču mnogo i o kojima ni ne razmišljate. To bi se moglo desiti iznenada i početi kao nešto nedužno i bezazleno, a završiti vrlo ozbiljno i ružno.

Videti u snu belu boju

Kada sanjate belu boju, to znači da vas uskoro očekuje neko duhovno buđenje i pročišćenje. Moguće je da ćete dobiti priliku da na poseban način istražite svet duhovnosti uopšte, a tako i da dođete do novih spoznaja o sebi samima. Osećaćete se mnogo lakšima, pročišćenima i sa jasnijim mislima nakon što završi vaše putovanje kroz duhovnu dimenziju.

U snu videti sivu boju

Ako ste videli u snu sivu boju, u bliskoj budućnosti biste mogli biti zbunjeni nekim dešavanjima. Nećete biti načisto šta je pozitivno, a šta negativno u onome što vas je snašlo i sve će vam se činiti izmešano i moguće. Tek nakon što se sve slegne, moći ćete uočiti prave uzroke i posledice te sklopiti celu sliku onoga što se desilo.

Sanjati crnu boju

Ukoliko ste sanjali crnu boju, moguće je da se nalazite u nekom teškom životnom periodu. Verovatno ste bezvoljni i ne nalazite dovoljno snage da nešto menjate u svojoj svakodnevnici. Moguće je da nemate odgovarajuću podršku oko sebe i da se osećate napušteno i slabo. U svakom slučaju, ne vidite svetlu tačku u bliskoj budućnosti i to vas sputava u svemu.

Sanjati smeđu boju

U slučaju da ste u snu videli smeđu boju, na javi vas očekuje neko iskušenje. Moguće je da ćete se naći pred određenim izazovima i da ćete morati dobro promisliti pre nego što donesete odluku o narednom potezu. Biće to određeni test za vas i vašu mudrost, ali vi ćete ga uspešno položiti.

Sanjati tirkiznu boju

Kada u snu vidite tirkiznu boju, to znači da se pred vama nalazi period pun kreativnosti i navale ideja. Sve što budete želeli, moći ćete lako ostvariti jer ćete za to ostvarenje pronaći vrlo originalne načine.

Sanjati srebrnu boju

Ako ste u snu videli boju srebra, to znači da vas u bliskoj budućnosti očekuju vrlo uspešni dani. Moguće je da ćete biti pozvani na neka društvena okupljanja na kojima ćete imati priliku upoznati ljude sa „dubokim džepom“ koji su spremni finansirati ono o čemu vi budete govorili. Otvoriće vam se odlične prilike za mnoge stvari kojima se niste nadali.

U snu videti boju zlata

Ukoliko ste sanjali boju zlata, u narednim danima vas očekuje napredak na mnogim životnim poljima.  Konačno ćete doći do onoga što duže vreme želite i što vam mnogo znači. Moguće je da se radi o ljubavi i zasnivanju porodice, ali je moguće i da je u pitanju poslovni napredak ili rešenje određenih zdravstvenih problema.

Videti u snu bordo boju

U slučaju da ste u snu videli bordo boju, u bliskoj budućnosti se možete nadati jednom važnom savetu koji će vam promeniti celu perspektivu. Nešto što ćete čuti otvoriće vam oči i navesti vas da konačno počnete obraćati pažnju sami na sebe i sebe ceniti onako kako to zaslužujete.

Sanjati boje za bojenje tkanine

Kada u snu vidite boje za bojenje tkanine, to znači da ste vi osoba koja lako menja svoja mišljenja i ko je uvek spreman da se prilagodi nekome iz okoline. Moguće je i da prvo procenite koliko vam ta promena i prilagođavanje idu u korist pa onda odlučite o konačnom postupku.

U snu videti boje za bojenje jaja

Ako ste sanjali boje za bojenje jaja, u narednom periodu vas očekuje određeno veselje . moguće je da ćete biti pozvani na svadbu, krštenje, proslavu godišnjice ili rođendana i da ćete se vi vrlo rado odazvati tom pozivu.

Sanjati boje za bojenje hrane (prehrambene boje)

Ukoliko ste u snu videli prehrambene boje, na javi ćete lako spojiti porodične obaveze sa onim poslovnim i to će vam doneti veliko olakšanje. Ostvarićete se na svim poljima, a da niko ne bude zakinut i željan vaše pažnje.

U snu videti da ste okruženi mnogim bojama

Kada sanjate da se nalazite među mnogim bojama, to znači da ste vi osoba koja se raduje životu i koja u svemu pronalazi nešto lepo i dobro. Ne dozvoljavate da vas neke nedaće i manji neuspesi pokolebaju i da od vas naprave pesimistu. Naprotiv, u sve ulažete pozitivne misli i osećanja jer verujete da vam se vrati onako kako dajete.