Sanovnik » Sanjati » K » Konj ✅ – šta znači sanjati konja?

Konj ✅ – šta znači sanjati konja?

Konji su vrlo plemenite, lepe i pametne životinje. Otkako je konj dozvolio čoveku da ga pripitomi, čovek ga nemilice iskorištava. Kao i sve drugo, uostalom.

Ako s ljubavlju pogledamo ovu divnu životinju, videćemo koliko je elegancije i ponosa u njoj. Koliko samo snage, inteligencije i zaigranosti zrači iz ovog bića. Ali i odanosti. Retko će konj napustiti čoveka i u teškim situacijama. Mnogi ratovi to dokazuju.

Uprkos svojoj veličini i snazi, konj je plaha i nežna životinja puna dobrote. Posebno prema deci.

Nekada davno, ta ista deca su mogla videti konja na svakom koraku, mogla su ga dodirnuti, pomaziti, igrati se sa ždrebetom. Konji su bili glavno prevozno sredstvo i život je bio nezamisliv bez njih. Današnja deca poznaju samo one konje koje vide na televiziji. I tu najčešće svaki kontakt staje. Mnoga od njih nikada nisu dodirnula konja, a verovatno i neće.

Pa, ipak, ljudi sanjaju konje i doživljavaju različite scenarije u tim snovima. Neki su ugodni, neki nisu, ali svi su moćni i sa nekom porukom.

Neka istraživanja pokazuju da žene češće sanjaju konje nego muškarci. Ako razmislimo, videćemo da to ima smisla jer su konji simbol snage, moći, strasti, pa tako i seksualnosti. Upravo su žene te koje često pored sebe žele snažnu i moćnu osobu punu strasti. Žele nekoga ko će biti u stanju zadovoljiti sve njihove potrebe, od onih materijalnih do onih telesnih.

U svakom slučaju, ko god da sanja konje, može se nadati sreći i uspehu jer je značenje ovih snova najčešće pozitivno. Konji u snu predstavljaju napredak, slobodu, snagu, entuzijazam i uspon, a vrlo često i izraženu seksualnost.

Sanjati konja

Ako ste u snu videli lepog i zdravog  konja, čeka vas uspeh i napredak u životu. Ukoliko ste videli kobilu, neki vaši poduhvati će uroditi plodom i bićete primećeni. Ako je kobila u snu bila ždrebna, očekuje vas veliki dobitak i nagrada za dosadašnji rad.

Sanjati belog konja

Beli konj u snu je simbol čistote i iskrenosti. Ako ste sanjali ovu divnu životinju, očekuje vas sklapanje jednog iskrenog i dugotrajnog prijateljstva. Ukoliko ste u snu jahali belog konja, vaše prijateljstvo će podneti sva iskušenja i terete u budućnosti.

Sanjati crnog konja

Crni konj u snu predstavlja snagu i moć, ali i seksualnost. Ako ste u snu samo videli crnog konja, dobićete priliku da pokažete šta znate i koliko možete.

Voditi crnog konja

Ako ste ga vodili ili mazili, uskoro ćete dobiti vest o nekom uspehu.

Jahati crnog konja

Ukoliko ste u snu jahali crnog konja, pokorićete svoje neprijatelje i prevazići sve prepreke. Ako ste žena koja je sanjala da jaše crnog pastuva, uskoro ćete sresti moćnu osobu koja će vas „pokoriti“. Ukoliko ste već u vezi ili braku, potrebno vam je više uzbuđenja na polju seksa, ali i života uopšte.

Sanjati riđeg konja

Riđi konj u snovima predstavlja slobodu i opasnost. Ukoliko ste sanjali ovog konja, očekuje vas odlučnost u postizanju svega što ste sebi zacrtali. Moguće je da ćete se ubrzo potpuno osamostaliti ili dodatno nadograditi život. Dobićete neke riskantne prilike koje ćete dobro iskoristiti.

Sanjati sivog konja

Sivi konj u snovima je simbol inteligencije i plemenitosti. Ako ste videli ovog konja u svojim snovima, lako ćete rešiti sve prepreke na koje ćete u životu naići.

Voditi sivog konja

Ukoliko ste ga u snu vodili i mazili, pokazaćete svoju plemenitost i dobrotu kroz neki humanitarni rad, a to će vam se višestruko vratiti.

Sanjati divljeg konja

Ako ste sanjali divljeg konja, doživećete „eksploziju“ novih prilika i napredovanja, kako u poslovnom tako i u privatnom životu. Oslobodićete svoju divlju stranu i krenuti bez straha u ostvarivanje svojih planova i želja.

Jahati divljeg konja

U slučaju da ste u snu jahali divljeg konja i on vas nije zbacio, očekuje vas ogroman uspeh u svim vama bitnim stvarima.

Videti u snu krdo konja

Kad sanjate krdo konja koje mirno pase, znači da ćete imati mnogo srećnih i lepih trenutaka sa svojom porodicom. Ako se krdo kreće ili je u laganom kasu, moguće je da ćete se uskoro preseliti sa svojom porodicom. Ukoliko vam krdo u snu prilazi i radoznalo vas gleda, vaša porodica vas je poželela i čekaju da im se javite.

Sanjati ponija

Ako ste u svom snu videli ponija, očekuje vas simpatičan poklon od drage osobe. Ukoliko ste se u snu s njim igrali, bićete pozvani na prijateljevu zabavu povodom dečjeg rođendana, krštenja ili slično.

Sanjati ždrebe

Ako ste sanjali ždrebe, uplovićete u lepu ljubavnu vezu. Ukoliko ste već u uspešnoj vezi, moguća je prinova ili prelazak na neki viši nivo veze, kao što je zajednički život ili brak.

Sanjati da potkivate konja

Ukoliko ste u svom snu potkivali konja, sve što sada radite, biće odlična osnova za dalji život. Potrudite se da postavite dobre temelje i na porodičnom i na profesionalnom planu jer će vam se to višestruko dobro vratiti. Radite čista srca i s dobrim namerama, pa se nećete pokajati.

Sanjati da timarite konja

Konj je simbol snage, ponosa, odanosti i inteligencije, pa je timarenje konja u snu znak da trebate negovati ove stvari kod sebe. Razvijajte svoju snagu i inteligenciju kroz rad i uspehe, a svoju odanost kroz porodicu i prijatelje, pa će vam ponos doći sam. Ako ovako dajete, tako će vam se i vratiti.

Sanjati drvenog konja

Ako ste sanjali drvenog konja, neke vaše sposobnosti će biti „zakočene“ i neiskorištene. Radićete manje nego što možete i što biste želeli. Osećaćete se kao da stojite u mestu i traćite svoje talente.

Konj za ljuljanje

Ukoliko ste sanjali konja za ljuljanje, vaša tvrdoglavost vam ne dozvoljava da se pokrenete s određene tačke. „Ljuljate“ se u mestu jer nećete da uvidite da niste u pravu. Poslušajte nečiji savet i sve će vam krenuti na bolje.

Jahati konja

Ako ste sanjali da jašete konja, očekuje vas mnogo uspeha u onom što radite i poduzimate. U slučaju da se konj propinjao dok ste ga jahali, a vi niste pali, pohvale i priznanja stizaće sa svih strana. Pripazite samo da vas ne obuzme bahatost i pogled s visine na okolinu.

Šetati s konjem

Kad sanjate da lagano šetate vodeći konja za uzde, pred vama su nove ideje i počeci. Polako sazrevate kao ličnost i dobro koristite svoju snagu. Očekuje vas stalno napredovanje u laganom ritmu.

Sanjati bolesnog konja

Ako ste u snu videli bolesnog konja, to nije dobar znak. Očekuje vas nekakav stres i gubitak snage. Ukoliko je to vaš konj u snu, moguće su manje bolesti i prolazni porodični problemi. Ako u snu negujete bolesnog konja i on se oporavlja, brzo ćete sve prevladati uz pomoć prijatelja.

Hraniti konja u snu

Kada sanjate da hranite konja, očekujte priliv lepe svote novca. Ukoliko je vaš konj kojeg u snu hranite, sledi vam period blagostanja. Ako konj kojeg u snu hranite odbija da jede, moraćete malo duže sačekati da vam se uloženo vrati.

Videti cirkuskog konja u snu

Ako ste sanjali šarenog okićenog konja kakvog viđamo u cirkusu, bićete iznenada pozvani na neko veselje i tamo ćete biti zvezda večeri. Ukoliko je konj u vašem snu izvodio neke cirkuske tačke, na tom veselju ćete se odlično provesti.

Sanjati svezanog konja

Ako ste sanjali konja koji je svezan da se ne bi izgubio, bojite se za svoj dom i ono što ste stekli. Ukoliko je konj u snu svezan zato što je nemiran i mogao bi pobeći, preti vam gubitak novca zbog rasipništva ako ne budete oprezni. Povedite računa o izdacima.

Konj u galopu

Ukoliko u snu vidite konja u galopu, vašem uspehu nema kraja. Osetićete se moćno i poletno u izvršavanju svega što ste naumili. Ako vi u snu jašete konja dok galopira, rešićete probleme koji su vas kočili i osetiti napredak u svakom smislu.

Konj koji hramlje

Kada sanjate hromog konja, vaši planovi će morati sačekati bolja vremena. Moraćete uložiti dodatne napore da biste postigli ono što ste planirali.

Konj koji pase

Ako ste u snu videli konja koji mirno pase, očekuju vas lepi dani ispunjeni zdravljem i provedeni u krugu porodice. Možda ćete otići na porodični odmor.

Konj koji leži

Sanjati da konj leži, znači da vas očekuje manja nemoć u vidu prolazne bolesti ili nekog gubitka.

Sanjati da konj vuče kola

Ukoliko ste sanjali da konj vuče kola, sve uloženo vam se konačno vraća. Ako su kola teška, imaćete veliki dobitak. Ukoliko ih konj lako vuče, a vidi se da su natovarena, brzo ćete stići do ostvarenja uspeha. Ako se konj u snu muči i s naporom vuče kola, proći će još malo vremena dok vam se ne isplati uloženi rad.

Sanjati da njišti

Sanjati konja koji njišti i čuti ga dok to radi, znači da ćete ubrzo čuti neku lepu vest koja će vas baš obradovati.

Sanjati da je pobegao

Ako ste sanjali da vam je konj pobegao, očekuje vas neki gubitak i žalost u poslu ili porodici. Ukoliko ga u snu uspete naći, sve će proći sa blagim posledicama.

Sanjati da kupujete konja

Kada sanjate da kupujete konja, znači da ćete uskoro ulagati u svoj napredak, bilo kroz obrazovanje, proširenje porodice ili neko drugo ulaganje. Na kraju će vam se veoma isplatiti.

Prodavati konja

Sanjati da prodajete konja nije dobar znak. Uslediće vam period neke tuge, gubitka i nevolje.

Sanjati da hvatate konja

Ukoliko ste sanjali da hvatate konja, trudićete se svim silama da postignete sve što ste zamislili, bez obzira koliko truda trebalo uložiti. Ako konja u snu uhvatite, ubrzo ćete postići to čemu težite.

Ubiti konja

Sanjati da ste ubili konja predstavlja vrlo loš znak. Propustićete prilike za napredovanje na poslu i imati svađe kod kuće. Uslediće vam period odliva novca, stresa i manjih bolesti.

Razgovarati s konjem

Ako ste sanjali da razgovarate s konjem, dobićete vrlo mudar savet od nekoga. Nemojte ga olako odbaciti.

Videti konja u štali

Ako ste u snu videli konja u štali, sledi vam dobitak u porodici. Ukoliko je konj mlad i jak, čeka vas lepa porodična budućnost.

Videti konja na putu

Ako u snu vidite konja na putu koji ide prema vama, konačno je došlo vaših pet minuta. Ostvariće se sve oko čega ste se trudili. Ako konj u snu odlazi putem od vas, imajte još malo strpljenja i sve će doći na svoje.

Konj u dvorištu

Ukoliko ste sanjali konja u svom dvorištu, dobićete goste koji će vas obradovati i doneti vam lepu vest. Ako ste sanjali konja u tuđem dvorištu, pomoći ćete prijateljima da postignu nešto oko čega se trude, a oni će vam biti veoma zahvalni.

Ukrasti konja

Ako ste u snu ukrali konja, bićete zavidni nekome iz vaše okoline. Neiskreno ćete postupiti u nekom događaju.

Pasti s konja

Ukoliko ste sanjali da ste pali s konja, to nije dobar znak. Može vam se desiti da izgubite nešto do čega vam je stalo ili da ne uspete ostvariti sve kako ste planirali. Takođe se može desiti da budete kažnjeni za vlastitu bahatost. Ukoliko ste u snu pali s konja i odmah ustali na noge, brzo ćete proći kroz ovu krizu.

Sanjati osedlanog konja

Sanjati osedlanog konja znači da vas čeka spremna nagrada za dosadašnji rad. Uskoro ćete videti rezultate svog zalaganja i shvatiti da se isplatilo potruditi.

Sanjati konjska kopita

Ako ste sanjali konjska kopita, predstoji vam odlazak na neki put. Ukoliko su kopita potkovana, put će biti uspešan i dobro proći.

Sanjati mrtvog konja

Ako ste u snu videli mrtvog konja, predstoji vam neki gubitak i stagnacija. Možda ćete čuti da je dogovor oko posla otkazan ili ćete biti zabrinuti zbog nekih porodičnih stvari. Sanjati mrtvog konja nikada nije dobar znak.

Sanjati da vas konj grize

Ukoliko ste sanjali da vas konj grize, bićete kažnjeni za nešto što ste uradili kako ne treba i sad je došlo na naplatu. Ako vas u snu ne bole mesta na kojima su ugrizi, ova neugodna situacija će brzo proći. Ukoliko vam u snu krvare mesta gde vas je konj ugrizao, mnogo će vas zaboleti to što će se desiti.

Sanjati da konj mirno stoji

Ako ste u snu videli konja koji mirno stoji, vaše vreme još nije došlo. Uskoro ćete postići sve što ste planirali, ali treba još malo na tome raditi.

Sanjati konjsku dlaku

Ako ste sanjali sjajnu i čistu konjsku dlaku, ništa vam neće stati na put u postizanju cilja.