Sanovnik » Sanjati » K » Kit 🐳 – šta znači sanjati kita?

Kit 🐳 – šta znači sanjati kita?

Dobro je poznato da je kit najveća životinja na planeti, da je inteligentan, da je opasan i da se radi o neobičnom stvorenju. To je jedini sisar koji u potpunosti živi u vodi i koji nema drugih neprijatelja osim čoveka. Takođe, radi se o životinji koja pokazuje veliku majčinsku brigu za svoje potomstvo jer mladunca doji preko godinu dana.

Kada sanjamo ovakvo biće, jasno je da se u našem životu nešto „uzburkava“, da dolazi iz dubina i da pokazuje veliku snagu. S obzirom da određene vrste kitova mogu biti opasne i nasilne, snovi o kitovima mogu upućivati i na taj deo naše ličnosti ili na deo ličnosti osoba koje nas okružuju. Kitovi su i dugovečne životinje, pa ovakvi snovi mogu naglašavati i dugotrajnost nečega u našem životu.

Ni stari ni moderniji sanovnici nemaju strogo određeno značenje snova o kitovima, ali je ono uglavnom pozitivno. Od detalja samog sna zavisi da li će se taj predznak promeniti u negativan.

Sanjati kita

Ako ste sanjali kita, vrlo je moguće da ćete u narednom periodu biti dosta snalažljivi u rešavanju nekog problema i postizanju svog cilja. Koristićete se svojom inteligencijom i nećete dozvoliti da vas neko obmane. Isto tako je moguće da ćete se više uključiti u timski rad i da ćete poboljšati svoju komunikaciju sa drugim ljudima. Moguće je i da ćete postaviti dobre temelje nečemu što će dugo trajati, ali je moguće i da ćete se zbog nečega mnogo naljutiti i da ćete imati neke sukobe sa određenim osobama.

Videti jednog kita u snu

Ukoliko ste u snu videli jednog kita, na javi ćete vlastitom snagom i umećem postići ono što vam je bitno. Pred vama je period u kojem morate pokazati veliku volju i upornost, ne smete se previše oslanjati na druge, nego se morate okrenuti sebi i potražiti izvor snage u vlastitim resursima. Na taj način ćete ubrzo videti rezultate kakve i priželjkujete.

Videti u snu više kitova

U slučaju da ste sanjali više od jednog kita, u narednim danima biste morali povesti računa o svom odnosu sa drugim ljudima. Moguće je da ste izgubili kontakt sa svojom okolinom i da vam je komunikacija loša. Verovatno je potrebno da se malo više uključite u rad zajednice ili da više kontaktirate sa kolegama. Bez obzira što primećujete neke razlike među vama koje vam se čine nepremostive, sve to nije tako strašno ni loše kako vam iz tog ugla izgleda. Pokušajte promeniti ugao posmatranja i dajte priliku svojoj okolini da vas uveri u suprotno.

Sanjati jato kitova

Kada u snu vidite jato kitova, to znači da je potrebno da se više posvetite svojoj porodici. Moguće je da ste se u poslednje vreme udaljili ili da ste provodili malo vremena zajedno, a da je to onda ostavilo traga na vaš odnos. Potrebno je da obnovite nekadašnje veze i da povećate bliskost sa članovima svoje porodice. Pronađite vremena i posvetite se onima koji bi vam trebali biti na prvom mestu.

U snu videti da kit izranja

Ako ste sanjali kako kit izranja iz vode, u bliskoj budućnosti biste mogli otkriti nešto što će vas zadiviti. Moguće je da ćete biti svedok nastajanja nekog velikog projekta ili da ćete spoznati nečiju snagu i moć o kojoj ništa niste znali, a to će ostaviti snažan utisak na vas. Takođe je moguće da ćete na sasvim nov način upoznati jednu osobu i poželeti da je dugo zadržite u svom životu.

Ukoliko ste u snu videli da kit ispušta mlaz vode dok izranja, u idućim danima možete očekivati dolazak nekih vesti koje će vas obradovati. Moguće je da ćete dobiti pozitivne rezultate nekog testa koji ste radili, a bio vam je veoma važan, ili da ćete čuti da ste prošli na nekom konkursu i slično. U svakom slučaju, ove vesti će ostaviti snažan utisak na vas i veoma će vas obradovati.

U slučaju da ste u snu videli kako iz vode izranja samo kitov rep, na javi biste mogli imati manjih problema zbog neupućenosti u nešto. Moglo bi se desiti da ste bili upoznati samo sa delićem stvarne situacije i da niste imali uvida u sve ostalo, a to je bilo presudno. Na osnovu tog delića ste doneli konačnu odluku, a ispostaviće se da je ona pogrešna.

Sanjati kita koji zaranja

Kada u snu vidite da kit zaranja, to znači da će jedna osoba odbiti da vas sasluša. Pokušaćete dopreti do te osobe i objasniti joj kako stoje stvari, ukazati joj na svoju ulogu u nečemu, ali će ona odbiti da vas čuje i nastaviće da misli ono što je i mislila. Biće vam teško da to gledate i da se pomirite s tim, ali ništa nećete moći učiniti da privolite dotičnu osobu na saradnju. Možda je potrebno sačekati da prođe neko vreme i onda videti šta se može uraditi.

Videti u snu da pod vodom nestaje kitov rep znači da ćete u poslednji čas saznati za nešto što bi vam moglo bitno promeniti svakodnevnicu. Moguće je da će vam neke stvari promaknuti, da nećete na vreme uočiti ono što je važno, ali da ćete u poslednji čas ipak uspeti sve zajedno spasiti od propasti. Morate se malo više angažovati na nekim životnim poljima kako vam se ne bi ponavljale ovakve stvari i vodile vas u bezizlazne situacije.

Videti nasukanog kita u snu

Ako ste sanjali nasukanog kita, u bliskoj budućnosti biste mogli biti žrtva neke prevare. Moguće je da će vas neko pokušati navesti da potpišete nešto što nije predstavljeno u stvarnom svetlu, ali je moguće i da vas neko pokuša obmanuti na emotivnom planu. Dobro pripazite s kim se družite, kome ukazujete poverenje i šta prihvatate kao logična objašnjenja.

Ukoliko ste u snu videli da se nasukani kit polako i teško pomiče prema vodi, to znači da ćete se mnogo naljutiti kada otkrijete neku prevaru, ali da ćete svim svojim snagama pokušati popraviti svoje stanje. Nećete sebi dozvoliti da bespomoćno sedite i kukate, nego ćete potražiti način da popravite štetu i kaznite krivce. Ovako ćete postupiti čak i ako se bude radilo o određenoj emotivnoj prevari.

Videti u snu da kit ima mladunče

U slučaju da ste sanjali kita koji ima mladunče, u narednim danima bi vam se mogao pojačati roditeljski instinkt. Moguće je da ćete biti mnogo više vezani za svoju decu, ako ih imate, ili da ćete poželeti da se ostvarite na tom polju, ako još uvek nemate decu. Mogli biste osetiti snagu i volju koju samo roditelji mogu osećati kada su u pitanju njihova deca i kada je potrebno uraditi nešto za njihovu dobrobit.

Kada u snu vidite da mladunče kita sisa majku, to znači da će vam uskoro trebati savet jedne mudre osobe koju doživljavate kao svog roditelja. Ta osoba vam je i oslonac i snaga u svim teškim trenucima i bez nje ne biste mogli zamisliti svoj život.  Zato veoma cenite sve što dolazi od te osobe i uvek joj se s ljubavlju vraćate.

Sanjati da jašete kita

Ako ste u snu videli kako jašete na leđima kita, u bliskoj budućnosti biste mogli biti „mezimče“ jedne vrlo moćne osobe. Moguće je da ćete se mnogo dopasti nekome ko ima novac i moć i ko može da vam pomogne u ostvarenju vaših životnih planova. Vaše ideje, iskrenost  i nepodilaženje bi mogli zadiviti ovu osobu i navesti je da vam velikodušno pomogne u onome što želite postići.

Ukoliko ste sanjali kako padate sa kitovih leđa dok ga jašete, na javi biste mogli doživeti neka razočarenja i gubitke. Moguće je da će vas jedna moćna osoba, kojoj ste verovali, uskoro odbaciti iz svog društva i da ćete otkriti kako ste joj poslužili samo da se zabavi na neko vreme.

U slučaju da ste u snu videli kako vas kit povlači pod vodu dok ga vi jašete, u narednom periodu morate biti oprezni i ne pristajati na neke predloge koji mogu doći od jedne moćne osobe. Vrlo je moguće da će vas ta osoba pokušati uvući u neke nelegalne i mutne poslove. Ako na to pristanete, lako bi se moglo desiti da „potonete“ toliko da više ne možete izroniti.

Videti u snu da plivate pored kita

Kada sanjate da plivate pored kita, odnosno zajedno s njim, to znači da biste uskoro mogli dobiti odličnu poslovnu ponudu. Ako prihvatite tu ponudu, mogli biste postati partner nekome ko je vrlo moćan ili nekome ko ima mnogo znanja i snage u onome što radi. U svakom slučaju, ovaj san vam ukazuje na priliku da se ravnopravno uključite u nešto što bi vam moglo biti važno.

Videti u snu kita daleko na pučini

Ako ste u snu videli da je kit daleko na pučini, uskoro biste mogli obratiti više pažnje na svoju intuiciju i ono što vam ona govori. Moguće je da ste u poslednje vreme zanemarili taj deo svoje ličnosti i da ste često ignorisali znakove koje vam je intuicija slala, a kasnije ste videli koliko ste pogrešno postupili. Sada biste trebali obratiti pažnju na ono što vam prirodno dolazi iz dubine uma i ne oglušiti se o taj osećaj.

Sanjati da terate kita

Ukoliko ste u snu terali kita dalje od sebe, u bliskoj budućnosti biste mogli imati problema sa jednom navalentnom i moćnom osobom. Verovatno će se raditi o nekome ko nije navikao da dobije „ne“ kao odgovor na ono što želi. Moraćete biti uporni i dosledni u svom stavu jer ova osoba neće lako odustati. Čak bi se moglo desiti da joj vaš negativan odgovor postane novi izazov koji mora savladati.

Sanjati da milujete kita

U slučaju da ste u snu milovali kita, na javi biste mogli ostvariti veliki dobitak. Moguće je da će vam se isplatiti neka ranija ulaganja ili da ćete dobiti neko neočekivano nasledstvo. U svakom slučaju, očekuje vas lep priliv novca i možete se početi radovati zbog toga.

Videti u snu da neko drugi miluje kita znači da ćete uskoro saznati za neočekivani uspeh jedne bliske osobe i da ćete se tom uspehu iskreno obradovati. Moguće je da će ta osoba uspešno završiti neki posao i dobiti nagradu za to ili da će imati velikog uspeha u igrama na sreću.

Videti u snu da kit napada

Kada u snu vidite da vas je kit napao, to znači da biste u narednom periodu mogli imati problema sa jednom autoritativnom osobom ili sa nekim ko se nalazi na visokim pozicijama u svom poslu. Moguće je i da dođete u sukob sa nekom službenom osobom zbog kršenja određenih zakonskih normi. Takođe je moguće da ćete se sukobiti sa glavom porodice ili sa nekim ko za vas ima veliki značaj.

Ako ste sanjali da vas je kit povredio prilikom napada, u bliskoj budućnosti biste mogli snositi ozbiljne posledice za nešto što ste uradili ili što niste uradili, a trebali ste. Moguće je da ćete se pokajati za ta dela, ali da će za to biti prilično kasno i da ćete morati izdržati svoju kaznu, kakva god ona bila.

Videti u snu da vas kit napada, ali da uopšte ne dopire do vas znači da ćete uskoro pretrpeti neku veću kritiku, ali da se vi na to nećete obazirati. Jednostavno ćete nastaviti da radite po svome i pustićete druge da „laju u prazno“. Moguće je i da ćete morati promeniti taj svoj stav i potruditi se da ispravite ono zbog čega ste bili kritikovani, ali tome nećete pridavati nikakav veliki značaj.

Sanjati da lovite kitove

Ukoliko ste u snu lovili kitove, to bi moglo značiti da ste veoma ambiciozna osoba i da „pucate na visoko“. Puni ste samopouzdanja, imate visoko mišljenje o sebi i sigurni ste da svoje ciljeve možete ostvariti onako kako ste ih zamislili. Ne želite pristajati ni na šta manje od onoga što ste sebi zacrtali i ne pravite kompromise po tom pitanju.

Videti u snu da neko drugi lovi kitove znači da ćete uskoro upoznati jednu osobu koja bi vam mogla biti konkurencija na mnogim poljima. Ovo se može odnositi i na posao i na ljubav, ali i na porodično polje. Vrlo je moguće da nećete biti u prijateljskim odnosima sa tom osobom i da ćete rado izbegavati njeno društvo.

Ubiti kita u snu

U slučaju da ste sanjali da ubijate kita, u narednim danima biste mogli prekinuti komunikaciju sa nekim ko vam je do nedavno bio veoma važan. Moguće je da ćete prekinuti ljubavnu vezu ili čak i brak, moguće je da ćete odseliti iz svoje porodične kuće, ali je moguće i da ćete raskinuti neko poslovno partnerstvo.

Videti u snu da neko drugi ubija kita znači da će jedna vama bliska osoba propustiti ili upropastiti šansu za nešto što joj je važno. Moguće je da će se ta osoba oglušiti o nečije savete i ukazivanja na ono što će kasnije propustiti.

Sanjati da je kit izvrnuo brod

Kada u snu vidite da je neki kit izvrnuo brod, to znači da biste u narednim danima mogli biti svedok velike svađe između vašeg šefa i nekog od radnih kolega. Vrlo je moguće da će ta svađa dovesti do kompletne reorganizacije i premeštaja na druga radna mesta. Nimalo vam neće biti drago kada se to sve desi jer ste vi bili zadovoljni prethodnim stanjem.

Sanjati da je kit izvrnuo vaš brod znači da ćete u bliskoj budućnosti imati mnogo problema u svom poslovanju. Ukoliko imate svoj biznis, mogli biste pretrpeti neke gubitke. Ako radite za druge, moguće je da ćete u svom radu nesmotreno napraviti neke bitne greške i da ćete zbog toga morati snositi velike posledice.

Videti u snu kita u čistoj vodi

Ako ste sanjali da je kit u čistoj vodi, na javi vas očekuje period mira i spokoja. Imaćete priliku da uživate u onome što ste postigli, kao i u harmoniji svog porodičnog života. Sve će vam se složiti onako kako vam najviše odgovara i vi ćete zaista uživati u vremenu provedenom sa dragim ljudima. Posao će vam biti stabilan i neće vam zadavati nikakvu brigu, bez obzira na okolna previranja.

Videti u snu kita u prljavoj vodi

Ukoliko ste u snu videli da se kit nalazi u zagađenoj i prljavoj vodi, naredni period bi vam mogao biti ispunjen problemima i nezadovoljstvom. Moguće je da ćete imati nekoliko poslovnih promašaja i da ćete morati pretrpeti gubitke. Takođe je moguće da vas očekuju svađe i nesporazumi s članovima vaše porodice. Dobra vest je da ovaj period neće dugo trajati.

Sanjati da kitovi napadaju druge ribe

U slučaju da ste u snu videli kako kitovi napadaju i love druge ribe, u bliskoj budućnosti možete očekivati burna vremena na poslovnom planu. Vrlo je moguće da će uskoro uslediti smanjenje broja radnika i preraspodela poslova. Nikako vam se neće dopasti stanje koje će nakon toga nastati, ali ćete se morati pomiriti s tim.

Videti u snu belog kita

Kada sanjate belog kita, to znači da ćete uskoro imati nekoliko iskušenja i da ćete nakon toga započeti novi životni ciklus. Moguće je da ćete doživeti neku vrstu prosvetljenja i da ćete shvatiti neke stvari za koje ranije niste imali razumevanja. U svakom slučaju, dobićete priliku za rast i razvoj na duhovnom planu i vi ćete je znati iskoristiti.

Sanjati plavog kita

Ako ste u snu videli plavog kita, na javi vas očekuje nešto čemu se nikako nećete nadati. S obzirom da su plavi kitovi vrlo retki, ovaj san vam ukazuje na to da ćete dobiti priliku za nešto što dolazi  samo jednom u životu. Na vama je da tu priliku zgrabite oberučke i da je dobro iskoristite jer sigurno neće biti reprize.

Sanjati kita ubicu

Ukoliko ste sanjali kita ubicu, u narednim danima vas očekuje svađa i rasprava s jednom podmuklom osobom. Nećete očekivati njen napad i nećete biti spremni na ono što će vas snaći, ali ćete se ipak uspeti bezbedno izvući iz tog verbalnog sukoba. Ostaćete zatečeni celom situacijom i taj ružan osećaj će vas pratiti još nekoliko dana.

Videti u snu sivog kita

U slučaju da ste sanjali sivog kita, uskoro biste mogli postupiti vrlo smireno i inteligentno u jednom događaju. Nećete biti direktno umešani u ono što će se događati, ali će vas se to ipak ticati. Postavićete se mudro i uspeti sprečiti svađu koja je pretila da bukne. Biće vam drago što će se sve bezbolno završiti, a drugi učesnici tog događaja će vam biti vrlo zahvalni.

Videti crnog kita u snu

Kada u snu vidite crnog kita, to znači da biste mogli biti žrtva jednog ljubomornog napada. Bez obzira koliko argumenata da budete izneli i bez obzira što će svi jasno govoriti vama u prilog, jedna osoba vam neće verovati i uporno će se držati onoga što je sebi umislila. Neće vam biti lako da smirite tu situaciju i za to će vam trebati mnogo strpljenja.

Sanjati da je kit ranjen

Ako ste sanjali ranjenog kita, to znači da biste u narednim danima morali proveriti svoje zdravstveno stanje i da to ne biste trebali shvatati olako. Moguće je da ćete uspeti lako sanirati sve svoje zdravstvene probleme samo ako se uozbiljite i na vreme posetite lekara.

Čuti u snu kako kitovi komuniciraju

Ukoliko ste u snu čuli glasanje kitova i njihovu međusobnu komunikaciju, to znači da ćete uspeti uspostaviti odlične porodične odnose u narednom periodu. Ispravićete neke greške i pronaći zajednički jezik sa članovima svoje porodice i tamo gde ga nije bilo.