Sanovnik » Sanjati » Šta znači sanjati kozu?

Šta znači sanjati kozu?

Koze su vrlo spretne i izdržljive životinje, a uz to su i vrlo radoznale. Hirovite su i tvrdoglave, ali su i veoma umiljate. Posebno su takvi jarići/kozlići i zato ih svako dete voli i raduje se igri s njima. Poznato je da ne treba mnogo sredstava da biste uzgajali koze,  a daju i mleko i meso pa je sigurno da njihovi vlasnici neće biti gladni.

U snovima je motiv koze retka pojava, a njegovo tumačenje se uglavnom odnosi na već nabrojane osobine. Ono što gore nismo pomenuli, a što se često može čuti u svakidašnjoj komunikaciji, je izraz „kozo jedna“ ili „baš si koza“ kada se nekome želi naglasiti da ne razmišlja logično, odnosno da glupo postupa. Iz navedenog je jasno da se snovi o kozama odnose na istrajnost, spretnost, radoznalost, ali i na priličnu naivnost i nepromišljenost. Mogu se odnositi i na zaradu i bogatstvo.

U sanovnicima su i pozitivno i negativno okarakterisani, a to određuju detalji određenog sna.

Sanjati kozu

Ako ste sanjali kozu, u bliskoj budućnosti biste mogli pokazati snalažljivost u nekoj situaciji i  pomoću nje se izvući iz određenih problema. Vaša radoznalost i komunikativnost bi vam mogla pomoći da saznate nešto bitno i da to iskoristite za svoje napredovanje. Međutim, vlastitom tvrdoglavošću biste mogli pokvariti šanse za uspeh i dovesti sebe do razočarenja. Ako ste sanjali kozu, moguće je i da trebate biti oprezniji, da se trebate čuvati vlastite naivnosti i lakovernosti.

Sanjati belu kozu

Ukoliko ste u snu videli belu kozu, na javi vas očekuje uspeh u komunikaciji sa mlađim osobama. Moguće je da ćete se družiti s decom i da ćete se vrlo lepo pri tome osećati. Možda biste mogli započeti rad u nekom vrtiću ili biste mogli čuvati nečije dete. S obzirom da u sebi imate mnogo dečje otvorenost i radoznalosti, ovo je odličan posao za vas. Takođe je moguće da ćete biti mentor nekome koga duže vreme poznajete i čija dobrobit vam je važna.

Sanjati crnu kozu

U slučaju da ste sanjali crnu kozu, u narednom periodu biste mogli nešto pokvariti vlastitom tvrdoglavošću. Moguće je da ćete imati priliku da dođete do željenog cilja, ali da nećete hteti popustiti u nekoj sitnici i da će vam ta prilika propasti. Morate znati odvagati za šta je vredno boriti se i ne popuštati nimalo, a u čemu je to nepotrebno i predstavlja čistu glupost.

Videti smeđu kozu u snu

Kada u snu vidite smeđu kozu, to znači da vas uskoro očekuje dobra zarada. Moguće je da ćete nenadano uspeti plasirati neke svoje proizvode tamo gde niste ni pomišljali da biste mogli imati pristup. Vaša spretnost u komunikaciji i vaša upornost će vas dovesti do osoba koje cene upravo takve osobine i te osobe će vam pomoći da osvojite određeno tržište. Bićete vrlo zadovoljni zaradom i prilikom da širite svoj posao.

U snu musti kozu

Ako ste sanjali da muzete kozu, u bliskoj budućnosti će vam se isplatiti nešto na čemu duže vreme radite. Moguće je da ćete konačno početi ostvarivati dobit i da ćete se pomaknuti sa pozitivne nule. Bićete veoma srećni zbog toga jer ćete se uveriti da niste uzalud verovali u ono što ste radili i da se niste uzalud toliko trudili da to ostvarite. Polako ćete „musti“ dobit i uživati u plodovima svog rada.

Videti u snu da neko drugi muze kozu ukazuje na vesti o nečijem zaposlenju. Moguće je da će vas obradovati saznanje da se jedna bliska osoba konačno zaposlila, da radi u svojoj struci i da od tog posla može lepo živeti.

Hraniti kozu u snu

Ukoliko ste u snu videli kako hranite kozu, na javi biste mogli ulagati u jedno prijateljstvo. Moguće je da ćete uskoro upoznati simpatičnu osobu veselog karaktera koja će vas pozitivno iznenaditi svojom prirodnošću i jednostavnošću. Shvatićete i da je to osoba na koju možete računati i koja uvek drži svoju reč. Potrudićete se da i vi uzvratite određenim ponašanjem i da ne razočarate tu osobu ni u čemu.

Sanjati da neko drugi hrani kozu predstavlja mogućnost da vas neko ogovara. Moguće je da ćete saznati za neke tračeve koji vas neće mnogo uznemiriti, ali će vam biti zanimljivo videti ko se sve bavi vašim životom i nema vremena da živi svoj.

Videti u snu koze u štali

U slučaju da ste sanjali koze u štali, to ukazuje na mogućnost da se u nečemu primirite. Moguće je da ste do nedavno bili prilično razuzdani i nepromišljeni kada su provodi u pitanju i da niste mnogo slušali upozorenja i savete starijih osoba. Sada biste mogli uvideti kako ste prilično preterali i kako je vreme da se smirite i posvetite ozbiljnijem životu. Na to bi vas mogao navesti neki događaj o kojem ćete detaljno razmišljati.

Sanjati kozu s kozlićima (jarićima)

Kada u snu vidite da koza ima mlade, da su s njom jarići, to znači da ćete se iznenaditi bonusima koje ćete uskoro dobiti, ali će se vaše obaveze zbog toga povećati. Moguće je da ćete biti unapređeni u nečemu, da ćete ostvariti veliki profit i da ćete biti nagrađeni, ali će se odmah pojaviti i veća očekivanja od onih koji su vas unapredili. Jedno s drugim ide i tu nema pomoći.

Videti u snu da jare sisa kozu

Ako ste sanjali da kozlić sisa kozu, to znači da ćete u narednom periodu imati neke izdatke, ali da ćete na kraju to pretvoriti u profit. Morate biti svesni da bez ulaganja nema dobitka i da je normalno da vam se na početku čini kako samo dajete, a ništa ne dobijate. Potrebno je da prođe određeno vreme kako bi se stvari razvile i dobile oblik kakav želite.

Sanjati puno koza

Ukoliko ste u snu videli puno koza, uskoro biste mogli steći pravo bogatstvo. Moguće je da ćete dobiti pozamašno nasledstvo ili da ćete imati mnogo uspeha u igrama na sreću. Takođe je moguće da ćete uspešno unovčiti neku svoju ideju i od toga napraviti pravi brend. U svakom slučaju, na pomolu je odličan period za finansije i vi ćete ga dobro iskoristiti.

Videti u snu okupljeno stado koza predstavlja vraćanje dugova koji su vas zabrinjavali i stvarali vam nesanicu. Vrlo je moguće da ćete iznenada popraviti svoje finansijsko stanje i da ćete se s lakoćom rešiti postojećih dugovanja.

Sanjati stado koza koje je raštrkano ukazuje na popravak finansija, ali i na njihovo lako rasipanje. Moguće je da ćete se malo više zaneti cifrom koju ćete dobiti i nećete je znati pametno trošiti. Pokušajte se setiti kako su stariji uvek govorili da je novac teško zaraditi, ali ga je lako potrošiti pa malo prikočite u tom trošenju dok ne smislite dobar način ulaganja.

Sanjati uplašenu kozu

Videti u snu da je koza uplašena i uznemirena ukazuje na vašu neodlučnost oko donošenja jedne odluke. Moguće je da ćete biti uznemireni jer vam niko drugi neće moći pomoći i dati konačan savet kada je neka odluka u pitanju. Sami ćete morati prelomiti i odlučiti šta da uradite pa kako god da bude. Naravno da ćete biti svesni koliko rizikujete i zato ćete se plašiti da ne pogrešite i da sve ne upropastite.

Videti u snu mirnu kozu

U slučaju da ste sanjali mirnu i spokojnu kozu, na javi vas očekuje lep i opušten period. Sve će samo od sebe doći na pravo mesto i rešiti se onako kako je za vas najbolje. Nekada niste ni svesni koliko je nešto za vas dobro ili koliko je nešto za vas loše dok se to ne dogodi. Zato ćete biti prijatno iznenađeni onim što će se desiti jer to nećete tako očekivati. Ovaj put će sve biti baš onako kako treba i nećete imati nikakvog razloga za brigu.

Videti u snu da koza brsti lišće

Kada sanjate da koza brsti lišće, to znači da ćete u bliskoj budućnosti spontano uraditi nešto što će dati dobre rezultate. Moguće je da će vas voditi vaša intuicija i da ćete odlučiti da poslušate osećaj koji imate. To će se na kraju pokazati kao najprirodnija stvar na svetu, kao nešto što se podrazumeva i što jednostavno sledi prirodne tokove. Biće vam drago što niste sumnjali u sebe i svoj osećaj.

Sanjati kozu na steni

Ako ste u snu videli kozu koja stoji na steni, to znači da biste se uskoro mogli „popeti“ na neko „visoko“ mesto. Moguće je da ćete spretno iskoristiti određenu situaciju i da će vam vaša prirodna  snalažljivost omogućiti da dođete na rukovodeće mesto u svojoj firmi ili da ćete dobiti neko visoko priznanje za svoj dosadašnji rad. Kako god bilo, predstoji vam lepo napredovanje i uživanje u pohvalama i počastima.

Videti u snu da se koza penje po stenama predstavlja vaš put ka uspehu i cilju koji ste sebi postavili. Moguće je da ćete se morati malo pomučiti da do tog cilja dođete, ali je izvesno da ste vi u stanju stići i tamo gde niko drugi ne može.

Sanjati da se koze igraju

Ukoliko ste u snu videli kako se koze igraju, u narednim danima biste mogli čuti određene tračeve i dokoličarska prepričavanja uz kafu. Moguće je da će neko od vas očekivati određenu reakciju na te priče, ali ćete vi smatrati da to nije vredno vaše pažnje i da se ne trebate time zamarati. Moglo bi se desiti da vas neko zbog toga nazove čistuncem i da se pomalo uvredi vašim ne zanimanjem.

U snu videti da se koze tuku

U slučaju da ste sanjali da se koze tuku, na javi vas očekuje vest o nečijoj svađi. Vrlo je moguće da vas ta vest uopšte neće iznenaditi jer će se raditi o osobama za koje se moglo očekivati da među njima uskoro „pukne tikva“. Poznato je da su se te osobe držale zajedno dok su spletkarile protiv drugih pa je očekivano da se posvađaju i raziđu sada kada nemaju više kome nešto podmetati.

Sanjati da koza spava

Kada u snu vidite kozu koja spava, to znači da ćete u narednom periodu malo smiriti svoju hirovitost i početi ozbiljnije razmišljati o sebi i svom životu. Moguće je da su vas prošle mladalačke „bubice“ i da je došlo vreme za novi životni ciklus. Uvidećete besmisao jurcanja unaokolo dok vreme nepovratno prolazi i pokušaćete mirno razmisliti o svojoj budućnosti.

Sanjati da koza beži

Ako ste sanjali da koza beži, to znači da ćete propustiti neke dobre životne prilike. Moguće je da nećete na vreme poduzeti odgovarajuće korake kako biste sebi obezbedili uslove za napredak i da ćete se kasnije zbog toga kajati. Ovo se može odnositi na priliku za obrazovanjem i sticanjem potrebne diplome za ono što želite raditi ili se može odnositi na prelazak u drugi grad ili firmu. Te prilike će vam pobeći jer ih nećete na vreme zgrabiti.

U snu uhvatiti kozu

Ukoliko ste sanjali da ste uhvatili kozu, uskoro biste mogli preskočiti neke prepreke i doći do onoga o čemu maštate. Moguće je da ćete i sami biti iznenađeni naglim obrtom situacije, ali ćete se vrlo brzo tome prilagoditi i iskoristiti sve što možete. Bićete veoma zadovoljni i srećni zbog onoga što ćete ostvariti u narednom periodu.

Zaklati kozu u snu

U slučaju da ste u snu videli kako koljete kozu, na javi biste mogli sprečiti neke osobe da o vama šire laži. Moguće je da ćete im stati na kraj tako što ćete ih mudro navesti da se sami razotkriju i pokažu šta rade. Time ćete ih diskreditovati i onemogućiti da takvo nešto ponove.  Biće to vaš veliki trijumf nad zlobnicima koji vam uporno „podmeću nogu“.

Sanjati mrtvu kozu

Kada u snu vidite mrtvu kozu, to znači da ćete se u nešto razočarati. Moguće je da ćete računati na nekoga ili na nešto, a da će se ispostaviti da ste potpuno pogrešili. U zadnji čas ćete se morati snalaziti s onim što imate ili iznenada pozivati ljude na koje se uvek možete osloniti. Nećete imati vremena da o svemu detaljno razmišljate dok se sve to bude dešavalo, ali ćete kasnije dugo biti pod utiskom razočarenja koje ćete doživeti.

U snu videti bolesnu kozu

Ako ste sanjali bolesnu kozu, to znači da je krajnje vreme da se pozabavite svojim zdravljem. Moguće je da ste sebe stavili na zadnje mesto i da o svom zdravlju uopšte ne vodite dovoljno računa. Sve je to u redu dok na „kontrolnoj tabli“ vašeg organizma ne počnu da svetle alarmne lampice i da ukazuju na opasne kvarove. Ne budete li ozbiljno shvatili ovaj problem, mogli biste doći u situaciju da neke kvarove više ne možete popraviti.

Sanjati da koza pase

Ukoliko ste u snu videli kozu koja pase, u bliskoj budućnosti biste mogli polako vraćati nešto što ste ranije ulagali. Moguće je da ćete imati višestruke koristi od tog svog ulaganja, iako vam se tada činilo da je to besmisleno i uzaludno. Kako vreme bude prolazilo, vaše ulaganje će sve više dobijati na značaju i postajati sve profitabilnije.

Sanjati da vas koza napada

U slučaju da ste sanjali da vas je koza napala, u idućim danima možete očekivati sukobe i prepirke s jednom veoma nekulturnom osobom. Moguće je da će vas svojim nastupom uznemiriti jedna glasna „koza“ s kojom nećete imati šta raspravljati. Bilo bi vam ispod svake časti da se spustite na taj nivo i da se objašnjavate s dotičnom osobom. Naravno da će vam ta „koza“ pokvariti dan.

Kupovati kozu u snu

Kada sanjate da kupujete kozu, to znači da ćete se uskoro upustiti u nešto rizično i neobično iako će vam svi drugi govoriti da to ne radite. Neće vas niko moći odgovoriti od onoga što ste sebi zacrtali jer ste vi vrlo tvrdoglava osoba. Koliko ćete imati koristi ili štete od onoga što budete uradili, pokazaće vreme, ali morate biti svesni da će posledice biti samo vaše.

U snu prodavati kozu

Ako ste sanjali da prodajete kozu, to znači da ćete u narednom periodu nagovarati jednu osobu na neku ludost. Moguće je da ćete sebi uvrteti u glavu da bi bilo baš „cool“ da napravite nešto što vam je palo na pamet i da ćete to hteti uraditi u paru s nekim. Ta osoba će imati mnogo više razuma od vas i, na sreću, neće vas hteti poslušati. Kasnije ćete joj zbog toga biti veoma zahvalni.

U snu ukrasti kozu

Ukoliko ste sanjali da kradete kozu, to ukazuje na određeno lukavstvo koje ćete iskoristiti da jednoj osobi nešto dokažete. Moguće je da ćete se poslužiti nečim nedozvoljenim kako biste potvrdili ono što govorite, a da to niko neće otkriti. Bićete spremni na sve i svašta da dokažete da ste u pravu, ali ćete se dobro pripremiti i sakriti sve tragove koji bi vas mogli otkriti.

U snu čistiti iza koze

U slučaju da ste u snu čistili prljavštinu koju je koza napravila, na javi biste mogli „čistiti“ nečije nepodopštine. Moguće je da ćete morati ispravljati nečije greške i da ćete to još trebati i prikriti jer će se raditi o vama bitnoj osobi. Vrlo je moguće da ćete u tom momentu deo tereta preuzeti na sebe i da ćete toj osobi kasnije očitati veliku bukvicu.

Sanjati da poklanjate kozu

Kada u snu vidite kako nekome poklanjate kozu, to znači da ćete određenoj osobi pružiti novu šansu. Moguće je da će vas neko naljutiti, možda razočarati ili u nečemu izdati, ali da ćete vi nakon nekog vremena odlučiti da toj osobi pružite još jednu priliku da dokaže da je vredna vašeg poverenja.

Videti u snu da je neko vama poklonio kozu ukazuje na to da će vam neko nešto oprostiti. Moguće je da ćete se s nekim pomiriti i početi graditi novi i bolji odnos.

U snu milovati kozu

Ako ste sanjali da milujete kozu i da joj tepate, to znači da ćete uskoro pronaći pravi način da smirite jednu buntovnu i hirovitu osobu. Moguće je da ćete dobro razumeti pokretače te osobe i da ćete znati kako da joj priđete na najbolji način. Sve što budete uradili, biće odlično primljeno s njene strane i daće dobre rezultate.

U snu se plašiti koze

Ukoliko ste sanjali da se plašite koze, u narednom periodu biste mogli biti zabrinuti zbog ogovaranja i tračeva koje ćete o sebi čuti. Moguće je da će vam biti veoma važno da ne dođete na loš glas i da se o vama okolo ne prepričavaju neke priče. Niste od onih koje je baš briga šta okolina misli, nego vam je veoma važna reputacija i čuvanje ugleda koji u svom okruženju imate.

Videti u snu da se koza plaši vas

U slučaju da ste sanjali kako se koza plaši vas, to ukazuje na mogućnost da ćete vrlo lako zapušiti usta određenim zlobnicima i prekinuti njihovo ogovaranje. Postavićete se vrlo odlučno i zatražiti objašnjenje od nekih osoba za koje znate da su glavni pokretači cele te priče. To nikako neće očekivati, biće zbunjeni i pomalo uplašeni daljim razvojem cele situacije. Zato će se te osobe brzo povući i ostaviti vas na miru.

Sanjati debelu kozu

Kada u snu vidite debelu kozu, to znači da vas na javi očekuje mnogo bezbrižnog uživanja. Moguće je da ćete uskoro otići na odmor i da ćete se prepustiti besposličarenju i punjenju baterija. Odavno vam je to preko potrebno, ali nikako niste imali priliku da sebi priuštite taj luksuz. Nekada su u pitanju bile finansije, a nekada vreme koje niste imali. Zato će sada sve biti na pravom mestu.

 Sanjati mršavu kozu

Ako ste u snu videli mršavu kozu, to znači da ćete u bliskoj budućnosti doneti neku pogrešnu odluku. Moguće je da ćete se zbog te odluke ubrzo pokajati, ali će biti kasno da bilo šta promenite. Zato dobro razmislite pre nego što nešto budete poduzimali u idućim danima.

Videti u snu kozu u dvorištu

Ukoliko ste sanjali da vam je koza došla u dvorište, na javi bi vas mogla iznervirati poseta neke bezobrazne osobe. Moguće je da ćete biti prinuđeni da se objašnjavate s jednom nekulturnom osobom i da je zamolite da više ne dolazi i da vas ne uznemirava. Moraćete biti odlučni i pomalo grubi kako bi vas ta osoba ozbiljno shvatila. U protivnom ćete imati reprizu.

Sanjati kozu u kući

U slučaju da ste u snu videli kozu u svojoj kući, u stvarnom životu biste mogli biti prilično lakomisleni. Moguće je da ćete se neoprezno poveriti jednoj osobi od koje ćete kasnije samo imati glavobolju. Naravno da će vam biti jasno da ste sami sebi krivi za sve što se kasnije desilo, ali nećete moći nazad.

U snu videti kozu na livadi

Kada sanjate kozu na livadi, to znači da ćete određene ljude staviti na mesto koje im pripada. Nećete se upuštati ni u kakve rasprave ili ubeđivanja, samo ćete na lep i kulturan način izneti svoje mišljenje. Sve to ćete vrlo jasno i spretno odraditi pa neće biti nikakve sumnje šta od drugih očekujete i šta oni mogu očekivati od vas.

Sanjati da su koze uznemirene

Ako ste u snu videli koze koje su uznemirene, to znači da ćete u narednim danima imati posla sa veoma radoznalim osobama. Moguće je da ćete se morati dobro potruditi da neka tajna i dalje ostane tajna i da ne postane predmet rasprave ili prepričavanja. Moraćete biti mudri i domišljati kako biste pažnju suptilno skrenuli na neke druge interesantne teme.

Sanjati da jedete kozje meso

Ukoliko ste u snu videli kako jedete kozje meso, to znači da biste u bliskoj budućnosti mogli nasesti na neku podvalu. Moguće je da će vas neko uspeti ubediti u nešto za što ste ranije sumnjali da je tako kako ta osoba tvrdi. Međutim, ovaj put će biti mnogo uverljivija i uspeće vas prevariti.

Videti u snu da jarac štiti koze

Ako ste u snu videli kako jarac štiti i brani koze, to ukazuje na mogućnost da u skoroj budućnosti dobijete pomoć osobe na koju nikako niste računali. Možda će vas ta osoba iznenaditi svojim zalaganjem i svrstavanjem na vašu stranu, ali ćete pomisliti da od vas želi pažnju koju ste joj ranije uskratili. Takođe je moguće da ćete od te sobe dobiti pomoć zato što će se ona uveriti u ispravnost i plemenitost onoga za šta se vi zalažete.

Sanjati da ste vi koza

U slučaju da ste sanjali da ste vi koza, to pokazuje da sebi nećete moći nešto oprostiti. Moguće je da ćete biti ljuti sami na sebe zbog nečega što ste rekli ili uradili u određenom momentu. Takođe je moguće da ćete sebi zameriti što niste nešto uradili onda kada ste trebali. U svakom slučaju, bićete ljuti sami na sebe, a ništa nećete moći promeniti.

Videti u snu da čuvate koze

Kada u snu vidite kako čuvate koze, to znači da ćete u narednom periodu biti od velike pomoći onima koji će vašu pomoć trebati. Moguće je da ćete biti nečiji savetnik, možda zaštitnik ili nečija velika podrška. U svakom slučaju, nekome će biti drago što ste uz tu osobu.