Sanovnik » Sanjati » K » Šta znači sanjati kockanje (igre na sreću)?

Šta znači sanjati kockanje (igre na sreću)?

Kockanje je igra koja razumnim osobama može biti trenutna zabava, ali koja lako može preći u ozbiljnu ovisnost kod psihički labilnijih osoba. Za igrače je ta igra izazov i privlači ih neizvesnošću, podizanjem adrenalina i verovanjem da će na kraju ostvariti veliki dobitak.

U snovima se kockanje pojavljuje kao motiv upozorenja na određene zablude na javi ili kao nešto što upućuje na neizvesnost i nesigurnost, ali i na određene gubitke. Ovakvi snovi mogu govoriti i o predstojećim avanturama, želji za promenom, ali i želji za bogatstvom.

Stari sanovnici su, uglavnom, negativno opredeljeni kada su u pitanju tumačenja kockanja u snovima, a modernija tumačenja snova imaju malo fleksibilniji pristup pa ovakvim snovima pripisuju i pozitivna i negativna značenja, ovisno o njihovim detaljima.

Sanjati kockanje

Ako ste u snu videli kockanje, u narednom periodu biste mogli imati neke gubitke ili biste mogli nepotrebno rizikovati u nečemu. Vrlo je moguće da vas očekuju određene sumnje i da nećete biti sigurni šta da uradite prilikom donošenja jedne odluke. Takođe je moguće da će vaša pomoć biti potrebna bliskim osobama kako bi realno sagledali neke stvari. Uz sve navedeno, kockanje u snu može nagoveštavati dobitke, ali i gubitke na javi, kao i mešanje u nelegalne poslove.

Sanjati da vi kockate

Ukoliko ste u snu videli kako vi kockate, vrlo je moguće da ste na javi željni avanture i promena. Moguće je da vam je dosadila monotonija svakodnevnice i da želite svoj život nečim osvežiti. Videti u snu da kockate može predstavljati i vašu želju za brzim bogaćenjem kao i nagoveštaj da vas očekuju novčane nesigurnosti. Pazite se prilikom donošenja nekih odluka da ne budete brzopleti jer ćete se kasnije zbog toga kajati.

Videti u snu da neko kocka

U slučaju da ste u snu videli nekoga da kocka, vaša bliska budućnost će najverovatnije biti obeležena pokušajima da jednoj osobi otvorite oči oko neke odluke. Moguće je da ćete se ubeđivati s nekim o štetnosti nečega što čini i da ćete biti zabrinuti za tu osobu. Vaši saveti će joj izgledati kao mešanje u život i uskraćivanje zabave.

U snu dobijati na kocki

Kada sanjate da dobijate na kocki, to znači da vas u stvarnom životu očekuju nepredviđeni gubici. Moguće je da nećete realno sagledati neka dešavanja oko vas i da ćete zbog toga imati prevelika očekivanja. Nadaćete se uspehu, a imaćete gubitke koji su bili mogući, samo što ih vi niste videli.

U snu gubiti na kocki

Ako ste u snu videli da gubite na kocki i bili ste zbog toga očajni, u bliskoj budućnosti će vas nešto obradovati. Moguće je da će se uskoro desiti totalni preokret na nekom polju na kojem ste imali gubitke i bili razočarani. To će vas veoma obradovati i pokrenuti neke drugačije aktivnosti od kojih ćete imati mnogo koristi.

Sanjati da kupujete žetone za kockanje

Ukoliko ste u snu videli kako kupujete žetone za kockanje, u narednom periodu biste mogli uložiti sredstva u neki posao sa neizvesnim rezultatom. Moguće je da će vas poneti nečija dobra priča o tome ili ćete naglo odlučiti da bez rizika nema ni profita pa ćete se upustiti u takvo poslovanje. Bilo bi dobro da se malo više raspitate o onome u što ulažete sredstva jer se neke stvari ipak mogu predvideti.

Sanjati da se kockate u kladionici

U slučaju da ste u snu kockali u kladionici i tamo ostavljali svoj novac, u narednim danima ćete pokušati nagovoriti jednu osobu da promeni svoje mišljenje oko nečega. Moguće je da će to, gledano sa strane, biti „nemoguća misija“, ali vi ćete ipak pokušati. Shvatićete da postoji šansa da uspete i zato ćete se u to i upustiti.

U snu varati na kocki

Kada sanjate da varate na kocki, to znači da se na javi plašite da bi vam neko mogao prigovoriti da ste nešto postigli na sreću i da niste za to vi zaslužni. Plašite se da će vas drugi posmatrati kao lošu osobu koja je do nečega došla bez napora i ličnog rada. To vam stvara osećaj manje vrednosti i čini da se osećate nesigurno kada ste u društvu određenih osoba iz vašeg okruženja.

Videti u snu da vas neko vara na kocki predstavlja vaš osećaj da ste u životu za nešto zakinuti i da su prema vama bili nepravedni. Moguće je da smatrate kako su drugi imali mnogo više sreće nego vi i da ta sreća nije pravedno raspoređena.

Sanjati da kockate kartama

Ako ste u snu kockali pomoću neke kartaške igre, u narednim danima biste se mogli ponašati vrlo prevrtljivo i nedosledno. Moguće je da ćete nekim osobama obećati jedno, a uraditi nešto sasvim drugo. Na vas se neće moći računati i to će mnogo iznenaditi ljude iz vaše okoline jer vas ne poznaju kao takvu osobu.

U snu kockati na ruletu

Ukoliko ste sanjali da igrate rulet i tu ostavljate svoj novac, na javi vas očekuje veliki zaokret na ljubavnom planu. Moguće je da ćete se veoma iznenaditi ponašanjem jedne osobe do koje vam je stalo. Ako vas je ta osoba do sada ignorisala, počeće vam poklanjati pažnju i zanimati se za ono što radite. Imaćete priliku da je bolje upoznate i da joj pokažete kakvi ste vi zaista. Ukoliko vas je ta osoba do sada cenila i bila uvek tu za vas, sada bi mogla početi da se ponaša hladno i sa distancom. Na vama je da utvrdite razloge takvog ponašanja.

 Kockati na poker-aparatima u snu

U slučaju da ste sanjali kockanje na poker-aparatima, u bliskoj budućnosti biste mogli zapasti u neke dugove. Vreme je da se uozbiljite i da realno sagledate trenutnu poziciju u svom životu. Morate shvatiti da je nerealno očekivati da vas neko izdržava dok vi ništa ne radite i ničim ne doprinosite tom izdržavanju. Vreme je da preuzmete ozbiljniju ulogu u vlastitom životu i pokažete osobama oko sebe da ste sazreli i da se možete brinuti sami za sebe.

Kockati u snu kockicama

Videti u snu da kockate bacajući kockice predstavlja određeno iznenađenje na javi. Moguće je da ćete biti primorani doneti neku odluku koja vam se neće dopasti, ali je moguće i da ćete se iznenaditi nekim vrlo dobrim ishodom kojem se niste nadali. Svakako ćete biti začuđeni nečim.

Sanjati da ste dužni zbog kockanja

Kada u snu vidite da ste zbog kockanja dužni nekome, to znači da vas u narednim danima očekuje neka sramota i poniženje. Moguće je da ćete se loše poneti u određenoj situaciji i da će to naići na osudu vaše okoline. Isto tako je moguće da ćete i sami biti ljuti na sebe jer ste dozvolili da se takvo nešto desi.

U snu se obogatiti kockanjem

Ako ste u snu videli da ste se obogatili kockanjem, u narednim danima možete očekivati da će vas nešto „spustiti na zemlju“ i pokazati vam da se ne može živeti od iluzija. Moguće je da ste se previše zanosili nekim nerealnim idejama i da ste zbog toga propuštali stvarne prilike da nešto postignete u životu. Konačno ćete dobiti jasan uvid u svoje zablude i početi drugačije živeti.

U snu propasti zbog kockanja

Ukoliko ste sanjali da ste propali zbog kockanja, u bliskoj budućnosti vas očekuje napredak na mnogim poljima. Shvatićete na koji način morate pristupiti nekim osobama, ali i nekim poslovima i to će vam mnogo promeniti trenutnu situaciju. Sve će vam krenuti nabolje jer ćete vi promeniti svoje ponašanje i ugao gledanja na život. Nećete se nadati nerealnom, nego ćete sami sve graditi.

Sanjati da ste zakinuti prilikom kockanja

U slučaju da u snu osećate da su vas zakinuli tokom kockanja, na javi ćete doživeti neku nepravdu ili ćete vi misliti da je to nepravda. Međutim, nećete uzeti u obzir da ste i sami računali na to da će nešto možda biti, a možda i neće i da ste se već bili pomirili sa bilo kojim od ovih ishoda.

Videti u snu da ste ovisni o kockanju

Kada sanjate da ste ovisni o kockanju, to znači da vas u narednim danima očekuje suočavanje sa činjenicom da će vam neko okrenuti leđa i uskratiti svoju pomoć. Moraćete nastaviti dalje sami i snalaziti se kako znate i umete. Tek onda će vam postati jasno da ste bili mnogo oslonjeni na nekoga drugog i da ste zavisili od te pomoći.

U snu se lečiti od potrebe za kockanjem

Ako ste se u snu lečili od potrebe za kockanjem, uskoro ćete na javi postati svesni nekih poroka kojima ste se postepeno predali. Moguće je da niste ni primetili kako vam nešto od tih poroka stalno nedostaje i kako ste se polako navikli na sve to. Ovo osvešćenje će vas mnogo iznenaditi i zabrinuti.

Sanjati nagovaranje na kockanje

Ukoliko ste u snu vi nekoga nagovarali na kockanje, u bliskoj budućnosti biste se mogli pokajati zbog nečega što ste jednoj osobi predložili. Saznaćete da se ta osoba uopšte nije dobro snašla u svemu tome i da je sama sebi time zakomplikovala život. Biće vam veoma krivo što ste bilo šta pokušavali učiniti po tom pitanju.

U slučaju da vas u snu neko nagovara na kockanje, u narednom periodu možete očekivati lažna druženja i laskanja koja ne vode ničemu dobrom. Pripazite se nekih osoba koje su previše „slatke“ i koje su vam uvek na usluzi, ne poveravajte im se i držite ih podalje od svoje porodice.

Kada u snu vidite da neko nekoga nagovara na kockanje, to znači da ćete uskoro biti svedok jedne ružne rasprave u kojoj nećete znati kako da se ponašate. Nećete moći samo tako otići, a biće vam vrlo neprijatno da ostanete i slušate sve što govore. Atmosfera će biti nezdrava i zlobna.

U snu otići u zatvor zbog kockanja

Ako ste sanjali da ste završili u zatvoru zbog kockanja, to znači da biste u skoroj budućnosti mogli osetiti priličan strah od nekih neizvesnosti. Mogli biste biti uplašeni da će u nekom poslu nešto krenuti po zlu i da nećete biti u stanju to popraviti. A možda ćete se plašiti da će vas neko prevariti i navesti na nešto loše što će vas kasnije dodatno „ukopati“.

Zbog kockanja se plašiti uterivača dugova u snu

Ukoliko ste sanjali da se plašite nekoga ko bi mogao tražiti naplatu dugova nastalih tokom kockanja, na javi ćete imati problema zbog neke nepromišljene greške iz prošlosti. Moguće je da vas to još uvek opterećuje i da se nikada niste pomirili sa onim što je bilo. Još se plašite da će vas neko etiketirati kao „tog i tog koji je radio to i to“ nekada davno.

Sanjati da ulazite u kockarnicu

U slučaju da ste u snu videli kako ulazite u kockarnicu, u stvarnom životu biste mogli biti željni provoda i uzbuđenja. Verovatno ste osoba koja voli dinamiku i koju monotonija svakodnevnog života naprosto ubija. Dosadilo vam je da čekate neke interesantne događaje pa ste rešili da ih sami potražite ili stvorite.

Sanjati da ste u kockarnicu ušli u velikom stilu i da ste ostavili upečatljiv utisak predstavlja vašu težnju da se proslavite i da budete poznati. Moguće je da čeznete za pažnjom i potvrđivanjem vaše vrednosti od strane okoline u kojoj se nalazite jer ste opterećeni razmišljanjem kako vas drugi vide.

Videti u snu da ste u kockarnicu ušli potpuno siromašni upućuje na vaš osećaj manje vrednosti i nepripadanja određenom krugu ljudi s kojima ste u kontaktu. Ne verujete da vas oni žele u svom društvu i plašite se da bi vas mogli ismejavati.

U snu biti izbačen iz kockarnice

Kada u snu vidite da ste izbačeni iz kockarnice, to znači da ste na javi vrlo povučena i ozbiljna osoba koja živi strogo po pravilima. Nikako vam nije jasno šta drugi vide u besmislenim zabavama i uzaludnom trošenju vremena kada je toliko obaveza oko njih. Ne vidite smisao u životu koji oni žive kao što ni oni ne vide smisao u vašem.

Sanjati da radite u kockarnici

Ako ste u snu videli da radite u kockarnici, to znači da biste u bliskoj budućnosti mogli posvetiti više pažnje svom odmoru i zabavi. Moguće je da ćete shvatiti koliko je život prolazan i kako brzo jedno zamenjuje drugo pa ćete se potruditi da u taj svoj život unesete što više zabave i smeha. Potrudićete se da vi budete osoba koja će oplemeniti svaki svoj dan, umesto da čekate da vam to drugi urade.

U snu plaćati nekome da kocka

Ukoliko ste u snu videli kako plaćate nekome da kocka, u narednom periodu biste mogli imati loš uticaj na jednu osobu. Mislićete da toj osobi činite dobro i da joj pomažete da sebi olakša život, a u stvari ćete joj time učiniti samo loše. Navešćete tu osobu da se navikne na pomoć i da je stalno očekuje, pri tome se uopšte ne trudeći da sama nešto učini za sebe.

Kockati sami u snu

U slučaju da ste sanjali da sami kockate, to ukazuje da ste vi osoba koja se najbolje snalazi kada je sama i kada joj niko ne dosađuje. Nije vam problem da sebi nađete zabavu i za to vam nisu potrebna velika društva. Umaraju vas tuđa mišljenja i prilagođavanje svima oko vas.

Drugačije tumačenje ovog sna je da se plašite kako ćete biti odbačeni od svih i kako nećete imati društvo ni za zabavu ni za posao.

Sanjati da kockate sa voljenom osobom

Kada u snu vidite da kockate sa voljenom osobom, to znači da ćete u nečemu preterati kada je vaša voljena osoba u pitanju. Moguće je da ćete svojim ponašanjem ispitivati njene granice izdržljivosti i da će vam se to obiti o glavu. Bolje je da budete pametniji po tom pitanju.

U snu kockati s roditeljima

Ako ste sanjali da kockate sa svojim roditeljima, to znači da biste ih na javi mogli nečim veoma povrediti i razočarati. Moguće je da nećete ozbiljno uzeti u obzir njihove osećaje prilikom nekih postupaka i da ćete kasnije shvatiti da ste bili prilično okrutni u svojoj neosetljivosti za njih.

Sanjati kockanje s neprijateljem

Ukoliko ste u snu kockali sa svojim neprijateljem, u bliskoj budućnosti ćete imati priliku da izaberete način na koji ćete se pomiriti sa jednom osobom. Biće to prilika koja se ne propušta i samo od vas zavisi hoćete li je iskoristiti ili propustiti.

Sanjati kockanje sa životom

U slučaju da ste se u snu kockali svojim životom, na javi biste mogli dobiti opomenu od tog života u vidu neke stresne i opasne situacije. Moguće je da će vas nešto dobro prodrmati i pokazati vam s čim se igrate i šta možete izgubiti ako tako nastavite. Shvatite ozbiljno ovu lekciju.

Videti u snu kockanje u velikom društvu

Kada sanjate da kockate u velikom društvu i da se dobro zabavljate, to znači da ćete na javi biti spremni na pokazivanje onoga čime raspolažete i šta možete kad hoćete. To se može odnositi i na materijalne mogućnosti i na one sposobnosti koje imate kao osoba. Biće vam važno da se pokažete na svakom polju sa istim uspehom i da vam se drugi zbog toga dive.

Videti u snu da kockate u velikom društvu, ali da se uopšte ne zabavljate predstavlja vaš napor da opstanete u nekoj sredini koja vas guši. Moguće je da se krećete u nekom društvu samo zato što vas posao i obaveze na to teraju, a privatno vam takvo društvo uopšte ne odgovara i rado biste ga izbegli. Pred tim osobama glumite da je sve u redu i da nemate ništa protiv tog druženja.