Sanovnik » Sanjati » Šta znači sanjati kaput?

Šta znači sanjati kaput?

Jasno je da kaput nosimo onda kada nam treba zaštita od hladnoće i kada želimo da sakrijemo svoje telo od vanjskih uticaja. Što je kaput duži i deblji, zaštita je veća. Kroj i boja kaputa mogu govoriti o našem odnosu prema okolini, o uticaju okoline na nas, o praćenju modnih trendova i želji da se uklopimo u ono što je trenutno prihvatljivo i cenjeno ili o želji da svemu tome kontriramo i prkosimo.

Otprilike je isto stanje i kada se kaput kao glavni motiv nađe u našim snovima. Takvi snovi ukazuju na potrebu za zaštitom i toplinom, za skrivanjem sebe i svojih osećanja od okoline u kojoj živimo ili govore o želji za isticanjem i napredovanjem.

Sanovnici daju pozitivne karakteristike snovima o kaputu i smatraju da takvi snovi predskazuju uspeh. Ipak, neki detalji u ovim snovima mogu svrstati san u onaj koji nosi negativnu poruku sanjaču.

Sanjati kaput

Ako ste sanjali kaput, u narednom periodu biste mogli dobiti zaštitu koja vam je potrebna i na taj način biste mogli rešiti mnoge probleme u svom životu. Moguće je da ovaj san upućuje na to da ste vi buntovna osoba koja rado pokazuje svoju individualnost i rado prkosi pravilima. Takođe je moguće da se veoma trudite prikriti svoja osećanja i ono što zaista mislite i tako ne dozvoliti svojoj okolini da vas povredi. San o kaputu može nagoveštavati potrebu za toplinom kao i mogućnost napredovanja i uspeha.

Sanjati muškarca u kaputu

Ukoliko ste u snu videli muškarca u kaputu, u bliskoj budućnosti vas očekuje rešavanje problema sa velikom odlučnošću i samopouzdanjem. Ništa vam neće biti teško ni zbunjujuće, jasno ćete videti uzroke i rešenja svakog problema pa će i rezultati biti odlični. Uz sebe ćete imati osobe od poverenja i nećete se osećati napušteno.

Videti u snu ženu u kaputu

U slučaju da ste sanjali ženu u kaputu, naredni dani bi vam mogli biti ispunjeni razmenom nežnosti i uspostavljanjem boljih odnosa sa osobama iz vaše okoline. Moguće je da ćete pronaći zajednički jezik s nekim s kim to dugo niste mogli i da ćete se osećati snažno i stabilno. Imaćete razumevanje i zaštitu koja vam je potrebna da biste mogli normalno funkcionisati i graditi ono što ste zamislili.

Nositi kaput u snu

Videti u snu da nosite kaput predstavlja siguran i prosperitetan period u životu. Vrlo je moguće da ćete u bliskoj budućnosti biti zaštićeni i sigurni u sebe. Lako ćete se nositi sa problemima na koje naiđete i nećete se previše otvarati osobama oko sebe. Bićete oprezni i vodićete računa o tome ko vam i šta priča.

Sanjati veliki kaput

Kada u snu vidite veliki kaput, to znači da biste na javi mogli imati prevelika očekivanja od nekoga ko vam je privržen ili od nekoga ko o vama brine. Moguće je da ne vidite realno situaciju u kojoj se nalazite i da od drugih osoba očekujete da čine čuda tamo gde to nikako nije moguće. Takva očekivanja bi vas mogla dovesti do razočarenja, ali i do optuživanja drugih za nešto za što nisu krivi.

Sanjati mali kaput

Ako ste u snu videli mali kaput, u narednim danima biste mogli biti iznenađeni nedostatkom nečijeg interesovanja za vas. Moguće je da ste računali na nečiju pomoć i podršku, ali će se ispostaviti da ta osoba o vama uopšte ni ne misli i da se morate sami snalaziti kako znate i umete.

U snu videti dugi kaput

Ukoliko ste sanjali da ste vi u dugom kaputu, to ukazuje da u stvarnom životu pokušavate zaštititi svoju privatnost i skloniti se od očiju javnosti. Moguće je da ste po prirodi zatvorena i povučena osoba, ali je moguće i da trenutno pokušavate sačuvati samo za sebe neke događaje i osobe. Možda ne želite da se određeni tračevi šire unaokolo i da vas dovode u vezu s njima.

Sanjati da je neko drugi u dugom kaputu upućuje na to da ćete u narednim danima upoznati jednu vrlo zatvorenu osobu s kojom nikada nećete znati na čemu ste. Biće vam teško da s tom osobom uspostavite dublje odnose jer nećete moći dopreti do onoga što ta osoba zaista misli. Stalno ćete biti obuzeti određenim sumnjama i proveravanjem.

Videti kratki kaput u snu

U slučaju da ste u snu videli kratki kaput, u bliskoj budućnosti biste mogli dobiti neke konkretne i lepo odmerene odgovore na ono što vas bude kopkalo. Moguće je da ćete uskoro naći načina da doprete do suštine jednog intrigantnog problema, a da ne pokvarite odnose sa nekom osobom do koje vam je stalo.

Sanjati da ste vi u kratkom kaputu predstavlja vašu odrešitu i jasnu prirodu. Niste osoba koja voli da se prenemaže i da nešto potajno kalkuliše, nego ste od onih koji vrlo jasno kažu to što imaju i od suprotne strane očekuju isto. Ne volite zamagljene stvari u životu ni igru „mačke i miša“ jer želite uvek znati na čemu ste i šta od drugih možete očekivati.

U snu videti svoj kaput

Kada sanjate svoj kaput, to znači da vas u idućem periodu očekuju uspesi i napredovanja. Dobićete priliku da pokažete sve što znate i da to znanje iskoristite na najbolji mogući način. Imaćete svu potrebnu snagu i zaštitu u samima sebi i neće vam biti potrebna ničija pomoć. Shvatićete koliko je dobar osećaj kada čovek veruje u sebe i u ono što u sebi nosi.

Sanjati tuđi kaput

Ako ste u snu videli tuđi kaput, moguće je da ste u stvarnom životu nekome zavidni i da priželjkujete nešto što nije vaše. Takođe je moguće da vam je potrebna nečija zaštita i pomoć da biste do kraja doveli ono što ste započeli. U tom slučaju, velika je verovatnoća da ćete tu zaštitu i dobiti i da ćete ostvariti ono što ste naumili.

Obući kaput u snu

Ukoliko ste sanjali da oblačite kaput, u bliskoj budućnosti možete očekivati da će vam se javiti neko ko potajno prati vaš život i pomaže vam već duže vreme. Moguće je da imate „anđela čuvara“ u liku određene osobe kojoj je veoma stalo do vaše dobrobiti. Sada je došlo vreme da saznate o kome se radi i da toj osobi zahvalite na podršci „iz sene“.

Skinuti kaput u snu

U slučaju da ste u snu skinuli kaput, na javi ćete se neočekivano otvoriti pred jednom osobom i bez zadrške reći sve što vam je na duši. Bićete rasterećeni i nećete razmišljati o tome da ste dušu ogolili potpunom strancu. Ta ispovest će vam doneti potrebno olakšanje i pomoći će vam da jasnije vidite ono što trebate preduzeti u budućnosti.

Staviti u snu kaput u ormar

Kada sanjate da ste stavili kaput u ormar, to znači da ćete uskoro doneti neku važnu odluku kojom ćete jednoj osobi dati priliku da vas vidi u pravom svetlu. Nećete glumiti nešto što niste i nećete držati podignute štitove pred tom osobom. Bićete iskreni i dobronamerni u svemu što zajedno budete radili. Odlučićete da date priliku i sebi i toj osobi da izgradite nešto lepo i dugotrajno.

Okačiti kaput na vešalicu u snu

Ako ste u snu videli kako ste okačili kaput na vešalicu, u bliskoj budućnosti biste mogli preći preko nečega što se ranije dogodilo. Moguće je da ćete popustiti i jednoj osobi oprostiti nešto za što ste smatrali da nikada nećete moći zaboraviti. Vreme će pokazati da nema sreće od ljutnje i zategnutih odnosa pa ćete to želeti prekinuti i dovesti svoj život u potreban balans.

U snu prodavati kaput

Ukoliko ste sanjali da prodajete kaput, u idućim danima ćete se zbog nečega pokajati. Moguće je da ćete poverovati u nečija obećanja, ali da ćete ubrzo shvatiti da ste izigrani. Bićete veoma razočarani i nećete se lako pomiriti sa činjenicom da su vas „preveslali“ ljudi za koje ste verovali da to nikada ne bi uradili.

Kupovati kaput u snu

U slučaju da u snu kupujete kaput, na javi možete očekivati veliki uspeh u nečemu što budete poduzimali u narednom periodu. Ovaj san se može odnositi i na poslovni i na porodični život podjednako. Pronaći ćete pravi način da izbalansirate svoje obaveze i mogućnosti koje imate te da tako stvorite prostor za ostvarenje onoga što želite.

Sanjati da perete kaput

Kada u snu perete kaput, to znači da ćete nekome nešto iskreno priznati. Moguće je da nećete moći ili da nećete želeti više skrivati istinu od jedne osobe i da ćete joj otkriti sve do detalja. To će za vas značiti veliko rasterećenje jer vas je to skrivanje iscrpljivalo i držalo na stalnom oprezu da nešto ne pogrešite.

Isprljati kaput u snu

Ako ste sanjali da vam je kaput prljav, u narednim danima ćete se zbog nečega stideti. Moguće je da ćete na nekom okupljanju ostaviti lošu sliku o sebi i da ćete se uplašiti za svoju reputaciju. Ovaj san može značiti i da se vi plašite da neko ne stekne loše mišljenje o vama, da ne napravite neki pogrešan potez i ne ostavite loš utisak na određene osobe.

Sanjati da krpite kaput

Ukoliko ste u snu krpili svoj kaput, to ukazuje na vaše nastojanje da popravite sliku o sebi i svom ponašanju. Moguće je da ste se nepromišljeno ponašali u poslednje vreme i da je to ostavilo određene posledice na vašu reputaciju. Potrudićete se da povratite prethodno poverenje i da dokažete nekim osobama da na vas i dalje mogu računati kao na ozbiljnu i odgovornu ličnost.

U snu poderati kaput

U slučaju da ste sanjali da ste poderali kaput, u stvarnom životu biste mogli patiti za toplinom i nežnošću. Moguće je da će vam faliti nečija ljubav ili da ćete žaliti za nekim propuštenim prilikama u odnosu sa jednom posebnom osobom. Možda ste trebali biti odlučniji i preuzeti više inicijative onda kada je za to bilo pravo vreme.

Sanjati da bacate kaput

Kada u snu vidite kako bacate kaput, to znači da biste u narednim danima mogli biti vrlo naivni. Moguće je da će vas neko lako iskoristiti u jednoj situaciji za koju ćete tek kasnije saznati da nije ni slična onome kako je vama predstavljena. Bićete razočarani i ljuti sami na sebe i svoju naivnost, ali više ništa nećete moći promeniti na tom polju.

Sanjati da posuđujete kaput

Ako ste u snu vi nekome posudili kaput, uskoro biste mogli stati iza nečije odluke i biti podrška određenoj osobi u nečemu što bude radila. Moguće je da će se ta osoba boriti za ono što joj pripada, a da je njena okolina neće razumeti niti joj pomagati u tome. Vi biste joj mogli biti glavna podrška i jedina nada u toj borbi.

Sanjati da od nekoga posuđujete kaput predstavlja vašu nesigurnost na javi. Moguće je da ste vrlo ranjivi zbog nečega i da ne znate da li ćete moći kroz sva dešavanja proći sami, a da se ne slomite. Zato vam je potreban neki jači oslonac u narednom periodu i neko da vas prihvati u slučaju pada.

U snu ukrasti kaput

Ukoliko ste u snu ukrali kaput, to ukazuje na nove šanse koje ćete sami sebi obezbediti. Moguće je da ćete biti vrlo snalažljivi i da ćete nekoga navesti da vam ponudi nešto što se ne odbija. Dobićete nove prilike za napredak i uspeh, a za njih ćete sami biti zaslužni. Moguće je da ćete se malo gristi oko načina na koji ste do toga svega došli, ali ćete na kraju zaključiti da nikoga niste naterali da vam pomogne, nego da su ipak svi imali slobodnu volju.

Pokloniti kaput u snu

U slučaju da ste sanjali da poklanjate kaput, na javi možete očekivati da ćete biti nečiji mentor. Vrlo je moguće da ćete svoje znanje i iskustvo poželeti preneti na jednu mlađu osobu i da će vam ta osoba biti vrlo zahvalna zbog toga. Uživaćete u radu sa svojim učenikom i ništa vam neće biti teško kada je njegovo napredovanje u pitanju.

Sanjati više kaputa

Kada u snu vidite više kaputa, to znači da će vas u stvarnom životu nešto višestruko obradovati. Moguće je da ćete konačno dobiti sve zaostatke koje ranije niste mogli naplatiti, ali je moguće i da će vam se javiti jedna osoba koju dugo niste čuli i tražiti da se vidi s vama. U svakom slučaju, biće to lep period za vas.

Sanjati crni kaput

Ako ste sanjali crni kaput, u bliskoj budućnosti biste mogli navući nečiju mržnju na sebe. Moguće je da ćete svojim nepromišljenim izjavama izazvati ljutnju određenih osoba ili da ćete nekoga dovesti u nezavidan položaj. Zbog toga biste se mogli naći na nečijoj listi nepoželjnih osoba i mogli biste imati manjih problema u narednom periodu.

Sanjati crveni kaput

Ukoliko ste u snu videli crveni kaput, na ljubavnom polju vas očekuju bitne promene. Moguće je da ćete se ohrabriti i nekome priznati svoja osećanja, a to će onda dovesti do započinjanja ozbiljne veze ili braka. Takođe je moguće da ćete poboljšati svoj ljubavni život i u njega uneti značajne promene, ako se već nalazite u braku ili ozbiljnoj vezi.

Videti u snu beli kaput

U slučaju da ste sanjali beli kaput, to ukazuje na vašu spremnost da svoje odnose sa drugim ljudima gradite na iskrenosti i poverenju. Ne želite nikakve nejasne stvari i nepoštene poslove pa takvo nešto očekujete i od drugih ljudi. Spremni ste svima pružiti podršku i pomoć ako se nalazite na istim „talasnim dužinama“ kada su ovakva očekivanja u pitanju.

Videti zeleni kaput u snu

Kada sanjate zeleni kaput, to znači da ste vi vrlo prirodna osoba koja nije opterećena formama. Ne želite glumiti ono što niste niti se želite opterećivati bilo kakvim snobovskim i malograđanskim očekivanjima. Živite svoj život slobodno i rasterećeno od pretvaranja i prenemaganja. Vaša parola je da „što vidite to i dobijete“ i ne nameravate je menjati ni zbog koga.

Sanjati plavi kaput

Ako ste u snu videli plavi kaput, to znači da biste uskoro mogli upoznati nekoga ko će vas veoma pozitivno iznenaditi. Moguće je da će to biti osoba koja će vas duhovno stimulisati i poticati na razvoj i napredovanje na intelektualnim sferama života. Uz tu osobu biste mogli promeniti neke poglede na život i imati drugačija očekivanja u budućnosti. Takođe biste mogli postati smireniji i zadovoljniji onim što imate.

Sanjati žuti kaput

Ukoliko ste sanjali žuti kaput, to ukazuje na vašu veselu prirodu. Vi ste osoba koja se retko kad žali na nešto i koja u svemu pronalazi pozitivne stvari. Spremni ste pomoći svima kojima možete i ne očekujete ništa zauzvrat. Svojim optimizmom unosite radost i „sunce“ gde god da se nađete pa je pravi blagoslov imati vas u svojoj blizini.

U snu videti ljubičasti kaput

U slučaju da ste u snu videli ljubičasti kaput, u bliskoj budućnosti biste se mogli naći u jednom elegantnom društvu. Moguće je da ćete poželeti da budete vrlo otmeni i da će to za vas imati poseban značaj. Na taj način ćete nekome dokazati da ste dovoljno dobri i dovoljno sposobni da se snađete gde god da se zateknete.

Sanjati stari kaput

Kada sanjate stari kaput, to znači da biste u bliskoj budućnosti mogli ponovo posegnuti za nečim što ste pokušali ostaviti iza sebe. Moguće je da nećete biti dovoljno jaki da se oduprete nekim porocima ili starim navikama i da ćete se kasnije zbog toga kajati.

Videti novi kaput u snu

Ako ste sanjali novi kaput, uskoro biste mogli okrenuti novi list u svom životu. Vrlo je moguće da ćete potražiti novo društvo i da ćete se potruditi da vaš život dobije sasvim novi izgled. Nećete se želeti vraćati na ono što vas je vuklo dole umesto da vas gura ka uspehu i to će biti dobra odluka.

Sanjati da isprobavate kaput

Ukoliko ste u snu isprobavali kaput, to znači da ćete na javi oko nečega biti vrlo neodlučni. Nećete znati za šta da se opredelite jer nikako nećete moći odlučiti koja opcija vam više odgovara, a koja vas ograničava i koči. Moguće je da ćete ispipavati nečije mišljenje i da ćete na osnovu njega odlučiti da li da otvoreno iznesete svoje stavove ili ne.

U snu videti kaput sa džepovima

U slučaju da ste sanjali kaput sa džepovima, to ukazuje na mogućnost da nešto krijete i želite zadržati samo za sebe. Moguće je da ste po prirodi zatvorena osoba koja ne poklanja lako svoje poverenje drugima, ali je moguće i da od drugih krijete neke veće tajne koje bi oni trebali znati.

Zameniti kaput u snu

Kada u snu vidite kako ste s nekim zamenili kaput, to znači da potajno priželjkujete nešto što neko drugi ima. Moguće je da vam se sviđa nečiji partner ili partnerka ili da maštate o životu koji neko drugi živi. Takođe je moguće da želite zaštitu kakvu ima određena osoba, a vi nemate.

Videti u snu kaput s krznom

Ako ste sanjali kaput s krznom, to znači da će vam se u bliskoj budućnosti popraviti finansije i da ćete lako ostvariti ono što ste zamislili. Moguće je da ćete se popeti na društvenoj lestvici i da ćete živeti bogatijim životom na raznim životnim poljima. I poslovni i porodični život bi vam mogli doživeti poboljšanje i vi biste mogli biti vrlo zadovoljni.