Sanovnik » Sanjati » LJ » 💋 Ljubljenje- šta znači sanjati da se ljubiš?

💋 Ljubljenje- šta znači sanjati da se ljubiš?

Ljubljenje je radnja koja izaziva prijatne osećaje, pa bi i san u kojem se ljubite s nekim trebao biti prijatan, što najčešće i jeste. To najbolje znaju tinejdžeri, ali i mnogi odrasli.

Međutim, šta ako se s nekim u snu ljubite, a nije vam prijatno? Ako ste sanjali da ljubite nekoga koga ne biste smeli, pa osećate krivicu? Ili ste sanjali da ljubite nekoga koga baš ne volite, ko vam je odbojan, pa osećate gađenje? A ima i toga.

Sve ove varijante su moguće u snu i verovatno su vam se nekada i desile. Snovi su takvi, nepredvidljivi i često nemogući, ali ih ipak sanjamo. Srećom, češći su oni snovi u kojima se ljubimo s nekim i pri tome uživamo, nego ovi drugi.

Ljubljenje zaista podstiče lučenje hormona sreće i izaziva poseban osećaj povezanosti sa osobom koju ljubite. Ne odnosi se ljubljenje samo na ljubavnike i erotske snove. Zamislite majku koja ljubi svoje dete, ili sestra sestru. Kroz takav poljubac se prenose posebne emocije i na jednu i na drugu osobu.

Život bez ljubavi bi bio nemoguć. Jer, kad ne bi bilo ljubavi, ne bi bilo ni ljubljenja. Međusobni odnosi bi bili hladni i lišeni toplih emocija, što znači da ne bi bilo ni praštanja ni pomirenja. Svet bi bio u kolapsu i brzo bi nestao.

Srećom po nas, na svetu još uvek ima ljubavi i puno ljubljenja, a nadamo se da će tako i ostati. Topli ljubavni zagrljaji, koji uvek vode u tople poljupce, nezamenjiv su deo ljubavnih odnosa. Na kraju krajeva, svako dete će vam potvrditi da više voli kad se mama i tata ljube nego kad se svađaju.

Zato slobodno i bez krivice sanjajte da se ljubite s nekim i da pri tom uživate. Nema štete, to je ipak samo san. Što se u snu desi, u snu i ostaje. A svakako je lepše nego da sanjate kako se svađate i mrzite, ili da se s nekim tučete. Posle takvih snova ste umorni ceo dan. A posle ljubljenja… eh.

Naravno, nakon sanjanja snova, bilo bi dobro i da ih protumačimo, pa da znamo da li smo se ljubili uzalud ili ne. Većina starih sanovnika se slaže da ljubljenje u snu ostavlja pozitivne događaje i na javi, a tome se pridružuju i modernija tumačenja snova.

Svakako, svaki san ima svoje okolnosti i specifičnosti, pa ga to izdvaja od drugih koji su slični i daje mu posebna tumačenja. Vaš zadatak je da osluškujete svoje snove i povezujete ih sa vašim osećajima jer ćete tako najbolje znati šta vam san poručuje. A mi ćemo vam našom listom pojmova i njihovim tumačenjem pomoći koliko možemo.

Sanjati da se ljubiš

Ako ste sanjali da se ljubite s nekim, očekuje vas lepo i ugodno provedeno vreme sa dragim osobama. Osećaćete se lagano i rasterećeno, a vreme će vam proleteti.

Sanjati da ljubite nekoga

Ukoliko ste sanjali da vi ljubite nekoga, osetićete nalet kreativnosti i inspiracije u poslu, pa ćete dobiti mnogo dobrih ideja. Ako ste se osećali ugodno u snu dok ste ljubili nekoga, vaša kreativnost će biti plodonosna. U slučaju da vam je taj san ostavio „gorak ukus u ustima“, proći će neko vreme dok vaše ideje ne naiđu na odobravanje.

Sanjati da vas neko ljubi

Ako ste sanjali da vas neko ljubi i to se desilo iznenada, dobićete neočekivanu ponudu od jedne osobe. Bićete zbunjeni i moraćete malo razmisliti o odgovoru. Ukoliko ste u snu želeli poljubac i nadali se da će vas taj neko poljubiti, konačno ćete dobiti ono što duže vreme priželjkujete.

Videti ljubljenje

Ako ste u snu videli ljubljenje, očekuje vas poziv na neko veselo okupljanje. Možda će to biti svadba, krštenje deteta ili nečiji rođendan. U svakom slučaju, povodi su lepi.

Ljubiti se s voljenom osobom

Ukoliko ste sanjali da se ljubite s voljenom osobom, rešićete ljubavne probleme koji su vas mučili. Ako vas je voljena osoba grlila i milovala u snu, pomirićete se na romantičan način. Ako ste u snu između poljubaca pravili planove za budućnost, moguć je dolazak prinove.

Ljubljenje s osobom istog pola

Ako ste žena i sanjali ste da se ljubite sa ženom, ili ste muškarac koji sanja da ljubi muškarca, a to vam nisu emotivni partneri, očekuje vas neka briga u budućnosti. Bićete zabrinuti oko neke situacije koja će vam nenadano iskrsnuti. Ako vam je san bio ugodan i aktivno ste učestvovali u tom ljubljenju, brzo ćete rešiti probleme koji će se pojaviti. Ukoliko ste se loše osećali u tom snu i nije vam bilo ugodno, ili ste osećali krivicu dok ste se u snu ljubili, imaćete manjih poteškoća u nalaženju rešenja za iskrsle probleme.

S radnim kolegom ili koleginicom

Ako ste se u snu ljubili s radnim kolegom ili koleginicom, očekuje vas priznanje za posao koji ste obavili i lepa timska saradnja. Ukoliko vam je bilo neugodno u tom snu, osetićete malu zavist prema nekoj osobi na poslu. Ako vam je san bio prijatan i osetili ste uzbuđenje u toku ljubljenja, započećete jedan novi unosan posao.

Ljubiti se sa roditeljima

Ukoliko ste sanjali da se ljubite s roditeljima, osećate se usamljeno i neshvaćeno u svojoj okolini. Ako ste se loše osećali tokom sna, mučiće vas neka tajna koju čuvate. Ukoliko vam je bilo lepo u snu dok ste ovo sanjali, rešićete neke unutrašnje sukobe i osloboditi se tereta.

Strasno

Ako ste se ljubili strasno i sa puno emocija, povređeni ste i nezaštićeni. Odnosno, tako se osećate.

S majkom

Ako ste sanjali da se ljubite s majkom, dobićete koristan savet od jedne mudre osobe koja na vas gleda zaštitinički.

S ocem

U slučaju da ste sanjali da se ljubite s ocem, neko će vam ponuditi svoju zaštitu i pomoć.

 Ljubiti se s prijateljima

Sanjati da se ljubite s prijateljima, znači da ćete doživeti neke promene nabolje i da će vam se dešavati lepe stvari u skorijoj budućnosti.

S prijateljicom

Ako ste sanjali da se ljubite s prijateljicom, otvorićete se i rešiti neke osetljive teme koje su dugo prisutne među vama.

S prijateljem

Ukoliko ste se u snu ljubili s prijateljem, pred vama će se pojaviti nenadani ispit koji ćete uspešno proći.

Ljubiti se sa svojom suprugom ili mužem

Ako se u snu ljubite sa bračnim partnerom, na javi vas očekuju rasprave i trzavice. Ovakav san ukazuje na nezadovoljstvo vezom i želju za drugačijim bračnim odnosom, ali i bogatijim seksualnim životom.

Ukoliko u snu vi ljubite bračnog partnera, a ne on vas, bićete ljuti na njega zbog neke ljubomorne situacije.

Ako partner ljubi vas u snu, a vi njega ne, čuvajte se moguće prevare.

Ljubiti se s tuđom suprugom ili tuđim mužem

Ako ste sanjali da činite preljubu, tj. da se ljubite s tuđim bračnim partnerom, obratite pažnju na probleme u svom braku ili vezi. Očekuje vas period nekog iskušenja i testa, na vama je da razmislite kako ćete ga najbolje proći. Ukoliko ste osećali krivicu u tom snu, moguće je da ćete imati ljubomorne scene u narednom periodu. Ako ste se u snu osećali lepo i uživali, bićete uzdrmani nekim porodičnim događajem.

S umrlima

Ukoliko ste sanjali da se ljubite s umrlima, znači da se niste pomirili s nekim stvarima u svom životu i to vam predstavlja kočnicu i teret za napredovanje na svim životnim poljima.

Ako poznajete umrle osobe s kojima se ljubite, možda je potrebno da se oprostite od njih i konačno prihvatite da ih više nema među živima. U slučaju da ste se loše osećali u tom snu, pred vama će biti donošenje neke bitne odluke.

Ljubiti se s nepoznatom osobom

Ako ste se u snu ljubili s nepoznatom osobom, u životu vam predstoji neka avantura i zabava. Željni ste novih iskustava i uzbuđenja jer vas guši svakodnevnica. U slučaju da je nepoznata osoba ljubila vas, dobićete poziv za jedno zanimljivo putovanje i imaćete priliku da date oduška svom avanturističkom duhu. Ako ste vi ljubili nepoznatu osobu, započećete neke rizične poslove koji će se na kraju isplatiti.

Ljubiti se s neprijateljem

Kad sanjate da se ljubite s neprijateljem, to uvek izaziva nevericu kad se probudite. Nekad čak ljutnju i odbojnost. Međutim, na javi je to dobar znak i predstavlja pomirenje i napredak na mnogim životnim poljima. Ako ste još i razgovarali s neprijateljem u snu, uskoro ćete ostvariti mnogo toga pozitivnog.

Ljubiti se sa bratom ili sestrom

Ako ste se u snu ljubili sa bratom ili sestrom, na javi vas očekuje neka neugodna situacija zbog koje ćete se stideti. Ukoliko je san bio obojen ugodnim osećajima, saznaćete za laži koje su proširene o vama i uspeti da smanjite štetu na podnošljivu meru. Ako ste se u snu osećali loše i neprijatno, bićete ljuti zbog situacije u kojoj ćete se naći.

Sa šefom

Ukoliko ste sanjali da se ljubite sa šefom, očekuje vas baš dobar period na poslovnom planu i mnogo novih projekata. Ako ste i inače simpatični svom šefu i ceni vaš rad, ovo je samo dodatni pokazatelj da će sve biti dobro za vas. Ako je šef u snu ljubio vas, dobićete odličnu poslovnu ponudu za rad u inostranstvu. Ako ste vi u snu  ljubili njega, donećete odličnu poslovnu odluku.

Sa detetom

Ako ste sanjali da se ljubite sa detetom, ovo nije dobar znak. U narednom periodu ćete imati mnogo promena na gore i nećete naći zajednički jezik sa članovima porodice. Ukoliko je dete u snu bilo malo, osetićete strah od gubitka bliske osobe. Ako je dete koje ste sanjali bilo veliko, moguća je neka bolest u porodici. Ako ste vi ljubili dete, izgubićete strpljenje prilikom nekog događaja. Ukoliko je dete u snu ljubilo vas, imaćete manji gubitak.

Ljubiti se na javnom mestu

Ukoliko ste se u snu ljubili na javnom mestu, započećete neke rizične poslove i ulaganja. Dobro proverite sve raspoložive informacije o onome što budete poduzimali.

Ako ste u snu naišli na osudu prolaznika, čuvajte se zavidnih ljudi i lažnih prijatelja.

Ukoliko su vas u snu na javnom mestu gledali sa odobravanjem, imaćete pomoć prijatelja u presudnom trenutku.

Ako vam je bilo neugodno u snu zbog toga što se ljubite na javnom mestu, preispitivaćete svoju odluku i tražiti druga mišljenja.

Ako ste se u snu osećali lepo i bilo vam je svejedno šta drugi oko vas misle, osetićete snagu i moć zbog uspeha koji vam sledi.

Ljubiti se na skrivenom mjestu

Kad sanjate da se ljubite s nekim na skrivenom mestu, takvom da vas niko ne može videti, tražićete pomoć i savet od nekih osoba zbog nesigurnosti u svoje odluke.

Ukoliko ste se u snu osećali neugodno i loše dok ste bili skriveni od pogleda, odustaćete od nekog posla.

Ako ste se u snu osećali dobro i zaštićeno od drugih, vratićete se klasičnim poslovima i ništa nećete rizikovati.

Ljubiti se u kući

Ako ste sanjali da se s nekim ljubite u svojoj kući, očekuje vas lepo porodično okupljanje. Ukoliko ste se u snu s nekim ljubili u tuđoj kući, čuvajte se prevare i lukavstva.

U spavaćoj sobi

Kada sanjate da se ljubite u spavaćoj sobi, želećete da unesete malo novosti i dinamike u svoj ljubavni život. Ako se u snu radi o vašoj spavaćoj sobi, zabrinuti ste za vernost svog partnera. Ukoliko je u snu u pitanju tuđa spavaća soba, želećete isprobati nove stvari u tuđem „gnezdu“.

Na poslu

Ako ste se u snu ljubili na poslu, osećate stres i napetost u radnom okruženju i potreban vam je „ventil“ koji će to okruženje učiniti prijateljskom sredinom. Ukoliko vam je san bio ugodan i lepo je završio, očekuju vas bolji odnosi sa radnim kolegama i koleginicama. Ako ste se u snu osećali loše zbog tog ljubljenja, uskoro ćete menjati radnu sredinu.

U autu

Sanjati da se ljubite u autu, znači da vas uskoro očekuje neka manja ljubavna avantura. Ako ste u braku ili vezi, možda ćete naći novi način da osvežite ljubavnu svakodnevnicu. Ukoliko ste slobodni, srešćete zanimljivu i strastvenu osobu.

Na odmoru

Ako ste sanjali da se ljubite s nekim na svom odmoru, očekuje vas kraći put jer vam je potreban beg od stvarnosti i monotone svakodnevnice.

Sa poznatom javnom osobom

Ukoliko ste se u snu ljubili sa poznatom javnom osobom, uskoro ćete dobiti priznanje za rad i trud koji ste pokazali. Ako je poznata osoba u snu ljubila vas, očekuje vas odlična poslovna ponuda. Ukoliko ste vi ljubili tu osobu, dobićete novčanu nagradu.

Sa sveštenikom

Ako ste se u snu ljubili sa sveštenikom, otkriće se tajna koju dugo čuvate i moraćete tražiti pomoć prijatelja.

Sa prostitutkom

Ukoliko se u snu ljubite sa prostitutkom, bićete žrtva lukavstva i prevare.